Last news in Fakti

30 Юли, 2019 15:53 5 848 84

Блогърът Асен Генов пред ФАКТИ: Владимир Путин иска да управлява пожизнено

  • русия-
  • протести-
  • путин-
  • кремъл-
  • навални-
  • отровен

Абсолютно допускам, че може Навални да е бил умишлено отровен

Блогърът Асен Генов пред ФАКТИ: Владимир Путин иска да управлява пожизнено - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Физическото насилие и репресията над мирно протестиралите миналата събота руски граждани, би трябвало да са потресли всеки един нормален човек. От цивилизования свят се чува плаха критика към действията на режима на Путин, а в България мълчанието от страна на всички политически субекти е срамно. Русофилско настроените партии като БСП, АТАКА и АБВ трябва честно да отговорят на един въпрос. Харесва ли им това, което Руската федерация прави със собствените си граждани?

От ФАКТИ припомняме, че протестите на опозиционни активисти и граждани са свързани с това, че властта не желае да допусне опозиционни кандидати до предстоящите местни избори в Москва на 8 септември. Мотивът на властите е, че кандидатите на опозицията нямат достатъчно събрани подписи за участие в изборите, а хората на Алексей Навални напълно отхвърлят това им твърдение.

Страхува ли се Владимир Путин от опозиционните партии в Русия? Трябва ли цивилизованият свят да е по-твърд спрямо Руската федерация? Какво всъщност представлява режимът на Кремъл? Какво да си мислим относно евентуалното отравяне на Алексей Навални? По тези и още въпроси от ФАКТИ разговаряхме с блогъра, политически анализатор и добър познавач на процесите в Русия Асен Генов.

- Г-н Генов, защо според Вас Владимир Путин толкова се страхува от опозицията в лицето на ''Партия на прогреса''? В крайна сметка социолозите винаги излизат с данни, че подкрепата към него сред руснаците е голяма?

- Аз не бих казал, че Путин се страхува от конкретна опозиционна сила, а по-скоро мисля, че ако във всичките досега публично известни журналистически разследвания, които много тясно обвързват Путин и неговото близко обкръжение, което той доведе още от Санкт Петербург със себе си в Кремъл, с различни организирани престъпни групи. Ако тези разследвания са истина и ако разследванията да речем на Навални и неговия "Антикорупционен фонд'' съдържат дори 1 зрънце истина по отношение на тези схеми за обогатяване свързани с милиарди долари източени от руския бюджет и от руските граждани, Путин няма никаква друга алтернатива, освен да да се стреми да остане пожизнено във властта и това обяснява започналия напоследък дебат в медиите. Дебат в посока: търсят ли начин идеолозите, стратезите, съветниците и социалните инженери в Кремъл да направят конституционни промени, които да доведат до практическа възможност Путин след този си мандат, вече през Руската дума, да продължи да е сивият кардинал и да продължи да е човекът в сянка, който управлява де факто Руската федерация.

- Намирате ли прилики с днешна България?

- В България днес се говори за корупция, говори се за обръчи от фирми в много малкото медии, които все още имат свободен глас и могат свободно да коментират това, без тяхната редакционна политика икономически да е почти на 100% зависима от волята на рекламодатели, донори и на партийни велможи. Има достатъчно информация за това, че включително от европейския бюджет, тоест от еврофондовете, милиарди отиват към един много тесен кръг от фирми. Например през инфраструктурни проекти. В този смисъл финансовите пороци на руския политически елит и руското общество, сякаш са аналогични на българските. Всъщност по-скоро българските са аналогични на тези в Руската федерация. Също така и несменяемият модел, несменяемият връх във властта, Путин мисля, че малко изпреварва Бойко Борисов. Тодор Живков също с много малко изпреварва Бойко Борисов. Живков е от 1971г. до 1989г., това са 18 години, в които той е бил е председател на Държавния съвет на Народна република България.

Калин Манолов вчера написа един много хубав коментар във Фейсбук за демократическия централизъм, при който има симулация на демокрация. Народно събрание, което постфактум ратифицираше решенията на управляващата партия, на Държавния съвет на Народна република България, чийто шеф беше другарят Тодор Живков. По същия начин Бойко Борисов, всички знаем, че той е върховният разпоредител на властта, да го кажем така. Въпреки че има достатъчно основания да мислим, че той е просто номиналният разпределител на тази власт. Разпределя я от името на някакъв скрит зад неговата корпулентна фигура политически триумвират. Главният прокурор, господин Доган, който е почетен председател на ДПС, както и икономическият гений на този триумвират - господин Пеевски.

