Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Циркът с това управление приключва

При такъв начин на правене на политика, при такова управление, при такова ниво на управляващите, това е резултатът – провал, категоричен е политологът

Публикувана: 24 Ноември, 2018 15:50
55 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 18082
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.
 
Източник:
Focus
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проф. Александър Маринов в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус“ „Това е България“.

Какво ни показват управляващи и опозиция с изявата си тази сряда?

Това е краят, който се случва, разбира се, по един безвкусен, пошъл начин. Това, което наблюдаваме, е примирение с неизбежното предстоящо финализиране на агонията. Дори не се полагат някакви усилия да изглежда това що-годе наистина. На какво да се радваме? Слава Богу, че не е била назначена чистачката на сградата на НФСБ. Така че според мен всички са наясно, че времето на правителството е преброено, просто се търси някакъв що-годе приличен повод, за да се разтури. Аз съм убеден, че такова решение вече управляващите са взели, като най-малко лошо, или може би разчитат да постигнат нещо подобно на това, което са правили. Иначе, пак казвам, можеха поне малко да се постараят спектакълът да не е толкова пошъл.

Сарказъм към премиера и колегите си патриоти ли прояви Валери Симеонов с предложението на неговия началник на кабинета – госпожа Марияна Николова?

Това вероятно е проява на неговия специфичен хумор, израз на обидата. Не знам, твърде демонстративно е, но за сметка на това пък не по-малко странно е поведението на тези, които са приели шегата на сериозно. Защото той можеше да предложи кучето си, коня си… кон няма със сигурност. Фактът, че така безропотно се приема нещо, което е абсолютно безсмислено от управленска, политическа и всяка една гледна точка, говори, че става дума за яснота по въпроса, че циркът приключва.

Проф. Маринов, но ако управляващите са решили вече, че оттеглянето е неизбежно, защо не го прекратят, а оставят една агония, изпълнена със скечове, бутафории, комични ситуации?

Вижте, по принцип това, в което днес се е превърнала българската политика, е трудно за рационално обяснение. Но, ако допуснем, че има някакви сметки, агонията е преди всичко политическа смъртна агония за Обединените патриоти със сигурност. ГЕРБ може би разчитат, че могат да използват тази агония при партньорите си, за да оправдаят себе си – да кажат: ето, вижте сега, ние правим каквото можем, но какво да ги правим тези? И вероятно това е логиката, нещата ще се развият бързо вътре в самите Патриоти, според мен, няма да се наложи да чакаме дълго, отсъствието на депутатите на „Атака“ е ясен знак, отсъствието на премиера също е ясен знак – той се дистанцира по един специфичен негов начин. Така че те ще кажат – ами ето, ние нямаме нищо общо с това, не зависи от нас, дайте да свършваме и да отиваме на избори. И, разбира се, сметката ще трябва да я платят Патриотите, както я платиха вече Реформаторите преди две години.

Направи впечатление, че към госпожа Николова нямаше въпроси като към кандидат за вицепремиер. С какво си го обяснявате? Тя не е известна фигура, за да не бъде питана.

Е, какви въпроси биха могли да бъдат отправени към нея? То е ясно, че е просто един човек, който е попаднал в лошото време на лошото място. Сега, защо тя се е съгласила, един Господ знае. Може би смята, че това е някакъв хубав запис в СV-то й. Какво да я питат нея? Тя е човек без никаква политическа и управленска биография, въпреки че би могло да стане дискуция. Но според мен, ако говорим за опозицията, особено за БСП, те са избрали тази тактика да оставят управляващите да се гърчат, да се мъчат сами, едни други да се нараняват, така да се каже, а БСП да гледа сеир, което според мен не е много разумно.

То не е и достойно, освен всичко друго. Това се възприема по съвсем друг начин.

Да, това, че не е достойно, е ясно. Може да има различни гледни точки за достойнството, но аз съм съгласен с вашата преценка. Но не е разумно, защото БСП се държи така, сякаш просто трябва да изчака малко чисто формално, за да стъпи на власт. Което дори да е така, дори да приемем, че е много вероятно че следващите избори, предсрочни според мен, съвсем скорошни, да бъдат спечелени от БСП с някаква малка разлика. Това какво променя? Нищо не променя, защото БСП очевидно не е готова да покаже на обществото, че е в състояние да предложи нещо коренно различно, от което имаме нужда.

Според ДПС управляващите не са разбрали същността на проблема. Но разбират ли тази същност и управляващи, и опозиция? И какъв е проблемът на практика?

Според мен това, че управляващите не са разбрали, е ясно. По-лошото обаче е, че изглежда и опозицията не е разбрала. Защото според мен голямата поука от това, което се случва, е, че така не бива да се прави, така не бива да се управлява, така не бива да се прави политика. Може би заключението ми е пресилено или прибързано, ще видим. Но имам такова неприятно усещане, че истинската поука не е извлечена.

Коя е истинската поука?

Истинската поука е, че в българската политика и управлението на българската държава трябва да настъпи коренна същностна промяна. Не козметична, не е дори въпрос на стил, а въпрос на същността на нещата. Ето, да вземем даже този частен, защото той според мен е частен въпрос – кои са лицата, личностите, на които се поверява отговорността да управляват държавата? Как се излъчват? Какви са аргументите за техния избор? Е, нека сега да зададем въпроса – ако допуснем, че утре БСП дойде на власт, кои са хората, които ще изпрати тя в правителството, нека ги видим, да бъдат представени, да се убедим какво могат, какво са правили, какъв е приносът им към разработването на дадени политики или стратегии и т.н.? Това трябва да бъде различно. Въпреки че това е само един аспект, може би не най-важният. Защото дали ще е началничката на кабинета на Валери Симеонов или някой приближен до някой ръководител на БСП, но от същия тип, каква е разликата?

Госпожа Николова изглеждаше доста объркана в сряда. Тя някак не можа да си спомни, какво е работила досега и каза нещо в смисъл, че познава господин Симеонов в качеството му на депутат. Нали му е била началник на кабинета като вицепремиер, в това качество не го ли познава?

Ами какво да каже жената? Разбира се, най-правилно от нейна страна би било да откаже. Но очевидно не може да откаже по някакви причини, не знам какви. Човек със среден разум, практически здрав разум, не би се съгласил на такова нещо, това е авантюра, даже според мен това е злепоставяне. Какво прави властта, че така разбърква ума на хората, наистина не ми е лесно да разбера.

Странно е поведението на министър-председателя. Той отказа да отиде в парламента, отказа да застане зад тази промяна в ръководеното от него правителство, но довечера се очаква да говори обстойно, обширно в „Шоуто на Слави“ (Интервюто е взето преди предаването, бел. ред.). Защо избира телевизионен формат вместо Народното събрание?

Защото е по-удобен. Защото там е на четири очи, образно казано, по договорен сценарий със Слави Трифонов. Там е лесно да говориш.

Дали пък ще е договорен сценарият?

Сто процента съм сигурен. И като гледаме довечера, дори ако видим някои инсценировки на напрежение, на критика от страна на водещия, съм сигурен, че са инсценировки. Защото иначе Борисов въобще не би отишъл. А в парламента той трябва да говори политически и трябва да говори пред цялото общество. Аз съм убеден, че самата постройка, самата конструкция на интервюто ще бъде такава, че да му даде възможност той да се представи в своята силна страна, която той смята, че е силна, разбира се. Или да даде възможност да покаже още веднъж, че той прави всичко по силите си, но дори неговите титанични усилия с този политически материал не водят до резултати.

Е, най-малкото той можеше да откаже предложението на началника на кабинета на вицепремиера.

Да, според мен това би било по-разумна стъпка, но той така си представя сценария за излизане от властта. Вероятно има някакви съображения. Ако искате, дори може би някакви преценки за известно време, което е нужно по една или друга причина на управляващите, преди да приключи цялата работа. Не знам, мога само да гадая. Но аз лично смятам, че от такъв тип поведение Борисов не спечели, ако въобще би могло по някакъв начин да спечели в тази ситуация. В тази определено губи.

Озадачиха доста хора с този ход, с тази рокада. Дори тези, които не смятаха да излизат на протести и не смятаха, че в момента е нужно подобно разклащане на страната. Но въпросите не стават ли повече сега?

