20 Януари, 2019 13:00 3 281 11

Гешев да каже истината, щом е борец за справедливост

  • ктб-
  • фалит

По абсолютно същия начин се постъпи с огромна част на отпуснатите кредити

Гешев да каже истината, щом е борец за справедливост - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди години някой беше казал, че половината истина често е най-голямата лъжа.

С нескрит интерес следя изявите на прокурор Гешев във връзка с репресиите срещу Емилиан Гебрев и поредния опит да се овладее военния завод „Дунарит“ от правилните хора. Припяват му и подробно го отразяват медиите, които обществото свързва с Делян Пеевски. Някои от тях, като тази на Блъсков, сериозни длъжници на „КТБ“ и на вложителите.

Това коментира във „Фейсбук“ Даниел Божилов.

От изявите на Гешев се потвърждават факти и обстоятелства които ние непрекъснато казваме и повтаряме – че завод „Дунарит“ е печелившо предприятие, активите му се оценяват на над 300 млн. на година, оборота му е около 160 млн. лв на година, а печалбата висока. Както и че при тези финансови показатели за дружеството никога не е било проблем да обслужва и в крайна сметка да изплати взетия от „КТБ“ кредит от 100 млн. лв. И това е половината истина.

Ако Гешев държи да се изявява като борец за справедливост редно е да каже цялата истина.

Редно е да привика на разпит г-жа Силвия Пенева от „Делойт България“, квесторите Лютов и Костадинчев, както и Иван Искров, Нели Кордовска и другите членове на УС на БНБ, че да обяснят как така се е случило, че при тези активи и тези финансови показатели на „Дунарит“ те са оценили отпуснатите му от „КТБ“ кредити като лоши и несъбираеми, провизирали са ги на 100% и са ги включили с пълния им размер в прословутата дупка от 4,5 млр. лв. в „КТБ“ която послужи за основание да се отнеме лиценза на банката и да се развива тезата от Искров и Йродан Цонев, че „КТБ“ е пирамида.

По абсолютно същия начин се постъпи с огромна част на отпуснатите кредити. Примери за това са „Техномаркет“, „БТК“, „НУРТЦ“, завод „Рубин“, ваканционни селища, хотел „Хисаря“ и др. За всички тези предприятия са подадени сигнали от нас към прокуратурата и би трябвало да са известни на прокурора Гешев. Кредитите на тези и доста други предприятия от техния калибър са оценени като необезпечени, респективно като кухи и несъбираеми и са включени в прословутата дупка.

Но в тази насока активността на прокурор Гешев е нулева. Производствата по наши сигнали за тези злоупотреби, довели „КТБ“ до изкуствен фалит и ограбване на вложителите са на кота нула. По тях не се работи и никой не желае да работи. А това е другата част на истината. Обществото я знае и поради тази причина по проведено социологическо проучване се установи, че 80% от анкетираните не вярват на тезата на прокуратурата. Но горните въпроси не се задават и не се проверяват нито от Гешев, нито от Блъсков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз Добякът

    35 3 Отговор
    Гешев коментира така, че е за СЪД! Ако някой коментира така за него директно на съд.
  • 2 патриотъ

    51 2 Отговор
    Само глупак може да вярва на приказките на Гешев!Няма такава държава,няма такъв народ!А не,има-Украйна.Те са най-успешни в лъжите си и Боко се учи сигурно от тях.И ние рано или късно ще ги стигнем!
  • 3 FURY

    49 2 Отговор
    гешев е лъжлив боклук слуга на герб.....
  • 4 Клюкар

    36 1 Отговор
    Тези пари отдавна са разпределени и не са вече в България. Това е най наглият обир в историята на България. А Гешев е последната дупка на кавала. Може само да гледа като теле и да говори бавно,за да не обърка нещо.
  • 5 Госта

    21 2 Отговор
    Добър ден! КОЙ не знай Гешов и КОНПИра, КОЙ не е слушал за тях.
  • 6 Тръмп

    4 23 Отговор
    Дунарит е на КГБ и продава оръжия на терористи,така че млъквайте долни Дебили на Путин!!!:):):)
  • 7 Иван

    17 1 Отговор
    Е?Каже ли истината знаеш ли какво ще стане.
  • 8 да питам

    3 0 Отговор
    за кои вложители става въпрос? онези чиито пари са над гарантираните ли? щото ако е за тях питам могат ли да се докажат и от къде са, платени ли са данъци и т.н.? гешев трябва да пита и тях и къде са нап митници данс и всички други о по отношение на тези вложители. не е ли по-добре да замълчите? знам колко боли
  • 9 Име

    1 0 Отговор
    Да каже подуправителя на БНБ през цялото това време Цветан Гунев. Той знае защо е разрешил това....ние всички също се досещаме де. :(
  • 10 Ритхофен

    1 0 Отговор
    Гешев, трябва да бъде наказан без съд. Дори без народен съд. Послушен слуга на бивш БКП активист.
  • 11 Киро

    1 0 Отговор
    Гешев да каже и кога ще арестуват престъпника Василев!