Last news in Fakti

22 Март, 2012 12:06 1 725 2

Да бъдем едновременно в кипежа на живота и в храма на душата си

  • астрономия-
  • астрология-
  • ретроградни-
  • планети-
  • прогноза

Посланието на звездите за периода 22-31 март:

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Т. Янковска, “BWM Business Woman Magazine”, специално за Факти.бг


И Астрономията, и Астрологията изучават Звездния мир.
Астрономията се фокусира върху всичко, което непосредствените наблюдения на небесните образувания могат да ни дадат. Това е своеобразната анатомия на Вселената.
Астрологията изучава енергийните течения, които изтичат от всички тела на небесната сфера, както и въздействието на тези енергии и на тяхното взаимно геометрично разположение върху живота. Може да се каже, че това е своеобразната физиология на небесната сфера.
Иначе казано, Астрономията предоставя астрономическите факти, а Астрологията ги интерпретира въз основа на хилядолетия статистика.

Въпреки, че тълкуванията на Астрологията имат вероятностен характер, Истината е, че прогнозите й реално са точни и могат да бъдат много полезни.
Смятаме се за модерни, авангардни, просветени хора, крепко прегърнали Науката и супер технологиите. Но ако ни се удаде възможност да надникнем в бъдещето, колцина ще устоят на подобно изкушение. Защо? Отговорът е ясен. Астрологията предсказва, като поставя предупредителните “пътни” знаци по нашето житейско пътуване сред звездите.
И ако астрологията е синтез между наука и изкуство, не по-малко ерудиция и умения се изисква и от потребителите. Не бива да се забравя, че астрологичните предсказания по вестници, списания, по радио, телевизии и Интернет са изготвени въз основа на планетарни конфигурации, засягащи големи групи хора. Тяхната професионална стойност е висока, като реалната им полезност зависи и от умението на потребителя да съгласува прочетеното или чутото с реалните обстоятелства в живота си.
Точни и конкретни прогнози могат да се съставят след дълбоко проучване на индивидуалния хороскоп.
И все пак – всеки човек – независимо от предсказанията на универсалния или личния хороскоп, разполага със собствена духовна сила, със собствена връзка с Бога! Ако човек живее в хармония с напътствията на тихия вътрешен глас, извиращ от най-тайните, най-скритите дълбини на подсъзнанието и често проявяващ се под формата на внезапни   интуитивни проблясъци, няма пречки, заплахи или фатални предсказания, които да са в състояние да победят такава душа, решена да изпълни волята на Бога!

Между другото, сега Меркурий е ретрограден до 4 април. Ретроградният цикъл на Меркурий, който по правило ни “подарява” много недоразумения във всички сфери на комуникацията, недоразумения, увеличаващи недоверието между хората, все пак това е идеалният период да останем едновременно в кипежа на живота и в храма на душата си.
Често пъти по време на ретроградния Меркурий старателно подготвени делови срещи, договори, споразумения най-неочаквано търпят промени, които могат да варират от неясно отлагане във времето до пълен провал. Делови обещания, дадени от абсолютни сигурни партньори, внезапно могат да не се изпълнят, като причините за неизпълнението на поети ангажименти могат и най-вероятно са напълно основателни. При положение, че към момента и други две планети са ретроградни – Сатурн (до 25 юни) и Марс (до 14 април), са възможни различни  доста сложни ситуации – от по-голямо напрежение в бизнеса и кариерата, като се преминава през остри и драматични служебни или приятелски конфликти, и се стигне да понижен тонус и явни здравословни дискомфорти!

Естествено, освен усложнения астрологическия фон, създаден от едновременното действие на три ретроградни цикъла – на Сатурн, Марс и Меркурий, към момента действат и други сложни и силни конфигурации, които могат да предизвикат неочаквани обрати във всяка сфера на живота, при това по твърде интензивен начин.
По принцип, преговори, водени в периода на ретрограден Меркурий вървят трудно, а евентуално подписаните споразумения съдържат в себе си риск от бъдещи юридически или административни усложнения.
Периодът от 22 март до 16-17 април изисква повишено внимание по отношение организацията на пътуванията – би следвало по-бдително да се провери наличието на всички необходими документи, както и да се осигури техническата изправност на превозните средства.
Около 24 март, с толеранс 4-5 денонощия преди и след посочената дата, са възможни промени в разписанията на всички видове транспорт – въздушен, железопътен, автобусен, морски, речен. Това предупреждение е валидно при пътувания както в страната, така и в чужбина.
Рискът от всякакъв вид произшествия към 24 март е по-висок. Особено като се има предвид, че по време на ретрограден Меркурий неволно сме по-разсеяни, по-ненаблюдателни и по-невнимателни.
Кражбите или опитите за документни измами през този период зачестяват. Самолетен багаж може да се загуби, а парични записи могат да не пристигнат навреме или изобщо да не пристигнат…
Смисълът на всичко произнесено или написано може да бъде изопачен, като думите тенденциозно се извадят от контекста, за да подкрепят нечие предубедено мнение, с оглед дискредитирането на съответни публични фигури.
Между другото, целият период на ретрограден Меркурий (поради действието  и на редица други астрологични фактори) ще премине под знака на сензационни уволнения и, разбира се, още по-интересни назначения.
Независимо от факта, че Луната от 16 часа и 37 минути на 22 март започва да нараства, стартирането на нови проекти до 4 април не се препоръчва! Бих разширила тази препоръка до към 16-17 април, тъй като Марс обръща посоката си в директна на 14 април.
И все пак, трябва да се отбележи, че са налице сравнително благоприятни условия за пробив в кариерата, в медийното пространство, в науката – особено в областта на астрономията, квантовата физика, квантовата химия, както и в научни изследвания, свързани със самолетостроенето.
Около 24 март неочаквано може да възникнат подходящи условия да демонстрираме блясък и сияние по начини, които изненадват, смайват, дори обезпокояват другите.
Внимание! Голямата самоувереност към 24 март, изявена във властно, грубо-дразнещо поведение, пренебрегващо гласа на здравия разум, може да доведе до остри конфликти, раздели с работата или до решения за разводи.
Дните около 24 март могат да се превърнат в драматична повратна точка, която може и да е щастлива, но може и да не е …!
Внимание! Ефектите от конфигурациите около 24 март са непредвидими и често в посока, обратна на тази, в която сме желали да се развият.
Така или иначе, около 24 март, с толеранс от плюс-минус 4-5 денонощия, явно ще доловим намесата на Съдбата. Ще се почувстваме екзалтирани, провокирани и наелектризирани да действаме оригинално и дръзко с риск да “посеем” ветрове и да “пожънем” бури. Като заговорихме за бури, природата по време на ретроградния Меркурий (да не забравяме, че сега и Сатурн, и Марс са ретроградни), също може да е по-неспокойна и по-нестабилна, а някъде по света могат да се усетят още по-осезаеми промени!
Като цяло, през този период лабиринтът от сложни и трудни фактори, изисква силен контрол над емоциите.
Към 26 март, а особено към 29 и 31 март съществува реална опасност от брутални действия и насилие! Дните около тези дати носят печата на опасността от разгорещяване и нажежаване на страстите и скритите враждебности до такава степен, че да се стигне до изригването им в истински агресивен вулкан от силно раздразнение и гняв.
Атмосферата във всеки аспект (социален, природен, служебен, романтичен) ще е неспокойна, на моменти – яростна, с много натрупано вътрешно напрежение, предразполагащо към аварии и инциденти (поради своенравни, самонадеяни или небрежни действия). По същото време има опасност и от пожари и проблеми с електроснабдяването.
За да се избегнат произшествия, през периода 22-31 март, управлението на всички видове транспортни средства следва да се извършва с повишено внимание!

