Last news in Fakti

28 Август, 2019 15:53 19 314 68

Никола Филчев: Виновен съм, че не тикнах Костов в затвора, където му е мястото

  • никола филчев-
  • иван костов

Костов е виновен за това, че разсипа България, категоричен е бившият главен прокурор

Никола Филчев: Виновен съм, че не тикнах Костов в затвора, където му е мястото - 1
Снимка: БГНЕС

"Видях един крадец, заловен на местопрестъплението, който гъгнеше, мазнеше се на властта, оправдаваше се пред финансовите органи и прокуратурата, че не бил крал, ами само спестявал и си управлявал добре милионите."

Това заяви бившият главен прокурор Никола Филчев в интервю пред БЛИЦ. Бившият обвинител №1 описва впечатленията си от интервюто на бившия премиер Иван Костов пред bTV от вторник. В него Костов се оплака, че от НАП го репресират, като проверяват доходите му и са открили несъответствия от 400 хиляди лева.

"С това интервю Костов бяга пред вятъра. Ако прокуратурата му повдигнела обвинение, това щяло да е политическа провокация срещу неговата партийка преди изборите, посегателство срещу демокрацията и евроатлантическите ценности. Нищо ново не е измислил. Това го практикува вече четвърт век. Хващат го да краде, а той скача като ужилен и крещи „Не е по европейски. Да се реформира прокуратурата. Да се измени Конституцията. Най-малкото – да се махне лошия главен прокурор," коментира проф. Филчев.

"Според Костов излиза, че всеки крадец е борец за европейска прокуратура. Така злословеше и продължава да злослови той срещу всички главни прокурори, които не му прислужват, а му търсят отговорност за кражбите. Така скача срещу Татарчев, срещу Филчев, срещу Цацаров, а сега и срещу Гешев", категоричен е бившият обвинител №1.

"Двуличието за Костов e начин на живот. По същото време когато Костов купува за милиони земя в Добруджа, жена му, за да покаже, че и тя е пострадала от фалита на КТБ, се оплаква, че взела хляб и мляко в магазина, но нямала пари да ги плати, та се наложило да ги остави в магазина. В същото време костовата щерка получава на месец по сто професорски заплати от КТБ за „консултации“ и още толкова за „наеми“. Отврат", коментира Филчев.

"Виновен съм много пред българите. Че не го тикнах в затвора, където му е мястото. Костов използва цялата държавна власт, с която разполагаше като премиер – контролираните от него парламент и правителство, контролирания съд чрез костовиста Иван Григоров, контролираните медии, неограничения финансов ресурс, чуждите посолства, за да ме злепоставя, да ме тормози и да избегне наказателна отговорност. И той успя – не беше осъден. Жена му беше съдена за неплащане на данъци, но съдът на костовиста Григоров я оправда", добави още бившият главен прокурор.

Костов е виновен за това, че разсипа България, категоричен е Филчев.

"Що се отнася до идеите на Костов за прехода, те претърпяха пълен крах. Либерализмът в глобалния свят се провали. Особено в икономиката. Икономическият либерализъм на Костов се свежда до това – всичко се решава от пазарната анархия, т.е. от само себе си. Няма нужда от никакви правила. По този принципен въпрос Костов дълбоко греши, ако изобщо го е вълнувал. Това е основният въпрос за съотношението между правила (ред) и свобода в обществото. Без държава, без държавна собственост, без държавна регулация не може да има успешна, добре развиваща се държава. Китай е най-яркият пример за това", коментира Филчев.

Костов и неговите хора се страхуват от Иван Гешев и затова не искат той да стане главен прокурор, категоричен е Филчев.

"Когато кажем „Гешев“, костовистите чуват „затвор“. Затова толкова се страхуват от Иван Гешев и водят неистова борба с всякакви средства срещу избирането му. За да постигнат тази цел те са готови на всичко, включително и да дестабилизират държавата. Иначе ги чака затвор. Няма да успеят. Г-н Гешев притежава необходимите качества, за да изпълнява задълженията си.Иначе бележки по неговата концепция може да се направят, но това няма решаващо значение", завършва бившият главен прокурор Никола Филчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тях червеното знаме роди ги

    88 39 Отговор
    И другаря Филчев,изтрещя.........То да беше само Костов..........

    Коментиран от #11

  • 2 Владо Черноземски

    77 29 Отговор
    ....по това време Костов беше с Нинова......
  • 3 Тоя па

    78 16 Отговор
    Добре,че и ти не беше с крадците...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Снайперист

    39 15 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #7

  • 6 EL chochone оригинала

    56 43 Отговор
    НИЩО СЕГА ГЕШЕВ ЩЕ ТИКНЕ ЕДНА СЮРИЯ БЕСЕПЕРАСТИ,ЗЕЛЕНИ,НОВИ ДЕМОКРАТИ,ФРИЗЬОРКИ,БИВОЛИ И БИВОЛИЦИ,ОФШОРНИ ГЮВЕНДИИ И ТН.
  • 7 Попринцип що да не

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Снайперист":

    Ама дефакто Тва с кво ще помогне

    Коментиран от #19

  • 8 Случаен

    97 12 Отговор
    И какво? Да не би да влезе в затвора? Едно време Костов и жена му имаха фондация. Ако искаш да спечелиш държавна поръчка даваш съответните пари там. Чисто и ясно. Никога няма да го хванат. Да му мисли населението, което се радваше на управлението му.
  • 9 петел

    61 13 Отговор
    Ако не бях коментарите му за Гешев човек би си помислил, че е станал човек.
  • 10 Гого

    81 3 Отговор
    "Никола Филчев: Виновен съм, че не тикнах Костов в затвора, където му е мястото"
    Затова пък винаги можеш да го очистиш,и да ти се размине.
  • 11 Шалом

    125 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тях червеното знаме роди ги":

    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: - „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.” И ние спахме.

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Истината боли много...

    83 8 Отговор
    Ами вкарай го сега този мавър в затвора!Не може да нямаш поне една папка с документи за мавъра.А после може да се извиниш на Българският народ като истински патриот!Затваряш кабинета и се извиняваш....
  • 13 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    59 8 Отговор
    Филчев, още вчера по повод на друга статия, написах, че Иван Костов отдавна трябваше да е в затвора. А сега като и ти се признаваш за виновен, заминавайте и двамата в панделата и там се разбирайте кой крив, кой прав.
  • 14 ЕСеТочноТова

    57 15 Отговор
    Че той ЕС е точно такъв проект - за крадене на по-бедните членове, за да могат по-богатите да живеят без да работят. Какво се чудят на думите му. Верно не е стока човека, но поне е искрен, че кражба и евроатлантическа ценност е едно и също.
  • 15 Valio

    33 2 Отговор
    На приказки е лесно ама дела няма....
  • 16 Няма значение

    52 1 Отговор
    Няма значение кой какво казва, няма нито един осъден политик, защото освен да си пишем тук и да говорим на маса, никой нищо не прави за да се случи обратното, не сме единни в нищо и в нито един протест, протестира се по големите градове от време на време за по няколко дни и всичко спира, дали хората от нормална европейска държава, ще допуснат години наред да бъдат тъпкани и лъгани? Заслужаваме си всичко това, защото сме си и лоши!

    Коментиран от #68

  • 17 Случаен

    49 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шалом":

    Ама ние и сега спим. Ние си мислим, че нещата, оставени в ръцете на политиците и тяхната държавна власт, вървят добре. А всъщност те само бързо крадат за наша сметка. Докато не ги е страх от народа никога няма да се оправим.
  • 18 децата

    24 3 Отговор

    До коментар #11 от "Шалом":

    И още спим.
  • 19 Мирен преход Да ама НЕ

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "Попринцип що да не":

    С това с което помогна и паметника на Съветската армия "освободителка"
  • 20 анонимен

    23 18 Отговор
    Оххоо и КОЛЬО ЛУДОТО се появи!? Абе тоя още ли не е гушнал босилека? ??
  • 21 Мнение

    57 12 Отговор
    Филчев, това че се извиняваш не те оправдава. Всеобща тайна е за Костов, че ограби България. Докато народа мизеруваше във сичките тези години на преход и все още мизерува, не се намери един главен покурор да тикне някой в затвора, за пример на другите. Та въпроса е защо не си го направил? Сега и ти трвбва с Костов да сте заедно в затвора заедно със сегашната шайка престъпници които доокрадоха съвсем българские народ. Но възмездие винаги има, рано или късно. Нека се замислят сегашните крадци за това.
  • 22 гост

    53 8 Отговор
    Костов е един от многото. Като си виновен си понеси вината. Да говориш след 20г. какво си можел и какво не си можел е много елементарно. Ако си искал да станеш известен и високо уважаван то да си ловил крадливите политици и техните дружки тогава, както направиха в Румъния, на ръце щяха да те носят, ако бе оцелял естественно, защото тези, които трябва да вкарваш в затвора не се дават лесно и нямат скруполи.
  • 23 Сатаната

    33 21 Отговор
    Браво другарю Филчев. Сега като не сте го вкарали произнесете му присъдата и да я излежите вие, защото сте си затваряли очите и да си върнете заплатите. Тогава ако добре помня фалираха 6 или 7 банки и не ревахте толкова колкото сега се ревете за КТБ. Да му целуваш задника на Костов, че ако не беше въвел валутен борд сега 1 долар щеше да е няколко квинтилиона лева.
  • 24 Понко

    29 4 Отговор
    Как ги избираме тези Министри все черни,брадати и много хитри.как са не яви един бял свеж бьлгарин
  • 25 Койчо

    34 2 Отговор
    Същата грешка прави в момента и Цацаров и той след време ще се вайка ама късно е либе за китка.
  • 26 стига празни приказки

    23 6 Отговор
    Ей затова да идва Гешев и да ги мята

    Коментиран от #53

  • 27 ???

    49 1 Отговор
    Единственото нещо за което съжалявам е че животът ми мина ,а такива като вас трябваше да видите Чаушеску 1991 в Ада и всичко щеше да по друг начин.

    Коментиран от #28, #35

  • 28 Койчо

    34 2 Отговор

    До коментар #27 от "???":

    Както е тръгнало така ще мине и животът на децата и внуците ни.
  • 29 Виждал съм много хора

    30 1 Отговор
    на финала на живота си стигат до някои прозрения. Като че ли внезапно поумняват.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бостана...

    34 3 Отговор
    “На телефона преди време:Не съм Филчев ,тук е магазин за “Плод и Зеленчук”.(Журналистически опит да свържат с Филчев когато беше посланик някъде си).Не че сега е по -различно ,нали “водач”на България е Тиква.
  • 33 psihopat

    24 5 Отговор
    Филчев просто го попиля. Трябваше да го вкара в затвора.
  • 34 И защо не го застреляхте

    16 2 Отговор
    Дорде беше премиер костов?преврат и нов курс на развитие
  • 35 Точно така

    18 2 Отговор

    До коментар #27 от "???":

    Гавра смърт по особенно жесток начин после гавра с трупа и разчленяване и хвърляне в морето на останките
  • 36 месара

    29 2 Отговор
    филчев, костов трябваше да е в затвора, ама и трябва да си там! знаем с кои "бизнесмени" беше близък, и как ти пееха на ушенце в кръчмите!
  • 37 ФАКТ

    41 5 Отговор
    Г-н Филчев,много ми е мъчно,че сами българите УНИЩОЖИХА собствената си държава,и най-вече тези,които управляваха след 1989-година !!!! УНИЩОЖИХА НАРОДА,като го остави да работи за без пари на алчни и продажни МУТРИ !!!! Не интегрираха малцинствата,затова и сега ни излагат и навън с тяхното поведение!!!! Въобще какво се направи за НАРОДА и ДЪРЖАВАТА ????? Сега резултатите са налице -няма кой да работи за БЪЛГАРИЯ !!! До там ли трябваше да се стигне ???! -СРАМ и ПОЗОР !!!! Как можа,толкова ПОДЛИ и АЛЧНИ хора да управляват България и НИКОЙ да не им потърси сметка?????????
  • 38 да,бе

    18 0 Отговор
    Абе тоз народ го вземахте ,като за едър рогат добитък,само да поне!И той това прави!А, къде в схемата е Луканов!??Питам щото ,от така раздадените куфарчета,и сфери на влияние връщане ----НЯМА!!! Не Костов, не Костовица ами и със самия свети папа за премиер ,работата отива на ...оная работа!
  • 39 Филчев Филчев

    34 4 Отговор
    Какво съвестта ти заговори, а ? С едно интервю няма да изкупиш вината си. Страданията на милиони българи, които се принудиха да гладуват да страдат да напуснат дом и семейство да емигрират. Това не се изкупува с едно интервю, събрани са много съдби, човешки съдби. С това интервю само признаваш и доказваш, че Костов е за затвора, между впрочем и ти( защото не си си свършил работата на времето, когато си имал властта) Сега Цацаров защо не се задейства (за да не изкупваш вината си и ти след време като Филчев) С това интервю има достатъчнно данни за престъпление щом бивш главен прокурор го казва , истината е там някъде в преписките на полицията , трябва само полицията да си свърши работата и да даде преписките на прокурора. Сега е момента да докажете на народа , че не сме бананова република!
  • 40 Порно

    37 1 Отговор
    Ако Филчев е имал данни за престъпления от Костов и не го е обвинил , значи е извършил престъпление самият той.
  • 41 Иван

    8 3 Отговор
    Помияр.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бате

    31 0 Отговор
    Ох защо всички се сещат какво е трябвало да направят когато вече не зависи от тях. Но Българи това зависи от нас
  • 44 Цветанов

    14 1 Отговор
    Филчев и ти с Костов заедно на топло.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дедо ви

    17 1 Отговор
    "Сетила се Мара да се побара"
  • 47 До Гл. Прокурор Н. Филчев

    15 0 Отговор
    Главен прокурор Филчев, моля Ви пригответе уличаващите документи. Аз ще Ви потърся. С уважение: Пенсионер200
  • 48 587

    19 12 Отговор
    Този боклук филчев отдавна трябваше да е в затвора. А всички вие които оплювате Костов, знайте, че той е най-свестния и голям политик в историята на България. Не случайно ДС докара крадлив дедо и ви го начука с неговото крадливо управление. Костов единствен не допусна крадливото ДПС/ДС в управлението на страната. Не случайно не спират да го нападат. Страх ги тресе ако пак реши да се включи в политиката. А простото българско племе им се връзва. Не случайно сме на последно място и сред бившите страни от соц.лагера. Професоре идиотите не са 80% - повече са.

    Коментиран от #55, #56

  • 49 Нов

    6 0 Отговор
    Еййй сега тази статия ме хвърли в размисъл :)))). На на кой не стигат вече парите и търси нови спонсори ............

    А това вече съм го слушал от бабите на мегдана преди 100 години за Костов. Стара новина с нов дизайн

    хи хи хи хи
  • 50 Така и баба може

    15 1 Отговор
    Филчев Късно е да се правиш на мъж Да беше го вкарал и тогава да говориш
  • 51 Някои

    9 3 Отговор
    Те и за Бойко така ште пишат си горно ама ште е много къснооооо
  • 52 Някои

    12 1 Отговор
    Другарю Филчев... Теб кои те направи главен прукорор... Я си признаи?
  • 53 Аха

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "стига празни приказки":

    Верваш ли, че тия, които си организираха безнаказаност изведнъж ще сложат някой, който да ги застраши?
  • 54 Патриот

    10 4 Отговор
    Да, продаваше държавни хотели на цената на гарсониера(Кабакум на слънчякя примерно). Нали именно при него огромни предприятия бяха продадени за стотинки на точните хора.
    Иначе си е в политиката. Има си протеже "Радан" се зове.
  • 55 Патриот

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "587":

    Кубан, а не Кабакум съм имал в предвид.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Чвк вагнер

    4 8 Отговор

    До коментар #56 от "РамбоСилек":

    Емигрираи в брадската ти кочина, и не ни мисли нас, комунистическа отрепко....... Вашата мама болшевишка.,как не ви изтрепахме 91ва ЕХ.......

    Коментиран от #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 СПРАВЕДЛИВ

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Чвк вагнер":

    Предателско изчадие си ти, незаслужаващо дори презрение, но ще те застигне справедливо наказание!
  • 60 Да живее,

    10 3 Отговор
    вечно да живее Ваньо-циганина, но в затвора за да усети как ние дето построихме тази държава след войните, живяхме последните тридесет години!
  • 61 Тролове на БСП воните

    0 6 Отговор

    До коментар #58 от "ТЕРМИНАТОР":

    Е и си майката бе червен сифилистик
  • 62 Анти БСП

    7 4 Отговор
    Костов от Драгалевското БКП е за затвора
  • 63 Сергей

    2 2 Отговор
    Когато не си пиеш хапчетата....Няма как прокурор да тикне никой в затвора.Това го решава уважаемият съд. А вие от Факти по леко с фелациото....Ще се задавите като го гълтате...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Всичките в една кратуна пърдят !!! Този юнак сега се прави на гръмовержеца Зевс ! Когато имаше власт се спотаяваше като ....... в прани гащи !Вземай си бе бате " сиромашката пенсия" , и си трай ! Винаги може човек да стане за кашмер! В България виновни за унищожаването и - НЯМА ! И няма да има ! Всичко се прави под диктовката на Големият праведен брат. Ако някой само се опита да посегне на великите "преходници".......жална му майка. Иначе патърдия могат да дигат до небесата ! Всичките вкупом се облажиха яко, много здраво. Не е нужно да се вярва и на филчевнци, и на костовци, и бакърджиевци, и на сегашните "фурнаджийски лопати" !Капиталисти от партийни листи, че и социалисти.......Вижте им имотите, банковите сметки.... С какъв честен труд заграбиха огромна част от народното богатство и прогониха цветът на нацията в чужбина......Успяха и прекараха през Парламента почти всички бивши сътрудници на ДС, за да получат "достойни пенсии", без грам полза за обществото- Прегледайте колко плява / музиканти, певци, артисти, хора на наУката и изкуството/ минаха от там, без да им се чуе гласът !? Те няма и какво да кажат - казвали са някога, на когото трябва, каквото трябва .......и сега са "върли демократи"! И този - праведният Йов ..........
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Националист

    0 0 Отговор
    Филчев, отричаш ли че си хомосексуалист и си скрил от управляващите сексуалните си наклонности (в цялото уважениер към преклоннатта ти възраст, разбира се)
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове