Last news in Fakti

28 Юли, 2019 10:03 13 055 76

Това ще бъде фатално за Русия

  • русия-
  • москва-
  • фатално-
  • избори-
  • кмет-
  • протести-
  • промяна

Руснаците явно желаят политическа промяна.

Това ще бъде фатално за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До изборите в Москва остават още шест седмици. Изборите са само регионални и местни, но вотът не е никак маловажен, защото ще покаже дали е възможна политическа промяна в Русия.

Близо 20 кандидати от опозицията са се регистрирали за участие в местния вот. Според руското законодателство, независимите кандидати трябваше да представят подписите на най-малко 3 процента от потенциалните избиратели във всеки избирателен район на Москва. Събирането на хиляди подписи по време на отпускарския сезон в страна, където хората не отварят вратата на непознати и все по-малко вярват в смисъла на изборите, е трудна задача. Затова е изненадващо, че кандидатите са успели да го постигнат. Това само показа колко добре е организирана опозицията.

Въпреки това избирателните комисии не позволиха на много кандидати, предимно от опозицията, да се регистрират. Причините са доста прозрачни - в повечето случаи отказът е мотивиран с това, че подписите били подправени. Кандидатите събраха доказателства, че аргументите на избирателната комисия са фалшиви, но те не бяха взети под внимание. Безочието на верните на системата органи спрямо избирателите възмути хората и ги изкара на улицата. Около 20 000 привърженици на опозицията се събраха миналия уикенд на разрешен (по изключение) протест в Москва. В сравнение с цялото население техният брой е сравнително нисък. Въпреки това от години не е бил толкова голям.

Властниците са притеснени. Има защо

На 27 юли опозицията отново ще протестира пред кметството на Москва, но този път протестът не е разрешен. Последните седмици показаха, че натискът от улицата може да промени нещата в Русия. В Екатеринбург, например, протестиращи спряха изграждането на катедрала в центъра на града, а масови демонстрации в знак на солидарност допринесоха за освобождаването на неправомерно задържан руски журналист. Въпреки това в битката на опозицията за участие в регионалните избори изглежда, че властта не е готова да отстъпи. Влиятелният "Комитет за разследвания" събира доказателства срещу кандидатите по обвинение за подбуждане към незаконни събирания. Полицаите претърсиха домовете им. Най-известният критик на Путин Алексей Навални, който подкрепя опозиционните кандидати, бе осъден по-рано тази седмица на 30 дни затвор.

Властниците са притеснени и има защо. Кметът на Москва Сергей Собянин обнови центъра на града, изгради нови автобусни и метро линии, включително и велосипедни алеи. Жителите обаче искат по-достъпни медицински услуги и образование за децата си. Популярността на управляващата партия "Единна Русия" е достигнала дъното. До такава степен, че кандидатите ѝ в Москва не се явяват от името на партията, а като независими. Между другото подписките с имената на техните поддръжниците бяха одобрени от избирателната комисия.

Промяна отдолу нагоре

За разлика от представителите на омразния режим, опозиционните кандидати са доказали своята близост с хората. Много от тях вече заседават в областните събрания на Москва. На местните избори през 2017 г. опозицията дори изненадващо успя да спечели мнозинството от местата в няколко области. На местно ниво в Русия не се вземат големи решения, но точно при обсъждането на ежедневни въпроси като пейките в парковете или общинските услуги, опозиционните политици биха могли да докажат, че поемат отговорност, правят нещо за хората, а не просто критикуват правителството. Това е именно стратегията на руската опозиция: промяна отдолу нагоре. Защото откакто Владимир Путин през 2012 година се върна на президентския пост, е ясно, че в обозримо бъдеще няма да има промяна в Русия.

