30 Юли, 2019 20:30 2 851 57

Вече няма никакво съмнение: в Кремъл се страхуват

  • русия-
  • москва-
  • протест-
  • кремъл-
  • владимир путин

Отблъскващите кадри с жестокостите, извършени от кремълските биячи, ни припомнят, че в Русия властта стои над правото

Вече няма никакво съмнение: в Кремъл се страхуват - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отблъскващите кадри с жестокостите, извършени от кремълските биячи, ни припомнят, че в Русия властта стои над правото. При демокрацията е точно обратното.

Всяка победа вдъхва нови сили. В сблъсъците с държавния репресивен апарат в края на седмицата руската опозиция удържа морална победа. Та нали никой няма да тръгне да защитава онзи полицай, който налага с палката си падналото на земята момиче, само защото то иска честни избори? Ами онези агенти от тайните служби, които пребиват до кръв демонстриращите младежи и после ги откарват кой знае къде? И кой ли ще застане на страната на маскираните полицаи, които насъскват настървените си овчарки срещу демонстрантите? Очевидно е, че всички симпатии са на страната на протестиращите. Отблъскващи са кадрите, на които се виждат жестокостите, извършени от кремълските биячи. Те отново ни припомнят, че в Русия властта стои над правото. При демокрацията обаче е обратното.

Милиони видяха кадрите с пребитите демонстранти. Милиони се възмутиха – както в Русия, така и по света. Нека обаче тези кадри да изгледат и шефовете на онези западни фирми, които продължават да инвестират в Русия – „Сименс", „Даймлер", „Винтерсхал". Защото всеки, които в момента подкрепя режима в Москва, после ще трябва да обясни пред света това свое поведение.

Заради едни толкова маловажни избори

Защо изобщо в Русия се стигна до такива крайности? Причината са най-вече предстоящите избори за Градски съвет в Москва на 8 септември. На пръв поглед това е изненада, защото столичният парламент няма особени правомощия. Тъкмо поради това досега никой не се интересуваше от тези избори - даже и избирателите. Днес обаче десетки опозиционни кандидати възнамеряват да се борят за местата в Съвета, а Кремъл се опитва да им попречи с различни аргументи, изсмукани от пръстите. Ето как се стигна до протестите. А след като правителството започва бой с палки дори заради едни толкова малозначителни избори, какво ли ще бъде един ден, когато наистина залогът е за политическата власт – например при изборите за Държавна дума или на президентските избори?

Властовият елит на президента Путин, който в момента владее Русия, все повече се бои от собствения си народ. И има защо. Държавният апарат е корумпиран. Тъкмо по негова вина стандартът на руснаците вече от години спада, икономиката буксува, инфраструктурата извън големите градове се разпада, образованите млади хора напускат страната. Милиони по-възрастни граждани смятат, че държавата ги е измамила с така наречената „пенсионна реформа".

Президентът Путин вече от години обещава на сънародниците си, че положението ще се подобри. Но вече почти никой не му вярва. Избирателната подкрепа за правителството се топи. Ето защо опозиционните политици не се допускат до избори. Ето защо над медиите се упражнява контрол, ето защо властите преследват независими журналисти. Кремъл се страхува от протести както дяволът – от тамян. И това е типичният рефлекс на властта във всяка безправна държава.

Те вече не се страхуват

Властовият елит в Москва още се държи. И много го е страх да не изгуби привилегиите си. Но ето, че редица опозиционни политици, които вече явно не се страхуват, хвърлят ръкавица на този елит. Опозиционни политици, които жертват кариерите си, които знаят, че властта ще ги обяви за престъпници и ще ги вкара в затвора, които се подлагат на всичките тези преследвания и не се тревожат нито за себе си, нито за своите съратници.

