ФАКТИ.БГ

Тошко Йорданов пред Actualno.com: Когато му отърва, Радев е президент на българите

При положение че сме обявили, че политическото статукво трябва да бъде сменено, че е вредно за България…, ще правим това, което сме казали

Публикувана: 24 Февруари, 2020 15:18
76 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15117
Тошко Йорданов пред Actualno.com: Когато му отърва, Радев е президент на българите
Снимка: Фейсбук
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 42 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Интервю на Румен Скрински и Ивайло Ачев

Какво предстои пред партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, ще се реализират ли точките от националния референдум, каква е политическата среда у нас и защо спря „Шоуто на Слави“ – по тези и други въпроси Actualno.com разговаря с Тошко Йорданов, сценарист и водещ на предаването „Студио Хъ“ по 7/8 TV.

Не бяхте ли наясно от самото начало на регистрацията на партия "Няма такава държава", че ще има нещо притеснително в името и логото ѝ?

Първо, спряха партията не заради името, а заради логото.

Но има аргументи и срещу името?

Не, няма. Съдът казва, че името не противоречи на нищо.

Коментарите впоследствие обаче бяха и около името на партията?

Коментари от кого?

От различни политици например.

А какво общо имат техните коментари със закона?

Е, те са хората, които участват в грижата за законността?

А, така! Искам да кажа, че има закон такъв, какъвто е. Добър или лош - такъв е. Ние не сме нарушили закона в първия си опит за регистрацията на партията нито с името, нито с логото. Тоест коментарите на политиците и на разни други хора нямат никакво значение, защото имаш закон, който не е нарушен в случая. Чисто законово, не сме нарушили нищо. Те затова и не се заядоха за името, заядоха се за символа на партията. И това, при положение че имаш седем партии с подобни цветове.

А как си обяснявате тогава, че те са регистрирани? Това двоен аршин ли е?

А не е ли? Това е абсолютен двоен аршин! Но истината е, че те също не са нарушили закона. Защото Законът за държавния флаг е толкова точен, че реално и те не са го нарушили. А на нас ни го измислиха. Това е толкова политическа поръчка, че няма накъде. И се доказва как съдът изобщо не е независим.

Чувствате го като политическа поръчка?

То е такова!

Как ще тръгне “Има такъв народ” отсега-нататък? Подадохте ли документите?

Документите ще ги подадем скоро, защото си изписваме всичко, за да бъде напълно изрядно. Мина учредителното събрание, имаше повече от необходимия брой хора. Документацията е практически същата, само е сменено името и логото, но сега другите документи, които се внасят, проверяваме просто дали всичко е изрядно, за да не им даваме повод за един лист хартия да се заядат с нас. Предполагам, че следващата седмица по някое време ще внесем документите в съда - в момента, в който сме готови.

Защо при леко конспиративна атмосфера преминаха и двете учредителни събрания на партиите?

Какво значи конспиративно?

Нямаше колеги от медиите, нямаше предварително прессъобщение за събранията, нямаше дори информация във Facеbook страницата на Слави Трифонов или на телевизията. С други думи, говорим за стандартните предварителни данни, с които всички ние като медии сме свикнали да боравим. Може би точно това остави усещането за конспиративност?

Нямаше го, да. В повечето случаи такива неща се правят, когато искаш да привличаш внимание и да си правиш пиар. Ние гледаме на цялата работа от практична гледна точка. Законът изисква поне 50 души да се подпишат под една учредителна декларация, в която да има дата и час на учредителното събрание. Това го има и ние сме го пуснали в два ежедневника. Без да се обиждаш, колегите го проспаха - и първия, и втория път, като вътре пише и дата, и час къде ще е това нещо.

Ние не го проспахме, но все пак...

