Last news in Fakti

29 Август, 2019 16:00 33 774 92

Защо подгониха Иван Костов?

  • иван костов-
  • дсб-
  • приватизация

Иван Костов твърди, че очаква атака от прокуратурата - при това в точно подбран момент. Ако допуснем, че е прав, каква може да е причината?

Защо подгониха Иван Костов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Петър Чолаков

Бившият министър-председател Иван Костов очаква прокуратурата да започне действия срещу него - при това в разгара на кампанията за местния вот. Според Костов, става дума за атака, маскирана като правосъдие, но водена от политически мотиви. А именно: дискредитирането на обединението „Демократична България” (ДСБ, „Да, България” и „Зелено движение”).

Атаката щяла да бъде базирана върху ревизия, направена от НАП. Ревизията е за „значителни средства” на Костов и съпругата му (над 400 хиляди лева). Според бившия премиер, парите отдавна са декларирани пред Сметната палата, а собствеността върху тях е „безспорна”, като за целта на НАП са предоставени общо 15 документа. Проверката тече от 2-3 години, но в средата на август от НАП решили, че парите не са на семейство Костови и трябва да бъдат обложени. Срокът за възражения срещу заключенията от проверката удобно изтича точно в средата на изборната кампания.

Така, поясни Костов, прокуратурата получава карт бланш да действа срещу него - „човека, за когото са убедени, че стои зад „Демократична България””, която на свой ред се обяви категорично против избора на Иван Гешев за нов главен прокурор. В тази връзка Костов подчерта, че отдавна е само „редови член” на ДСБ и не се бърка в работата на ръководството.

Контекстът

„Бомбата”, хвърлена от бившия премиер, трябва да бъде коментирана по същество. Да започнем от контекста. Без значение дали предоставените от г-н Костов документи са достатъчни за доказване на собствеността върху въпросните средства, фактите сочат, че в България везните на Темида нерядко служат за „респектиране” на опозиционни политици, бизнесмени, а вече и на медии.

Изследване, направено по поръчка на Българския институт за правни инициативи, показа, че според 76% от запитаните, държавното обвинение се използва за политически цели. А проучване на Евробарометър сочи, че според 74% от анкетираните, полицията и прокуратурата се намират под влиянието на политически или икономически интереси.

Тези критични оценки на българските граждани съвпадат с позициите на Венецианската комисия, Европейската комисия, Съвета на Европа и други авторитетни институции, според които, както припомни и г-н Костов, българската съдебна реформа не е завършила, а проблемът е в прокуратурата.

Иван Гешев, единственият кандидат за поста главен прокурор, заяви съвсем искрено, че не харесва принципа на разделение на властите. „Не споделям виждането на, да ги наречем, десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени", обясни Гешев и отправи обвинения срещу „политическия кръг и свързаните с него медии и олигарси, гравитиращ около подсъдимия Прокопиев”. С тези си откровения г-н Гешев сам поставя под съмнение своите безпристрастност и професионализъм.

Пламен Георгиев пък, забърканият в скандали бивш шеф на КПКОНИ, бе изпратен като консул във Валенсия. Поне най-после научихме какво означава изразът „хванаха го и го пратиха на топло”.

Като имаме предвид всичко това, както и факта, че доверието в прокуратурата е рекордно ниско, не е изключено таймингът на резултатите от проверката срещу семейство Костови да е наистина част от сценария на политическа поръчка. А ако допуснем, че действително има такъв сценарий, лесно можем да стигнем до предположението, че интерес от подобна акция имат всички, които са притеснени от възхода на една потенциална политическа алтернатива като ДБ - формация, която може да застраши политическото статукво не само на местния вот, а и в по-далечна перспектива.

Защо не оставят Костов на мира?

Оценката за личността и управлението на Иван Костов без съмнение разделя българското обществото. Някои определят неговото правителство (1997-2001) като виновник за „престъпната” и „разбойническа” приватизация. Според други, той е преди всичко държавникът, спасил България от „Виденовата зима”, която докара страната до просешка тояга.

По всичко това може да се спори, но е неопровержим факт, че Иван Костов не е на власт вече 18 години. През тях имаше не едно правителство, доминирано от негови опоненти, дори врагове. Хора, които направиха много за демонизирането му. През всичките тези години обаче, въпреки практиката прокуратурата да се използва като бухалка, те не можаха да извадят на масата безспорни доказателства за „вината” на бившия премиер.

Вместо това противниците му се задоволяват с малодушни „инициативи” като нескопосаната пародия на книгата на Костов „Свидетелства за прехода”. В навечерието на европейските избори книгата-сурогат, която явно целеше да осмее Костов, се разпространяваше безплатно с екземплярите на вестник „Телеграф”, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. „Инициатива”, която нарушаваше редица разпоредби на Изборния кодекс. Затова си заслужава да попитаме: защо продължават да се хвърлят толкова средства и усилия срещу човек, който отдавна се е оттеглил от голямата политика?

Възможно е, разбира се, политическата „мотивираност” на очакваната прокурорска атака само да се привижда на г-н Костов. Но ако все пак е прав, тя не може да бъде оценена по друг начин, освен като голям комплимент. Както за самия него, така и за свързваната с него формация.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти милиционер

    110 16 Отговор
    Сорос и брани крадеца ром.
  • 3 Изрелско Веле

    68 15 Отговор
    Сороссссс
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 К. за БХК на евреина Сорос

    136 29 Отговор
    Защото е крадлив циганин.
  • 6 Факти е лайна

    67 31 Отговор
    Още гнусна пропаганда от евреина Сороз.
  • 7 Анатема антихристи

    57 15 Отговор
    К. за еврейските медии в България.
  • 8 Ххх

    102 19 Отговор
    Костов не е цвете за мирисане, откровено казано ми е противен, ама ако кротко си гледаше живота и не правеше сечено на Тиквата някой дали щеше да му рови в доходите? А той че може и да е откраднал сто пъти по толкова напълно е възможно. Но и Борисов не обича някой да му гледа в канчето, а то предполагам е доста пълно. За мен и единия и другия са стопроцентови лицемери и им е много в характера да правят другите на глупаци.

    Коментиран от #44

  • 9 Ъхъ

    154 27 Отговор
    Аре бе оня Живков го съдиха без да е ясно за какво точно при положение, че е бил марионетка, а тоя с лилявите венци окраде и разпродаде държавата па още не са го съдили за нищо, боклук с парцал

    Коментиран от #42

  • 10 321

    127 19 Отговор
    Въпросът не е защо, а защо чак сега? И защо не е излежал половината от наложеното наказание?

    Коментиран от #12

  • 11 Георги

    130 28 Отговор
    Костов предател мръсен долен бесило за такива като теб.
  • 12 От Пирдоп

    83 13 Отговор

    До коментар #10 от "321":

    Защо пък да ЛЕЖИ, една казма и копа кюмюр в някоя мина!
  • 13 Ventura

    87 14 Отговор
    Много закъсняха, някои от тези продажници вече са покойници! Ред е на наследниците им.
  • 14 Путин е бе евреи

    112 18 Отговор
    Костов докара циганина от унгарски произход Сорос у нас.
  • 15 bbb

    55 27 Отговор
    Леле колко много ни плаши тази формацийка ДБ.
  • 16 Защото

    83 18 Отговор
    Много краде. Циганска работа...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ddddd

    97 18 Отговор
    Този не трябва да го съдят а направо да го обесят пред народното събрание и да го оставят да виси там докато се мумифицира както на времето са бесили пиратите по пристанищата. Който реши да стане депутат да минава всяка сутрин покрай него и да си прави сметката какво го чака ако не уважава народа.
  • 19 Справедлив

    90 21 Отговор
    Как защо -защото е един от най-големите крадци в бьлгарската история...-- и заслужава само вьжето.
  • 20 Сталин е бил прав

    83 15 Отговор
    Разстрел...

