Last news in Fakti

24 Март, 2012 14:17 1 133 0

Синята коалиция трябва да се запази за следващите избори

  • сдс-
  • дсб-
  • синята коалиция-
  • надежда нейнски-
  • борис марков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Успешната формула за явяване на избори е споразумение между СДС и ДСБ, смята евродепутатът Надежда Нейнски, която беше гост в съботното студио на Емил Кошлуков по ТV7. Двамата обсъдиха  ще се разпадне ли Синята коалиция.

Наскоро Националният съвет на СДС е дал мандат на ръководството на партията да преговаря с всички десни партии за създаване на коалиция за предстоящите избори. „Няма напрежение между СДС и ДСБ и коалицията между двете партии е задължителна”, смята Нейнски и опонира на Борис Марков, председател на предизборния щаб на СДС, който се включи по телефона в предаването.

ДСБ не подкрепя нито една позиция на СДС и двете партии нямат общи каузи, каза той. Дори последният депутат в Европарламента, излъчен от сините, се идентифицира като представител на ДСБ, а не на Синята коалиция, коментира Марков.

Синята коалиция трябва да има ясни послания към настоящите управляващи. ГЕРБ е изправен пред сериозни геополитически предизвикателства и проблеми с монополите. Неговото бъдеще зависи от това как ще се справи с тях. Върху правителството на ГЕРБ има силно външно-политическо влияние, коментира Надежда Нейнски и припомни, че  по време на управлението на сините в периода 1997–2001 България е провеждала категорична проевропейска и проатлантическа политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА