Last news in Fakti

20 Септември, 2019 06:12 5 440 45

Корнелия, несериозно е...

Загуба на Манолова този път ще коства главата на Нинова

Корнелия, несериозно е... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Подкрепата на БСП за Мая Манолова реално лишава доскорошния национален омбудсман от вливане на допълнителни гласове за евентуалния балотаж срещу Йорданка Фандъкова.

Двубой, който всички медии и анализиатори, подкрепящи или не статуквото, сочат като нещо неизбежно, подобно на смяната на деня с нощта. Не е трудно да се прогнозира, че при тази стратегия основната подкрепа за Манолова ще бъде материализирана в урните още на първия тур.

А после?! Градските десни отиват за манатарки на Бонсови поляни или гласуват "с отвращение", както някога правеше идолът им Костов, за Фандъкова. "За да не дойдат комунистите". Които все не идват на власт в София от времената на Петър Междуречки и Стефан Нинов.

Несериозно е партия, имаща претенциите да е основен опозиционен играч и обявила се за най-реална алтернатива, да няма свой кандидат за кмет в столицата. Що за кампания ще проведе БСП в София? Ще си рекламира листата с кандидат-съветниците?! Хайде стига.

Никой нямаше да закрие БСП, ако бяха загубили още веднъж в столицата. Вярно, Борисов щеше да им се подиграва седмица-две, докато сее ум, разум и виртуални благини от джипа, но всяко чудо за три дни.

Това ли измислиха за четири години на Позитано?! Да се залепят за този, който е сочен за фаворит. Ми то това всеки го може - както виждаме и леви, и десни файтон-партии се хващат за ръка и за полата на Мая. Ама на вас не ви отива, "столетници". Издигнете си кандидатура за първи тур, пък после удряйте рамо на когото искате.

Загуба на Манолова този път ще коства главата на Корнелия. Заложила е всичките си чипове на едната Мая.

А накрая знаем, че печели казиното...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 37 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    63 53 Отговор
    Всеки с разум в главата знае,че Манолова е бита карта.

    Коментиран от #13

  • 2 Ага Манаф

    25 7 Отговор
    Как са тарифите!
  • 3 Нина

    48 40 Отговор
    Тия двете са събирателно за наглост претенции лъжа кражби
  • 4 Истината

    79 46 Отговор
    Всичко в БСП е фалшиво, дори и името. Тя не е Българска а руска, не е социалистическа а на едрия капитал и не е партия а организирана престъпна група.
  • 5 Начо

    34 16 Отговор
    Закривай
  • 6 полиглот

    29 9 Отговор
    Не трябва ли да се гласува за личности като личен избор а не щото някой си подкрепил някого и още нещо ще има ли предизборен дебат с неудобни въпроси и даване на гаранции за неща които обещават и не ги ли изпълнят на следващите избори да им се зададе въпросът не те ли е срам да се кандидатираш при тва положение.
  • 7 Вярвам на Джок Пол

    19 6 Отговор
    Не трябва ли да се гласува за личности като личен избор а не щото някой си подкрепил някого и още нещо ще има ли предизборен дебат с неудобни въпроси и даване на гаранции за неща които обещават и не ги ли изпълнят на следващите избори да им се зададе въпросът не те ли е срам да се кандидатираш при тва положение.

    Коментиран от #32

  • 8 Хахаха

    17 25 Отговор
    Без БСП Мая може да не стигне до балотаж! А относно умуванията и то основателни, че хората ще гласуват против комунистите в крайна сметка, има вариант - Мая отива на балотаж, но още на пресконференцията заявява, че за да не се стига до спекулации за червена опасност и за да стане промяната, просто се оттегля и дава възможност на г-н Бонев или Игнатов, или който следва!
  • 9 бля бля

    21 20 Отговор
    глупости на търкалета, вече се чудите как да обвързвате Корни с каквото и да било, и да и опъвате въжета :D
  • 10 Алекс2

    40 29 Отговор
    Добре чуйте какво казва Галева. Щяла да управлява с гражданите ! Примерно спира хората по софийските улици и ги пита какво да прави...е по голяма глупост възможна ли е ?А тези дето ги спира ако са от Перник или Кюстендил ? Ей другарите верно си останаха от тъпи по тъпи но умират за власт...

    Коментиран от #44

  • 11 Гражданин

    36 30 Отговор
    Йорданка даскалицата мулти- милионерка само за 10 години!
  • 12 Церн

    35 33 Отговор
    Герберастнята този път ще отнесе плувката.
  • 13 Шаолина

    28 23 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    На изборите програмата за лайкове няма да помогне на милионерката от Самоков!
  • 14 Мата Хари

    33 25 Отговор
    Тези от Столична Община не намериха ли по скъпи пейки от 20 000лв?много евтино тези 20 хилки за пейка с кошче! От 15 милиарда лв. за 10 години 7,5 милиарда отидоха по фактури за монтаж на люлки и пързалки!
  • 15 ти да видиш

    32 23 Отговор
    На всички е ясно, че Манолова не може без партийна подкрепа! Всички партии и партийки играят за БОКО тъпото, защото без София, статуквото губи държавата!

    Предизборната кампания на гроб, започна да придобива такава уродливост, че ще съсипят Манолова тотално, ако тя няма подкрепата на БСП!

    Вие си плещете вашето... и вас ви е страх да не загубите сладката хапка, която вече 10 г. ви слагат в устата, за да приказвате правилно , но на картата е заложена БЪЛГАРИЯ!!!
  • 16 ЛЕОН

    16 25 Отговор
    То ако се печекеха толкова лесно избори с едни пробити сайтчета с маниполирано гласуване щеше да е много лесно. Герберастите са развързали кесията!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Философия

    14 6 Отговор
    Всеки посредственик има право на мнение живем в,, Демокрация" но за нещастие на посредствениците мнението им не струва нищо!
  • 18 един

    16 11 Отговор

    До коментар #16 от "ЛЕОН":

    Те не са спирали да я развързват, особено по местни избори... въпросът е, че ако хората излезнат да гласуват масово, развързията им няма да има никакъв смисъл!

    В големите градове, масовото купуване на гласове е невъзможно!

    Коментиран от #20

  • 19 Щази

    12 12 Отговор
    Не бе ще се разпилява електорат да се помага на гербераците! Логиката баце ти куца, обаче евтината маниполация не ти чужда!
  • 20 ЛЕОН

    24 10 Отговор

    До коментар #18 от "един":

    Най смешното е като пита някой какво са направили БСП за София последните 30 г.? А БСП не са имали кмет на София от 1993г.от кмета Янчулев! Кметове на София бяха ВМРО Каракачанов, СДС- Стефан Софиянски крадеца 8г, Борисов - ГЕРБ - 2г, Фандъкова - ГЕРБ 10г.

    Коментиран от #21, #26

  • 21 един

    19 15 Отговор

    До коментар #20 от "ЛЕОН":

    Естествено, бюджета за София е 50% от този за цялата държава, от него се краде 80% и е нормално да се борят със зъби и нокти за него!

    Всички калинки гербови се облажват от него, тези от ДБ и те... искат Манолова да е неподкрепена партийно, за да могат после да я вербуват, а така им остана пак фандъчка, която отдавна дава фира )))
  • 22 Батман Боко

    13 11 Отговор
    Мая и БСП са синоними,но какво правят десните при нея,защо не се обединят всички извън БСП и ГЕРБ и да подкрепят ЕДИН сериозен кандидат.
    Разхвърлят се гласове,а след това ГЕРБ,с хитрост и взлом ще влезе отново в общинският дом.
    И на седемте козлета и старата коза ще им се стъжни.
    НАРОДЕ????

    Коментиран от #23

  • 23 няма такъв

    10 7 Отговор

    До коментар #22 от "Батман Боко":

    на вашият кандидат боко му тури юлара с ония снимки, за да гласувате за неговия, а и десните винаги са били килимари - при първа възможност се постилат под дебелия за пари!
  • 24 onq s konq

    15 20 Отговор
    Всички мислещи българи гласуваме за Майчето защото сме за ПРОМЯНА. За четвърти път няма да се излъжем за магарето на първия.
  • 25 БСП ДПС Евророма

    22 14 Отговор
    МАЙЧЕ, КАЖИ СИ ЗА ДИПЛОМАТА! ТЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРАТ :-)))

    Коментиран от #28

  • 26 Pensioner

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "ЛЕОН":

    Нали имат съветници.
  • 27 Morgoth

    25 2 Отговор
    От Позитано знаят, че със собствен кандидат загубата им е вързана в кърпа. С Мая дори и да не спечелят ще вкарат много повече общински съветници и това е реалната им цел.
  • 28 няма какво да си казва

