Last news in Fakti

19 Януари, 2012 10:23 1 402 3

Уорлик: Хора от енергетиката не искат промени, печелят доста пари

  • софия-
  • джеймс уорлик-
  • шистов газ
Уорлик: Хора от енергетиката не искат промени, печелят доста пари - 1
Снимка - БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Премиерът и правителството  са  ангажирани  да осигурят  енергийна  диверсификация и това е   добре за българските  граждани.” – заяви посланика на САЩ Джеймс Уорлик пред Илиана Беновска , „Радио К2”. Джеймс Уорлик заяви още, че разбира, че в България има хора, които се грижат  за опазването  на околната среда, „но редом с тях има и такива, които не искат промени в енергетиката, защото  печелят доста пари от сегашното статукво  и прокарват  свои собствени  и политически  интереси .Българите  трябва да се замислят сериозно кое наистина е от техен интерес.”

На въпрос на Беновска :”Имаше ли натиск върху България от САЩ срещу руските интереси и ядреното лоби  в България? И – след забраната на шистовия газ , САЩ загубихте ли в тази битка?” посланика на САЩ  Уорлик отговори:”Нека съм  ясен - не става дума за Русия, а за България и тя  сама да реши как да разработва своите природни ресурси.”

Посланикът се присъедини към министъра на енергетиката Трайков,че е  имало информационен вакум  за ползите от добив на  шистов  газ  и „трябва да бъдат чути всички  гледни точки и аргументи. България  трябва  да реши иска ли „Шеврон”  и   ако отговорът  е „не” „ Шеврон” имат възможност за бизнес  на много места.”

Беновска попита Уорлик : „Вярно ли е, че „Шеврон” са извършвали реални проучвания за шистов газ без разрешение?” , посланикът  категорично отговори: ”Фактите са, че „Шеврон” иска да проучи има ли наличие на шистов  газ в България  и ако „да” какво е качеството . „Шеврон”не са предприели  нищо и няма да предприемат нищо  до 2015 г най-рано, ако им бъде позволено”.- декларира посланика на САЩ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 архар

    0 0 Отговор
    НА ПЪРВО МЯСТО Е ОВЧАРОВ , ПОСЛЕ ГОЦЕ И Т.Н.
  • 2 duhai

    0 0 Отговор
    архар mnogo gi razbira6 rabotite sme6en
  • 3 radko

    0 0 Отговор
    този е в българия само за да проучва като агент на америка иска да се откажем от руснаците за да вкарат тяхна фирма да точат шистов газ от нашите земи ние да тарпим екологична катастрофа в даржавата си и за капак на ви1ко да им плащаме тези са по нагли от руснаците и се мъчат да им подбият пазарите америка е наи грабливата даржава тартеи а този е скрит наркоман