Last news in Fakti

15 Август, 2019 16:04 2 810 50

Хомосексуална двойка: "Избягахме от Русия, защото искаха да ни вземат децата"

  • хомосексуалност-
  • двойка-
  • русия-
  • деца

Андрей и Евгений се оженили в Дания. Хомосексуалната двойка има две осиновени деца. Руските власти обаче се опитват да им ги отнемат. Ето какво разказват двамата мъже пред ДВ:

Хомосексуална двойка: "Избягахме от Русия, защото искаха да ни вземат децата" - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До неотдавна Андрей Ваганов и Евгений Ерофеев не са имали проблеми с руските власти. Оженили се в Дания и заедно с двете осиновени момчета се заселили в Москва. Проблемите възникнали, след като в Русия било заведено дело срещу държавната служба, разрешила осиновяването. Андрей и Евгений били принудени да напуснат Русия. Случаят вдигна голям шум в руските медии.

Как протече осиновяването на сина ви Денис?

Андрей: В Русия могат да отхвърлят заявката ви за осиновяване главно по здравословни причини - от рода на заболяване от СПИН, рак, психически заболявания, или ако сте излежавали присъда. Голямата трудност е да получиш т.нар. свидетелство за пригодност. Издава го специална комисия от десет жени. Председателката ме попита защо искам да осиновя дете и защо не съм женен. Ясно ми беше накъде бие и директно ѝ зададох въпроса да не би да смята, че ще взема да правя секс със собствения си син. Тя отговори, че не е казвала подобно нещо. След 10 дни получих въпросното свидетелство. И до ден-днешен в Русия се смята, че сам мъж не може да осиновява деца.

Живеехте като семейство в Москва. От кога животът ви се промени?

Андрей: Цялата ситуация в страната се влоши. През 2012 г. излезе законът, който забрани да се осиновяват руски деца от американски граждани. След това дойде и законът за забрана на хомосексуалната пропаганда, който поради различната ни сексуална ориентация автоматично ни превърна в нарушители на закона. На нашите деца започнаха да им се подиграват и да им викат, че родителите им са педерасти.

Казвали ли сте на децата си да крият, че имат двама бащи?

Андрей: Никога не сме им казвали подобно нещо. И аз никога не съм им казвал, че сме някакво изключително семейство. Казах само, че семействата просто са различни.

В какво упрекват службата, помогнала за осиновяването?

Андрей: Във връзка с т.нар. "пропаганда на нетрадиционни ценности" отговорната служба е упрекната, че не е изпълнила задължението си да упражнява контрол. Това означава, че и на всяка двойка лесбийки могат да им отнемат собствените деца с аргумента, че с начина си на живот пропагандират "съответните ценности".

Планира ли руското правителство законови изменения, чрез които да предотврати осиновяване на деца от еднополови партньори?

Андрей: То и сега законът си е недвусмислен. За хомосексуалните двойки няма никаква възможност да осиновяват деца. Можеш да осиновиш дете, само ако живееш сам, а не с еднополов партньор. В правно отношение Евгений не е никакъв на децата ни, той е странично лице. Има много на брой самотни хетеросексуални жени, които осиновяват деца.

Евгений: Хомосексуални двойки, които отглеждат деца, са рядкост в Русия. Значително повече са лесбийските двойки с деца. И в повечето случаи осиновеното дете е родно дете на едната от двете жени.

Кога привлякохте вниманието на властите?

Андрей: Единият ни син, Юрий беше задържан в полицията за нарушение на реда. Казал на полицаите, че живее с двама бащи. Няколко месеца по-късно Юрий постъпи в болница заради възпаление на апендисита; лекарят го попитал кога майка му ще дойде да го види, а той казал, че има двама бащи. След това ми се обади следователят. Каза ми, че искал да говори с мен и детето. Поиска и за двама ни съдебномедицинска експертиза. За едно дете това е крайно неприятно и шокиращо. Проверяваха дали не е извършил сексуални престъпления.

Какъв беше резултатът?

Андрей: Казаха ни, че щял да е готов след месец. От Службата по осиновяванията ми се обадиха и казаха да оставя децата в рехабилитационния център, докато излязат резултатите от експертизата. Моят адвокат ме посъветва незабавно да напусна страната. За нула време си стегнахме с Юрий багажа и напуснахме Русия. Малко след това успяхме да приберем и Денис зад граница. Съдебното разследване срещу мен вече течеше. Заплашваха ме с процес по обвинение в убийство.

Евгений: По това време аз бях сам в Москва. Седмица след като Андрей и децата бяха извън страната, чух да се хлопа силно на вратата, но не никой не извика: "Полиция, отвори!" След половин час неистовото хлопане по вратата спря. В следващите дни беше направен обиск в дома на родителите ми. Търсили децата и датското ни брачно свидетелство. След това приятели ми помогнаха да напусна страната.

Защо ви обвиняват в убийство?

Андрей: Твърдят, че съм искал да убия децата си. Служителят ми каза: "Доведи ги тук, ако искаш да докажеш, че са живи". Аз отказах да сторя това. Различни адвокати потвърдиха опасенията ми, че могат да ми отнемат децата. Психолози щели след това да се занимават с тях. А въз основа на разговори с децата могат например да започнат следствие по обвинение в употреба на насилие.

Две са причините да напусна страната: Първо, защото не исках децата ми да бъдат прибрани в някакъв дом за сираци. И второ, защото направо ми казаха, че ще ме задържат за прелъстяване на малолетни.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересува ме

    6 32 Отговор
    Браво примерни родители.
  • 2 Удрииии

    60 4 Отговор
    Айдеее европейци нападайте Русия да защитите пеперудовете.
  • 3 Балканец

    85 4 Отговор
    Щом в Норвегия може да взимат децата на нормални семейства и ги дават на хомодвойки, вначи в Русия могат да взимат храненичета от хомодвойки и да ги дават на нормални хора.
  • 4 Давид

    70 4 Отговор
    В какъв прекрасен свят бихме живяли ако всички изроди като тези и педофилите ги изгоним от Русия и България . Познавам доста педали и всичките са извратени и интриганти . Това са психично болни хора .

    Коментиран от #44

  • 5 Дания

    29 5 Отговор
    ДВ са пропаганда и фалшиви новинарчета, да си пишат за Германия, нас какво ни занимават с такива глупости -достатъчно проблеми си имаме в България!
  • 6 Знаещ

    64 4 Отговор
    Предполагам, че тази статия цели да покаже колко нетолерантни към извращенията са руснаците. Но в това не виждам нищо лошо. Противоестествено е на двама болни хора да им се разреши да осиновяват деца.

    Коментиран от #43

  • 7 Санкция

    59 2 Отговор
    Браво на Русия
  • 8 Ха ха ха

    39 1 Отговор
    Голяма мъка, очите ми се напълниха със сълзи!
  • 9 ХаХа🙈

    30 1 Отговор
    Каква “трогателна” история !
    Дори Бг Лакеите на Кравария се забавиха с :“рашка с чашка “!
    Хем ТРЯБВА да го изрецитират , хем осъзнават какво се опитват Амок Сектантите да направят с децата ни !
    Ха сега де ?
  • 10 Borislav Popov

    3 34 Отговор
    Така е при ушанките , не разрешават на нас различните да се развъждаме .

    Коментиран от #12, #19, #33

  • 11 4673732891

    6 5 Отговор
    При всички такива интрвюта все има едно изопачаване, нагласено такова послание от некой ПИ АР!
  • 12 ХаХа 🙈

    24 3 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Браво , не издържа а ?
    То си напира въпреки лекарствата , нали ?
  • 13 Анти милиционер

    21 3 Отговор
    Пак Сорос Веле. Пропаганда.
  • 14 ПЕНКО

    9 6 Отговор
    РУСНАЦИ ЕТО ВИ ИНДИВИДИ ,КОИТО МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ В ГАСЕНЕ НА ПОЖАРИТЕ -СРЕЩУ ХРАНА И ВОДА !!!!!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бачо Киро

    19 2 Отговор
    Нищо де, да отидат в Норвегия да им дадат деца.
  • 17 новата джендър религия

    31 5 Отговор
    Милите те създали ги по естествен път и тесла карат, а те така да се отнасят, към тях!? Вместо да вземат оше някое дете от някое руско семейство и да им дадат още едно те искали да им ги вземат !? Лоша Русия не приема джендъризма, лош Путин ! Ще се оплачем на мама Соросня и ще се оплачем и чрез DW !

    Коментиран от #34

  • 18 ПЕНКО

    2 8 Отговор
    НАЙ -ТЪПОТО НЕЩО Е ОСИНОВЯВАНЕТО НА ДЕЦА -БЕЗ ПОМОЩ ОТ ВЪЗРАСТНИ !!! ПРОСТО СЕ ГРИЖИШ ЗА ДЕЦАТА -С ЦЕЛИЯТ СИ ЧОВЕШКИ ПОТЕНЦИАЛ -ДО ПЪЛНОЛЕТИЕТО ИМ /С ОБИЧ И ВДЪХНОВЕНИЕ /И СПОРЕД ЗОВЪТ НА МАУГЛИ : " НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД -ТИ И АЗ ...И АЗ ЩЕ СЕ БИЯ ЗА ТЕБ " !!!!!!!!!!!!!
  • 19 Човече

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Ама вие не се развъждате. Затова осиновявате!
  • 20 Азз

    22 13 Отговор
    Нямам нищо против гейовете.Нямам нищо против съвместното им съжителство.Нямам нищо против сключване на брак(граждански и църковен) от гейове. НО НИКОГА НЯМА ДА ОДОБРЯ ОСИНОВЯВАНЕ НА ДЕЦА ОТ ГЕЙ ДВОЙКА!!!ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ИМАТ ПРАВА!!!АКО ЕДНА ГЕЙ ДВОЙКА ИСКА ДЕТЕ-ТОГАВА ДА СИ НАПРАВИ!!!Или пък ГЕЙ двойка да може да осиновява само пълнолетни лица,след изричното съгласие на последните!ТОЧКА!!!
  • 21 Питам

    23 0 Отговор
    А при развод , при кого ще останат децата , при N 1 , или при N 2 ?
  • 22 а ние педеруги

    17 0 Отговор
    ви "повярвахме" :D
  • 23 горките деца

    26 2 Отговор
    Веднъж вече отнети биват дадени на психино болни хора, без никой да ги попита искат ли да живеят с тях!