Хората разбират, че това е една подигравка вече, това е една комедия. Комедия, комедия, за някои може да е комедия или за страничния наблюдател, но с оглед на последиците за страната, за проблемите на обществото, хич не е смешно.

Какво посяха управляващите и какво ще пожънат?

Ами те го сеят отдавна. С вас сме говорили толкова много пъти на тази тема. Нещата се движат съвсем логично, съвсем закономерно. При такъв начин на правене на политика, при такова управление, при такова ниво на управляващите – интелектуално, политическо и т.н., това е резултатът – провал. Не просто загуба на властта, не просто падане от власт. Провал. И аз съм дълбоко убеден, че този път на Борисов няма да му се размине, няма как да се повтори старият номер.

Сигурен ли сте?

Така мисля. Може и да бъркам. Времето ще покаже.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
оптимист
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Почва цирка с БСП.

Коментиран от #33, #52


Оценка:
-68 +47

Никога повече
(гост)

Неутрално
2 Отговор
коалицията на мафията БСП / ДПС - на власт !!!!

Оценка:
-76 +47

Помнещ
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Ти кой беше?

Коментиран от #4, #22


Оценка:
-16 +39

4
Този коментар е премахнат от модератор
боцмана
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Трябват нови хора , нов бардак със стари ку..и не става.

Коментиран от #7


Оценка:
-10 +72

име
(гост)

Неутрално
6 Отговор
станишката какъв опит имаше , че стана премиер? а червени глупаци?

Оценка:
-34 +49

Стига
(гост)

Неутрално
7 Отговор

До коментар #5 от "боцмана":


Стига с тези банални нови хора, покажете ги, назовете ги тези нови хора. Разберете че няма нови хора, това е потенциалът който може да роди този народ, тези партии които са сега, това е. И да има предсрочни избори няма да има нови партии, освен ако не се появи някой нов Бареков дудука инструктиран от бсп дпс.

Оценка:
-16 +48

волен сидеров
(гост)

Неутрално
8 Отговор
що слагате бсп и псевдопатриотите и дпс пак на власт....по добре да се вдигнем и да се отрепем взаимно и който остане да живее.Пак ли искате цирк

Оценка:
-18 +33

Стига
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Бастааа!!!

Оценка:
-8 +29

Някой си
(гост)

Неутрално
10 Отговор
До професор Александър Маринов.
"Циркът с това управление приключва".
Г-н професор, само така ви се иска. Всъщност приключва цирка с патриотите, които няма да успеят да свалят правителството без да се омерзят.

Оценка:
-41 +27

Plovdiv
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Трябват нови хора, и на децата е ясно. Но кои да са? И аз лично участвах в протестите, но ще изляза пак на улицата, когато се появят хора, които да докажат, че са алтернатива на тая помийна яма, продължаваща вече близо 30 години във всякакви цветове и конфигурации. Защото никой нормален човек не ще вече и да чуе за борисОФФ и паляците му... Нито за червени, сини, зелени и пр... Но някой трябва да управлява тая територия, тя няма автопилот. Може би трябва да ни назначат служебен премиер-чужденец, подобно на Батемберг и Фердинанд. Май не остана друг вариант. Но е истина, че първо тия Мършояди трябва да се махнат!

Оценка:
-13 +47

Спасов
(гост)

Неутрално
12 Отговор
И почва пак едно разграбване!...

Коментиран от #13


Оценка:
-7 +29

Хаспелов
(гост)

Неутрално
13 Отговор

До коментар #12 от "Спасов":


Продължава разграбването. Не "почва".

Оценка:
-6 +37

Тръмп
(гост)

Неутрално
14 Отговор
Професор за един ден!:):):)Професор на заплащане от БСП!!:):):)И той не знаел и все още гадаел,като всички комунистически псевдо-професори!!:):):)

Оценка:
-35 +23

15
Този коментар е премахнат от модератор
Бубу
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Много им се иска на червените анализтори „,това управление да приключи„ иска им се така както на корнелата и на президента им се иска ама народа го е казал, едно е да искаш, съвсем друго е да го можеш и да го направиш Явно Бойко им удари големи материални интереси на горе цитираните мераклии за властта и затова е този вой То щото в редовете на „столетницата” всчко е много наред, ще се изпотрепят за всяко местенце, пък не знам ако я вземат тази власт каква борба за постове ще настане И много моля разните политолози като този да не говорят все от името на народа, защото и аз съм този народ

Оценка:
-39 +25

Статистик
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Незнам що за професор е Александър Маринов, но бивш секретар на ЦК на БКП! Какъв гьонсурат трябва да си, за да се показваш на хората и да им обясняваш политиката!

Оценка:
-27 +26

Статистик
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Незнам що за професор е Александър Маринов, но бивш секретар на ЦК на БКП! Какъв гьонсурат трябва да си, за да се показваш на хората и да им обясняваш политиката!

Оценка:
-26 +22

19
Този коментар е премахнат от модератор
софия
(гост)

Неутрално
20 Отговор
Това не е професор. Това е платена комунистическа ПОДЛОГА...

Оценка:
-29 +26

Koki
(гост)

Неутрално
21 Отговор
"Приключването" е само в твоята глава приятелю . Знам, че много ти се иска, ама като те гледам колко си стар, няма да го дочакаш !

Оценка:
-28 +17

.Д.Кънев
(гост)

Неутрално
22 Отговор

До коментар #3 от "Помнещ":


Как кой този Маринов как какъв поредната пчеличка мая която скача от цвят на цвят и на където духа вятъра и където има келепир.

Оценка:
-21 +17

И ти ли ВЕ професоре ?
(гост)

Неутрално
23 Отговор
Допускайки се в детайлите на минало и настояще е ИЗТЪРВАНЕ НА ГЛАВНАТА ЦЕЛ. Какво ни пречи и какво да се прави за да се оправи ! Професоре ти дума и лаф не спомена за ГРИЖАТА на държавата към социалните нужди на населението ? За Социалната политика бе ПРОФЕСОРЕ ? И ти си пишман и ялов философ както и другите ! Какъв път да следва държавата, каква - Нова Идеология е нужна, че да станем хора, а ти държиш вниманието ни назад , кой какво направил. ТУЙ КРАЙ няма. ИЗХОДА е ВЛАСТ народна, съд НАРОДЕН и социална политика. Нали си професор - В час ли си, петела чуваш ли или и камбаната Неделна не чуваш. ГЛУХАР !

Оценка:
-5 +20

Тези Рекетьори и мафиоти са за съд
(гост)

Неутрално
24 Отговор
НАРОДА ИСКА възмездие за извергите ! Съд и по НАРОДЕН закон !

Оценка:
-6 +33

НАГЛА партия ГЕРБ
(гост)

Неутрално
25 Отговор
За девет години с НАГЛОСТ КРАЖБИ и БЕЗОЧИЕ политиците от ГЕРБ доубиха България ! Да се удавят в КРАДЕНИТЕ МИЛИАРДИ левове !!!!!!!

Оценка:
-10 +35

патриотъ
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Конфискация на всичкото имущество и всички политици в затвора,без значение от коя партия са!Преминаване към президентско управление-имаме и подходящия президент!Само така можем да се измъкнем от капана в който ни вкара Герб!Или другата алтернатива е терминал 2,никой да не остане в тази държава,освен циганите!

Оценка:
-9 +32

Кратун
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Абе хора не разбрахте ли ,че всички са от едно котило и ни играят театър.ВРЕМЕ Е ЗА ОБЕДИНЕНИЕ.

Оценка:
-3 +26

смях до сълзи
(гост)

Неутрално
28 Отговор
Егати и тъпия политолог. Тоя тръгна от София за Рим, ама преди това отиде до Китай. То не беха конспирации, то не беше излагация. Ако са ни такива политолозите, ясна е работата.

Оценка:
-21 +14

Анонимна
(гост)

Неутрално
29 Отговор
НЕ МОГА ДА СЕ ПОХВАЛЯ С ПЕРФЕКТНА ВИЗИЯ, АМА ТОЗИ ГОЛЯМ КАРУЦАР МИ ИДВА.

Оценка:
-21 +13

30
Този коментар е премахнат от модератор
Ads
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Тоз е политолог толкоз колкото Кънчо и А.Райчев социолози

Оценка:
-15 +14

S.G.
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Много сте отракани.Искате ама не казвате как.Драскате нагоре,ама гроздето високо.KAК ще си я подредим Родината дето на всички ни е мила?Никой не е способен да контролира несъществуващи неща.А проблемът е простичък. АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ. Каквато и да е администрация не е способна да управлява и налага закони на фантоми.Грешката е елементарна но и много удобна,тя е заложена така отдавна че не се и помни.Никой не знае колко сме,кои са тук кои не,кой колко,къде и кога и как с колко фирми и субекти работи.Адрес в София с 30 фирмички из страната и 300 коли плащащи лизинг,данък и застраховки в София но мачкат пътищата извън София с 600 шофьори,на минимална.Собственик бил...циганче от Карнобат.Вие това вярвате ли го.Но е възможно.И вие да управлявате какво ще направите.Той може и табелата на края на Карнобат да не е виждал но,има право да отвори фирми в 30 града и да плаща лизинги и данък за 300 коли в София.

Оценка:
-1 +17

Каризматично излъчване
(гост)

Неутрално
33 Отговор

До коментар #1 от "оптимист":


ТОА НА СНИМКАТА И ЗА ОВЧАР НЕ СТАВА ЩОТО ПЛАШИ ГОВЕДАТА

Коментиран от #54


Оценка:
-18 +10

Другар
(гост)

Неутрално
34 Отговор
Платения палячо,наречен "професор","политолог"каквото и да значи тази "наука","дисциплина",говори за цирк,а кой друг всъшност да говори за цирка,ако не самите циркаджии от Позитано 20,чрез платените си шутове?Интересно ми е защо нито един "политолог"или "социолог"не излезе след грешна прогноза да се извини,ама не със "средно-статистическата грешка",а просто така по човешки,да каже в медиите:аз толкова си мога,или недостатъчно ми платиха и затова сгреших нарочно.

Оценка:
-12 +14

ИВАН
(гост)

Неутрално
35 Отговор
Ясно е, че сегашната престъпна политическа пасмина ще бъде пометене, но който и да дойде, трябва да помни, че народа управлява и , че трябва да се вслушва в неговия глас, а не само коли, заплати и охранители да си поддържат и да тънат в лукс, а хората да мизерстват

Оценка:
-3 +16

ЗЛОБЕН
(гост)

Неутрално
36 Отговор
ЖЕЛАЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ В ДЪРЖАВАТА НА БОЙКО И СЛАВИ

Оценка:
-4 +11

Антония
(гост)

Неутрално
37 Отговор
Не се карайте като се уредят световните лидери ,ще уредят и нас
даже няма да ни питат.

Оценка:
-1 +7

червен
(гост)

Неутрално
38 Отговор
Професор по история на БКП не може да каже нещо друго освен това за да го поставят на някое топло местенце евентуално после!

Оценка:
-6 +12

1234
(гост)

Неутрално
39 Отговор
Вече не ми се гледат циркове.Време е да спрем представленията на цирка в Народното събрание,и всички участници до сега в тоя парламентарен ЦИРК да бъдат освиркани и никога да не бъдат допускани не в парламента,а дори не трябва да минават покрай него,защото те трябва най напред да минат през прокуратурата и съда и да дават обяснения защо другите държави които с нас започнаха тоя,,преход" са на светлинни години напред от нас ,а ние се клатим на опашката и може и от там да изпаднем.Тия алчни за власт и пари хора които се клеха,че ще живеем по добре отколкото при социализма вземаха всички богатства държавата за себе си,и прокудиха младежите по чужбина за да са по спокойни,че няма никой да им пречи да разграбват родината им.Те се страхуват да не би някой да им вземе властта ,защото са по умни от тях .Е видяхме ги и едните и другите какво могат.За тридесет години събориха това което беше построено за 45 години,и ограбиха народа като го оставиха без работа и поминак.Големи политици няма що.Сега наистина трябва да има народен съд.ВСЕКИ ДА ОТГОВАРЯ КАКВО Е НАПРАВИЛ ПО ВРЕМЕ НА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ И ЗАЩО!

Оценка:
-2 +17

ЗЛОБЕН
(гост)

Неутрално
40 Отговор
А, А, А ЗАБРАВИХ ДНЕС ПОПИТАХ ЕДИН ПРОДАВАЧ. КОЛКО СТУВАТ ДОМАТИТЕ ? 20% КАЗВА.

Оценка:
-2 +8

Стария пич
(гост)

Неутрално
41 Отговор
Само БСП ще оправи България

Оценка:
-7 +7

ФАКТ
(гост)

Неутрално
42 Отговор
Кой ще работи на робовладелците във България ???? А те са от едно котило-БКП-БСП !!! ИЗТЪРВАХА българите,сега нека им работят -китайци,виетнамци,араби ... Кой ще им работи без пари ????

Оценка:
-1 +5

ФАКТ
(гост)

Неутрално
43 Отговор
Кой ще работи на робовладелците във България ???? А те са от едно котило-БКП-БСП !!! ИЗТЪРВАХА българите,сега нека им работят -китайци,виетнамци,араби ... Кой ще им работи без пари ????

Оценка:
-0 +4

ФАКТ
(гост)

Неутрално
44 Отговор
Всеки ден се пише и говори едно и също от НАРОДА,но НЯМА кой да го чуе !!!! ДОКАТО няма ОСЪДЕНИ за ПРЕХОДА,няма да вървим НАПРЕД,а все по- надолу !!!! Най-големите национални предатели са на свобода !!!

Оценка:
-0 +5

ФАКТ
(гост)

Неутрално
45 Отговор
Всеки ден се пише и говори едно и също от НАРОДА,но НЯМА кой да го чуе !!!! ДОКАТО няма ОСЪДЕНИ за ПРЕХОДА,няма да вървим НАПРЕД,а все по- надолу !!!! Най-големите национални предатели са на свобода !!!

Оценка:
-0 +3

ФАКТ
(гост)

Неутрално
46 Отговор
Всеки ден се пише и говори едно и също от НАРОДА,но НЯМА кой да го чуе !!!! ДОКАТО няма ОСЪДЕНИ за ПРЕХОДА,няма да вървим НАПРЕД,а все по- надолу !!!! Най-големите национални предатели са на свобода !!!

Коментиран от #49


Оценка:
-0 +5

ФАКТ
(гост)

Неутрално
47 Отговор
Професоре,искаш да дойде по-голям цирк ли ???

Оценка:
-6 +3

Ветеран
(гост)

Неутрално
48 Отговор
Г-н Маринов,Вашето интервю е изключително изчерпателно изброени г ,НО по мое мнение ще се получи обратен ефект!!

Оценка:
-5 +0

Къ да стане
(гост)

Неутрално
49 Отговор

До коментар #46 от "ФАКТ":


Те сами няма да се осъдят, освен народен съд, друго решение няма

Оценка:
-0 +4

Демократ
(гост)

Неутрално
50 Отговор
Тоя доказва, че няма бивши комсомолски и партийни секретари! По-добре би било да млъкне като "комунист на разпит" (поне така твърдят за "борчетата" в България по времето на втората световна война, атакували законното правителство и станали след преврата на 09.09.44г герои!)

Оценка:
-4 +1

БойкоБългароубиец
(гост)

Неутрално
51 Отговор
Герберастията убива!
Бойко е най-голямата мижитурка в българската политика!

Оценка:
-0 +7

никси
(гост)

Неутрално
52 Отговор

До коментар #1 от "оптимист":


то цирка сиго има от 30 години бсичко е бор ба за кокала с медото дакато сеоглозга не мислете чеще мислят за народа 30 години ако мислеха сега няма да има равен с наща дьржававсе едни исьщи ка то комедията в бар наздраве 30 години все едни и сьщи

Оценка:
-0 +1

леопард на егрек
(гост)

Неутрално
53 Отговор
мале акоим пущим леопардо у парламентарнио цирк че има да грапчат като мачка из сиренярско тенекие

Оценка:
-1 +1

54
Този коментар е премахнат от модератор
никси
(гост)

Неутрално
55 Отговор

До коментар #54 от "леопард на егрек":


абе ти напилисе или те хвана каьв етоя китаиски език по долу

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Александър Йорданов
Александър Йорданов коментира пред бТВ резултатите от вота в Македония
Македонец по гръб не пада, всички са победители на изборите."

Още бисери