- Връщайки се на Русия, физическото насилие и репресии срещу протестиращи граждани, което видяхме през изминалите дни е потресаващо. То обаче не е прецедент в тази страна. Защо според Вас цивилизованият свят в лицето например на Франция, Германия, Великобритания и САЩ, не започне да демонстрира по-твърдо поведение спрямо Руската федерация поради това ѝ отношение към нейните граждани? Ето например във втората половина на август Путин има планирано посещение във Франция. Няма ли да е по-добре, ако Макрон откаже да посрещне Путин, с което да демонстрира несъгласието си с потъпкването на гражданските права в Руската федерация? Същото биха могли да сторят и други задокеански и европейски лидери.

- В идеалния свят на вашите и моите утопични политически мечти, вероятно така би трябвало да постъпят лидерите. За съжаление живеем в прагматичния свят на реалната политика, при която политиците на Западния свят, на развитите демокрации, просто трябва с някого да работят. Още повече, че Русия е фактор, тя не може бъде игнорирана тотално, като например една малка, няколко милионна държава. Въпреки това международната общност се намесва и в такива по-малки държави и рискът да бъдат обвинени в окупация и вмешателство, тези фалшиви неоснователни аргументи биха могли да бъдат използвани от пропагандата на Кремъл. Не бива да забравяме, че има и санкции, които макар и по-меки от страна на Европейския съюз и доста по-категорични от страна на САЩ - те работят.

Нека си припомним колко години отне на рейгънова Америка да се стигне до падането на Съветския съюз. Все повече анализатори твърдят, че за това е допринесъл и Чернобил с колосалните икономическите измерения на тази катастрофа. Мнозина обаче изтъкват и икономическата политика на Рейгън като важен фактор за икономическия крах на комунистическата система. В момента има някакъв по-мек вариант на комунистическия режим. Поне не ми е известно да има лагери за политически неудобни, които да бъдат изпращани там и да бъдат избивани масово, както това се е правело, и в Съветския съюз, и в Народната република на Тодор Живков. Санкциите, колкото и да не им се иска да го признаят от криминалния елит на Руската федерация - те работят. Дебело подчертавам, че тези санкции не са срещу руския народ, това са санкции срещу конкретни лица, които са свързани с престъпленията на режима на Руската федерация в момента, включително и по отношение на военните престъпления извършени от този режим. Например анексията на Крим, свалянето на малайзийския ''Боинг''.

Санкциите работят. Дали и кога ще доведат до края на тази система, криминално-олигархична икономическа система с ясен политически изразител на върха на пирамидата в Руската федерация - не знам. Струва ми се обаче, че трябва да се въоръжим с търпение, защото рано или късно ще стане. Няма как такива неустойчиви обществени формирования да просъществуват дълго. Това са режими, какво вие казвате, които ''лежат'' върху терора и насилието над гражданите. Някои информации сочат, че на съботния протест са арестувани около 1400 души, като това е своеобразен рекорд. Предишният рекорд беше около 700 арестувани при предходната акция, която също мисля бе организирана от Навални и се казваше ''Той не ни е цар''. Тоест в момента имаме удвояване на задържаните, разбира се голяма част са били пуснати още същата вечер, но насилието, което видяхме беше доста неприемливо и показателно само по себе си.

- Протестиращите скандираха ''фашисти'' срещу полицаите. Правилна ли би била формулировката, че чисто в икономически аспект Русия олицетворява един държавен капитализъм, а в по-политическия смисъл нещата клонят към фашизъм, както скандират и самите протестиращи граждани на Москва?

- Чел съм такива коментари, че в Русия подобно на Китай има форма на държавен капитализъм. Аз разширявам това определение с понятието ''приятелски''. Тоест един много тесен кръг от подизпълнители, които са приближени до президента Путин и неговия антураж. Това са именно тези, които стоят на входа и изхода на повечето основни ресурси на руската икономика. Енергията, газа - показателен пример. Човек лесно може да проследи кой изгражда тръбопроводите, кой държи компаниите. Това са неща, които са публични и пословични.

Доколкото другия аспект, каузата на руския национализъм се използва изключително активно в днешната официална доктрина на Кремъл, тази кауза на руския национализъм е изразена още от Иван Илин. Има днешни смешни негови подобия, като Дугин например, които се опитват да формулират такива тези свързани с ''руското превъзходство'', руския национализъм, така нареченият руски свят. Стъпвайки върху оценката на самия Путин, че разпадането на СССР е ''най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век'', това е негово изказване, стъпвайки и върху опита да се реабилитира символиката на Руската империя от царско време, струва ми се, че днешната официална политика на Кремъл е именно в посока на възраждане и засилване на руските имперски интереси. Оттук се правят всички стряскащи препратки към заиграването със славянството и православието като колони на този руски империализъм.

- Има сериозни съмнения, че лидерът на опозицията Алексей Навални е бил отровен в ареста. Той беше в болница известно време, а след това го върнаха в ареста. Ако влезем в хипотеза, че Навални е бил тровен, то отровителите му като че ли са искали по-скоро да го сплашат, тъй като той все още е жив?

- Това, което знам за Навални, за неговия арест, както и за това, че той се е почувствал зле и има съмнения за евентуално негово отравяне, аз го знам единствено от медиите и неговия личен блог, където публикува своя снимка, на която е наистина с подпухнало лице. Той написа послание в доста саркастичен стил, като аз разчитам в думите му сериозни обвинения и съмнения за това, че е направен опит за неговото отравяне. Странно е, че неговият лекуващ лекар, независимо от това, че той е арестуван, доколкото знам няма повдигнато обвинения срещу него, лекарят трябва да има достъп до своя пациент, почти колкото и адвокатът. Това е неговият лекуващ лекар. Въпросният лекуващ лекар го е гледал и инспектирал през полуотворена врата, което е абсолютно несериозно.

Мисля, че на този етап е безспорно, че тази остра алергична реакция е предизвикана от неизвестен химикал. В местата за задържане, където е пребивавал Навални, достъпът е силно ограничен. Там са само и единствено служители на реда и арестанти като него. Ако наистина има някакъв неизвестен, неустановен все още химикал, доколкото знам са му взети проби, за да се установи за какво става дума, това означава, че този химикал е попаднал там по един от двата сценария. Или през служител на мястото за лишаване от свобода, където е бил задържан Навални, или през някой, който вече е бил задържан. И в двата случая, ако приемем хипотезата, че това е отровно вещество и е подхвърлено там умишлено с цел да въздейства на Навални - говорим за сценарий.

Дали са толкова глупави да го отровят на място, където всички подозрения биха паднали върху тях? Да, толкова са глупави. Полицията не винаги блести с интелектуални способности, и на съветските, и на нашите ширини. Има достатъчно примери как те са компрометирали ''остри'' операции, ''остри'' мероприятия. Последният, най-ярък пример, е тоталният провал на руските служби при случая ''Скрипал''. Самият Путин де факто потвърди това в своето интервю пред Файненшъл таймс, повтаряйки няколко пъти тезата: ''предателите трябва да бъдат наказани'' в отговор на журналиста, който конкретно го питаше за отравянето на Скрипал. Дали допускам умишлено отравяне на Навални? Да, абсолютно го допускам. Уверен съм, че са и точно толкова глупави и непрофесионални да го направят в арест.

- И все пак, ако наистина има отрова в това вещество, то по-скоро опит за убийство или по-скоро опит за сплашване спрямо Навални е това?

- Относно това мога да разсъждавам само хипотетично. При всички случаи, ако се докаже, че е бил отровен с някакво вещество, тоест анализът потвърди наличието на някакво вещество, което по един или друг начин е отрова, фактът, че не са го убили ще му направи услуга. Със сигурност. Дали са искали да го сплашат или са искали да го убият - не знам.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 несведущ

    105 23 Отговор
    Защо се допуска, че мнението на този смешко е интересно, за по-широк кръг от семейния му, може би?

    Коментиран от #12, #63

  • 2 Монгола

    95 14 Отговор
    Господин стъклара с техникума по керамика блогъра дава мнение относно президента на РФ Владимир Владимириевич Путин!!???
  • 3 А стига бе

    82 15 Отговор
    Незнам какьв е тоя анализатор-ама на снимката виждам един деб..л
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хааахаха

    72 11 Отговор
    Абе от 10 години все го бутате тоя Путин-и все после ревете като бити пеееерси.Типично по соросоидски.
  • 7 Ддддддддддд

    47 8 Отговор
    Абе тотални шизита имало още бе-ама защо ли им се дава гласност?

    Коментиран от #10

  • 8 Боби

    16 75 Отговор
    Путин е обикновен азиатски диктатор. В България този диктатор се подкрепя с всички средства на първо място от измислиният президент Радев и от БСП, АТАКА, ВОЛЯ, АБВ и техните деривати.
    Жалко за България.

    Коментиран от #14

  • 9 Даммммм

    52 6 Отговор
    Има още хора които живеят в някакьв измислен техен свят-тоя е тотален пример за това.
  • 10 Еееее

    33 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ддддддддддд":

    По същата причина, по която на нормалните не се дава гласност и се цензурират даже в коментарите.
  • 11 Ваер

    50 3 Отговор
    Розовата джендьр-соросоидна мечта-прашките си кьсат да викат на черното бяло.Точно заради такова лицемерие са най-ненавижданите сьщества по целият свят.
  • 12 Borislav Popov

    6 43 Отговор

    До коментар #1 от "несведущ":

    Ми по голям смашко от тебе, няма тук, но както виждаш и твоето мнение, което също е интересно само на твоя тесен семеен кръг и то е публикувано тук, така, че айде не се прави тук на възмутен, всеки има право на мнение !

    Коментиран от #13, #15, #27

  • 13 несведущ

    27 1 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Трудно ли ти е, да направиш разлика между публикувано един лакът интервю и един коментар към него. М?

    Коментиран от #23, #26

  • 14 толерантен

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "Боби":

    Борисов - "необикновен", американски губернатор.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Зайко Байко многознайко

    29 1 Отговор
    Крематорий открьiвали, безпризорного сжигали, дверь открили он танцует, говорить закройте дуеть.Та така и с товарищ Путин. Вместо да им извадят очите, те им изписвст веждите. Саниции, ограничения , тормоз от всякъде , това ги накара да се научат да правя патрони,докато има махорка, водка и сельодка руснаците не се предават. Патриотизмът им е безкраен. Да му мислиме ние!
  • 17 Зайко Байко многознайко корекции

    12 1 Отговор
    Чети сан"К" ции .
  • 18 Зайко Байко многознайко корекции

    3 10 Отговор
    Чети сан"К" ции и правя"Т". Слаб правопис ,объркано изложение. Староста не прощава никому. Сенилна атрофия и на намаляване на вниманието.
  • 19 Живко

    37 1 Отговор
    Вчера четох виц като за днешната ситуация."преди само семейния ти кръг знаеше ,че си малоумник, а сега в ерата на интернет кръга се разширява неимоверно...." За протестиращите в Москва има закон и той е за всички ,хубав лош ама закон.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анти милиционер

    20 1 Отговор
    За жалост на запад "демокрацията" на Синагогата е СЪЩАТА като демокрацията в Северна Корея(там също има избори).
  • 22 Антей

    37 1 Отговор
    Абе смотльо, във Франция по - меко ли се отнесоха с жълтите жилетки....., ходи се чукай някъде, може да ти платят повече...
  • 23 Borislav Popov

    1 34 Отговор

    До коментар #13 от "несведущ":

    До, но този така наречен блогер е изказал само едно мнение и то си е лично неговото, а ти тук всеки ден драскащ коментари, изказввайки не свое мнение, а мнението на руските си господари и то под различни никове и ако ги сберем, всички тия твои "мнения" май бая голяи лакът ще стане, а каскет !!?

    Коментиран от #24, #45

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анти милиционер

    22 0 Отговор
    Какъв невероятен ужас за Синагогата и подлогите й.
  • 26 Borislav Popov

    2 28 Отговор

    До коментар #13 от "несведущ":

    Освен това, блогъра изказва мнение, но не си позволява да обижда никого, а ти мацковски плужек, преди да си изкажеш тъпото мнение, го наричаш веднага смешко...) Изказвай инение, но защо така нелицеприятно се изказваш за човека, кой ти дал това право да обиждаш тук хората бе, каскет с каскет такъв !??
  • 27 Анти милиционер

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Генов, ти ли си ве? Разкрий се.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анти милиционер

    15 0 Отговор
    Синагогата и Ротшилдите ли да управляват? Като на запад - вечен Тодор Живков.
    Хаха.... да живеят НПО-тата на Новия световен ред.
  • 30 Анти милиционер

    27 1 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Не е така, Генов. Ти ДОКАЗАНО получаваш пари от Сорос чрез грантове от Отвореното му Общество(сам си го декларирал).Така, че твоето "мнение" е ДОКАЗАНО мнението на Сорос. За коментатора горе не знаем дали получава грантове от Русия.

    Коментиран от #36

  • 31 Асен Генов джендър

    22 0 Отговор
    Сред българските получатели на сумите има доста познати лица, като въпреки че тръстът „хлопна кепенци" още миналата година, две родни НПО-та ще продължават да ползват и през 2014-а грантове от по 80 000 долара - те са Българското училище за политика "Димитър Паница", чийто председател е Саша Безуханова (вижте тук) и фондация "14-и януари" , основана от едно от лицата на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски - Асен Генов (вижте тук).

    Коментиран от #80

  • 32 Анти милиционер

    13 0 Отговор
    Цитатът горе е от Дарик.
  • 33 az#ЛибераленКрах

    21 0 Отговор
    Този се изживява като велик мислител, но секнат ли парите от НПО-тата пак ще се завре в дупката от която изпълзя...

    Като цяло маргинална пионка!
  • 34 Кой68

    24 1 Отговор
    Къде я намерихте тая платена шлюха?Кой го интересува"компетентното"мнение на това недоумение.....Путин ще управлява колкото му позволят....
  • 35 стоян георгиев

    3 25 Отговор
    другари щом в русия е добре ,а в европа зле що никои от вас при никакви обстоятелства не се изселва в русия ?за да докажете че сте лоялни и вярващи в путиновия модел е нормално да се изселвате със семеиствата си там.да работите ,учите ,живэте и почивате в русия.да свързвате бъдещето си с нея и модела и!!!!що никои от вас не го прави ,а другари?а плюете модела докато се преселвате все по на запад или карате децата си да го правят!лицемерието е отличителнтата черта на роба другари !

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 От Пирдоп

    21 1 Отговор
    Ще управлява не само до ,,живот" , а ако трябва и след това! На пук на всичката измет титулуваща се либерално - демократично - евроатлантическо ,,общество" Иначе алтернативата Е: Горбачовско- Елцинско опоскване на Русия, както ( почти) целия източен блок от .......!

    Коментиран от #40

  • 38 Трола стоян георгиев

    17 2 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Каже ли ви трола стоян георгиев „добър ден”, гледайте къде е слънцето! В случая щом ни.щ казва да се изнасяме към Русия, може би е прав - може тя да остане една от малкото нормални християнски държави. Както беше прав без да иска, когато каза „гледайте какво.прави запада и повтаряйте” по повод на АЕЦ Козлодул. Нали така, полиран лъжлив трол?! Щом запада строи нови атомни мощности и ние това да правим?

    Коментиран от #43

  • 39 Анти милиционер

    20 2 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Не се прави на ударен, идиот. Много добре знаеш кой ти плаща да коментираш тук в полза на Асен Генов и Джордж Сорос. Да не си мислиш, че всички са умствено осакатени като теб?

    Коментиран от #50

  • 40 Фактолог

    18 0 Отговор

    До коментар #37 от "От Пирдоп":

    Браво на Пирдоп! ... На Запад считат за гордост това което искат да е срам за Русия! ... Да, за баба Меркел говоря – ако изкара още един мандат, не бежанци, а в Средните векове ще ни върне – ама то ще бъде либерална ценност!!!
  • 41 Хахаха

    18 1 Отговор
    Тоя от снимката ли дава мнение? Кой е той? За кого е авторитет и какво общественна влияние има? Каква експертиза на ситуацията може да направи и защо се публикува имено неговото мнение?

    Коментиран от #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 стоян георгиев

    2 22 Отговор

    До коментар #38 от "Трола стоян георгиев":

    ама отиваи в русия бе другар!!!!кво ми се обясняваш с може би!!!може би ама не!!!русия оставала нормална християнска страна!!!!ххахахахаха,хохохохо!!!шефа на руските попове генерал от кгб ,а шефа на кгб християнин номер едно.я ми кажи има ли организация унищожила повече християнски храмове и убила повече християни от организацията на другаря путин и патриарха на русия?та еи тва сте новите християни!и само леко д те открехна русия е в пъти по-мюсулманска страна от всяка една страна от ес .дано си разбрал ама едва ли!та оди в страна дето ще бъдеш роб.то на такива като теб там им е мястото!

    Коментиран от #53

  • 44 Румяна Костова

    17 2 Отговор
    Хей, Блогър, ти си вярвай на диагноза от личния лекар на Навални, поставена при дистанционен оглед през покуотворена врата и по снимки в социалните мрежи. От избирателната комисия са казали на недопуснатите кандидати да отидат в съда и там да доказват, че подписите и имената зад тях не са фалшиви, а са на реални личности. Всички опозиционери са отказали . Това никак не е интересно, въпреки, че ако се окажат прави само ще спечелят точки. По забавно е да хвърлят улични плочки по главите на полицаите и кошчета за боклук. Така стават герои в социалните мрежи. Така че, Блогър, скрий се някъде с недоносените си емоции и упреци, че България не симпатизира на твоя кумир!
  • 45 Румяна Костова

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Блогър има разбира се право да напише 10 метра статия, пълна с безсмислици, а пък ние имаме право да го оплюем словесно с 2,3 реда.

    Коментиран от #58

  • 46 Bulba

    17 0 Отговор
    НПО- та- съвременната чума за Света ! От къде на къде разни организацийки от ,,вън" ще ни дават акъл! Нашите ,,упрвници" каквито и да са , са си наши и ние сме си избрали.
  • 47 Румяна Костова

    22 1 Отговор
    Има някои от нас, които са гледали споменатото интервюто с Путин . Той каза, че предателите трябва да бъдат наказани, но и допълни, че Скрипал вече е изтърпял своето в затвор с особено строг режим и, че въпросният предател не е интересен за Русия и от много години няма достъп до значима информация. Блгър, Блогър, имаш проблеми с паметта или просто искаш да минеш с евтин пропаганден трик?
  • 48 Йосарян

    14 2 Отговор
    Кой е тоя бе, баце? Кво мнение е изрезал е без значение.
  • 49 Румяна Костова

    15 1 Отговор

    До коментар #41 от "Хахаха":

    Опитах се да гледам на you tube блогът на Генов за изборите в Украйна Той започна с доста дълъг спор сам със себе си дали онези, които го гледат са зрители или аудитория. Помислих си, че е голяма досада и го изключих. А и нямах нужда от неговата помощ, за да се ориентирам в събитията в Украйна, мога по информация да го бия в честен двубой. Поне няма да досадя на зрителите или аудиторията, ако има такава с празни приказки. Този негов блог бе изгледан от цели 200 човека Аууу.

    Коментиран от #57

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ПЕНКО

    12 2 Отговор
    ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ПРЕВЕДА ИЗРАЗА -ЗАКЛЮЧВАМ : ПРЕВОДЪТ Е :"БЛОУ ГЪРЛ " - ДУХАЩО ГАДЖЕ !!!!!!!! ТАКА ,ЧЕ ТОЗИ МАЗНИК Е ...БЛОУ ГЪРЛ ...- ТУК В ОРНАМЕНТА МУ КАЗАТ- "БЛОУГЪР" !!!!!!!!
  • 52 Румяна Костова

    16 4 Отговор

    До коментар #50 от "Borislav Popov":

    В света водещите медиите са собственост на соросоиди и ротшилди. Когато тези медии вкупом ни рисуват Навални като Ангел и спасител на Русия, ние, които можем да мислим си казваме,, А-ха". Когато Генов горещо се впуска в духа на Дойче Веле и Гласът на Америка, и със същата риторика да защитава Навални, тя работата и без,, А-ха" е ясна.

    Коментиран от #55

  • 53 Трола стоян георгиев

    7 3 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    За пореден път соказва, че кажв ли ви „добър ден”, значи е следобед. Нещо да чете че напоследък руснаците протестират че на всяка градинка църквата прави по един православен храм? И да си чел, важното е да продължавал да лъжеш и мажеш. Нали така, трол полиран?

    Коментиран от #83

  • 54 вуйчо

    16 3 Отговор
    Един от боклуците върнали тиквата на власт.

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 щото

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "несведущ":

    явно твоят кръг се състои само от смешковци, затова всичко ти изглежда смешно,
  • 64 Симо

    3 0 Отговор
    "Цивилизования свят"...??? Тоест ние сме някви диваци...
  • 65 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "психолог":

    Не, не трябва да им се дава трибуна на подобни мислители, за да ги забележим и запомним. Между писанията на Дойче Веле и Асен Генов спокойно можем да сложим знак на равенство
  • 66 ай де бе

    8 0 Отговор
    Бе тоя е криминално проявен, какво прави из медиите?!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Popovo prase

    6 1 Отговор
    Поредния удар в десетката на бг журналистиката ! Очаквам интервю и с блогъра Инджев !
  • 69 None

    4 2 Отговор
    Що бат Бойко как иска да управлява? Не се ли готви след премиерския стол да седне в президентския?! Аре стига завижда и си глрдай в твойта къща! Путин поне не остави Русия да е колония на САЩ а нашия само им лиже задниците и ще купува самолети които по всяко време могат да се управляват от американците а нашите пилоти да го играят само пътници. Няма да се учудя ако български f-16 свали някой руски самолет!
  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    НИЩО ВЕЧНО НЯМА ВСЕЧКО НА ТОЗИ СВЯТ ИМА НАЧАЛО И КРАЙ ВЕЧНО Е САМО ВРЕМЕТО ТО НЕ СПИРА И ЗА МИГ
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Роско

    6 0 Отговор
    Западняците да се радват, че Путин е президент а не Шойгу. Онзи откачалник ще им такова таковата на Натовците за норматив.
  • 74 хехехе

    4 0 Отговор
    Че и то в Булгаристана е така що не ревеш бе блогере!

    Като изказването ти онзи ден че мутрите превзимат ИТ бранша!

    Че той отдаван епревзет ти сега що го казваш или щото ти заръчаха ли!

    В БЪБЛАГИЯРАТА ОТДАВНА ГО ИМА ТОЗИ ПРОБЛЕМ СЪС СЪБИРАНЕТО НА ПОДПИСИ ЗА ДА СЕ ЯВИШ ЗА МЕСТНИ ИЗБОРИ! КАЖИ ЗА БЪЛГАРИЯ, КАКВО МЕ ВЪЛНУВА В РУСИЯ!
  • 75 Малеййй пай се ЕнтИлЕгенд

    4 1 Отговор
    " Абсолютно допускам, че може Навални да е бил умишлено отровен"
    ----------
    Тва момче е тотален ЕнтИлЕгенд. Забравил е само да сподели дали това "абсолютно допускам" , заменя досега употребяваните " хайли лайкли " и " мост пробабли" .... имаме нова опция "absolutely admit" или "absolutely permissible" .

    Браво АсАне ... чичко Шорош , ще те черпи .
  • 76 Бай Никой

    4 0 Отговор
    За всичко са виновни Путин и руснаците! При същите действия на полицията във Франция всичко си беше в реда на нещата, но видите ли щом е в Русия, е терор и насилие над мирни граждани!
  • 77 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Да говорим за България, както каза цар Симеон"ни сме малка държава" да не се мотаем в краката на големите, нещо такова,сега Русия ще обсъждаме, смях в залата. Притеснени сме били за Навални, ама хич не ни пука за този негодник, всички са мошеници,щом искат властта, имаше един друг такъв Немцов, прибраха го в рая,там няма опозиция,какво ли ще прави горкия......
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гого

    4 0 Отговор
    Г-н блогър. Преди да пише за Путин, що не пишеш, дали нашия Бойко, не иска да управлява пожизнено? С тирания и диктатура, по комунистически, какъвто е и самият той. Или не ти стиска?
  • 80 ГруЮ

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Асен Генов джендър":

    Генов, какво ще кажеш? Гадно нещо е истината,а?
  • 81 ЕДЕПУТАТ

    2 0 Отговор
    А БОКО НЕЩЕ .
  • 82 Ева

    2 1 Отговор
    Тоя не беше ли по боядисването на обществени сгради? К'ъв го търси при умните? Как е при Тръмп?
  • 83 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Трола стоян георгиев":

    другарю,тва руското не са православни храмове ,а кантори на кгб.няма как в православен храм да работят агенти на нереформираната съветска таина полиция.затова протестират руснаците.нещат кантори на кгб,а не църкви!!!та от поста ти много добре се вижда кои е трола!!!!
  • 84 popo

    1 0 Отговор
    Този Генов не знае ли , че газ и нефт идват от Русия и не от САЩ.