Last news in Fakti

8 Февруари, 2020 16:00 8 515 54

България в ролята на доброто куче с нашийник

  • русия-
  • нашийник-
  • добро куче

Дали става дума за корупция, или за икономика, или за дипломация, непременно тук ще са намесени връзките на България с Русия

България в ролята на доброто куче с нашийник - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Валентин Вацев

Тези дни се случи събитие, което стопля сърцето. Вече знаем, че когато корупцията у нас стане абсолютно непоносима, винаги ще дойде някой и ще ни я покаже. Със стоплено сърце и нова безметежност ние се чувстваме някак си по-сигурни.

Най-интересното в пресния случай на братската помощ е това, че САЩ откриха българската корупция при съдията, който позволи на Николай Малинов да си получи руската награда, излизайки извън територията на страната. Когато научих това, си казах: „Какъв избор на човека! Боже мой, колко по американски е това!“

Сюжетите, които интересуват американските служби в България, са именно от този тип. Да се удари някак си върху връзките на България със страната, която има „зловредно“ влияние. И този сюжет американците удържат безспирно. Дали става дума за корупция, или за икономика, или за дипломация, непременно тук ще са намесени връзките на България с Русия.

Когато се твърди, че някой е корумпиран, ти трябва да държиш в ръцете си неоспоримо доказателство. Не съм забелязал г-н Помпео да извади и да сложи пред журналистите фактически доказателства. Той знае, че ние отдавна живеем на принципа „хайли лайкли“. След като големият брат казва нещо, то не може да не е истина.

Преди години англосаксонската правна система беше друга. Помня времето, когато дребно несъответствие вътре във фактологията, която се използва за обвинителни цели, беше достатъчно, за да се обезсмисли едно дело, едно съдебно дирене. Работата с доказателства винаги е била силна страна на англосаксонската правораздавателна система. Сега вече това го няма. Сега вече работим на принципа „хайли лайкли“.

Когато издаваш звуци на благодарност или звуци на гняв само защото някой ти е казал, че е еди-как си, без доказателства, това значи, че общественият интерес към фактите е спаднал под санитарния минимум. Това означава, че общественото мнение е с пречупен гръбнак.

Аз видях например каква телеграма подписа българският министър на външните работи г-жа Захариева, когато трябваше да се изрази политическо доверие на Англия по повод на случая „Скрипал“. Тази телеграма съвпадаше дословно с текста на телеграмата, подписан от външния министър на Румъния. Тоест двамата балкански външни министри са получили един и същ циркуляр, като задачата им е била просто да го подпишат и да го върнат.

Загубата за чувство на суверенитет е старо явление в България. Когато се разпадна СССР и нашите съветски другари ни съобщиха, че вече не са ни другари, и затова предпочитат тук да се установи американски контрол, тогава българският елит вместо да си постави въпроса как да изгради нашето държавно жилище по нов, суверенен, начин, се хвърли да търси нов стопанин. Тогава главният интерес беше към това как да си намерим нов нашийник.

Битката за нашийника продължава. Сега кучето го тупат по главата и му казват „О-о! Добро куче!“ А може и някоя бълха да му махнат. И кучето се чувства щастливо.

В цялата случка има нещо много по-дълбоко. САЩ не само са си присвоили правото да посочват в света кой е корумпиран и кой не. Те са си присвоили правото да определят смисъла на понятието „корупция“.

Затова при тях няма корупция. При тях корупцията се нарича „лобизъм“, а лобизма при другите народи те наричат корупция. Фактът, че САЩ са си присвоили това право – да определят смисъла на думите, е много важен, защото това е дълбокото определение за властта. Който в едно общество притежава правото да определя смисъла на думите, той властва в него.

Единственият начин да върнем добрината на големия брат е и ние да посочим като корумпиран някой висок американски служител, и да му заявим, че няма да го пускаме на територията на нашата родина. Така ще има симетрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тринити

    133 6 Отговор
    Не доброто, а тъпото куче на каишка!
  • 2 4343

    134 6 Отговор
    браво

    Коментиран от #20

  • 3 Ха ха

    19 216 Отговор
    вацев вацееев,ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ кремълско ПСЕ НА КАИШКА.!!!

    Коментиран от #5, #39, #45

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зоо магазин

    121 6 Отговор
    Кучето като се е дало да го вържат, сега и бой може да яде, да го ритат и каквото се сетят друго, защото е продадено от (знаете кои) на Самчо.
  • 7 Наблюдаващ

    141 8 Отговор
    Не куче , а в помияр превърнаха България управниците .