    Те нямат ли право на майка и баща?
  • 24 Morgoth

    27 1 Отговор
    Същата история като в Норвегия - когато се противопоставяш на ценностите пропагандирани от държавата, тя те смазва.
    И сега идва въпроса - защо само Русия я водят, че е недемократична и нарушаваща правата на човека? А Норвегия?
  • 25 хах

    25 2 Отговор
    Децата са ваши ако ги направите. Иначе са отнети и осиновени
  • 26 Гост

    25 3 Отговор
    а защо не са осиновили момичета? или поне по едно от двете, а две момчета...и тях да направят обратни ли? неизлечимоболните трябва да се евтаназират...педерастията е болест, неизлечима
  • 27 А пък

    17 2 Отговор
    Защо св занимавамв с гнусни педрази.. Олио да ги гори содомити!
  • 28 322

    3 12 Отговор
    Това са от онези на 100% мъже, които сякаш руснята си ги нямат. Иначе въртят една и съща плоча - гендери, памперси, докато не затъпеят на макс.
  • 29 кучето

    21 2 Отговор
    На тези педерунгели не само не трябва да им се позволява осиновяване ,а въдворяване за лечение и кастрация!

    Коментиран от #30

  • 30 322

    15 3 Отговор

    До коментар #29 от "кучето":

    Боя, е най-подходящо лечение
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мария Алексиева

    9 1 Отговор
    Ужас!!! Те дори не отричат, че се гаврят с децата! Горките дечица, не са успели да ги спасят руските социални служби. Само не ми стана ясно, как в една демонизирана "тоталитарна" държава са започнали тежка съдебна процедура с разследване, без която е невъзможно да ти отнемат детето, а в една демократична и "правова" държава като Норвегия, ти вземат детето посред нощ, само по един анонимен донос.
  • 33 Айде бе !

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Ми отиди в Дания , примерно! И пробвай инвитро да забременееш ! Ако не стане ,дай координати ! Ще пробваме по естествен начин!

    Коментиран от #38

  • 34 Айде бе !

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "новата джендър религия":

    Струва ми се че не знаеш значението на думата джендер ! Ако искаш да обидиш напиши трансгендер или ladyboy , примерно!
  • 35 БГ681

    5 2 Отговор
    Да си гей, обратен или както искаш го наричай е извратенящина която е в противовес с природата и с начина по който Бог ни е създал.Определено това е психо-емоционално-нравствено социално разтройство.Това не е избор а е болест, колкото и модерно и разпространено да е. До къде ще стигнем не знам ако решим , че всичко можем да променяме избираме моделираме и извращаваме...
  • 36 Айде бе !

    3 2 Отговор
    Всеки има право да живее както си иска ! Всеки прави избори в собствения си живот! Не съдете някой,че е различен ! И те са хора ! Половата ориентация е заложена още преди детето да се роди !
  • 37 Боне крайненеца

    3 2 Отговор
    Щом сте избягали , значи добре сте , а е трябвало каторга до живот!
  • 38 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Айде бе !":

    По естествен начин мога да пробвам в Нигерия за да е кеф .

    Коментиран от #41

  • 39 Жоро гоцев

    1 1 Отговор
    Педерасите съм чул че правят по хубави свирки от проститутките и гълтат всичкия материал. Вярно ли е?

    Коментиран от #42

  • 40 ехоо

    0 0 Отговор
    Как ги направихте тия деца, че и да ви ги вземат. Еййй, господьова работа...
  • 41 "Провинция"

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Направо събери пари и си смени пола ! В Африка ще родиш таралежчета от зор ! ,,😁
  • 42 Недялко Недялков

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Жоро гоцев":

    Вярно е разбира се. Искаш ли да пийнeм по кaфе, ей така, да се поопознаем...и още нещо...
  • 43 Тони

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знаещ":

    И аз съм на същото мнение. Толерантност=самоубийство. Дръж,Русия, не отстъпвай!
  • 44 ВаскоКлеца

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Абе не е хубаво че познаваш много такива хора. Изниква въпрос а що дружиш с такива хора и след това втори дали и ти не си такъв. Хаха
  • 45 Пали джипа Баси шита

    1 0 Отговор
    Гената и Анди хванати под ръка душички :D
  • 46 АНАТЕМА

    2 1 Отговор
    каква е тази помия, жалко че не са ги вкарали тези гнусни педерунгели в затвора. И от къде на къде на педали ще се дават деца???
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 АМИН

    0 0 Отговор
    абе факти бг ли сте анална любов ли сте ама всички от този сайт да хванете свинска чума дето я няма спин, и холера.
  • 49 Негро

    1 0 Отговор
    Милите Руснаци
  • 50 Driving pleasure

    1 1 Отговор
    Що ни занимавате с пендита? Много правилно властите са се намесили! Разбира се, че децата трябва да бъдат спасени!