Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 10:02 24 783 89

Историята, както я преподава Борисов

  • бойко борисов-
  • президент-
  • корупция-
  • румен радев-
  • заплата

Какво ни каза премиерът? Че по времето на БСП българите са карали лади и москвичи и то само в неделя

Историята, както я преподава Борисов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов даде пространно интервю за БТВ и в продължение на един час отговаряше на въпроси, свързани с уличните протести, несекващото искане на майките на деца с увреждания вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка, критиките към властта, отправени от президента Румен Радев.

И какво ни каза на нас, зрителите?

Че на президента Румен Радев заплатата е 11 000 лв., с 4000 повече от неговата.

Че най-бедните пенсионери не взимат 40 лв. коледен бонус, а 51 милиона, колкото ще даде хазната за близо милион и триста хиляди възрастни българи. "Не са 40 лв., 51 милиона са, общо половин милиард досега - в нашето управление", калкулира Борисов.

Че президентът не е спрял да критикува неговата ГЕРБ – партия на десет години, а е забравил, че когато издигналата го БСП е управлявала, българите са „карали лади и москвичи и то само в неделя“.

Че Валери Симеонов е най-важният човек в държавата, защото и премиерът не може да се справи с него.

Жалко. Министър-председателят Бойко Борисов, явно е започнал да губи прословутия си усет за настроенията на народа.

И разчита на смесване на факти от миналото и настоящето и миксирането им в удобен за него вид. Това се нарича манипулация, но нейсе! Борисов явно не говореше на тези, които ще я съзрат.

Той убеждаваше своите симпатизанти – този близо милион и половина души, които гласуват за ГЕРБ. Но точно тези хора са ядрото на протестиращите днес. До вчера те слушаха историята така, както им я преподаваше Борисов. Но днес са му гневни и част от тях могат изведнъж да открият, например, че не само Радев, но и той е бил член на управляващата партия, когато българите са карали москвичи и лади и то само в неделя. И, ако той, Борисов, има извинение, че тогава е бил част от МВР, а за кадрите на вътрешното министерство членството в БКП е било задължително, същото важи и за Радев, като част от военното министерство.

Премиерът няколко пъти повтори, че БСП е управлявала до преди две години. Не, до преди две години управляваше неговият втори кабинет.

Ето как изглеждат нещата по дати:

- първият кабинет на Борисов е избран от парламента на 27 юли 2009 г. и управлява до 13 март 2013 г., когато президентът Росен Плевнелиев назначава служебно правителство, начело с Марин Райков;

- следва правителство на Пламен Орешарски с мандат на БСП – от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г.;

- отново служебен кабинет на Росен Плевнелиев, този път начело с проф. Георги Близнашки, управлява от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 г.;

- вторият кабинет на Борисов е на власт от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г., когато Борисов подава оставка втори път заради загубата на президентските избори;

- на 27 януари 2017 г. Радев назначава служебно правителство, начело с проф. Огнян Герджиков, което държи властта до 4 май с.г., когато е сформиран третият кабинет на Бойко Борисов.

С други думи – от 27 юли 2009 г. - девет години и три месеца, само 24 месеца не е управлявал кабинет „Борисов“. И от тези 24 месеца, два пъти по три месеца начело е изпълнителна власт, излъчена от президента Плевнелиев. Ако към него приложим мерките, които използва Борисов спрямо Радев, трябва и тези шест месеца да прибавим към сметката на ГЕРБ. С още по-голямо основание, отколкото правителството на проф. Герджиков е на БСП, защото Плевнелиев не само беше излъчен от ГЕРБ като президент, преди това той беше министър в кабинет на ГЕРБ.

Ако голяма част от днешните гневни млади българи, които не помнят времето на социализма и няма откъде да го знаят, до вчера са вярвали сто процента на Борисов, днес могат да се вслушат в мърморенето на собствения си дядо, който, слушайки интервюто на премиера, казва, че Борисов не е прав. Че преди 1989 г. се чакало десет години за лада, москвичите излизали до една година.

