Новини

ЕС днес - като Юдея тогава

Корпоративни интереси вместо социален напредък

Публикувана: 18 Юли, 2019 13:06
21 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1015
ЕС днес - като Юдея тогава
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тогава Исус продума на народа и на учениците Си, казвайки:

На Мойсеевото седалище седят книжниците и фарисеите…

Матей 23:1-2

Времето на Христос бе време на криза.

Римляните контролираха военната и политическата власт.

Храмовите свещеници – садукеите – контролираха религиозните ритуали чрез властта си над Храма.

Книжниците и фарисеите бяха овладели Мойсеевата позиция – законодателството и правосъдието. Те изкривяваха Божия закон чрез своя „Правилник за прилагане на закона“ – тяхното тълкуване по същество беше точно такова.

Така тези потисници представляваха „върховенството на закона“ в древна Юдея.

Те самите бяха „върховенството на закона“.

Моралните ценности бяха заменени от корпоративните интереси.

Не виждаме ли същото фарисейство днес в ЕС?

Корпоративни интереси вместо социален напредък.

Празнословие вместо мечти.

Мей, Меркел и Макрон – вместо Тачър, Кол и Митеран.

„Върховенството на закона“ – в ръцете на съвременните брюкселски фарисеи.

ЕС през XXI век.

Усеща се като Юдея през I век.

Автор: Александър Урумов, urumov.bg

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Анти милиционер
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Вие сте дефакто в Юдея. Еврейски Съюз отвсякъде.

Оценка:
-1 +14

Канторовитц
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Знаете и чия е идеята за ЕСЩ/Европейски Съединени Щати/? Не познахте! Идеята е на Лев Давидович Троцки !

Коментиран от #9, #18


Оценка:
-0 +7

jorj
(гост)

Неутрално
3 Отговор
О... Да!!! Социалните въпроси са решени и закона е прав и върховен при НОВИЯТ ГОСПОД ПУТИ!!! ТАМ Е РАЯ НА ЗЕМЯТА!!!! АДЪТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, ТРЯБВА ДА Е ПОРОГОН И ОСЪДЕН ОТ НОВИЯ ПУТИ ГОСПОДАР!!!! Аз пък ви казвам ЕПМ путинови нищожества!!!!

Коментиран от #5


Оценка:
-7 +2

Електрошок
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Като гледам,упойката ни е ударена!Гади ми се,но това е само странична реакция!!

Коментиран от #19


Оценка:
-1 +9

епм
(гост)

Неутрално
5 Отговор

До коментар #3 от "jorj":


ЕПМ е за теб!Нали за вас това отклонение е"сексуална"особеност!

Оценка:
-0 +3

E ййй
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Ама и ти искаше да идеш там.......

Оценка:
-0 +1

Давай урумка
(гост)

Неутрално
7 Отговор
МалоуРУмщините са безкрайни...

Оценка:
-5 +2

Слушай
(гост)

Неутрално
8 Отговор
А бе ти не разбра ли, че политика и религия, трябва да седят далеч едно от друго бе ? Религията, е уж за морално напътствие, а политиката е едно от най-неморалните извращения, и като ги смесиш, се получава голема урина. Най-неморалния проповедник в историята. Къде си чул Исус или Мойсей да се ръчкат в парламента, а ?

Оценка:
-2 +4

9
Този коментар е премахнат от модератор
Госあ
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Между другото, малкият и среден бизнес трябва да бъде унищожен !!!

Коментиран от #11


Оценка:
-4 +4

Електрошок
(гост)

Неутрално
11 Отговор

До коментар #10 от "Госあ":


Абе ти като като Катон Стари повтаряш-"Впрочем смятам,че Картаген трябва да бъде разрушен!"Кво ти пречи малкия и среден бизнес!?

Коментиран от #12, #13


Оценка:
-0 +3

Не религиозен
(гост)

Неутрално
12 Отговор

До коментар #11 от "Електрошок":


Пречи му, че това прави хората относително независими...,а той е по мега концепциите

Оценка:
-1 +2

Госあ
(гост)

Неутрално
13 Отговор

До коментар #11 от "Електрошок":


От него го взаимствах ;). Пречи, защото първо не е в състояние да предложи наистина качествен продукт и второ,за може да се конкурира малко от малко с големите и да трупа капитал прибягват до всевъзможни мизерии най вече офшорки и лоши условия на труд. Освен това, контрола от държавата е затруднен при безброй знойни и незнайни фирмички. Затова, малкият и среден бизнес трябва да бъде унищожен !

Коментиран от #14


Оценка:
-4 +1

Гост
(гост)

Неутрално
14 Отговор

До коментар #13 от "Госあ":


В голяма грешка си! Ама в мнооооооого голяма грешка! Големите корпорации ще имат пълен контрол над държавата! Трудно можеш да бутнеш или санкционираш голяма корпорация, защото тя има финансовата възможност за контрол над всичко /законодателсто чрез Парламента, контролни органи и институции, съдебна и изпълнителна власт/! Малкият и среден бизнес, трудно могат да достигнат такива финансови възможности, с които да контролират държавата! Отделно, същият този бизнес е наясно, че ако не предлага качество на стока и обслужване ще изпадне от каруцата! Друг е въпросът, че такива като теб подкрепят политиката на държавата да ги мачка, да не им дава въздух и това води до последствията, за които описваш!

Коментиран от #15


Оценка:
-1 +2

Госあ
(гост)

Неутрално
15 Отговор

До коментар #14 от "Гост":


Няма такова нещо. Веднага ти давам като примери Германия, Япония и Южна Корея, а също Китай, САЩ и Русия. Последните две наистина са и пример за намеса на корпоративният капитал в държавата, но там липсва елементарна демокрация и държавност. Малките не могат да осигурят нито продукт,нито нормални условия за труд. Защо всички искат да работят в Сименс,Еарбъс, Хитачи, Мицубиши и т.н. Там има и Р&Д и всичко останало. За всякакъв вид работен профил. Никой не бяга от там. Малките и средните са като тумори, които изсмукват системата единствено за лични нужди. В същото време отделят некачествени продукти, крият печалби, бягат от данъци и не на последно място пълнят страните с евтина работна ръка. Затова малкият и среден бизнес трябва да бъде унищожен. Така е било в Германия, Франция, Япония навсякъде в развитите страни. Държавата слага примката около големите и така. Иначе със всички тия разсейки, които симулират дейност и перат пари и усвояват фондове- оправия няма.

Коментиран от #16


Оценка:
-3 +1

Госあ
(гост)

Неутрално
16 Отговор

До коментар #15 от "Госあ":


Дори за хранително-вкусовата промишленост могат съвсем спокойно да функционират два- най много три гиганта (за да има все пак конкуренция) и да произвеждат и продават всичко от лимонада до уиски. Две или три вериги за хранителни стоки и останалото фирмени магазини за дрехи, техника и спорт. Земеделието и без друго се върна към ТКЗС'тата. Това е, а малкият и среден бизнес трябва да бъде унищожен

Коментиран от #20


Оценка:
-3 +1

Иванов
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Вече писах, че по времето на Исус фарисеите са били не само безгласна букви, но са били преследвани и малтретирани, но на Савел явно му е трябвал враг и какво по удобно от използването на хора, които не са смеели да гъкнат, за да създаде религията на Антихриста. Вижте, Европа не е била Антихристка само по времето на манихейството, но онези чутовни герои са заллатили цената с живота си!!! Готови ли сте да тръгнем по техния път? Или предпочитате да си пишем?

Оценка:
-2 +0

Факт
(гост)

Неутрално
18 Отговор

До коментар #2 от "Канторовитц":


Но стана комисар до комисаря, комисия до комисия и. Бойко!

Оценка:
-0 +0

Ивайло Пенев
(гост)

Неутрално
19 Отговор

До коментар #4 от "Електрошок":


Не е упойка, кожната инжекция са ти ударили, но щом те успокоява и се чувстваш релаксиран, продължавай все така! Имаше един апокрифен виц навремето: Дядка си стои във виличката с умиращата бабичка. Идва лекарят, преглежда я, в един момент отива при дядото и му казва: "Виж сега, един здрав а.. лен кекс ще я излекува!". Дядото клатил глава невярващо, пък теглил една паламарка на бабичката отзад, все пак да я остави да умре ли?! Легнал и сё наспал. На другия ден бабичката съвсем здрава, шета из виличката, сготвила, измела. Дядката пие водка, чеше си брадата и си мисли:" Ми, то така, ако навремето знаех и Ленин можеше да е още жив!".

Оценка:
-0 +0

Ивайло Пенев
(гост)

Неутрално
20 Отговор

До коментар #16 от "Госあ":


Е, каква е разликата между твоите размишления и тоталитарния социализъм?! Имаме хора, които не желаят да работят на някого другиго, не се вписват в схемата, давай в лагер и унищожавай! Малкият и средният бизнес осигуряват заетост, самостоятелност, да не споменаваме чувството на удовлетвореност от живота, защото сам си си шеф. Нещата изобщо не са толкова елементарни, че да оставим само големите фирми. Малките и средните предприятия са гръбнакът на икономиката, колкото и да е голяма една фирма, даже с 200,000 персонал, работещите в малки и средни предприятия е съществено по-голям. Представи си как една такава огромна организация фалира и в един и същ момент 200,000 души остават на улицата. Това ще е всеобщо бедствие! Едно е да фалират 50 средни фирми, което пак е много, те няма да са в несъстоятелност по едно и също време, така че спокойно могат да се организират някакви програми и примерно 20,000 души да намерят друга работа в течение на няколко месеца. Съвсем друго е индустриален гигант да фалира и да скочат на улицата 200.000 души в един и същ момент.

Оценка:
-0 +1

Ивайло Пенев
(гост)

Неутрално
21 Отговор
Впрочем, ти не си наясно, че тъкмо големите корпорации и фирми не плащат данъци. Те са над национални, ползват офшорки, плащат данъци в някое кътче на земята, където ще платят съвсем малко и ощетяват всички. Уорън Бъфет, гениалният търговец с ценни книжа, натрупал милиарди с тази дейност, твърди, че неговата секретарка плаща по-високи данъци от него, милиардера! Ти си просто на крачка от онова, от което се отървахме с 45 години мъки! В магазина 2 вида лимонада, 3 вида ракия, 1 вид бира, 5-6 вида колбаси и това е всичко. Ако не ти харесва - Белене! Обиждаш социалистическата държава с твърдения и клевети за недостатъчно разнообразие и нисък стандарт на живот. А може би някой те подучва, някой от прогнилия Запад, това е вероятно заговор на империалистите... Ще си кажеш ти, всичко ще си кажеш...

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Франсоа Оланд
Френският президент остана изключително доволен от успеха на двойката в олимпийската дисциплина академично гребане - двойка скул (лека категория).
Поздравления за Пиер Уен и Жереми Азу! Те са олимпийски шампиони по гребане. Поздравления и ви благодаря за този трети златен медал!"

Още бисери