Last news in Fakti

5 Април, 2018 10:20 3 300 28

Валерия Велева: Цачева да си ходи, без да чака Борисов да я гони или да я спасява!

  • затвор-
  • бягство-
  • цецка цачева-
  • бягство

Като министър вие, г-жо Цачева, носите персонално отговорност за всичко, което се случва в българските затвори и за цялата деморализация на системата, която лъсна в този ужасяващ случай

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българската политика освен от липсата на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, страда и от липсата на ЧЕСТ, МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО.

След такъв огромен гаф с избягалите през парадния вход на Софийския затвор въоръжени рецидивисти-убийци, министърът на правосъдието трябваше да осъмне с депозираната си оставка.

Вместо това Цецка Цачева го усуква: "Тогава, когато министър-председателя ми поиска оставката - знаете, че всеки министър е готов, и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам".

Това е недостойно, г-жо Цачева!

Това е срам за държавата!

Като министър Вие, г-жо Цачева, носите персонална отговорност за всичко, което се случва в българските затвори и за цялата деморализация на системата, която лъсна в този ужасяващ случай.

Вие носите персонална отговорност за това, че ръководеното от Вас министерство и подчинените му структури не са реагирали адекватно на предупрежденията, че се готви бягство на тези затворници.

Вие носите персонална отговорност, че в затвора е внесено хладно и огнестрелно оръжие, че там цари хаос и разгул, че надзирателите са "страхливци", а не защитници на реда.

Вие, г-жо Цачева, носите отговорност за това, че е пробита националната сигурност в сектора, който ръководите.

Вие, г-жо Цачева, трябва да се срамувате, че една чистачка е проявила храброст на работното си място - нещо, което на Вас и на подчинените Ви, очевидно липсва.

Вие носите отговорност и за това, че обществото ще се чувства несигурно в предстоящите дни, защото не се знае кога, къде и пред кого опасните убийци ще се появят; дали няма отново да направят невинни хора заложници и дали няма да извършат ново кърваво престъпление, както многократно са го правили.

Осъзнавате ли, г-жо Цачева, на какъв риск е подложено обществото ни, заради факта, че тези убийци, които не се спират пред нищо, се разхождат сега между нас?!

Осъзнавате ли, че страхът за живота ще бележи тези дни, а не светлото празнично настроение? И че психозата започва да расте...

Вие се провалихте, г-жо Цачева!

Преди година и половина като кандидат за президент, после като кандидат-депутат, а сега и като министър!

Провалихте се, защото приемате постове, които не отговарят на Вашата компетентност.

Припомням, че Вие носите вина и за Истанбулската конвенция, която искахте да наложите на българското общество със сила и на инат. Носите вина, че козирувахте на Брюксел това да се случи до края на февруари, без да сте чули думата на българските граждани.

И ако мислите за премиера, г-жо Цачева, освобедете го от решението, което той трябва за вземе в този момент, и го вземете Вие!

Ако, разбира се, носите чувство за ОТГОВОРНОСТ!

Не вярвайте на онези, които Ви защитават с мотива "и граф Монте Кристо е избягал от затвора". С това само ще направите услуга на опозицията!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунист идиот

    16 5 Отговор
    ДА.
  • 2 Курволог

    11 40 Отговор
    Запенила се мръснста, магистрално-медийна пачавра мадам В да псува и плюе от злоба, че е дърта, грозна и отдавна непожелана.

    Борисов е за махане. Не Цецка.
  • 3 goni

    36 2 Отговор
    Цецето е пич!:) Каквото и нареди началството това прави!:) Дисциплиниран човек!:) Готова е за вермахта! Ако, ще пак върховен главнокомандващ да е Хитлер!:) И той ще я хареса!:)
  • 4 ДЪРТ ГЮЛЕНИСТ СТАР КОМУНЯГА

    28 6 Отговор
    АФЕРИМ ВЕЛЕВА ЧОДЖУМ...
    АШКОЛСУН ВАЛЕРИЯ..ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА...

