Last news in Fakti

11 Януари, 2020 17:00 8 314 14

Смърт, ужас и печалба

  • иран-
  • сащ-
  • акции

След атентатите на 11 септември 2001 г., значително скача заплащането на изпълнителните директори в 34 топ военни контрагенти

Смърт, ужас и печалба - 1
Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Вихра Павлова

„Търговците на Уолстрийт знаят, че война с Иран ще означава по-изгодни договори за американските производители на оръжие. Тъй като топ мениджърите получават голяма част от компенсацията си под формата на акции, те се възползват лично, когато стойността на акциите на тяхната компания се повиши“ – пише Сара Андерсън, ръководител на проекта за глобална икономика на Института за политически изследвания.

Използвайки най-новите налични данни, тя изчислява, че директорите на първите пет изпълнители на Пентагона Lockheed Martin, Boeing, General Dynamics, Raytheon и Northrop Grumman, точно преди удара с дрон, който уби иранския лидер Касим Сулеймани, държат акции на стойност общо 319 милиона долара. На следващия ден стойността на техните комбинирани акции се увеличава до 326 милиона долара.

След атентатите на 11 септември 2001 г., значително скача заплащането на изпълнителните директори в 34 топ военни контрагенти. Между 2001 г. и 2005 г. то се увеличава със 108 % в сравнение с това на колегите им в други големи американски компании, което е само 6%.

„Конгресът трябва да предприеме действия за прекратяване на печалбата от война“ – пише Андерсън. Но Тръмп се снима с президента и изпълнителния директор на Lockheed Martin.

И след ответния удар на Иран (8 януари), Lockheed Martin сключва контракт с Пентагона на стойност 1,93 милиарда долара за разширяване на производството на изтребители F-35, а Raytheon печели сделка на стойност 758 милиона долара за производство на модерни ракети въздух-въздух със среден обсег.

Затова, след като изкара Иран и генерал Сулеймани „най-големите терористи, дестабилизиращи целия Близък Изток“, американският президент заяви в обръщението си към нацията, че „Американската армия е изцяло възстановена с цената на 2,5 трилиона долара. Американските въоръжени сили са по-силни от всякога. Нашите ракети са големи, мощни, точни, смъртоносни и бързи. В процес на изграждане са много хиперзвукови ракети.“ Но „Фактът, че разполагаме с тази страхотна военна техника, не означава, че трябва да я използваме. Не искаме да я използваме. Американската сила, както военна, така и икономическа, е най-доброто възпиращо средство.“

За икономическата сила на САЩ може да се поспори, но по-важна ми се струва горяща Австралия, за чието правителство важни са гей браковете и разбира се, корпорациите, на които разпродава австралийската вода, докато страната е осакатена от една от най-лошите суши в историята си.

Според регистъра на правителството за чуждустранна собственост върху водата, инвеститорите от Китай и САЩ имат най-голям дял права над австралийската вода. Те пък разпродават дялове от тази собственост на частни компании, които без ограничения поливат напр. овощните си бадемови градини.

На обикновените хора обаче, които се хвърлят в огъня, за да спасяват дивите животни, са наложени най-строгите водни ограничения. И дребните им стопанства буквално да загиват, защото домашните животни умират от жажда, а градините могат да се поливат само преди 10 часа сутринта или след 16 ч. при това с само с кофи или лейки (без маркучи)!

Капково напоителни системи могат да се използват само за 15 минути преди 10 ч. или след 16 ч.

Жителите, хванати за нарушаване на правилата, се облагат с глоба в размер на 220 долара. Дребните фирми също са заплашени с глоба в размер на 550 долара…..

Накрая, познайте кой е виновен. Този път не са „комунистите“, а камилите, които ще бъдат остреляни от снайперисти, защото пият много вода!

На фона на ежедневно измиращите милиони животни в пламъците!

Нищо лично, просто бизнес…..


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    32 2 Отговор
    Япония едно време си казала "Брех колко на печалба бяхме като беше война, дай да направим още една война". И така се стигнало до избиването на 15 милиона китайци - заради печалба.

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    56 4 Отговор
    Жалка картина на алчни американски картели начело с Тръмп. Доста нахално за един президент в импийчмънт. Този за пари ще подпали не само Австралия, а и целия свят.
  • 3 Чичо Китай ще властва

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Е ДА АМА ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ КОГАТО ЩЕ ПЛАЩАТ, СИТУРНО КАТО ЧУЯТ КИТАЙ И СЕ ПОДСЕЩАТ ДА СИ НОСЯТ КИНЖАЛА АКО ДА СИ НАПРАВЯТ СЕПУКО
  • 4 розово

    52 2 Отговор
    Някой да се е съмнявал че за САЩ парите са по ценни от човешкият живот?
  • 5 Хроника на ХХI век

    39 2 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ СА ИЗРАСНАЛИ С ФИЛМИ ЗА АРАБСКИ ТЕРОРИСТИ ОЩЕ КОГАТО НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ИСЛЯМСКИ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ, СЪЩО ТАКА ФИЛМИ ЗА КОВАРНИ "ЖЪЛТУРИ" , такава е била политиката на цру - договаряли са със студиата, И СМЯТАТ ЧЕ ДРУГИТЕ НАЦИОНАЛНОСТИ СА ПОДЧОВЕЦИ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖАТ НА МУШКА, САМО ЧЕ СМЕ ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО МОМЕНТА КОГАТО БАТ ВЛАДО ЩЕ ДАДЕ НА ТЕЗИ ПОДЧОВЕЦИ ЯДРЕНИ ГЛАВИ И ТОГАВА . . . .
  • 6 New York

    7 18 Отговор
    Добре е, когато русоробите пищят.

    Коментиран от #7

  • 7 Цветан Цветанов

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "New York":

    Аз се гордея с мен трябва и ти да се гордееш с теб.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рошко

    31 2 Отговор
    Кравари кръвопийци ,11 септември р една голяма лъжа
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Слави Славов

    21 2 Отговор
    Америка е във властта на сатаната!Цялата и история доказва и показва това и демокрацията и е лъжа и измама,но късно го разбрахме,особено ние българите!Ние тепърва ще берем гнилите плодове от приятелството с тях!Генетичния код на Америка е изгодата и агресията!В името на парите те са готови да унищожат света!И е много наивно уж умни хора да вярват,че съществува някаква демокрация!А всъщност демокрация на гръцки означава "управление на народа",а не "от народа"!Чувствате ли разликата?
  • 12 байуйкъсопешковсдългияунур

    4 0 Отговор
    кога китай ке си поиска дълговете на сащ?
  • 13 ТОДОР СТОЯНОВ

    1 0 Отговор
    USA Ltd. ТОВА Е ИМЕТО...
  • 14 Истината

    0 3 Отговор
    Статията е писана от Дибил за Дибили , нищо лично .