    Коментиран от #23

  • 21 Усмивката

    34 22 Отговор
    Така допуснахме болшевиките.Те колят и бесят а тях никой.
  • 22 Другия с коня

    91 13 Отговор
    Приватизацията с РМД беше реализирана от директорите на държавните предпрятия.Те бяха Комунисти,назначени отпреди 89та.По времето на Костов беше гласуван закона,който го позволи.....Но грабежа си беше от Червените Приватизатори.После продадоха машините за скраб,под наем административната сграда и почивбата база,а Работниците с Хиляди останаха безработни и Първия милион избягал с децата си от БГ бяха Те...Червени Престъпници сътворили последната Национална Катастрофа на България....
  • 23 Жабара

    51 23 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин е бил прав":

    Имам Костов е най големия комунист в България!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 33% от приходите в спортния тотализатор

    18 4 Отговор
    А и от другите хазартни оператори и организатори се крадат от шефовете на федерациите. Най - ме яд за футбола той е най - обединяващият спорт в бокса смях кобрата, жени и ромчета, Тайсън някакъв в другите спортове нищо дори във федербала скандал. Това е бг!!!
  • 26 ТтТ

    45 34 Отговор
    Това е сценарии, пополизам! Комунистите ще се опитат да прехвърлят вината на прехода върху Костов! Това е с цел обвиняване на властта в бездействие и безхаберие.Те направиха хипер инфлация 96-97г, а с откраднатите пари и фалиралара икономика,купиха соц заводите и ги разпродадоха за скрап.Със саботажи и атентати сЪ започнали те гадове, да но тези опити на безсилие завърши тяхната маниакална политика в България!
  • 27 име

    70 19 Отговор
    КостоФфф... За жалост познавам хора от управленския му период и съм чувал неща, за които не само трябва да бъде съден (той и всички около него), но и показно разстреляни. А за "Виденовата зима" е виновен сегашният ни партньор, който ни "дарява" със самолети.

    Коментиран от #51

  • 28 Deutsche Welle

    61 15 Отговор
    Прасето Тиква пасти да яде пред кражбите на Костов.
  • 29 Владислав

    34 83 Отговор
    Без КОСТОВ ОЩЕ ЩЕХТЕ ДА СТЕ В Евразия и Под Путин. Костов е най - Великия политик на Прехода.

    Коментиран от #72

  • 30 Гешев

    52 7 Отговор
    Да каже истината за първата сделка- Винпром Дамяница и го оставям на мира.
  • 31 Жоро

    34 58 Отговор
    Иван Костов е единственият премиер на България и политик който тичаше на Витоша и в парка без охрана,говореше с всички които го спираха...Аз,19-годишен се запознах с него така....А кой от предишните и следващите премиери на България можеше да се разходи спокойно сред хората...Нито Луканов,нито Виденов или Станишев можеха да си покажат носовете навън спокойно...И някои си го отнесоха...
  • 32 Казуар

    54 14 Отговор
    Съпругата на Иван Костов години я разследваха защото било пропуснато на 16000 лева от фондацията и да бъде начислен данък. А иначе, ГЕРБ и БСП солидарно отказаха да бъде наета външна фирма която да проследи милиардите откраднати от КТБ.
  • 33 Алфа Ромео

    67 14 Отговор
    Виденов не беше удобен на колонизаторите и беше сготвен по тяхна поръчка.

    Коментиран от #34

  • 34 Жоро

    37 59 Отговор

    До коментар #33 от "Алфа Ромео":

    Виденов е комунистическа подлога...Фалира държавата,фалира банки и създаде финансовите пирамиди,и по точно дораздаде парите на хората на мутрите ...Виденовата зима всеки българин я помни и най върлия комунист с промит мозък няма как да я отрече...Така че тихо...

    Коментиран от #41, #48, #49, #65, #69, #78

  • 35 ТОЧКАТА

    72 17 Отговор
    НЯМА Виденова зима!!!Има козяшка зима задето Виденов не прие планът РАН/ЪТ!!!!Точка....

    Коментиран от #36

  • 36 Жоро

    44 50 Отговор

    До коментар #35 от "ТОЧКАТА":

    Абе джендър...Явно си комунистическа свиня...Празните магазини и липсата на хляб,фалитите на банки и фалиралата държава са по времето на това влечуго Виденов...Така че ходи си пий хапчетата...

    Коментиран от #38, #91

  • 37 анонимен

    58 15 Отговор
    МАНГАЛА ИВАН КОСТОВ Е ЗА ЗАТВОРА! !!
  • 38 Ганчо

    24 8 Отговор

    До коментар #36 от "Жоро":

    Не мисли така ограничено, а в по-глобален мащаб и ще стигнеш до истината. Прочети и нещо, което ще ти помогне за това.
  • 39 ГОНИ ДА НЕ ГОНАТ ТЕБ

    44 7 Отговор
    ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПОДГОНАТ, БОРИСОВ И ДОГАН.
  • 40 ГЕРБ

    35 21 Отговор
    МНОГО ГИ Е СТРАХ ОТ КОСТОВ ДА НЕ БИ ХОРАТА ДА СЕ ОСЕТЯТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДА БЪЛГАРИЯ КОЯТО МОЖЕ ДА РАЗВАЛИ РАХАТА НА ДПС И ГРОБ И ЗА ТОВА Е ТАЗА ИЗМИШЛОТИНА ДОГАН ПОЛУЧИ 25 МИЛИОНА И ОКРАДЕ КТБ И НИЩО И ТУК Е ПЪЛНО С МАЛУМНИЦИ КОЙТО НЕМОГАТ ДА ВИЖДАТ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ МАНИПУЛИРАТ
  • 41 Алфа Ромео

    36 4 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    И аз така мислех дълги години, но понякога се оказва че не всичко е точно така както изглежда на повърхноста. Обикновените хора не знаем истината за много работи у нас и по света и никога няма и да я научим изцяло...
  • 42 Еретика

    13 12 Отговор

    До коментар #9 от "Ъхъ":

    Как ще го осъдят като го защитава пиша пожарникаря комунист Бойко Борисов.
  • 43 Един

    29 4 Отговор
    Елементарно - има МНОГО крадени пари, които Костов не може да "изпере", а има едни други силни и ненаситни дето искат и могат да му ги вземат (за да си заделят нещо от тях!).
  • 44 6364

    25 19 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    Не бих сложил, чак знак за равенство между тях. Костов поне изкара България от кризата. Дали е крал или не, трудно може да се каже. При боко обаче положението е тотал щета, никакъв прогрес
  • 45 ФАКТ

    42 12 Отговор
    Костов,ВРЪЩАЙ парите !!! Това са нашите пари и парите на родителите ни !!!!
  • 46 Тоя в затвора

    41 6 Отговор
    Ха, няма по-голяма подигравка от това - КРАДЕЦА сам да пише "Свидетелства за прехода"

    Коментиран от #47

  • 47 Рори

    33 5 Отговор

    До коментар #46 от "Тоя в затвора":

    Въпросът е защо чак сега?
    Всичко е заметено , Костови са чисти.
    Наглецът пее песента на всички незаконно забогатели - политически мотиви. Да бе, да.......
  • 48 Рон

    36 9 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Като не си наясно , поне не плюй злоба наоколо.
    Виденов не искаше да играе по чужда музика, затова го махнаха. Единствен той излезе чист и със старата , старата си панелка от политиката. Ако беше послушко........
  • 49 Алфа Ромео

    44 6 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Така е по принцип но това беше направено от неговите продажни "другари". Виденов излезе от властта без никви облаги, унижен и намразен смъртно от целия народ, мисията успешна на 100%, после дойде на бял кон черния рицар да "спасява" България и продаде разни заводи и БГА "Балкан" за по 1$....

    Коментиран от #50

  • 50 Алфа Ромео

    40 2 Отговор

    До коментар #49 от "Алфа Ромео":

    Продаде ги след като грижливо и последователно бяха източени и доведени до фалит.
  • 51 Българин

    34 9 Отговор

    До коментар #27 от "име":

    Само в Кр.село, Костов и Елена имат половин улица бивши общински имоти!
    А за Онази зима,вината е на ЦРУ, както винаги! Биологичният му баща беше цигански барон от Дупница - БИТАКО

    Коментиран от #76

  • 52 Самолета

    29 5 Отговор
    Този още ли не е в затвора
  • 53 Иван

    43 8 Отговор
    Крайно време беше да подгонят Иван Костов, защото е престъпник, който разпродаде държавата за жълти стотинки и който буташе напред фараон Цецо Василев и неговата пирамида КТБ!
  • 54 Audi

    18 3 Отговор
    Рептил
  • 55 Митев

    29 3 Отговор
    Пак ще има театър,пак ще ни губят времето и накрая злодеят Костов с малко "к" ,ще бъде въздигнат в герой и така вместо да го вкарат в затвора ще загубят на хората времето и енергията не знам до кога.....

    Коментиран от #75

  • 56 vasik atanasova

    36 9 Отговор
    копанара ваньо костов който разби българските пенсионери
    но защо чак сега го метнаха
  • 57 Иван

    21 20 Отговор
    Газ пикаят комунягите като се пише или говори за Костов.

    Още ги е яд, че не можаха да разграбят държавта, както те искаха.

    Коментиран от #61, #74

  • 58 Лесли

    40 7 Отговор
    Костов отдавна трябваше да е зад решетките, както и създадения от него олигарх Иво Прокопиев.
  • 59 Коко

    36 7 Отговор
    ЛОМСКИЯ ЦИГАНИН КОСТОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЯН НЕ РАЗСЛЕДВАН РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТРЪГНА ОТ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ
  • 60 Кико

    27 3 Отговор
    И питате защо, не защо. а защо го оставих те да краде и да краде? Колко имота има само по главните ули и в София? Дано Гешев бъде достоен за себе си и, за Фамилията си!
  • 61 Алфа Ромео

    24 1 Отговор

    До коментар #57 от "Иван":

    Всички са една и съща стока, само цветовете им са различни и се сменят моделите и начините на крадене.
  • 62 Анонимен

    19 6 Отговор
    Иван Костов - гнусен орионски рептил!
  • 63 Фернандо Алонсо

    16 4 Отговор
    Костов, Станишев, Доган, Пеевски, Виденов, всички от БСП, СДС, Герб, начело с Тиквун, цар и царчета, "патриоти" и ВСЕКИ ЕДИН ДОКОСНАЛ СЕ ДО ВЛАСТТА, ПЛЮС ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ, трябва да бъдат отстранени, като или съд или без право на достъп до територията на Републиката. Тотална реформа в съдебна, образователна и здравна система, като не трябва да остане нищо, ама наистина почти нищо държавно. Не може да имаме 700 хил на държавна хранилка, 5500 кмета о 290 общини, тотални съкращения, частни фондове за здравеопазване, кой колкото плаща, толкова да получава, а не да отглеждаме и лекуваме роми и крадливи доктори. Независима съдебна система с жестоки закони срещу корупция и съдебни заседатели. Обръщане на образователната система към бизнеса, закриване на инспекцията по труда и всякакви ДЪРЖАВНИ синдикати и създаване на частни истински синдикални организации, където хората само ше си отстояват правата. Прекратяване на практиката, работодателите да удържат осигуровките на работниците, всеки сам да си преценява, какво къде и как да плаща и осигурява.
  • 64 Ххххххх

    28 4 Отговор
    Тоя разсипа България,заедно с шепа алчни юристи,при това ЗАКОННО,малко им е живи да ги одират...
  • 65 Коментатор

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Жоро,трай си, че се излагаш.
  • 66 Серж

    16 3 Отговор
    Циганинът Костов хем краде ,хем и нагло се държи.Той е основоположник на политическия тероризъм и завличането на България с милиарди левове.
  • 67 Телевизора на Елвис

    8 3 Отговор
    ..щото неговия дом е затвора, пазарджишкия, там при бричедите.
  • 68 😂😅😂 Ах ти черна измет

    13 3 Отговор
    Костов разпродаде България. Цацаратурата е закъснял с 30 години да му повдига обвинения.
  • 69 Казвали са ми че

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Хора около Виденов са направили фалита иса си измисли ръцете с него. Каквато и да е истината народът е потърпевш.

    Коментиран от #73, #82

  • 70 Реалист

    12 6 Отговор
    И да го осъдят , той вече е на края на пътеката..... Единственото наказание е да му вземат всичко и дъщерите му да работят за 610 лв..... Иначе няма смисъл да го ти кат в затвора след като децата му ще са добре..... Всичко което има е от нашият гръб..... Как от цървул стана лъскава обувка..... Уби България този.... Защо 6нищожи селското стопанство, земеделие. Животновъдство..... Защо не го остави в ръцете на хора които обичат да се занимават с това.... Щеше да е частно но щяхме да имаме с хиляди животни.... А не да ни пробиват заразени меса. А за земята.... Боже колко рева ха да им я върнат а никой не я обработват ..... Арендатори те забогатяха ,,,,, а стопаните им хвърлят по едни ми авиация лев чета без да се замислят че един ден земя ще има ,,, ама от наследник на наследник при дялба пари няма да има.... Кой ще тръгне да търси за 500 кв м пари или за 250 кв м... Помислете 20 на две е 10 ,,,, 10 делите на 2 си деца са по 5 те делят на 2 деца, са 250 кв м и после пак на 2 са 170....... Е и земята ще остане изцяло собственост на арендатори , а на вас един гол...
  • 71 Дон Корлеоне

    7 4 Отговор
    Тоя трябва да бъде зазидан в стената,като Дон Вито Дженовезе,зазидан над,камината
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Да еаааа!

    12 5 Отговор

    До коментар #69 от "Казвали са ми че":

    На теб са ти казвали, а аз бях свидетел, как соросоидите спретнаха на Виденов кризата, за да се намъкнат във властта и да почнат да крадат. То не бяха Майкъл Чорни, Дерипаска, Гад Зееви, Филип Димитров, Александър Божков (10%), Соломон Паси, Надежда Михайлова и още колко... все крадци, които съсипаха държавата.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Не нам!

    13 1 Отговор

    До коментар #55 от "Митев":

    Затова Румъния дръпна нагоре, защото има Кьовеши!
  • 76 Не нам!

    9 2 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Затова Румъния дръпна нагоре, защото има Кьовеши!
  • 77 ФИЛЧЕВ, ФИЛЧЕВ! СЕГА Е КЪСНО!

    10 1 Отговор
    А КОЙ ЗАДИГНА ЗАВОД "ВИТОША" С ТРИ ЧЕТИРИЕТАЖНИ КОРПУСА,17 ДЕКАРА ЗЕМЯ НА ТОП МЯСТО И ОРАНЖЕРИЯ ЗА ОБЩО 185000 ДОЛАРА ( КОЛКОТО 1 АПАРТАМЕНТ В ЦЕНТЪРА), КАТО САМО ПАРНАТА ЦЕНТРАЛА НА ЗАВОДА СТРУВА 500000 ДОЛАРА. СЕГА СЕ ДАВА ПОД НАЕМ НА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ФИРМИ И ФИРМИЧКИ.
  • 78 Ебаси простотията

    9 7 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Жорко, много си ограничен ( да не кажа по точната дума " глупав"). Трябвало в да четеш не само вестник "Чук-чук", а и други източници. Тогава щеше да разбереш, че Жан Виденовата зима е плод на Жорж Соросовото лято с налазилите ни соросоидни мутри от всякакъв цвят и калибър.
  • 79 Не нам!

