Last news in Fakti

28 Юни, 2019 08:07 4 854 26

Евтино море с отстъпки до 30% за юли и август

  • море-
  • плаж-
  • отстъпки

Стотици оферти за намаления предлагат от бранша заради трудния сезон

Евтино море с отстъпки до 30% за юли и август - 1

Отстъпки от 10 до 30 на сто предлагат почти всички черноморски хотели за почивки през лятото. Липсата на достатъчно ранни резервации, отлива на туристи от Русия и Германия, активизирането на преките ни конкуренти като Турция, Гърция и Египет, са причина повечето места за настаняване да останат с много празни стаи дори и през силния летен сезон, коментира в. „Труд“.

„В момента да си вземеш стая в хотел на първа линия през август не е проблем. Като на всичкото отгоре ще ти излезе по-евтино, в сравнение с платеното при първите ранни записвания през периода януари-март”, обясниха за „Труд” хотелиери от Южното Черноморие.

Дори класни петзвездни хотели на първа линия са обявили намаления за високия сезон през юли и август. В по-малки курорти на север и на юг част от хотелите въобще не са отворили врати.

В най-големия български морски комплекс Слънчев бряг на пръв поглед хората в момента са много. Но реално тълпата, с която не можеш да се разминеш на улицата вечер, и липсата на място дори за хавлия на плажа са останали в миналото. Хотелите на брега на морето някакси успяват да привлекат повече туристи с големи намаления, но работят далеч от възможностите си при пълна заетост. В същото време тези на втора и трета линия разчитат единствено на ниски цени, за да привлекат гости, обясниха от бранша.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муя

    61 2 Отговор
    Га наливаха бетоня ни риваха.Нека сега чаровницата Ангелкова да каже две мъдри слова.....искрено им пожелавам слеващата година два пъти по-малко туристи от сегашната и така, докато плажът стане отново само пясъпна ивица с ширина/отстояние от сгради, павилиончета, чалготеки поне 300метра...

    Коментиран от #8

  • 2 анг

    5 16 Отговор
    Фейкнюз!!!
  • 3 Новичок

    9 18 Отговор
    Шумомера на оня скат(В.Симеонов) каде е да провери там децибели това онова.
    Гоните хората после, няма туризъм да ви го ........ у шмекерите.
  • 4 аре веее

    24 3 Отговор
    Бойкоооо, докарай пак туристте бря. Нали преди резаците като свалиха самолета на ватенките и ти каза, че си направил всичко да докараш руските туристи. Докарай ги пак де.
  • 5 Дотук с туризма

    33 1 Отговор
    Престроиха и ос.аха крайбрежието и морето,скоро не 30% отстъпки да правят а пари да дават никой няма да отиде защото хората се отвратиха и вече не приемат Българското Черноморие като място за отдих а като мръсно и долно свърталище на всякаква измет.И там Демократичния ефект даде дефект...
  • 6 смок

    30 2 Отговор
    Евтино, ама гадно. Аз съм на Халкидики.

    Коментиран от #9, #24

  • 7 незнайко

    27 0 Отговор
    Само така . Нека да разберат, че бързата печалба е мит !!! Само с постоянство и доро обслужване се набират клиенти !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 123

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "смок":

    Е,и? Нито е по евтино, нито е по чисто (без морето, то е перфектно )! Гръцката леглова база, без хотелите за по 300 лева на нощ, са пълна трагедия сравнени с нашите! Оборудване, чистота, абе всичко е ниво или две надолу! А баните? Това душ кабина е мръсна дума там, трагедия пълна! И остава единствено, освен морето, прекрасната храна и наистина доброто обслужване! Но пък и това струва пари! Нормална вечеря за четирима с няколко напитки и рибоци лесно надхвърля 70 евра в непретенциозна кръчма, а ако искате наистина качествена кръчма, то 50 еврака на човек изчезват! Та, мисълта ми е че всичко струва пари.....
  • 10 Само в Гърция трябва да се ходи

    15 1 Отговор
    Да нека да нямат и един турист, от 7-8 години ходя само в Гърция, тука просто е уникално, чистота, обслужване, храна просто са на друго ниво недостижимо за нащо черноморие, искрено се надявам да фалират няколко хотела по нащо море и да ги съборят и да се върне чара от едно време, елате в Гърция и вижте дали има хотел с 20-30 етажа , няма как да видите защото не съществува такъв хотел :-)

    Коментиран от #12

  • 11 Радо

    3 4 Отговор
    Не знам за какъв отлив от туристи става въпрос, имам един познат, дъщеря му е управител на голям ресторант в Сл.Бряг, бачка по 18 часа на ден, ималимного работа, по над 1000 клиента дневно, звънях в Крапец, има един хотел, да не му правя реклама - 98лв двойната стая със закуска....аз лично предпочитам да ходя на Северното ни Черноморие - от Шабла включително нагоре, спокойно е, няма дискотеки и простотии, тихо е, плажовете дълги и широки.

    Коментиран от #17

  • 12 123

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Само в Гърция трябва да се ходи":

    А ти случайно да знаеш, че Гърция е сеизмична зона, няколко категории по висока от България? И може пък това да е основната причина,а? Доколкото знам, повече от 5 етажа не се позволяват поради тази причина, и то не навсякъде, разбира се! Хубава е Гърция, безспорен факт, но е поне 30 до 40 процента по скъпа почивката от при нас! Чантаджийте, консервите и багажниците с домати не ги смятам! Те са си балкански 'феномен'😀

    Коментиран от #16

  • 13 Гост

    11 1 Отговор
    Така е когато не мислиш какво правиш така става.Аз от 5 години само в Гърция ходя,същите пари каквито и в България харча,но ми е по-близо,а за качество на почивката няма какво да говоря.Много има д а се учат нашите ... Желая има успех с привличането на туристи.
  • 14 Халкидики

    7 1 Отговор
    Е новото бг черноморие. Там почиват всички българи. Вкусна храна, добро обдлужване, чисто море, цените са умерени, хотелчетата малки, уютни, хората усмихнати и благодарни, че си отишъл при тях.
  • 15 123

    4 0 Отговор
    не забравяйте да вземете ЛОПЕДИУМ
  • 16 Ти не си добре

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Кви ги дрънкаш бе приятел, колкото ние сме сейзмична зона толкова е и Гърция, и има закон за стройтелството по морето за да не стане като нащо море , закон които се спазва и то много такива са глобите че тука имаше едни Пловдивски терикати тръгнали да строят къщи и вместо два етажа вдигнали и тавански полуетаж, веднага забрана за строеж и 15000евра глоба, от 13-се години им седят къщите на груб строеж , ако беше в БГ-то щяха да дигнат по 3-4 етажа и нямаше да има проблем ей там е разликата мойто момче:-) А за скъпото не е вярно една идея по скъпо но нищо фрапантно на Слънчака да не е евтино или не знаеш цените:-)

    Коментиран от #18

  • 17 селянин от обеля

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    На Крапец двойна стая със закуска за 98 лв. никой няма да отиде, това е цената на която имам резервация на човек Олинклузив на първа линия на Златните.
  • 18 123

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ти не си добре":

    Може, може. Не знам какви закони има, ама гърците са си същите търгаши като нашите търговци, просто са по усмихнати и любезни, а храната е пресна! То няма и как да е, при положение че морето им е пълно с риба, а и менютата като цяло не са кой знае колко богати! За три вечери на таверна и съм опитал всичко, образно казано! А цените, еееех цените! Нали знаеш, всичко е въпрос на възможности и разбиране! При нас е така: нощувка-100 евро средно, добър апартамент, или студио; плаж: на ден, за 2 пъти ходене - между 40 и 50 евро, зависи; обяд: между 20 и 30 евро; вечеря- според менюто, но между 50 и 70 евро; хайде и една разходка да слегне храната с по един сладолед или нещо си-10 евро, грубо! Е, какво излиза, че за нормално прекарване, без изхвърляне, си отиват едни 200 до 220 евро на ден, това е! И сме трима! Ами ако сме четирима? Хайде умножи по 7 и става ......, в лева! Разните му закуски, води, сокчета за стаята, нещо за прехапване, въобще не влиза в цената! Каква евтиния, какви 5 лева бе, приятел! Тази сутрин пред мен в магазина един македонец отнесе 10 консерви! Така ли ще е евтино?

    Коментиран от #19

  • 19 Турист

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    Прав си за парите. Туристите които са по ядене и пиене юнашката, не им мърдат цифрите които описваш. Причината да ходиш до Гърция е само природа, море, тишина, а не да оставяш толкова пари по прехвалените им хотели и ресторанти. Личен избор е, не го критикувам, но ако наистина искате хапването да е добро и по 5-6 пъти на ден като броя сладоледите, фрапетата и бирите, наистина е глупаво решение да се ходи в Гърция. И тъй като повечето са по якотото хапване - да отидат в България, гаранция ще им е по-евтино и то с много.
    Но ако търсиш уединение и чисти и почти пусти плажове, по необходимост си в апартамент и си приготвяш храната. Е, все ще има някоя таверна, но не можеш да очакваш нито качество, нито нормални цени като е на майната си. Та зависи какво търсиш, ако си забелязъл самите гърци не са мнозинство в скъпите хотели/ресторанти, те си падат по друг вид почивки - палатки, бунгала, отдалечени къщи.

    Коментиран от #21

  • 20 Да бъдете вече

    6 0 Отговор
    други късно е. И без пари няма да дойдем. Туристът не търпи противния манталитет. Това време отмина и никога няма да се върне.
  • 21 123

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Турист":

    И ти си прав, ама много даже! Ние ходим заради плажа и храната. Аз лично мога и едното и другото, както си го описал, ама 'моите' имат друго мнение по въпроса, и аз се 'хлъзгам'😀, кво да правиш, обаче си струва!
    Не трябва обаче някои да генерализира почивка в Гърция като нещо евтино и по джоба на всеки българин! Яд ме е само, че някакси се превръща в тенденция да се обяснява колко е гот тука, как е без пари, и си цар едва ли не! Може, ако имаш кинтаци, що не! Този който кара скромна почивка в България кара такава и тук, но на цена на сносна такава по Черноморието, при дефинитивно добро планиране на времето и офертите! Хубаво евтино няма, никъде!
  • 22 съвет за утре

    6 0 Отговор
    Ей, не ходете с детски колички из комплексите, не се карайте, не си търсете правата и задължително оставяйте яко бакшиши... щото иначе ще Ви наплюят...
  • 23 ТиТи

    6 0 Отговор
    И тука какво ? Резервация от зимата, че да е по - тънко, отиваш и да готин хотел на първа линия с 10 паркоместа за 50 стаи. Влизаш в стаята обстановка скъпа- кърпите захабени и на петна, пясъка в банята е от миналата година,а прахосмукачка в стаята май е пускана за последно при откриването на сезона. Климатика работи ама нещо все изключва като поработи 20 мин. , а и нощните лапи са им изгорели крушките. Имаше 2-3 хлебарки умрели в гардероба ама става. Матрака и възглавниците май са купувани на промоция от някой битак, защото имат причудлива форма и цвят. Спокойно нахлузваме новия бански и ще отскочим до вътрешния басейн да ударим по едно фрапенце. Отиваш и сърдит мургавелко с червен бански ни обслужва , ще се наложи да го пием прави , защото за 50 стаи в този хотел сложили 20 шезлонга . Пристига семейство евророми , от 10 години в Испания и те да усетят БГ курорт и да се почувстват като белите хора. Влизат и петимата директно вътре , ходили до стаята да се орахатят , че яли преди това и им било тежко. Ама някой да им бе казал, че трябва да си измият дупетата преди да влязат в басейна. На единия банския даже бе кафяв отзад. Отказваме басейна тръгваме към плажа . Хоп изненада , тука по-добре за 50 стаи -50 шезлонга, но пак всичко заето , но ето точно до хотелските са и платените 10 лв. шезлонг, 10 лв. чадър и само 5 кинта масичка, а ама на шезлонг едното краче малко счупено, нищо му няма ще издържи, сложете жената на него , че е по-лека. Приближавам водата и
  • 24 EEEEE

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "смок":

    КАК Е ХАЛКАТА ТИ ТАМ, ОНОЖДАТ ЛИ ТЕ.
  • 25 gost

    1 0 Отговор
    мисля , че е време да събаряте .........
  • 26 Ddddd

    1 0 Отговор
    България има голям късмет,че не граничи с Испания,че тогава един турист нямаше да видиме. Препоръчвам на всички да посетят Ла Манга-Мурсия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове