ФАКТИ.БГ

Моментът, в който Слави Трифонов притисна статуквото

4 май 2017 г. Слави Трифонов излиза на протест пред парламента. Това се случва веднага след положената клетва от премиера Борисов и от министрите му

Публикувана: 2 Април, 2021 16:45
46 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6881
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

5 декември 2016 г. Слави Трифонов се среща с главния прокурор Сотир Цацаров и му връчва папка с установени нарушения по време на референдума.

8 декември 2016 г. Сотир Цацаров отговаря с писмо на Слави Трифонов. Главният прокурор пише, че е предал сигнала на Трифонов на Върховна административна прокуратура и заявява, че ще бъде направена проверка на всички нарушения при провеждането на референдума. Сотир Цацаров изказва и личното си мнение, че депутатите трябва да приемат решенията на референдума, независимо дали достигат или не достигат 12 027 гласа.

13 декември 2016 г. Намира се депутат, който да внесе законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, подготвен съвместно от екипите на ИК и на омбудсмана Мая Манолова. Това е независимият депутат Георги Кадиев. Следва законопроектът да бъде обсъждан в работните комисии на НС.

14 декември 2016 г. При старта на делото за референдума Върховният административен съд назначава съдебна математико-статистическа експертиза по материалите по делото и протоколите на секционните избирателни комисии, сканирани в сайта на ЦИК. ВАС нарежда и повторно преброяване на бюлетините в посочени 44 секции.

21 декември 2016 г. ИК внася в НС изготвен вариант на райониране на 240 едномандатни избирателни района - 231 едномандатни района в България и 9 в чужбина. Партиите и медиите въобще не дискутират предложения вариант за райониране.

9 януари 2017 г. Слави Трифонов кани новия президент Румен Радев в шоуто си, за да отговори на въпроса дали ще удължи живота на отиващото си 43-то НС до приемането на решенията от референдума.

10 януари 2017 г. Румен Радев заявява, че няма намерение да удължава живота на настоящето НС. В същия ден пък правната комисия в Парламента решава да не се занимава с референдума.
11 януари 2017 г. Проектът на решение за одобряване на резултатите от референдума и за въвеждане на мажоритарна система в два тура още на идващите избори отпада от дневния ред на парламента след гласуване в зала.

Депутатите приемат предложението на депутата от ДПС Четин Казак точката, предложена от ГЕРБ да бъде отхвърлена, тъй като била популистка и защото все още за референдума се водело дело в съда. Според Казак управляващите "искали само да се харесат предизборно на обществото и на някои водещи на шоу програми". "За" предложението на Казак гласуват 99 народни представители, "против" са 76 , а "въздържал се" – 4-ма.

13 януари 2017 г. В правната комисия в НС трябва да се разглеждат два проекта за смяна на изборните правила. Заседанието обаче се проваля, след бойкот на депутатите от БСП, Атака, ДПС, ПФ и Реформаторския блок. Преди това Явор Нотев от „Атака“ решава да направи изказване, в което обявява, че има принципни възражения срещу предложенията за мажоритарна избирателна система, освен това има възражения и срещу съдържанието на „Шоуто на Слави“, след което… напуска залата.
Чавдар Георгиев от БСП пък заявява, че правната комисия отстоява интересите на държавата.

19 януари 2017 г. В първата си реч новият президент Румен Радев не подкрепя референдума. Пред депутатите той заявява следното: „Реформата на Изборния кодекс трябва да е такава, че да не създаде повече проблеми, отколкото се опитва да реши. Да предложи на гражданите избор между личности, но да не остави стотици хиляди българи без политическо представителство. Парите за партиите следва да се ограничат чувствително, но с ясното съзнание, че лишени от разумно финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори“.

26 януари 2017 43-то НС се разпуска.

30 януари 2017 г. Слави Трифонов пуска отворено писмо до политиците. В него Трифонов дава на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Трифонов пише още, че единственият ангажимент и задължение на следващия парламент е безусловно да приеме волята на българите, изразена на референдума, а после да се разпусне, за да може народът да избере своите представители така, както е пожелал.

31 януари 2017 г. На заседание на ВАС прокуратурата в лицето на зам.-главен прокурор Ася Петрова заявява, че ЦИК в нарушение на закона е извадила 12 481 бюлетини без плик от избирателната активност. Според прокуратурата прибавянето на тези бюлетини към активността прави референдума задължителен.

10 февруари 2017 г. Тричленен състав на ВАС отменя решението на ЦИК за резултата от референдума, защото ЦИК в нарушение на закона е постановила да не се броят бюлетините без плик. ВАС признава още 492 гласа за участвали в референдума, което обаче е недостатъчно да стане референдумът задължителен. Слави Трифонов обявява, че въпреки спечеленото дело ИК ще обжалва решението и ще иска да бъдат отворени не само 44 секции, в които са открити тези 492 бюлетини, но и всички 12 340 секции, за да се преброят всички бюлетини без плик.

9 март 2017 г. Пред Антон Хекимян лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заявява: „Има референдум – два милиона и половина са казали, че искат по друг начин да бъдат провеждани изборите – мажоритарни, с 1 лев субсидия, еди-какво си. И ако политиците си мислят, че това ще се игнорира и ще се забрави – то няма да се случи. Затова имаме още второ нещо или втори проблем – колко дългосрочно да е следващото правителство, за да може да се проведат изборите по това, което два милиона и половина души са заявили. Да, някои ще кажат: „Но не стигнаха няколко хиляди гласа, съдът не го прие“. Хубаво, ама ако ние, всичките, се бием в гърдите, че сме слуги на народа, че слушаме народа – два милиона и половина от избирателите казаха, че това трябва да се промени.“

26 март 2017 г. ГЕРБ печели извънредните парламентарни избори.

27 март 2017 г. Слави Трифонов пуска ново отворено писмо към политиците, в което е по-конкретен: „Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от Референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.“ Писмото е включено в записа на „Шоуто на Слави“ за 27 март и по тази причина bTV скандално спира излъчването на епизода.

30 март 2017 г. ВАС отказва повторното броене на всички бюлетини и пликове от референдума.
6 април 2017 г. Провежда се ново заседание на ВАС, който е в петчленен състав. Медиите отново не проявяват интерес.

19 април 2017 г. Новите депутати, избрани по старите правила, полагат клетва, че „във всичките си действия ще се ръководят от интересите на народа“.

4 май 2017 г. Слави Трифонов излиза на протест пред парламента. Това се случва веднага след положената клетва от премиера Борисов и от министрите му (Управляващите от ГЕРБ влизат в коалиция с „Обединени патриоти“). Трифонов обяснява, че е излязъл на протест, защото e изтекъл двуседмичният срок, който е поставил на новите народни представители да започнат работа по точките от проведения референдум за промени в избирателната система. Той носи и огромен транспарант, с надпис: „Вие сте се самозабравили. Срамувам се, че сте такива. Аз съм просто един от многото. Изпълнете волята на народа си!“

5 май 2017 г. Втори пореден ден Слави Трифонов излиза на протест пред НС. Около 200 души също се включват в протеста. Същевременно хиляди гледат на живо в интернет интервютата, които Слави Трифонов дава за журналисти пред онлайн медии. Въпреки проливния дъжд, който се изсипва над София, Трифонов не прекъсва протеста си.

6 май 2017 г. В празничния ден Слави Трифонов отново е пред НС. Подкрепят го стотина съмишленици. Интересът към интервютата със Слави Трифонов, които се излъчват на живо в интернет нараства. Той отговаря и на всякакви въпроси на зрители и фейсбук потребители.

7 май 2017 г. Въпреки поредния дъждовен ден, Слави Трифонов пак протестира пред Парламента. Хиляди отново гледат в интернет случващото се пред НС.

8 май 2017 г. Пети ден от мирния протест на Слави Трифонов.

9 май 2017 г. За шести пореден ден Слави Трифонов, подкрепен от 100-200 души, протестира пред НС. В протеста се включват Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Веселин Марешки, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ...изиграни от актьорите в „Шоуто на Слави“. Преките излъчвания от събитието отново се радват на голям интерес в интернет.

10 май 2017 г. Слави Трифонов обявява, че спира протеста си пред НС, след като ГЕРБ официално внася свой законопроект за мажоритарна избирателна система в два тура и за намаляване на държавната субсидия за партиите на 1 лев за получен глас.

Очаквайте част 4.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 34 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ймгймгймгймгймгймгймгймгйг
1 Отговор
ДОБРАТА НОВИНА Е ЧЕ СЛАВИ СЕ Е ЗАЕЛ С ИЗРИВАНЕ НА АВГИЕВИТЕ ОБОРИ НА БЪЛГАРИЯ. .....ЛОШАТА НОВИНА Е ЧЕ ОБОРА У НАС Е ТОЛКОВА ЗАРИТ С ФОСИЛИ. ...ЧЕ И ЗЕВС НЕ БИ СЕ СПРАВИЛ А ЧЕ 3 ПОЛОВИТЕ МАГНОЛИИ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ТОВА Е ИЗВЪН ВСЯКО СЪМНЕНИЕ. ......СИСТЕМАТА ....КРАДЕШ КАТО ПОДХВЪРЛЯШ ТРОХИ НА ПО ДОЛНО СТОЯЩИТЕ ЧИНОВНИЦИ ГЕРБАДЖИИ А ТЕ СЪОТВЕТНО НА РИМЛЯНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. ..........РАБОТИ......КАТО ПРИБАВИМ И ПАРИТЕ НА БАБА ГОШКА ...ПРИ ИЗБОРИ. .....РАБОТАТА Е БЕТОН. ......ВЛАСТ СЛАВИ ...ЗАПОМНИ ГО ОТ МЕН ....СЕ СВАЛЯ САМО ОТ ТОЗИ. ....КОЙТО Я Е КАЧИЛ ...НА ВЛАСТ. .....

Коментиран от #40


Оценка:
-15 +35

Политик
2 Отговор
Не е работа на Чалгар и Наемник на руски интереси да прави Референдуми!:)Бареков беше същия и му видяхме шоуто да изкара някой лев и евро с популизъм по руски и с крадени пари от КТБ!:)Слави и цялото му стадо са Комсомолци и Пионерчета на хранилка!Помним как ви купи Овергаз!Оплачете се на Путин,може и да ви помогне открито а не както е сега скрито-Хибридно!:):):)Слави Хибридния боец!!!!!!! :):):):)

Коментиран от #22


Оценка:
-53 +27

Политик
3 Отговор
Секретарката на Слави стигна по-далеч в политиката,вече е Президентша!Да ви назначи за Говорител на Президентството или си намерете подходяща политичка за израстване в политиката!:):):)

Оценка:
-36 +14

Политик
4 Отговор
От Референдума изгода имат само БСП и ГЕРБ,това са ви Спонсорите и даже сте в една сграда с тях!:):):)Шегички не си правите с големи риби от КГБ-Путин,Първанов и Радев!:)От страх да не секнат мънгизите!:):)

Оценка:
-29 +6

Чичо Скруч
5 Отговор
Майни го тоя палячо...............

Оценка:
-33 +29

კავკასიონი
6 Отговор
поредния живучкащ на гърбовете народни

Оценка:
-27 +25

Шаран БГ
7 Отговор
Разбирам, че всички сме много добри в ругатните и псувните. Особено ако са отправени към някого.
Защо никой не даде мнение по 6/шестте/ точки на предложения референдум? Защо никой не обясни, защо цялата политическа власт "скочи"/ начело с Р.Плевнелиев/ против него ? Защо и "независимите" от т.н. Конституционен съд отсъдиха противоконституционно ? Защо в крайна сметка, всички "чорбаджии" мълчат като...... и заметоха всичко под чергата ??
Значи Слави не ни харесва и дайте да плюем по него, не ни харесва статуквото /28 годишното/ - дайте да плюем по него, не ни харесват Димитров,Виденов,Костов,Кобурга,Плевнелиев, Радев, Първанов, Борисов- ще псуваме всичките до второ пришествие.
Е-е-е, като не ни харесва системата, финансовото"дране" на сиромашкия народ - КАКВО НИ ХАРЕСВА?
И най-важното --- КАК ЩЕ ГО ПРОМЕНИМ ??

Коментиран от #25


Оценка:
-6 +23

Васил
8 Отговор
Има такъв народ ще вземе много и още повече да вземе , заедно с Мутри вън и демократите!

Коментиран от #41


Оценка:
-15 +18

еще един
9 Отговор
глас за ИМА ТАКЪВ НАРОД!

Оценка:
-19 +27

Asdfg
10 Отговор
Не ни занимавайте с глупости,а пишете за ГЕРБ=ДПС! ТИКВАТА: “Има само две партии: ГЕРБ и ДПС!” Сложете статията като водеща новина! Да е ясно на всички в БГ кой управлява!

Оценка:
-10 +9

уйчо
11 Отговор
Малииии,уплаших се от тая наркоманска физиономия.Брррррррр

Оценка:
-13 +20

ужас
12 Отговор
Слави Трифонов е още по жестока, алчна, проста, неграмотна и нагла мутра от Борисов.

Коментиран от #27, #29


Оценка:
-22 +24

Мой
13 Отговор
Колко би било хубаво да е така.

Оценка:
-2 +1

Реалист
14 Отговор
Само Слави:)

Оценка:
-16 +12

ГЕРБ+ИТН-стабилно управление
15 Отговор
Победа и силна коалиция

Коментиран от #18, #28, #32


Оценка:
-16 +3

16
Този коментар е премахнат от модератор.
Майна
17 Отговор
НЕ МУ ВЯРВАМ НА УЧИНДОЛЕЦА, ВИЖТЕ МУ ...ЖИТИЕТО, ПОВЕДЕНИЕТО....,ЦЯЛ ЖИВОТ Е ПОДРАЖАВАЛ НА ТОЯ МУТРИНСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ...НЕ ЧАКА НИЩО ДОБРО БЪЛГАРИЯ АКО ПОДКРЕПЯ ТАКИВА...ПРОТИВ ХУНТАТА, НО ЩЕ ПОДКРЕПЯ ДРУГ!

Коментиран от #19


Оценка:
-8 +15

18
Този коментар е премахнат от модератор.
Реалист
19 Отговор

До коментар #17 от "Майна":


Слави е честен българин против статуквото! Само той ще ни оправи всички останали са лъжци:)

Коментиран от #20


Оценка:
-12 +9

Майна
20 Отговор

До коментар #19 от "Реалист":


ТОВА СИ Е МОЕ ВИЖДАНЕ...ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР...

Оценка:
-2 +0

Слави е овладян проект....
21 Отговор
Ако беше реална заплаха за Статуквото, отдавна щеше да е най-малкото наречен гей, ревизиран от 7-8 "независими" държавни органа, преследван от "честни" журналисти, с отнет лиценз на телевизията, и ред други хватки, прилагани на истински неудобни хора... Тоест, другари пак сте прецакани. ДПС всъщност има 25 % и постепенно ще го разберете...

