Last news in Fakti

26 Март, 2012 09:52 832 1

Прошков: Не са ме канили в други формации

  • прошко прошков-
  • дсб-
  • политика-
  • синя коалиция
Прошков: Не са ме канили в други формации - 1
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че ще бъда полезен в това, което правим – тип политика на безпътица. Това заяви пред Нова телевизия Прошко Прошков, който в петък напусна ръководството на ДСБ, но все пак остана в редиците на тъмносинята партия. Талибанското отношение към новото, загубата на кауза и динамиката да си в крак с времето е процес, то не се случва за един ден, обясни решението си Прошков.

И увери, че не са го канили в други политически формации, визирайки подобни медийни писания за включване в движението на Меглена Кунева "България на гражданите". "Искам да съм в партията си", категоричен е Прошков.

Бившият кандидат за кмет на София заяви, че партията е създадена като „платформа на гражданите", но в последно време се е превърнала в проект, който изпълнява „кауза за личното оцеляване на една върхушка, на един определен човек".

С напускането си на ръководството той се надява да провокира дебат за бъдещето на партията. „Ставам един от всички. Сега имам правото да повдигам темата, да вдигам топката“, допълни Прошков, описвайки тъмносинята партия като „общност от демократи, която атрофира от това да може да чува различни мнения“.

Прошков каза още, че ДСБ е можела да се превърне в модерна формация, но все още не е такава. По време на предизборната кампания той видял противоборбства в партията и шушукания в коридорите, които затвърдили решението му да напусне.

Той каза още, че на последните местни избори партията се е представила най-добре в столицата, но резултатът и там не бил желаният. Това пък не било провал само за самия кандидат за градоначалник, а за формацията като цяло.

Прошков поясни, че критиките му не са насочени само към председателя на ДСБ Иван Костов, а и към всички нейни членове.

„Защо не сме докрай ясни в отношението си към ГЕРБ? Това ли е партията, която прави голямата политика. Силното лидерство става устойчиво лидерство, когато то  подготвя следващата вълна и по-следващата вълна. Това не го виждам“, попита Прошков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia proshkov e izmislen geroi.