Last news in Fakti

17 Декември, 2019 08:57 7 966 71

Премиерът финтира сестрите с лекота

  • борисов-
  • медицински сестри-
  • протест

Сред безбройните висящи въпроси, останали без отговор, със страшна сила увисна един: Щом премиерът не знае как да задържи медиците в България, защо просто не си тръгне той?

Премиерът финтира сестрите с лекота - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки е чувал разговор на маса между почерпени, в който най-гръмогласният постоянно обяснява за някаква житейска констатация: "Верно ли е?", а останалите се съгласяват примиренчески с "верно е...". Точно това се случи на срещата между премиера Борисов и медицинските сестри, опънали палатки под прозореца му. Макар и без аперитиви. Борисов рутинно вкара разговора в познатото русло, което е отработил до съвършенство. С безпардонно нахалство и тотално самозабравяне претвори в дела завета на вожда Димитров, вместо наковалня да бъде чук.

И замлати с чука сестрите по главите. Почна ги още от вратата. Първо им се накара, че са закъснели и трябвало да ги чака. После заобяснява как очаквал одобрение, видите ли, защото парите за здравеопазване били увеличени. Но какво се случвало с тях по трасето не било ясно, щом не стигат. Вместо лайкове обаче, на вечно заетият клетник, видите ли, му се налагало да разговаря с протестиращи.

И мина в брутална контраатака, като след всяка негова констатация сестрите се съгласяваха с него по схемата "верно ли е - верно е". Не знаел как да задържи сестрите в България. Те да му кажели кой доктор взима много пари и щяло да стане като с "ония тримата", дето отстрани след случая с починалия Алекс. Похвали се и с магистралите, защото просто не може без това. Вкара в разговора познатите от стотиците му монолози персонажи от родата, начело с "дедо му". Оплака се, че президентът вземал повече пари от него, а той работел повече.

Медсестрите кимаха одобрително и започнаха да хейтят лекарите, които прибирали много пари. Абсолютен дюшеш за Борисов. Всичко това - пред очите на здравния министър, който вместо отдавна да претака зеле на спокойствие, е ползван за чеп на най-различни правителствени бурета. Сестрите и него харесвали, искали да си работят с него. Оплакаха се от пренебрежително отношение към работата им. "Ама не от мене, нали?" - опарено попита премиерът, на което сестрите отговориха хорово "Нееее".

За цвят на туршията на масата със сестрите седна и вътрешният министър Младен Маринов. За масовка ли, за колорит ли...не стана ясно. Стана ясно обаче, че и двете страни не бяха готови за този разговор. А в такъв случай печели по-обиграният. Премиерът си тръгна към поредния късен мач, а сестрите се заеха да скатават палатките.

Сред безбройните висящи въпроси, останали без отговор, със страшна сила увисна един: Щом премиерът не знае как да задържи медиците в България, защо просто не си тръгне той?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    130 6 Отговор
    Бръкнал в джеба с едната ръка,а с другата ги здрависва кисело се едно го бяха събудили от сън в хралупата,че даже и телевизия си гледаха на плазмата. Просто просто...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боцко

    112 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Щом премиерът на знае как да задържи медиците в България, защо просто не си тръгне той? - Е па шо да си ода?! Съгласиха ли се с мен? Съгласиха се. Да си одат те. Мене ми не трябват.
  • 4 Боко финта

    108 4 Отговор
    Е че Баце е футболистче, ка нeма ги финтира, че и голче, ще им вкара даже !
    Той цяла държава финтира вече три мандата, че някакви сестрички ли ! После предполагам е заспал спокойно, че отново е ОПРАВИЛ някой, може и пура да е запалил "After action satisfaction" !
  • 5 боцмана

    107 4 Отговор
    Боко , българският Остап Бендер , отново в акция и отново ни чул , ни видял. Те всички министри са лоши и за нищо не стават , само той работи и след негова намеса стават нещата. Ето по този начин гради имиджа си най големия лъжец в света и околностите му!!!
  • 6 тъпака

    66 4 Отговор
    -шмекър ....
  • 7 Стефан

    87 9 Отговор
    Той няма елементарно възпитание и достойнство на мъж а Камоли ли на дьржавник
  • 8 филанкиши

    22 51 Отговор
    СТАБИЛЕН ПИЧ Е ТОЙ!
    АКО ВЗЕМЕ ДА РАЗДАВА НА ВСЕКИ ,ЧЕ ТО НЯМА ДА ИМА КРАЙ!

    Коментиран от #65

  • 9 Behemoth

    77 4 Отговор
    БАЦЕ е есенция на всичките български мурафети за оцеляване....най общо казано сфирки на силните и бой на слабите да та уважават...
  • 10 Главанака

    68 4 Отговор
    Аз ако едни сестри не мога да финтирам, как мислите че ще прокарам топката между краката на Тръмп и Меркел. Сестрите бяха неподготвени, с няколко тарикатски лафчета така ги насметох че дори не се наложи да давам от вашите пари, може да ми благодарите, сега спокойно можем да купимЕ още една подводница, а защо не и нова джипка за мене

    Коментиран от #56, #63

  • 11 Лекар БГ

    78 1 Отговор
    А най-голямото "чудо"ще пребъде,когато започнат да проверяват болниците.ДАНС,НАП,Икономическа полиция,защо не и СОБТ,по традиция!
    Защото,всичките директори на държабните МБАЛ и УМБАЛ,са назначени в последните 10г.И нито един директор или борд на директори,не е чужд на ГЕРБ каузата.Схемите за източване от НЗОК и крадене чрез безбройните обществени поръчки са ясни.И тези пари не са само за директорите-отчислява се нагоре,както във всичко друго.Кого ще ловят,как ще нюхат при тези обвързаности-хич не мие ясно.Е,сигурно ще открият някоя и др.дребна риба,колкото да опере пешкира.

    Коментиран от #68

  • 12 браво

    28 23 Отговор
    Медиците са алчни и нагли. И непрекъснато лъжат хората че ги лекуват. След като искат да завършат тук и да работят навън, да бъдат поне малко честни и да си плащат сами образованието, а не на гърба на данъкоплатеца. На мене лекари не ми трябват!

    Коментиран от #16, #24, #27, #34

  • 13 Бай хой

    50 2 Отговор
    Медицински сестри с извинение. Като не знаят как да си поискат не заслужават. Преди година учителите им бяха виновни сега лекарите. Няма такава простотия. Отишли да протестират а га излезе Винету пред тях в мн Естония да си изложат исканията и да ги обосноват, мънкат, раболепничат и топят другите. Медицински сестри с извинение.

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    22 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Не "мн Естония" а "вместо". Да еа и хандроидския редактор да еа. Че и нахален и нагъл няма изключване. Като герП.
  • 15 БГ681

    57 4 Отговор
    Хора няма да има кой да ни лекува разберете. Трябваше вс дружно да застанем зад сестрите, както го правят в гърция и франция. А тук какво лекарите и дума не обелиха защото са хванали златната кокошка с клиничните пътеки и слагана на стендове и измислени телкове.Сестрите казаха 90% от проблемите на смахната ни система която вообще не е здравна а е срамна,частни болници частни лаборатоии фиктинвно лечение , надписани дейности и всичко това потъва в опредлени джобове. И колкото и повече пари да се дават само ще богатеят крадците. Разделай и владей това се случи за пореден път- жените излязоха на преден план за да се борят и за "мъжете". Утре ще се наложи да отидете до болница кой ще ви лекъва Бойко здравния министър или вътрешнич??? Моля хора за такива каузи нека се обединяваме- здраве и живот има ли по ценно от това...?

    Коментиран от #18, #57

  • 16 А бе трябва ти

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "браво":

    но не го осъзнаваш ;)))
  • 17 слънчице има

    33 0 Отговор
    коледа е най хубавият празник исестрите получиха подарък увит със станьол в който няма нищо.Тока е когато искаш среща и не си подготвен за нея.То се видя че е по лесно да стойш на студа и да мръзнеш от колкото да стоиш в топлият кабинет.
  • 18 НАТО ВЕЦ

    20 10 Отговор

    До коментар #15 от "БГ681":

    За това, че трябва да застанем зад всяко справедливо искане, като в нормалния свят съм на 100% съгласен. За ситуацията в здравеОГазването обаче, моля те не пиши глупости, понеже идея си нямаш как стоят нещата. Най-голямото крадене, надписване и безотговорност е точно в "държавните" болници. Там са и най-ниските заплати и унизителни условия на труд. Избий си от главата, че частните болници са виновни за всичко. Де факто, те все още задържат някакво ниво в здравеопазването.

    Коментиран от #23

  • 19 АНЕНЕРБЕ

    51 4 Отговор
    Това което става в болниците е нещо пред което и д-р МЕНГЕЛЕ би се засрамил.

    ТОВА НЕ СА БОЛНИЦИ , А ЧАСТНИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА С ЧУЖДО УЧАСТИЕ КОИТО ИЗТОЧВАТ ТАЗИ ФИНАНСОВА ПИРАМИДА НАРЕЧЕНА НЗОК !!!

    КАК ДА СА СПРЕ ГРАБЕЖА????

    Първо този шут Борисов трябва НЕЗАБАВНО ДА СИ ХОДИ!!!!

    Второ - ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ И ПРИ ДОКАЗАНИ ДОКУМЕНТНИ ИЗМАМИ И КРАЖБИ - незабавна конфискация на имуществото на тези БАНДИТИ!!!

    Лекарите само на ЕДИН ТРУДОВ ДОГОВОР И В ЕДНА БОЛНИЦА!!

    Всички лекари да ДОКАЖАТ МАТЕРИАЛНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ - ако не могат КОНФИСКАЦИЯ И СЪД !!!

    ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА Е КОНЦЕНТРИРАН ОБРАЗ НА ЕДНО СКАПАНО ОБЩЕСТВО В КОЕТО ПРИНЦИПА НА ГРАБЕЖА Е ИЗДИГНАТ В КУЛТ!!

    ЗАКОНИТЕ НА ХАМУРАПИ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНАТ В ДЕЙСТВИЕ!!!

    ОКО ЗА ДВЕ , ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ

    ПОВЕЧЕ ТАЗИ СИСТЕМА НА ГРАБЕЖ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА!

    НЕ СТЕ ЛИ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ТАЗИ СКАПАНА ГРАБИТЕЛСКА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА!!

    ИЛИ ТЕ , ИЛИ НИЕ!!

    Коментиран от #67

  • 20 Това не им е работата на сестрите

    45 2 Отговор
    Трябваше да извика някой да говори вместо тях. Тоя тъпан сега ги бил финтирал, те пък ще финтирал народа като отидат в болницата и така. Само че тоя простак е крал толкова много, че доживот до 9 коляно ще летят най-известните лекари да го гледат-това е ясно. Да питам аз сега НАРОДА - вие като протестира ха сестрите къде бяхте? Не осъзнават ли, че НИЕ сме прецаканите накрая? Пусти роби, цигани и скоти

    Коментиран от #69

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 003

    18 0 Отговор
    Баце каза не ме интересува, на мене ми трябва министерството...
  • 23 БГ681

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "НАТО ВЕЦ":

    Съгласен съм , не само часстните болници са причината за това отвращаващо ниво на здравеопазването. И да в държаните болници се краде много, там се назначават послушни шефове който после се отчитат нагоре. НО за ситуацичта съм запознат и знам доста във Варна например един от хирурзите на ноощтна смяна почти винаги е стабилно алкохолно опиянен. Има повеюе от 10 случая в който той прчко е причината човек да си змаине лично знам за 6 от тях, а проверките по това завършват знаете как защото е човек на човека/ за сведение на пациентите хирурга е от коремна хирургия/ Отлагани са неотложни операции до сутринта заради неспособноста на хирурга да оперира коеот е пагобно и фатлано. В отделение във воена болница почти за всеки пациент се надписват допълнителни неизвършени дейности с което се точат милиони, в епикриза се изписва че са правени операции без човек да е опериран. Мога да кажа още много много но хората ще бъдат разтърсени защото някой неща са като от филм на ужасите. Търсете си правата скъпи пациенти дрекеция медецински одит и после съд...

    Коментиран от #37

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лекар БГ

    34 0 Отговор
    За да не бъда голословен,ще цитирам напълно достоверна информация от др.източник.
    Във видна и елитна столична ДЪРЖАВНА УМБАЛ,се прави ремонт на лекарски кабинети.Лошо няма.Само че....като да си получава трудовият колектив заплатите...били доста поорязани от Ръководството.Трябвало да си платят ремонта.Поразровили се персоналите,поискали фактурите.И видяли,и разбрали.Че за боядисване с обикновен,тониран латекс,фирмата-ремонтчик,направила фактура.А Директорът ва болницата,чинно я одобрил.ЦЕНАТА НА КВ.М.БОЯДИСВАНЕ С ТЕХЕН ЛАТЕКС БИЛА....само едни 87 ЛЕВА!е,и ние,тъпите простосмъртни сме правили ремонти у дома.Някой,от нас,да е наел майстори да му боядисват на такава цена?!Обществено полезна информация е,как няколко броя директори,все на топ болници,са в топ 10 на милионерите в сферата на здравето.Ето как.
  • 26 Асен Илиев

    0 4 Отговор
    Е сега Миленчо, как ти се вижда идеята, да разпръсна бок луците в детеродна възраст, като ратаи и про ститутки по Света? :)
  • 27 ПЕРНИШКИО

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "браво":

    голям залък преглътни , а голяма дума не казваи , някога не даи си боже утре и ти да легнеш на операционната маса , тогава ще видиш да ли лекар не ти трябва , бъди мъж , а не леко мислено леке , медиците трябва да се винаги уважават защото винаги може да ти спасят живота , те не са ти виновни а цялата сиситема е сбъркана от горе , и краино време трябва да има разреждане по високите етажи на властта и корумпираната здравна каса.

    Коментиран от #29

  • 28 Бай хой

    15 0 Отговор
    Някой знае ли какви са заплатите в здравната каса? Защо всички мълчат и си траят. Някакво зловещо табу. Ни сестри ни лекари ни пациенти ни медии отварят приказка. Вече знаем че шефове на пенсионни фондове вземат по сто хиляди на месец. В здравната каса и фондовете е същото.

    Коментиран от #39

  • 29 Бай хой

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "ПЕРНИШКИО":

    Да не ти се налага. Че тогава ще разбереш с кого си имаш работа. Питай който си е имал работа с тия уроди.

    Коментиран от #31

  • 30 Да но проблема си остава

    7 3 Отговор
    Работата в здравеопазването е тежка и проблемите много.Така че всичко след тази среща си остава.Това не е добре .като няма пари няма да има и кой да работи.

    Коментиран от #32

  • 31 ПЕРНИШКИО

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    аз отдавна съм минал през този период след операционна интервенция ., на мен тия не ми ги приказваи , а ти си вземи поука и мисли какво пишеш , за да не убидиш някого .

    Коментиран от #36

  • 32 Бай хой

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Да но проблема си остава":

    Смятай седем милиона мишлета по минимум 23 лева на месец. 23*12=276; 276*7 000 000=1 932 000 000. Всяка година. А ако сметнем осигуровката на средна заплата както тръбят гербавите какво излиза? 1250лв*8%=100лв. ;100*12=1200; 1200*7000000=8400000000 (осем милиарда и четиристотин милиона лева) на година.
  • 33 мислещ

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "иван":

    Ами май хич не е толкова прост, колкото на пръв поглед, докато сестрите и всички други вЕрващи - рекордно прости.
  • 34 Тодор

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "браво":

    Съгласен си, че вечни няма. Но нали трябва да има виновен, ако умреш от естествена смърт! Как така без лекари в България? Нали, ако са шамани, сам ще си си виновен - не се ли досети?
  • 35 Браво на Автора!

    12 1 Отговор
    Сестрите и целият БГ народ отново бяха изиграни. ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО НЯМА ДА ИМА! ПРОМЕНИТЕ ЩЕ СА КЪМ ПО-ЛОШО! Най-вероятно ще бъдат орязани клинични пътеки и гражданите ще доплащат още повече!!! Щом управляващите не могат да управляват, защо не се допитат до партньорите си (създатели) от НЕОНАЦИСТКИТЕ ПАРАВОЕННИ ОРГАНИЗАЦИИ "ЗАЙДЕЛ" и "АДЕНАУЕР"? Факт е, че щом управляващите не знаят как да променят нещо към по-добро, то те нямат място във властта! Все едно да викнеш майстор да ти оправи двигателя на колата, а той да каже, че не разбира, но да държи много да работи върху колата и да вземе парите ти, апък квито ги набърка после ти да се спасяваш, важното е той парите да прилапа
  • 36 Бай хой

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "ПЕРНИШКИО":

    Те там е грешката. Дали ще Убидиш някого няма никакво значение. Тях ги интересува само парата. Как да икономисат, как да изтеглят от касата и колко да изрекетират от болния. Парите обаче не ги правят по-кадърни. Некадърника и да го позлатиш пак ще те умори. Шанса е един. Ако човек наистина иска да живее медицината е безсилна.

    Коментиран от #38

  • 37 НАТО ВЕЦ

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "БГ681":

    Е анджък де. Както сам виждаш, става дума точно за "държавни" болници. В частна е абсурд да се случи такова нещо, а за всяка "дейност" получаваш касов бон. Де го има това в "държавните". Управителните съвети на "държавните" болници са като сборище на разбойници. Отношението им пък към персонала е като към досадни навляци, все едно не им изкарват те парите. Вярно и в частните болници не е много "вежливо" навсякъде отношението към персонала, но частника знае, че загубата на квалифициран персонал носи загуби и дори най-големите дръвници си стискат езика, докато в "държавните" могат да изхвърлят като парцал всеки, който им върви на въпреки и хич не им дреме, щото хранилката за шефовете е гарантирана. Персонала и пациентите, кучета ги яли.

    Коментиран от #40

  • 38 ПЕРНИШКИО

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бай хой":

    ТОВА ДА НЕ ТИ Е ТУРЦИЯ БЕ , АКО ТРЯБВА ТАМ ДА СИ ТРАНСПЛАНТИРАШ БЪБРЕК СИ ВОИДИШ ТВОИ ДОНОР , И СИ ПЛАЩАШ КАТО ПОП НА ЗАДУШНИЦА , ТУК НЕ Е ТАСКА ВСИЧКО ПОЕМА ДЪРЖАВАТА , А ИМА ТАКИВА НУЖДАЕЩИ СЕ МНОГО , ТЕБЕ СПЕЦИЯЛНО КАКВО ТЕ ОЩЕТИХА МИ ПИШИ.
  • 39 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бай хой":

    Аз знам, но ти гарантирам, че не те са интересни. В същност са под средно ниво.
  • 40 ПЕРНИШКИО

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "НАТО ВЕЦ":

    дада оди да видиш какво стриганье на овце е у София Мед и после говори

    Коментиран от #42

  • 41 onq s konq

    7 0 Отговор
    Батко ще ви излекува защото е велик. Не ви трябват никакви доктори и медсестри.
  • 42 НАТО ВЕЦ

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ПЕРНИШКИО":

    Като те "остригаха", дадоха ли ти финансов документ? Никой никого зорлем не кара да ходи в частна болница. На "входа" там те срещат с ценораспис и ти казват: Това, толкова. Онова, толкова. Съгласен?! В "държавната", като те "острижат", документ дават ли ти?!

    Коментиран от #48

  • 43 Иванчева

    12 0 Отговор
    "Щом премиерът не знае как да задържи медиците в България, защо просто не си тръгне той?" Въобще има ли поне един наистина наболял въпрос, който Борисов може да реши? Като се почне от скапващата се инфраструктура, закъсалото образование, корупцията, апартаменгейт, липсата на законност, липсата на МВР, мизерията (50%) и много други. Поне някаква реална дейност за решаването на някой проблем. Ами тогава да си ходи.
  • 44 Олимпийска надежда

    9 2 Отговор
    Браво на автора, перфектна статия!
  • 45 Глиган

    3 1 Отговор
    У-ууууу! Умурих се да сричам! Не можахте ли да запишете кратко - Бойко ги наеба, тегли им един шут да му се махнат от дебелата картуна и се отдаде на важни държавни и световни грижи! Като всеки примитивен и як мъжки екземпляр знае, че кокошката колкото и да кряка, щом петелът я стисне за гребена, ляга и посреща напъна! История стара, колкото света!
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор
    В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ПЕРНИШКИО

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО ВЕЦ":

    като ти доиде зоро щеш не щеш няма къде да одиш , не ти пожелавам от костен мозъда ти вадят секрет за друго изследване , но такива бяха нещата с това направление , там трябвало и това е , а стриганье то се знае .

    Коментиран от #51

  • 49 ГОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Разрушителят на фактите":

    що твоя да не би да е клошар и рие по кофите .
  • 50 Сърп и чук

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Разрушителят на фактите":

    Защото класиците на комунистическото Учение ни учеха, че комунизмът ще победи първо в най развитите страни и другите ще вървят след тях! Та, затова нашите отрочета са в най развитите страни! Нещо още да не ти е ясно?!! Май нищо не ти е ясно! На разумен човек не е нужно да се обяснява,а на такъв като теппп няма смисъл! Ето, такива като теппп правят революции от ленински тип и сетне се чудят що стана, та нищо не стана....!!!
  • 51 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "ПЕРНИШКИО":

    Качили са те на върбата. Не само "Бадемите" имат хематолози и правят костни пункции. Както и да е. Жив и здрав!
  • 52 Шляп

    5 2 Отговор
    За нивото си,тия медсестри не заслувават и това което сега получават,явно се видя че нивото им е дори под това на Борисов,но нали са прости-разбраха се, и тия болни хора ще ми гледат,по добре да се махат,ще направят услуга и на себе си и на народа,да идат и те из чужбина да видят поне малко как стават нещата.

