2 Юли, 2019 09:59 40 051 237

Ясу, малака от Слънчака*

  • слънчев бряг-
  • плаж-
  • черноморие-
  • бетономорие

Българинът се умори да воюва срещу държавата за нормална почивка на родното си Черноморие

Ясу, малака от Слънчака* - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европейският съюз съсипа сезона на българското Черноморие. Това биха казали скептиците от кварталната кръчма в коментар на новината за пустеещите плажове в Слънчев бряг.

Притеснително видео от плажа в Слънчев бряг набира все по-голяма популярност в социалната мрежа „Фейсбук“. На него мъж заснема плажа, който е изключително празен, шезлонгите и чадърите не се ползват почти от никого, а малко повече хора има единствено край брега на морето.

Липсват туристи на българското Черноморие – гърмят медиите. Това е логична стъпка от солените цени за шезлонг и чадъри на плажа.

Във „Фейсбук“ групата „Произведено на село“ се появи снимка от касов бон – 40 лв. за шезлонг. При тази цена не е нужно да смятаме, ако наемем и чадър.

Скандалната цена е за плаж Flores beach, който се намира на къмпинг „Черноморец“.

Миналата година средната цена за шезлонг по Южното ни Черноморие беше около 10 лева. Какво е наложило скокът от 4 пъти на цената само за година?

ФАКТИ редовно следи скандалите в летния ни туризъм.

Миналата година ресторантьорската мисъл, завършила „Балкантурист“, измисли такса стол в заведенията си.

Гръцките ресторантьори все още не могат да излязат от шока. Изпаднали в дълбок шок гръцките сервитьори продължават да се грижат за удобството на посетителя, а не като на дойна крава, каквато е напредничавата практика по родното ни Черноморие.

Две фрапета е цената за два шезлонга и чадър на гръцкото Егейско море. Цените на хотелите не са по-високи от българските. Ако се направи ранна резервация едно четиричленно българско семейство почива много по-изгодно на гръцкото море, отколкото в България.

Едва от тази година българското министерство на туризма започна кампания за трета почивка с намаление.

Повече от десетилетие семейно почиваме в Гърция. Редовно ползваме отстъпка от хотела като редовни посетители. При настаняване и напускане за децата има комплименти от хотела.

По родното Черноморие продължава да се гледа на туриста от принципа „ден година храни“.

Бетономорието по красивата ни морска ивица е еманация за трудните години,

които очакват морския ни туризъм.

Това няма да е прецедент за индустрията. През миналия ХХ век Испания мина през същата криза. Бетонира морските си комплекси, за да ги разруши по-късно, преди да се превърне в наши дни отново в желана туристическа дестинация.

Същото очаква и мегакомплексите, които превзеха дюните и красивите кътчета по морето.

Връщането към нормалността в морския ни туризъм ще отнеме най-малко десетилетие. Сметката ще бъде платена от местните общности.

Българите ще продължат да се изнасят за лятната си почивка в чужбина. Това е нормално държавата се отнася към тях като мащеха, а към собствениците на бетоновите комплекси като орлица – хранилница.

Последните законови промени, които налагат солени глоби за свободно къмпингуващите и си затварят очите за незаконното строителство, са ясен пример за политиката на държавата в морския ни туризъм.

Вече се чуха оправданията, че Турция се връщала на туристическия пазар. Само, че южната ни съседка отдавна е на пазара и активно работи с регулации и мерки, да не се презастроява крайбрежието ѝ. Ще има доста оправдания за лошия сезон, но трябва да си признаем, че алчността, липсата на визия и обслужване на туристите са само върха на айсберга от проблеми, които трябва да решим.

Българинът се умори да воюва срещу държавата за нормална почивка на родното си Черноморие. Повече от десетилетие правителството и черноморските ни кметове охотно подкрепят ламтежа за бързи печалби от мега хотелски комплекси и солени цени за шезлонги и чадъри.

Това е горчивата истина за разроните дюни, за които няма още наказани...

А, за пустеещите плажове... Ясу, малака от Слънчака!*

*Непреводима игра на думи от Беломорието


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    259 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ясу, малака от Слънчака!* - напротив, превежда се - "Здрасти чикиджия от Слънчака".

    Коментиран от #6, #12, #166, #177

  • 2 яоэ

    146 287 Отговор
    Смислени неща , но че в Гърция може да ти излезе по-евтино от България е пълна лъжа.

    Коментиран от #28, #52, #60, #63, #82, #172

  • 3 584

    65 7 Отговор
    Ясу,пустис! Кало калокери :)

    Коментиран от #168

  • 4 Бб666

    265 6 Отговор
    Алчноста за печалба и слабоумието на всички по веригата от Мин. на туризма до собственици на хотели и заведения.Презастрояването на черноморските курорти и липсата на природа и спокойствие?Да се бяха поучили как го правят в Турция,Гърция,Хърватия и дори Албания ще е по-добре от нас....Лошото е че и планинските курорти са се запътили натам.Можеше да има и за богатите и средна ръка туристи?Но вече е късно....
  • 5 гжаогжаог

    191 8 Отговор
    Ние искаме от брегова ивица 40 пъти по-малка от гръцката да изстискаме съизмерим продукт. Няма начин. Може да искаме 40 пъти по-малък продукт. Така погледнато сме преизпълнили плана , но сме прогонили летовниците.

    Коментиран от #48, #49

  • 6 Дедо Стефчо

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Мисля, че авторът намигва към любознателните читатели на ФАКТИ...
  • 7 ОНЗИ

    49 116 Отговор
    А КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД ЗАБРАНА НА МУЗИКА СЛЕД 23.00 Ч В НАЙ-МЛАДЕЖКИЯ КУРОРТ СЛЪНЧАКА ОТ ТУК НАТАТЪК - НИКОЙ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ДОЙДЕ НА КУПОН?

    Коментиран от #8, #156

  • 8 Само отговарям

    242 12 Отговор

    До коментар #7 от "ОНЗИ":

    какъв купон от пияни и дрогирани ? Те те даже и не я чуват музиката.
  • 9 Гост

    340 7 Отговор
    Продължавайте да леете бетон още, още и още ...... Хората искат ПРИРОДА а не БЕТОН !!!!!!!!!! Бетон има и в София и навсякъде !!!!
    Набийте си го в кухите манерки ПРЕЗАСТРОИХТЕ всичко !!!!!

    Коментиран от #111

  • 10 Шабиха

    299 9 Отговор
    Масовия българин вече има достатъчно пари да иде в Гърция или Турция /ако ще и да са от кредит, но ги има/. Чужденецът пък вижда, че се отварят старите и добри дестинации - Турция, Египет, Гърция пък си връща ниското ДДС и привлича още хора /ние сакъм да не пипаме данъците, щото тиквите няма какво да ядат/. Черноморието ни е под всякаква критика и единствените незастроени местенца са под сеч и бетониране. Спрете се бе, алчни ур...ди ! Заклахте златната кокошка !

    Коментиран от #11

  • 11 6336

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "Шабиха":

    Въобще няма :) :
    http://weather-webcam.eu/online-webcam-sunny-beach-cherno-more-black-sea-kaskadas
  • 12 Джудже

    140 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ясу може да се преведе и като довиждане (нещо като италянското чао). Статията е много точно обобщение за случващото се по нашето море.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 VIVA LA GREECE🌊⚓🚙

    200 4 Отговор
    То вижте само колко реда с чадъри и шезлонги има над 10 са!!! Направо да ги наредят и в центъра чадърите като са толкова лакоми и алчни концесионерите и да викат после, че никой не им ги наема!!! Е няма баце толкова тъпи хора да ти плащам аз на 10-ти ред шезлонг и чадър и да не виждам морето, аз за какво съм дошъл на почивка!!! Разберете хора "МАЙМУНИ 🐒 С ТРИЦИ НЕ СЕ ЛОВЯТ"!!!
  • 15 Кожухаров

    172 9 Отговор
    Ами оня ден един тарикат управител на заведение плюеше руски гражданки и обиждаше държавата им. Като останат без туристи и не могат си плати сметките - после и краката им ще ближат ! Но едно нещо бързо се разваля - трудно се оправя !
  • 16 1111111111111

    144 36 Отговор
    ПЪрво, виновна е държавата, високи визи, тази година Турция дръпна руснаците като направи евтини и бързо вадещи се визи за тях. Втора причина, високи летищни такси, повечето туристи кацат в София и от там се блъскат с автобуси до Сл.Бряг, защото Бургаското летище не знам кои мутри го взеха, но така надуха таксите, че масовите авиокомпании избягаха тази година от Бургас. Включително Райън еър най-голямата нискотарифна компания. Нулева реклама в европа. Обругаване на нашето черноморие от всички медии. А шезлонга за 40лв. сутринта по нова се оказа, че става въпрос за вип място, само 4 били такива на този плаж и шезлонга не бил един а два плюс чадър. Но това е поредния черен пиар разбира се от страна на медии и соц.мрежи. Равносметката огромни загуби на държавата от единствения и печеливш бизнес. Това е истината.

    Коментиран от #187

  • 17 любо

    128 4 Отговор
    Гърция е пълна със сърби българи румънци унгарци чехи ...
  • 18 VIVA LA GREECE🌊⚓🚙

    164 17 Отговор

    До коментар #13 от "Гларус":

    Да бе Гларус, донякъде си прав ама много алчни станахте и вие по морето!!! Не може всеки на мястото на старата къща от баба и дядо, да вдига 5-6 етажна "къщичка за гости" или класиката - "семеен хотел"!!! Е не става братче всеки морски да е хотелиер, рентиер и прочие, просто не става ама алчността ви е в повече и ви погуби! Никой нормален човек не иска да гледа съсипана и безочливо застроена брегова ивица и тръби бълващи ла@йна направо в морето на метри от плажа!!! Е нема да стане Гларус ще си ходим към Гърция и ще пием по едно студено Узо за вас майка! АЙДЕ ЙАМАС!!!

    Коментиран от #54

  • 19 волен сидеров

    179 6 Отговор
    българина наистина си почива в Турция и Гърция ,а тука се напряга само.Събаряйте всичко построено по нашето черноморие и го върнете както изглеждаше през 70те години ,иначе ей така ще е празно....хаирлия да ви е гладни и алчни бизнесмени

    Коментиран от #202

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ДОКО

    133 34 Отговор
    ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВНА ПАРТИЯ ГЕРБ НАЧЕЛО С ГЕНЕРАЛА БОКО И ПРОТЕЖЕТО МУ АНГЕЛКОВА КАЗВАЙТЕ НЕЩАТА НАПРАВО ПО ЛЕСНО Е..

    Коментиран от #26, #103

  • 22 Тъй ами, че как

    69 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гларус":

    С какви пари да се строи пречиствателна?

    Викаш дайте, да дадем...

    Изкарай си от хотелчето, па си пречиствай...
    Той кенза, друг да му... Аааа а.

    Като с хвърчилата, войската ще си играе народа плаща...
  • 23 ДОКО

    72 16 Отговор
    И ВЯРНО ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ КЪМ ТОТАЛНА КЕНЕФИКАЦИЯ ЯВНО ПАРТИЯТА ГЕРБ ЗАГРИЖЕНА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ПРОПУСКА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА..МЕЧТАТА НА ВСЕКИ ЧЛЕН НА ПАРТИЯ ГЕРБ Е ДА СТАНЕ КАТО ЦВЪКО С ПАРА С С ГОЛЕМОТО АПАРТАМЕНТ..ДЕДО ЙОЦО ГЛЕДА..И ВИЖДА 300 КВАДРАТА АПАРТАМЕНТ ОПИ КАЗА ТОЙ
  • 24 Социумът

    107 2 Отговор
    1. Наследството на ВИС–2
    2. Младен Михалев–Маджо
    3. Митьо Янков и Йордан Йорданов
    4. "Винпром Пещера" и Румен Чандъров
    5. Ветко Арабаджиев
    6. Емил Димитров
    7. Бедо Догянян
    8. "Понс холдинг"
    9. Цеко Минев
    10. Димитър Караненов
    11. Сава Чоролеев
    12. Елена Иванова
    13. Валентин Златев
    14. Веселин Данев и "Сигма"
    15. Христо Асенов–Бацата
  • 25 ай де бе

    85 21 Отговор
    И нито дума за санкциите на Русия, които изгониха десетки хиляди туристи!!
  • 26 Валка

    96 25 Отговор

    До коментар #21 от "ДОКО":

    Не е виновен ГЕРБ , а лакомията на българина.Иска за един сезон да стане милионер с цената на всичко.
  • 27 БАЙ ОЙ

    154 3 Отговор
    90% от хотелите по Бетономорието са направени с крадени пари от народа! Дреме му на мутрата, че е полупразен, хотела му е излязъл без пари и 5 човека да има пак е на кяр!
  • 28 яоэ

    42 123 Отговор

    До коментар #2 от "яоэ":

    Айде да минем по същество. Кое в Гърция ви изглежда по-евтино. Храна , нощувки или транспорт до там.

    Коментиран от #36, #155, #235

  • 29 света е пари и толкоз

    117 17 Отговор
    Интересно ми е ние дето оплюваме ако имаме имоти из морските селища какво ли щяхме да построим. Същото. Такива сме си. Доказателство - да си видим всички ние селските дворове - ламарини,увиснали колове, фасади- зелено, червено, лилаво, интернити, винкели, гуми, итонг огради, камина на тераса в нова сграда, зазидани тераси, зазидани прозорци, мръсни кофи, ........Ние бългапите нямаме чувство за красота, а за лапане на имоти. Курортите са такива каквито сме ние. Лапане на манги и имоти до дупка. Няма разлика между мутра собственик в Созопол и дядка пенсионер. И двамата искат едно и също- манги в името на всичко. Ама ние живеем в такава обстановка.....т.е. това е логичен резултат.

    Коментиран от #30, #113

  • 30 хохжхо

    36 19 Отговор

    До коментар #29 от "света е пари и толкоз":

    Не ни вменявай отговорността на управлението.
  • 31 Социумът

    84 12 Отговор

    До коментар #13 от "Гларус":

    Виновен е селския манталитет на печалбарите по морето.Вие какво искате държавата да ви дава ,а вие да цоцате само?Манталитета ви е за в кебапчииницата.Бойко да не е глупак,да налива пари в бездънни ями!?По морето е отделна държава,феодален строй,който експлоатира хората като чернокожи роби.Има за щастие и чужди фирми,унгарски,чешки,руски и т.н.,провери им условията да видиш разликата.От един хотел с 300 стаи се правят по 3млн на сезон,обаче на служителите се дават по 600лв,а че касовия апарат хваща паяжини? За това да поговорим ли?Бойко ви е виновен,така е по-лесно.Всички плащания с карта и да видим тогава.

    Коментиран от #46

  • 32 Мутра - хотелиер

    11 80 Отговор
    Дреме ми за вас къде ще почивате. Имам 500 милионен пазар от ЕС и туристи винаги ще имам.

    Коментиран от #33, #41, #43

  • 33 Калоян

    65 3 Отговор

    До коментар #32 от "Мутра - хотелиер":

    Де ги туристите от Европейския пазар ?

    Коментиран от #40

  • 34 дрт прч

    97 3 Отговор
    МИ ТО КАТО СИ ПЛАТИШ ЧАДЪРА И ШЕЗЛОНГА НА ПЛАЖА И ПАРКИНГА ЗА КОЛАТА ОТДЕЛНО ТИ ИЗЛИЗАТ ЕДНИ СТО ЛЕВА ЗА ГЛУПОСТИ, А КАКВО ЩЕ ЯДЕШ, ПИЕШ. КАК ЩЕ СПИШ И ДР. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ НЕЩА ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО. ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И ПРИ ТЕЗИ РАЗХОДИ ПО ДОБРЕ ДА ХОДИМ НА ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА НА СЪЩИТЕ ЦЕНИ
  • 35 ДОКО

    48 13 Отговор
    АФТО ИНЕ ПОЛОЖЕНИЕТО..ТАКАВА Е ПОЛИТИКАТА ОТ БАНКЯ..ГЕНЕРАЛ БОКО РЪКОВОДИ ПАРАДА И МАСКАРАДА И ПРОТЕЖЕТО МУ АНГЕЛКОВА..ХИ ХИ..АМА НА ГЕНЕРАЛ БОКО НЕ МУ ПУКА ЗА СЕЗОНА ПАРАТА НА БОКО ИДВА ДИРЕКТНО ОТ БРЮКСЕЛ А НЕ ОТ ТУРИЗМЪТ..ОПА ЧЕСТИТО НА ФАЛИРАЛИТЕ ТОВА ЛЕТО ОПА..ЕЛАТЕ ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НАС ИДВАЙТЕ ОПИ ..
  • 36 Ооо

    106 6 Отговор

    До коментар #28 от "яоэ":

    Спокойствието е в пъти повече в Гърция . Набийте си го в тъпата глава . Никой не му се ходи по чужди страни от хубаво. Предпочитам да почивам на бг море, но да има море на което да си закарам децата спокойно... не искам да се бия за място за хавлия , не искам да се разправям с мургави по цял ден - искам да ида на почивка.. когато това чувство се върне - ще дойда пак . Никой не споменава и тапите по магистралите. Все едно е дали ще чакам 1 час в задръстване на Тракия или 1 час на КПП за Гърция..
    Дотогава съм принуден да търся варианти в чужбина.

    Коментиран от #38, #105

  • 37 ДОКО

    36 5 Отговор
    АХМЕД ДОГАН НА ЕДНО СЪБРАНИЕ Е КАЗАЛ СЛЕДНОТО - НАМАЛЕТЕ ВАШИЯТ ДАНЪЧЕН ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРИЯ..УМЕН ЧОВЕК ТАЯ ДЪРЖАВА И НЕЙНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ САМО НИ ЗАКОПАВАТ..И ЗАБРАВИХ И ЕБАВАТ..
  • 38 жфаъж

    28 44 Отговор

    До коментар #36 от "Ооо":

    Прав си , но писането , че почивка в Гърция е по-евтина от тази в България не отговаря на реалността.
  • 39 Янко Сакъзов Junior

    60 5 Отговор
    Каква държава е съсипала Черномориито?
    Съсипаха го гадните алчни капиталисти!!!
  • 40 1+1=2

    21 0 Отговор

    До коментар #33 от "Калоян":

    в Гърция ..
  • 41 Ей пич

    19 2 Отговор

    До коментар #32 от "Мутра - хотелиер":

    Ясу, малака от Слънчака!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Социумът

    20 1 Отговор

    До коментар #32 от "Мутра - хотелиер":

    Много добре. Хубаво ще е да си плащаш данъците тогаз.
  • 44 Времената се менят

    78 2 Отговор
    Вече бащите и майките ни имат автомобили, имат интернет, имат избор и не ги е страх да опитват.

    Мина времето, когато мутренските педали ги изнудваха по черноморието и те нямаха избор. Строихте, бетонирахте, взехте на концесия, мамихте, лъгахте, мазахте. Сега го лапнете.

    Палят си колата хората - кеф ти Турция, кеф ти Гърция. Взимат си билетчето - кеф ти Близкият Изток и "Далечният Запад" - достъпно и изгодно от интернет.
  • 45 Гост

    45 10 Отговор
    оне време ходихме да копаем бахчите на село лятото при баба и дядо и си живеехме щастливо и безгрижно цяло лято...
    Сега станахме модерни ходим на слънчака и в гърция и мрънкаме че все нещо не ни е наред.
    Ех българино българино колко още мъка те чака на тоя свят....

    Коментиран от #71

  • 46 Гларус

    69 22 Отговор

    До коментар #31 от "Социумът":

    Нека да ти дам малко разяснения! Какво казва статистиката? - 30% от приходите на страната идват от туризъм. Искаш да кажеш, че не носи пари? Като прецакаш това перо от къде ще дойдат парите бе шушлек? Какво се случва, когато намалеят приходите? В същото време в тъпата София се наливат държавни пари за всякакви тъпотии, които не носят доходи! Само държавната администрация ни струва на година към 4 млрд. А тя къдее ? - Каква полза от нея? Трябва да хрантутим паразитите в София? Наясно ли си, че ако не се харчат между 5 и 7 млрд в тъпата София ще умрете от глад? ИТ и аутсорсинга не са достатъчни да изхранват тъпата столица, а всичко там е чиновник! Отделно кой град има бюджеут от 1,5 млрд субсидиран от държавният бюджет с повече от 600млн? - ОТ къв зор трябва да наливаме пари там? А обясни ми бе кестен? Значи аз съм длъжен да храня паразите, но паразита трябва да харчи общите пари само за себе си? Нищо нямате там и ако не са държавните средства ще пукнете от глад!

    Коментиран от #50, #53, #61, #159

  • 47 Васил

    65 9 Отговор
    Колкото и да се напъват на границата и правят изкуствени опашки пак ще ходим в Гърция довиждане Черно море
  • 48 40пъти?

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "гжаогжаог":

    Я сметни пак:) 15000km имат
  • 49 А да,прав си

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "гжаогжаог":

    Така е
  • 50 Социумът

    25 28 Отговор

    До коментар #46 от "Гларус":

    Не те знам гларус ли си,чайка ли си ,но виждам селския ти манталитет.Като обиждаш си мислиш,че си голям терикат ли?Ако започнете да се разплащате само с карта,тогава ще вдигнете до 60% поне.Селския ви манталитет е главния проблем и мисленето на дребно.Спал съм в повече от 50 хотела по Слънчака.Не те знам ,какъв си гларус ти,но за 10 живота сигурно няма да посетиш толкова хотели.И не ми обяснявай,обяснявай на село.

    Коментиран от #59

  • 51 Дънди

    11 4 Отговор
    За това направо на Тасос в хотела на дебелото МОМЧЕ.
  • 52 s7un7

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "яоэ":

    И аз бях заблуден като теб, до преди 5-6 години, ще ти дойде акъла споко
  • 53 BBB

    50 25 Отговор

    До коментар #46 от "Гларус":

    И ако не сте селяните , които заляхте София последните 20 години, нямаше да има нужда от такъв бюджет. А какъв прекрасен град беше София преди да се изсипете в уж гадната столица. Мякането е под път и над път. Страшно е ти казвам. А хай-лошото е , че си довлякохте и селския манталитет , заедно с галошите. Така че , освен неадекватните чиновници(тука сме на едно мнение) и Вие "столичани в повече" , допринесохте за състоянието на столицата. Остани си със здраве и на село:)
    P.S.
    Темата Черно море е доста болезнена. Хем си е наше , хем не го искаме. Лично аз много го харесваХ, ноооо..... тогава беше друго( и не говоря за соц годините , набор 85 съм, така че не съм видял много от соца, даже нищо). Приятна почивка на всички , ще се видим някъде из гръцко!

    Коментиран от #55

  • 54 Гларус

    40 12 Отговор

    До коментар #18 от "VIVA LA GREECE🌊⚓🚙":

    Чакай - Чакай! - Кой регулира туристическата дейност? Имаме ли министерство в София? - Какъв е персонала там и какви решения вземат? Значи може софийските чиновници да си раздават бонуси по няколко филяди, а са само разход. Може да си купуват скъпи коли да правят скъпи командировки, а онези дето вадят хляба били алчни? Значи може всяка година да ми вдига тока, осигуровките, горивата, застраховките софиският чиновник а аз не мога да вдигам цените щото съм алчен? Може да се строи метро с държавни пари, а пречиствателни станции не може?
    Струва ми се, че накрая заради наглата, софийска простотия ще има гражданска война и наглите шопи барабар с типият им град ще ги зачислим я на гърците, а на сърбите. Значи можем да храним оная сган дето е 1:3 от софия, но цените ми били високи. А таксите канцесиите дето са определени от София са ниски? - Що да не им ХХХХ майката софийска? Ще дойде време няма да има кой да храни тъпите чиновници и тоя ХХХ град. Ефективността му е нулева и това говорят числата. Вземи провери колко пари се наливат в София и колко е приноса му към бюджета. Аз ще ти кажа! Приносът му е към 9 млрд за цялата софийска област и почти толкова се наливат държавни общински пари н тоя тъп град. В същото време бюджетите на останалите големи градове в страната са около 300млн. и всеки един от тях внася между 2 и 3 млрд в бюджета. Тоест 300 милиона разходи за 3 млрд приходи и 7-9 млрд налети в тъпата София за също толкова принос към бюджета. Ако не вярва
  • 55 Гларус

    45 12 Отговор

    До коментар #53 от "BBB":

    Прощавай ама по- големи селяндури от Софиянци няма! В моя град говеда, коне и магарета не се движат по булевардите

    Коментиран от #58

  • 56 Начи

    46 7 Отговор
    Некакъф тук плещи нещо за цени и сравнение. Абе, шмульо, ако беше по лошо в гърция народа щеше ли да ходи там масово, бе.
  • 57 Валери Симелов

    19 2 Отговор
    ТИШИНАААА
  • 58 ВВВ

    17 21 Отговор

    До коментар #55 от "Гларус":

    Е как да ги видиш по булевардите, като нямате такива. Стига София и софиянци са Ви виновни. Защо заляхте МОЯТ град със селяндурщина и простащина? Ще Ви бъда благодарен ако ми отговорите.

    Коментиран от #62

  • 59 Гларус

    40 5 Отговор

    До коментар #50 от "Социумът":

    Понеже си селски бек и не разбираш от туризъм нека дати кажа нещо! Записванията и по- голямата част от продажбите стават до декември месец. Те се извършват с ваучери и се разпращат по банков път. Само, че от къде да знае един селски бек как се правят нещата по морето? Върви си търси парите от селянина от Банкя дето раздаде плажовете на едни други селяндури, софийски - мутри от СИК и ВИС. И къде се връща пак топката?

    Коментиран от #67

  • 60 АБСОЛЮТНО ПРАВ СИ

    49 4 Отговор

    До коментар #2 от "яоэ":

    ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ, ЧЕ ГЪРЦИЯ Е КОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ. АКО СРАВНИШ В ГЪРЦИЯ ДВЕ ЗВЕЗДИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ЧЕТИРИ, ДА. НО ИНАЧЕ НЕ Е ВЯРНО. В ЛЕВКАДА СЪМ В МОМЕНТА. РИБЕНАТА ЧОРБА Е 15 ЕВРО. ВСЯКО ХАПВАНЕ Е ОКОЛО И ПОД 20 ЕВРО. ЕДНА ТОРТИЧКА Е 4 ЕВРО, ЕДНО КАФЕ 1,2 ЕВРО В НАЙ-СКАПАНИЯ КАПАН. ГЛАВНАТА УЛИЦА Е ЕДНОВРЕМЕННО ЗА ПЕШЕХОДЦИ, КОЛЕЛА, КОЛИ И АВТОБУСИ. ТРОТОАРИТЕ СА ЗАЕТИ ОТ ТЪРГОВЦИТЕ. УЛИЦАТА НЕ Е САМО НА КРЪПКИ, А И НА ДУПКИ. ИНАЧЕ Е МНОГО КРАСИВО, ВИЖДАТ СЕ ЗЕЛЕНИ ОСТРОВИ, ХУБАВ ЗАЛИВ, ЛОШ ПБАЖ С КАМЪНИ. НА МЕН ЛИЧНО ДВА ПЪТИ МИ ПОИСКАХА 6 ЕВРО ЗА ДВА ШЕЗЛОНГА И ЧАДЪР И ВЕДНЪЖ СИ КУПИХ КАФЕ ОТ ЗАВЕДЕНИЕ ЗАД ШЕЗЛОНГА И НИКОЙ НИЩО НЕ МИ ПОИСКА ПОВЕЧЕ. СТАТИЯТА Е ДОБРА, СРАВНИТЕЛНО ТОЧНА, НО И ДОСТА ПРЕУВЕЛИЧЕНА. НО СТЕ ПРАВИ В ЕДНО, СПОРЕД МЕН, РАНО ИЛИ КЪСНО БЕТОНИРАНЕТО ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА.
  • 61 София я издържаме само!

    37 10 Отговор

    До коментар #46 от "Гларус":

    Виж й бюджета, от нашите данъци и такса смет! Но вие, по морето, се променихте! Към 1962 година бяхте добри хора, към летуващите, като отдавахте стаи , на предприятия ! След това започнахте да стрижете, на свободно! Данък доход не плащахте и не плащате! Натрупахте пари и построихте палати! Три-четири месеца работа, после на борсата, зимата, от нашите пари и в сивият сектор, по строежите! Сега ни чакайте, да ни стрижете....

    Коментиран от #66

  • 62 Гларус

    33 13 Отговор

    До коментар #58 от "ВВВ":

    ха ха ха - А бе ти телевизия не гледаш ли? - През седмица дават я някое добиче на софийските булеварди, а някой с каруца. - Винаги сте били селяни и винаги сте били паразити! - Нищо непроизвеждате пък повече от век наливаме парите си в тъпият ти град. - Не знам на какво отгоре имате претенции след като сте търтеи?
    Я кажи какво е имало в София при определянето и за столица? - Освен конака и тържището за говеда какво друго е имало?

    Коментиран от #74

  • 63 гост

    99 2 Отговор

    До коментар #2 от "яоэ":

    Миналата година посетихме Созопол семейно, за 5 нощувки 1100лв с храна, която не беше добра, хотел, който имаше много проблеми и със скрити уловки, като това, че отказаха да ни дадат два ключа (за семейна стая), поискаха ни за паркинг в комплекса 18лв на ден, което аз отказах, не ни издадоха касов бон за разхода, на всичкото отгоре нашият контакт беше една рускиня, която смяташе, че всички трябва да знаят руски. Плажната ивица беше 2/3 заета с шезлонзи и чадъри с цена 24лв за комплект, при което тук там имаше заети, а на свободния плаж се пълнеше до 10ч и се редяхме като сардини.
    Тази година отидохме до остров на Халкидики, скъпа дестинация спрямо офертите, но на същата цена като в България, 5 за 560евро. Обаче посрещат те на паркинга, всичко ти е безплатно, извизват ти багажа с колички, всеки ден ти оправят стаята и ти сменят чаршафи и кърпи, храната прясна и вкусна, обслужването винаги усмихнати и дружелюбни, издават разписки и фактури, напътват те и всички ти говорят на английски, басейни, градини, всичко чисто и подредено, никой не ти прави забележка дали ще консумираш от бара или ще си отвориш бира от хладилната чанта, плажовете към хотела чисти и безплатни, шезлонзи и чадъри навсякъде, водата бистра и чиста, рибки и рачета щъкат навсякъде. И това е скъпата дестинация, която плаща на персонала си не 500лв, а 1500евро, която не предлага вчерашно кебапче, а прясна храна и всичко е по-скъпо, защото се доставя с ферибот. Как някой да се върне в мизерията
  • 64 В превод

    13 1 Отговор
    "Мараба онанисти"
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гларус

    29 8 Отговор

    До коментар #61 от "София я издържаме само!":

    Вижда се че хабер нямаш! - Кои са тея ваши данъци и такса смет? І нека ти обясня нещо да задънчана система в БГ. Облагането е с приоритет на косвените данъци наложени от кърлежите в София за да може да бъдат издържани. Такса смет, данък сгради, автомобил са местни данъци! - Те влизат в местният бюджет бе кестен! - Те не влизат в централният бюджет! - Що се хващаш с теми, от които не разбираш? Ако парите в София които наливаме всички се налеят в Каспичан след 2 години ще е града с най- високите заплати и най- висок стандарт. Вие там трябва да разберете, че сте на наша издръжка. Не можете да се самоиздържате, но пък за сметка на това сте останали с усещането, че крепите държават от към пари. - Голяма грешка! - Понеже не ми се повтаря отново виж върни се назад, там на един дадох кратка справка какви са годишно налетите пари в типият ти град и колко произвеждате според НСИ. - Картината е страшна! Ефективност нулева! - Ако не са останалите големи градове Вие там просто няма да съществувате.

    Коментиран от #68, #77, #203

  • 67 Социумът

    10 11 Отговор

    До коментар #59 от "Гларус":

    Не бе ти явно си компкексиран от произхода ти.А тия за чадърчетата и шезлонгите и те ли са във ваучера?А другите за ранно настаняване,късно напускане?А случайно дали букинг не ти прави резервацията с частично капаро?Селянина с колелото си точно ти.

    Коментиран от #76

  • 68 Социумът

    10 20 Отговор

    До коментар #66 от "Гларус":

    Ти си много компкексирано момче.Държавите имат столица,ако не си забелязал.Така фунционират!Не се прави на разбирач.
  • 69 Реализъм

    2 34 Отговор
    Да се махне забраната на тишина в Сланчака.Там е парти курорт.А ако некой агент аматьор е пратил некви пенсионери на Слънчака да си запали сертификата за тур агент и да се поръси с пепелта по кухата си лейка...
  • 70 Социумът

    47 6 Отговор
    Ситуацията по морето е тотално изпаднала.Местните са се превърнали в татуирани туземци.Да си прост на морето е форма на престиж.От анаболи и амфетки са им изветряли мозъците.
  • 71 Рентиера

    5 18 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Преди, по време на "соца" ми ставаше постоянно, сега вече не. Да ви пикам на демокрацията. Като ви харесва на село, възниква въпроса: Що се връщате от там бе говеда!! Що идвате да се къпете в морето бе прасета, там където ние плуваме?
  • 72 Социумът

    12 15 Отговор
    Проста аритметика. Имам 50 чадъра и 100 шезлонга,комплекта струва 30 кинта.50 броя по 30 кинта=1500кинта дневно,обаче кой седи цял ден на плажа.25 броя поне ги продавам още веднъж,така сумата от сянка става 2250лв на ден.Като ги умножим по 4 месеца,120 дни по 2000 на ден и ето ти резултатааа.А това са само моите чадърчета,колегата след прави същото.Като добавим и услугите на ранно и късно настаняване,за свифчета и разни други,сумичката става доста добра.Това за разбирача от село и спирам дотук.
  • 73 Социумът

    3 4 Отговор
    За сейфчета*
  • 74 ВВВ

    19 15 Отговор

    До коментар #62 от "Гларус":

    Явно няма да ми отговориш на въпроса, не съм и очаквал , че ще можеш. Здраве да е. Приятно лято , тази година май ще си починете добре. На есен с песен на някой строеж в София и така до другото лято , нали? Само като идваш насам , моля остави си манталитета преди табелата СОФИЯ , че такива като теб ми идвате в повече.

