Last news in Fakti

7 Май, 2012 15:26 1 869 0

С преместването на администрации правителството спуска мъгла над проблемите

  • петър мутафчиев-
  • преместване-
  • администрация
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това, което министър Дянков нарича децентрализация, е всъщност пореден опит  да се спусне мъгла над проблемите, обяснявайки, че това е в интерес на регионите, категоричен бе народния представител от Коалиция за България Петър Мутафчиев. Така коментира той намеренията на правителството да премести Министерство на земеделието в Пловдив, както и разпръскването на други държавни агенции в областни градове.

Това е „децентрализация” по калъпа на управляващите и води до поредно отслабване на държавността. Държавата и хората, които се нуждаят от тези институции, ще загубят. По този начин само се усложнява обслужването на хората и комуникацията на самите институции.  Тази делокализация би била адекватна, ако вече имахме електронно правителство, а такова няма, въпреки обещанията вече трета година, каза Мутафчиев.
И в организационен план тази реформа е недомислена.  Как ще свърши работата си  човек, чийто проблем трябва да се реши от едно министерство, пръснато  в различни градове? Това ще създаде огромен хаос.
Остава въпроса и как ще бъде платено това преместване. Защото разчет колко ще струва и дали в условията на криза може да се правят такива разходи за преместване на министерства и агенции в провинцията няма. Сега ще се загубят ценните опитни кадри, които работят, ще се намали административния капацитет, а това ще донесе единствено загуби, категоричен е Мутафчиев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА