2 Септември, 2018 06:30 7 279 48

Кой е виновен за царските имоти?

  • врана-
  • царски имоти-
  • симеон сакскобургготски

България няма да обеднее, ако бившият монарх и неговите наследници, имат дом, в който се завръщат

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разбирам разочарованието на Симеон Сакскобурготски, но всичко е плод на негови грешни преценки и грешни действия. Той трябваше да знае, че хората които го канят в България са именно представители на силите, които погубиха и баща му и България преди 74 години. Техните наследници днес продължават да го смятат за чуждо тяло, мразят него и цялото му семейство.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Илиян Василев.

Той им раздаде индулгенции за убийството на членовете на семейството му, включително на съветските хора, които отровиха баща му, на хората, които му бяха служили вярно преди 9 септември - на него и на България - генерали, политици, депутати, банкери, държавни служители и голяма част от които които бяха убити най-брутално.

Да предадеш паметта на близките си хора и да сключиш сделка с палачите си с надеждата, че те ще спазят уговорките за имотите и ще действат почтено е недопустимо лоша преценка - това което отличава добрия от лошия управленец.

Използван и непотребен.

Защото няма съмнение, че тези които днес управляват процеса и го преследват са неговия бивш охранител, неговите бивши хора от Държавна сигурност, които го използваха и направиха кариери и пари с негова помощ.

Той продължи да прави мили очи, да бъде коректен към тях, да им помага с имиджови мероприятия.

Дори се постави в услуга на олигарси, на руските икономически и финансови интереси, които чрез своите бивши министри сега реализира. И когато стана реч за юридическото оформяне на имотите /дори не на всички, а на толкова, колкото да бъдат оформени на царското семейство като безспорни/, тези сили се врътнаха. Той си остана чужд, "монархофашист", досаден имигрант, който им пречи да си вземат своето. Нали не вярвате, че спорното имущество ще остане държавно, а няма да паркира в портфейла на някой олигарх.

Да благодари на бившия си охранител, на новия Доган - Пеевски и на генералите от ДС - те му спретнаха всичко.

И да се надява на справедливост в Европа. Създаденият с негово участие Франкещайн го довърши.

Жъне, каквото сам пося.

България няма да обеднее, ако бившият монарх и неговите наследници, имат дом, в който се завръщат.

*Заглавието на е редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 no name no face no number

    77 8 Отговор
    Категорично съм против този лъжец и наглец пък бил тои и дърт екс цар.

    Коментиран от #5

  • 3 Лелин

    71 4 Отговор
    Да му направят една заменка: Двореца срещу четиристаен в Люлин. И всеки ден да се друса на трамвайчето.
  • 4 куку руку ку

    92 5 Отговор
    Какво е направил за България освен да кръсти децата си на български владетели)? Даде едно празно обещание... за едни 800 дни и един подем. А, каза още, че няма никакви имотни претенции към България. Но това беше докато гепи властта и състави кабинет на "новият морал". Видяхме и "моралът" и обещанията. Ай да си стои у 'Спанията...

    Коментиран от #45

  • 5 куку руку ку

    61 5 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Кога е коронован за цар? Никога! Претендент за трон да, но не и екс цар. Но в България трон вече няма, така че няма на какво да седне, освен на дедовия си... задник.
  • 6 нито той

    55 6 Отговор
    нито семейството му са били монарси !!! родата му не е българска и е натресен на българският народ от великите сили за да не позволят на идеите на Апостола да се сбъднат...за чиста и свята република ....а не монархия !! много е лесно да се сметне , че няма как за такъв кратък период семейството му да придобие толкова имоти със собствени средства....от заплата или друго възнаграждение за които са платили и съответните данъци...както е валидно за всеки българин . какъв точно е бил дохода на монарха и как е бил оформен документно ...плащан от бюджета или парите са идвали от интенданството...което си е държавна стуктура разполагащо с държавни пари а не с пари на монарха
  • 7 Неканен Гост