    Коментиран от #42

  • 8 Психиатър

    24 26 Отговор

    До коментар #4 от "Инвеститор от Северна Европа":

    След тези словоизлеяния , вече можеш да си вземеш лекарствата .
  • 9 Шаро

    87 6 Отговор
    Кучето е в много по добра ситуация отколкото България- кучето го хранят редовно и не го е.ът
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Усмивката

    63 6 Отговор
    Най важното е , че разбрахме какво разбиране има ме ние и братята американци за понятието корупция.Щом за американците да вземеш два милиона хонорар за консултации не е корупция .Разстоянието между Америка и България наистина става голямо.Щом гонения от българската прокуратура Божков за манипулиране .....ашколсун....документи ??? е невинно мероприятие , нещо от рода да ограбиш банка за една минута , значи братята са решили да ни поамериканчат.Защото.Корупцията е криминално деяние.Симпатиите към определена държава или религия съвсем друго нещо.Но явно , живеещите отвъд океана се раждат и учат от други ,,буквари”
  • 12 Смях

    12 125 Отговор
    Голем лисугер си бе, Вацев! Смачканяк със смачканяк! Докога ще ни се навирате бе, допотопни комунета!

    Коментиран от #41

  • 13 Ivan

    67 4 Отговор
    Всички големи медии заедно с властта изяждат и изпиват нашите пари нашите данаци вече 30 години и държат народа в невидение!!Само робите търпят робство .Пълно незачитане на законите написани от крадци и продажници национализиране на големите хранителни вериги и безплатна храна за народа това е начина за промяна.
  • 14 Ivan

    34 0 Отговор
    Всички големи медии заедно с властта изяждат и изпиват нашите пари нашите данаци вече 30 години и държат народа в невидение!!Само робите търпят робство .Пълно незачитане на законите написани от крадци и продажници национализиране на големите хранителни вериги и безплатна храна за народа това е начина за промяна.
  • 15 Панов

    9 98 Отговор
    Вацев,винаги си бил непотребен паразитиращ дриш.ьо
  • 16 шоуто на сценаристите

    9 85 Отговор
    тоя слузест нещастник защо не е в затвора
  • 17 Вацев

    10 80 Отговор
    Комунистите защо сте толкова изсъхнали?Тая идеология ви лиши от всичко човешко.Добре,че ви мина времето,изпращеняци.

    Коментиран от #35

  • 18 бочо

    3 59 Отговор
    НА ТАЯ СТАРА МОМА АСПУХА ЯКО Й Е ИЗБЕЛЯЛ
  • 19 булгаристан

    63 5 Отговор
    Булгаристанци, булгаристанци.. дори не се усещате в какви помияри на каишка са ви превърнали. Вие булгаристанците нямате абсолюто никакво съзнание за държавност или някаква чест. Вашето разбиране за свобода, е това да можете да си изберете господаря. Смисъла на живота ви е самото живуркане и оцеляване без значение дали е в Булгаристан или някъде далеч в плантациите на господаря.

    Коментиран от #22, #24, #31

  • 20 шоуто на сценаристите

    3 32 Отговор

    До коментар #2 от "4343":

    според теб тоя дали не е джендър
  • 21 куче което

    56 2 Отговор
    само си търси каишката обикновено си намира и каишка и тояга. Няма нешо, което да отврашава повече западняците от лакейството. Щом се държиш като лакей, не само че ще те използват, но и ще се гаврят публично с теб. Проблемът е докога ще се държим толкова недостойно и отблъскащо.

    Коментиран от #23

  • 22 Хаха

    5 18 Отговор

    До коментар #19 от "булгаристан":

    Па оти се пениш ти?Оди където нема булгари
  • 23 Хаха

    8 43 Отговор

    До коментар #21 от "куче което":

    Е друго си е руска губерния.Все пак няма паметник на Джордж Уошингтон пред парламента.А може би трябва да има

    Коментиран от #28

  • 24 шоуто на сценаристите

    3 11 Отговор

    До коментар #19 от "булгаристан":

    трай МА
  • 25 ГЕЙ НАДОМНИК

    5 40 Отговор
    ТОЯ АКО МИ КАЦНЕ НА KУPA ЩЕ ГО ПОДМЛАДЯ С 20 ГОДИНИ

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Хаха

    3 34 Отговор

    До коментар #25 от "ГЕЙ НАДОМНИК":

    Ще му се изгладят бръчките,ще стане като Мерилин на младини
  • 27 Клара Цеткин

    7 41 Отговор

    До коментар #25 от "ГЕЙ НАДОМНИК":

    куче със салам ще плашиш,Вацев е обиграна съветска мacтия
  • 28 непременно ще направим

    2 21 Отговор

    До коментар #23 от "Хаха":

    за да има такива като теб на какво да седнат отгоре.
  • 29 СПРАВЕДЛИВ

    37 2 Отговор
    Докато не се покажат доказателства за корупция, набеденитя прокурор остава невинен,а набедилите го ще се окажат виновни - Господ ще ги съди!
  • 30 Анонимен

    16 3 Отговор
    Фобре че бяха учителите ви завършили в Русия, с знание, авторитет, та да ни Показвате отличните дипломи. Днес знаем, кои ги наследиха, неуки задочници и крадци бедняци през живково. Спрете се, пишем ви какво мислят те, не показвст отчаяние, но казват, България е гнида въшка. Кой и да дойди никога няма да се оправим. Точка. Анти - комунист за сведение на вас и на бобко бкп геп
  • 31 Усмивката

