25 Октомври, 2019 12:12 5 125 32

Срещу кого играе Иван Гешев?

  • иван гешев-
  • протест-
  • главен прокурор

Нито Иван Гешев ви е виновен, нито президента Румен Радев. Не се подвеждайте!

Срещу кого играе Иван Гешев? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да анализираме избора на новия главен прокурор на Република България.

Нарочно през изминалите месеци не коментирах кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, защото исках да бъда достатъчно уверен, че съм прав в това което ще се случи - И ТО СЕ СЛУЧИ.

Ето го и планът. Това разкрива във „Фейсбук“ Мажд Алгафари.

Прокурорите издигнаха и избраха Иван Гешев за главен прокурор.

Министерският съвет по закон има правото да издигне свой кандидат, но не го направи. Дали този ход е обмислен и нарочен, ще разберете в края на анализа.

Ако Министерският съвет беше издигнал свой кандидат, кой щеше да е той? От Министерския съвет нямат достоен такъв, който да поеме ръководството на прокуратурата, а дори и да имат, те знаят, че техния кандидат няма да може да се пребори с Иван Гешев. Това е първата причина да не издигнат свой.

На второ място, Министерският съвет има зъб на президента Румен Радев. И сега им се отдава възможността да атакуват президента чрез недоволството на гражданите и току виж това недоволство да го свали или поне да го разклати силно.

Как ще стане това?

Неиздигайки свой кандидат, остава само кандидатурата на Иван Гешев, и разчитайки на реакцията на гражданите по такива въпроси, то неминуемо хората ще са против липсата на състезателния характер между Гешев и някой друг. Това ще изведе хората на улицата, които ще насочат недоволството си към единствения кандидат, без значение за неговите професионални качества.

И това се случи. Бяхме свидетели на ежедневно недоволство и протести срещу избора и единствената кандидатура на Гешев.

В деня на избора му 24.10.2019 год. протестът затвори кръстовището на Орлов мост.

Съвсем нормално е, при липсата на друг кандидат издигнат от Министерския съвет, да бъде избран единствения - Иван Гешев. Няма как да има друг изход от ситуацията. Той е избран с мнозинство.

Протестите ще продължат. Много точно и ясно Бойко Борисов призна между редовете на своите изказвания, че оттук нататък последна дума има президента. Това ясно доказва, че в мислите на Борисов по този казус е президента Радев.

И сега. Ако президентът подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, то протестите ще се насочат директно срещу Румен Радев и ще разклатят сериозно имиджа му, което ще е силен удар към президентската институция.

Ако президентът откаже да подпише указа, то тогава ще бъде обвинен от други от обществото, че не се съобразява с избора на мнозинството 20/4. Пак ще се организират протести срещу Радев, което ще разклати имиджа му и президентската институция.

Планът на Министерския съвет да разклати президентската институция чрез избора на главен прокурор ще изпълни задачата си.

Само за това, че Министерският съвет не издигна свой кандидат, ще удари силно президентската институция и ще породи голямо недоволство спрямо Румен Радев.

Много гаден и пъклен план срещу президента на Република България - Румен Радев.

Планът е на Министерския съвет, средството е Иван Гешев, а целта е Румен Радев.

Министерският съвет не са нарушили закона, като не са издигнали свой кандидат. Спазили са закона и никой не може да им търси някаква отговорност.

Прилича ми на игра на шах. Понякога правиш видимо несериозен ход, но всъщност имаш план за след няколко хода.

Ето защо, ако трябваше да се протестира или да се протестира сега, то протестите трябва да са насочени към Министерския съвет, който не издигна свой кандидат.

Нито Иван Гешев ви е виновен, нито президента Румен Радев.

Не се подвеждайте.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е пълна

    41 9 Отговор
    Това е пълна глупост! Ние, хората знаем, че указът на Президента в този случай е само фиткивно действие и че ако не подпише ВСС отново ще го преизбере и тога Президентът ще бъде принуден да подпише указа! Така че, моля да не ни взимате за облъчени калинки. Тази фантазия от типа съм в лятна нощ може да послужи забава на типичните герберски нискоинтелигентни и късочели избиратели, модел селска мутра 1991.

    Коментиран от #5, #9, #20, #24

  • 2 Караибрахим

    20 19 Отговор
    Блестящ анализ. браво!
  • 3 сектант

    33 6 Отговор
    аз съм сигурен, че ако се направят едни демократични избори и народа няма да избере гешев
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 00000014

    40 7 Отговор

    До коментар #1 от "Това е пълна":

    Сложих ти минус, защото не си разбрал какъв гаден мръсник може да бъде човек. А при гербаджиите е умножено най-малко по три. В анализа има смисъл. Това е удар по Радев, а косвено по БСП, Манолова -предизборно.
  • 6 Срещу българския

    11 0 Отговор
    Народ

    Коментиран от #7

  • 7 Играе

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Срещу българския":

    Гешефта
  • 8 факт

    34 6 Отговор
    Проблемът е и в личността Гешев , защото с килийното си образование от школата в Симеоново не става . Азбучна истина , че единствено завършилите в Софийския университет право имат ниво , другите дипломи са като от ПУЦ . За такава висока длъжност беше необходим минимум кандидатите да са с дипломи от Софийския университет, а не от вечерните курсове по шев и кройка в Симеоново .

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Behemoth

    24 1 Отговор
    Туй Бойку ни мой го измисли....той е пожарникар а не шахматист...

    Коментиран от #11

  • 11 шахматист

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    Туй го мислят в Библиотекарския университет , после чрез Енергетика -Дебелото -Цацата та при Бойку.
  • 12 Анти милиционер

    3 12 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Селски, Гешев е завършил СУ.
    http://m.legalworld.bg/81826.ivan-geshev-vzima-dyrjavnite-izpiti-po-pravo-s-otlichen.html

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стършел

    8 4 Отговор
    Другарю Мадж, интелекта на ГешеФТ и на пчеличката Мая е еднакъв - това е лошото. И двамата са служители на задкулисието. другото си е мижи да те лажем!
  • 15 факт

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анти милиционер":

    Завършил е СУ , ама друг път ! Дипломата му е от академията на МВР намираща се на на бул. Ал. Малинов №1 , където както добре се знае не се намира Софийския Университет , разбра ли селтак , чети бре !

    Коментиран от #18

  • 16 Morgoth

    7 0 Отговор
    Глупости! Тези които скачат в момента и затварят Орлов мост са така наречената "Градска десница". Те не са избиратели на президента и той няма да загуби от имиджа си, ако не им ходи по свирката.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Работил е като агент на Шесто управление на Държавна сигурност с псевдоним „Наско“. Това за кой от братята Алгафари беше???
  • 18 321

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "факт":

    Не, че много харесвам Гешев, ама много крайно се изказваш. Знаеш ли, че преди 90-та само два университета дават образование Право - СУ и АМВР. Знаеш ли, че тогава нямаше като сега 1001 преподаватели по право. И тези от СУ ходеха да водят същите дисциплини в АМВР. Тоест, единственият университет, който дава и е давал същото образование като СУ в областта на правото е АМВР. Всички други измислени правни факултети са гола вода.

    Коментиран от #23

  • 19 ПЕНКО

    1 7 Отговор
    ГОСПОДИН АЛАФРАНГА , ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЕДИН ФИКУС ДО ВРАТАТА НА БАЛКОНА !!! ЗАЩО НЯКОЙ- НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА МИСЛИ ЗА ПОХАРЧЕНИТЕ ЗА НЕГО НАРОДНИ ПАРИ ПО СВЕТА ???? ПРЕДСТАВИТЕЛЕНИЯТ НИЩОПРАВЕЦ НЕ Е ПОСЕТИЛ НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ КРИТИЧНИТЕ РЕГИОНИ !!!!!!!!!!!
  • 20 Сатаната

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това е пълна":

    Ти си президент, по закон няма срок да подпишеш указ, ще го подпишеш ли, спазил си закона? Аз ще подпиша, когато татко ми купи колело.
  • 21 Българче от Родопите

    11 0 Отговор
    Във България турци няма!Самият Мидхад паша го е казал,а Мидхад паша е бил много високо поставена личност в Османската империя.В България може да има турци,но това са не повече от няколко хиляди души,които са в България по една или друга причина.Всичко друго е българско и циганско население,което ние само потурчихме,след като руската политика втълпи на хората,че българин е само този,който е православен християнин,а това е огромна глупост,защото религията няма нищо общо с ДНК на даден народ.Беше грешка,че се опитахме да християнизираме българите мюсюлмани,така че редно е да им се извиним и да си подадем ръка и на база нашият общ произход да изградим една хубава и нова България.Майната й на Библията,Корана и там другите религиозни книжки.От 1 и 7 век,времената доста се промениха и доста хора смениха вярванията си,като някои го направиха по принуда,други доброволно.Какво казвало в Библията и Корана да не ви пука! Българите и голяма част от турците в България сме си братя и нека се уважаваме и обичаме,защото една майка ни е родила!!!

    Коментиран от #28

  • 22 незнайко

    8 1 Отговор
    Това са пълни глупости ! Назначението та Гешев има по дълбок смисъл !! СЕДЕМ ГОДИНИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЧРЕЗ НЕГО НЕЗАВИСИМО ОТ ИЗБОРИ !!! Същия беше и Сотир Цацаров !!!
  • 23 факт

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "321":

    А знаеш ли как се влиза/ше право в СУ и с какво денонощно четене се иска да се вземат изпитите и как се влиза в школата на МВР и как се взимат пък там изпитите . Не ми казвай , че съм краен , защото това е мнението на същите преподаватели , които ходят да ограмотяват правно милиционерите .

    Коментиран от #25

  • 24 Да,да ама не

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това е пълна":

    Имаше платен протест,но затова имаше и контра протест. Имаше издигната кандидатура, нямаше друг достоен и неопетнен . Другите сигурно са все със някакъв кусур(кусурлии).
  • 25 Само така

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "факт":

    Същата работа и при фъркатите. Трябва да си здрав физически и да можеш да правиш коремното.
  • 26 Светлин

    1 0 Отговор
    Много филми ли гледаш, или си чел шпионски романчета??? От къде изсмукваш тези фантасмагории???
  • 27 ФАКТ

    2 0 Отговор
    Г-н Алгафари,всеки може да прави какви ли не анализи !!!! А ти кажи против кой си и против какво !!!! Кажи,какво трябва да се прави в тази държава,че да тръгнем по правилния път !!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 9597

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: то протестите трябва да са насочени към Министерския съвет, който не издигна свой кандидат. Какъв "мъдър"извод. ХА ХА ХА .... Не е истина...
  • 30 гост

    1 0 Отговор
    Това кой ще бъде главен прокурор касае само управляващата мафия,олигарсите и корумпираните чиновници.Много е важно той да е техен човек и непременно да е тъп.За обикновеният български гражданин няма абсолютно никакво значение.Няма значение,защото той,обикновеният български гражданин по всяко време може да бъде арестуван и да му се повдигнат всякакви обвинения и да бъде осъден дори и на 20 г.
  • 31 Срещу народа на БГ

    1 0 Отговор
    Това е отговора. Няма оправия в БГ и от това печелят чорбаджиите, не Държавата и народа на БГ.
  • 32 Гост

    0 0 Отговор
    А при едни снимки и записи работа ли е на Гешев да обикаля страната и да се бори с битовата престъпност като тя е много сериозна и голяма на друго място и точно то е причината за всякаква друга вид престъпност в държавата и се нарича корупция ?
    Самият крадец говори как правят много за да няма корупция в България,но видимо на действия се оказа,че от човека,който се очаква да действа прави точно обратното.
    Е и,какво правим сега?