    12 38 Отговор
    Ако не го вземе царя, ще го приватизира някой олигарх за без пари( с любезното съдействие на съдията издал решението)

    Коментиран от #8

  • 8 егаси логоката

    46 3 Отговор

    До коментар #7 от "Неканен Гост":

    значи и в двата случая народа губи...но защо да правим тази услуга на един чужденец който се върна само за да заграби нещо което не е негово

    Коментиран от #18

  • 9 Пепеляшка

    52 5 Отговор
    Как не го е срам този да се показва по телевизията и във вестниците.Камо ли да има претенции към България.Много къса памет има тоя господин,сигурно страда от Амнезия.Забравил е интервюто от 1990 г.Оправи ни за 800 дни та ни Е...а Май.....та.Да се засрами от наглостта си.Нали уж милееше за България. Не ,не за България а за себе си.А народа му вярваше.
  • 10 друга бира

    50 1 Отговор
    Да му осигурим дом заради това,че продаде енергото на ЧЕЗ
    сложи акциз на бирата и затвори реактори в Козлодуй и още
    много други пакости сътворени от подчинените му Ники джуджето
    и Милен Велчев?
  • 11 я пак

    37 2 Отговор
    Василев ми дайте му вие един имот тук с оня вашия дърт гущер и той и вие няма да обеднеете нЪл тъй ?Василев виж едно интервю на Кеворкян правено в Мадрид с дедо Мони от 1990 год и виж какво го пита Кево и какво отговаря дедо Мони дали ще си търси имоти тук в България а сега М ?Интервюто го търсете в БНТ сигурно го има в архив и тогава разтягайте либерални ластици.
  • 12 dynamo

    28 8 Отговор
    Г-н Василев, по-добре се хвърлете от вълнолома във Варна, отколкото да пишете статии!
  • 13 мнение

    41 3 Отговор
    Царят е бил слуга на народа, а не обратното. Но този измислен цар дойде само за да заграби и той нещо от бедна България. Първо му върнаха горите в Рила - в двоен размер. После започна да претендира за всички държавни резиднции, сякаш той ги е строил или купувал. Баща му - Борис III никога не би направил такова нещо.
  • 14 Диоген

    7 45 Отговор
    " Вековната злоба на роба" в действие! На тази географска ширина има предимно злоба, завист и нетърпимост! Държава, в която хората не вярват в бога и си изгониха царя, нищо добро не я чака! То се вижда отдавна това падение...
  • 15 българин

    29 2 Отговор
    Да се пусне по българската тгелевизия предеването , в което ясно тази личност -0царя каза категорично чи нишо няма де вземи . Тези негови думи нека да ги чуят всички -тези които са ги забравили и тези които все още жалят за царя. Защо телевизията не излъчи това предаване . ОЩЕ ПО РЕСТИТУЦИОННИТЕ ЗАКОНИ , КОИТО ВЪЗСТАНОВИХА СОБСТВЕНОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ ,НЕ СЕ ВКЛЮЧВАШЕ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СОБСТВЕНОСТ НА ТАКИВА ИМОТИ .
  • 16 лми

    20 1 Отговор
    Да се изгони от България !
  • 17 гост

    24 1 Отговор
    Далече от България тоя айдук.
  • 18 Неканен Гост

    7 15 Отговор

    До коментар #8 от "егаси логоката":

    Докато го стопанисваше Цар Симеон Втори дворецът беше достъпен за всички. Дали ще е така, когато го заграби някой роден " биснесмен"
  • 19 koko

    27 2 Отговор
    Доста драматизира за второто си изгнание.. Като му върнаха първите имоти които продаде не мрънкаше, взе доста милиони от продажбата на двореца на Княгиня Евдокия в столичния квартал Изток, зад киното се пада, луксозния затворен комплекс модерато. Също и къщата в село Баня, пак няколко милиона.. Сега потрива ръце за двореца Врана, за Царска Бистрица и 16000 декара гори, ще ги продаде и сам ще избяга в изгнание ..в Монако.
  • 20 Никола Николов

