Last news in Fakti

13 Август, 2018 10:31 3 888 20

Млад човек без протекции е обречен на провал

  • глобул вижън 2018-
  • никола явахчов-
  • ваксина-
  • чума
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Млад човек без протекции е обречен на провал. Това написа във фейсбук Никола Явахчов. Срещу него се надигна жестока медийна кампания за това, че фирмата му е била поканена да достави регистрирани тестове за установяване на чума при животните.

Ето целия текст от Явахчов (без редакторска намеса):

Кампанията , организирана срещу мен и фирма "Глобул Вижън 2018" ЕООД ми показа няколко неща: На първо място е , че да си млад човек без протекции от управляващи партии и институции , означава да си обречен на провал. Нямам връзки с хора от властта, нито подкрепа от бизнес кръгове.Разчитах че спазвайки правилата и законите на държавата, нещата могат да се случват.Уви грешал съм.Само предприемчивост, способност и ентусиазъм не стигат.

След извършената проверка се доказа, че документацията на фирмата ми е изрядна и всяка стъпка по оформяне на договора с френската фирма за производство на диагностикуми за заболявания по животните е съвършенно законна.Въпреки това всичките ми шансове за успех в това начинание се оказаха нулеви.

В многото медиини коментари и публикации по темата като основен порок се изтъкна младостта ми (28 години) , местоработата ми ( ЦГМ - общинско предприятие - 600 лева заплата ) и фактът че фирмата е прохождаща.

Нима 28 години са тийнейджърска възраст на която липсват опит и знания? На тези години много хора са успешни и вървят по градивен път.В България това явно е невъзможно да се случи без "здрав гръб". Служител съм в общинска фирма и едновременно с това се опитвам да развия законен бизнес. Какво позорно и недостойно видяха в това? Или трудещите се честно хора са втора ръка и не бива да им се позволява да проявяват никаква инициатива? Всеки бизнес започва отнякъде, а това че фирмата ми е новорегистрирана се използва като основен аргумент в атаките срещу мен. А какво значение има това след като никой друг не е упълномощен и няма официално разрешение от водещия френски производител с 50 годишен опит в производството на диагностикуми? Каква е вината ми, че успях да се договоря да представлявам и продавам френската продукция в България? Нека споделя, че мой близки ме свързаха и направиха първия ми контакт преди време с “IDvet Genetics”. Приех го като възможност и предизвикателство и реших да опитам.Подписването на договора с френската страна се предхожда от сериозна писменна комуникация, която не е тайна за никого.

Може би ако бях добре облечен бизнесмен на 50 години, карах Майбах, обядвах с депутати, живеех в тузарско имение и често отскачах до Малдивите, което постоянно да бях отразявал на стената си във фейсбук щях да съм по достоен?Това ли са критериите Ви? Това са да, но критериите на Вашето общество и ценностна система , а не на моите!!!

Да, не притежавам нищо от изброеното, живея с майка си и сестра си в панелка в Сухата Река . Обикновен човек съм,без опит и поведение пред камера, но с образование и езици, без Майбах в гаража но с достойнство и морал!

На едните управляващи бих казал следното : Аз не съм гад, а честен и почтен човек! Никога през живота си не съм извършил нищо незаконно, не мисля и да го правя.

На другите политици които също са тръгнали от моя блок в Сухата Река и на 30 годишна възраст представляваха България в качеството на депутати в европарламента пожелавам да не забравят откъде са тръгнали!

P.S
Единственият ми контакт с политически сили в живота бе през 2014 година като член на избирателна комисия 254618046 - район Овча Купел от квотата на БСП!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от немско

    26 9 Отговор
    Младеж, защо изобщо се пробваш в пропаднало БГ бизнес да правиш ? Иди в германия за да станеш "ти" , да почувстваш себе си

    Коментиран от #18

  • 2 И ОЩЕ НЕЩО

    13 1 Отговор
    В този ред на мисли . . . Знаеш ли какво означава да разчиташ на съд , семеен кодекс , правов ред , безпристрастност и не предубеденост на съда при гледане на гражданско дело за деца и издръжката им без връзки и протекции в съда ? А ? Тогава да видиш какво се нарича да си млад , с чест и достойнство , да не си ходил до Малдивите и да нямаш имение и Майбах . . . . ДА ВИДИШ ВЗОРА ВИДИ ЛИ НАДЕЖДА ОТ НЯКЪДЕ !
  • 3 Така де

    26 4 Отговор
    Ппц в БГ не може да се върти бизнес с над 100 000 лева годишен оборот, освен ако си незаменим специалист в своята сфера или си връзкар. Всичко става с контакти в институциите. Знам го от личен опит. Демокрацията е бетер комунизма. Шуробаджанащината е на макс

    Коментиран от #7

  • 4 балама

    24 9 Отговор
    Очевидно, си поставено лице. Подобно на циганите дедесари. На тез жалните лакардии, може да ти повярва само майка ти. И то, ако акълът й е като на потенциална жертва на телефонна измама.
  • 5 585

    21 7 Отговор
    Не ти вярвам, смятам, че си гербаджия, жалка работа. просто ни будалкаш.