    10 1 Отговор
    Затова Румъния дръпна нагоре, защото има Кьовеши!
  • 80 смърт

    7 4 Отговор
    смърт за предателя на България
  • 81 Ама то

    6 10 Отговор
    Бива такава злоба и омраза, ама и толкова не бива. Да оправдаваш уникалния некадърник Жан и да обвиняваш за всички земни грехове Костов е пълна идиотщина. Без Костов, още щяхме да гледаме ЕС и НАТО през крив макарон. Ама па и той що не остави ЖанВиденовите пенсии по три долара и да не си хваща белята с тоя прост и неблагодарен народ.

    Коментиран от #90

  • 82 ПЕРНИШКИО

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "Казвали са ми че":

    каза ли му били , на тебе ако ти кажат да се удавиш , ще го направиш ли, Иван Костов циганина , не може да се напие на малкия пръст вода на Жан Виденов , щото го налазиха такива като Маикъл Чорни, а за конспирация РАН-ЪТ КАЗВАЛИ ЛИ СА ТИ , ИЛИ МАИ НЕ , НАРОЧНО СЕ ИЗЬКАРА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ КАТО СУРОВИНИ И МАТРЕЯЛИ , ЗА ДА ИМА ЖАН ВИДЕНОВАТА ЗИМА , АМА ТЕЗИ ДЕТО ТИ СА ГО КАЗАЛИ , СА ОТ СОРОСНЯТА ДА ЗНАЕШ , ЩОТО НЯКОИ КОМУНИСТ МОЖЕ ДА ГИ Е ОНОЖДАЛ ОТЗАД ЗА РАДИ ТОВА , И СЕГА ИМ ДЪРЖИ ВЛАГА , ОЩЕ НА ДУПЕТИЯТА .
  • 83 Щерев

    4 0 Отговор
    бат Ваню отдавна си е ушил райран костум.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Коко

    6 1 Отговор
    Вие сте един голям срам за България господин Циганин ограбените пенсионерите лекведирахте много заводи и т н как лягате и се събуждане много ми е интересно как излизате от вкъщи да си напазарувате много народ си разплакал господин ц.....н
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Манго

    1 1 Отговор
    На такъв народ такива ръководители
  • 89 Опа

    2 0 Отговор
    Да питаме Стив Ханке или Стоянов? А сега да ви видим псевдо седесари, пардон, провалили се червени партийци, иде видовден и за вас. Само трябва да си внесем и едни съдий, може и германци, може и холандци и ще стане весело. А защо ли,???? нали чухте Ханке какво каза и за българския съд, и бил независим???
  • 90 Опа

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Ама то":

    Не е злоба а истината!!! Сигурно още си мислиш че и за валутния борт трябва да благодарим на Костов??? Е, ще ти кажа, не на Костов А на Международната Банка, дано го проумееш!
  • 91 Кочо

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Жоро":

    Долу ръцете от Виденов. Човекът отказа да продава без парина колонизаторите и да ликвидира България, което направи този престъпник на снимката горе, с който си бягал в парка. Виденов отказа и стана неудобен и за чужди и за свои. И го сготвиха. Достоен човек. Влезе във властта с една панелка и излезе с нея. Скромен човек, но много наивен и добър. Не усети какъв номер му спретнаха. Прочети за „убиеца на държави” и ще разбереш какво се случи. Инсценирана криза отвън, с цел заграбване на икономика, ресурси и колонизация, което стана при Костов. Костов излъга надеждите на цял един народ и две поколения хора, плю връз България, демократичната идея и всичко. Реално обрече страната да е латински тип.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.