Last news in Fakti

6 Юли, 2019 13:53 8 125 40

Разделят на зони курортите по морето

  • курорти-
  • черноморие-
  • туризъм

Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането обаче е невъзможно

Разделят на зони курортите по морето - 1
Снимка: БГНЕС

Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното министерство, съобщи бТВ.

Идеята е националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, например, да бъдат разделени на зони – съответно за забавление и за семеен туризъм.

Южният плаж на Слънчев бряг да остане парти зона, в която дискотеките да работят през цялата нощ. За това настояват от Българската Асоциация на заведенията.

Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невъзможно, тъй като курортите са изградени още по времето на социализма като семейни.

От Министерството на туризма пък предлагат с решение на местната власт да се определя в националните курорти до колко часа да се вдига шум.

"Големите туроператори работят изключително сегментирано, за това когато говорим само и единствено за национално курорти, да има зониране, за да се предлагат по-целево туристическите продукти, предложи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Валери Симеонов, депутат от Обединените патриоти, по принцип може да се обсъди едно такова отделяне на отделни, умишлено създадени, такива места за развлечение, в които да е разрешено озвучаването и след 23 ч.. По думите му това е въпрос на бъдеща законова уредба и задължително тези зони трябва да бъдат нови и доста далече от всички населени места.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КЛЮКАР

    51 2 Отговор
    Късно е либе, за китка.
  • 3 Колега

    54 8 Отговор
    Те хората сега не искат да ходят заради дивотията, те искат зони за дандъния да правят.... Не разбраха, че новите богаташи и средна класа не са тъпи чалгари като старите цървули.

    Коментиран от #34

  • 4 няма ред

    40 5 Отговор
    Свободията взема връх над разума. Затова и велосипедистите карат навсякъде като хлебарки. Зомбитата искат музиката на макс и да не спира. Бойко мутрагена вечно да царува.
  • 5 кос

    43 5 Отговор
    ангелкова при Сталин щеша да бъде вкарана в лагер за престъпление срещу народа

    Коментиран от #19

  • 6 Анти милиционер

    6 2 Отговор
    Въряи се към затваряне на дискотека "Единственият", "Кубинката" и "Спалнята"

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 111

    3 5 Отговор
    Da vi e.a y pymacite
  • 9 миризлив пор

    27 1 Отговор
    Изгониш ли хората, после трудно се връщат обратно. Ако си тъп е за постоянно, покрай морето заради влажността плътността на въздуха е по голяма. Който е учил физика ще е на ясно че и алармата от нощните дискотеки ще се чува по надалеко.

    Коментиран от #38

  • 10 Давид

    40 8 Отговор
    Истината , която крият е че хората нямат пари . Обеднели са . В Гърция ходят - сводници , дилъри и едър и дребен бизнес останал на хранилка в София и още няколко града . Не е заради цените . При нас е по евтино . Задкулисието тъй водещо всички партии съсипа народа . Продадоха се на чифутите .

    Коментиран от #17, #20

  • 11 Професор

    11 33 Отговор
    Тази година ще бъде най успешната за туризма благодарение на министърката на туризма и Генерал Борисов. Нека комунистите реват. Само Герб още един мандат за Генерал Борисов!

    Коментиран от #30

  • 12 onq s konq

    11 3 Отговор
    йессс...!Истинската атракция ще бъде ЗОНА-51,копирана 1 към 1 от Американската-строго охранявана и с разрешен достъп само на "специални хора"!
  • 13 животно

    27 1 Отговор
    Тая с конската муцуна, няма ли да подава оставка?
  • 14 NOV

    4 10 Отговор
    tozi sibanak simeonov kakvo RAZBIRA ot turizam ce ste resava i razrusava cal ikonomiceski otrasal neveji neznaesti nemojesti ,,UPRAVLAVASTI,, naroda ibaga ot vas nama evropeec koito da raboti za 300 evro ...BoKLUCI
  • 15 Боко цезара

    10 1 Отговор
    Разделяй и владей !
  • 16 баба Гици

    6 1 Отговор
    Ей ся шси го преместя. Наопъки. Жендърски привети от на баба Гици
  • 17 Centurion

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Давид":

    Горе Доло така са нещата. Пари няма в малките градове и села,то даже градове не останаха,хората ги няма.Тези които могат да си позволят цените на морето ,няма да си дадат парите и да си губят времето и да си развалят настроението с България. Потенциялните клиенти на Българските курорти пък нямат пари,те биха отишли но не могат да си го позволят И така или оправяте всичко и намалявате цените поне на половина, или умирайте от глад.
    Но по принцип почивката е да се почива а не да се беснее по дискотеки,
  • 18 Йозеф

    15 0 Отговор
    Зонирането няма да реши проблема с презастрояването, мизерията и неадекватните цени. Целият Слънчак да го направят парти зона без никакви ограничения, да направят плажовете със свободен достъп и засилят контрола по действащите хотели и кръчми в другите курорти и евентаулно след 10на години хората ще се върнат.
    С еквивалентни цени всеки нормален отива в Гърция и Турция, където могат да предложат много повече. Да не говорим, че през airbnb може да резервираш по цял свят има много приемливи цени.
  • 19 Таз грозотия немаше да е у затвора

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "кос":

    Щото немаше да се издигне до министър😂😂😂
  • 20 Кое е по ефтино в бегето е😂

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Давид":

    В турция ол инклузив в хотел 5 звезди е 600 лв на човек 7 нощувки 9 дена сато имаш безплатен паркинг ако си с кола...да има и по скъпи хотели в турция но аз казвам такъв които е перфектен цена качество...например в кашадасъ аква фентъзи с наи големия аква парк в турция и околните държави в зависимост от месеца може да намериш оферта на 700лв ол инклузив на човек с аквапарка в цената...имаш денонощно ядене и пиене на корем дискотеки шоу програми интернет и други безплатни забавления..къде го има това в бегето на по ниска цена а?

