ФАКТИ.БГ

Кой ще седне на стола на Слави

Кои са вариантите за ново вечерно шоу

Публикувана: 18 Май, 2019 10:00
47 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 43242
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новината, че „Шоуто на Слави“ слиза от ефир през лятото е нещото, което ще остави най-голяма следа в родния ефир през това лято.

Слави Трифонов е фигурата, която символизира БТВ през нейното съществуване. Той направи това, което мнозина смятаха за невъзможно у нас и създаде ежевечерно шоу, което издържа на екран 19 години.

Предаване, което смесваше в себе си комедия, музика, скечове и политическа ангажираност. В един момент то стана твърде провокативно за медията, която го излъчваше с постоянните рискове, които поемаше, най-вече в политически аспект.

Сега то слиза от ефир и на преден план излиза въпросът кое предаване или водещ може да застане на негово място. В тази статия ви предлагаме няколко варианта, за които би било много интересно да видим на мястото на водещо вечерно шоу в родния ефир.

Господари на ефирa

„Господарите“ са второто голямо шоу, което се наложи във вечерните часове в българския ефир. В края на миналата година то беше свалено от ефира на NOVA ТВ. От тогава продуцентите му търсят постоянен дом.

Ако в БТВ искат реално силен заместител на „Шоуто на Слави“, то „Господарите“ изглеждат най-добрият избор. Предаване, което има постоянна аудитория, успява да се хареса на млади и на възрастни, успява да се наложи като обществено важно и поддържа постоянна актуалност.

Въпросът е в това, че „Господари на ефира“ вече бяха в ефира на БТВ. Тогава всичко завърши със скандали и спорове. Продуцентите братя Халваджият обвиниха БТВ, че цензурира техни репортажи. В същото време те не бяха доволни от начина, по който предаването е позиционирано в ефира.

Тогава самите продуценти отправиха толкова тежки нападки към БТВ, че изглеждаше, че няма как да се завърнат в телевизията. Да не забравяме, че и репутацията на предаването е поставена под въпрос.

След прословутия случай с репортера Димитър Върбанов, хората вече се съмняват в истинността на разследванията на предаването. Срещу него се появиха обвинения за поръчки, преиначени репортажи и понякога "извъртени" кадри. Ако трябва да сме честни, това предаване не е лесно за преглъщане за всяка медия. То често се заяжда с политици, големи фирми, които са потенциални спонсори и лица на самата медия, на които може и да не им хареса да бъдат осмивани реално в собствен ефир.
Ако „Шоуто на Слави“ си навлече гнева на медията, заради тежката си политическа насоченост, то „Господарите“ едва ли ще получат много допълнително търпение.

Голямото богатство на това предаване са неговите лица. Все още обаче не е ясно, дали всички те ще са на линия. Не е много сигурно дали Рачков и Зуека ще се откажат от статута си на лица в Nova, за да се пробват отново в БТВ. А без тях, предаването не е чак толкова привлекателно.

„Господари на ефира“ изглеждат перфектния заместител за вечерно шоу. Техният избор обаче крие твърде много неизвестни за самата медия. По-скоро БТВ може би биха ги избрали за седмично шоу, но не и за ежедневно. Въпросът е дали рискът е достатъчно издържан за медията.

Краси Радков

Радков е от онези актьори, които могат да запълнят един час телевизионно време съвсем сами. С времето той се превърна във втората най-голяма звезда на „Шоуто на Слави“ след самия Слави.

Логично би изглеждало, ако от БТВ просто му предложат негово собствено вечерно шоу. Ако то бъде продуцирано от самата медия, неудобните политически елементи може да бъдат премахнати и да се разчита на чист стендъп.

Радков е изключително разпознаваемо лице, което може да даде начален тласък на предаването. Ако получи сценаристи, които да му дададт достатъчно добър материал, нещата може и да му се получат наистина добре.

Проблемът тук е, че Радков няма почти никакъв опит с комуникация с гости. Не е ясно дали ще може да влезе в ограничената роля на журналист. Естествено може да опитат вариант стил „Греъм Нортън“, в който всяко едно интервю ще избива на шега и по сериозните разговори просто ще бъдат премахнати като вариант.

Краси Радков с нужния екип може да сътвори наистина добро комедийно предаване. Въпросът е, че просто комедия твърдо ще държи едно предаване актуално, ако то се провежда всяка вечер. Така че ще трябва да се намерят варианти, в които сериозните теми отново да бъдат засягани, дори ако и за това бъде нужен съводещ.

Все пак този вариант може да спести на БТВ много неприятности и да позволи на медията просто да заложи на класически свой кадър.

„Комиците“ и Любомир Нейков

„Комиците“ беше предаване, което беше номер едно в ефира на БТВ в продължение на години. С времето то позагуби от чара си и в момента е по-скоро подходящ пълнеж за дупки в ефира.

Когато се отвори опция за вечерно шоу обаче, то определено трябва да бъде обмислено. То може да бъде преобразувано в нов формат. Любо Нейков да застане като основен водещ, а другите комици да запълват програмата с различни скечове.

За БТВ е удобно това, че „Комиците“ никога не са си позволявали по тежки политически позиции. Всъщност там политиците са чести гост – зрители, които получават доста добро отношение. Самите политически скечове може и да са остри, но винаги са и с леко намигване.

Нейков също изгря в „Шоуто на Слави“, така че той трябва да е запознат с цялата идея за това как се реализира подобен формат. Тук въпросът е доколко БТВ все още възприемат „Комиците“ като шоу, което отново би могло да бъде актуално. В шоуто има големи лица, за които определено ще е нужен сериозен бюджет, за да бъдат на линия всяка вечер. Като цяло обаче това изглежда удобна опция.

Влади Въргала

Това е малко нестандартен вариант. Въргала винаги е имал името на много силен комик. С времето обаче той придоби репутацията на драматична фигура, която рискува да загуби всичко, за да заснеме един филм.

Въргала обаче е познато име. Той умее да се справя със стендъп комедия. Ако получи работата едва ли ще има амбиции да превръща предаването си в политически фактор.

Въргала е име, което е в добри отношения със знаменитостите, така че шоуто му няма да има проблеми да си осигурява гости. Въпросът е, че неговата възраст вече напредва и не е ясно до колко ще може да се свърже с младата аудитория.

Този вариант не е особено вероятен, но си струва да бъде обмислен.

Иван и Андрей

Иван и Андрей вече опитаха да правят вечерно шоу в ефира на NOVA. То имаше своите добри и лоши моменти, но така и не се превърна в реална конкуренция на „Шоуто на Слави“.

През последните години те се утвърдиха, като едни от водещите продуценти на БТВ. Така че може и да получат нов шанс. За тях ще е много важно да разберат грешките от първия си опит.

Важно ще е и да работят по това, евентуално ново тяхно шоу да се отличава от това на Слави. Иначе те могат да се съобразяват с изискванията на дадена медия. По някой път се забъркват в политически въпроси, но никога не го правят така, че да създават неприятности на медията си.

Факт е, че първият им опит беше неуспешен, но с по-добър екип може и да получат по-добър ефект. В крайна сметка този вариант е удобен, но не и такъв, който да бъде разгледан на първо място.

Димитър Рачков

И тук е фаворитът за ново вечерно шоу. Рачков просто е име, което кара хората да гледат телевизия. Той може и да е недолюбван от някои, но се радва на максимално широка аудитория.

Едва ли за БТВ ще има по-добър вариант от този, да привлекат едно от най-популярните лица в ефира. Рачков е добър със стендъп комедията, свикнал е и да пълни дълго ефирно време. Ако той получи шанс да поеме предаване, което се излъчва всяка вечер, това ще е пика на кариерата му,

Той също няма особен опит в интервютата. Отново обаче може да се посегне към британските формати на вечерно шоу, в които интервютата са по-скоро под формата на голям скеч, от колкото на сериозен обмен на въпроси и отговори.

Ако получи добри сценаристи зад гърба си, Рачков може да постигне голям успех. Проблематиката е дали той е готов да поеме такъв ангажимент. Едно е да се появяваш в ефир веднъж седмично или в половинчасово шоу с анонси и съвсем друго да пълниш сам цял час. От симпатичния шегаджия, Рачков ще трябва да се научи да бъде лице с обществено мнение и да балансира в политическия шарж.

Въпреки това, той е избор, който изглежда твърде актуален. С него е сигурно, че подобно шоу, поне за определен период от време, би имало сериозен успех.

Орлин Павлов

И накрая избор, който е много малко вероятен, но за който си струва да се помисли. Орлин не комик и не е от онези хора, които свързваме с безграничен смях.

Той обаче е малко по-нетрадиционен избор. Младо лице, което е одобрявано почти от цялата публика. Павлов е певец и актьор, което може да е идеална комбинация за водещ на вечерно шоу.

При такъв сценарий шоуто ще трябва да разчита на малко по-различен вариант. Тоест не толкова чиста комедия и шарж, колкото създаването на добро настроение с много музика, по-скоро закачки и експерименти.

За пример може да бъде даден един Джеймс Кордън, който разчита преди всичко на въображението на своите сценаристи и на много импровизация. Орлин Павлов може и да не е най-явният избор, но може да стане символ на нещо съвсем ново в ефира.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГРАД КОЗЛОДУЙ
1 Отговор
СЛАВИ СИЕ СЛАВИ А ОТ КЬДЕ ПОЧНА ОТ 0

Коментиран от #8, #11


Оценка:
-32 +101

Боко продуцента
2 Отговор
Няма никакво значение, кой ще е на мястото на Слави важното е да е политически и третополово коректен !!! ГЕРБ отгледаха отличен плоскомозъчен електорат за които напр. Шоу, като Комиците е висша форма на интелигентно предаване ! На печалившите честито на останалите лек път през терминали 1 и 2 !

Коментиран от #3, #26


Оценка:
-11 +107

Бля бля
3 Отговор

До коментар #2 от "Боко продуцента":


Е, как кой, палячото Росен Плевнелиев е най забавен типаж!

Коментиран от #4, #44


Оценка:
-15 +83

...
4 Отговор

До коментар #3 от "Бля бля":


Имаш основание да го кажеш, имаш ! Роско през ден се изявява по студиата с женичката си, явно репетира? Как ли, ще се казва шоуто му, дали не на името на някой инструмент ьа удоволствия ? "Шоуто на С..." ?

Оценка:
-4 +36

Анализатор
5 Отговор
Дано вземат Господарите!
Така БТВ ще фалира и ще я купи Нейшънъл, Дискавъри, Хистори или Анимал.
Така българите отново ще имаме годна за гледане телевизия! Стига да не я "подобрят" по арменски стандарт.

Оценка:
-8 +48

Dragozow
6 Отговор
Върнете "Сблъсък".

Оценка:
-29 +16

гост
7 Отговор
Арменци ще превземат родните телевизии. До година две ще има предаване на арменски.

Коментиран от #37


Оценка:
-4 +42

КАСАПИНА
8 Отговор

До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Слави открадна сценария от великия Тодор Колев

Оценка:
-33 +51

Боцко
9 Отговор
БОЛИ МА *Я !!!

Оценка:
-7 +34

Комшията
10 Отговор
Да търсиш заместник е все едно в америка да търсят заместник или конкурент на Опра слави ще си остане в историята и не мисля че покрай Ютуб скоро ще се появи нешо интересно по телевизията по скоро не тя вече е на заден план всеки може да си направи собствен канал в онлайн средите което не иск толкова средства и хората го предпочитат

Оценка:
-12 +23

Как ще ги стигнем Хамериканците???
11 Отговор

До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Слави " беше" в точното време на точното място,!!!

Оценка:
-13 +49

Селска чалготека
12 Отговор
Този антибългарин да си взима стола и чалгарите и да се маха И без това и те ще избягат от него

Оценка:
-55 +32

Соня
13 Отговор
Дано не вземат Влади пияницата където ревеше и ходеше в КТБ за парички ??? Какво го тикате тоя некадърен Влади пияницата ??

Оценка:
-22 +26

Бтв
14 Отговор
С РОСЕН ПЕТРОВ СЕ ВОДЯТ РАЗОВОРИ ЗА ВОДЕЩ ИЛИ ШЕФ НА НОВИЯ СЦЕНАРЕН ЕКИП. 10 ГОДИНИ ТОЙ ВЪРТЕШЕ ШОУТО.

Оценка:
-31 +18

Джендаро
15 Отговор
За де политически коректно запълнете ефирното време с гей порно

Коментиран от #16


Оценка:
-4 +42

Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют
16 Отговор

До коментар #15 от "Джендаро":


Това предаване за което желаеш е за БСП тв

Коментиран от #17


Оценка:
-16 +14

Гербер цъфна
17 Отговор

До коментар #16 от "Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют":


Смятам че е най-подходящо да се излъчват гей сцени с актьори от турски произход и бг гражданство заснети нейде там в хасковска област или Родопите на поле пълно с гербери и то цъфнали

Оценка:
-10 +32

📺 Телевизор
18 Отговор
Преди 30 гогини си купих цветен талавизур. Що ме карате да го разопаковам?

Оценка:
-3 +36

Факур
19 Отговор
Дреме ми кой ще сяда на стола на маркуча чалгар, да дой той да ми седне на моя

Оценка:
-21 +22

КОЧА
20 Отговор
БЕДНИЯ СЛАВЧО - ОСТАНА СИ САМ -ЗАВИНАГИ -ТРЯБВА ДА СЕ ВРЬЩА НА СЕЛО --КАКВО ЩЕ ЯДЕ НЕ ЗНАМ 0БЕДНИЯ ПЛЬХ..........

Коментиран от #38


Оценка:
-30 +11

Morgoth
21 Отговор
Ще запълнят времето с турски сериали!

Оценка:
-4 +30

волен сидеров
22 Отговор
Тодор Колев -слави открадна идеята от него.Някой като Тодор Колев търсете а не като Слави

Оценка:
-14 +30

23
Този коментар е премахнат от модератор
24
Този коментар е премахнат от модератор
ДаБеДа
25 Отговор
Стига с тия глупости, че Слави е откраднал идеята на Тодор Колев! Да не би той да е измислил ток-шоуто или one-man-show? Има го в Щатите 50 години преди Тодор, той откъде мислите я открадна идеята?

Оценка:
-11 +27

Кобур
26 Отговор

До коментар #2 от "Боко продуцента":


Съгласен съм с теб, освен с това за терминал 1 и 2. Само предателите и тези, на които не им се занимава бягат !!!!

Оценка:
-5 +24

Docenta
27 Отговор
Е как кой,шоуто на Румбата радев с потника,яхнал грипена а в десницата стиска сърп с малко чукче

Оценка:
-20 +9

koi
28 Отговор
Никои не става от изброените горе Скучни и безидеини

Оценка:
-1 +14

Ние вие той
29 Отговор
Ако трябва да си кажем за шоуто на трифонов от одавна се изчерпа .

Коментиран от #43


Оценка:
-7 +8

Божкеййй6767
30 Отговор
Славчо отдавна се изчерпа.Това дето го наричат "Шоуто на Слави"е всичко друго но не и шоу,превърна се в политическа креатура.....

Оценка:
-6 +20

filo
31 Отговор
Боли ме шлифера!

Коментиран от #46


Оценка:
-5 +7

Гост
32 Отговор
Жалкото малко чалгарче славчо да се маха

Оценка:
-7 +11

ФИНЦИ
33 Отговор
ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГАТИВИ ЕЕЕИИИИИИИИИ КОИ ЩЕ ВИ ИМЕТЕ ВАС КУХИ ЛЕИКИ СЛАВИ ПРАВИ ПАРТИЯ НИИ СМЕ С ТЕБ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ТЕЗ ТАПАНАРИ ДА ИМ НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ТЕРАСИТЕ И ТОАЛЕТНИТЕ ДА ГИ НАВРЕМ В МИШИ ДУПКИ

Оценка:
-4 +9

дявола
34 Отговор
Няма друг като него евала

Оценка:
-9 +5

ФИНЦИ
35 Отговор
ДА КАЧАТ НЯКОИ ТЕХЕН ПОДЛИЗУРКО ЩЕ ВИДИМ ПОРЕДНИЯ НАГАЖДАЧ

Оценка:
-3 +3

ФИНЦИ
36 Отговор
ТЕЗ НОРА ВЕСЕЛИХА БЪЛГАРИЯ 20 ГОДИНИ И ТЕ ЩЕ ИЗБЯГАТ КАТО ВСИЧКИ И КО ОСТАВАТЕ САМО ТАПАНАРИТЕ НА ГЕРБ

Оценка:
-4 +11

ФИНЦИ
37 Отговор

До коментар #7 от "гост":


С ЕДНА ДУМА ХИТЛЕР Е БИЛ МНОГО МНОГО ПРАВ КАТО ГИ Е ТРЕПАЛ

Оценка:
-4 +9

ФИНЦИ
38 Отговор

До коментар #20 от "КОЧА":


ТОВА КОЕТО ТИ ЯДЕ ДО СЕГА АААААААА СЕЛЧО

Оценка:
-1 +3

LEGIONARIVS
39 Отговор
малумници, докъто сипете помия върху родните шоумени не виждате как ви отнеха и свободата на словото! мега деградирала и оглупяла нация!

Оценка:
-3 +14

Бай Мъдурко
40 Отговор
Кой и да е! bОКЛУК TV не гледам а и НЯМА да гледам защото са най-продажната телешка визия!

Оценка:
-2 +8

Решетников
41 Отговор
Крайно време беше да го разкарат от ефир Сега има два варианта да продължи Или в Атака тв или в БСП тв

Оценка:
-4 +11

гледай ме в пръстите
42 Отговор
5 пари не давам за слафчу! ;)

Оценка:
-5 +7

Така е
43 Отговор

До коментар #29 от "Ние вие той":


Така е

Оценка:
-2 +0

Бати Злати
44 Отговор

До коментар #3 от "Бля бля":


И палячото Румен Радев.
За мен след 5ър 100янов България не случи на президент

Оценка:
-4 +0

Рамбо
45 Отговор
Шоуто на Слави - никое друго предаване не може да го замести

Оценка:
-0 +4

Трепач гербов
46 Отговор

До коментар #31 от "filo":


Боли те празната ти герберска кратуна - проста и куха! 😀

Оценка:
-0 +2

GZ5555
47 Отговор
И без това никой не гледа телевизия. До 10г всичко ще се гледа по децентрслни платформи без политически контрол.

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Юрген Клоп
Мениджърът на Ливърпул след загуба на Мърсисайдци:
Ако един мач ще промени стратегията ми, трябва да съм пълен идиот!"

Още бисери
ТОП 5