    МАШАЛЛА...!!!
  • 5 незнайко

    7 44 Отговор
    И какво е виновна Цачева, че някакви подкупни надзиратели са допуснали бягство от затвора ? Ако котастрофирам с градския автобусли трябва ли министъра на транспорта да си подаде оставката ? Това вече не е начин на управление а заяждане !!! БОРБА ЗА КОКАЛА !!!

    Коментиран от #10, #12

  • 6 ЯСТРЕБ ОСМАНЛИЯТА

    36 4 Отговор
    ГЛАВИ ТРЯБВА ДА ПАДАТ...ГЛАВИИИ....
    И ОСТАВКИ....ДО ДУПКА...
  • 7 психолог

    32 2 Отговор
    Политиката е "мръсна работа" ......... защото се върши от "мръсници". За тях понятия като морал и съвест са непознати. Те имат само Евро-атлантически ценности в главите.....
  • 8 МИМИ

    33 1 Отговор
    не мога да разбера-това държава ли е в което живеем или...цял самолет пътници влезе безпрепятствено през митница...жестоки престъпници бягат от затвор...един месец лъжи,че държавата ще участва в сделка -чез...какво става...наказват не когото трябва...това ли е демокрацията-така лелеяна от всички нас?????
  • 9 санде

    26 2 Отговор
    Не ви ли прилича на Свинкс-а? И прическата същата и бездействието. Статуя. Но може да пръска хилядарки за морски дарове по заведенията. Що сега се не разплаче? Това го владее отлично.
    Евала на чистачката! Тя отми срама ! Награда!
  • 10 абс

    26 2 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    а за чий х.й е назначена за министър!!??

    Коментиран от #14

  • 11 НАГЛАТА СТРУКТУРА ВЛАСТ

    23 1 Отговор
    Цялата съдебна власт е един голям батак. Барабар с т.н. затвори. Иначе не се срамувате да се бабаниите с велигки думи и да се самоназовавате Независима Съдбна ВЛАСТ. Най-големите мафиоти сте , нищо не вършите , най-големите заплати лапате. Всички в очите ви плюят, и от ЕС , но по-големи наглеци от вас няма.
  • 12 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    И народа не е виновен че нито за президент я избраха, нито за депутат събра гласове, ама ни я натресоха за министър.
  • 13 Вонави

    27 2 Отговор
    Браво!Абсолютната истина!
  • 14 чий

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "абс":

    Бай.
  • 15 onq s konq

    6 19 Отговор
    Погледнах моментално КОЯ е В.Велева в гугъл и разбрах че е шеф на "Епицентър"-НОВИНАРСКО-ПОЛИТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ ТИП "ЧЕРВЕН ЛАЙ".Как го разбрах ли?Ами само за 1 минута прегледах предишни "творения" на Велева и ВСИЧКИ ДО ЕДНО РЪФАХА ГЕРБ И БОРИСОВ,НО НИТО ДУМА СРЕЩУ БСП....сигурно защото са безгрешни в очите на авторката.Същото е и изданието "Биволъ" А колко още има-Господ знае,стига човек да има деформирана психика и да рови из нета за да ги чете.А за да се затвори "производството" на враждебни новини и нахъсващи призиви на БСП за ДЕБАРКИРАНЕ ВЪВ СИЛНО ЖЕЛАНАТА ВЛАСТ,като бъде пусната и Червената телевизия/дай-боже в HD-формат/,тогава вече нещата ще се канализират.Защото ЧЕРВЕНИЯ КАНАЛ ще атакува централно,а "ЕПИЦЕНТЪР"-а ще завръща стадото по периферията!
  • 16 Гост 8479

    24 1 Отговор
    Много е вярно всичко което е казано. Но ние какво правим? И в най- смотаната африканска държава хората щяха да са на улицата. По - търпелив и безразличен народ няма по света!

    Коментиран от #18

  • 17 FUCK OFF

    23 0 Отговор
    СТРЕСНИ СЕ ПЛЕМЕ ЗАКЪСНЯЛО....
    ЖИВЕЙШ ЛИ...МРЕШ ЛИ....И ТИ НЕ ЗНАЙШ...

    СЛЕД ТЕБ ПОТОМСТВО ИДЕ ЦЯЛО...
    КАКВО ЩЕ ДА МУ ЗАВЕЩАЙШ...????

    ДЯДО ВАЗОВ
  • 18 FUCK OFF

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост 8479":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ...
  • 19 Грую

    15 1 Отговор
    В българската политика баба Ви Цеца е ярък пример за "политическо слънчогледство" . Възмутена от липсата на Волги с перденца в БКП и респективно после БСП, тя отиде в ГЕРБ, където и предоставиха Мерцедес с плюшени завески. Така да ами че без работа ли стои човек с амбиции в тези смутни времена дето има една дума? Ето това е един пример, макар и лош за подрастващите политици, така че на пипайте. нека гледат младите нека се учат. Нали трябва да има от кого!
  • 20 пачавра

    3 12 Отговор
    Щом пачаврата Валерия казва,значи е така
  • 21 Младеж

    19 2 Отговор
    Тази МАРУЛЯ е толкова некадърна и безочлива,че просто нямам думи.
    Как може некомпетентен човек като нея да отговаря за такъв сектор.....!!!!!!Ужас...Смотана отвсякъде....Егати тапира!То бива дебелоочие,ама чак пък толкова.Всъщност цялото правителство са такива
  • 22 555

    11 2 Отговор
    Смелата чистачка да стане министър на правосъдието ....а цецка да стане чистачка в затворите ....Очаквах обаче Цецка да подаде оставка , и Герб да не я приемат .. но вече и такъв труд не си правят
  • 23 Иванов

    9 2 Отговор
    Ако трябва да избирам между двете, няма да е Цачева.
  • 24 отговор

    3 9 Отговор
    Не, да си ходи Велева, защото ми писна от глупостите й. Защото преди всичко трябва да се потърси отговорност на хората, които отговарят пряко. Затворът има директор, има надзиратели, има администрация, а според версията, публикувана по медиите, цялата тази пасмина би трябвало да носи непосредствена отговорност. Говори се за подкупи, разни предположения, от напусналите затвора през главния вход убийци досега няма и помен. Секретарят пък на МВР бил знаел. И какво от това? Знаел и не предприел нищо, чакал убийците да избягат безпрепятствено. Не че одобрявам Цачева като вътрешен министър. Съвсем не. Когато се опита да обясни нещо, личи, че е неподготвена, че просто не е убедителна. Но не може веднага вината да се приписва на министъра, а да се пренебрегва пряката отговорност! Безочието напоследък надхвърля всякакви граници. Претенции за големи заплати от определени среди, уж пазители на реда, които в никакъв случай не може да се каже, че вършат работата си, а не заслужават и тези, които получават без повишението. А това за Монте Кристо е върхът на тъпотията! Цинизъм, наглост и безочие!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иян

    5 0 Отговор
    Често се чудя колко и какво от коментарите стига до коментираните.Как ги анализират "техните"политолози,статисти и графикинженери.Изказваме мисли,споделяме вълнения - много хубаво.И?
  • 27 Лукчо

    11 2 Отговор
    Като министър вие, г-жо Цачева, носите персонално отговорност за всичко, което се случва в българските затвори и за цялата деморализация на системата, която лъсна в този ужасяващ случай.

    Госпожа Велева е права, лельо Цецке! Иди си!
  • 28 ТГЖ

    2 0 Отговор
    Ми то половината министерски съвет са за гонене , ако не и всичките. То да е само таз господжа на снимката и мед да ги полееш.