Оценка:
-8 +7

22
Този коментар е премахнат от модератор.
Абв
23 Отговор
Тоя МС ще го приключи много скоро.Господ си знае работата

Оценка:
-1 +2

СЕВЕРОЗАПАДА
24 Отговор
СЛАВИ СЕ БОРИ ЯКО СРЕЩУ СТАТУКВОТО! НА НЕГО СА МУ НУЖНИ ПАРИ ЗА ОПЕРАЦИЯ. НАЛИ ОБЕЩА, ЧЕ ПРЕМИНАВА НА ДРУГИЯ БРЯГ

Коментиран от #26


Оценка:
-6 +2

Дъртляк
25 Отговор

До коментар #7 от "Шаран БГ":


Я, съм чобанин. Една овца ми каза че Славчо вече не сака да се намаля броя на дупетатите, оти иначе он нема да улезне у парламенто! И немал да зима държавната субсидия, ама не кажува от членски внос ли партия му се хрантути!:) Ти, си мадар човек! Па светни ми! Като гласувам за Славето, за кой найстина гласувам!

Оценка:
-4 +5

Наивник
26 Отговор

До коментар #24 от "СЕВЕРОЗАПАДА":


Разсмя ме! Слави е част от статуквото. Защо му е да се бори с него?! Просто иска да влезе във власта. И да лапа още повече отколкото досега!:) Някои хора насищане нямат!

Оценка:
-3 +4

Точно
27 Отговор

До коментар #12 от "ужас":


Кратко и ясно! Точно казано!

Оценка:
-1 +2

Жалко
28 Отговор

До коментар #15 от "ГЕРБ+ИТН-стабилно управление":


България не е цирк или чалга концерт за да я управляват ЧАЛГАДЖИИ, мутри подържащи Бойко. Няма ли интелектуалци, които да се преборят с простотията и чалгализирането на нацията? Простащината и корупцията пак ще управляват България.

Оценка:
-2 +6

За разлика
29 Отговор

До коментар #12 от "ужас":


от теб, не само не си е продал достойнството, но е впрегнал толкова усилия и такива като теб някой ден да живеят добре, въпреки, че предателите не го заслужават! Чест и почитания Слави! С теб сме! Ти жертва много, и хората с достойнство, ще те подкрепим и сме зад теб!

Оценка:
-3 +2

30
Този коментар е премахнат от модератор.
Аз пък
31 Отговор
Аз пък що си мисля , че въпросния "Нов Политик" е продукт на статуквото. Чалга мафия с чалга политици - Напред в името на Майка България и в частност на Добруджа.....

Оценка:
-2 +2

32
Този коментар е премахнат от модератор.
Ко?
33 Отговор
Нее!

Оценка:
-0 +2

paul61
34 Отговор
До "МАЙНА"-точно цялото битие на Слави показва че е достоен човек!

Оценка:
-4 +2

Какво да кажа
35 Отговор
Слави, Слави, гледай си концертите, човека.

Оценка:
-0 +2

123
36 Отговор
Никакъв борец срещу статукво не е Трифонов, той е част от статуквото,от бандата на комуниста Любен Дилов-син управителя на Фондациа Людмила Живкова, който сега се представя за демократ в ГЕРБ.Трифонов е допринесъл най-много за циганизацията и туркизацията на България и сега се прави на демократ и
реформатор, този човек може само да лъже и да краде от България нищо другоне може да сътвори.

Оценка:
-4 +3

АнтиЧалгар
37 Отговор
издухал се е тотално, пълни си джоба да има за старини !!

Оценка:
-2 +3

38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
Припомнете си
40 Отговор

До коментар #1 от "ймгймгймгймгймгймгймгймгйг":


снимките на гърба на чалгаря с татуиран надпис:

Аз идвам и нося Ада със себе си,

което значи, че е от сектата на сатанистите.

Оценка:
-0 +2

41
Този коментар е премахнат от модератор.
мечо
42 Отговор
жалък чалгур

Оценка:
-0 +0

Brain
43 Отговор
Слави да си завърши образованието. Така не става за Парламента, колкото и да се натиска.

Оценка:
-1 +0

44
Този коментар е премахнат от модератор.
45
Този коментар е премахнат от модератор.
46
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5