    9 11 Отговор

    До коментар #25 от "БСП ДПС Евророма":

    вашият антон тодоров вече си каза, че с дипломата и всичко е наред... не следиш действието.
  • 29 анал лизатори

    14 8 Отговор
    Всъщност Бацето и котерията му са най-големите агитатори за това да ги сменя , пък който и ще да е. Колкото до ''комунистите ще дойдат'' ,опорката се изтърка и изхаби , защото и дебилен Ганьо вече се усети , че всъщност всички са с този корен и само го будалкат.
  • 30 Глупости

    15 14 Отговор
    Много им се иска на ГРОБаджиите да разводят вота в София, вкл.БСП да има свой кандидат. Ама няма да стане. Нито пък загуба на Мая Манолова ще струва поста на Нинова.
  • 31 Орце Камчев

    15 13 Отговор
    Банкянският тарикат е в потрес и е мобилизирал сичкия слугинаж да плюе от сабахлян. тЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЗАГРОБВАНЕТО НА ТОЛКУЗ МИЛИОНИ СА НАЛИЦЕ. Софиянци МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ.

    Коментиран от #35

  • 32 NikNay

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Вярвам на Джок Пол":

    Като пускаш спам с дава различни ника поне остави няколко коментара между тях .....
  • 33 Санчо

    12 4 Отговор
    Да й се чудиш на акъла на Мая! Вместо да си изкара спокойно два мандата като омбудсман, тя избра след кметските избори в София да е безработна!
  • 34 Мая, службогонтката

    16 2 Отговор
    Колкото на Мая да и се искаше да избяга от БСП-то няма как. Те са я изучил, издигнали и на тях дължи цялата си кариера на политик. Завързана е за тях и всичките напъни да се отклони са без смисъл. Няма прошка там, ако не те харесва моментни лидер. С тях губи, без тях със сигурност. Нинова я закопа. Мисля, че някой от политолози те отдавна и го каза
  • 35 ами

    14 6 Отговор

    До коментар #31 от "Орце Камчев":

    Щото мислим и помним, червен няма да ни управлява
  • 36 Орце Камчев

    8 11 Отговор
    Не съм писал задължително да е червен. Важно е да не магарето на първия за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ.
  • 37 kaka

    11 16 Отговор
    Ако искаме да изметем кандидата от шайката трябва всички софиянци искащи ПРОМЯНА да се обединим зад Манолова. Тя е независима с подкрепа от БСП.
  • 38 Харизан

    8 9 Отговор
    Много е демагогията в това мнение, при това на ниско равнище- плоски внушения, явнна пристрастност, едностранчиви примери от 100 години и пр.Що не даде пример с Янчулев, Софиянски идр.? Това не е дясно мислене и заблуждава десния електорат. Допълнителните гласове няма да дойдат от БСП а от желанието на всички софиянци да се промени управлението в София, което е повече от ясно.
  • 39 Харалан Александров

    10 10 Отговор
    Манолова ще спечели избора за кмет на София не заради Мая, не заради БСП и денсите, а заради това, бе ГЕРБ трябва да бъдат махнати от властта. Не може един човек който сам на два пъти публично е признавал, че е простак да ни управлява до безкрайност. Да ни държи 11 години на последно място не само в Европа, да ни срамува пред света и да натресе още кредити освен тия 32 млрд. лева. За 18 години от както е публична личност този човек не се научи да говори правилно български език. Единственото което може е да кара джипката на НСО с една ръка , а с другата през прозореца да ръкомаха на журналистите и да се вторачва в камерите им. Той много иска да се снима, а един сайт нон-стоп да публикува снимките му, понякога преди те да са направени. Това е сайтът на Heдялко Heдялков.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 така

    12 8 Отговор
    Софианци масово няма да гласуват за кандидат на БСП, това е истината. Колкото и да се напъват и да говорят за промяна, няма да я направят сега, защото няма силни десни. Даже и избирателната активност ще е ниска.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 онака до така

    2 3 Отговор
    Ноооо няма да гласуват и за статуквото и чиновниците на Герб. Избор има.
  • 44 Не се

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Алекс2":

    питат хората по улиците, а се правят местни референдуми по важните въпроси. Ясно ли е или нямаш капацитет да ти се изясни?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.