    Коментиран от #78

  • 75 Иначе цензурирате за неправилно дишане

    12 1 Отговор
    Ало Факти. Бг - Его фело на ме канис ена малакиа . Да ви видя , как ще ме цензурирате?
  • 76 Гларус

    40 6 Отговор

    До коментар #67 от "Социумът":

    А бе кестен като не си работил в туризма хабер нямаш що се обаждаш не мога да разбера? Част от чадърите и шезлониет влизат в някои пакети. И пак да повторя кой даде концесиите на плажовете? -Кои са големите концесионери на плажове? - Слънчака дето много ми дрънкаш е добър пример!
    Концесиите за плажовете:
    Маджо -Плажа в Слънчев Бряг. Росенец Север - Доган,чрез Снежана Карова,
    "Несебър-юг" - компанията "Ауто фактор", която според изказвания в последните месеци на Валери Симеонов е свързана с групировката ВИС
    "Ирида-71", концесионер на южния плаж в Слънчев бряг, популярен още като "Какао бийч", както и ивици в Поморие и Созопол. До 2012 г. в "Ирида-71" мажоритарен дял е имал Радостин Бързанов, известен като Радо Слънцето. Той е бивш бодигард на братята Васил и Георги Илиеви.
    Тези хора от къде взеха плажовете, кой им ги даде бе кестен?
    Кой контролира финансовото министерство, кой е отговаря за събираемостта в хазната? - Шопия нали! - Някой вмирисан кестен нареден на държавна служба? К`во се правиш на отворен? - Аз израснах по морето не ми обяснявай неща, които виждам повече от 40 години. Ще си останете прости селяни щото нямате грам мозък в главата. Причината за всичко което се случва идва е от простите софийски чутури наредени на държавна работа, които в тъпият ти град са 1/3 от населението.

    Коментиран от #79, #84, #86

  • 77 От какви приходи

    5 16 Отговор

    До коментар #66 от "Гларус":

    Се формира бюджета, на София и не само ,основно! От собствени!

    Коментиран от #81

  • 78 Гларус

    37 11 Отговор

    До коментар #74 от "ВВВ":

    Отговорих ти бе кестен! - Кое не схвана? Трябва да разбереш, че ние нямаме нужда от паразити. София не е нужна на черноморските ни градове! - Ние произвеждаме достатъчно за да се самоиздържаме дори и като самостоятелни единици. Вие обаче там не можете! - Зависите изцяло от парите произведени от нас. Трябва да разбереш, че нито Пловдив, нито Стара Загора, нито Бургас , нито Варна имат нужда от паразитният ти град. Той само вреди на изброените. И това е факт! Така като е факт, че повече от век наливаме пари в тъпият ти град и ти си представител на тази паразит.

    Коментиран от #80, #88

  • 79 Какво значи “ хабер” ?

    6 12 Отговор

    До коментар #76 от "Гларус":

    Не използвай непознати думи, не по предназначение!
  • 80 ВВВ

    6 21 Отговор

    До коментар #78 от "Гларус":

    Гений, друго нямам какво да ти кажа. Все пак не ми отговори, защо заливате София със селяния и простащина. Жалко , но комплексите са неизкореними. Остани си със здраве жълъд.

    Коментиран от #85

  • 81 Гларус

    24 4 Отговор

    До коментар #77 от "От какви приходи":

    Я дай - дай по -нататък, че много обичам такива като теб! Обясни ми подробно какви пари и от къде влизат в бюджета на София. Буташ се между шамарите като онзи тъпанар от Банкя, дето хабер няма. Хайде обясни ми с каква сума колко се финансира бюджета на София и как влиза тя в местния или пък централният бюджет. Колко е финансирането, какво се излива през министерствата в града на кърлежите. С удоволствие в тази дискусия за бюджета и финансите на страната ще те направя за смях.
  • 82 dsсса

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "яоэ":

    Не е лъжа! Ако си купуваш храна от магазините, разликата спрямо България не е голяма. Ако си купиш пица, ще ти е по-евтина отколкото в български курорт. Въобще в България цените на всички стоки в магазините в курортите са поне два пъти по-високи от онези в големите градове. В Гърция са приблизително равни. А, кило кашкавал (ама истински) на Лефкада беше по 12 евро. Колко е България?
  • 83 BDSM

    17 3 Отговор
    Имам скромната фантазия да чуя крясъците на собствениците, инвеститора и банкера отпуснал финансирането за строежите на Иракли, докато са вързани голи за дъното на кофража и пресния бетон се излива мноооого бавно върху тях. И най-черния манго с усмивка подвиква: "Дай, още може, влажен и хубав бетон...". И така докато им заглъхнат завинаги гласовете.
  • 84 Социумът

    9 20 Отговор

    До коментар #76 от "Гларус":

    Проблема е,че не си добре.Работил съм,селчо,и съм правил по 5хил лева оборот на ден без касови бележки .Но ти си ограничен социопат и не разбираш.

    Коментиран от #87

  • 85 Гларус

    42 4 Отговор

    До коментар #80 от "ВВВ":

    Ти явно наистина си глупав! - Като наливаш парите само в един град без да мислиш за останалите какво трябвадаправят хората бе кестен? - Ето ти пример селянина от Банкя затвори завода за бронирана техника в Червен Бряг? - Какво трябва да правят хората там? Като не финансира болниците в Северозападна България какво да правият хората там? - Аз познавам няколко здравни работници, които по принуда защото не са вземали заплати с месеци се преместиха в софия. - щото за софийският кърлеж зяплати винаги има! - Какво според теб се случи с държавното пристанище Лом? Най- голямото речно пристанище по-дунава? Като затвориш Русенска корабостроителница какво се случва с хората там? Като обявиш че руснаците са врагове какво се слечва с Флотски Арсенал, които ремонтираха само реуски кораби от 50 години? - Къде трябва да отидат тези хора бе кестен? Като приватизираш БМФ с почти 100 кораба и оставиш Домусчиев да ги разпродаде за да плати покупката и останат приблизително 30 кораба, какво се случва с уволненият персонал? Като преместиш морска администрация в София за да може някой тъп кестен да има работа какво се случва с персонала по места? Като прехвърлиш товарите от черноморските пристанища в Солун ,какво се случва бе кестен? 0 Къде да отидат хората? - Отиват там където грездия, който управлява държават харчи парите! Кое не схващаш? Примери мога да ти дам десетки!

    Коментиран от #95

  • 86 Социумът

    8 26 Отговор

    До коментар #76 от "Гларус":

    И тези,които им цитираш имената.Провери от къде са,преди да ги цитираш.Айде пий си хапчетата по-често.Няма лошо,че си от село,не се комплексирай.

    Коментиран от #90

  • 87 Гларус

    25 8 Отговор

    До коментар #84 от "Социумът":

    Нищо не си работил! - Ти си кърлеж като повечето шопи.

    Коментиран от #91, #93

  • 88 Защо все “ кестен”,

    7 17 Отговор

    До коментар #78 от "Гларус":

    Ти е в устата! Добре, че Цар Фердинанд е решил да прави морски туризъм! Коя година е създаден Китен, примерно и какво село бе до демокрацията, а Мичурин? Тошо ви позволи да крадете, за да ви строже, но отидоха много нови крадци, при вас и резултатът е сегашният!

    Коментиран от #94

  • 89 Баба Ванга

    35 0 Отговор
    Мафията съсипва тази държава .Какво гледате само морето.Навсякъде е анархия ,няма закони и не се прилагат ,масова безнаказаност,корупция от върха до най-ниското ниво,полицията тясно свързана с мафията...80% от работещото население в емигрантство, бившия шеф на ВИС-2 управлява вече 15 години.Държавата отдавна е мъртва на нейно място има един тлъст октопод..
  • 90 Гларус

    30 5 Отговор

    До коментар #86 от "Социумът":

    От къде им дадоха концесиите бе кестен? - От Бургас, Варна, Несебър, Албена? - Къде е министерството на туризма и какви каиши работят там? - От черноморието? - Кой селянин управлява страната и им ги даде концесиите? К`во се правиш на застрелян? Всичко идва от тъпите ви кратуни там.

    Коментиран от #92

  • 91 Социумът

    9 16 Отговор

    До коментар #87 от "Гларус":

    Хаха е ок.Ако не съм работил,откъде знам,колко сте смотани по морето.Да ти кажа ли колко струва сейфа на ден?5лева на ден е сейфа и като имаш 300 стаи го сметни,колко се лапка от сейфчета.А легендата,че чадър и шезлонг на плажа са ти в пакета я пей на друг.Казах ти,че съм спал в повече от 50 хотела.Да ти изредя ли?Оазис,Съни дей,Роял Бийч,Роял сун,Съни дей 2,Съни дей6,Каскадас,Шато Валон...Стигат ли ти или още искаш?

    Коментиран от #119

  • 92 Социумът

    7 10 Отговор

    До коментар #90 от "Гларус":

    Не всичко идва от селяните по морето,дето нямате елементарна култура.Селянина си остава селянин.

    Коментиран от #96

  • 93 Зимата какво работиш?

    11 3 Отговор

    До коментар #87 от "Гларус":

    А истинските жигула, гларусите, бяха от вътрешността, не месни!
  • 94 Гларус

    24 3 Отговор

    До коментар #88 от "Защо все “ кестен”,":

    Единственото което доказа е че тук повече от век Ви храним с туризма. А Шопия какво е дала? Я обясни каква икономика има шопия и кой отрасъл движи, структуроопределящ за страната? Дай да видим, освен кърлежи какво има там? - Колко пари се наливат и колко пари се изкарват? Ако се налеят тези пари в друго населено място какъв ще е успеха и защо трябва да продължаваме да наливаме в тъпият ти град при условие, че той само дърпа, а не влага нищо! Що трябва да храним министерството на туризма като ефект от тези кърлежи в това министерство никаква? Обясни ми, колко са разходите за ей тая гняс, софийска в това министерство? Колко милиона ни струва на година да хрантутим тея софийски паразити в това министерство? Питам?

    Коментиран от #98

  • 95 ВВВ

    16 14 Отговор

    До коментар #85 от "Гларус":

    Май голямата ти болка е, че семейния хотел или капанчето ще са празни това лято. Съжалявам , но Вие сами си го направихте така, просто не я умеем тази работа с хотелиерството и ресторантьорството. И да си извадиш кестена от устата , че може да се прехапеш от яд. Пак да повторя, аз също харесвам черноморието ни , но не и индивидите като теб , които искате с трици маймуни. Еми няма как да стане. Набий си го в празния кестен!