В резюме – периодът от 22 до 31 март се очертава като напрегнат, на моменти бляскав, друг път – опасен!
Новолунието настъпва на 22 март в 16 часа и 37 минути. По време на Новолуние е хубаво да помечтаем, да визуализираме мечтите си, но да не ги споделяме с никого.
Около 24 март, плюс-минус 4-5 денонощия, има условия за пробив в бизнеса, кариерата, политиката, науката, медиите, но трябва да се помни, че е възможно успехът да бъде последван от обрати!
Не бива да се действа прекалено прибързано.  Може да си навлечем доста неприятности, ако твърде ярко пренебрегваме общоприетото и не се съобразяваме с установените стандарти.
Всички видове пътувания следва да се организират много внимателно, тъй като са възможни многобройни промени, особено в разписанията.
Рискът от инциденти и аварии е повишен!
Около 29 март са възможни сложни ситуации в делови или личен план, водещи до сериозни сблъсъци с авторитетни и безкомпромисни фигури.
Трябва да се опитаме да контролираме желанието да раздаваме ултиматуми, изгаряйки всички мостове зад себе си.
Периодът на ретрограден Меркурий, който служи за фон на тази сложна конфигурация от 29 март, е крайно неудачен за изясняване на отношенията. Необходимо е добре и разумно да обмислим нещата около 29 март, плюс-минус 10 дни, с оглед да избегнем драматичното развитие на сценария. Защото може да се наложи да живеем с последствията дълго време. Това е много борбена конфигурация, когато твърдо сме решени да възстановим нашето човешко достойнство и целенасоченост и призивът на звездите да действаме дипломатично едва ли ще бъде чут.
Около 29 март ще жадуваме за уважение, за включването ни в мащабни проекти или в мощен бизнес, косвено допринасящ за социалния прогрес.
Природата също може да е напрегната и неспокойна!
Около 31 март, отново с толеранс плюс-минус 3-4 денонощия, има опасност от прояви на грубо, безцеремонно поведение, стигащо до насилие и бруталност.
Очевидно, периодът от 22 до 31 март ще се отличава с високо напрежение, тестващо нашата духовна устойчивост. Дали ще съумеем да разпръснем това напрежение, преди то да е ескалирало в драматични битки с крайно нежелани и дълготрайни последици, зависи изцяло от упражняването на силен контрол върху емоциите.

Накратко – периодът от 22 до 31 март е “време разделно”, което ще определим като времеви отрязък, наситен с високоволтови ситуации, които вероятно ще предизвикат у нас интензивни и фундаментални вътрешни промени. Те ще ни спомогнат пролетно да поизчистим поръждясалата ни връзка с Бога. Сторим ли го, вероятно след 31 март ще се почувстваме обновени, преобразени и реорганизирани в самата ни сърцевина, ще се почувстваме по-цялостни, по-съпричастни към чуждата болка, по-убедени в способността ни да преодоляваме самоналожени или външни граници.
Страстта ни към живота ще се възроди, ще се възроди и желанието ни да постигаме идеалите си – не само за нашето благо, а и за благото на другите!

****
Бизнес астропрогнозите на Т. Янковска
можете да прочетете в “bwm Business Woman Magazine”
Списанието на успялата жена
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 н.з.

    0 0 Отговор
    стига с тоя булш.т, единственото изкуство на живота е човек да дава всичко от себе си без да се раздава и да опознава себе си. тогава каквито и проблеми да изникнат рано или късно решението се появява.
    колкото до броя и типове звезди в космоса - хахаха :)))
    както казват астрономите, броя на звездите е по-голям от броя на всички песъчинки по всички плажове на земята
  • 2 До 1

    0 0 Отговор
    Балък!!!