14 Март, 2019 10:00 7 650 44

Момичета, майки, защо помагате финансово на своите мъже и синове?

  • родители-
  • помощ-
  • финанси

Родители, спрете да обгрижвате децата си навсякъде

Момичета, майки, защо помагате финансово на своите мъже и синове? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имам един въпрос към момичета, майки и баби - защо помагате финансово на своя син, млад човек, мъж? Или още по-лошо – на порасналия си внук? Кой ви научи да правите това? И какво ви кара да правите такава мечешка услуга на силната половина на човечеството, пита Денис Байгужин, бизнес треньор и психолог във фейсбук.

Запомнете и научете като парола – вие с вашата „помощ“ и „доброта“ убивате в тях:

- Способността да поемат отговорност;

- Да правят нещо ново, за да променят ситуацията;

- Да поемат рискове;

- Да се опитват до последно да постигат целите си;

- Да проявяват въображение и да генерират идеи;

- Да създават нови неща и да излязат от зоната си на комфорт;

- Да решават проблемите си в кризисни ситуации;

- Да се чувстват мъже и печеливши личности.

Това са ключови аспекти в развитието на мъжкото начало и без тях той просто деградира, а вие му помагате за това.

Превръщате това в навик и за себе си, и за него, а после чакате той да започне да печели сам. Няма да стане, даже през ум няма да му мине, защото така му е удобно и си живее нелошо. Той просто не изработва в себе си нужните навици и качества, не набира необходимия опит и свиква да бъде зависим от някого, да се надява на чужда помощ.

Най-доброто лекарство за израстването на мъжете – това е достигането на нови цели САМОСТОЯТЕЛНО. Не пречете на неговото развитие, не сте създадени за това, не за да ни опростявате живота. Вие сте нашата мотивация да бъдем по-добри и трябва да провокирате у нас желанието да бъдем най-добрите, за да бъдете с нас.

Родители, спрете да обгрижвате децата си навсякъде, учете ги да намират изход сами. Спрете да ги храните и да им купувате неща след като станат на 18, за да се научат да отговарят за собствените си нужди. Как можете да ги научите нещо, ако не го направят така, че да доведе до резултат?

Запазете този пост и споделете, за да може цялата женска половина на човечеството да види и разбере откъде започват проблемите, които прецакват мъжете.

P.S. Мъже, престанете да искате пари от когото и да било, имате ръце, крака, глава и допълнителна работа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Меркантилност

    84 6 Отговор
    айде моля ви се за синовете да ама за мъжете ще поспориме тука. не може да плащам ток, вода, да купувам съдомиялни перални сушилни апартамент ремонт на баня и на това отгоре да я глезя с каквото поиска и да се грижа и за бебето като го храня сутрин и вечер (дори понякога тя го храни само 1 път на ден) и после да ми се вменява вина защо съм се прибирал късно от работа а то животното си седи на телефона и гледа богатите кифли в инстаграма и иска почивки обувки и квото и да било... само не ми ги пробутвайте тия феминистки работи а да си намерите вие такава, мили дами

    Коментиран от #12

  • 3 Меркантилност

    52 8 Отговор
    нали искахте равенство, нали искатахте феминизмо ИКУОЛИТИ аре на ви сега какво се оплаквате
  • 4 Vinetutkata

    40 2 Отговор
    Вече се обърках съвсем. Искаме ли да се еманципират жените, не искаме ли? Искаме ли жени на ръководни позиции и налагаме ли го със закони или не? Искаме ли бащите да взимат бащинство или не? Искаме ли тенесистките да получават същото възнаграждение като тенесистите (за 40% по-малко работа) или не?
    Време е да си дадем реална равносметка какво искаме преди да объркаме децата си!!!
  • 5 Българче

    60 3 Отговор
    А тук истината е, че младите финансово (и не само) подпомагат и родители, и баби, и... Тук няма пенсии, мигом чезнат купищата здравни осигуровки, цените ни са едни от най-високите в света... Ако не бяха внуците в чужбина, биха измрели и останалите 1 милион българи в тая зловеща територия.
  • 6 Meganoob BG