    Коментиран от #6

  • 6 просто човек

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "585":

    "Гербаджия", "бесепар"... какво значение има. В случая.
  • 7 123

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Така де":

    Това тук не е демокрация, а ченгеджийско-мутренски феодализъм.
  • 8 JPower

    26 3 Отговор
    ##Публикувано във факти.бг: Нека споделя, че мой близки ме свързаха и направиха първия ми контакт преди време с “IDvet Genetics”$$$$ Я СЕГА КАЖИ,КОИ ТВОИ БЛИЗКИ ТИ ПРЕДЛОЖИХА ТАЗ ВРЪТКА????? На 28год. изобщо не си малък!!!!!!Тъй че не реви,като ощипана мома. Да работиш в общинска фирма в СОФИЯ ЗА 600ЛВ., си уреден на таз работа, за да крадеш....пък ако бъркам, значи трябва да си абсолютен ....мързел и некадърник!!! И най-важното, КАКЪВ ОПИТ ИМАШ С ТАЗИ ДЕЙНОСТ, ЧЕ ДА ТИ СЕ ПОВЕРИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ???????????????????????????????????? РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА И МИСЛЕЩИ ХОРА,СТИГА НИ ПРАВЕТЕ НА БУДАЛИ!!!СЯ ДА ВИДИМ РУМЪНЦИТЕ,ЧЕ....
  • 9 Morgoth

    8 2 Отговор
    Кажи, че работиш оператор на паяк и пак приказвай, че нямало нищо срамно в работата ти!
  • 10 Джуган

    21 3 Отговор
    Брех тоя Никола. Като си голям бизнесмен и ги разбираш нещата, я кажи защо тези твои "близки" дойдоха в скапаната ти панелка и ти предложиха те да те свържат, те да направят контакта, те да уредят всичко, ти да пИчелиш, а за тях таратанци? Сигурно защото си много готин? И аз съм готин, ама интересно че нещо напоследък нямам такива предложения. Или може би тези хубави хора заемат държавни длъжности които не им позволяват да участват в такива търгове? И ето, хоп, Никола се пръква на сцената, документите му изрядни, а хубавите хора не са в конфликт на интереси. Съединението прави силата, да живее България!

    Коментиран от #11

  • 11 Обикновен Бг

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Джуган":

    В грешка сте . Девизът - СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА е девизът на старото кралство Белгия , а ние просто сме го откраднали за да го използваме комерсиално.
    Нашият ( истински ) девиз е - ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ.
    Всичко остнало с патриотични девизи ,лозунги,песни,маршове се използва САМО КОМЕРСИАЛНО, за да могът ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ ДА ИЗКАРВАТ КОСМИЧЕСКИ ПЕЧАЛБИ.Сами знаете ,че примерите са стотици хиляди, НО ЗА ЖАЛОСТ ЗАПЛАТЕНИ С ЖИВОТИТЕ НА НАШИТЕ ДЯДОВЦИ,БАЩИ,СИНОВЕ .
    ДАНО САМО ДЕЦАТА НИ ДА НЕ ПОВЯРВАТ , ЧЕ ЩЕ ЗАПЛАТЯТ С ЖИВОТА СИ.
  • 12 гост

    11 0 Отговор
    Хем общинска работа, хем частна фирма. Как се осигуряваш и на колко часа си осигрен, момче драго? Разбирам, че си предприемач и може да си такъв още преди да си навършил пълнолетие, никакъв проблем няма в това. Проблемът е, че има съмнения да си подставено лице, както е и небезизвестната Гинка. Няма лошо да си с малък капитал, а да си с опит, защото на 600лв заплата освен да съществуваш няма как да направиш нещо различно, камо ли да си плащаш билети до Франция, контакти, адвокати и др.
  • 13 ба ги другарко

    8 0 Отговор
    ам пич, проблемът ти е, че искаш да се махнеш от реката дет' не е мокра :) и от панелката дет' е населена и от майка ти и сестра ти :) та да не вземеш случайно да се настаниш в мезонет, че ще стане фал :) то не се дава току тъй на всеки да има мезонет :) бе те минет не ни дават ... ти за мезонет...
    искаш вече да не си тъй обикновен, а да лузгаш майбах из малдивите, но се събуди, пий вода и отивай да бачкаш за 600лв в т'ва лайняно общинско предприятие дет' някой чичка го е откраднал с фейк приватизация и най-вече 'земи се кротни и си трай, и ше си си беден... т'ва е! приеми го! ще си беден до края! ето на, виж ме мене, приел съм го :) буфкам за 300 евро, лузгам пробето и си свиркам :) и аз инак съм фирмаджия и прозивеждам един продукт, обаче съм продал 1 бройка само :) разбира се касов апарат и офис, и счетоводител и куп др. тъпотии - нямам... 'щото ако ги имах, то да съм фалирал още със започването :) то аз всеки ден съм си във фалит чунки пф :) обаче продуктът си го продавам онлайн и ако някой клъвне оки... инак е качествен де :) тааа, фирмаджия в бг си е трудоемка раб'та дам :) Явахчов, сега ти скивах фамилията :) ми ти си за затвора бе момче! по фамилиите ви познаваме хахахахаха мани беги! хуб'о че са го спрели тоя измекяр!
  • 14 Сос Кикоман

    11 1 Отговор
    В една цивилизована, правова държава ако процедурите са спазени няма как да се отмени поръчката. Какво обаче се случва в Бантустана? Суджука разбира за случилото се, усеща че се вдига шум който може да му смъкне рейтинга и понеже знае че процедури няма и поръчките отиват “за наши хора”, отменя решението. И накрая тоя мърльо Явахчов, очевидно подставено лице, тръгва да ми обяснява къде се развивал законен бизнес. Явахчов мамин, в нормалните държави за да те допуснат до търг се прави т. нар. пре-квалификация на участниците. За да минеш през ситото трябва да си компания с капитал, опит, история, редовно плащане на данъци и други изисквания. Само в маймунските държави може фирмички с два лева капитал и регистрирани преди една седмица от Явахчов компютърджията да участват в търг за лекарства
  • 15 Ridik

    2 8 Отговор
    Боже какви словоизлияния. Момчето няма да прави изследвания. То просто ще внесе препаратите и то с валидни взаимоотношения с фирмата производител. Има ли значение кой ще внася ? Сетил се е на време и си е уредил документите. Тези тестове така ли иначе ще се внесат. Защо спира да се бори. Съжалявам, но бизнесът е и борба и определени взаимоотношения с другите в бранша и още много. Явно е още зелен, щом се очудва на реакцията. Ще се научи. На вън да не е нещо друго ?
  • 16 Ефтини сензации

    3 0 Отговор
    И ти си един бизнесмен български...
    Ясно, показали са ти лесния начин за правене на пари, подставено лице... Е в България всички търсят лесния начин, "учи да не работиш ", нали така? И хич не ми обяснявай, как на оператор на паяк, договори за стотици хиляди ще прави. Смях бате, повечето фирми производители за да им станеш дистрибутор, хеле пък и договири с тях да правиш, си имат изисквания за оборот, складова база и какво ли още не. Нали се сещаш как фирма регистрирана със смешните 300 евро оня ден минава за сериозна. Ако си имаше поне от обща култура как работят на запад...

    Това словоблудство ти го дадоха готово или сам го писа?
  • 17 vlady

    5 0 Отговор
    Все пак не е редно фирма, която не се е занимавала с медикаменти, препарати и т.н. и няма на щат нито едно лице с ветеринарно или медицинско образование да печели подобна обществена поръчка - тестове, живи ваксини и т.н. изискват строго спазване на условия на съхранение в противен случай могат да причинят сериозни проблеми.
  • 18 Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "от немско":

    Мда, ще лъскаш кенефи и ще плюеш оттам Родината си!
    Това момче трябва да се радва, че работи в общинска фирма щото хората без протекции, отдавна са си по селата да пасат овце и да копат картофи!
  • 19 пипи дългото чорапче

    0 0 Отговор
    На 200% си прав.Бягай докато си млад
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    За всичко си прав само където си бил от квотата на БСП ти е грешка, защото и при тях е същото. Истината е, че трябва да се борим срещу корупцията. Всичко това което си написал е вярно. За това трябва като румънците борба до край и резултатите ще дойдат. Корупцията обезсърчава младите хора, корупцията ни разяжда. Шуробаджанащината и корупцията са основната причина да се влачим толкова години на дъното на Европа.