    35 1 Отговор

    До коментар #19 от "булгаристан":

    За съжаление ще ще излез прав. Народ който се примирява да работи за 15 евро на,,.....ден , не заслужава да има цар и държава
  • 32 Юроди злобни млък

    52 0 Отговор
    Някакви едноклетъчни неграмотни скучни и глупави подобия на хора плюят Вацев, но жалките им секрети падат обратно на незначителните им тикви!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 1234

    16 1 Отговор
    Не по темата, но.. В поделения офицери чакат с нетърпение годините и чао, дори децата им не желаят да учат в академията. Всеки млад математик желае компютри инж в сф. Будали няма, ако ще и на 50 да назначават, но предлагат, защото няма желаещи, хитри са бобо. И у мвр не искаме, но и в пожарната, сичко е от паляците в мвр, пожарна и поделение. Или не верно. Ако лъжа езика ми да подпали боко с пожарникаеския шлем хехехе
  • 35 ТИКВАТА

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Вацев":

    Как ми е минало времето, бе ЦЪРВУЛ?!К'во като сега съм ГЕЙбераст?Нали и аз бях в БКП, бе ТЪПАНАР.
  • 36 history PhD

    21 5 Отговор
    Българите са като евреите - малък , интелигентен народ. Но човешката природа е несъвършена и който и да дойде на власт се корумпира и извращава идеята за държава. И най важното - територията на България в географски план не дава шанс за независимост, още повече няма ЯО като инструмент за възпиране на разни мераци. Робския ген е измислица на разни недомаслени псевдоучени.
  • 37 Асане млъквай резан миндил

    17 6 Отговор

    До коментар #33 от "Инвеститорът с фабриките от балтийските страни":

    Айде стига глупости, история ще ми преподаваш на форума, а у лево! Тюркския произход е немска измишльотина, за промивате мозъците на хората! Нямало славяни били тюрки! Хахахаха а езика че ни е общ? А че не приличаме на азиатци? Роби сме били? Изчакай още малко, като духне изтния вятър и дойде Народния съд, ще видиш робите какво правят - за пореден път!
  • 38 Челмето

    8 15 Отговор
    По принцип българина е мръсник и предател.По света го знаят и ако го използват3738
  • 39 ВАСЕВ

    0 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха":

    ЛАПКАЙ МИ

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Калбо

    22 1 Отговор

    До коментар #12 от "Смях":

    А ти си долен джендар краварски трол човека каза истина та че с
    България никой не се е подиграва така както Американци те го правят правят ни на глупуци дори и децата разбраха че е манипулация А онзи министър на правосъдието е подлезурко мижитурка
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Balgarin

    2 5 Отговор
    VAZEV:Iskam ruski piyan kurs.
    Dr.Putin iskam I Az orden,a moge I politiceski rusko gragdanstvo --moge I v Sibir.
  • 45 боикоминет

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха":

    Като си видиш минусите ще разбереш колко много си прав.
  • 46 Balgarin

    1 9 Отговор
    Mnogo ruski podlogi pishat tuk,haide leka not shy I v Sibir.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ей Вацев

    11 0 Отговор
    наще братя са на Изток зад Черно море, тия кръжи краварите са едни гадни навлеци, дето никой не ги е канил тук! .. на пасето в трабаня и на паша!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ханко от село Осеня

    0 8 Отговор
    Поредната назобила се сабака .
  • 51 Ели

    8 1 Отговор
    Ъъъ, защо обиждате кучетата?

    Цитирайте Чърчил: "хиените на света" или крокодили примерно,дебелокожи, хищни, агресивни, подли, живеят в отровна - бактериална среда, създаденото от англосаксонците - бактериално информационно блато.

    При по-богата фантазия -Лешояди, включват се ПСВ и ВСВ няколко месеца преди победата, пирувайки над труповете и оглозвайки ги до кокъл държави.

    Куче, Делфин, Кон, Слон, Панда -най-благородните създания!
  • 52 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    Може би сега псетата, ще разберат и оценят, защо изколих търновските изроди и им сложих Султана за СТОПАНИН :)
  • 53 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Последният абзац и на мен ми мина през кратуната...тъй де ТЕ си посочват КОЙ ГИ ЗАПЛАШВА/не нас!!!!/!!!!!А сега за поговорката....,,,КУЧЕТО Е НАЙ ДОБЪР ПРИЯТЕЛ НА човека, ЗАТОВА ГО, ВРЪЗВАТ И СЛАГАТ НАМОРДНИК,,,!!!
  • 54 ела

    3 0 Отговор
    Повече от 70 години тези убийци откакто окупираха Западна Европа и след 1990 години и Източна Европа за съжеление цяла Европа е под ботуша на тези престъпници за сега никакви шансоне Европа да се освободи от това робство..