Last news in Fakti

3 Юни, 2019 10:00 3 360 141

"Жив е Господ" - сребролюбието на Геезия

  • сребролюбие-
  • геезия

...в името на Живия Господ аз ще се завтека след него и ще взема нещо от него. 4 Царе 5:20

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ето това е пример как човек решава да направи нещо лошо в името на Бог. И то воден от алчност – класически белег на малодушните хора.

Това е Гиезий, слуга на старозаветния пророк Елисей – наследникът на Илия. Елисей изцелява сирийския военачалник Нееман от проказа – разказвал съм ви за тази случка.

Разбира се, Нееман е богат човек, а се оказва и вярващ човек – затова носи дарове със себе си, в очакване на изцелението! Каква вяра само!

Но Елисей отказва да приеме какъвто и да е дар – въпреки молбите и настояванията на сирийския благородник.

Така Нееман си тръгва – излекуван напълно, изпълнен с благодарност към Бог. Но какво прави слугата Гиезий? Той настига Нееман и в „името на Живия Бог“ си взема от даровете за себе си – сириецът с радост му дава дори повече от поисканото.

Когато Елисей разбира това, проказата на Нееман се залепва за Гиезий. И за потомството на Гиезий.

Защото алчността е духовна проказа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    6 11 Отговор
    Агент Абел пак ще ни говори за господ. Ай сиктир бе.
  • 2 Госあ

    19 6 Отговор
    "Нито един гражданин не бива да бъде толкова богат, че да може да купи другиго, и нито един не трябва да бъде толкова беден, че да бъде принуден да се продаде." Когато обществото въведе закони срещу прекомерното имуществено неравенство, алчност няма да съществува. Тези закони са суверенитета на едно общество.

    Коментиран от #4, #76

  • 3 Студент

    7 13 Отговор
    Ето ти противоречие. Значи Исус проповядва срещу богатите, но в същото време богаташчето Нееман бива обгрижено от божиите вълшебства. Тия дето са си ги изфантазирали тия драми, явно не са били много умни, и не са си подредили лъжите така, че да няма разминаване с Исусовите наставления. Всъщност, не съм учуден, то повечето драсканици в библията са разхвърляни по усмотрение на авторите

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 4 Студент

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Абсолютно, точно така е. Само, че божията некадърност очевидно прославя богатите, като ги дарява с изцеление, докато за бедните остава един чеп, както и вечна мизерия придружена със задължително унижение

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Студент":

    Точно затова отново цитирах един от хората, които поставят основите на цивилизованото общество. Като продължение на Римското право, което е компрометирано от църквата. Да определено притчите на чифутите винаги благо ни разказват за благи господари и благи слуги.

    Коментиран от #10, #26

  • 6 Госあ

    2 5 Отговор
    Затова суверенът в името на "изключителното върховенство на държавната власт" бъде застрашен от различни секти и интереси, законът трябва да бъде безкомпромисен. Меч или лъвове

    Коментиран от #9

  • 7 Не религиозен

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Студент":

    Ти ли си попълнението на екипа...Да беше се подготвил по-добре и по-грамотно. "Героите" в този разказ са от Стария завет, далеч преди идването на Исус Христос. Вярно, че сега на мода е посредствеността, но все пак малко фактически аргументи не са излишни...

    Коментиран от #12, #22

  • 8 Госあ

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "Студент":

    Мисля че Исус не проповядва срещу богатите, а проповядва за подчинение на слугите на богатите

    Коментиран от #15

  • 9 Не религиозен

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Нека ти помогна. Ето какво казва Уикипедия за значението на думата СЕКТА. Добре е да знаеш, преди да раздаваш мозък. "Сектата представлява малка религиозна група от хора, отделила се от официалната църква, като напълно отрича или изопачава установените от нея догми.[1] В сравнение със сектите, деноминациите са големи, установени религиозни групи."
  • 10 Студент

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Веднъж коментирах тук с мнението, че римляните не са си свършили работата до край, за което можем само да съжаляваме

    Коментиран от #13

  • 11 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Студент":

    Може да препрочетеш "Моята молитва" Много добре е описано всичко.
  • 12 Студент

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    Стари, нови и други завети, променяте си догмите както си искате, поредното доказателство за свободно избираем религиозен диктат

    Коментиран от #18

  • 13 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Студент":

    За сметка на това японците са я свършили. И виж сега какво разлика между Япония и Италия в икономика и социална структура. Имам предвид средна класа.

    Коментиран от #16, #29

  • 14 Електрошок

    1 1 Отговор
    Хахаааа ....Нов играч!
  • 15 Така е

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Винаги съм казвал, че християнството е религия за роби.

    Коментиран от #17

  • 16 Студент

    2 9 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Не помня кой век е било, но знам как японците са изгонили, първите проповедници стъпили на острова, някакви холандци.Така, че да определено са си я свършили....

    Коментиран от #19

  • 17 Не религиозен

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Тук сте се събрали все "умници", които коментират нещо, което НЕ ПОЗНАВАТ. Самонадеяни горделивци. Но както казва Еклесиаст за всичко има време...ако и да се имате за "свободни", а не роби.

    Коментиран от #24

  • 18 Не религиозен

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Студент":

    Пак ще кажа, че въпреки че днес на мода е ПОСРЕДСТВЕНОСТТА, не би било излишно да прочетеш Библията, ПОНЕ заради обща култура, която очевидно трябва да попълваш... И тогава няма да хвърляш "кьор фишеци на посоки.
  • 19 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Студент":

    Все още не съм гледал филма на Скорсезе-Мълчание, защото е по скоро пристрастен към християнството. Всъщност писателят на романа въпреки че е японец е католик. Един от малкото. Доколкото четох обаче отзивите филма добре отразява мерките които са били взети от шогуната след като са видели намеренията на християните. А именно - подкопаване на държавните устои и корупция. Това, което е разцепило най могъщата империя след приемането на християнството. Всъщност това е гнилото в еврейските религии-манипулация с цел власт.
  • 20 Мини

    12 4 Отговор
    Невероятно как хора, които едва или въобще не познават съдържанието на Библията, така смело я интерпретират! Да, в Стария Завет има много примери, където Бог благославя народа си с богатство. В Новия Завет обаче(който препоръчвам смелите интерпретатори в тази дискусия да прочетат) поставя един съвсем различен стандарт за богатството! В него може да се намери на много места, че Христос не веднъж критикува богатството и богатите. Например в Лука 18:25" 18 И някой си началник Го попита, казвайки: Благи Учителю, какво да направя, за да наследя вечен живот? 
    19 А Иисус му каза: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен Един, Бог. 
    20 Знаеш заповедите: Не прелюбодействай; не убивай; не кради; не лъжесвидетелствай; почитай баща си и майка си.“ 
    21 А той каза: Всичко това съм опазил от младостта си. 
    22 Иисус, като чу, му каза: Едно още не ти достига. Продай всичко, което имаш, и го раздай на бедните, и ще имаш съкровище на небето; и ела и Ме следвай. 
    23 А той, като чу това, много се наскърби, защото беше твърде богат. 
    24 И Иисус, като го видя, че много се наскърби, каза: Колко трудно ще влязат в Божието царство онези, които имат богатство! 
    25 Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство."
    Или пък в Матей 6:19-21"19 Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат; 
    20 а си събирайте съкровища на небето, където нито молец, нито ръжда ги разяждат и
  • 21 Мини продължение#20

    12 3 Отговор
    нито ръжда ги разяждат и където крадци нито подкопават, нито крадат; 
    21 защото, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти."
    Въпреки това, Христос не осъжда никой за това, че е богат, тъй като богатството може да бъде генерирано и чрез честен труд. Но Христос сериозно осъжда и предупреждава когато човек се стреми към материалното, земното богатство, когато се доверява повече на материалното богатство, отколкото на Бог. Божието желание е да насочим сърцата си към Него, а не към богатството на този свят.
  • 22 Електрошок

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    По-добре интелигентни опоненти,отколкото съмишленици със съмнителна психика.Знаеш за кои говоря.Мойте уважения към теб и Мини!

    Коментиран от #23, #30

  • 23 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Електрошок":

    Браво, чудесен коментар с който съм напълно съгласен. Особено с втората част. Когато стана политик ще те взема в партията като съмишленик ;)

    Коментиран от #27

  • 24 С кое точно не си съгласен

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен":

    Цялата човешка история показва, че ако искаш да заробиш един народ му налагаш християнство.

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "С кое точно не си съгласен":

    Тук точно не съм напълно съгласен, защото в нашият случай християнството е изиграло положителна роля при заробването ни от мюсюлманите. Някак е обединило народа в някаква ценностна система различна от завоевателя. Но това не отхвърля факта,че именно тези две религии се ползват като предтекст за водене на войни. Между другото, в същото време са запазени и много български, древни езически обичаи,което е показателно, че и със старите си вярвания щяхме да се запазим като традиция и народ....
  • 26 Госта

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Урумов с поредица от претенциозни материали е тръгнал да създава собствено религиозно учение. Дали в него не спи един прероден Нестор или Арий? Дали това са есета или прокламации?
    Пази Бог от тези нравоучения, интерпретация на четящ, но комай несведущ човек. Или талмудист.
    А иначе заглавието "Жив е Бог" е богохулство, но едва ли го съзнават

    Коментиран от #28, #42

  • 27 п.п.

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Само да не искаш да ставаш министър на енергетиката ;)
  • 28 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Госта":

    Много точен коментар. Изключително претенциозно и натрапчиво. Преплетено с политика и социална ангажираност. Това е най дразнещото. Плюс неговите надъхани последователи.
  • 29 Мини

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    За твоя информация(както и за коментиращия Студент) , която всъщнот би трябвало да знаеш по-добре от мен- 7 от японските премиерминистри са били изповядващи християни- Hara Takashi, Takahashi Korekiyo, Yoshida Shigeru, Katayama Tetsu, Hatoyama Ichirō, Ōhira Masayoshi и Tarō Asō.
    Този факт също говори сам по себе си....!

    Коментиран от #31

  • 30 Не религиозен

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Електрошок":

    Абсолютно съм съгласна, че с интелигентни опоненти има шанс за чуваемост и конструктивен спор. Но тук се включват хора, които не познават основите на християнството, не са подготвени и единственото което упорито натрапват е да повтарят НЕ, без да подбират убедителни аргументи, с които да предизвикат размисъл. За това оставят впечатлението за самонадеяни и незрели кресльовци, които или заработват или фанатично се хвърлят да "бранят" нещо, което никой не напада.

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мини":

    Бреййй появи се и обра плюсовете 😅 Това сигурно са единствените християни. Важните са премиера и императора 😉

    Коментиран от #35

  • 32 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не религиозен":

    Абе ти да не си майката на урумов ?
  • 33 Зейбекико

    7 1 Отговор
    ГостА с японското А , е каква са я свършили японците та ги сравняваш с Италия !? Или не ти е известен един пасаж от конституцията на император Мейджи който гласи “Да се вземе най-доброто от другите народи , и да се внедри в полза на нацията “. Освен това императорският двор задължително изпраща поданиците си да се дообразоват в чужбина предимно в Англия и Америка . А една от принцесите - Мако племенничка на новия император има защитен докторат в Международния Християнски Университет в Токйо (ICU)!

    Коментиран от #39

  • 34 Електрошок

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не религиозен":

    Много от конфликтите на идеи са по-скоро конфликти на поколенията или на генетично заложена програма-"не знам как е,ама и така не е".Резултат от такива спорове е само по-добро научаване на клавиатурата и правописа(поне за мен:)

    Коментиран от #36

  • 35 Мини

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Премиер и премиерминистър са синоними т.е едно и също. Така, че факта, че важния премиерски пост е бил даден 7х на християни(в една нехристиянска държава, преследвала християните-мисионери) е както писах достатъчно красноречив факт!

    Коментиран от #37

  • 36 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Електрошок":

    Както винаги и този път- с интелигентното и фино чувство за хумор... Но е тъжно и съкрушаващо ,че напоследък се увеличава броят на хората с "генетично заложена програма-"не знам как е, ама и така не е". Но пък много от тях дори се имат за "избрани".

    Коментиран от #40

  • 37 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Мини":

    Съгласен съм, красноречиво е, че като урумов и малкото които се броят на пръсти са се домогнали по някакъв начин до властта. Усвоили са еврейските номера. Добре че са ги резнали ,че иначе нямаше да да седем. Еййй ама как поименно ги знаеш ;)

    Коментиран от #46

  • 38 Зейбекико

    3 1 Отговор
    ГостА с японското А , намери време и гледай ЧИНМОКУ . Ще видиш , че въпреки крайностите на шогуната (подобно на агаряните) , обикновенни те японски селяни с вяра в Христос са ставали джункйоша -мъченици . Между другото в Япония има и Източно Православна Църква (Нихон Сеикйокай) , чиито основи са положени от руснака Св.Николай .Но това теб не те интересува !?

    Коментиран от #41

  • 39 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Зейбекико":

    Това ми е известно. Легендата за седемте самурая които са пратени на различни точки по света. Когато започва войната с Китай не са успели да препишат всички йероглифи и затова добавят още две азбуки (з общо). Именно затова обаче са резнАли християнството. А най добрият Университет е в Киото и повечето нобелови лауреати са от там. Не са никак малко да ти кажа ;) Та затова ги сравнявам с италианците. Токио юнивърсити е императорски Университет и няма ама нищо общо с християнството
  • 40 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    На някои хора повечето програми са им импринтнати от средата 🤣 Което е всъщност жалкото 😢

    Коментиран от #44

  • 41 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #38 от "Зейбекико":

    Еми не, да ти кажа. Това са изклюючения. Давам тази страна като пример за просперитет, какъвто безспорно е благодарение на това че са отхвърлили християнството и са запазили тяхната религия и са приели по добрата -будизма. От друга страна давам за пример разпада на една от най великите империи. А Ватикана е автономна в сърцето на Италия. Това е сепаратизъм. От друга страна, другата велика империя-Китай и до ден днешен е запазила мощтта си. Благодарение на това,че религията не се е бъркала в държавните дела.
  • 42 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Госта":

    Иванов?

    Коментиран от #45

  • 43 Иванов

    1 4 Отговор
    Дзен Будизма в Япония няма нищо общо с истинския Будизъм, който от много време не е актуален. Шинту също е допотопно учение. Япония е Япония защото САЩ я крепи като бастион срещу Китай и Русия, инак са едни крадци на технологии, канибали от всв и убийци на китове и делфини. Павликянството е Луциферизъм, а възходът на Западна Европа се дължи на възприетото като християнска традиция ядене на риба всеки петък, фосфорът усилва мисловните процеси. В Япония обаче ядат риба всеки ден.) Матреале, събуди се!!! Само светлината на Тора е светлината на истинския живот!

    Коментиран от #59

  • 44 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Предполагам, че съдиш по себе си...

    Коментиран от #66

  • 45 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Не религиозен":

    Не уважаема, аз не проповядвам Талмуд, който също като Евангелията и Корана са човешки измислици. Проповядвам само и единствено Тора.)

    Коментиран от #71

  • 46 Не религиозен

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Вместо да си замълчиш, защото си РАЗОБЛИЧЕН, че( ти - най"умният" тук), не знаеш че , ПРЕМИЕР И ПРЕМИЕРМИНИСТЪР са синоними, продължаваш да сипеш хули. Май си включил ла.номета и не можеш да го изключиш. Внимавай за посоката, да не стане като един случай от преди няколко месеца.

    Коментиран от #58

  • 47 Зейбекико

    2 1 Отговор
    Г-н Иванов вероятно сте от фарисеите . Но като ви прегледах предишни коментари споменавате и препоръчвате йога и дъновизъм нямащи допирна точка като духовни учения . Или вашият опит се свежда до мистика и окултизъм??? Дано не съм ви засегнал , тъй като обичам много Изрел и еврейския народ .

    Коментиран от #48

  • 48 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "Зейбекико":

    Не препоръчвам йога и не можеш да ме засегнеш, защото заплатата ми не зависи от плюсове или минуси. Такава нямам за разлика от някои тук присъстващи.))) Ще изразя лично мнение за Дъновизма, след като Савел прецака Учението на Мира на Йешуа, то се наложи Йешуа да ревизира християнството като Мани Хайя и манихейството. Да, обаче християнството и исляма унищожиха поправката, последователите и книгите на Мани. Останала е само една и една богомилска. Дуно е Мани, а Мани е Йешуа. Това е мое мнение, но единици от Творците Анунаки притежават технологията за възкресение. За унищожение всички я притежават.) Това което го пиша на друго място няма да го намериш, колкото и да го търсиш.) И съм етнически българин.)

    Коментиран от #63

  • 49 Смотан

    2 0 Отговор
    Хайахахахахаха жив е бате господ финикиеца бате жив е само дето тая хартия ще ви над живее.
  • 50 Смотан

    1 0 Отговор
    Аз като гледам един е вашия бог. На него само едно пише пари ползване лъжа пари бензин петрол разход дебит кредит. Толкос.
  • 51 Смотан

    1 0 Отговор
    Виждал ли си купчина с пари да гори едва ли. Каквоа ли ще е гледката на повечето безсилни лажливи кретенчета тогава като усазнаят, че друго вече нямат ммм.
  • 52 Смотан

    0 0 Отговор
    За съжаление ще ми е сладко да им гледам гърча от собствената им проказа на недостойни мишленца с лъжливи и клониране не додялани фрази за истина и лъжа която води до времева задънена дупка с 3 разклонения оо как искам да се наслаждавам на този филм.
  • 53 Смотан

    0 0 Отговор
    Така че по логиката на нещата, на гледах се на филмчето. Пез премиерата. А господин Смит ми лафи пак за набожност при положение че до онзи ден ми се струва че наистина бях в българската Сомалия. С някакви терористи от ново поколение.
  • 54 Смотан

    0 0 Отговор
    Както и другото ако наистина имаше акъл едва ли щяхме да упорстваме в безсмислени реплики тук и нещата щяха да се случват по нормалния ред с някакъв видим резултат очебийно е до онзи ден не се случваха за това се питам как подяволите е допуснал агент Смит да му се качват и на неговата глава странно. Защото на моята тропкаха нещо подобно на хоро което води до собствената ми бездна в един олигофренясал шизофреничен сценарий подтикван от доста невероятни за проумяване от обикновен човек ситуаций. Но уви платите ми не изгоряха напълно работа на магия.
  • 55 Смотан

    0 0 Отговор
    Явно са ми правили по стар но издръжлив софтуер и хардуера не е на място и под такова влияние от съвременните технологий.
  • 56 Смотан

    0 0 Отговор
    Със сигурност това обяснява нуждата и стремеж за огнева сила. При вече не до толкова нужда от нея.
  • 57 Смотан

    0 0 Отговор
    Но уви хората са изобретили уръжието за другите няма да коментирам. Щото не са моя работа. Но това до голяма степен е защитавало хората от погром.
  • 58 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Не религиозен":

    Имаш ли нещо да кажеш по същество или пак плява ще бълваш бе бабо ? С кой да внимавам,с теб ? 🤣

    Коментиран от #62

  • 59 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Иванов":

    Според дисертационния труд на Крисмас Хъмфри "изследване на будизма " японският изследовател Сузуки е един от най влиятелните в тази област. Разбира се, че и будизма е модифициран за да стане по добър, както всичко останало. Има ги и двете течения. Относно Япония и САЩ, не знам дали си наясно, че първият самолетоносач във военната история е японски. А японският имперски флот е бил и е един от най силните. Просто не е трябвало да тръгват на много фронтове,а да продължат след Пърл Харбър и американците може би щяха да са по възпитани. И бих казал, че е точно обратното за технологиите. Не знам също така дали си наясно,че първата идея за атомна бомба базирана на ядрен разпад се предлага на конференция по физика в Киото. Японците всъщност паралелно със сащ работят по свой проект и само недостига на уран от техни мини и бомбардирането на изследователският им център ги спира. Мога на прима виста да ти кажа за фрагментите на Оказаки, които са изключително базово фундаментално откритие, а наскоро и препрограмиране стволови iPS клетки. Няма да продължавам. Провери нобеловите им лауреати. Да китовете са им традиция, но в същото време държавата финансира проект за тъканни култури за отглеждане на месо и са много напред,дори има прототипи за биореактори за вкъщи с които всеки може да си отглежда месо. Всякакъв вид, може и от мамут. А дори и човешко ;). Че и собствено ха-ха-ха какъв е проблема ? Много по добре от тая касапница. Всъщност този проект е изключително добр

    Коментиран от #60, #61, #72

  • 60 продължение

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    този проект е изключително добре приет от обществеността и финансиран от държавата. В училищата се правят демонстрации и учениците отглеждат месо без да убиват. Е не човешко де 😂Апропо, тая простотия,дето обикаля пространството за онзи ресторант в Токио е нещо на което могат да вярват само бавно развиващи. Освен това, японците не са единствените с китовете.
  • 61 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Видяхте ли утре ще се изпринтирате на ново е малко време ще отнеме, но киборг да се наричаш пълна радост е за някой. Смо да не забравите баркодовете нали. Хаха айде дай да го покръстите и него ще падна.
  • 62 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    Внимавай с посоката на ЛА-НОМЕТА, да не се окажеш потърпевш, както при една случка преди месеци...Беше предупреден, че ще свалиш маската и ще се окажеш гол с чифте пищови, от които само емулсия разпръскваш. Ама не помниш. А ПО СЪЩЕСТВО- добре е да си промениш мнението за християните. Много от тях са високо образовани и заемат авторитетни позиции в обществото. Мини е добър пример . Та ревизирай контейнера от който вадиш "не пресъхващите си ценности".

    Коментиран от #67, #70, #77

  • 63 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Иванов":

    Скоро аз ще притежавам тази технология 💪🧠 но понеже съм комунист, ще я дам на света безплатно 😉

    Коментиран от #64, #74

  • 64 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    Хя Хя Христос бате Урумов видя ли сега айде като ви казват, че Христос го уволниха вие пак не ми вярвате.
  • 65 Смотан

    1 0 Отговор
    Аиде сега славно към баркод скенера. Като говорих не искате да ви е гот е изконсумирахте се. Айде сега добре дошли в матрицата.

    Коментиран от #68

  • 66 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Не религиозен":

    При мен каквото е трябвало се е експресирало, но се чудя ти защо си толкова импринтната. Мисля че е от средата. Абе, да не ви хранят с тежки метали на сбирките ? Те имат отношение към епигенетиката ? Хммм много комплексно стана...ще трябва и биопсия на черен дроб май...
  • 67 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "Не религиозен":

    Освен възрастта и халюцинациите, които се дължат или на неврозата ти, която според Фройд е съвсем нормално състояние за религиозните или на тежки наркотици... тежки метали също не са изключени...като по този начин много генетични програми са останали забравени в свръхкомпактизираните хроматинови участъци
  • 68 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Смотан":

    Добре казано ! Изконсумираха се .
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "Не религиозен":

    Аз съм върха на образованието, това не означава, че няма други върхове и един или най много два по високи (ако говорим за образование,не за личен импакт). Но това няма нищо общо с християнството

    Коментиран от #73

  • 71 Спиридон

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Иванов":

    извинете а каква е разликата между талмуда и тора , аз мислех, че е едно и също

    Коментиран от #75

  • 72 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Самият Сидхарта Буда Шакямуни е заявил на последователите си, че неговият Среден път може да спасява чувстващите същества 500 години след неговото влизане в Нирвана. След това време те трябва да търсят друг път. Системата разбира се е била ъпдейтвана чрез Голямата и Диамантената колесници, но не съм чул човешко същество да е хостигнало Нирвана, освен бадхисатви анунаки.) Знам за бойната флота нападнала Пърл Харбър, имали са проекти и за големи подводници. Обичали са да обезглавяват военопленници и да ги изяждат за да повдигнат духа си. Извършвали са такива "медицински" опити над китайци без упойка, че са им малко двете атомни бомби на янките. Най- изявените им дзен монаси твърдят, че са много по- лоши от най- лошите китайци.) Единственото което правят добре е пайнер, хонда и сепуко.)))) Хм, ще ми ядат китове, тез жълти маймуни!

    Коментиран от #81

  • 73 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Госあ":

    Ха,ха,ха...Високообразован, който няма елементарна граматическа грамотност и НЕ ЗНАЕ, че премиер и премиер министър са синоними...А в това, че нямаш нищо общо с християнството и не си прочел Библията поне за ОБЩА КУЛТУРА едва ли някой се съмнява. Празнодумен самохвалко. Мога да оценя, защото по пътя си срещнах много хора и имам база за сравнение. Но какво от това. Ти си от онези, които като ги плюеш си мислят, че роса ги роси... Хайде отивай на презареждане.

    Коментиран от #80

  • 74 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    )))
  • 75 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Спиридон":

    По начина по който задаваш въпроса е ясно, че знаеш и отговора.) Тора- написаното е било само за подсказка на Устната традиция, която се е запаметявала наизуст за да не попадне в плен на езичниците. Тази Устна традиция за съжаление се е загубила и днес тя е равински коментари и указания.

    Коментиран от #88

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мини

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Не религиозен":

    Сърдечно благодаря за даването ми като добър пример! С моето добро, но в сравнение с това на ГосТ, "скромно" образование, не бих и посмяла да се конкурирам с него. Той принадлежи(както стана ясно от предишни дискусии) очевидно към creme de la creme в неговото Metier, с което с право е видимо много горд с постигнатото и надявам се благодарен за това преди всичко на Бог! А за използваното от него "оръжие", с което бих казала мята отлично усвоени неистини и тези от антихристиянската пропаганда, не би трябвало да смущава(знам, трудно е да се устои на някой провокации). Но Бог е завещал на нас християните най, най-мощното "оръжие"- "молитвомета", с думите " Любете неприятелите си; молете се за тези, които ви нанасят вреда(Лука 6:27-28) или "обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят..."(Матей 5:44), както и надеждата, че от Савел може да стане Павел(да, не с всеки). В този смисъл ми хрумват и думите на Христос в Лука 23:34" Господи, прости им, защото не знаят какво правят"......

    Коментиран от #78, #83, #86

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Смотан

    0 0 Отговор
    Защо ще кажа случва ми се да не се моля никому да не тая омраза. Но някой направи ли ми простотия искам или не после му се е върнала. И аз седя и се чудя какво стана тука.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "Иванов":

    Ама Иванов, мислех само религиозната за луда. Моля те, твоя работа е да не харесваш някои нации, но не говори глупости като онази.

    Коментиран от #82

  • 82 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Госあ":

    Та така безплатна подмяна и лечение на глупости, а може ли да ми резервираш работа при даначните за органи като гледам ще има нужда от сабирачи.
  • 83 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #77 от "Мини":

    Мини, а пък на теб ще отговоря като на човек, който за съжаление обаче носи белезите на християнството - а именно нетолерантност към етнос, сексуална ориентация и религия. В този форум се уверих, че целите на християнството и исляма са разделение и власт. Не случайно дадох за пример съдбата на империята, която благородно дава свобода на тази религия и сравних с друга такава, която и днес съществува и процъфтява. А Ватикана е много удачен пример за този сепаратизъм. И да, колкото и да не им харесва на някои хора Япония е била и е една от най напредналите страни на земното кълбо, която тотално спира влиянието на двете гореспоменати религии от намеса в държавните работи. Често даваш за пример църквата като "благодатна" среда за развитие на науките. Всъщност е точно обратното, виждайки безвъзвратната си загубата на влияние и навлизане на светлината в тъмните векове от науката и изкуството, привидно извъртайки се на 180 градуса от своята същност, църквата се опитва да купи с натрупаното богатство човешкият прогрес. Примерите за католически училища,колежи и особено Университети са чудесен пример за обслужване на капитала от нейна страна. Но всеки би трябвало да знае, че истинските Университети по света,там където се гради ноосферата нямат нищо общо с християнството.

    Коментиран от #84

  • 84 продължение

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "Госあ":

    Със сигурност обществото ни е болно, но това се дължи най вече на този голям гап между напредъка на науката и морала (моралът е философско понятие) , както и цитирах преди време Конрад Лоренц. И според мен изоставането в тези морални ценности си дължи отново именно на църквата. Хвърляйки празнодумства и полемика (прах ) в очите на хората за за ги държи подчинени, дълго време те биват заслепени от църковните догми вместо да обърнат внимание на философията и морала. Да, в Азия това е много по малко застъпено, въпреки че покварата си пробива път и там. Който не е бил в развитите части на Азия трудно ще разбере за какво говоря. Честно казано, когато имам свободно време, бих продължил да чета философия а не библията, защото се убедих че полза от нея-само за владиката ;)

    Коментиран от #92

  • 85 Госあ

    0 3 Отговор
    И една история за сектите, преди много време бях на сливенския балкан да караме байкове. Чудесни условия. Та горе на станцията на лифта ни заговориха две момичета. След известен флирт ни поканиха на вечерта на евангелистко сборище. Разбира се, дигнахме се вечерта с надеждата нещо да намажем 😂 и се качихме. Носихме и много бира. О богове ! Когато се озовахме на това място беше пълен шок 🤪 Някакви шатри и хора, които си разказваха някакви гига тъпи вицове с религиозна насоченост придружени с някакъв налудничав смях....та затова толкова настойчиво се интересувам какво приемат на тези сборища. Пиехме си биричка и търсехме домакините, които ни бяха поканили. Това обаче не продължи много дълго, защото враждебността на тези хора веднага си пролича след като бяхме наобиколени от някакви хора (доста солидна група) които ни заплашиха да се махнем. Анализирайки ситуацията след това,най вероятно е било заради биричката която си кръцкахме, забавлявайки се на това безумие 😂
  • 86 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Мини":

    Безспорно молитвомета е нашето скрито оръжие, но в този случай и малко пръчка не вреди... Моето впечатление е, че случая повече се отнася към тежка психопатия и не може да се сравнява със случая на Савел, ако се съди по реакциите на пръчките

    Коментиран от #90, #91

  • 87 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    За коя дума нямам представа?Дефинирай ясно мислите си, моля.

    Коментиран от #89

  • 88 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Иванов":

    А ти на коя традиция се позоваваш и сигурен ли си в нейната достоверност? При устната - както при фолклора- от бълхата слон, а за писаната от равините- коя е фолклорната или "кастрираната"?

    Коментиран от #94

  • 89 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #87 от "Не религиозен":

    Ще дефинирам като за импринтнати - живот. В предходното изречение съществителното беше живот. Няма как да имаш представа за него от библейските текстове. И то крайно изопачени такива, които си разправяте като вицове в сектата

    Коментиран от #98

  • 90 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "Не религиозен":

    "Церемониалът на невротиците се състои в незначителни действия, поправки,
    ограничения, наредби, които се извършват при известни манипулации на ежедневието
    винаги по един и същи или закономерно модифициран начин. Тези действия правят
    впечатление на прости "формалности"; изглеждат напълно лишени от значение. Не
    по-различно изглеждат те и на самия болен, и все пак той е неспособен да ги
    пренебрегне, понеже всяко отклонение от церемониала се наказва с непоносим
    страх, който го принуждава веднага да навакса пренебрегнатото."
  • 91 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "Не религиозен":

    "Лесно може да се разбере в какво се състои приликата на невротичния церемониал със свещенодействията на религиозния ритуал: в страха на съзнанието от пренебрегването му, в пълното изолиране от всички други действия (забрана на нарушението) и в съзнателността на изпълнението до най-мал-ката подробност. Също толкова бият на очи различията, някои от които са толкова ярки, че превръщат сравнението в светотатство. Това е по-голямото индивидуално разнообразие на церемониалните действия в противоположност на ритуала (молитвата, молитвеното просване напред и т.н.), частният характер на същите за разлика от публичността и общото участие,
    характерно за религиозните действия;
    преди всичко обаче тази разлика, че дребните поправки на религиозния церемониал изглеждат смислени и се възприемат символически, докато тези на невротичния изглеждат глупави и безсмислени. Тук натрапчивата невроза ни предлага наполовина комична, наполовина тъжна разкривена картина на една частна религия. Между това тъкмо тази най-решителна разлика между невротичния и религиозния церемониал се
    отстранява, ако с помощта на психоаналитичната техника на. изследване се
    разберат натрапчивите действия"
  • 92 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "продължение":

    Благодаря ти за прямотата! Приемам написаното от теб в #83 & #84 като импулс, в/у който, ако е необходимо, ще се опитам да рефлектирам!

    Коментиран от #93

  • 93 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #92 от "Мини":

    За мен е забавни и омразата и обидите тук, но действително предпочитам конструктивни дискусии 😉

    Коментиран от #95, #103

  • 94 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #88 от "Не религиозен":

    Спокойно, сега я създаваме тази традиция и ти също вземаш активно участие. Новото почти винаги е добре забравеното старо. Само да те попитам, ти на кого си позволяваш да викаш пръчка? Ашладисване ли си търсиш?

    Коментиран от #96

  • 95 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Госあ":

    Ако искаш да си пиеш биричка трябва да идеш на сбирка на алиани( казълбаши). Те употребяват алкохол и много ще ти се зарадват.

    Коментиран от #97, #99

  • 96 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Иванов":

    О, не знаех, че СЕГА СЪЗДАВАТЕ тази традиция. Надявах се, че тя вече преминала изпитателния срок и е доказани резултати в живота. А за ПРЪЧКАТА не си разбрал добре. Емоцията те е заслепила. Сега се опитай да прочетеш още веднъж коментар #86 И КАТО АНАЛИЗИРАШ ще разбереш.

    Коментиран от #113

  • 97 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #95 от "Иванов":

    Неведнъж съм го давал това сравнение- мъж който не пие изобщо е като фригидната жена ;)
    Има нещо гнило.
  • 98 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Госあ":

    Исках да прочета още веднъж много внимателно коментара ти (80), но модераторът е преценил, че трябва да бъде премахнат. И сега ще си остана цял ден "объркана". Колко жалко.

    Коментиран от #100

  • 99 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Иванов":

    Не си прави труда, според мен религиозната е фригидна 😂

    Коментиран от #104

  • 100 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #98 от "Не религиозен":

    Прочети внимателно това което съм цитирал от Фройд. Може да ти помогне. Но има ли тежки наркотици и метали в менюто ти,не разчитай

    Коментиран от #101

  • 101 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Госあ":

    О, миличък, ти сериозно ли? Слава на Бога НИКОГА дори не съм пробвала наркотици, а тежките метали в храната ми, ако подозираш такива, са в нормите на храната, с която болшинството от населението се храни. Що се отнася до Фройд, вероятно си имал повишен интерес към неговата теория...търсейки отговори за себе си. Започвам да те обичам.

    Коментиран от #102

  • 102 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #101 от "Не религиозен":

    Както споделих, според мен си фригидна и не си способна да обичаш никого. Бях писал цитирал преди Сартр. Уместно както винаги. Писах ти за живака. Въпреки че може да предизвика халюцинации и фурор, прекомерната му употреба пречи на активирането на много генетични програми. А и защо ти е да виждаш върколаци ? Ако наистина не приемаш нищо от вашите сбирки,има шанс да се избавиш от това невротично състояние за което говори бащата на психологията. Трябва ти търпение и специалист. Тук не мога да ти помогна, а само да те насоча.

    Коментиран от #106

  • 103 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Госあ":

    Омраза и обиди😯??? Уйй, това са опасни неща, които не би трябвало да се оставят да висят в дискусионното пространство, а да се изчистят, тъй като определено пречат на една конструктивна дискусия!!! Въпреки, че те забавляват, съжалявам, ако съм те обидила или изразила по някакъв начин омраза.😌

    Коментиран от #105

  • 104 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #99 от "Госあ":

    Не, по- скоро е влюбена в Исус, а тези са най- опасни фундаменталистки. Вчера гледах Мисия Лондон как им пробутаха на нашите фалшива кралица. Та и византийците са ни пробутали навремето фалшив Господ, ама и те отнесоха папура. Даже не са ни дали Вехтия Завет, защото са ни считали за много свирепи и това ги е плашело. Резултатите днес са плачевни и необратими за съжаление, жените ни търсят само стандарт и еманципация и се топим като ланския сняг.

    Коментиран от #107, #109, #111

  • 105 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #103 от "Мини":

    Е има известна доза егоцентризъм и у теб 😛 но това е нормално, показва че всичко при теб работи и не злоупотребяваш с живака 😂 Е, би могла да бъдеш и по скромна. Като мен. Нямах предвид теб, макар че ме вълнуват коментарите ти, не бих ги нарекъл обидни или злобни. Между другото, просто не бях обърнал внимание че си писала прайм министри,но това не отменя моето заключение. Хубаво,че това християнство могат единствено тайничко да си го консумират 😉

    Коментиран от #118

  • 106 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "Госあ":

    Уви! И аз не мога да ти помогна. Досега, най-вече заради непосветените в християнството, реагирах на твоите емулсии според Притчи Соломонови 26:5 - "Отговаряй на безумния според безумството му, да не би да се има за мъдър в своите си очи". Но както наблюдавам развитието на някои участници в дискусията и новото попълнение в екипа, считам, че е по-добре да приложа стих 4 от същата глава :"Не отговаряй на безумния според безумството му, да не би да станеш и ти подобен на него" .И ще завърша пак с Притчи 20:12 "Слушащото ухо и гледащо око - Господ е направил и двете". Не знам как си с гледането ,но със слушането си пълна скръб. И още нещо от Притчи глава 10:14 -"Мъдрите запазват знанието, а устата на безумния са близка погибел".

    Коментиран от #110

  • 107 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #104 от "Иванов":

    Ще се съгласиш и ти, колко прави са били шогуните навремето ;)

    Коментиран от #116

  • 108 criminal

    2 2 Отговор
    Който иска да вярва....за мен религията е най голямата глупост и измама....

    Коментиран от #112, #115

  • 109 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #104 от "Иванов":

    Позна Иванов, наистина съм влюбена в Исус и го обичам почти три десетилетия. Тази любов е различна, но уверявам те взаимна. Без изневяра.
  • 110 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #106 от "Не религиозен":

    Типично по християнски, да събирате и пазите благата за себе си, а най голямото благо е мъдростта. И аз като нехристиянин я споделям безплатно. Без такси.
  • 111 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Иванов":

    "Мисия Лондон" на Алек Попов??? Имам книгата- много забавно написана, но и отразява балканските настроения в нач.на 21 век. Прочети и "Кучетата летят ниско"(мисля, че бг превод е "Черната кутия") пак от него. Също много остроумна и хаплива....

    Коментиран от #114

  • 112 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "criminal":

    Съгласна съм с теб - религията е робство. ВЯРАТА в Бог е СВОБОДА!
  • 113 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #96 от "Не религиозен":

    Винаги може нещо да бъде преобразено в по- добро. Можем да си сменим и религията като вземем за основа Десете Божи заповеди и обявим примерно Кеворкян за новия пророк. Примерно казвам, може и Карбовски или Волгин. Той ще напише десет статии в прогресивен стил водещи до райските селения, може да добави и някоя девица за разнообразие и ето ти нещо ново и иновативно. Всеки духовник на Новата вяра ще получи безплатен интернет за да проповядва колкото му душа иска, а Не религиозна ще я назначим за модератор за да трие неточните спрямо Библията коментари. Така ще се прочуем по цял свят и хора ще се стичат отвсякъде за да се поклонят на Господа на Силите и новия пророк. Шегувам се, разбира се, всичко е отдавна измислено и утвърдено, само трябва да го следваме.

    Коментиран от #117

  • 114 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Мини":

    Непременно!
  • 115 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #108 от "criminal":

    Когато не се е превърнала в обсесивно нервно разтройство би могла да бъде полезна и да учи човек на някакво смирение и да дава някакъв душевен комфорт за тези които не могат да понесат страданието, неуверени са и се страхуват от смъртта. Дори в определени ситуации при враг от различна вяра може да има сплотяващ характер. В никой случай обаче, религията не може да се меси в обществения договор и суверена.
  • 116 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Госあ":

    Не само те, тази философия е типично източна. Примерно китайското Дао, Учителят Лао Дзъ е от българите, но нашата. Устна традиция отдавна е мъртва, а китайците до ден днешен изповядват Дао, а на база даоската йога са разработили и традиционната си медицина.
  • 117 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "Иванов":

    Не ми отговаряш конкретно на въпроса, затова си мисля, че става дума за някакъв твой експеримент или компилация на нова "вяра". Очаквах да ми представиш рефернции , доказателства или както ние "религиозните" казваме, свидетелства за силата в живота на хорат. А ти си измисляш нескопосани анекдоти. Извинявай, нито сме в казармата, нито сме пубертети.