    Коментиран от #53

  • 53 Шляп

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "Шляп":

    Ако наистина протестираха тия медсестри,щяха дружно да преустановят работа до изпълнение на исканията им,за да се види ясно,че без тях не може,а сега просто ще се върнат обратно на работа при нечовешките условия и ще чакат от умрял писмо,пък през това време ще си го изкарват на пациентите и после ще вият до небесата,че ги биели и се отнасяли с тях като с парцали,каквито са в действителност.
  • 54 Баба Вуна

    1 6 Отговор
    В турция ако си турчин здравеопазването е безплатно! От турция да влезеш в българия се едно от финландия да влезеш в русия! Дай да се присъединяваме към турция, поне да си запазим територията !
  • 55 Баце от СИК

    7 0 Отговор
    Тия досадници пак ги излъгАх.Що ми развалят рахатлъка и ми клатАт мандата?
  • 56 345

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Главанака":

    ново фалконче за тариката тиквон-пипонче

    Коментиран от #70

  • 57 боци

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "БГ681":

    спокоо, скоро няма да има кой да се лекува
  • 58 Гарантирано от ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Браво, сестрите си заслужават премиера! Хак ви е мутрягата!
    Боже Пази България!
  • 59 Nostradamus

    5 0 Отговор
    До премиерчето борисоф 3 В документ от декември 2019 Франция и още четири страни Португалия, Италия, Гърция и Испания, предлагат отпускането на средства от бюджета на ЕС да бъде свързано с условието съответната страна да предлага "справедливи възнаграждения, които осигуряват приличен жизнен стандарт"

    Коментиран от #64

  • 60 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА "ФИНТИРА " МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ !!! ТЕ ТИ СЛАГАТ СИСТЕМИТЕ ЗА ДА ТЕ СПАСЯТ И ДА ЖИВЕЕШ !!! ТЕ ТИ ДАВАТ МЕДИКАМЕНТИТЕ -ПРЕДПИСАНИ ОТ ЛЕКАРЯ !!! ТЕ ТИ СМЕНЯТ ПРЕВРЪЗКИТЕ !!! ТЕ ТИ ДАВАТ ЖИВОТ -ЛЕКАРИТЕ СА ВТОРОСТЕПЕННИ НО НЕ ХИРУРЗИТЕ !!! МЕД.СЕСТРИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ МАЙКИТЕ ВИ !!!!
  • 61 българските мъже

    9 0 Отговор
    сме големи мухльовци и страхливци. Не стига че ни е страх да протестираме, ами и не подкрепяме жените, които се опитват да свършат нашата работа. Поне собствените им мъже трябва да ги подкрепят с колове и брадви. Мутри пари доброволно не дават, те само взимат.

    Коментиран от #71

  • 62 изумен

    3 0 Отговор
    Е така ще я караме , щом един неграмотен Тиквоч от Банкя получава повече от една сестра , явно е много лош материала , Тиквачо е усетил това !
  • 63 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Главанака":

    МожемЕ да купимЕ......,
  • 64 Допълнение

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Nostradamus":

    За България не се отнася ..:...
  • 65 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "филанкиши":

    Няма да остане за него, ако раздава на всички. Какво да кажа, вие си го избрахте, берете му срамотиите и наглостта. Пък като ви ограбва законно му ръкопляскайте. Позор!
  • 66 Ново

    0 1 Отговор
    Сестрити според ганчев/бсп/ при тяхното управление са взима ли по1500лв а борисов им ги намалил колко хубаво беше при видинов. А сега само лъжи и магистрали и ще променяме конституцията има една партия с лидер лъжа и милене си от тях
  • 67 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "АНЕНЕРБЕ":

    Прав си да се върне комунизма/президента хвали северна Корея/да затворим границите в всички в ТКЗС на село да вземем пример от венецуела
  • 68 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Лекар БГ":

    Какво стана с преватизацията защо мълчите няма ли съд за тях
  • 69 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Това не им е работата на сестрите":

    Хубаво че говориш за приватезацията където милярдите отлитяха
  • 70 678

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "345":

    Завист като не може кауна да вземе грипове сегаще Гледаме свободна телевизия. Дано на следващите избори след 20год имате късмет
  • 71 Партиец

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "българските мъже":

    Съпартиици пазете си силите защото това не се чете от членове на др партии ние си пишем ние си четем но според коментарите много сме малко и нямаме бъдище