Че не само Борисов, и Цецка Цачева е била член на БКП, а пък на Лили Павлова дядо ѝ е бил министър при Тодор Живков, а в групата на ГЕРБ бившите членове на БКП и техните деца са повече отколкото са в групата на социалистите. А след като чуят това от своя дядо, гневните младежи могат да се запитат и кое е по-морално – да се пребоядисаш, за да си на власт или да носиш товара на „партията, взривявала църкви“, дори и когато си роден в средата на 80-те.

„Коя партия върза електромерите на хората с „Мариците“, кога падна КТБ“, нахъсано и явно риторично, защото не чакаше отговор от Хекимян, попита Борисов. Прибави към списъка с обвиненията, явно към БСП, и проекта „Белене“. И направи сметка – седем милиарда минус! Повтори два пъти тези седем милиарда.

Но явно забрави, а и Хекимян не успя да му припомни, че договорът с т.нар. американски марици е от времето на Иван Костов, който бе премиер от СДС. Ако по-късно правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев не са го прекратили, то е, защото приемствеността във властта е нещо задължително, особено когато става дума за споразумения с международен елемент. Защото властта, империумът не прекъсва. Вярно, това го учат във факултетите по право и история, но не пречи един министър-председател да усвои нещо от тези предмети.

А що се отнася до КТБ, е просто задължително един премиер да знае, че министър-председателят, както и да се казва той, няма контрол над банките. Регулацията им е в ръцете на БНБ, а когато гръмна КТБ нейн шеф бе Иван Искров, който бе депутат от НДСВ. Към надзора над банките има отношение и Комисията за финансов надзор, но когато гръмна КТБ я оглавяваше Стоян Мавродиев, кадър на ГЕРБ. Що се отнася до парите, които бяха изплатени на вложителите в трезора, бюджетът трябва да си ги върне от гаранционния фонд.

„Белене“, да, БСП винаги е подкрепяла този проект. Но критикувайки социалистите за него, Борисов каза – те не са ли знаели, че България е член на НАТО и ЕС, защо са сключили договор с руснаците! Интересно, Турция не членува ли в НАТО, та строи атомна централа с руски реактори? А и когато договорът беше сключен, в него освен руската „Атомстройекспорт“, не участваха ли френската „Арева“ и германският концерн РВЕ? И къде е казано, че една държава, членка на НАТО, не може да развива икономически отношения с Русия? По логиката на Борисов, това явно е така. Ами тогава да забрави за платноходките с руски туристи, ако и отсрещната страна приложи неговия подход.

Като стана дума за пари, премиерът трябва бързо да уволни шефа на НСИ, след като не вярва на статистиката, според която заплатите в държавния сектор са по-високи, отколкото в частния. Борисов е прав да брани доходите на висококвалифицираните държавни служители, но нима всички в Агенцията по вписвания с високи бонуси са такива? И не е ли неморално да се вземат премии след грандиозния гаф с търговския регистър? Иначе мантрата за високите заплати в IT-сектора всички я знаем, друг е въпросът колко на брой са тези висококвалифицирани специалисти, които получават доходи над 3000 - 4000 - 5000 лв., каквито бонуси, научаваме, има в държавната администрация. На която пък заплатите плащаме всички ние с данъците си.

Предстои този милион и половина, който гласува за Борисов, или поне част от него, изведнъж да открие тези истини. За останалата публика предстои да види как те ще го направят. И дали няма да изгорят тотема на вчерашното божество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    184 11 Отговор
    51 милиона сс печалботе на на босве като Арабаджиев ,Миню Стайков ,правителството на Бойко Борисов 10 г. които някак пропусна да излови.Но се сети сега когато държавата е била редовно ощетявана.Затова кой ще понесе вината НАРОДА ли отново сега .

    Коментиран от #14, #31

  • 2 Генералът

    248 19 Отговор
    Времето на шлифера отдавна е изтекло. Никой не го иска. 7000лв заплата?. Глупак е онзи, който си мисли, че шлифера чака на тези пари.

    Коментиран от #70

  • 3 ПРОТЕСТ

    195 19 Отговор
    ОСТАВКА!
  • 4 боцмана

    268 18 Отговор
    Едно баба си знае , едно си бае. Тази личност (не мога да го нарека човек) от край време само се оправдава със старите правителства , забравяйки колко години вече управлява. Ученическото му оправдание "аз суджук не ям".Пълен популист , тръгнал балканите да оправя , а държавата му пълен бардак. Уж бяхме по-напред от Румънците , сега срещу тях да бягаме не можем ги стигна. И всичко това плод на неговата партия за последните десетина години.
  • 5 кавала

    170 12 Отговор
    То долу, горе толкова са и субсидиите на партиите. Аз искам да знам за какво ги харчат тия пари. Да не говорим, че събират и членски внос, има и партийни касички в които крупни бизнесмени си внасят "Такса спокойствие" и т.н.

    Коментиран от #55

  • 6 Ryty

    236 22 Отговор
    Борисов ти си унижение за БЪЛГАРИЯ. Все още ли ни виждаш като пълноправен член на ЕС? Не сме в еврозоната, дори в шенген не сме, пък и сме под мониторинг, 10 години кво направи за българина освен да го мачкаш с данъци и такси, и да ни лъжеш. Съдбата на кадафи ти е малко за извършения над нас геноцит, и толерантността към ромите
  • 7 химлер

    182 18 Отговор
    Не ми го показвайте тоя изедник, който за 3 мандата ни вкара буквално в гроба, ще ви разчекнем еййй балона се пука вече, не може ви спаси никой ни жандармерии ни каски ни някъви ботори дето ви водят и до тоалетна, да не ви застигне НАРОДНАТА любов.
  • 8 ванката

    156 11 Отговор
    само несъм съгласен че 1.5 милиона гласували за него са по улиците ! несъм видял един циганин на протеста така че не неговите избиратели протестират а тия които не гласуват и все чакат всичко да се оправи някакси само но вече са видели че така не става!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алек

    29 202 Отговор
    Ей, червени боклуци,колко ви плащат да плюете.

    Коментиран от #11, #68

  • 11 777

    163 21 Отговор

    До коментар #10 от "Алек":

    ей герберски пикоч, ще ти секне скоро хранилката
  • 12 гост

    34 123 Отговор

    До коментар #8 от "ванката":

    Ами не си прав! 30 % от ромския вот е за БСП и само 11% са за ГЕРБ ,това от последните избори.На същото мнение съм и аз,че на улицата са хора ,които не гласуват,но съм сигурен ,че те пак няма да гласуват и не ми изглеждаха много интелигентни , не знаеха какво искат.

    Коментиран от #23, #26, #33, #52

  • 13 КРИБ

    137 13 Отговор
    10 милярда евро от Европа 4 милярда лева КТБ 32 милярда лева заем а и стотинка няма от тях държавата щеше да е Швейцария с тия пари, кой ги открадна-Бойко и компанияhttps://youtu.be/23t4ChZWSsw
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Валери

    99 12 Отговор
    Тая чутора има късмет, че е попаднал на такъв народ. 622
  • 16 Браво на автора!!!

    137 20 Отговор
    Много добре написано!!! БСП може да са крадци, но ГЕРБ се осраха до ушите от крадене. За 50 години БКП открадна по-малко, отколкото ГЕРБ за една година!!!
  • 17 ivan4o

    73 11 Отговор
    3.8млрд. В офшорни
  • 18 Доктор

    74 8 Отговор
    Те - горките , чакат на заплати! Живи да ги оплачим!
  • 19 Бубу

    28 144 Отговор
    Какви глупости само е сътворила въпросната другарка Че кое не е истина от това което каза ББорисов Заплатите и пенсиите не растат ли? Това, че такива като теб нахъсват тълпата, не означава, че всички трябва да вярваме на тенденционната ти писанка, това, че заплатите са ниски никой ли не забелязва, че по голямата част от заплатите се изплащат от частните предприемачи, а не от държавата Защо не се протестира пред собствениците, защо не се протестира пред Лукоойл например, където един от шефовете е съпруга на твоя идол Корнела, Защото такива изроди като теб ги нахъсват да съборят правителството Е добре, да си представим, че любимата ви партия госпожо заграби властта, защото тя в момента иска да я заграби по втория начин, и какво като я вземе бсп тази власт, моментално ще паднат цените, ще се повишат заплатите и там всичко за което се сетите, вярвате ли си ? Аз мога да ви кажа какво ще стане, защото вече сме го гледали този филм С такива материали като вашия само насъсквате хората едни срещу други, като този Химлер, който по горе пише „ще ви разчекнем ей„, това е вашето ниво и на последователите ви

    Коментиран от #27, #45, #54, #77, #84

  • 20 Анонимен

    109 9 Отговор
    Защо младите хора бягат от България?
    Защо при смяна на правителството се сменят хора на ключови държавни постове?
    Защо повечето фирми,които печелят важни обществени поръчки са фирми близки до неговото обкръжение?
    Защо човек с професия пожарникар и бивш бодигард заема такъв пост в държавата?
    Защо не вземе да живее с една пенсия при тези цени и да види какво всъщност не е наред на държавата?
    Доста въпроси в тази посока могат да му бъдат зададени още.
  • 21 Демократ

    15 59 Отговор
    Дебилите са много активни в сайта. Заработват, щото цял живот са били на партийна хранилка и нямат мозък за нищо градивно в живота.
  • 22 гнида

    80 6 Отговор
    Самороден талант ! Но инак , докачлив , нарцистичен , властолюбив и алчен !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кумчо Вълчо

    61 12 Отговор
    Браво на авторката.
  • 25 бкп е жива

    23 68 Отговор
    Да гласуваш за БСП, означава, че си малоумен полуидиот. БСП е просто дъното.
    Гробарите са си чеда на БКП, но БСП са просто извън всякакви граници!
    Идеята на кукловодите от БКП е да се накарат българите да се задоволяват с подхвърлените трохички и да не надигат глава, така тушират напрежението.
  • 26 Голям праз

    16 38 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Не гласуват, защото не искат комунярски боклуци, и натурални и пребоядисани. А "интелектите" гласуват за по-малкото зло, е няма по-малко зло, то си е едно и също.
  • 27 ШИБАЙ СЕ БЕ БУБУЛЕЧКА ГРОБАРСКА

    55 19 Отговор

    До коментар #19 от "Бубу":

    ЛЪЖЛИВА БУБУЛЕЧКА СИИИИИ.......ДЭРЖАВНИА СЛУЖИТЕЛ ТРЯА ДА ЗИМА НАЙ МНОГО 500 ЛЕВА. ЦЯЛ ДЕН Е НА ТОПЛО СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ПОЧИВА В ПРАЗНИЦИТЕ ПОЧИВА ПЛАТЕНА ОТПУСКА ИМА И ОТ 360 ДЕНА В ГОДИНАТА ИЗЛИЗА ЧЕ БАЧКА 160 ДЕНА И ТО С ТВЪРДО РАБОТНО ВРЕМЕ .Я ПИТАЙТЕ ЕДИН ЧАСТНИК КОЛКО ДЕНА В ГОДИНАТА БАЧКА ЧЕ И УСИГУРОВКИ ВНАКЯ А УНИЯ НЕ ВНАСЯТ НИЩООО.

    Коментиран от #29

  • 28 СссереМ

    13 48 Отговор
    Голямо смукане от пръстите е паднало,даже и палците на краката си ги измукала Кръстева,че и на комшиите.
  • 29 СссереМ

    14 52 Отговор

    До коментар #27 от "ШИБАЙ СЕ БЕ БУБУЛЕЧКА ГРОБАРСКА":

    Ще висите сите комуняги с главите надолу около шосетата.

    Коментиран от #37

  • 30 Точка

    13 46 Отговор
    Колкото и избори да има, левите ще си ядат бой.
  • 31 куку руку ку

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    51 млн за пенсионерите и 43 млн за свинаря...
  • 32 Агоп

    58 5 Отговор
    Докато българите делят политиците на леви,десни,комунисти,социалисти,демократи винаги ще бъдат прецаквани.
    ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В БГ.СА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ И СА ПОДЧИНЕНИ НА МАФИЯТА
  • 33 Факти

    52 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Не знам за ромите, но циганите масово гласуваха за ГЕРБ. Дори сега на предсрочните избори в Галиче циганите съставляваха над 60 процента от далите глас за гербаджийския кандидат. ФАКТ.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Дядото

    51 6 Отговор
    ...ами...какво да ви кажа?!? ... българина е изключително издръжливо и не много умно същество.. Колкото повече му бъркат в гъ.. за, толкова по дебилно гледа в една точка... :)) ;)... Докато не полетят камъните и всички ЗАЕДНО... да покажем че децата ни трябва да живеят добре ТУК..?!?. До сега, като най бедната и корумпирана държава... Трябваше да шокираме Европа, като се вдигнем и да пролеем малко кръв, да има огньове... да покажем че сме умни и ни се работи достойно
  • 36 Бивш гербаджия

    45 5 Отговор
    Боце , сърцето е от ляво !!! От дясната страна може би е портфейла ти !???
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 този си чист

    26 4 Отговор
    Простак....
  • 39 гост

    7 62 Отговор
    СЪС СВЕЩ ЩЕ ГО ТЪРСИМЕ ИВАН КОСТОВ. ЗАБРАВИХТЕ 1997 ГОДИНА ОТ КАКВА ТИНЯ НИ ИЗКАРА ЧОВЕКА.

    Коментиран от #53

  • 40 Гост

    14 45 Отговор
    Тук всички много знаят както винаги. По улиците ходят някаква паплач в по голямата си част защото държавата им е виновна че не са учили или специализирали в работи които носят повече от минимална заплата. Пак бих гласувал за герб само да не са бсп и дпс. А на тия неграмотници им пожелавам да формулират поне едно смислено искане но така или иначе пак ще ги яхнат и пак ще са в батака

    Коментиран от #46, #50, #61

  • 41 Петко Кирков Калоянов от Доганхисар

    38 4 Отговор
    Опорочихте прекрасните идеи на новото поколение! Как толкова време не вкарахте нови, млади хора в политиката у нас, завършили политология в Страсбург или в Брюж! Та Вие сте полуграмотни, къде сте учили и какви науки, ...все едни и същи сте, захапали сте кокала и не го пускате....нареждат Ви какво да правите, мнението на народа Ви не е важно за Вас, все се оправдавате с миналото, ама колко години минаха вече, то и до хан Аспарух ще стигнете! Южни потоци, бежанци, цигани, своеволия, данъци..и да целуваме краката на Меркел??? Европа...ние в Европа ли сме? За прокуратура и полиция да не говорим...гестапо и полицията на Гешев и милицията ряпа да ядат! На кой ли немирник дето не си плаща не скроихте шапка!Това е Вашата демокрация, ама нали се сещате че вечни хора няма :)
  • 42 офчу месу

    37 3 Отговор
    Тоя екземпляр не може да подреди правилно едно изречение като му слушам правоговора представям си какъв му е правописа има точно петдесет думи в речника си половината от които някъкъв диалект а твърдеше или по точно лъжеше че бил завършил банкянската гимназия със златен медал
  • 43 Го го

    33 7 Отговор
    Браво за анализа, правдив и задълбочен. Има обаче една неточност. Президента Радев никога, повтарям никога не е бил член на политическа партия.
  • 44 Петър Янчев

    9 29 Отговор
    И ако сметнеш в какво състояние остави държавата Луканов,после Беровото,а да не говорим за ВИДЕНОВАТА ЗИМА.Едва Софиянски им изрина изпражненията на проф.Гечев.УКРАИНСКАТА УШАНКА даже не разбра ,че в света 2008 е започнала най ГОЛЯМАТА ФИНАНСОВА КРИЗА.Да не пиша за ОРЕЛАРСКИ С ПОШЕНСКИ ГЪЛЪБ В ЕНЕРГЕТИКАТА И ЗА КАПАК.Фалит на КТБ.И сега КРАДЛИВАТА КРУШОВСКА КОБИЛА И МЯУЧЕЩИЯТ ДПС СЕ ГОТВЯТ ЗА ЛАПАНЕ.ОТНОВО ДА СЕЯТ ФАЛИТИ.

    Коментиран от #88

  • 45 куку

    31 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бубу":

    бубу, на коя гербаджийска нянка си увиснал, с примижали очичики, та не виждаш до къде ни докараха тивите и кратуните? Коя е тази по-голяма част? Кои са предприемачите? Не знаеш ли, че в чужда фирма български бирник не влиза? Дерат се само дребните български производители докато ни направят обслужваща, буферна зона на Европа, където се разпределят бежанците. За съжаление не ти и не аз или някой от драскащите по форумите е виновен. Това ни е заложено генно. Преклонена главица сабя не я сече, а ако си скрием главите под полите на жените си, остава ни задника отвън и чакаме някой да ни освободи или да ни свърши работата вместо нас. Я Дядо Иван, я Чичо Сам.
  • 46 Усмивката

    29 2 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Туи твоето говорене мяза на нацистко.По твоите разсъждения става ясно че всички които получават минимална заплата са паплач.Или всички които „ходят” по улиците.Макар и протести,изразяващи народното недоволство па и за тез които също недоволните ,мърморят пред телевизора.И по турско е имало такива мвкерета ,дет не пропущат да покажат лоялност към властта и погнуса от бунтовниците.Но ...Мекеретата никой не помни ,но борците за свобода тачим.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дани

    23 6 Отговор
    Няма да пишете такива неща против Бойко да не съм видял Вие го избрахте както едно време Костов дето скачахте като прищипани че времето било ваше ... Е времето ви дойде
  • 49 КГБ

    11 30 Отговор
    КРАСИНА КРЪСТЕВА И ТИ СИ РУСКА ПОДЛОГА , ЗАБРАВЯШ КОЯ ПАРТИЯ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ 45 ТОДИНШ , ЧЕ ДО СЕГА !

    Коментиран от #81

  • 50 Голям праз

    17 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Гласувай, ще получиш пак В. Златев и сие.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Искат

    23 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    калинки, като теб да бъдат изритани от държавната ясла, че опасохте всичко и народа мизерства. А че циганите масово гласуват за ГЕРБ е вярно. За това и срещу безчинствата им не се предприемат никакви мерки, напротив, поощряват се.
  • 53 Иван Гешев

    36 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Как да сме забравили Иван Костов - нали още газим тинята в която ни накисна с Мариците. Че и цялата ни икономика по неговото управление се разграби и съсипа.

    Коментиран от #57, #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дядката

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "кавала":

    4 000 000 анонимни от фирма която вече се изнася от България.
  • 56 Усмивката

    16 6 Отговор
    По места герберите треперят .Има много папки документи за рязане.Те ,такива най много квичът.Ревъншизъм има.Далаверите свързани пренадочване ,отклоняване на средства и чисти кражби надали някога ще излязат .Щото и следващите няма да посмеят тъй като ги грози същото.Истината е ...не на допусккане до власт на досега властимащите.Ако требе ,чуждо иго
  • 57 Дядката

    32 2 Отговор

    До коментар #53 от "Иван Гешев":

    Имам колега който е карал камиони (втора категория) 1956г. е роден. Благодарение на този красив мургавелко получи 260.00 лв.пенсия. Съседът е още по добре 160.00лв. Няма такава държава!!!!!
  • 58 Дядката

    15 2 Отговор

    До коментар #53 от "Иван Гешев":

    Те по онова време се състезаваха с кокала кой повече ще открадне

    Коментиран от #60

  • 59 Леля вуйна

    22 5 Отговор
    Никога не сме имали по-просто нещо на по-високо място. Прав е. Абсолютно. За това , което казва. Той няма интелектуален капацитет за да разбере колко много не разбира и не знае. Така , че - да - ПРАВ е ! Прости са всички , които пак ще го гласуват.
  • 60 Дядката

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Дядката":

    Гешев! И вие сте бъркали в кацата с меда.
  • 61 Дядката

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    ВРМЕ Е ДА СПРЕШ ДА СЕ ДРОГИРАШ!!!!¡!!
  • 62 Санчо Панса

    14 1 Отговор
    Братя !!!
    Време е най-после да предприемем някакви действия, а не само да дърдорим !
    Аз, като истински патриот, няма да се бавя - сипвам веднага от домашното винце ! ...
    Наздраве! Българи-юнаци !!!
    Смърт за фашистите и техните врагове!!!
    Наздраве, да му е..... ...та!!!
  • 63 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор
    Това американско ццвете се разсмърдя за трети път...АРОМАТЪТ НА Стапелия се разнася вече неудържимо....
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ...

    3 8 Отговор
    ....ами што ни съ обадити на путин да доди да ви освободи...
  • 66 Винету

    15 3 Отговор
    Абсолютно вярно е. А по това време Боко е бил член на БКП. А не БСП. Но той е толкова прост , че му е простена грешката.

    Коментиран от #72, #74

  • 67 Милиони TDI-та пушат към Германия

    8 0 Отговор
    Некои още си джиткаме с Москвичите. Нема да се меткаме у тия мръсни дизели я. Па и скъпо риш ле. Москвата скръц-скръц, ама си копа. Турил съм си скорости от жигулка и карбураторче некво вносно и си возим ич ми не е. Вечер си го измием, па си го мушнем у гаражчето при бурканьете, завием си го с родопското одеяло и си наточим една кана винце да се стопля, че парното нещо не е как требе и всичко е точно.
  • 68 СТАРОТО

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Алек":

    червените боклуци са готови и безплатно да лъжат и ПЛЮЯТ
  • 69 1944

    8 6 Отговор
    отрепките на бкп се карат за властта. абе, я на товарните вагони, да се карате в сибир.
  • 70 Що се не скриеш мръсна душице комунистич

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Генералът":

    Що се не скриеш душице комунистическа кой знае колко си крал по соца и сега всеки според жалките ти драсканици краде като при Т.Живков....
  • 71 Пламен

    5 6 Отговор
    Нищо не е излъгал!
    Не каза ясно и на висок глас:
    На КОМУНИСТ или СОЦИАЛИСТ никакво доверие независимо кое поколение!!!
  • 72 Наблюдател

    4 10 Отговор

    До коментар #66 от "Винету":

    А Нинова каква е била? Невеж си по въпроса и трай Вашата Нинова дето много я е еня за вас младите и пенсионерите беше сдесарка за да участва в приватизацията та да си изучи сина ,добре се облажи ,а сега в БСП и защо ли глупавите глави не искат да го проумеят а й ръкопляскат .Власт иска тази псевдо бесепарка и то само тая партия й остана за да се докопа до властта другаде няма да стане.Що не си създаде партия, щото не може По лесно й беше да разчисти старите кадри те поне имаха някакъв мозък и опит ......Алчна за власт недоказана в политиката и залъгваща стари и млади че е социално мислеща. Що не мислите бе хора вие само за хлебеца ли сте Вижте си лидерката колко е наддала не ще е само от хлебеца -него тя го обещава на вас а за нея големия кокъл и то с ваша помощ.
  • 73 миро

    2 1 Отговор
    нема такива глупаци който изка да търкува думите

    Коментиран от #75

  • 74 Наблюдател

    0 6 Отговор

    До коментар #66 от "Винету":

    Ти ако си чел Винету нямаше да пишеш простотии Не скверни името. Образовайте се преди да пишеш.

    Коментиран от #78

  • 75 Наблюдател343

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "миро":

    Научи се да пишеш грамотно явно нямаш и основно - прост по-прост ти си обаче супер прост
  • 76 Дани

    5 5 Отговор
    Едно просто нещо. Трябваше да се насочим към РУСИЯ
  • 77 Дани

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бубу":

    Боже прав си
  • 78 Винету

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Наблюдател":

    Избягвам да споря с глупаци/сещай се като кого/ , защото знам , че не става. Такива като теб ги образовам мълчаливо. Виден столичен архитект съм. Над 50годишен. Ходите и цъкате с език , когато пазарувате, храните се и живеете в сградите проектирани от мен и колегите. Включително и Винету и компания. Дали съм чел Винету.....не зная :))). Изводите за теб.
  • 79 Кака Кури

    1 3 Отговор
    Червените кхмери в действие!
  • 80 бббббб

    4 0 Отговор
    Много добре написано.
  • 81 БГК

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "КГБ":

    Кое от написаното от автора не е вярно!
  • 82 Гост 2

    8 0 Отговор
    Не е важно кой гласува ,важно е кой брои бюлетините.
    Не се ли промени избирателния закон нещо добро не ни очаква.
    Оставка и избори до дупка.
  • 83 Кую

    5 1 Отговор
    Кауня си е каун.История на тиквата.
  • 84 Ivo

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бубу":

    Знаеш ли защо ни протистираме срещу бизнеса-защото той ни храни цялата пасмина държавници и мало_мна администрация. Бизнесът и хората, като нас плащаме данъците-не администрацията. Тя харчи само. А този другар от статията трябва да бъде премахнат веднага, защото не създаде нито среда за бизнеса, нито спокойствие за народа си.
  • 85 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    Този пост съм го писал преди 3 години, сега го публикувам отново! Човешкият мозък има едно прекрасно ,но вредно качество, качеството се казва забрава! ....Основните инструменти да държиш народа си в подчинение са следните : 1. Хляб, 2. Вино ( разбирай всекакъв вид алкохол) и, 3. Зрелища. Хлябът и виното са кът, но за това пък зрелища бол, като почнеш от "Цумгейт" минеш през "Суджукгейт" , " Грипенгейт" и стигнеш до "Кумгейт"! Управляващите и търтеите в парламента, трябва да си дадът сметка, че нищо вечно няма и че рано или късно народната "любов" , може да се превърне в неконтролируем бунт със съоъветните последствия за тях. Журналистическите подлоги и те лъжат-мажат, продажно до дъното на костния си мозък и се мъчат да представят ситуацията, като неумело ни поставят розови очила. Гладът без вино, само със зрелища е лош съветник! Доказателства от историята, колкото щете. Дядо ми Мъдрият Заек казваше следното: " Народът е като стадо овце , стрижи го, дои го, но не му съдирай кожата и му давай да яде, иначе ще дойде време и ще останеш без стадо" , изводите оставам да направите вие.
  • 86 Гост

    0 0 Отговор
    Не знаех,че 51 милиона са половин милиард.
  • 87 патриотъ

    2 0 Отговор
    Тоя като му видя наглата и тъпа физиономия и ме избива на агресия!Не е ли време да последва съдбата на Чаушеску?!
  • 88 Дани

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Петър Янчев":

    Ами Костов 😎

    Коментиран от #89

  • 89 ОНЗИ

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Дани":

    Гн БОРИСОВ вие казахте че докато сте на власт няма да увеличавате ДАНЪЦИТЕ може би затова се страхувате че няма да може да се върнете в власта след нови избори НАРОДА ПОМНИ ОБЕЩАНИЯТА,758