    Коментиран от #122

  • 118 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "Госあ":

    О, благодаря за "психоанализа" и препоръката. Колко ти дължа??😂или първият анализ е гратис??😂Отново ще се опитам да рефлектирам върху написаното от теб, ако има нужда! Но установявам, че и у теб има "белези на християнството"- именно нетолерантност към религията....! Въпреки, че днес във всички християнски държави има толерантност и свобода за упражняване на религията(която и да е тя), само в ислямските не....

    Коментиран от #123

  • 119 Знаете ли, че....

    3 2 Отговор
    Божиите заповеди са били 15, 3 плочи по 5 на всяка само, че Мойсей бил на черешата( препил с медено вино) и изпуснал едната плоча и за това са 10, а другите 5 не знаем какви са. Така е, като оня дал на пияница да с е разправя

    Коментиран от #121, #124

  • 120 Смотан

    0 0 Отговор
    Така както казват тук вече фалшиви Христосчета пари фарисей агенти финикийци. Но до сега говорим говорим за почти еднотипни неща. Никой не говореше за най важното не видях и да говори за него мисля, че само някой като Иванов за съжаление повдигна темата един път за видим и не видим път.
  • 121 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Знаете ли, че....":

    Хаха факт
  • 122 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "Не религиозен":

    Много бързаш Миме, всяко нещо с времето си.)

    Коментиран от #125

  • 123 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Мини":

    Знаеш че моите ценности и желания са други 😋 Пари- кал и шума, с тях или без тях. От пари спомени няма 😉

    Коментиран от #131

  • 124 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #119 от "Знаете ли, че....":

    Долни инсинуации и клевети! Моше е най- смиреният Учител от Небиру и ако смяташ, че някой му е дал нещо, си в голяма заблуда! Той е единствен, който е правил и невъзможното за да прикрие своя космически произход, като се е считал за най- скромен роб на Бога. Един единствен път изкаран извън нерви от евреите Той удря с жезъла си една скала от която руква вода за да ги напои, нещо заради което се самонаказва особено жестоко сам себе си. Да, първите плочи са имали друго съдържание спрямо вторите, но Той ги троши не заради пиянство, а защото харата му не са били готови за тях. А какво е писало там, можеш да научиш в Евангелието на Мира от есеите, приблизително.

    Коментиран от #129

  • 125 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Иванов":

    Тези приказки с Мимето - на пазара ! Референции и доказателства вече искат навсякъде. Аз имам доказателства за силата на Исус Христос и за чудесата му в живота ми, а ти ми казваш :"Трай коньо за зелена трева"

    Коментиран от #126

  • 126 Иванов

    3 2 Отговор

    До коментар #125 от "Не религиозен":

    Ще потраеш малко, такива каквито сте необрязани в момента и това е в повече. Чуй тази история- една жена настоявала синът и да и намери нещо от Буда Шакямуни. На него му писнало, видял на пътя един кучешки зъб и го дал на майка си, все едно е от Буда. На другата сутрин след като жената цяла нощ го съзерцавала зъбът се покрил с едри и блестящи диаманти и синът и не можел да повярва на очите си. Ти Мария трябва добре да осмислиш тази история. Не Исус, а вярата вършат чудесата.)

    Коментиран от #127

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Не религиозен":

    Образно казано, макар, че мюслите в Африка обрязват и жените, което е безумие. Жената просто трябва да си знае мястото и нищо повече, но ти явно си Савската царица.)))
  • 129 Инч Хай

    0 4 Отговор

    До коментар #124 от "Иванов":

    Айде айде бил си е чист пияндрош ама ги премълчавате тия работи оти да не му навредят на имиджа

    Коментиран от #137

  • 130 Смотан

    0 0 Отговор
    Нека сме на ясно приключи се с глупостите. Ако някой не ме е разбрал уморен съм от предатели. Каквото беше беше. Каквото и да говорите няма да навредите на имиджа на никой защо защото до сега го направихте.
  • 131 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Госあ":

    О, не си сребролюбец! Респект! Съвсем в тон с темата на тази дискусия! Беше само знак на уважение към твоя ценен труд....

    Коментиран от #133

  • 132 Смотан

    0 0 Отговор
    Много неща тук породиха неравенство което както и ощетяване. Но его центиците философите до голяма степен допринесоха за това сега липсата и раздора са основна функция. Какво и как по ясно да се изразя. Една мъдрост: хората бяха създадени за да бъдат обичани а вещите за да бъдат използвани светът е в хаос защото обичате вещите а използвате хората. Еми аз го изживях и взе да не ми дреме.
  • 133 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #131 от "Мини":

    И таз добра, какво е това учудване...та не съм ли го писал нова многократно. Винаги, всички коментари са ми били по темата. С изключение когато някои участници се опитват да я изместят и аз да трябва да им отговарям.

    Коментиран от #134

  • 134 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #133 от "Госあ":

    Именно, асоциирам твоя коментар с темата....
  • 135 Смотан

    0 1 Отговор
    Отвъд темата и пространството :D
  • 136 Смотан

    0 1 Отговор
    Следната история ще доведе до край някой неща съвсем скоро.
  • 137 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #129 от "Инч Хай":

    Пишеш глупости, Моше е бил в постоянен досег с Кивота на Завета Господен, а всичко нечисто Кивотът го е унищожавал на мига. Сигурно си някое мюсли с промит мозък. Вие като чуете Тора и откачате от злоба породена от ревност и люта завист.

    Коментиран от #138

  • 138 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Иванов":

    Мюсли с промит мозък е тази фраза просто.
  • 139 Смотан

    0 0 Отговор
    Защото просто харесвам вафла Хрис без мюсли добавки.
  • 140 Смотан

    0 0 Отговор
    BTW в това изображение се влюбих >< ^^ $$
  • 141 Смотан

    0 0 Отговор
    Обичачам чайче бисквитки сутри рано малко уиски врелини кипели сладки приказки. Така бок си е бок майката си е майка.