    6 28 Отговор
    Колко зли хора сме българите. Правим се на горди какви царе сме имали и в какви дворци са живеели. (Защото не сме виждали повечето истински дворец).Да няма нищо ни е желанието и можем да намерим правни основания. Да го изгоним не му е мястото тук. Нямаме срама. Толкова сме жалки всички и тези които са против Царя и тези които го подкрепяме.Имаме една "приказкака" - Я не сакам на мене а ми е добре ,я сакам на Вуте а му е зле.Къде сме тръгнали? Това е народопсихология тя няма да се промени. Ние сме си такива зли,неграмотни без достойнство. Как да ни уважава някой. Имаме ли уважение към институциите(и към царската). От сто кладенеца вода ще носим само да докажем някаква наша правда да може на другия да му е зле.Обраха държавата сега обораме каквото можем от Европа а човека да няма къща. Да не може да му дойде един роднина на гости( неговите гости са хора с влияние и роднини които живеят в истински палати). С това което правим след време нашите внуци ще се срамуват.Толкова елементарна злоба. Аз лично се срамувам и моля Царя за прошка.

    Коментиран от #28, #29

  • 21 Шарлатанин

    22 2 Отговор
    Такива кумарджии и шарлатани нямат място в България , но и нашите политици са същите ,хвани единия,,удри другия
    Разипаха тази хубава държавица
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Позната история

    16 1 Отговор
    През 2001 година, БСП нямаше никакви шансове скоро да се завърне във властта. Затова ДС извадиха крадливият цар срещу Костов. От носталгия по младостта (Борис ІІІ), ореола на царска личност, който по-презумция трябва да е "можещ" хората се подведоха. Не трябва да се забравя и огромната негативна пропаганда през последните 2 години от управлението на СДС. Костов позволи медиите да бъдат изцяло в ръцете на бивши ченгета и продажни личности.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 патриотъ

    16 1 Отговор
    Този не е бил цар и няма никакви права като такъв,а имотите са държавни и са на държавата!Колко крокодилски сълзи изплака,докато се добере до властта,майко мила!Ама баламите умряха,а останалите глупаци искаме да се махаш от България-нищо няма да получиш!
  • 26 С какво

    0 8 Отговор
    До dynamo. Оти ти не се хвърлиш ? Много си е читава статията. С кое не си съгласен. Ама пиши конкретно и с факти, а не с прилагателни и опорки.
  • 27 TeooGeoo

    15 0 Отговор
    Кръгооооом , марш , там откадето идваш , измамника!
  • 28 БГ коментар

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никола Николов":

    Много трогателно. Трябва ли да плачем, след като прочетем коментара ти?
  • 29 no name no face no number

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никола Николов":

    Ходи му направи и една бибитка с.....к
  • 30 КОЙ Е ВИНОВЕН ? НИЕ ! ЗАЩО ЛИ ?

    7 0 Отговор
    ЦАРЯ Борис III какво е построил със свои средства ? Че СИМЕОН идва да получава реституция ? И метани - ОТ КАКЪВ ЗОР ? А бай ТОШО ? БЪЛГАРИЯ Я НАПРАВИ ЖИВО ЦВЕТЕ ! За себе си нищо не взе НО В ЗАТВОР ТИКНАХА ! Тикнаха го в ЗАТВОРА ПРИБЛИЖЕНИ неговите ГНИЛИ, ЖЕСТОКИ, ДВУЛИЧНИ, АВАНТЮРИСТИЧНИ , АЛЧНИ, ХОРА! Хора от Партийните Комитети, Министерски и Държавни Съвети ! Тези дето днес са ДЕРМОкрати - довели страната до разруха , както бяхме при царя - каруцари и магарищари ! Предполагам че всеки си задава този въпрос, но реакция НЯМАМЕ. ПРОГРЕСА ОБЕЩАН се оказа , за народа БЛЯН. А за върхушката измамна КЕЛЕПИР ГОЛАМ ! Абе що за НАРОД СМЕ ЧЕ ВЛАЧИМ ГАВРАТА ИМ С НАС, ТЪЙ СМИРЕНО ? ОТГОВОРА според мен - НЯМАМЕ ЛИДЕР С ИДЕЯ КОЙТО ДА НИ УБЕДИ В ПРАВОТАТА НА БОРБАТА И ДА НИ ПОВЕДЕ ! ЗАКОННО, ЛЕГАЛНО, ЧЕСТНО ! БЕЗ САКАТЛЪЦИ ! ДЪРЖАВАТА В СЛУЖБА НА НАРОДА !
  • 31 Симеоне , иди си синко, иди си !

    7 0 Отговор
    Тук няма що да дириш. Македония що не въ.неш и на три морета да ни разгърнеш ? ЩОМ СИ ЦАР ! Мекия СИМЕОНЕ , пътя мекия ! НИКАКЪВ келепир за България, от немската ти КРЪВ и произход ! ЕДНА ЗАБЛУДА ОТ ЧОРБАДЖИИТЕ НЯВГА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО, че дуслука е най- добре със вас. ГРЕШКА ! Бяхме АГРАРЕН Изостанал ПРОВАНС - тилова продоволствена база за германия и АРГАТИ !
  • 32 ИЗЧЕЗНИ ХЕРБАРИЙ !

    11 0 Отговор
    КАТО ЛЕШОЯД ИДЕШ И КЪСАШ ОТ ТУЙ ЩО Е МЪРТВО ДНЕС У НАС ! Върви си ДОРДЕ сме мирни.Не си губи времето, ще дойде време и ние пак всичко ще рационализираме. Живота е суров и кула в ! Никой не жали щом по-големи ПРАЗ вади ! РАЗБРА ЛИ ? За къде още ламти ? Та ти към СПЕЙСА ТИ Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ ДА ЛЕТИШ ? КУХАРКА !
  • 33 А НИЕ ще обеднеем ли чрез

    8 2 Отговор
    ДРУЖБА С РУСИЯ ? ЩОТО С ГЕРМАНИЯ сме от 1878 до 1944 - 60 години и нито един завод, НИТО машини, НИТО университети, култура, технологии, болници и ПРОСПЕРИТЕТИ ! А ОТ РУСИЯ - ПЪЛНА КЪЩА СЪС ДЕЦА, образование, работа , здравеопазване, пенсии и ЖИЗНЕН стандарт за всички. А днес само еднички ! ВЪРВИ СИ СИМЕОНЕ ! И ако може СМЕНИ си името със немско, както му е ред и ти приляга - ШМИТ !

    Коментиран от #40, #42

  • 34 впечатлен

    3 11 Отговор
    Напълно съм съгласен с мнението на автора. Все си мисля, че ако все още бяхме монархия, нямаше да се опростачим толкова много. В момента простащината, тъпотията е навсякъде, алогични обвинения, крадците викат, дръжте крадците, затъваме в едно безвремие, в което така и не става ясно какво всъщност сме, каква е държавата ни - - тоталитарна или демократична. Всекидневно ни набиват в съзнанието какво била казала Нинова с цялата си бруталност и нахалство, всичко останало е заглушено или се съобщава подигравателно. При демокрацията трябва да се спазват правила, законите са железни, частната собственост е неприкосновена. Имотите на царското семейство са оспорвани, докато в същото време избирателно се проведе реституция и пак комунистите се оказаха с предимство и най-много имоти за връщане. Даже чуждите се оказаха техни. Царят допусна грешка, като за пореден път се жертва в интерес на държавата. Ако не беше приет отново, ние нямаше да бъдем приети в Европа. Това му коства огромни унижения, клевети, отвратително отношение! Девизът му, прости, но не забравяй, се оказа безсилен за нашата психика - груба, странна, жестока, алчна и просташка. Чии все пак ще бъдат скромните дворци, построени по времето на царете, обикновеният човек никога не е имал достъп до тях и пак няма да има. Благодаря на НВ Симеон Втори, че допусна да видим двореца Врана и прилежащата към него ботаническа градина. Тези имоти са част от историята, от историческата ценност на държавата. Не споделям

    Коментиран от #36

  • 35 Цар киро

    12 1 Отговор
    Да не ги е донесъл дядо му фердинант от австрия та ги търси тези имоти те са предоставени от държавата за ползване от царското семейсъво и сега държавата си ги връща обратно какво иска този като не са негови .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 стоян георгиев

    7 2 Отговор
    симено не е нито цар ,нито му се полага нещо в окрадената от дядо му страна.ако толкова иска дом в българия да си купи и тои открадна достатъчно от тук и може да си го позволи,но освен да си купи дом е добре да научи поне едно то многото си внучета на български,децата се видя че няма да ги научи на милия си роден царски език поне да наблегне на внучетата.що се отнася до царедворците му да си такова таковата и те!

    Коментиран от #39

  • 38 Марков

    10 1 Отговор
    Дойде и каза че нищо НЕ иска.
    800 дена да ни оправи а него си оправи а нас ни излъга в продължение на 800 дни.
    Това е данък за лъжите му!

    Коментиран от #48

  • 39 Стоене, веднъж да ми харесаш !

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    От Дойчо , нищо добро само ЛОШО !
  • 40 Онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "А НИЕ ще обеднеем ли чрез":

    Боже, колко мъка /и простотия/ има на този свят.
  • 41 Мнение

    3 6 Отговор
    Дали панелките купени от родителите ви са ваши, по наследство? Всички апартаменти, през соца, имат само договор и все още ипотека в ДСК. Нямат нотариален договор към момета на сделката. Щом Симеон няма право, то и останалите нямаме право, нали? Мислете...
  • 42 Георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "А НИЕ ще обеднеем ли чрез":

    А защо през соца едно макс две деца? А защо сега не искат деца? А защо при Цар Борис трети са имали по пет-шест деца,а? ИСУЛ и много други болници кой е построил? Кой е определил най-добрите места в България за курорти, например Боровец. Кой е създал туризмът у нас? Пример Китен. През 1939 година на кое място по стандарт сме? Защо населението ни намалява? Защото измират родените по царско време! Защо Тошо фалира няколко пъти България....
  • 43 Никола Николов

    3 2 Отговор
    Прочетох всички коментари и заключението не е мое но съм съгласен с него: Прост народ слаба държава. Един коментиращ ме праща да му направя бибитка. Друг пък се радва на такаво остроумие.Обаче имаме експертно мнение по сложни човешки и правни казуси.Друг иска да сме на три морета ,сега сме на повече от 20 морета. Кой ти пречи да се развиваш ? Май главата ти.
  • 44 Я па я

    3 0 Отговор
    Помощ , ограбиха Царя.
  • 45 Пенсионер

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Царя вярно не е имал имотни претенции.Комунистите му върнаха зорлем имотите и го поставиха за премиер. И той какво да прави човека? Да не е луд да откаже.А я се замислете как се поддържат такива имоти и как се плащат данъци в милиони. Ами ще сече горите.Трябват пори.
  • 46 тутурутка

    1 1 Отговор
    Най-лигаво слугинажни са напоследък словоблудствата на Люлянчо посланишки,на заслужилия Стефчо шопски кметски и великия финансистин-тарикат Крачолчев!Как пък не вземаха малко пример от баш-министерката на ндсвто,г-жа Шушулева?Оправи си живота покрай дедо Симо и сега си трае.Гледа си кефа,а тия като зинали да ревът-ужас и отврат!
  • 47 Много добре

    1 2 Отговор
    Поздравления за статията.
  • 48 Mimoza

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Марков":

    Марков, ти си мързелив и завистлив. Царят каза: за 800 дни прочутото българско трудолюбие и инициативност биха ни помогнали да подобрим нашето положение. Ти трудолюбив ли си?