Last news in Fakti

26 Септември, 2019 17:15 10 737 9

Шеф от ''Господари на ефира'' с коментар пред ФАКТИ за цензурата в БНР

  • бнр-
  • цензура-
  • протест-
  • генерален директор-
  • красимир луканов-
  • журналист-
  • мнение

Искат да овладеят Българското национално радио, за да се спре възможността да се говори свободно

Шеф от ''Господари на ефира'' с коментар пред ФАКТИ за цензурата в БНР - 1
Кадър: ТВ Евроком/Честно казано
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кризата и напрежението в и около Българското национално радио продължава с пълна сила. Те бяха породени от това, че журналистката Силвия Великова беше свалена от ефира на Програма ''Хоризонт'', а по нейни думи зад нейното цензуриране стои силен външен натиск срещу генералния директор на БНР Светослав Костов, за който натиск той сам ѝ е споделил. След свалянето на Великова от ефир, дойде и другото крайно скандално нещо, а именно спирането на сигнала на ''Хоризонт'' за 5 часа. По този повод днес граждани и журналисти се събраха пред БНР, а след това изградиха жива верига започваща именно от Българското национално радио и завършваща в близост до Телевизионната кула.

Именно на мястото на събитието организирано от Асоциацията на европейските журналисти - България, ние от ФАКТИ разговаряхме с журналиста и бивш главен редактор на Програма ''Хоризонт'', а също и на отдел ''Репортажи'' в сваленото от ефир предаване ''Господари на ефира'' Красимир Луканов, който сподели своето мнение за случващото се в Българското национално радио пред нашата медия.

Попитахме журналиста Красимир Луканов как си обяснява и на какво отдава случващото се в БНР през последните няколко седмици, а той отговори така на поставения въпрос: ''Отдавам го на опит да се овладее Българското национално радио, да се спре възможността да се говори свободно и в тази медия, както стана в много други. Да се покаже, че има един таен кръг, макар че той не е таен и е известен на всички, който владее положението. Целта е основно да се заглуши Програма ''Хоризонт'', за да не бъде тази трибуна, която все още е и която е била винаги''.

''Поставен е един човек, който очевидно няма капацитет да ръководи тази медия и явно искат да покажат, че този човек ще продължава да управлява БНР, а аз не виждам как, той няма кредит на доверие сред тези хора. Дори и не виждам как би могъл да изпълни поръчките, които е поел. Той непрекъснато ще е в една антикризисна ситуация, ще потушава ''пожари'', а те ще избухват постоянно, докато един ден си отиде. Настоящият генерален директор на БНР ще си отиде предсрочно, дали ще е сега, дали ще е малко по-нататък, само мога да гадая. Не може такъв човек да управлява такава авторитетна медия, каквато е Българското национално радио'', заяви Красимир Луканов.

Относно вероятността Светослав Костов да подаде оставка или пък СЕМ да го освободи, Красимир Луканов заяви следното: ''Допреди няколко дни очаквах това да се случи, но вече съм песимист, защото виждам, че той е добил кураж отново, заплашва със съд, като това означава, че отново е получил уверения, че много силен кръг стои зад него. Това ми дава основания да мисля, че в този момент ще спаси кожата. СЕМ тупка топката, очаква се напрежението лека-полека да спадне и да се забрави този случай. Но не вярвам да се забрави, колегите са твърдо решени да отстояват тази битка и да я водят докрай''.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпи гробаджийски тролове

    45 6 Отговор
    Кажете що няма арестувани за опта за преврат, бе? Нали е много велик прокурора Иван Гушев. ДАНС и МВР спят ли? Що не арестувахте превратаджиите?
  • 2 Чичо

    48 3 Отговор
    Ако този пишман директор беше мъж, просто щеше са каже кой го е натискал отгоре. И са покаже една разпечатка на разговорите и съответните номера. Направи ли го - първо ще заслужи уважението на колегите си. Второ - няма да го пипнат с пръст, защото подозренията веднага ще се насочат към определени много дебели създания и дори на цацаратурата ще и бъде много трудно да си затвори очите.
    Повтарям - ако беше мъж. Да, ама не. И не се усеща простото добиче, че след като е свършил мръсната работа, трите прасета ще го захвърлят като употребявана тоалетна хартия.

    Коментиран от #3

  • 3 СссереМ

    9 29 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    Ами те го питаха,каза че не е Борисов или ГЕРБ,и остават пипалата на червените кхмери, и денгите на Решетников.

    Коментиран от #4

  • 4 СС серсем

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Ами подай сигнал до прокурора Гушев и да ги арестува!
  • 5 До 4

    21 3 Отговор
    Много е трудно сам да се арестуваш, не е като да си сам в тоалетната!
  • 6 име

    25 1 Отговор
    тя и великова знае кой натиска директора но си мълчи. преди години като ограничиха волгин защо умно-красивите не стачкуваха? щото тази промяна ги удовлетворяваше.
  • 7 Отвратен

    11 2 Отговор
    Ей тоя арменец какъв хитрец е... Сега се бута сред журналистите все едно че са му свалили фалшивото предаване не заради това, че иска по 60 бона на вечер, ами уж настъпвал интереси ... Кой ти е взимал насериозно предаването бе пръдльо?!
  • 8 Мили дебили

    8 3 Отговор
    Всички в това предаване , бяха и си остават ТОРНИ ЧЕРВЕИ ! Хранят се с герберски фекалии и така живеят! Могат и се хранят и с други фекалии , но засега са прогонени от кенефа на герб- кирогела тв!
  • 9 Ели

    3 0 Отговор
    Колко трябва да е високоморален един човек за да се саморазобличи и да се самоарестува?