16 Януари, 2020 12:15 3 664 18

АПИ замазва скандала с европарите за АМ "Струма"

  • апи-
  • ам струма-
  • европари

Трудно е да се открие логика от тези трескави обяснения, но явно целта е друга – да бъдат замазани гафът и скандалът

АПИ замазва скандала с европарите за АМ "Струма" - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

АПИ се опитва да замаже скандал със спиране на 267 млн. евро еврофинансиране за строителството на отсечката на магистрала „Струма“ през Креснеското дефиле. Георги Терзийски, шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и Златка Петева от същата агенция се появяват по команда по телевизора и повтарят ли повтарят един и същ рефрен.

Оттеглили сме се били сами от проекта и се отказваме доброволно от милионите. Така било по-умно, според смехотворците от АПИ. В смисъл, че няма да получим парите, но имаме намерение да кандидатстваме отново за тях. Междувременно трябвало да извършим цял списък дейности, горещо и доста строго препоръчани от ЕК по отношение на екологичната част.

Трудно е да се открие логика от тези трескави обяснения, но явно целта е друга – да бъдат замазани гафът и скандалът. Дали Терзийски и Петева са „калинки“ или не – не знаем със сигурност, но обясненията им сочат в тази посока. Лишаваме се от 267 милиона евро, но това било много готино! Тези наистина ни имат за идиоти. От Николай Нанков ли се научиха да лъжат така хладнокръвно?

Има и друго. Загубените пари можело да се пренасочат за довършването на магистралата към Калотина. Но ако ни одобрят новото кандидатстване и ни ги отпуснат отново. Което далеч не е сигурно. Нито става ясно какво ще става с отсечката на "Струма", която сега зацикля заради „умния“ отказ/лишаване от над половин милиард.

Пълна каша, ще кажат някои и ще са прави. Всъщност става дума за поредното безумно деяние на хора, представляващи държавата и които би трябвало да бъдат разследвани за случилото се. Некадърност, злоумисъл или нещо друго е тази загуба на пари? Вместо признаване на грешката – струваща 267 млн. евро или над половин милиард лева – наблюдаваме някаква нездрава решителност конфузното положение да се поднесе в розова обвивка като нещо добро.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SIC

    51 8 Отговор
    Крадливостта на гербаджиите безгранична.
  • 2 Чак от Европа им писна от грабежите

    42 7 Отговор
    на Боко падишаха.
  • 3 гост

    18 10 Отговор
    еkо-мафията е проблемът
  • 4 айдук

    25 5 Отговор
    Абе чоко, що спряа парите ба? Нали сал на теб ти ги пускаа. На никой друг.
  • 5 Пунчо

    30 5 Отговор
    Тука нямяше ли някакво условие - отпускане на европари само при завършване на обекта от начало до край. Та автомагистрала Струма не е само кресненското дефиле. Т.е. имаме незавъшен обект АМ Струма и всички договорени плащания с европари остават за сметка на държавния бюджет. Авие чакайте повишаване на пенсии, заплати и каквото ви дойде на ум, само че със знак минус.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТРОПЧО

    20 4 Отговор
    МРЪСНА ПЕРАЧНИЦА НА ПАРИ ДОЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО НИКОИ НЕ РАЗСЛЕДВА ЩО ЛИ САМО ХРАНТУТНИЦИ В АПИ КРАЖБА СЛЕД КРАЖБА И СЕ НЕ ИМ СТИГАТ ПАРИТЕ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ОЛИГОФРЕНИ СЛАБОУМНИ ТЪПАНАРИ САМО ПАРИ ТЪРСЯТ ОТ КАДЕ ЛИ НЕ И ИЗНУДВАТ ХОРАТА ДА ИМ ПРАВЯТ ПЪТИЩА БЕЗ ПАРИ И ДА ИМ ГИ ДАРЯВАТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО И ПОСЛЕ ДА ИМ ПЛАЩАТ НАЕМ ЗА ТОВА ЧЕ ГО ПОЛЗВАТ ПЕДСТАВИ СИ КВИ ЗАКОНИ ИМА В НАЩА ДЪРЖАВА ТОВА ГО НЯМА НИКАДЕ ПО СВЕТА НО В БЪЛГАРИЯ ГО ИМА И ТО БЕЗ НИКАКВИ СКРУПОЛИ ОТ НИКОИ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ДА НЕ МОЖЕШ ДА ПОЛЗВАШ ПЪТЯ ЗА КОИТО ПЛАЩАШ ДАНЪК ВИНЕТКЙ И КВО ЛИ НЕ ТАКЪВ АБСУРД НЯМА В СВЕТОВЕН МАЩАБ АПИ СА НЕДОСЕГАЕМИ ОТ НИКОИ В БУЛГАРИСТАН НЯКОИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЕМЕ С ТЯХ АМА НЕ СМЕИ ДА СИ СЕКНЕ КРАНЧЕТО НАЛИ ДА ВИДИМ ГЕШЕВ И ШАИКА ДАЛИ ЩЕ СЕ САМОСЯЗИРА
  • 8 Леле мале

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пунчо":

    Пунчо, май че требе па да излазяме партизани .
  • 9 ПЕНКО

    6 3 Отговор
    САМО ОТБЕЛЕЖЕТЕ ,ЧЕ ТОВА СИ Е "ФРОГНЮЗ" !!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Byg

    8 12 Отговор
    За глупавите тук драскащи и публикуващи абсолютни тъпни , да обясним. Никой не се отказва , точно обратното , за да не ни откажат финансирането България оттегля апликационната форма поради простата причина че е подготвена преди новите приоритетите в сферата на екологията на новата Европейска комисия и има риск за отказ на еврофинансиране. Сега след като изпълним новите препоръки , които са дадени от комисията ще се възползваме от евро парите към които сме добавили и похарчените по новите изисквания. Проектът няма да се забави , строителството продължава . Много сте залупени за тия игри , затова и не сте на власт .

    Коментиран от #12, #18

  • 11 Behemoth

    8 6 Отговор
    Ми то всичкото идва от Тиквата ...той така представя трагедията за успех и лизачите му наглеят и те...и населението въобще не се замисля то слуша тона и интонацията като домашните любимци а не анализира фактите....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Behemoth

    0 3 Отговор
    Ибахтъ що ма изтри бе да не сити тоя Byg?
  • 14 оня с коня

    3 4 Отговор
    Медията "Жабешки новини"/Фрог нюз/ ТРАДИЦИОННО МЪТИ "Фалш новини",като вече е надскочила Ниво "Пристрастяване" и е достигнала Завидната Фаза "Оргазъм" от Сътвореното.Обяснено ПОДРОБНО бе,че Парите от "Струма" СЕ ПРЕНАСОЧВАТ към Магистралата за Калотина и това става СЛЕД СЪГЛАСУВАНЕ с Европа,т.е. Евросубсидирането си е непокътнато и в Уговорения размер,но въпросната Медия се прави че не го разбира това и го определя ни по-малко,ни - повече...като "КАША".Няма лошо - в БГ има Свобода на Словото НАД 100% -независимо че сме на 111 място/в БГ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО/,а Проблемът е ЗАЩО "некои хора" не само че четат Драсканиците на въпросната Медия/вкл. и АЗ в момента/,ами й се "връзват" дори?!

    Коментиран от #16

  • 15 Усмивката

    3 0 Отговор
    Много добра критка . Така трябва да се говори от всички медии. При рално съществуваща свобода на словото.
  • 16 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Ко каза..?
  • 17 Бай Ламбо

    1 2 Отговор
    Корнела ше довърши тунелите ! Те ще са без изход ....
  • 18 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Byg":

    Бе толкова ли СЛОЖНИ ИГРИ ТРЯБВАТ,,за да си НОРМАЛЕН член на ЕСъто.....