    27 2 Отговор
    Да се чувстваме печеливши личности. LMAO! Със 200 евро заплата направо ще си сбъднем мечтите. Кой е този американец дето живее в България?
  • 7 Жените са

    11 21 Отговор
    Длъжни да ми дават пари. Все пак те ги искарват много лесно на улицата. Аз ще съм сводника. Идвам бия я и взимам парите. Парите са много ценно нещо.
  • 8 Меркантилност

    36 4 Отговор
    искат да снасят златното яйце ама не искат да го гледат, искат да изглеждат вечно добре ама не искат да положат усилия, искат почивки ама харчат пари на поразия, ИСКАТ РАВЕНСТВО АМА САМО СЕ ОПЛАКВАТ И СЕДЯТ В КЪЩИ ПО ЦЯЛ ДЕН НИТО ГОТВЯТ НИТО ЧИСТЯТ НИТО ПОДРЕЖДАТ И ПОСЛЕ МЪЖА ДА ИМАЛ ЧУВСТВО ЗА ОТГОВОРНОСТ И САМОЧУВСТВИЕ - ЕМИ КАК ДА СТАНЕ ТОВА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ МЪЖА Е СМАЗАН ОТ ЖЕНИЦАТА СИ И ОТ ЖИВОТА, ЩОТО ТО ЗНАЕ САМО ДА ИСКА А НЕ ДАВА ОТ СЕБЕ СИ НИЩО
  • 9 СмотанРа

    10 0 Отговор
    Има нещо вярно различни сме, всички не сме обаче с дълбоки джобове.
  • 10 плевен

    20 3 Отговор
    Това поведение сме го възприели от турците.При тях семейството е едно цяло и те заедно посрещат всяка трудност. Възрастните се уважават и нямат идея за старчески дом, където да бъдат захвърлени. Западните ценности за американската домакиня пред телевизора и родителите които живеят в друг щат ,разбиват единството на семейството.
  • 11 Меркантилност

    35 2 Отговор
    че написали изрично синове, а дъщеричките какво ще ги правим или за тях има х5ци и дрешки да ходят в МОЛА и после като ми я дават оная тъжната кифла с фейсбук магазина на ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД да ми казва "ми нормално е той да се радва, вече е с ПРИНЦЕСА" - еми да, точно с ПРИНЦЕСА е! Ама тя поне може да си го позволи да го казва, колкото и да е боклук в живота, защото сама си ги е направила парите - така че, мили дами, без претенции ако не работите, не готвите, не чистите, не подреждате и в къщи мъжа ви се връща в кочина и плаща за всичките ви необходимости и отделно на това храни и детето ви и му сменя памперсите които ТОЙ ги е купил - когато се научите да поемате тоя товар (а той живота учи) ще се сетите за тоя пост и ще погледнете на него с други очи
  • 12 Луд

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "Меркантилност":

    Същата я имам у нас.Много точен коментар.Ако имаше как 3 плюса да ти дам.След всичките удобства дето ги изреди ,че и ги създаваш иска деца.Правя две дечица.На нея и омръзва да стой по майчинство, че много еднообразно и натоварващо. Почва работа,сърдита.Много натоварващо.Добре ,че не ми пука ,че ако взема да се вживявям трябва да си слагам въжето.

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 13 Аз нямам гадже

    11 5 Отговор
    Аз съм девствен. Девствен съм. Къв мъж съм аз. Аз съм едно нищо. Па вие за жени ми говорите и за равенство и за феминизъм. Ми аз кво съм. Аз съм един провал на обществото. Нямам място из между хората и обществото. Защото обществото сигурно не приема девственици. Е затова искам да стане третата световна и човечеството да си замине. Дано дойдат по цивилизовани същества от колкото нас.
  • 14 Меркантилност

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Луд":

    мани на мен ми се мръщи, че не излизала а тя просто не обича да излиза от тях има много приятелки, които ПОСТОЯННО Я ТЪРСЯТ поне на гости да ги покани не та не трябвало да подрежда сега нямала време само мляко за бебето се правело и се занимавала с него... да не говорим че откакто е забременяла 1 път не е отишла да напазарува а детето вече е почти на годинка ... само оплакване...
  • 15 Меркантилност

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Луд":

    Те ако реват, ами ние какво да правим, тогава?

    Коментиран от #20

  • 16 гост

    31 1 Отговор

    До коментар #12 от "Луд":

    И моята така, всичко й бе натоварващо. Аз работя на две места по 14часа на ден, водя и взимам децата от училище, гледам и карам майка й, баба й по болници, трябва да й обръщам внимание и да й помагам в домакинстовото и след всичко това трябва да съм романтичен и да организирам почивки и изненади. На всичкото отгоре нещо като не стане така както иска се почва със скандали пред децата, които ги дамгосват за цял живот. Това, драги читатели, е депресия и подлежи на лечение при квалифициран психиатър, не ги оставяйте тези жени така, а ги натиснете да започнат лечение, защото аз почти си оставих семейството заради това постоянно нещастие, мрънкане, искане, упреци и скандали.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Меркантилност

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    ма моля ти се няма да го търпя това, имаме час вече и ако ще насила ще я довлача
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Луд

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "Меркантилност":

    Искат да са равнопоставени ама като я напънеш на бой вика"Ама аз съм жена".Е нали искаш равнопоставени,ето ти я.

    Коментиран от #22

  • 21 ддд

    31 1 Отговор
    Ще се съглася с написаното, ако се оганичим до помощ на родители към синове, дъщери, инак не съм съгласен когато се говори за връзка. Действително българските родители имат криворазбрано възприемане за помощ. Ние сме двама братя, аз на 18 напуснах дома и съм се прибирал много рядко, докато брат ми си отрастна в детската ни стая докато не навърши почти 40г. И понеже обикалях на различни места, никога не съм разчитал на помощ от родителите, а и те нямаха желание, защото без мен явно им беше по-добре финансово и започнаха да си позволяват много неща. При всеки удобен момент се опитвах да им обясня, че когато не искат нищо от него и го гледат като малко дете: пазаруват, плащат сметки, пере, чисти, глади, подрежда, храни, а той работи само да си гледа интереса и да има пари за гориво, то това е лошо нещо. Но моите родители го възприеха като критика, като конфликтност и не даваха и дума да продумам, защото аз съм говорил против брат си. И когато брат ми, с подкрепата на родителите ми, реши да ми обясни как трябва да се държа с неговата кифла в малкото дни, когато се прибирах да видя старите, тогава ме загубиха напълно и години наред не съм се прибирал, не съм ги виждал и почти не говоря с тях. Когато толерират един готованко, за който всичко е не мога, не искам, не става, то губят другия, който сам е постигнал много повече, но не е получил дори едно "браво" от родителите си. И не съжалявам за това.

    Коментиран от #32, #38

  • 22 Меркантилност

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Луд":

    мани... и това че сме мъже и ги търпиме никога не се оценява и когато им е удобно - сменя прическата и сменя и мъжете както се пееше в една песен
  • 23 Льокрем

    10 7 Отговор
    все едно съм попаднал в мъжки вариант на бг мама
  • 24 Тя е жена жена е бе жена

    25 1 Отговор
    Мен много ме дразни точно това "изравняване" между половете. Значи, тя е жена и... Оттам се почва! Не можеш да й забиеш шамар, когато те тероризира с крещене и емоции, независимо от нейната явна агресивност, защото това е проява на домашно насилие. Тя е жена и има право на началнически длъжности, вкарани със закон и квоти от поне 40% и няма значение, че ти си по-квалифициран. Тя е жена, бе, жена! Точка! Тя е жена и не може постоянно да ходи на работа, защото има нужда и от почивка, а аз, понеже съм мъж, няма как, трябва да се бъхтам 6 дни в седмицата по повече от 15 часа. След всичко това, тя очаква и доста пари, защото го заслужава, а аз, разбира се не донасям толкова, колкото другите мъже. Я, виж на Мимето мъжа й каква заплата изкарва...

    Коментиран от #25

  • 25 Меркантилност

    20 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тя е жена жена е бе жена":

    Абсолютно добре написано, а да не дава господ на мимето яхта да и купят, тогава кво прайм банка ли ще обираме???

    Коментиран от #37

  • 26 Morgoth

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: какво ви кара да правите такава мечешка услуга на силната половина на човечеството
    ------------------------------------------------------
    Например това, че сме в преходен период в който вече не е ясно, коя е силната половина. В някои страни това вече не е мъжа. А както се знае слабата половина няма навика да изкарва парите и да поема рискове. Искахте мъжа да не е мъж, започнахте да го постигате - нека сега феминистките да изкарват парите, а мъжа ще мие чиниите в къщи.

    Коментиран от #28

  • 27 Бе ти кажа честно

    10 3 Отговор
    Парите развалят отношенията. Имам в предвид безпаричието в едно семейство. По добре родителите да помагат финансово иначе ще има нож. Детето ще стане убиец.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 вие

    5 2 Отговор
    защо триете феминистките?
    пак ще ви го напиша: от години работя, плащам всички сметки, данъци, готвя, слагам и вдигам масите, преглъщам обиди и боища, за да имат децата ми "семейство", да ги образовам, да не им почерни живота от малки скъпия ми хрантутник от години който не е пипвал друго в ръцете си освен копчетата на компютъра и на дистанционните. има сто кила, жена която го храни от години и голяма уста от която излизат само думите: дай, ела да те ..., бокл..., ку.... и така нататък докато съм жива

    Коментиран от #33, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 4hk

    14 6 Отговор
    ако не им дават парички, то ги чака улицата :) а там стават крадци, убийци, наркомани и изобщо пропаднали бездомници ... а на тия, които мама, тате, баби, дядовци им дават, то те успяват да изкласяват и си вървят нагоре, и са успешни... успешни са си в работата, сдобили са се с имотче, успели са да създадат семейство, имат си кола/и ... тия врели не кипели съм ги чувал, че трябвало след 18-19-20 год възраст да започвали сами да се оправят, обаче точно такива люде стават: наркоман/ка, скрита/явна проститутка/жиголо, алчни до безобразие меркантилни същества, престъпници, прикрити са във всяко едно отношение, неискрени, лъжци, егоисти и т.н. ... затова давайте на децата си и им помагайте всячески, за да могат да изкласят и да са конкурентноспособни във всяко едно отношение спрямо другите неща/хора и т.н. :) :P

    Коментиран от #41

  • 32 4hk

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "ддд":

    именно както и написах, то ти си прецакан и неуспешен! а брат ти си е добре, защото има кой да се грижи за него, а и той се грижи за родиелите си! а ти ще си винаги ЧЕРГАР там нейде по света, без дом, трудно намиращ мацки, защото мацките искат платежоспособен мъж, а ти все нямаш пари, все нещо не ти достига ... добре е, че не си станал ептен непрокопсаник под някой мост с наркотик в джоба, продавайки се за жълти стинки :) сори мен, ама е трябвало и ти да си останеш в бг и близо до вашите... ти само си мислиш, че имаш семейство! с времето се отчуждавате взаимно! именно всеки ден трябва да се вижда човек с родителите си и да се "карат" за глупости :) ти сега си един скитник, без дом и семейство, мислещ се за успешен :) семейството е мно' важно нещо, а ти си го изгубил! брат ти си е много добре и изкласява, а ти се чудиш как да свързваш 2 края... по-лесно щеше да ти е да си жена, ама те пък стават меркантилни, скрити к**ви! разбира се не си го признават :) достойни сте за съжаление, дет' се вика :)

    Коментиран от #39

  • 33 Меркантилност

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "вие":

    ЕМИ ИМЕННО, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СТАВА ВЪПРОС ДО ПОЛА ТОГАВА? АКО ТОЛКОВА СИ ФЕМИНИСТКА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА МРЪНКАШ, ТОГАВА! А МОЖЕ И ДА ГО ПРЕБИЕШ ДОРИ!
  • 34 Меркантилност

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "вие":

    *ЗАЩО ТРЯБВА ДА СТАВА ВЪПРОС ДО ПОЛА, де????
  • 35 боб чорба

    4 0 Отговор
    Да ви се.ам на феминистките статии ! Знаете къде да си ги наврете !
  • 36 122

    9 1 Отговор
    защото това е традиция в българия, и това ни отличава!
    нарича се загриженост и човечност
    това липсва в чужбина там изхвърлят децата си като кучета да се оправят
    за да гелдат собствения си гъз!
  • 37 Миме бичам та ма мойту сръцеплачипазатеП

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Меркантилност":

    Я дай номера на Мимето... един приятел го иска!
  • 38 Госあ

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "ддд":

    Да са благословени родителите, които помагат на децата си и им дават шанс за живот и развитие, което ще им помогне да напуснат това злокобно място България. Да са благословени родителите, които осигуряват колкото се може по дълъг живот и чест на децата си далеч от червеите, които ги експлоатират за жълти стотинки !

    Коментиран от #42

  • 39 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "4hk":

    Искаш да кажеш, че мъж който седи до полата на майка си и тя го пере и го храни е голям мъж, така ли? Мъж който плаща само за собствените си дрехи, гориво и глезотии в един дом, макар че работи, е за похвала? Ами и аз съм живял с роднини, но съм поемал повече от половината сметки, пазарувал съм и съм готвел, защото това е споделеното. Не съм скитник, имам си собственно семейство, деца, достатъчно пари, но далеч от родителите си, които толерират безхаберието и дундуркат едното си синче докато му побелее косата. Не че не може, но не иска да се изнесе, защото няма да има за коли, за кафенца, за маркови дрешки и да обикаля по кифли. Тъпото е, че макар че им го обясняваш това 100 пъти по нормален начин, то родителите скачат срещу теб, а не подхващат дори дума да рекат на нехайника. Не искам никой да страда и да скита, но да знае, че "мое" не значи на мама и на тате. Затуй се пукат много семейства, защото родителите са страхливци да не останат сами и правят всевъзможни простотии отказвайки да осъзнаят проблема. Има ли по-глупаво нещо да загубиш контакт със сина си и оттам внуците си, само защото държиш да не признаеш очевидното. Мълчанието не е решение на никой проблем?
  • 40 Ех кви глупости..

    5 0 Отговор
    Това е мислене на човек с пари. Той говори за толкова дълга постоянна и голяма финансона помощ, която наистина започва да има обратен ефект. Когато човек няма никакви пари тогава наистина трябва да му се помогне. Така че от негова гледна точка е прав, независимо дали става въпрос за мъже или жени.
  • 41 Ех кви глупости..

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "4hk":

    Абсолютно съм съгласна с теб, това е действителността в България, тук не е америка. Помагайте на децата си защото така или инъче тук живота е жесток. Колкото по-голява помощ имаш, толкова шанса да успееш е по-голям.
  • 42 Ех кви глупости..

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Абсолютно е така, тук говорим за помощ на съвсем друго ниво. А статията е за вече разглезване от пари и даване.. Абе тона ще е някъв тъп ояден американец..
  • 43 566

    6 0 Отговор
    Не е лошо да помогнеш но не да се отглеждат търтеи
  • 44 Цветелина

    2 0 Отговор
    На децата трябва да се помага,ако имат нужда,те също след това трябва да помагат и се грижат за родителите си.Тази американска практика,която добива все по-голяма популярност и в България е отвратителна.Там нарочно се отделят хората един от друг,за да остават сами и да бъдат по-лесно манипулирани.Деца и родители се виждат на два -три месеца веднъж по Скайп и ако случайно се съберат на празник е нормално да се споделя,колко са непоносими и изкуфели родителите.А родителите са по-умни,с повече житейски опит.И нормалното отношение е деца и родители да са свързани да си помагат и когато родителите съвсем остареят,не да бъдат пъхани в старчески домове като ненужни боклуци,а да бъдат обгрижвани от децата си и да чувстват тяхната обич и загриженост.Такива и филми се правят много често,за да се промиват мозъци.И какво толкова "самостоятелен,, става човек,като повечето стават наркомани.Нопмални грижи за родителите има в Турция,в арабските страни,в Индия,в Япония и в Китай.И затова тези нации ще оцелеят,а от другите ще остане само лош спомен! Всичко,което е против природата си отива рано или късно.Само до тогава тежко и горко на възрастните хора у нас.