В Москва опозицията беше спряна грубо още на ниско ниво. Стратегията ѝ може да се провали. Това е фатално за Русия. Ентусиазмът на тези, които все още са политически ангажирани, може да се изчерпи. И тогава елитите отново ще започнат да напускат страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг рус

    85 28 Отговор
    Русия е красива, богата и необятна страна. Има много умни и талантливи руснаци. Историята помни много герои. Е, има и мърша. За съжаление никога не случиха на свестни политици и удачно управление. По това много си приличаме и може би затова се харесваме.

    Коментиран от #2, #7, #11, #15

  • 2 Borislav Popov

    42 93 Отговор

    До коментар #1 от "бг рус":

    Кът е голяма и богата и кът има много умни и талантливи руснаци, защо тогава тойта Рашка все още се отнася към развиващите се страни, а заплатите на руснаците са на нивото на заплатите на нашата бедна България и са по малки от тези на румъците и поляците ??? А за такива заплати и стандарт на живот, като на французите, бритите и германците, по вечето от тойти умни и талантливи руснаци от необятната и богата Рашка, могат само да мечтаят, що така бе, каскет !?

    Коментиран от #10, #22, #57, #64, #66, #70

  • 3 бг кестеняв

    38 15 Отговор
    "свестните политици и удачно управление" няма как да се "случат" в България, Русия, Украйна...

    Бжежински още през деветдесетте години обяви Православието за новият враг номер 1 на "запада" след разпадането на СССР. Справка – Ливан (бяха повече от половината християни преди 1975г) Кипър, Сърбия, Македония, Украйна, Сирия, Грузия, Гърция, Армения, България... Русия, разбира се и най-вече. Ред е на Молдова. Да се готви Белорусия.

    Православието е разпространено в Сев.Африка, Близкия изток и Източна Европа.

    Коментиран от #5

  • 4 Анти милиционер

    43 14 Отговор
    Сорос Веле в яростна защита на еврейските соросоиди в Русия. Северна Корея с джендъри е западът.
  • 5 Plovdiv

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "бг кестеняв":

    Пропусна Румъния!

    Коментиран от #9

  • 6 мечо

    6 12 Отговор
    вав турция такова нешто е невазможно разбиратели това са превратажий които скачат срешту законата влас коиато е на влас такива протести неса закони и триабва да се преследват ,и в русиа си имат гуленисти
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 факт

    64 20 Отговор
    Много се забавлявам когато запада критикува Русия че не била не демократична а в същото време в демократичния запад има тайни затвори на цру,изтезания,подкрепа на преврати и терористи и тн. голям смях пада.

    Коментиран от #62

  • 9 бг кестена

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Plovdiv":

    Съзнателно я пропуснах, щото с нея положението на този етап е по-различно. Тя изпълнява ролята на сиренцето в капана за Молдова, подобно както беше Полша за Украйна. Затова там се инвестира много. Освен това, отношението към бившите участвали в бойни действия срещу СССР през ВСВ е доста по-различно, на този етап.
  • 10 Дух

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Ти,балканецо,към коя категория отнасяш България?
    Според твое -ти и твое е нито успех,нито име.
    Поскромно,балканецо!
  • 11 Емил

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "бг рус":

    За управниците не си прав - вероятно говориш за последните 100 години! След 1917 Русия (както и по-голяма част от света) се управлява от еврейска клика. Единственият начин на освобождение е дълбока връзка с ЕС или Китай - всеки да си избере пътя (според континента и националните особености).

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румяна Костова

    18 8 Отговор
    Ще видим колко ще е фатално за Русия, ако Навални и Собол не се докопат до местната власт.
  • 14 Woldemars

    14 10 Отговор
    Властниците не са притеснени!
    Вие, коментиращите, не живеете в Москва и хабер си нямате, какво става тук.
    Собянин е един идиот натрапен от Путин за кмет.
    Нямате представа какви големи пари се перат в Москва и татарите на Собянин ги въртят.
    Проклет да е Собянин и неговата шайка.
    Проклет да е Навални.
  • 15 мнение

    12 29 Отговор

    До коментар #1 от "бг рус":

    Руски етнос няма Това измислено славянство е мижай да те лъжа Ако приемат Демократичен път на развитие което никога няма да стане Всички автономни републики ще се отделят и Федерацията ще се разпадне Не забравяйте че природните богатства е в републиките

    Коментиран от #16

  • 16 Чакай бе!

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "мнение":

    То и български етнос няма все някакви тракийци, тюрките, влахи и кой ли не.

    Коментиран от #23

  • 17 Сталинка

    42 8 Отговор
    Кое щяло да е фатално за Русия?Че излезли една шепа соросоиди и реват "долу!"?Нека си крякат.Навални е бита карта отдавна-всички го знаят ,че е подлога на янките и го ненавиждат.
    Русия щяла да се свие?Може,но в някой друг живот.Той Пасито ги дрънкаше такива преди години,но сега си трае като бит задник.
  • 18 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    35 7 Отговор
    ПУТИН ДА ПРАЩА КАЗАЦИТЕ И ДА ПОМЕТАТ ЦЯЛАТА СОРОСОИДНА ЗГАН.

    Коментиран от #38

  • 19 Митрополит Методий (Кусев

    14 27 Отговор
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия;

    Коментиран от #26, #28

  • 20 Митрополит Методий Кусев

    9 18 Отговор
    Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство [...] Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя...1914г.

    Коментиран от #25

  • 21 От Пирдоп

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Емил":

    Еврейска клика пратена там от КОГО?
  • 22 Богат

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Вс твой коментар показва, колко си глупав.
  • 23 За твоите господари

    8 21 Отговор

    До коментар #16 от "Чакай бе!":

    Българите винаги са си били Българи докато Москалите даже не знаят какви са Говори се че са цигански племена някъде от скандинавието
  • 24 ПЕНКО

    26 3 Отговор
    ЗА ПЛАТЕНИТЕ ОТ ЦРУ "НИШЧИ ПРОСТОТЕСТЪРИ "- РУСИЯ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ -С УБИТИ ЧЕРНОКОЖИ/ НЕВИННО -ВИНОВНИ/ ОТ БЕЛИ ПОЛИЦАИ ????????????
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дух

    26 9 Отговор

    До коментар #19 от "Митрополит Методий (Кусев":

    Пакости типа бомбардиране на България през 1943-1944 от сегашните ви господари,-това кое е за теб,фашистко мекере?
    Демек,-минало и заминало?
    Заради такиви,като теб,България още носи позора заради приятелство с Хитлер.Страхливец и нищтожество-това ти е историческа пътека.Нямаш нищо общо с велика Златна България!Мълкни,нищоже ство!

    Коментиран от #36

  • 27 Сталинка

    16 4 Отговор
    Цигани от Скандинавието. На това му се вика" близка далечина"и "дървен камък."Ха помисляй малко преди да дрънкаш!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 не ви ли омръзна

    18 4 Отговор
    да фаталничите за Русия, а тя все по-добре да става? :D
  • 30 Лупи

    9 4 Отговор
    Влизам аз в клоаката на Велика България(космическа и военна сила, диктуваща световните пазари, райско кътче за живот където всеки бежанец иска да остане) Факти.бг и какво да видя... само цър цър цър пълно с клавиатурни мишки плюещи от ранни зори. Най-тъжното е, че не им плаща никой просто са с тежки психически отклонения.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хихихихи

    18 5 Отговор
    Квото и да крякат козяшките инфантили, файда йок! За всичко рашъните им виновни! Как пък поне веднъж, когато не вдигнете самолета да се сетите, че пилота не го бъде!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Яшар

    19 5 Отговор
    Всъщност, в тубето има десетки клипове, видно от които е как опозицията се "организира" - наета от активист квартира, а в нея още пет-шест малоумника щракат в протоколите имена и подписи. С един и същи почерк - стотици "граждани" слагат "подписа" си. Айде да не се лъжем!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Иван

    10 13 Отговор

    До коментар #26 от "Дух":

    И руснаците са ни бомбардирали и са насъсквали съседите срещу нас

    Коментиран от #63

  • 37 Сталинка

    18 8 Отговор
    До Митрополит Кусев:
    Западът повече от 100г мечтае и сънува тоя сценарии,ама не става.
    За русофилството:
    Колкото и да не ти се харесва,то си е в кръвта на всеки ИСТИНСКИ българин.Останалото е раболепничене пред Световния Жандарм за потупване по гърба и жълти стотинки.
    Чети П.Р.Славейков,И.Вазов,Смирненски,Вапцаров.и много други.Даже Раковски и З.Стоянов,критикувайки някои аспекти на руската имперска политика,пак определят себе си като русофили.

    Коментиран от #40

  • 38 Бай Иван

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺":

    На 4 ти километър ще ти помогнат
  • 39 Сталинка

    16 6 Отговор
    Кога са ни бомбардирали руснаците,че нещо не се сещам?

    Коментиран от #41

  • 40 Иван

    10 21 Отговор

    До коментар #37 от "Сталинка":

    Млади хора, не вярвайте на поробители. Живях по време на руското робство, салам имаше за 3лв, но свобода нямаше

    Коментиран от #49, #73

  • 41 Бай Иван

    6 9 Отговор

    До коментар #39 от "Сталинка":

    14 октомври 1915г- Варна
  • 42 анализатор

    18 6 Отговор
    Само като видях, че статията е от Дойче Веле и ми се изпари желанието да я чета, защото знаех какво ще пише.

    Коментиран от #56

  • 43 Бай Иван

    10 5 Отговор
    На 5 септември 1916г румънски и руски войски нападат Добрич
  • 44 Сталинка

    17 5 Отговор
    И аз живях.И мога да направя сравнение,което не е в полза на сегашното(,със всичките му тогавашни недостатъци.)
    Един известен писател оприличи тогавашното с"казармен порядък",а сегашното нарече"лудница".

    Коментиран от #48

  • 45 Сталинка

    9 6 Отговор
    Бомбардировка-хвърляне на бомби от самолети .

    Коментиран от #51

  • 46 Аре умните и красивите

    17 5 Отговор
    20 хил. соросоида в сравнение с 10-15 милиона жители в Москва още малко ще искат да управляват! И искат да имат 20 опозиционни кандидати. Ами обединете се около 1-2 кандидатури, щото с тия 20 кандидати по-скоро прилича на желанието на някакви професионални лапачи да се доберат до баничката. Като на боко тиквата работата - 10-12 процента гласуват за него, ама вика че спечелил мнозинството.
  • 47 Българин

    14 19 Отговор
    ТИЯ БОКЛУЦИ РУСНАЦИТЕ СА ЗАПЛАХА ЗА СВЕТОВНИЯ МИР, НЯМАМ ПРЕДВИД ОБИКНОВЕНИТЕ РУСНАЦИ, ЗАЩОТО И ТЕ КАТО НАС СА ЗАЛОЖНИЦИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТОТИЯ, А НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГИ КОМПЛЕКСАРИ !
  • 48 Бай Иван

    17 12 Отговор

    До коментар #44 от "Сталинка":

    Прав си, след 50 години затвор повечето хора се умопомрачиха.Ходил ли си в Западна Европа, България щеше да е същата ако не бяха ушанките.
  • 49 критик

    21 11 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    А сега сигурен ли си, че имаш свобода? Защото преобладаващата бедна част от народа няма свободата да ходи всяка година по две седмици на море и планина, да отиде всяка събота и неделя някъде сред природата или където другаде си пожелае за отмора, да вземе заем за жилище и да е сигурен, че ще може да си го изплати от заплатата, а не утре да остане без работа на улицата и банката да му вземе имота. Сигурен ли си, че си свободен да кажеш всичко, което мислиш за управляващите и да не последва нещо за теб и за бизнеса ти. Сигурен ли си, че можеш да започнеш и да развиеш един бизнес без да се притесняваш, че утре няма някой да започне да те рекетира с помощта на държавната машина и да ти вземе бизнеса? Сигурен ли си, че където и да си в България можеш спокойно да се прибираш посред нощ без някой да те ограби или пребие? Сигурен ли си, че можеш да отидеш някъде за по-дълго време без да те е страх, че като се върнеш, ще намериш дома си разбит и ограбен или пък, ако случайно оставиш колата си незаключена за няколко минути, след това няма да я видиш? Каква му е ползата на бедния българин от такава свобода, която му дава възможност "свободно" да пътува из Европа, само че той няма пари да осъществи това или пък трябва да ги спестява с години. И много други въпроси има, над които да се замислиш, преди да пишеш глупости. При социализма обикновеният човек имаше много повече свободи пряко свързани с живота му, отколкото днес при хичническия капитализъм и фалшива демокраци

    Коментиран от #52, #54

  • 50 Сталинка

    13 10 Отговор
    Щеше да е същата ама на куково лято.
    До 44 г.нали ги нямаше руснаците? Данеби да бяхме цъфнали и вързали?

    Коментиран от #58

  • 51 Бай Иван

    8 6 Отговор

    До коментар #45 от "Сталинка":

    Да от самолети и кораби 1915г Варна
  • 52 Реалист

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "критик":

    Кой може да бъде сигурен, че утрешния ден ще е жив ? Ти сигурен ли си ?
  • 53 Монгола

    8 9 Отговор
    Естествено че ще желаят промяна. Особено като гледат как живеят хората на Запад. Никой не иска да бъде управляван от прости чифути милюционери, инжектирани с ботокс.

    Коментиран от #59

  • 54 Иван

    9 14 Отговор

    До коментар #49 от "критик":

    И сега повечето хора ходят на почивка, в България, Гърция, Македония, Турция. И преди имаше кой да ни бие и въдворява хората в Белене, да отнема имущество, да принуждава роднините да се отрекат от Човека, ако Човекът не обича поробителя - Рус

    Коментиран от #61

  • 55 старото

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Бате Бойко":

    ха,че защо тогава русначетата от далечния ,руски изток учат и пишат на китайски???
  • 56 старото

    5 4 Отговор

    До коментар #42 от "анализатор":

    там ти е грешката ,аналлизаторе червен!
  • 57 Ddddd

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Защото това което си написал е виц.и заплатите им и покупателната им способност са два и половина пъти над нашитею.има данни на Сб и МВФ,Русия има БВП от 4,4 трилиона долара по ППС за2018г.факт.годишният им излишък в търговския им баланс е 255 млрд долара не ги мисли.
  • 58 Бай Иван

    10 6 Отговор

    До коментар #50 от "Сталинка":

    Имало е земеделие, търговия, промишленост авиационни заводи, благотворителност, икономически отношения със запада, църква, университети.

    Коментиран от #60, #69

  • 59 00000

    16 7 Отговор

    До коментар #53 от "Монгола":

    Кака живеят на запад,ами в гета и градове взети от африканци и араби които вече командват ,на кредит под наем с ипотека и ядат боклучава храна.това което станахме и ние в бг.
  • 60 Хи их хи

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Бай Иван":

    Давай следващия виц!
  • 61 ЗайоБайо

    10 3 Отговор

    До коментар #54 от "Иван":

    Пълни глупости. Беше абсолютно възможно да се води нормален живот.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Патриот

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Би трябвало сам да си отговориш.Когато страната е обградена от натовски сили,не и остава друг,освен да работи активна по отбраната си,да създава нови оръжия,които да възпират амбициите на дебилите,да подържа боеспособна армия,готова да срази агресорите.Нумера с Украйна,няма как да мине в Русия.Платените провокатори,си намират майстора.Всеки опитал се да завладее тази велика страна,е оставял костите по руските земи.Наполеон,Хитлер,такава съдба очаква и натовските агресори.
  • 65 az#ЛибераленКрах

    12 1 Отговор
    Опит за цветни безредици в Москва от маргиналната антируска опозиция. Протестират уж заради това, че опозиционни кандидати не са регистрирани за изборите за поста кмет на Москва, а 600 души от арестуваните са с адресни регистрации извън Москва и на практика не могат да гласуват за кмет на Москва... излиза, че имат друг мотив за безредиците - чисто финансов!
    Усещате ли сега, че това е опит за дестабилизация с поръчител отвън. При това отчетливо бяха видни цветните технологии използвани и на този протест.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 старото

    2 3 Отговор
    Сталинкеее,Сталинке, от къде го измисли ,че русофилството е в кръвта на българина??? Ако е така до сега българите да са се изселили в гладната и бедна Русия. А че руснаците са бедни и гладни мога да го потвърдя тъй като живях и работих в любимата ти Русия и твърдя ,че познавам характера на обикновения руснак -мързелив и ПИЯН. Освен това сучих се в една закусвалня в която имаше неголяма опашка за обяд а няколко руски пияндурника смучеха бира по обед а един от тя стана и буквално ИЗБЛЪСКА една бременна жена тъй като бил ред на пияндетата да си вземат обедния самагон.

    Коментиран от #71

  • 68 ФОРИ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бате Бойко":

    Първо - мозъка ще ти се свие .второ -ще исъхне .трето -ще се вкамен.А ТО ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИЛО БЕ.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Милен Илиев Минков

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Г- н, Попов,....
    Ако, Михал,....
    Ми- проговори, Кът, ще- черпя .....
  • 71 Милен Илиев Минков

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "старото":

    Господине,....
    Гледали-ли-сте,..-Сам-сред-вълци ...
  • 72 Милен Илиев Минков

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "1144":

    Ако- Михал, ми- проговори,...
    Ще-има, и- парна- машина ....
  • 73 Милен Илиев Минков

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Господине,...
    Сексът- до, 1989 година,...
    Беше, редовен ....

    Салам, и- партия, само- лудите, търсеха.
  • 74 Тодоров

    1 0 Отговор
    АЛО, редакцията на ФАКТИ.BG, стига с това Deutsche Welle. Днес искам да прочета нещо нормално и по-сериозно, отварям статии и все Deutsche Welle. Аман от пишещи немски боклуци. Дръжте се като българи и мислете с главите си. Или и вие "зобате" от немците. Хайде сега ме изтрийте.
  • 75 llaaa amelyca

    0 0 Отговор
    naystyna sy mjazate njakoy tova e ot komynyzma ostavka deto sy vze ve4e y plodalzy da yska da vladee y vy e jat 4e ne yspjavate my amelyka nee koy da e da znaete samo y ste s ednakvy tykvy njakoy ymat dlygyte njamame za6toto yma mal6a za yzhvalljanne ot otdavna zatova holata vse sa nedovolny o daaa povjalvayte my tova e ystynkata vy o daaa.yskate da komandvate vye vse koyto y da e kak stava tova taka po glypavyja da ny maze kankyte vse za6toto go e jat 4e toy e tap y zavyslyv hahaha tova sy e.
  • 76 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    САМО ДЕСЕТ ТАНЦЬОРИ ОТ "ОЙ-СЯ-ТЪЙ-ОЙ-СЯ -ТЪЙ МЕНЯ НЕ БОЙСЯ " МОГАТ ДА ПРЕМАХНАТ ПРОАМЕРИКАНСКАТА ОПОЗИЦИЯ В РУСИЯ !!!!!!!!!