Last news in Fakti

28 Октомври, 2018 08:24 3 357 19

Извинението на Валери - с извинение, но еб*аси извинението

  • валери симеонов-
  • извинение-
  • извини

А единственото, което трябва да се извади от политическия контекст, е самият Симеонов

Извинението на Валери - с извинение, но еб*аси извинението - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Райко Байчев

Жадуваното и чакано с напрежение извинение на Валери Симеонов все пак дойде: с едно обичайно политическо закъснение, което има тридневевен и твърде обичаен лаг за всеки, който се е пръкнал на министерски пост и е изпаднал в самовдъхновено самозабравяне. Но какво извинение само...

Тридневно обсъждане, мислене, умуване, как сега да се извини тоя човек, как да се престраши да я направи тая работа, как да му се отрони от устата вълшебното "извинявай". Пред Боби Ваклинов иначе пак Симеонов повтори безумието, че думите ми били изваждани от контекста. А единственото, което трябва да се извади от политическия контекст, е самият Симеонов.

Не щем да живеем в един и същ контекст с тоя човек. Как все пак се стигна до извинението? Забележете - с Коалиционен съвет. Събират се значи всички патриоти и матриоти, сядат и умуват. Каракачанов свенливо проронва - Валерка, извини се бе, брат.

Извини се, какво толкова, голяма работа, дай аз ще стоя до тебе и ще кимам важно, ще се прежалиш за едни 15 минути да поднесеш извинения. Валерката обаче не ще и не ще - как бе Краси, не виждаш ли, че ми извадиха думите от контекста. Впрочем, Симеонов така и не каза ясно какъв ще да е бил тоя контекст, в който изреченията "уж болни деца" и "кресливи майки" биха звучали така, че да не правят онова впечатление, което направиха.

Но да продължим с коалиционния съвет. Това нещо продължава с часове. За оставка - дума да не става - дума дупка не прави, голям праз, че се е изтървал, бива ли да изгуби всички привилегии, които има заради две изречения? Тук-там на останалите патриоти, шахматни пешки от дъската, все пак може би им е хрумнало, че в цивилизована страна за тия думи не само се подава оставка, а те сполетява тотален крах на всякаква политическа кариера, но пред шефа е добре да мълчат - той ги е вкарал в парламента, каквото рече, това ще е.

През това време Симеонов получава есемес на телефона. Волен - "Извини се, бе", пише колегата му по неизвинения, а минути по-късно есемесът е дублиран от Десислав Чуколов, извини се бе, натяква и човекът със страшна фамилия. Валери тъкмо е готов да пусне през ушите си всички неща, за които те настояват (лесно им е на тях, ама като сгафят да ги видим дали ще се извинят) когато от Дубай с гръм пристига и есемес от Бойко. Тоя пък! За лошия мат'рял извини ли се? За "да ми се махат от главата"?

Едно сори не каза. Обаче Валери не е глупав човек и преценява политическата конфигурация. Без Волен, зле. Без Бойко, зле. Без Каракачанов, зле. Политиката е изкуството на прескачане на електорални бариери и току виж изпаднал зад тях. Хубаво ли им е на десните, дето са аут от години? И дето сега СДС драпат да правят "консервативен" съюз с него, дано минат с овчарски скок 4-те процента?

Никога, никога няма да се изпадне дотам. Е, ще взема да се извиня. Пък и Валери сигурно много добре знае, че скандалите може да са лоши, но много хубавичко се изместват един от друг. Така както първо имаше катастрофата в Своге, след това пък Виктория Маринова, сега е негов ред, а утре-вдругиден ще полъхне вятъра на промяната и друг ще се изпържи на негово място. Ето това е. Извинявайте, извинявайте, разперва той дружелюбно ръце, пие една вода и продължава.

И хем хубаво стана - извинението замени оставката, и хем партията разбра добре фигурите си - разбрахме, че Каракачанов ще е до него и в огън и вода, а Волен ще иска да го премести като арх патриот и водител на българите. С извинение, но продължаваме напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Симеонов

    26 5 Отговор
    Виекакво искаъе да се бичувам ли? Аааааа ше ви се не знае и фалшивите кресливи!! Толкова извинение на сила за2 милиона €толкова. на който не му харесва да хваща самолета аз съм нужен на Борисов и ГЕРБ повече от вас!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гощо

    22 9 Отговор
    Върнете селският комплексар от където е дошъл.Не е готов за цивилизацията още.Спрете му и телевизията,че много ще реве от там после.

    Коментиран от #17

  • 4 999

    14 8 Отговор
    Няма да забравя думите му, че по настояване на коалиционният съвет той се извинявал. - Това беше достатъчно да се прецени, че не друго а съветът му налагат, нещо за което той е против. Чет той още е убеден в правотата си и едва ли не от него да мине, ще бъде по-снизходителен към плебеите. - Онези там нищожества, които той управлява и те са му длъжни за това. КРАЙ С КАРИЕРАТА НА ТОВА Лхххх.
  • 5 ПРЕЦИЦАЛОТО

    19 10 Отговор
    Валерката Симеонов е олицетворение на повечето Българи: Прости със самочувствие, нахални и винаги те са прави.Така че нищо за чудене няма в цялата просташка ситуация. Простотията е повсеместна , кучетата си лаят.
  • 6 месара

    10 15 Отговор
    абе, зайко райко, извинението беше преди дни! на теб сега ли ти наредиха да го коментираш ? слагай си черното тиксо на устата и бегай да скандираш!
  • 7 Да помислим още малко

    9 22 Отговор
    Валери единствен от управляващите се държи като мъж.
  • 8 нафталин

    6 11 Отговор
    Абе ,поизтърка се темата ! Има или няма извинение ,извинете - ама какво значение има ?! Факт е , че исканията на майките отглеждащи деца с увреждания бяха изпълнени - това е важното а това - дали един селски бег се извинил (искрено) ,май- няма никакво значение.
  • 9 Антисоциалист

    7 5 Отговор
    Господа, редакторите на сйта публикуват простащини. Доказвам с два цитата, извадени от текста и неизвадени от соц-контекста: - "еб*аси извинението"; - "голям праз". Редакцията е счела, че със звездата "еб*аси" не е псувня, а "праз" в другата псувня не означава "член". Затова цитирам публикуваното във факти.бг: "ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи..."
    Не толерирате ли, г-да редактори? Тогава на Ви публикуваното от Вас: "Еб*аси" редакторите - "голям праз"!
  • 10 Каменаров

    6 7 Отговор
    Би трябвало да се извинят всички, които са гласували за този кабелен скОт на парламентарните избори.
  • 11 Панов

    11 4 Отговор
    Защо въобще трябва да се извинява че е казал истината.в селото в което имам наследствена къща няма ромска фамилия с по малко от 1000 лева социални.при тях правенето на увредени деца е бизнес.Здравите ги продават на гръцки семейства за по 3-5000 евро в зависимост момче или момиче.ето това е истината
  • 12 До панов

    5 1 Отговор
    Съгласен,обаче има и още една истина.физическите и нервно психологични изменения породени от алкохолизъм и наркомания прерастват в генетични изменения които се проявяват в наследствени.много от родителите с увредени деца трябва да се замислят за това,ако им е останала някаква съвест
  • 13 КПСС БКП

    8 5 Отговор
    СЕГА РЕШЕТНИКОВИТЕ МАЙКИ НА КОГО ЩЕ ПОИСКАТ ОСТАВКАТА ???НЕ Е ЛОШО ТАКА .ХЕМ ДЪРЖАВАТА ТИ ДАВА ПОВЕЧЕ ПАРИ , ХЕМ РЕШЕНТИКОВ ТИ ПЛАЩА ЕЖЕДНЕВНО ДА САБОТИРАШ ДЪРЖАВАТА ...
  • 14 Панов

    8 1 Отговор
    Това с ромските мафии с увреждане на деца ако се каже,насреща ще скочат всички нпота и фондации на Сорос както сега.цялата платена пропаганда е впрегната за опушването на един човек.българинът е беден защото мисли първосигнално и е много лесно манипулирам.достатъчно му е да чуе,майки,деца и не се замисля всъщност за какво става дума.
  • 15 Начо

    5 2 Отговор
    Да,българинът заслужава още 1000 години ц...ните да живеят на негов гръб
  • 16 Демократ

    6 0 Отговор
    Просташкото заглавие е по- гадно от изказването на виципремиера Симеонов. Поне в него нямаше нещо от Славчовите просташтини.
  • 17 Деде

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "гощо":

    Стига с тези тоталитарни сталински изказвания. Вече сме демократична държава.
  • 18 Абее

    5 0 Отговор
    Вече открито започнаха да се подиграват на народа тия фашисти!!! Но пък то един народ. Народа излиза да бие гейовете на гей парада, излизат да протестират срещу Орешарски, бият се по футболни мачове, протестират за цените та бензина, протестират за довашната ракия, но за нещо смислено нямат желание да протестират. Масово народа не се интересува от чистота , образование, медицина, социална справедливост и подобни теми. Истина е, че поне 50% от народа трябва да се избие ПОИМЕННО и аз защитавам този вид геноцид, но само срещу пропадналите и злобни хора. Не мисля, че болните и неоправданите трябва да страдат заради изродите. Аз подкрепям майките на болните деца и мисля, че те трябва да бъдат щедро възнаградени, а останалите здрави и прави да бъдат мачкани
  • 19 Бубу

    5 3 Отговор
    Няма за какво да им се извинява ВС на тези майки. Продължаващите протести още веднъж показват колко е прав, те не се задоволяват с това което им се дава те искат още и още и най вече да свалят правителството в услуга на една опозиционна партия. Значи човек няма право да изрази мнението си, ами тогава и президента радев трябва да се извини на целия БГ народ за това че нарече държавата ни блато още повече, че той е най отгоре на това блато. Аде да не мерим с двоен аршин