    Коментиран от #26

  • 21 То след месец

    9 1 Отговор
    Сезона ше е минало вече😂😂😂
  • 22 Sky-blue

    7 0 Отговор
    Тая що не вземе да си ходи само лъжи трябват им дискотеки че да си пласират стоката ато едни туристи идвам само такива където живеят на социални абсолютни главочи
  • 23 Лекар БГ

    9 0 Отговор
    Приберете тази жена от Морето!!!
    Плаши всички-и сегашно летуващите,и евентуалните такива Всеки уикенд е на море на разноски на фиска.Върши ли нещо?
  • 24 Археолог

    6 0 Отговор
    Условията в България цена качество на предлаганият туристически продукт са по скоро отблъскващи от колкото привлекателни!Сега има евтини полети и ранни резервации и нещата се вързват много под тукашните предложения.
  • 25 Ще разделят зони

    5 1 Отговор
    за чужденци и българи, както беше при социализъма. Ние немаме пари.
  • 26 Професор

    2 9 Отговор

    До коментар #20 от "Кое е по ефтино в бегето е😂":

    Какви аква паркове бр комунист?! Ти знаеш ли че шезлонгите които са по 70 лева са италиански бе? Само за 700 лева може да лежиш под шезлонг италианско производство защищаващ от слънчеви лъчи в продължение на 10 дни бе! Щял да плаща 600 лева за 7 дни в Турция с безплатна храна. Ти на почивка да не би да ходиш да плюскаш бе червен каскет! Навремето обирахте мандрите и утепахте дядото на Генерал Борисов както и дядото на Майката на нацията Цецка Цачева!

    Коментиран от #28, #29

  • 27 А такса за влазането в блатото нема ли

    4 1 Отговор
    Да тури тва грозотилище😂😂😂например колкото е тоалетната 1 2 пари то и без друго е гомноморие😂😂😂
  • 28 Аа не ше главувам като почивам😂😂😂

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Професор":

    Даже и коктеилче нема да пия😂😂
  • 29 Centurion

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Професор":

    Малко извън темата,по повод на Дядото на Борисов.В едно предаване стана дума за смъртта му.Бойко казва, че кумунистоте са го убили,а в предаването твърдяха ,че е убит от върнал се от фронта съпруг на жена която дядо му е обикалял.
    И сега въпрос ,ако е убит по политически причини от комунистите,защо баща му и Бойко са биле Комунисти и двамата са работили в МВР!!!
  • 30 Коко

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Професор":

    Абе професрли си илидоцент или просто глупак незнам знаеш ли в коя посока е морето ама отиди и виж с широко затворените си очи за какъв сезон става въпрос чадърите са повече от хората и това благодарение на творците на простотията гробарите начело с Боко тиквата ама какво може да избере прост човек ами простотия доказа го и с последния си избор на БНТ

    Коментиран от #31

  • 31 Професор

    1 13 Отговор

    До коментар #30 от "Коко":

    Професор съм автор на хиляди книги и дисертации. Моля администрацията да блокира зрители които отправят обидни коментари за Генерал Борисов който е Голям Българин, Родолюбец и Патриот. Как се осмеляваш да наричаш Генерала "Боко" и "тиквата"!? Безсрамник! Враг на народа!

    Коментиран от #32, #37

  • 32 Боки в траур 3 дена😂😂😂

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Професор":

    Че така го наричаме😁😂😂
  • 33 Що така

    2 0 Отговор
    Ми се струва, че на министърката ще и бият камшика. Много пара се чака от този туризъм, пък нейните издънки една след друга. Я и преорали нивата с ония защитените, я бариера сложили или купен паркинг сред нищото
  • 34 Бай хай

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Колега":

    А бе новия..,кога успя да забогатееш бре?

    Коментиран от #35

  • 35 Колега на колегата

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бай хай":

    Вчера. След обяд. С талонче от lafka. Раздаваха ги с боба в махалата.
  • 36 В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ

    4 1 Отговор
    В което число влиза и Гърция (Която ни дават за пример , че ще фалира и че били по зле от БГ) Морето и плажа са за ВСИЧКИ ! НЯМА БЕТОН, ПЛАЖОВЕТЕ СА ЧИСТИ. Няма концесионери както в корумпирана БГ. Жалко за нашето черноморие с такива управляващи и ненаситни концесионери. Няма такава глупост 30-40 лева за чадър или шезлонг освен в БГ. Простотията и корупцията в БГ не е само в туризма а в всички сектори. Затова и не може да отлепим от дъното в което затъваме още и още в НОВА БЮРОКРАЦИЯ и КОРУПЦИЯ. Докато ни управляват клоуни и пожарникари и най вече корумпирани хора , ще затъваме още във всеки сектор от вече умралата ни икономика, за съжаление.
  • 37 Професоре

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Професор":

    Вучков , колко книги си написал бре???? Аз съм доктор и ти препоръчвам да си пиеш хапчетата редовно без пропуск!!!!! ;)
  • 38 Аз Някой

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "миризлив пор":

    Колко да да си прост...
  • 39 ДОКОГА

    3 0 Отговор
    Докога,докога,докога,,, ще се правят и преправят закони само за да се угоди на една шепа хора????????????????????????????????????????????????????
  • 40 Димов

    1 0 Отговор
    Българските курорти са за почивка. За алкохолен туризъм се ходи в Банкок.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове