12 Януари, 2018 06:29 4 623 17

Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх

  • делян пеевски-
  • олигарх-
  • държава-
  • монопол

Какво от това богатство се дължи на негова лична иновативност, на изключителни управленски умения и пазарно позициониране, на някакъв продукт, който можете да разпознаете?

Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх. Той е малцинство и е на власт, контролира цялата изпълнителна и законодателна власт, лично и чрез мрежите за влияние.

Това коментира в профила си в социалните медии Илиян Василев.

Само за пет години личното му богатство набъбна повече от сто пъти!? /това е само по публични данни на медиите/, което го прави моделен клиент на КОНПИ. Но той владее и прокуратурата и КОНПИ, което му гарантира безнаказаност.

Какво от това богатство се дължи на негова лична иновативност, на изключителни управленски умения и пазарно позициониране, на някакъв продукт, който можете да разпознаете? Може би в него припознаваме нашия Илон Мъск, или Цукърбърг. Може би е заложил на биткойни преди пет години и днес е в стратосферата на тяхната ценност? Може би е спекулирал на международните борси и умело е инвестирал в акции, ценни книги? Може би е печелил нонстоп джакпотите на всички държавни и частни игри на хазарт.

Нищо от горното - именно по дефиницията на понятието "олигарх", той използва заслоните и прякото съдействие на властта, за да увеличи богатството. Инициира разбиването на КТБ, за да придобие без конкуренция активите и. Печели държавни поръчки "на едро".

Да, времето изтича за някого и е добре да се погледне в огледалото, дали не е за него.

От тук нататък страните, в които ще може да отиде, ще стават все по-малко, а парите му все по трудно ще намират пристан. Броят на охраната му, която е повече от тази на президента, ще се множи, а несигурността още повече. Защото по пътя си прегазва много хора, оставя много унизени, ограбени, насилени, а това ражда желание за отмъщение.

Защото не става по-богат за сметката на личните си усилия и достойнства, а защото отнема чуждото или общото. Ако възмездието не го настигне през българското правосъдие, неизбежно ще го намери извън страната. И то през тази 2018 година.

Никакъв Доган, никакъв Цацаров, никакъв Борисов няма да му помогнат, за да получи оценката и сметката на своите действия.

Тоталният контрол върху медиите може да му създаде и поддържа виртуално усещане за успех и всемогъщие, но не може да ги превърне в реалност. Парите не могат да му купят желаното признание, защото в обществото никой не е чул да е помогнал на някой - чрез благотворителност или човеколюбиво действие. А тепърва му предстои да живее дълъг, дай боже, живот в общество, което го презира заради свръхегоизма и липсата на елементарно приличие и смирение. Стените около него ще стават все по-високи и все по-чупливи.

От това каква по-голяма присъда?

И накрая ще каже -и за какво ми беше всичко това?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо73канар

    45 2 Отговор
    За всяка свиня рано или късно идва Коледа. Дано за Шиши свинята да дойде рано.
  • 2 SDЕЧЕВ

    31 2 Отговор
    WELL DONE ДОБРЕ СГОТВЕНО ,БРАВО НА МАЙСТОР ВАСИЛЕВ

    Коментиран от #3

  • 3 некойси

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "SDЕЧЕВ":

    Много добро, да!
  • 4 данъчен

    26 2 Отговор
    Сигурен че ако му направят пълна ревизия ще изплуват турбо ЛА-НА
    Ама няма Кой
  • 5 я па тоя

    5 17 Отговор
    Такаа тъкмо започнах да чета статията и се отказах ми тя е от Василев !!!!Ми нека тоя да даде определение и дефиниция що е то чуждо НПО работещо за чужди интереси и получаващи грантове и защо, защо държавата ги търпи толкова години и нехае а те я разлагат отвътре без война ? Нека ако може да отговори на това но НЯМА да го направи защото само той си знае защо !
  • 6 Темида

    14 0 Отговор
    Е нали за лифта протестираме....нека да не откланяме поглед от там накъдето искат медиите. Само лифта е важен, други проблеми няма в БГ. Безнаказаността не е проблем за който трябва да стачкуват във всички градове.
    Затова ще изчезнем като нация...защото народа е прост и незнае истинския проблем кой е!
  • 7 Жоро

    21 1 Отговор
    Добре де сериозно. Остана ли някой, който да не е наясно, че въпросният е пионка....
  • 8 пържолата

    9 2 Отговор
    Коледа мина, а има още грухчовци да щъкат!
  • 9 червения милиардер

    17 1 Отговор
    Защо се вменява на обществото, че видиш ли Пеевски причината за всичко?
    Той някакъв сапун ли е, с който си измиват ръцете всички?
    На всеки му е ясно, че за да се занимава с противозаконна дейност и да няма последствия има много як гръб, че тези пари не са негови и той е само един бушон, най-вероятно, защото по нищо не личи да има нужните знания и опит, както и ценз да придобие такова имущество!
    Трябва да се каже ясно, КОЙ СТОИ ЗАД ПЕЕВСКИ, КОЙ МУ ОСИГУРЯВА ЗАКРИЛА, КОЙ МУ ДАДЕ ВЛАСТ И ПАРИ И НА КОГО ПЛАЩА, ЗА КОГО РАБОТИ!?
    Ако има нарушения на Закона и Пеевски е виновен, има СЪД, защо не е осъден до сега? След, като автора говори за нарушения, нека да приложи и нужните доказателства и да бъдат извършени нужните действия, иначе продължаваме да си говорим ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, а кервана си върви!
  • 10 Botev

    8 2 Отговор
    Керваните вървят безметежно през пустиня .... докато ги застигне буря ... и потънат под пясъка...
  • 11 СУЛЙО

    7 2 Отговор
    90% от силните през 1995 не са между живите. Ама не защото са чукнали 80-така. Заминаха си на 30-40-50 години с любезното съдействие на неизвестен "приятел".

    И охрана имаха, и бронирани коли че даже и бронежилетки носеха.
  • 12 партокрация

    11 0 Отговор
    Не е виновно момчето. То е само представителна личност на "българската демокрация" - А нейният модел е "партия и обръчи от фирми". Бих добавил и съдебна система, подпомагаща този модел.
  • 13 СЕЛЯНИНА ОТ СЕЛО

    3 2 Отговор
    ДАВАЙ ПЕЕВСКИ , ДАВАЙ ПРИЯТЕЛЮ . В тази държава 90% сме дебили и разчитам на 5% отракани хора. Давай все повече ми харесваш . Виждам те като бъдещ министър председател , така че по смело. Хайде че хората се разбягаха по света, и открехни малко това кранче за хората. Все пак сме хора от европа , защо трябва да живеем по зле от африканците .
  • 14 факт

    0 1 Отговор
    Е НЕЕ СИКАДЖИЯ
  • 15 тътъ

    3 0 Отговор
    Пеевски и Борисов писаха , че ограбиха КТБ.Този , защо се прави на интересен.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ТИЗ ШОПАР Е СЛУГА НА ДУГАНЯ И ЗА НЕГО ЩЕ ДОИДЕ КОЛЕДА.