Тези хора печелят особено висок авторитет, когато държавата упражнява насилие над тях – така, както се случи в края на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти милиционер

    48 11 Отговор
    Сорос Веле хахахха хахаххаха хахаххахагагс

    Израел напълни памперса.
  • 3 someone

    57 23 Отговор
    Кой хвърля ръкавица? Смешника Навални ли ? та той не е от ранга на Медведев дори да не говорим Путин. Колкото и да не ви се иска властта в Русия е в железните ръце на бившите генерали от КГБ , не на подлоги като Елцин и Горбачов.Докато това е така нито олигарси, нито лигльовци платени отвън ще имат думата.
  • 4 хахаха

    8 51 Отговор
    На руснаците им писна от Путкин, като гледа скоро и на нас от Бубу пожарникар мафиот
  • 5 Ротшилд умря

    31 9 Отговор
    Израел фалира.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Комуниста

    33 12 Отговор
    А в Берлин искат ли да се страхуват както през 1945г.?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Йосарян

    30 7 Отговор
    Когато се продуцират Фалшиви новини. Гьобелс е стайлинга. А за германия, като колония на хамерика е друга тема.

    Коментиран от #34

  • 10 Агата Кристи

    23 6 Отговор
    Свобода за Палестина!
  • 11 Джак Спароу

    42 7 Отговор
    Щом статията е от Дойче веле , работата е ясна ! ...........: Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни правителства правят света по-опасен и по-малко справедлив....................интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II).......................... Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964), Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и 2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991 и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото количество неуспели преврати, а също преврати в Африка и на други места
  • 12 Путин

    47 8 Отговор
    Не бяха ли такива, че и по-жестоки кадрите от Испания преди 1-2 години с хората, защитаващи независимостта на Каталуня или тези от Франция през миналата година с жълтите жилетки, но тогава мълчахте. Тогава действията на биячите бяха оправдани и демократични, нали?
  • 13 Кой68

    24 7 Отговор
    Ако някой си мисли че олигарсите ще направят Росия по-добра и справедлива се е объркал.Вижте Украйна и немислете за вариант със Мосва защото там ще е ад.Но това ще е кошмар за Европа но благодат за САЩ.За нас изобщо не ни се мисли........

    Коментиран от #18

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    СОРОСОИДИТЕ СА ЗЛО
  • 15 Ротшилд се насра

    21 4 Отговор
    Сорос му го хапна. Свобода за Палестина.
  • 16 Бесен Язовец

    9 27 Отговор
    Да те чероят с бомбони, карастанчовите теб, путиноидче недоносено !

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Бесен Язовец

    20 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Ти и Иво Мин да ми го цоцате като новородени!
  • 18 Кожухаров

    31 6 Отговор

    До коментар #13 от "Кой68":

    И какво е общото между Украйна и Русия бе соросче ? В Русия имаше ли Майдан ? Русия изхвърли неправителствените организации на краварите и забрани гейпарадите. В Украйна командват краварите и правят гейпаради !
  • 19 Ангел Бонев

    10 8 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Педигрипал обичаш ли бе пенсийо? Да ти пратя две кутии?

    Коментиран от #26

  • 20 До -18-

    21 2 Отговор
    Ако твой баща е Сорос😉.Полагат усилия западните служби за майдан и в Русия но неим се получава заради противодействието на Путин.Чети внимателно......Живял съм в СССР.Аман от комплексари.
  • 21 ГОШО

    24 2 Отговор
    Да наистина се боят в Кремъл Защо народа какво ще си рече що за власт е тая дето неможе с 10 кресльовци да се оправи които блокират улици и пречат на хората да живеят нормално С право се боят в Кремъл
    Те и в Германия не е зле да се поуплашат там по има защо
  • 22 Явно Русия върви към демократизиране

    10 3 Отговор
    Вече прави това което правят и в т.н. демокрации, всеки който иска съществена промяна го съветват с палки по гърба докато се убеди, че не е бил прав. То и при комунизма беше така, а и при фашизма. Многообразие в единството драги ми Уотсън.

    Коментиран от #25

  • 23 Хахаха

    22 5 Отговор
    Колкото повече лъжат и плюят по Русия толкова повече отвращават със своите манипулации на реалните факти. Който е грамотен сам мож2 да види, да чуе и да направи изводи за демокрацията в света.
    Русия сега е най отворена и демократична страна в света.
  • 24 Монгола

    26 3 Отговор
    DW еднонвреме разправяше че българите в България живеят като в първобитно общинния строй и не сма познавали ел. енергията!! Мнението на DWне е изобщо меродавно.
  • 25 КОНТРАТА

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "Явно Русия върви към демократизиране":

    Значи и Франция върви към комунизъм!

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 RAMPEGE

    27 3 Отговор
    Франция е 80 милона населени и на протест се събират по 100 000 човека, Русуя е 150 милиона и на протест се събират по 2-3-5 хил човека, кои са по не доволни от управлението?
  • 28 о о о Калитко

    13 3 Отговор

    До коментар #25 от "КОНТРАТА":

    ти просто не можеш да си представиш във Франция колко са застъпени левите идеи в психологията на народа, много повече отколкото у нас, не говорим за държавен строй. На герба им е написано свобода, братство, равенство. Много се опитваха да правят социализъм, а и не само те, но не успяха. Оказва се че да направиш социалистическа революция, или дори чрез избори да промениш една система, хич не е проста работа, досега, за добро или лошо, само една страна е успяла да го направила.

    Коментиран от #31, #38, #45

  • 29 ало факти

    3 0 Отговор
    ето ви ИСТИНАТА
    https://bultimes.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b8-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b2/

    Коментиран от #30, #33

  • 30 ало факти

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "ало факти":

    това са "милионите"протестиращи
  • 31 КОНТРАТА

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "о о о Калитко":

    Ти на мен не ми обяснявай за френдките комунисти защо юного има и в Испания и, в Гърция, и в Италия.... Нали помниш как италианскста мафия с покровителството на италианското правителство е избивала комунисти в Италия след 1945г.!!

    Коментиран от #41

  • 32 ГруЮ

    15 2 Отговор
    “....в Русия властта стои над правото. При демокрацията е точно обратното.”
    Ъхъ бе , видяхме го в Париж.
    И изобщо, както си ги пишете тия глупости, вярвате ли си?
  • 33 Философа

    12 3 Отговор

    До коментар #29 от "ало факти":

    Това са глупости, истинста е една и има недобросъвестни хора които искат да я изкривяват за собствен интерес! Тия еврейски твърдения за истинста не ги пробутвай!

    Коментиран от #47

  • 34 Йосарян

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Йосарян":

    Речта на Опенхаймер. Знам, че сме прости!
  • 35 Еее

    13 2 Отговор
    Дойче веле?Даже няма да четем...ясно е,че са лъжи и пропаганда

    Коментиран от #48

  • 36 Румяна Костова

    10 4 Отговор
    Имам чувството, че Дойче Веле са пуснали някой осмокласник да напише статията. Казали са му, Путин е лош и не пуска момичетата и момчетата да крещят по улиците и да хвърлят по полицаите парчета асфалт. Но тези деца, които искат да рушат и създават хаос имат това право защото Путин е лош. Дойче Веле отново иска да провокира нашите емоции,,, Они же дети". Но децата по принцип нехаят кои чиновници ще работят в общината, а имат съвсем други пристрастия.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Румяна Костова

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "о о о Калитко":

    Да, прав сте, дори Макрон е бил член на социалистическата партия. Още тогава ротшилди от банковата сфера, в която е работил го забелязват и му създават трамплин в политическата кариера

    Коментиран от #44

  • 39 outlander

    6 11 Отговор
    Путкин е един страхлив плъх, който излиза сред простолюдието зад ограда, за да му видят дребната фигура както хората гледат животните в зоопарка през ограда. Ако няма ограда, ще е в лимузина, непременно брониран Мерцедес, не руска консерва. Има култова снимка как Путкин се ръкува със 7-годишно дете, на което двама гавази държат ръчичката сакън да не плесне шамар на плешивия и той да не напълни памперса. Освен това Путкин не рискува да залага на безаналогови руски боклуци, той се подсигурява с еврогейски батискафи и не лети с руски ръжди. Когато е на сафари или на риболов в Сибир, Путкин се облича в американски ловен костюм, носи американски обувки, а на плешивия си череп нахлупва американска шапка. А обръщали ли сте внимание с каква въдица лови риба? Във всеки случай не е руска. Ами как няма да губи доверието на крепостните в могучая и великая, отвсякъде е видно, че тоя ботоксов монголоиден плужек на платформи работи за Запада и най-вече за Америка, а напоследък и за Китай, защото в Далечния изток, на руска територия, официален език е китайския. Но да е жив и здрав, за сега добре се справя с възложените му задачи по съсипване на пРосия.

    Коментиран от #43

  • 40 Оня

    5 2 Отговор
    Ауууу, пък нашата държава е много демократична.
  • 41 Е, и? Къде е противоречието

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "КОНТРАТА":

    ако си го казал като контрапункт на написаното от мен.
  • 42 факт

    13 3 Отговор
    Путин свободно общува с народа и руснаците ги уважават, защото той вдигна Русия на крака след Елцин и Горбачов. Него го подкрепят 58 процента от населението. Например, Тръмп го подкрепят 40 процента, Макрон - 10 процента, Меркел - към 35 процента. На някои много им се щат размирици в Русия - има да чакат.
  • 43 Дребно злобно старче ,

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "outlander":

    Как ти се пишат толкова глупости по това време ?

    Коментиран от #49

  • 44 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "Румяна Костова":

    Всъщност Макрон е бил главен секретар в кабинета на Оланд освен това. Има отлична биография. Напълно отговаряща за поста му. Освен това политиката му в никакъв случай не е дясна и антисоциална. Единственият минус е че заедно с правителството промениха закона за богатството като големи имотни сделки и активи от недвижими имоти, като по този начин оставиха необложени ценните книжа. Въпреки това, този закон си съществува и то има само във Франция (не съм сигурен, може и да греша). А Путин е най обикновено ченге завършил все пак право (тия наш'те в момента не влизат в никакви класации) и но в Петербург, но работил целия си живот като ченге.
  • 45 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "о о о Калитко":

    Според мен, за да има истински социализъм, трябва да има гражданско общество и съвест. Тоест хората да нямат комплекси и да знаят че всеки труд който се полага съвестно и отговорно е много по достоен от измамите и спекулациите. Също така, социализма предполага и демокрация и то в най голяма степен, но истинска демокрация - пряка, на гражданите.
  • 46 Мирко

    4 2 Отговор
    Анонимен автор, но добре позната медия ДВ. А колко може да и се вярва???
  • 47 да бе да

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Философа":

    истината боли,нали?
  • 48 само отговарям

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Еее":

    дойче веле=бели каски=холивуд
  • 49 само отговарям

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Дребно злобно старче ,":

    подготвени са му на листчета и има часовник,който му отчита времето за писане
  • 50 Питат Ли

    6 2 Отговор
    ме дей поръчковата статия? Ами, ето я. Дерзайте.
  • 51 cornholio

    4 6 Отговор
    Всичкото путлерист се е надървило тука :))
  • 52 33Д

    5 1 Отговор
    Никъде не са застраховани от НПО-шки с външно задвижване.
  • 53 Честно ти казвам

    5 2 Отговор
    Като прочетеш Дойче Веле и нема нужда да четеш нищо повече ... истината и Дойче Веле се съотнасят като девственост и проститутка.
  • 54 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор
    дали ги е страх в Кремъл??Ми да ,след като знаят какви хора стоят насреща,.какво правят и с какви средства и мозъчни центрове разполагат...За срах си е работа,...Та нали видяха какво стана по времето на горбачов и Елцин...В кремъл знаят, че срещу Путин стоят много,мнооого хора- които зорко дебнат и кроят планове,умни,наблюдателни с огромен ресурс и възможности ,които въобще не са приятели....А колко са ловки и умели си личи и по сделката ефска която направихме.
  • 55 соросоидни кърлежи

    1 2 Отговор
    Това в Русия е детска игра, нищо не, вижте как в САЩ полицаи трепят такива демонстранти, в повечето случаи стрелят без предупреждение.Само че Сорос и малките нпо прасенца не смеят да кажат гък срещу Тръмп ,той веднага ще ги прати на майната и ще ги нахрани здраво.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Алексей Сергеев

    0 0 Отговор
    Глупак е този, който сравнява Израел с Русия. Тази година бях командировка в Израел. За 60 г. са построили такава прекрасна държава-градина в пустинята. Идете и в Русия, само на 50-100 км от Москва и Питер да видите мизерията