    Коментиран от #100

  • 96 Гларус

    27 5 Отговор

    До коментар #92 от "Социумът":

    Не знам! Каруците и долитъка са по вашите булеварди не по нашите! Говедата са местната забележителност и характерен белег на софия повече от век! - Тук такова нещо няма! Никой друг в страната не смята, че териториалният признак води до ментално предимство само тъпите софиянци започват сразговора аз съм от София.- Ще кажеш че има някакво значение! Няма по- малоумна част от населението, която да говори много ада не казва нищо! - Шото , по принцип, си си е гот да се прая на готин кестен... - Тук каруци драги няма! Има при Вас, останали от тържището за говеда от преди 130 години. И начело на страната пак стои прост шоп. Тъп като гъз, нагъл и неграмотен! Такива сте всички там. Нагли, прости и неспособни да си вадят хляба сами. Смятат, че всички са им длъжни и е съвсем естествено да си даваме парите там щото те били столица... - Я вървете на ХХХХ

    Коментиран от #99

  • 97 Петър Волгин

    19 3 Отговор
    Ми нали държавата е лош стопанин, нали частното щеше да оправи всичко. За к`ва държава говорите!? К`во да направи Ангелкова!? Има свобода на частната инициатива и тя инициативства, е това е! Без да защитавам соца, четете и класиците, нищо ново! Що да дават повече, като може и по-малко!? К`ви безплатни чадъри и шезлонги, айде чупка, слагайте си ги у вас в двора, ако имате двор! Тука пари се вадят! Къмпинги, защитени зони, дюни, искате да минете тънко, ама няма вече да има тънко, нито с морето, нито с тока и водата, нито с болниците! Кихане и духане ви чака до дупка! Ай, скачайте пак по площадите като не сте червени!.. Ама сте цървули, да знаете!...
  • 98 Социумът

    9 11 Отговор

    До коментар #94 от "Гларус":

    Разликата между мен и теб ,че аз съм работил за удоволствие ,за да си фелам по морето цял сезон,а ти си пощурел за пари,както и масата селтаци по морето.Айде чао

    Коментиран от #101

  • 99 Социумът

    10 10 Отговор

    До коментар #96 от "Гларус":

    Никъде не съм писал,че съм от София.Ти ако я беше посетил,щеше да знаеш,че е пълна със селтаци и шопи вече няма.
  • 100 Гларус

    23 3 Отговор

    До коментар #95 от "ВВВ":

    Има нещо което не схващаш и то , че в крайна сметка София зависи от приходите на останалите градове. Когато ние спрем да плащаме,няма данъци! - Като няма данъци- Няма приходи! Кот няма приходи- няма заплати за кърлежите в София! Ще си търсите данъците и приходите от гърците! - Капиши? Ще дойде време ,когато не само няма да имате пари защото ние не внасяме. - Ще дойде време, в което ще има посещение със сурвакниците от вътрешността на страната и ще се чудите защо аджаба се случва това. - Никога не сте можели дамислите в перспектива и за това страната е но това положение! Стълбището драги се чисти от върха надолу! - Проблемът не сме ние а вие! Ей там всичката тая паплач, която зависи от приходите в страната, понеже не произвежда нищо! Ако все пак произвежда нещо то е недостатъчно да издържа всичкато тая паплач от администрацията, която взема решения.

    Коментиран от #104, #131

  • 101 Гларус

    8 14 Отговор

    До коментар #98 от "Социумът":

    Разликата между мен и теб е труд в частният сектор и 1 вагон книги. А ти дрънкаш колкото да не заспиш. Аз море си имам ти си селянина. Ходиш да копаш цяла година и продаваш зарзават за да събереш пари да дойдеш тук и да се правиш на важен. В това е разликата! Ще си останете прости от вътрешността на страната и ще е така винаги.

    Коментиран от #116

  • 102 ВИЗИЯ БГ

    10 2 Отговор
    40% от българите имат надежда да почиват на курорт. Но само 12% са почивали миналата година. Следователно 60% нямат надежда за почивка, 28% имат гола надежда, и само 12% ходят на почивка.медии: "7 % или 511 000 души. От седемте процента българи със спестявания пък едва 13 на сто имат депозити над 5 000 лв. или това са приблизително 66 000 души. Преобладаващата част – 46% от хората със спестявания имат спестени суми до 1000 лева, тоест това е 3,22% от населението." "90% от населението обеднява или поне спестяванията му не растат и около 10% или по-малко имат растящи спестявания. 75-76% от депозитите са с размер под 1000 лв. . В най-ниската категория, до 1000 лв, средната сума е около 114 лева, в следващата, сума недостатъчна за покриване на месечните разходи за ток, телефон, вода и централно отопление в големите градове. За такава ситуация свидетелстват и нароилите се напоследък небанкови кредитни институции" В България има най-много собственици на жилища. Едно жилище е собственост на баба, дядо, татко, мама, чичо, и аз. Но е писано по документи на дядо. Медиите също така промиват ? мозъците на българите, че в България има най-много собственици на жилища, а малко живеят под наем. Колкото повече жилища и жилищна площ има на глава, толкова повече ще се отдава и под наем. През 2012 г. 17,2% от населението на ЕС-28 е живял в пренаселени жилища - най-високите нива пренаселеност са регистрирани в Румъния (51.6%), Унгария (47,2%), Полша (46,3%), България (44.5%)
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ВВВ

    9 5 Отговор

    До коментар #100 от "Гларус":

    А вие понеже се сцепвате от производство, направо се пръскате по шевовете. Стига с тия глупости които пишеш. Прочети първо малко и тогава говори. Парите които се "наливат" в София , са само и единствено с цел да се открадне повече. Нали се сещаш , че едно е да правиш ремонт на "Графа" , др на площада в червен бряг. Много злоба има в теб човече. Все едно аз ти бъркам в джоба.

    Коментиран от #109

  • 105 Истината

    16 14 Отговор

    До коментар #36 от "Ооо":

    Ето малко инфо от курорт Елените. Става дума за юли месец миналата година. За вечеря правиха суши и пържолки пред теб. Ако пожелаеш може да си избереш точно коя пържола да ти изпекат. На плажа шезлонгите отговаряха точно на броя на стаите и бяха безплатни (за гостите на хотела). Самия хотел беше много луксозен с големи стаи. Беше много тихо, а когато поискаш повече купон палиш колата и след 7-8 минути си в Слънчев бряг. Хотела се казва Royal Castle. Преди да нащракате минусите, се замислете защо се дразните от истината, а именно, че и в България има места, на които да се изкара много, ама много добре.
  • 106 Лошо лошо лошо

    20 4 Отговор
    БГ море ! Клоака от мърсотия мутри и дрога !
  • 107 Истината

    16 4 Отговор
    Никога пивече на българсо море ! Ясо !
  • 108 Гражданин на света

    18 3 Отговор
    АЛооо селяните , гражданите и другите идиоти от столицата....излезте и поживейте малко зад граница да си сверите часовниците...От тези които си мерят п..шките кой бил селянин и кой гражданин по - големи идиоти немааа.
  • 109 Гларус

    21 4 Отговор

    До коментар #104 от "ВВВ":

    Може да не се сцепваме, а вие и това нямате! - За сметка на това се изливат милиарди в тъпата София. - А защо? - Другите градове нямат право на ресурс? Що не съкратиха наколко хиляди паразита по министерствата и да налеят парите в Силистра например? - К`во да правят хората в Силистра? Трябва да разбереш, че проблемът сте вие, просто защото освен че е пълно с паразити и се вземат решения в ущърб на останалите региони. Какво ми говориш за злоба след като не мислите освен за собстевият си гъз? Колко милиарда се излаха в София за последните 10 години от правителството и колко например в Тутракан където имаше завод за плавателни съдове? - Нима няма нужда от подмяна на товарните кранове по пристанищата в Бургас, че се изсипаха около 2,5 милиарда лева в ебаното Софийско метро през министерството на транспорта? Просто не мислите! - Всеки един бизнес, който носи приходи трябва да се поддържа! Не може да оставиш крановете във Варна да са на 60 години и са не ефективни, а да наливаш пари в тъпата магистрала към пристанището в Солун! - От къде ще ти дойдет данъците? - От Солун? А хилядите фирми които обслйжваха морският бранш какво да правят след подобно тъпо, софийско решение? Злоба! - Има я да! Ебахте мамата на всичко навътре в страната просто щото в тая тъпа столица мислят само за собстевният си задник! Ебахте мамата на цялата страна и това няма начин да не се върне като последствие. После се чудиш що била така? - Ми щото не мислите бе! - Не мислите! Освен че израс
  • 110 Хотелиера

    7 11 Отговор
    Бай мизерника и за френската ривиера разоравя че било скъпо и шумно затова ходи в Гърция за по евтино ако може да отиде със 100€ и да се върне с 200€ ще му е най - добре!
  • 111 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    В природа не се изпират капиталите на руските олигарси...така че бетон и само бетон..те толкова знаят толкова умеят и това правят..никой няма и законовото основание да ги спре, защото така са направени архитектурните планове на всички градове в БГ и не само по морето е презастрояването, а навсякъде където от леенето на бетон и дори с лошо качество нещо изградено има келепир за бай ганю къде с крадени пари къде с такива за изпиране...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 jambazina

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "света е пари и толкоз":

    Прав си донякъде за манталитета, но нали затова е държавата - да регулира.
  • 114 Все още жив

    5 1 Отговор
    За съжаление "Гларуса" и "Баба Ванга" са прави.
  • 115 Социумът

    12 3 Отговор
    Да си селянин е състояние на Духа.Може да си от Париж и пак да си селтак.
  • 116 Социумът

    4 4 Отговор

    До коментар #101 от "Гларус":

    Ти как го прозря,да не си Ванга.Селския ти мозък така разбира нещата.Трагедия

    Коментиран от #123

  • 117 Социумът

    8 2 Отговор
    Убеждавам се ,че наистина 80% са дебили.
  • 118 Социумът

    13 1 Отговор
    За съжаление никой интелект не може да пожеди селската наглост и простотия,защото тя е безкрайна и безпардонна.И мухата като кацне на л'йното мисли,че това е света.Света на глупака е според мирогледа и морала .Съдба...и не лайте,че ви е ,повече не заслужавате.Само гъзене,докато не се научите човещина.Труден и дълъг е пътя,докато станеш човек.
  • 119 Чайка

    16 1 Отговор

    До коментар #91 от "Социумът":

    Абе отворко, всичко това, което си изброил са комплекси от "затворен тип", а не хотели. В тях шезлонгите и чадърите са безплатни и нямат нищо общо с плажа на морето.
    Голем специалист си, нема що!

    Коментиран от #122

  • 120 Социумът

    5 5 Отговор
    За съжаление никой интелект не може да пожеди селската наглост и простотия,защото тя е безкрайна и безпардонна.И мухата като кацне на л'йното мисли,че това е света.Света на глупака е според мирогледа и морала .Съдба...и не лайте,че ви е зле ,повече не заслужавате.Само гъзене,докато не се научите на човещина.Труден и дълъг е пътя,докато станеш човек.Комплексарска работа,недоразвитообщество
  • 121 Гръ

    11 1 Отговор
    Все по зле ще става за жалост..ние си съсипахме черноморието, и то да беше само то..всичко си съсипваме! :)
  • 122 Социумът

    6 6 Отговор

    До коментар #119 от "Чайка":

    Така ли?Ходи да пасеш овцете.А д знаеш,че има хотели с плажна ивица.Империал ресорт,Оазис Вип,що не пасеш трева, а?Вие селяните като бурените,колкото повече ви режат,толкова повече растат.Знам повече хотели от гънките на мозъка ти.

    Коментиран от #128

  • 123 Гларус

    15 7 Отговор

    До коментар #116 от "Социумът":

    Не е необходимо да си ясновидец, че да стане ясно какъв ти е произхода. Фактите драги са си факти! От началото на 19 век черноморието дава тласък на икономиката на страната. Свежите пари идват тук, а не от където си. От тук се движи икономиката на страна и по времето на СОЦ-а. Ако не е туризма, ще е корабостроенето, ако не е корабостроенето ще е тежката химия от Бургас през Нефтохима или пък Девня . Ако не е химията ще е зърното от Добруджа. Така, че не разбирам за какво драпаш. Нямаш никакви аргументи в противовес на горното. Има няма 100 години черноморието носи парите в не малката си част на страната, колкото и да не ти се иска.

    Коментиран от #124, #230

  • 124 Социумът

    10 4 Отговор

    До коментар #123 от "Гларус":

    Виж теб явно те тресе комплекс от произхода ти.Дай да гледаме сега какво ,а?Ти в час по история ли влезна?Изгонихте хората с тъпия ви манталитет и разчитате заблудени молдовци и други бедняци.Кви 100г ,кви 5лева.

    Коментиран от #127

  • 125 Социумът

    9 3 Отговор
    Резултатите говорят.А ако не беше зле по морето,нямаше да говорим на тази тема.Селтака е като бурена,ти го режеш-той расте

    Коментиран от #214

  • 126 марадона

    13 1 Отговор
    много ми е кеф ,незнам защо ,уж наше морето ама ми е кеф да фалира.да затъне ,омръзна ми да гледам мутри и тарикатчета.та кеф ми е .пак ще прочета статийката може пък и оргазъм да получа

    Коментиран от #228

  • 127 Гларус

    7 4 Отговор

    До коментар #124 от "Социумът":

    Аз комплекси нямам. Но понеже ти реши да обясняваш кой бил селянин, аз ти дадох няколко факта пък ти к`во си мислиш ми е през чепа. Не си мисли, че като ти си шушлек и другите задължително са такива. Говориш за манталитет пък си краставица от вътрешността на страната и се изживяваш като гений сред простолюдието. Само,че има факти, които не подлежат на оспорване. Тръгнал си да обясняваш за туризъм, на човек израснал по комплексите. - Смешно е, но само ти май не го разбираш. Приличаш по манталитет на онзи тъпанар от Банкя. - Дрънкаш без да си наясно! - Тук ни е писнало от лауреати по всичко, особено пък от вътрешността на страната. Гледай си зарзавата и не се бъркай в теми, които не познаваш.

    Коментиран от #130

  • 128 Чайка

    5 2 Отговор

    До коментар #122 от "Социумът":

    Да, бе. Особено Съни дей 6, който се намира на 2 километра от Слънчев бряг. Тези хотели, които цитираш са 2, а не 50.
    Не знам колко гънки има мозъка ми, но твоя със сигурност има 2 - една на условните рефлекси и друга - от катастрофа.

    Коментиран от #132

  • 129 Sunny beach

    1 6 Отговор
    Аз бях в Слънчев бряг и бях свидетел на този "феномен", който изненада и мен. Истината е, че времето сутринта беше много студено и ветровито и хората бяха предпочели басейните. Голяма манипулация е всичко това за липсата на хора. Вярно е, че чужденците си купуват чадър и в края на почивката го оставят до кошчетата за боклук. Вярно е и че 5 човека са ангажирани да те канят да вечеряш, а ЗАПЛАТИТЕ ИМ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА. Същото е и на плажа - ПО-ДОБРЕ НА 10ЛВ. И НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН ПЛАЖ ОТКОЛКОТО 5ЛВ. И ПЪЛЕН. НАЛИ МОМЧЕТАТА ЩЕ СЕ ИЗПОТЯТ В ЖЕГАТА.
  • 130 Социумът

    5 3 Отговор

    До коментар #127 от "Гларус":

    Да си селтак е състояние на духа,а ти очевидно си.

    Коментиран от #135

  • 131 Бай Благой

    19 1 Отговор

    До коментар #100 от "Гларус":

    Гларус, Гларус....Като ти чета коментарите и на право ми става тъжно.
    Я кажи да ли правилно съм разбрал??
    Да си оставям парите на слънчака(условно) за да може големите тузари собственици да укриват приходи (от мен), да мачкат работниците си с 500-600лева заплати(ако ги дадат), и после тия капитали пак да напускат страната чрез Бентлита, скъпи яхти и вили в алпите, купуване на политици,кметове и всякаква сган?
    Това ли предлагаш не разбрах?
    Тия тупани така или иначе си перат парите през тия хотели...защо да стъпвам там - ни обслужването обслужване, нито хотелите са хотели....сърбал съм попарата веднъж на Елените и съм мерси вече...2-ри път няма да търпя простотията.
    Родните "гларуси" изгониха и малкото нормални български(и не само) туристи по лайноморието ни...а като стана въпрос за ла*на....не желая да се къпя във фекалии и да гледам морето от прозореца на тоалетната!!

    Приятно изкарване на лятото на всички където и да сте!!

    Arrivederci.... Ciao!!

    Коментиран от #137

  • 132 Социумът

    13 1 Отговор

    До коментар #128 от "Чайка":

    В затворените комплекси проблемите са други.Абе вие не разбирате ,че сте зле.Че персонала ви са неквалифицирани хора,че продавате фалшив алкохол,че е пълно с гнусни сергии.Разбирам,че ви е гадно,но толкова можете.А че настанявате персонала по 4 човека в стая 2 на 2 и без климатик при нечовешки условия, това е друг въпрос.Колко още?Затова ви работят хора,които не могат да си напишат имената.
  • 133 Социумът

    6 3 Отговор
    Времето ще ви покаже.А точно от София ще дойде изриването,от Столицата.
  • 134 Хотелиера

    3 8 Отговор
    На тези празни шезлонги никога не е имало българи да почиват така че, какво се радвате не мога да разбера? Вуте си е напълнил сметките през годините, един сезон няма да го събори, вие да му мислите!
  • 135 Гларус

    1 6 Отговор

    До коментар #130 от "Социумът":

    Изразът е по- скоро " слепотата е често състояние на духа" но това е друга тема. Да перифразираш не ти се отдава. - Изложи се сериозна, като предходните ти коментари

    Коментиран от #136

  • 136 Социумът

    5 0 Отговор

    До коментар #135 от "Гларус":

    От теб оценки трудно мога да приема за адекватни.То се вижда състоянието на черноморието.Личните нападки при липсата на аргументи.Не бях работил,не съм знаел...Знам ситуацията в повече хотели ти казах от гънките по мозъка ти.Кажи за Роял Барчело как се пълни с вода,как смърди на мухъл и удоволствието е 100евро на вечер.Кажи ,опровергай.

    Коментиран от #138

  • 137 Гларус

    11 5 Отговор

    До коментар #131 от "Бай Благой":

    Не знам да ли си заслужава да ти отговарям въобще! - Кой контролира приходите в хазната? Има ли отговорни институции в тази посока? - Ако някой укрива данъци, кой е виновен за това? Как според теб, черноморието трябва да върне старият висок продукт? Като наливаме пари в чуждите икономики? - И теб да те питам като не бачкат тези по морето от къде ще дойдат данъците бе? - ОТ софийските чиновници? - Кое е по- добре да финансираш собствената икономика или чуждата? Ми търси си после данъците и развитието от съседите! Ако държавната политика е в ущърб на бизнесът ти ти какво би направил бе? Как според теб трябва да се компенсират постоянно растящите разходи и политиката на гонене на туристи? Какво е икономиката на страната? - Функционира повече от вътрешно потребление или от износ? Кой е виновен за състоянието на плажовете и водата? - Кой решава тези проблеми и кой взема заплата за това? Турция дотира туризма през правителството повече от 20 години. Каква е националната политика за този сектор в БГ? - Питам те защо вземат заплати? Защо трябва да се дотират дейности които не носят пари, а не тези които носят приходи? По- важно беше да се изхарчат например 3 млрд за саниране, а не дейност която носи приходи? - Не мислиш определено! Излиза така, че трябва да плащам данъци и да храня чиновници, а те и роднините им да ходят с моите пари от данъци да финансират гръцката икономика? - Басти простата мисъл дето я имаш!
  • 138 Гларус

    5 7 Отговор

    До коментар #136 от "Социумът":

    Ти си тотално безпредметен! Ходил два пъти на море и мисли, че са му ясни нещата. Копай с мотиката и не ми се преви на разбирко. - Кажи к`во работиш бе кърлеж? - На ли си капацитет? - А`ре пей!

    Коментиран от #141

  • 139 Булгар

    2 4 Отговор
    Моля всеки, който ходи в чужбина да сподели в кой град работи и какво, за да му го върна! Да не пазарувам във вмирисаните му бакалии, в миризливите му магазини или в заразните му салони и т.н.
  • 140 Социумът

    15 0 Отговор
    Изриване на всички непотребни катакомби и всичко наново.Оня Плаза ,дето спиш и от тавана тече вода,като завали дъжда.Смърди вътре,гъбясали стени...без думи просто. Иначе терикати са по морето...Трагедия,жива трагедия.А манталитета болен...татуирани селяни,назобени...хората къде са вече,тия още на анаболи карат.Това е мирогледа ,90те мутри...Мечтата на глупака
  • 141 Социумът

    6 6 Отговор

    До коментар #138 от "Гларус":

    Хаха ма на въпрос взимам по 200евро бе батка селска.Не два пъти съм ходил,а толкова съм ходил,че ти е бедна фантазията.

    Коментиран от #144

  • 142 123

    9 1 Отговор
    По цяла северна Гърция се закупиха от Българи хиляди имоти. Някой от собствениците дали ще иде на черно море според вас,едва ли.
  • 143 Булгар

    3 2 Отговор
    СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!! Пегъзи Музовски.
  • 144 Гларус

    6 11 Отговор

    До коментар #141 от "Социумът":

    А`ре бе цървул чакам те да ми обясниш к`в специалист си. Нита обясни за образование, стаж. А`ре пей! Не ми дрънкай простотии, цял ден те чакам! - 200 евро вземат проститутките тука. Ти фуста ли си или някой софийски амбреаж дето го ръготят софийските чиновници?

    Коментиран от #146, #147

  • 145 Ass453

    1 1 Отговор
    Ako pi6e6e i v kolko 4esa e snimkata
    Moge i da mu povjrvam
  • 146 Социумът

    8 8 Отговор

    До коментар #144 от "Гларус":

    А ти кой си?Въпроси ще задаваш на жена ти у вас.Запей ти в кой хотел си и каква диплома имаш.Виждам,че ти се пее

    Коментиран от #149

  • 147 Социумът

    10 5 Отговор

    До коментар #144 от "Гларус":

    Селчо с манталитет на село.Е затова говорим...от такива хората са разочаровани.
  • 148 Кольо купона

    12 2 Отговор
    Ибаха му мамата на всичко а толкова красиво беше преди години
  • 149 Гларус

    10 6 Отговор

    До коментар #146 от "Социумът":

    А`ре бе каиш чакам те! - Цял ден те чакам да обясниш какъв си какъв опит имаш? - Ето аз ти обясних! Израснах по комплексите бачкал съм там години наред още преди 89 година като ученик. Зад гърба си имам към 20 години стаж. Теб цял ден те чакам да ми обясниш, к`в си кадърен и колко много ги разбираш. Сто пъти те питам! - А`ре пей!

    Коментиран от #151, #153

  • 150 Cobra

    24 1 Отговор
    Преди 4 години Ангелкова се кълнеше пред народа че ако и дадат плажовете, ще бъдат евтини и плажа няма да е търговска зона. Взе ги в министерството и първата работа е да ги даде на мутрите, без да гледа обществения интерес. Това е истината
  • 151 Социумът

    3 7 Отговор

    До коментар #149 от "Гларус":

    Израстнал си на село.Казах спал съм в повече хотели от гънките на мозъка ти.Австронавт съм в свободното ми време и работя за USAF-FAI

    Коментиран от #152

  • 152 Гларус

    7 3 Отговор

    До коментар #151 от "Социумът":

    Ясно - Цървул си! Ти и животът си ще проспиш...

    Коментиран от #154

  • 153 Социумът

    5 6 Отговор

    До коментар #149 от "Гларус":

    Аз по-горе написах,че простотията по морето е престиж,но ти от злоба недоскив.Ти го доказа.Комустическия ти разсъдък е остарял ,пенсия батка.Не на селската агресия,пенсиика.
  • 154 Социумът

    5 5 Отговор

    До коментар #152 от "Гларус":

    Като кълнеш,по-леко ли ти става?Пенсиика батка,помисли за пенсиика
  • 155 tyres

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "яоэ":

    Ние не искаме да ни е евтино, искаме да ни е хубаво.
  • 156 742

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ОНЗИ":

    Големи яЙца.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 579

    15 2 Отговор

    До коментар #46 от "Гларус":

    Няма смисъл да даваш пояснения.На всички е ясно,защо е такова положението.Става въпрос за АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Възмутен

    15 4 Отговор
    По добре в Гърция или Турция на почивка отколкото на българското черноморие. Кожодерите да фалират.....
  • 162 бай Даньо

    10 13 Отговор
    Прави ми впечатление че тия фалшиви статии тук против бългасркия туризъм се пишят от тоя космат катил Венцислав Михайлов който е гарантирано че ще яде як бой някой ден , защото не се усеща че туризма в България е индустрия за милирди и не може да си позволи някакви келеши да му подливат вода ей така за спорта и защото обудалената българска публика е жадна за такива статии .... само приятелско напомняне. Да не стамне после бият журналисти! Малко ви бият и много ви изтряха дори... качвате се на чело! Ни маляките ни анадолските манафи щяха да ви цепят толкова време басма ако такава злостна кампания се разгърне ... Уж много мутри, мутри па не бият, а!?

    Коментиран от #165

  • 163 Почиващ

    11 4 Отговор
    Хайде пак, поредните български драми. Крокодилски сълзи, че нямало туристи. Това е ЕС, всеки си почива както иска. Аз съм взел Соломоновско решение. Правя една ваканция в Гърция и една в България и всички са доволни. Държавата, която всички хокате няма никакво отношение тук и хайде стига с тия тъпотии български само държавата майка да ви е виновна. Всичко си е частен бизнес, сами си определят цените и условията. Както си го надробят, така ще сърбат. Държавата да си гледа спазването на законите и това е. Чадъри, щезлонги, това не е работа на държавата.

    Коментиран от #167

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Шмекер

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "584":

    Ко ко кАза?😁
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 МлнДхнв

    11 1 Отговор
    От няколко години почивам на до скоро пренебрегваното северно черноморие .Все още не е съсипано от алчност. Ако и там започнат да презастрояват, България ще ме загуби като турист.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 321

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "яоэ":

    Напълно си прав. Като гледам минусите и плюсовете става ясно, че от гласувалите за теб 187 не са стъпвали в Гърция, а другите 86 знаят, че си прав, защото са ходили там. Ако сравняваме мини студио в Гърция за 70 евро в сезона с прилична хотелска стая със закуска в хотел 5* в България, да тогава може да кажем, че в Гърция е по-евтино. Но, факт е че в Гърция се ходеше основно заради спокойствието и пасторалната селска действителност. Сега от тези пълчища българи ще трябва да се търси друга държава за море.

    Коментиран от #173

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 някой

    20 6 Отговор
    Аз от поне 10 г. не съм ходил на мморе в бг. Ходя си зимата в Тайланд, Бали и Филипините (ел нидо, палаван) и ми излиза буквално по-евтино от бг, само не включвам билетите, но и те не са кой знае колко. Има по 500 долара до Банкок и от там са еър ейжа по 50 долара до където ти е кеф. А там си е екзотика, кеф ти бунгало на плажа на филипините, кеф ти ол инклузив на Бали или Лембонган (тва е малко островче до Бали), кеф ти нощен живот на Патонг на Пукет. За какво да им ходя на тия тъпи мутри на нашето море?
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 hienata

    16 5 Отговор
    За жалост статията е вярна. Лошото при нас е ,че не си взимаме урок от световната практика. Ние не сме измислили топлата вода, защо обаче не се поучаваме от грешките на съседите ни?!?! По времето на Франко и малко след него в Испания започва безумно (без общ стил) и повсеместно застрояване на морските курорти, в резултат- отлив на туристи. Към средата на 80-те разбирайки какво са направили , започват да събарят огромните хотели и да строят, малки хотелчета и вилички с много зеленина. Дискотеките са така шумоизолирани, че отвън не се чува нищо. Е как па един кмет по черноморието не стана и не каза СТИГА. Не ни е виновен Боко или Курни, кметовете са тези с най-голяма вина.

    Коментиран от #197

  • 184 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор
    Всеки който е пообиколил по света ще ви каже, че това с българския морски туризъм е като "бягане в чужда писта" . Никога няма да можем да се конкурираме успешно, просто токива са даденостите по света и у нас...
  • 185 Това тук е ЛУКС

    5 0 Отговор
    Комплект чадър и два шезлонга за 40 евро, нали?
  • 186 Социумът

    11 3 Отговор
    От НАП като направят справка излиза,че 1/3 от туристите са спали на хотел,другите 2/3 не са спали вероятно...затворени комплекси-оди ги фани.Обаче нема проблеми,така е удобно..Отделно,че по Слънчака са го направили на долнопробен курорт за низки страсти,а курорта е създаден като "еко" място.Само прахчета и проститутки,няма проблем-така е по-лесно и това ни е мирогледа.По-лесно е с молдовците,те спят и без чаршафи,а англичаните спят и по стълбището.Такова обобслужване имаме,щото повече си не можем и така ни е добре.
  • 187 Алекс

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "1111111111111":

    Само че като е за два шезлонга и чадър, защо тогава в касовия бон пише шезлонг. А най-отдолу - 1 артикул? Водещите на „Здравей, България,” доста наивно повярваха на обяснението на собственика. Уж пък само четири такива вип места имало... Ха-ха. Какво очакваш? Да си признае, че това е цената за един шезлонг? Ами защо на касовия бон не пише 2 шезлонга и чадър. Защо отдолу е изписано: 1 артикул?
  • 188 въпрос

    4 3 Отговор
    знаете ли колко е цената за бр. на чадър или шезлонг на плажа в БУРГАС.... ОТГОВОР : 01,2О лв/бр.

    Коментиран от #190

  • 189 Путкин

    6 12 Отговор
    Бил съм на повечето плажове в Европа и мога да кажа, че Българските плажове са по добри и по хубави в 95% от другите, само в Хърватска ми хареса повече и на Палма де майорка, всичко друго е кенеф или ужасно скъпо, за Гърция, няма да коментирам, никога повече в Гърция, Кипър е същия кенеф!
  • 190 въпрос2

    4 0 Отговор

    До коментар #188 от "въпрос":

    цената за комплект от чадър с два шезлонга на "Смокиня" е 15лв.
  • 191 въпрос3

    2 12 Отговор
    Сега , като си похарчите парите в Гърция/ живи и здрави да сте/ и като дойде зимата, кой от гърците ще дойде да ви ги остави в София? Сами си слагаме въжето. Ако нещо не ви харесва оправете го! Цялата страна на Вас се надява, ама Уви!
  • 192 Julio

    10 1 Отговор
    Клошарските курорти си искат клошарски цени. Ако чадър с шезлонги струват три кинта, тоя плаж от сниката ще е пълен. Това изчерпва темата...
  • 193 Социумът

    10 1 Отговор
    Заедно със строежа на комплекса започва проектирането и на лесопарка. Негови проектанти са инженерите: Борис Георгиев, Валентина Атанасова, Венцислав Кожухаров и Йорданка Величкова. При залесяването му на територията на комплекса са пренесени 550 000 m³ плодородна пръст, засадени са 300 000 иглолистни и широколистни едроразмерни дървета, 770 000 декоративни храсти, 100 000 рози, 200 000 дюнни треви, като инвестициите надхвърлят 150 млн. лв.

    Слънчев бряг е първият български курорт, удостоен с екоприза „Син флаг“, издигнат с ритуал на плажа пред хотел ”Европа“ на 4 юли 1995 г.
    Каде беаме,кАде отидеаме!?
  • 194 897

    10 0 Отговор
    Къде е Ангелкова? Дадена концесия на плаж Нестинарка с цена на чадър и шезлонг по 0.39 ст. а ми искат 5 лв. за шалтето . Да ходят да проверят защо е така? Повече няма да стъпя на нашето Черноморие .
  • 195 Антон

    5 8 Отговор
    Не знам защо се пускат подобни манипулативни и лъжливи новини! Говорих с мои близки, днес 02.07 на плажа на слунчев бряг в участъка от началото на несебур до бедрум е пълна лудница. Още в 10 сутринта ставало мазало. За по на север по плажа не са ходили. Пускайте си лъжите....единствено на плажа на оазис където са те е по-спокойно, поради спецификата на мястото.
  • 196 Кольо

    5 1 Отговор
    Докато всички големи хотели са свързани тайничко с политици , а те се командват от олигарси ,все по-лошо ще е за тях. За Народа няма как да е по-зле ! Той е на изчерпване.
  • 197 бай Даньо

    5 6 Отговор

    До коментар #183 от "hienata":

    Говориш глупости за събаряне на хотели в Испания . Не е имало такова нещо , това е мит за българските бетоноборци, които си предствят света по тоя опростен двуполюсен модел ( те друг начин на мислене нямат) или строят или събарят или ядат или серат ( на тая тема само серат ) . Гледал съм испански филм по темата всичкото "събаряне" е един хотел някъде си бил съборен защото бил незаконен, това е. В Испания е имало екплозивен бум на туризма през 70-те но после не последва спад в туризма или поне не спад заради "бетонирането" а времени циклични спадове заедно с икономическия цикъл. Испания става гигантаска туристичска индустрия ( втора след Франция в света мисля) която и днес храни маса народ, което няма как да стане както си го представят наши лайноморски бетоноборци със старите бунгала от мукава . Ако някой има носталгия да иде да ги види още ги има на къмпинг Смокиня ... Днес очевидно Испания се усеща богата държава, общо взето верно е, и иска друг туризъм по улегнал по подреден и забраняват шума и пиянските изпълнения , НО го правят върху материалната база от 70-те. Отново никой нищо не е разрушавал в Испания. НО пък тоя завой на Испания оставя една голяма ниша и нашите бързо я окупират с кампания "Come to Synny Beach the better Palma de Majorca!" Когато и е времето на България и тя ще го вземе тоя завой към спокоен пенсионерски туризъм , но рушене на хотели нама да има. Ще минат в друга категория ако толкова са нехаресвани , но няма защо да се руши.

    Коментиран от #199, #201, #217

  • 198 бай Даньо

    2 3 Отговор
    Къде е драмата тука? Особенно за българското простолюдие което нама никакъв залог в тая игра, дори както сами се кълнат не стъпват на нашето море дори и като консуматор на туристическия продукт!?

    Коментиран от #200

  • 199 Социумът

    6 1 Отговор

    До коментар #197 от "бай Даньо":

    Сами ще се разпаднат.Както потъва Барчело,както се разпада Съни Бийч Плаза,както се разпада Андалусия.Синганския персонал напада туристките,етажите се пълнт с вода,тече от покрива и се лее по стените и .н.Прочети коментарите в интернет,ако не вярваш.Ще бъдат изринати
  • 200 Социумът

    4 1 Отговор

    До коментар #198 от "бай Даньо":

    Драмата предстои.
  • 201 Социумът

    1 1 Отговор

    До коментар #197 от "бай Даньо":

    Oт идвaнeтo нa влacт нa coциaлиcтитe пpeз 2004 г., 1,300 ĸpaйбpeжни cтpoeжa ca били paзpyшeни.
  • 202 ДО ГЛАРУС

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "волен сидеров":

    Абе грарус, махнете се от София и взаимно няма да имаме проблеми! Писна ни от закоравели селяци като теб!
  • 203 Лукул

    5 4 Отговор

    До коментар #66 от "Гларус":

    Такъв комплексар рядко се ражда.....София ти виновна,издържал си я - аферим!?Знаеш ли колко пари влизат от данъци годишно изобщо!?
    Тук се коментира защо не ходим по нашето море,защо ни изгониха оттам...Ако нямаш какво да кажеш избивай си комплексите на друго място

    Коментиран от #229

  • 204 Черно море, много е добре...

    5 3 Отговор
    Днес плувах в чисто и топло Черно море,продължавайте да ходите на Бялото......

    Коментиран от #205, #210, #222

  • 205 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #204 от "Черно море, много е добре...":

    Днес плувах на по-чистото и по- топло бяло море с ефес в ръка:))

    Коментиран от #211, #213

  • 206 Гледач

    9 2 Отговор
    Е така е по големия изяжда по малкия. Гърция има 12500 км морска граница а БЪЛГАРИЯ 270 км.МОЙ ИМА РАЗЛИКА? В Гърция СЕЗОНА е по дълъг от БЪЛГАРИЯ май има разлика???НО вие папагалите така УНИЩОЖИХТЕ Малкия и средния бизнес и малкото и средна ПРОИЗВОДСТВО. Вие ПАПАГАЛИ си дадохте порите да ви ги изнесат ХИПЕРМАРКЕТИТЕ.И по този начин обрекохте МАЙКИТЕ и бащите си на гладна СМЪРТ. ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ГНИДИ ГНУСНИ
  • 207 Shadow Fiend

    2 1 Отговор
    Яяяяя пак съм тука, каква неприятна изненада за някои...
  • 208 Shadow Fiend is Back

    2 1 Отговор
    Яяяя каква неприятна изненада, пак съм тука!!!
  • 209 Shadow Fiend is Back

    4 1 Отговор
    Да се върнем към темата, стана така, че казах каква е истината за нашето лайноморие, опа грешка исках да кажа черноморие и ме баннаха, но за кратко време, понеже може да знам как да се върна отново и ето ме жив и здрав, пак модера да си банва колкото си иска, пак ще се върна ако се наложи...
  • 210 Shadow Fiend is Back

    5 1 Отговор

    До коментар #204 от "Черно море, много е добре...":

    Плувай си колкото си искаш, и пълни гушите на мутрите, аз казах преди да ме баннат, че крака ми няма да стъпи повече там и обясних като нормален човек защо, но явно статията е поръчкова за някои и решиха да ме трият, че някой може да прочете и по лошото за тях да вникне в нещата и да му светне лампичката...
    А това са малкото заблудени ресурси които идат при тях ама и те ще спрат един ден...
  • 211 Черно море, много е добре...

    3 2 Отговор

    До коментар #205 от "Реалист":

    Пия ирландско уиски,наздраве

    Коментиран от #212

  • 212 Shadow Fiend is Back

    3 2 Отговор

    До коментар #211 от "Черно море, много е добре...":

    Сигурен ли си, че не е блек рам? Хахахахахахахахахахахахахахахах
    Аз пък шмъркам амфети и си мисля, че е кока...
  • 213 Shadow Fiend is Back

    3 0 Отговор

    До коментар #205 от "Реалист":

    Няма нищо в неделята заминаваме на наистина чисто море в керамоти...
  • 214 500

    5 1 Отговор

    До коментар #125 от "Социумът":

    Много лошо хора сме.
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 hienata

    3 1 Отговор

    До коментар #197 от "бай Даньо":

    Може и да си прав, но за Майорка. Там просто е строено с акъл и е страхотно място. Това което писах се отнася за Коста дел сол (или беше Коста брава) и го гледах по Дискавъри. Проблема е че го е имало, а ние не си взимаме урок.
  • 218 весела

    10 2 Отговор
    миналата година бяхме в бари италия с самолет с мъжът ми и ни излезе същите пари който дадохме по миналата година за същите дни на слънчев бряг :) за тази година в турция 7 нощувки ултра олл инклузив на първа линия буквално на самия плаж в пет звезден хотел с всясакви глезотийки и храна на корем за двамата ни е 900 лв с транспорта ми то излиза че ни е по евтино да пътуваме по чужбина от колкото плна наще мръсни плажове тук в бг за 7 дни под 1700 лв не сме падали ..ужас за тия пари в франция ще си почиваме тия наще хотелиери не познават парите .но ще се научат като останат три . четери лета без клиенти и половината затворят . ще почнат да дават двойна стая за по 10 лв на вечер само и само някой да отиде ама пак ме съмнява с тая мръсотия и тази храна аз не бих ..
  • 219 Кумчо Вълчо

    5 2 Отговор
    Сигурно цената от 40 лв. на шазлонг включва и свирка.
  • 220 Росен

    8 1 Отговор
    Факти, каня Ви, да дойдете в Сънчака*, да се разходим и да се убедите, че не само цените са проблем. Инфраструктурата е под всякъква критика. Няма укично осветление, уличките леш, през най- големия поток от хора/именно на плажната алея/ някой се уреди да пусне атракционно влакче, което не се съобразява особено дали има хора пред него, а не са еденични случай на ударени хора, но никой не говори за това. Всеки само знае бетона та бетона. Не! Именно липсата на адекватна инфраструктура, високите цени без покритие и още някой дреболий са причинината коятогони туриста.
  • 221 мухаха

    4 4 Отговор
    Благодарение на Бойко Борисов и Европейския съюз може да си почиваме в Гърция,Турция и където си искаме....Честито на социалистите!
  • 222 Социумът

    1 2 Отговор

    До коментар #204 от "Черно море, много е добре...":

    Поплувай през август-септември там около бедрума,гарантиран по-добър цвят и аромат.А ако ти е слаб аромата разходи се до Ахелой-Равда.

    Коментиран от #223

  • 223 Е и?

    3 1 Отговор

    До коментар #222 от "Социумът":

    Там плувах като бях малък,сега ходя на места където те няма

    Коментиран от #226

  • 224 Румяна Костова

    2 1 Отговор
    20 Евро има и за шезлонги в Гърция, само че качеството и визията са съвсем различни. Удобен матрак двадесет и няколко сантиметра. По-евтин ще излезе почивката в Гърция за обикновения българин, ако ползува студия, в които си готви сам, всеизвестно е, че една шопска салата там струва 6,50-7 Евро. Макарони карбинара на някои места до 20 Евро. Или цялата почивка преживява само на гиро.
  • 225 Бела жига

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Българинът се умори да воюва срещу държавата за нормална почивка на родното си Черноморие!!! Много точна статия!!! Дори и родните политици и попфолк маймуни предпочитат да отсядат при комшиите вече. Много си прост Сашеее, много!
  • 226 Социумът

    3 2 Отговор

    До коментар #223 от "Е и?":

    Е обясни на тези,които плащат,за да плуват в шоколада.Ти и сега си малък,а последно бях в Мексико за 2хил лева една седмица ,нямаше те.
  • 227 Е и?

    3 0 Отговор
    Да не си бил в Столипиново?
  • 228 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "марадона":

    Щото си уродлив плазмодий. Прочети хубаво, та дано зацепи сбърканият ти мозък как те манипулират и провокират злобата и комплексите ти.
  • 229 Гларус

    1 0 Отговор

    До коментар #203 от "Лукул":

    О аз знам колко данъци влизат!- Съмнявам се обаче ти да си наясно...
  • 230 Tttrrr

    3 1 Отговор

    До коментар #123 от "Гларус":

    Човеко, мисля точно като теб. Изразяваш се ясно и считам , че си прав. Поздравления.
    Живея в Русе.

    Коментиран от #231, #233

  • 231 Изобщо не е прав “ Гларуса”

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "Tttrrr":

    Защото до 1944 година 37 процента, а след това 50, е обемът от общото промишлено производство на България, от София! Сега дори в повече проценти! 800 те най-големи данъкопладците са софийски фирми! Та кой внася, на третият месец, поне, косвеният данъкДДС, а корпоративният?! И през соца, чрез ДСО-тата, данъците постъпваха в София! Така, гларусът има много здраве и ти с вторият по големина град, след Пловдив , след Освобождението! Колко фирми, с регистрация, по ДДС има по морето? Колко в Русе и колко в София?

    Коментиран от #232, #234

  • 232 Гларус

    1 0 Отговор

    До коментар #231 от "Изобщо не е прав “ Гларуса”":

    Добре че се върнах вечерта да прегледам да ли няма някой като теб, че да му отговоря. - Сигурно си наясно, че Българската икономика се движи основно от вътрешно потребление. Износът заема съвсем малка част и вероятно лесно можеш да го провериш през справките на НСИ. - Аз вече съм ги гледал не един път. Та схемата при Вас е много проста. Държавата налива пари в един град и е близко да акъла, какво се случва с бизнеса там. Само тъпото метро е достатъчно всяка година да се отрази в образно казано приноса на Софийска община към общият оборот и данъци. Това разбира се е само един от многото. Само може да си отговориш след като всяка година се наливат през държавата в този проект 350 млн. е. през оперативна програма транспорт. Тези пари влизат в иконоиката на София нали! - какво се случва с потреблението на бетон, плочки, метал, машини, работни заплати, потребление на ел . енергия и т.н. и т.н. В страната такъв бюджет нямат нито един от големите градове. Средно бюджетите наголемите градове са от 250млн до към 300 млн. средно годишно и то лева! Субсидията към местният бюджет на София от държавата е средно годишно още около 600 до 900 млн. в различните периоди от време. В същото време към местните бюджети на останалите големи градове върнатото като субсидия е около 100 -150 млн. лева. Как се отразява субсидията върху местната икономика от 600 млн. и как се отразява субсидията от 100 млн. в бюджета на Бургас да речем? Отделно тая паплач чиновническа в софийско
  • 233 Гларус

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "Tttrrr":

    Привет брат! - Имам много приятели от твоят град и все свестни мъже! Иначе шопите ся ясни! - Като децата са! Мислят, че храната идва от супермаркета. -Не се и интересуват нали парите идват от другаде...
  • 234 Гларус

    0 0 Отговор

    До коментар #231 от "Изобщо не е прав “ Гларуса”":

    Бях написал още един куп данни в предходният ми отговор, но за нещастие пространството тук за писано е ограничено! Апропо нека да ти кажа, че Нефтохим Бургас е регистрирана в София, Солве Соди също е регистрирана там , а заводите са тук покрай морето. Фирмите на Пеевски са регистрирани там, но оперират по общините, щото е ясно как се печелят обществените поръчки. Като дадеш обществена поръчка на Пеевски и Валентин Златев за строеж на Хемус за 1 млрд лева, чиито фирми са регистрирани умишлено в София в Големи Данъкоплатци къде се отчитат приходите? - А къде са им работниците? Дори фирмите на ТИМ, Маджо и да не ги изброявам всичките нарочно са регистрирани в София . А къде работят реално? - На Домусчиев част от фирмите, които не са в София що се регистрират там? - Трябва да разбереш, че вие там сте зависими от държавните средства и ако ги няма ... - Горите! Само издръжката на дъжавният апарат всяка година ни струва почти 4 млрд лева, от които към 3 млрд остават в София! - Как според теб се отразяват те на местната икономика? - А ако издръжката на държавният апарат не е в София а да речем в Кричим? - Какво ще се случи с икономиката там и как ще се отрази върху потреблението, стойността на БВП, образование, прирастна населението и т.н и т.н. ? - Трябва да се научите да мислите там щото само тъпотии творите! - Зависими сте изцяло от обществените пари, а те намаляват просто щото в София се вземат изключително тъпи решения! - Вие не храните страната! Мие се х
  • 235 111

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "яоэ":

    Ами, така, както си ги изредил, май е всичко.
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.