А така. Тоест ние сме го обявили, който иска - знае къде е. Може и да го напише. Вече да ви подсещаме: “Пичове, правим нещо си”, това означава: “Елате да ни гледате какво правим”. В случая това е практично. В закона има някакви изисквания - какъв е смисълът от целия панаир, при положение че това е реално практична работа? Идват 500 или колкото човека трябва по закон, приемат редица документи, които изисква съдът. След това, знаеш, цялата процедура, дето ни спряха. И чак тогава имаш политически субект, който може да изказва менения, да прави акции, да пее песни на площада и т.н. Преди това са група ентусиасти и цялата тая парлама, която правят останалите, е за собственото им его. Ние се опитваме чисто практично да подходим и така подхождаме.

Какъв принцип сте следвали при избора на делегати, координатори на партията по места и членове? Пред какво не отстъпихте и няма да отстъпите?

Първо, координатори още няма. Имаме хора по места, които са доброволци. Те се занимават с организационна дейност.

А как ги избирате въобще? Проверявате ли ги?

Всеки, който поиска, може да помага. Разбира се, правим проверка на хората. Даваш автобиография, какъв си, що си, какво си работил, бил ли си член на друга партия, защото имаме изисквания, ако си бил, не може да станеш член при нас.

Питам за това, защото сменихте хора по места в самото начало. Да речем, в Пазарджик например.

Получи се недоразумение според мен тогава. Тези хора бяха обявени като координатори, а те всъщност не са. Това бяха хора, които са имали желание да свършат работата. Това беше наша грешка. Ние ги бяхме обявили като координатори, а си бяха хора доброволци. Виж, ние сме правили и референдум, не забравяй.

Едва ли има някой, който може да забрави това.

Там сме имали един куп хора, които са имали желание да участват, полагали са доброволен труд и са ни помагали. С такива хора работим. После, който иска да стане член на партията, си има съвсем други процедури, но процесът, който следваме, е съвсем нормален и рационален.

Каква е програмата Ви за управление – кои са най-важните приоритети?

Цел номер едно са нещата от референдума.

Включително въпросите, които бяха върнати от Конституционния съд?

Първо, трябва да реализираме тези, за които гласуваха хората. Другите ще бъдат реализирани по начина, по който трябва да се реализират. Да речем, мажоритарен вот, електронно гласуване, задължително гласуване, намаляване на субсидията - за това не ни трябва Конституционен съд. Да не говорим, че за някои неща също можем да питаме Конституционния съд дали са противоконституционни. Например, намаляването на броя на депутатите няма отношение към държавното устройство.

Нека си позволим все пак да разгледаме няколко хипотези, свързани с вариантите, които социологическите агенции ви дават, за влизане в парламента. Ако успеете да се явите без проблем на редовни парламентарни избори и влезете в Народното събрание, да кажем, като трета или четвърта сила, с 20-30 депутати, какво ще правите? На всяка цена ли ще опитате да сте във властта с идеята да сте коректив или няма да приемете коалиция при никакви обстоятелства?

При положение че сме обявили, че политическото статукво трябва да бъде сменено, че е вредно за България…, ще правим това, което сме казали. Не си спомням да сме казвали, че ще правим коалиция с някого. Ние имаме конкретни цели. Ние нямаме нищо против, като влезем в парламента, да ни подкрепят за тези искания, за които сме казали.

Да погледнем и друга възможност - "Има такъв народ" става първа политическа сила, но без абсолютно мнозинство. Тогава какво ще правите?

Първо, и двамата гадаем.

Гадаем, защото е важно да се изясни на какво ще заложите.

Важно е, като стане. Можем и да спекулираме, ако сме първа политическа сила с пълно мнозинство - никой не знае какво ще стане на изборите. Дори не знаем какъв ще е съставът на парламента.

Да разбирам, че цел са ви следващите редовни парламентарни избори?

Разбира се. Имаше много спекулации защо не участваме на евроизборите или на местните избори. Нещата, които сме обявили и заради които правим тази партия, са свързани с решения в Народното събрание. Ние не отиваме там, за да участваме във властта. Защото, ако целта е да участваш във властта, тогава имаш и евродепутати първоначално, имаш и местна власт, но не е идеята да сме във властта. Идеята е да реализираме исканията на хората, защото два милиона и половина гласуваха на референдум за тях.

Да се върнем към правосъдието от началото на разговора, но в един по-различен план. Какво считате, че трябва да се промени на първо място в тази система, която е основата на всяка устойчива демокрация? Изборът на Висш съдебен съвет (ВСС) например – да няма политически квоти? Или изборът на главен прокурор?

Ние сме казали. Смятаме, че както главният прокурор, така и всички големи и важни длъжности трябва да са изборни. Главният прокурор според нас трябва да се избира от гражданите. Както и омбудсманът. А колкото по-малко партийно влияние има във ВСС, толкова по-добре, защото те са професионалисти и трябва да се избират на професионален принцип. А подобна длъжност като главния прокурор трябва задължително да се избира от хората, защото тогава ще има реална конкуренция. Защото ще трябва да убеждаваш българските граждани, трябва да имаш програма и после хората ще ти държат сметка дали си я изпълнил. И предполагам, че ще има повече от една кандидатура, защото ще зависи от конкретния избор на хората.

А трябва ли някой да контролира главния прокурор всъщност, каквито идеи се появиха?

Ами трябва хората да го контролират.

Имам предвид като институция, която да е над него?

Не мога да ти отговоря в момента на този въпрос. При нас има юридически отдел, който отговаря за тези неща и ще излезем с конкретни виждания. Но специално, що се отнася до това: ако е изборна длъжност, главният прокурор, както е президентът, той ще носи целия негатив на това, което не е извършил. Докато в момента пред кого е отговорен главният прокурор, включително и при избирането си? От кого зависи? Това е едно политическо назначение и на всичкото отгоре е политически назначен сегашният главен прокурор от цялата политическа класа, защото ВСС, който го избираше, вътре има квоти от всички партии и всички бяха “за”.

Как си обяснявате искрите, които прехвърчат между президента и управляващите, както и между президента и главния прокурор? На какво залага държавният глава в тази ситуация?

Нямам представа, трябва да го питате. Когато трябва да защитава интереса на българските граждани, президентът до голяма степен го прави. Друг е въпросът, че когато трябва да е нещо в услуга на БСП, той го прави в услуга на БСП. Това ме дразни мен лично като избирател.

Такава теза защити и Слави Трифонов пред БНР по-рано.

Да. Вижте, когато му отърва, Радев е президент на българите, когато трябва да направи лек пирует пред Корнелия Нинова, го прави с огромна радост. Някакси, трудно мога да му повярвам, че всичките неща са му от моралния компас.

Да поговорим малко и за телевизия? Не е тайна, че рекламодателите очевидно са предпазливи по отношение на 7/8 TV. Как си го обяснявате?

Не, не бих казал, че е така. Просто процесът е много сложен и труден и е много тромав и тежък. Има един куп посредници като рекламни агенции, пипълметрични агенции, част от които не вадят реални данни, защото на едната им плаща bTV, на другата им плаща „Нова телевизия“. Ти, ако засечеш едно и също предаване по двете агенции, понякога то има дори противоположна гледаемост. Рекламните агенции работят с такива данни и просто процесът е тежък и тромав и не става за един ден. Това е.

Тоест вие сте оптимисти в тази посока?

Да, аз съм оптимист и мисля, че ако човек прави добър продукт, рано или късно рекламодателите имат финансов и чисто практичен интерес да си показват продукта на място, където има влияние и хората го гледат. Имай предвид, че се сключват обеми предварително и така се вкарват пари. Тоест, ако приемем, че аз съм рекламодател и съм си пласирал обемите занапред, трябва да мине време, за да се пренасочат.

Да, това е свързано и с годишните рекламни бюджети, които се планират.

Да, също и това. Така че това е тежък и тромав процес и просто трябва време.

Вие сте водещ на публицистичното предаване “Студио Хъ”, в което се чуват много експертни гледни точки. Отказват ли да участват представители на управляващите в него?

Ами аз да ти кажа, не съм и много ги търсил. Правил съм опити да търся част от управляващите, да кажем, кметицата Фандъкова, но тя се ската. Виж, като цяло, на управляващите стандартните говорители обикалят и без това навсякъде. От тях реално няма да чуеш нещо, което не си чул навсякъде. Но думата на експерти и хора, които не са част от шапката на властта и имат безпристрастно мнение, няма да чуеш. Предпочитам да водя разговор с такива хора и те да обясняват реалността. Какъв разговор да проведа с Цвета Караянчева? На какво ниво? Къде е столицата на Китай?

Трудно ли обаче да откривате такива хора, които реално да застават с името и експертността си?

И да, и не. В крайна сметка има много хора, които досега не сме ги чули, просто защото никой не ги е попитал.

Връщам Ви малко назад във времето, за да Ви попитам какво точно стана с bTV и защо взехте решението да напуснете телевизията?

Защото не се чувствахме свободни.

Обаче 19 години все пак бяхте в тази телевизия?

Изчакай, ще ти обясня. Смениха се няколко ръководства. До момента, в който дойде последното ръководство начело с Флориан Скала, ние никога не сме били притискани. Имало е разминавания понякога за нещо, но винаги е било на нивото на бизнеса. Когато дойде новото ръководство, на нас ни сложиха хора, които да гледат предаването всяка вечер и да умнеят по съдържанието му - това може, онова не може. Това, последното ръководство, си позволи да спре две предавания.

Защо се случи това?

Мисля, че сегашните управляващи овладяха медиите по всякакви начини. Нова телевизия не е нужно да казвам как я овладяха. А bTV я контролират според мен през рекламите, защото държавата се превърна в един огромен рекламодател. Преди това телевизията се издържаше от собствения си бизнес и от рекламите, които вкарва. Когато половината ти пари зависят от държавата, ставаш доста по-внимателен. Спираха ни неща, свързани с политически разследвания или журналистически разследвания.

Колко пъти това се е случвало извън онова, за което всички разбрахме, с двете свалени предавания?

Еми случвало се е. То си има документация за тая работа. И тогава ти оставаш пред избора дали да играеш на тая свирка, или се отказваш.

Кога точно взехте решението да си тръгнете?

След второто спиране на предаването стана ясно, че така няма да стане и това ще е практика и оттам-нататък беше въпрос на време. Плюс това тази телевизия трябваше да я продават няколко пъти, не я продадоха. Но ние нямахме желание повече някой да ни казва какво може и какво не. Сега може да прозвучи гадничко, но ето виж, сега, когато телевизията прави вечерно токшоу и сама отговаря за него, говоря за шоуто, което прави на наше място. Виж какъв тотален провал е. Това нещо толкова нисък рейтинг има, че телевизията никога не е имала такъв в този телевизионен слот.

В момента?

В момента, да. Рейтингът по една от официалните агенции снощи (19.02.) на 18:49, това, на което се продават реклами, е 1.4%. Нашият договор беше такъв, че под 30% пазарен дял, ние имаме глоби и после спиране на предаването.

Може би, защото „Шоуто на Слави“ бе външна продукция?

Е, да, ама телевизията е частна и би трябвало да я интересуват рекламите. Не може да продаваш на 9% рейтинг на 18:49 и да правиш 1.4%. Това означава, че си изнудвал рекламодателя, че той е дал една торба пари и за какво? Ако ние бяхме в тази ситуация, щяха да ни избесят на площада с пълно право. Обаче виж каква е разликата, когато контролираш това, което искаш да има, и това, когато имаш свободата да го правиш.

Оказва ли ви се сега отнякъде натиск?

В момента не.

Някой да се е обаждал?

Искам да го видя тоя, дето ще се обади на Слави! Тука е много хубаво усещането за това, като се питаш, дали трябва да направиш нещо, всъщност питаш себе си.


София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 42 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Радев
1 Отговор
Тези предатели дето ни управляват не са българи.

Коментиран от #68


Оценка:
-21 +85

Вземи се скрий
2 Отговор
И този излезна от някоя дупка и почна да слага етикети кой какъв е

Коментиран от #71


Оценка:
-40 +131

Ринго Стар
3 Отговор
Тая подлога защо не разкаже шевчето му,, патриот" с как се замогна 90те години

Оценка:
-30 +111

Сибил
4 Отговор
Шутче придвороно на баш шута разсъждава!

Оценка:
-25 +103

Слави Тъпото
5 Отговор
за сметка на това винаги си е чалгар.

Коментиран от #9


Оценка:
-17 +91

9689
6 Отговор
Ташко,много се силиш.Не приравнявай Президента с мутрите.Иначе,няма да бъдете по различни от кобурга-престъпник.

Оценка:
-28 +112

Стивън Кинг
7 Отговор
Тези сега се подмазват на плаващия електорат на Патриотите, Герб, СДС. Сметнете какво ни чака отново ако се дпкопат до кокал!!!!

Оценка:
-23 +100

знаещ
8 Отговор
Много вятър и празноти има в главата на този самохвалко. Едно е да пиошеш просташки сценарии за чалгарско шоу и друго е да си действащ политик. Ще го научи по трудния начин. Жалкото е, че с малоумната си идея за мажоритарни избори ще наливат вода в мелниците основно на ГЕРБ и ДПС.

Коментиран от #66


Оценка:
-20 +104

Бесен Язовец
9 Отговор

До коментар #5 от "Слави Тъпото":


Е къв да е освен смешник учиндолеца! Слави премиера хахахаха хахахаха

Коментиран от #52


Оценка:
-21 +74

Гост
10 Отговор
Този си вярва . Работи за чалгар. С години е писал сценарии за тъпи скечове , сега се прави на политик. Да бега да друсне един кючек, смешник. С тяхното задръстено шоу опростачиха народа.

Оценка:
-21 +94

Митко
11 Отговор
Нямат кадри, това не е чалга трябва и акъл!

Оценка:
-19 +76

Ужас
12 Отговор
Грешка и то голяма е да скачате срещу президента! Бързо ще ви се стопят избирателите!! Президента поне не задава написани на лист хартия от боко въпроси! Бяхте ми симпатични ама сте поредните, които искат властта!!!!!

Оценка:
-18 +89

ТошкоМелеза
13 Отговор
Къв си ти бе, мухльо??? Кой беше ти?

Оценка:
-15 +76

тошко сценаристчето
14 Отговор
е едно нагло и гнусно човече. като шефчето му

Оценка:
-14 +74

детската градина
15 Отговор
Тошко ти се връщай търсиш си белята га станеш Тодор тогаз ила.

Оценка:
-11 +46

герб итн
16 Отговор
Сега вече може да поразсъждаваме как ще се нарича коалицията , примерно Цирк-Шоу с участието само на клоуни и хишници.

Оценка:
-10 +49

бокови слуги
17 Отговор
е и какво ти пречи президента и той ли е маскара за вас или вие страх да не ви разоблечи със Славчо,помисли на какво приличаше Слави при разговора с Боко ,това дава отговор на всичко,стига сте лъгали народа

Оценка:
-16 +57

Фен
18 Отговор
Тошко, аз съм изключителен ваш симпатизант. Но страшно се дразня, когато плюете по Президента. Не е той, който е причината за упадъка в Държавата. Крадците от ГЕРБ, лъжепатриотите, комунистите, Догано-Пеевските схемаджии, корумпираната номенклатура, политизираната и зависима съдебна система и мълчащите медии. Това са ! Къде го виждате Президента тук. Прекалявате, приятелю, само защото бил издигнат от комунистите. Двоумите ме, и много такива като мен и моето семейство. Замислете се.

Коментиран от #56


Оценка:
-13 +68

Мдаа
19 Отговор
Много голяма грешка е да тръгнете срещу Президента! Още едно, две подобни лансирания и ще загубите не само мен, но и доста други хора! Да плюеш срещу единственият, който говори истината, говори че и вие сте заедно с мутрите!

Оценка:
-14 +67

Хахаха
20 Отговор
Не мога да разбера, с позицията на какви авторитети, критикантите си позволяват да дават оценки на хора, избрани от стотици хиляди за да е във властта. Имат право да си казват мнението, никой не го отрича. Но защо мислят че тях трябва да слушат и чуват масите?
Малко по скромни , според мен трябва да бъдат. Има несъмненни авторитети, като господин Кеворкян, например, а тук......нямам думи. След като сте толкова умни и знаещи, защо не сте Президент.

Оценка:
-8 +46

Тошко Африкански
21 Отговор
Дееей, кво става бре? Все нови и нови матросовци на амбразурата.

Коментиран от #59


Оценка:
-3 +45

Гечев
22 Отговор
Дорде аз съм в БСП ще помните 96/97 😂

Коментиран от #69


Оценка:
-21 +13

Хахаха
23 Отговор
Гръмни се, бе по.мияр жалък! Ти пък откъде накъде си останал с впечатлението, че можеш да коментираш президентската институция? Единственото, което можете да правите е да го възпеете в чалга - хит

Коментиран от #53


Оценка:
-7 +53

Комунист
24 Отговор
Искам да се върне комунизма, че да избягам в Западна Германия

Оценка:
-6 +26

7/8 хора
25 Отговор
или продължение на чалгата в политиката. Радев ли е най големият проблем на колонията бе смешници, за вас явно ББ е чист като момина сълза и той е вън от каквито и да е коментари. Тези са поредната американска партия която се сформира по спешност защото предишните им боклучиви създания тотално се оризилиха и не смеят да се покажат на публично място пред народа. А от този народ има още какво да се краде.

Оценка:
-9 +45

Смях
26 Отговор
Щом опряхме до Тошко Сценаристчето да оправя държавата, значи сме повече от зле. До тия нещастни шмугльовци...

Оценка:
-4 +52

Фен
27 Отговор
Преззидента- единствения пряко избран от 2,5млн и вие плюете по него, приравнявате го и него на Плювню със скечовете си. Грешка, голяма грешка ! Ревизирайте си списъка с враговете на "Системата" . Така отблъсквате поддръжници.

Оценка:
-15 +50

Фактъ
28 Отговор
Ясно , патерица на Боко сте ! У лево и да ви нема , шушумиги .

Оценка:
-11 +43

политиката като лакмус
29 Отговор
Влязъл ли е в политиката няма как да не е боклук.

Оценка:
-1 +32

8/9
30 Отговор
И тошо и перзитента са на другия бряг.

Оценка:
-24 +15

Тоше кажи си
31 Отговор
Що не покажеш договора за сътрудничество с ПП Герб бе Тоше,тогава говори!?

Оценка:
-9 +42

ВЪЗРАСТЕН
32 Отговор
САМО, КАТО ЧУЯ ИМЕТО НА ПАРТИЯТА И МИ СТАВА ЯСНО КАКВИ КЛОУНИ СА Я СЪЗДАЛИ И КОЛКО ЩЕ ИМ Е СЕРИОЗНО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ХОРАТА И КАК ЩЕ УПРАВЛЯВАТ,АКО СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ !

Оценка:
-5 +47

боцмана
33 Отговор
На този лакмазанин паричките са му в торбичките , под очичките.

Оценка:
-3 +28

България е във НАТО и ЕС
34 Отговор
България президент няма има едно чучало на кремъл

Оценка:
-48 +16

се се се ре УМРЕ урааааааааааааа
35 Отговор
Фатмак прост и президент от къдя на кадя ?????

Оценка:
-48 +18

москвич-ГОЛЯМА БРАКМА
36 Отговор
Много прост се оказа селянина от Славяново до сега България е нямала такъв плешив простак за уж президент

Оценка:
-45 +16

Хващам се на бас че
37 Отговор
100% мажоритарни избори, както искат тези момци, ще дадат резултат: 80% олигархия+20% етнически избор! Обаче после ще е както казват комшиите от Скопие-После еб.нье нема каенье! Мислете!

Оценка:
-2 +33

Тома неверни
38 Отговор
Поредната патерица на ГРОБ!

Оценка:
-7 +43

Критик
39 Отговор
Кога станахте и вие калайджии, кога ви почерняха задниците. Поредните пишман политици. Надявам се, че този път няма да успеете да излъжете много българи. По-добре си гледайте чалгата.

Оценка:
-6 +35

Споко
40 Отговор
Беновска ще го вземе в екипа си от боклуци .... да са на едно място ...

Оценка:
-6 +40

S63 AMG
41 Отговор
Румбата-пируета хахаххаха

Оценка:
-33 +11

РАЗ ДВА
42 Отговор
Тоше ако като говориш така си мисля за нечистоплътно подмазвачесво.Все пак не президента е проблем на тази държава! Просто падаш ли падаш в очите!

Оценка:
-7 +41

mafiota
43 Отговор
тоя радев няма как да е президент на българите никои не е гласувал за него комунистите му купиха изборите. гешев импийчмънт и тоя да заминава за сърбия тука само разединява нацията не ни трябва. по добре слави президент а радев в панделата няма квалификацията за президент

Оценка:
-42 +11

Бамбука
44 Отговор
Този кой беше даваш оценки на Президента ?

Оценка:
-7 +42

Fate
45 Отговор
Тия май са минали инструктаж при Мустафата . Патериците на фащ и Бойко

Оценка:
-11 +29

Аз българин
46 Отговор
Меркантилните патриоти са тези...
Ще ядат бахура винаги ,защото са меркантилни предатели...

Оценка:
-6 +24

Киро
47 Отговор
Гледам, тук се е оформил копейкaджийски пoмиярник!
Няколко неграмотни трoла заливат пространството с рублaджийска пoмия, заради факта, че няма регистрация и си цъкат плюсчета.

Пoвръщам върху тях, както и върху онази фуpажка, на Деса Пpостакеса мъжа и казвам чао ба този пoмиярник.

Оценка:
-28 +13

serjant
48 Отговор
i vie ne se vzemaite tolkova na seriozno . njama nishto vecho....

Коментиран от #57


Оценка:
-3 +5

1234
49 Отговор
Егати гнусното чалга същество

Оценка:
-5 +29

Спасов
50 Отговор
Аман от смешници!

Оценка:
-4 +23

Човек
51 Отговор
Няма по тъпи селяндури от Славчо и неговите хора Това са представителна извадка на най гнусните провинциални комплексари и помияри!

Оценка:
-7 +26

селянин 1
52 Отговор

До коментар #9 от "Бесен Язовец":


Абе,то за бесните има апчета за пеня...

Оценка:
-0 +12

Хахаха
53 Отговор

До коментар #23 от "Хахаха":


Защо използваш чуждия ник?

Коментиран от #58


Оценка:
-2 +0

1ккк
54 Отговор
Тези изобщо не знаят къде се намират.Няма ли най-накрая да излезе някой с програма за развитие и управление на държавата.Постоянно се появяват неграмотници с претенции за власт и забогатяване от политика. Сигурно си заслужаваме това , щом не можем да избираме.

Оценка:
-2 +20

Абориген БГ
55 Отговор
68% пряко бе чалгар ти е избран Президентът.

Кой си ти, че ще даваш оценка на пилот на изтребител?

Един изпит по математика на английски не можеш да изкараш, един изпит по физическа подготовка и ще омекнеш като преварен макарон.

Радев - Завършил 2 магистърски степени в чужбина с отличен в най-елитните университети на света, докато Тошко опростачваше нацията с "щи скъсам дънките" и "тракторски оди".

Тошко милиарди направихте с Чалга, стойте си в чалгарско-кръчмарското обкръжение, и не се опитвайте да летите - не го можете.

Оценка:
-5 +30

56
Този коментар е премахнат от модератор
57
Този коментар е премахнат от модератор
58
Този коментар е премахнат от модератор
перничанин
59 Отговор

До коментар #21 от "Тошко Африкански":


Прав си 50 коментара на почитатели на фатмака (матросовци) . Фатмака бил избран от народа, защо ли? Защото и аз и много като мен предпочетоха да гласуват за фатмака (не че е нещо) вместо да гласуват за онова чучело. Не е моя президент, но липсата на избор ме накара и много други също. Боко това го направи нарочно. Можеше да издигне някой с визия и да спечели на първи тур, но след това нямаше да има оправдание т.е. с кого да се оправдава и второ щеше да създаде конкурент, а той не търпи конкуренция . Имаше вариант да прати нещо подобно на Плевенлията, но тази опция веднъж вече се провали, заради това изпрати неизбираемо чучело, което да бъде отстранено и да гледа сеира на Курни , която след 2-3г трябва да търси служба на фатмако, а той до тогава набира симпатии. Боко е хитрец.

Оценка:
-22 +6

перничанин
60 Отговор
Червените тролове, спите ли? Очаквах масови минуси, само защото наричам фатмака ФАТМАК, без изобщо да прочетете написаното от мен, както и не сте прочели написаното в статията. По точно сте прочели само заглавието:))))

Оценка:
-13 +7

Калинката Теди
61 Отговор
Ама хубави метани правя, ставам за Барселона, аз съм Теди калинката :)

Оценка:
-3 +13

шопен
62 Отговор
За този и другите около него се отнася казаното преди време от Гр. Ганчев: ти къщичка за птиченца направил ли си някога? Поредния случаен минувач, който иска да управлява. Вие себе си не може да управлявате та другите сте тръгнали...Стой си там в дупката и се гъбаркай с бръснатие старец Слави, поне не вредиш никому

Оценка:
-1 +18

киро
63 Отговор
Незнам защо, но на този само като му видя мутрата и не искам изобщо да го слушам!

Оценка:
-3 +14

2569
64 Отговор
Като го чета разбирам,че това е четвъртият Тошко,който ще разсмива народа.Преди това бяха,Т.Живков,Т.Kозарев,и Т.Колев.

Оценка:
-3 +15

Ангелов
65 Отговор
Много противна чалга мутра,ти да не си мислиш че това ти е зала Армеец,дори и там хората харесват Президента много повече от вашия куц кон,едното е чалга шоу а другото е политика,а вие сте чалга нагаждачи.

Оценка:
-3 +12

Уча се
66 Отговор

До коментар #8 от "знаещ":


Много правилно !

Но това, че наливат вода в мелницата на ГЕРБ, как го разбрахте ?

Плюват по ГЕРБ и Борисов, откакто те са управляващи !

Оценка:
-8 +3

Уча се
67 Отговор
"Какво предстои пред партията на Слави Трифонов"

Тази партия, собственост на Слави ли е, че.така я наричате ?

Не е ли това, "партия на народа" ?

Второ, 7 или 8% от българите , я харесват, това до каква промяна на политическата класа в България, може да доведе ?

Трето, онова което се цели да се постигне
в политиката от сценаристи и шоумени дали изобщо е възможно или това "упражнение за луди" ще е поредното политическо фиаско в България ?!

Оценка:
-3 +5

Уча се
68 Отговор

До коментар #1 от "Радев":


"Какво предстои пред партията на Слави Трифонов"

Тази партия, собственост на Слави ли е, че.така я наричате ?

Не е ли това, "партия на народа" ?

Второ, 7 или 8% от българите , я харесват, това до каква промяна на политическата класа в България, може да доведе ?

Трето, онова което се цели да се постигне
в политиката от сценаристи и шоумени дали изобщо е възможно или това "упражнение за луди" ще е поредното политическо фиаско в България ?!

Оценка:
-4 +2

Уча се
69 Отговор

До коментар #22 от "Гечев":


Кой забрави за 96/97г. не го чака нищо добро !

Оценка:
-6 +2

Нерегистриран
70 Отговор
Те плюят и по Бойко Борисов. Да речем/назовем/кажем, че е... То тогава трябва да се започне отдолу също, как телк купува доктор/ката болница, как главен счетоводител, банкет за 2 хил, а фра за 4 хил, как ри назначаване на учител 4 хил., как в студенските книжки пари за изпит, как за да се прехвърлиш от един в провинция университет в голям град, пд и сд, 5 хил, и схемата с двамата братя един в провинция другият в големият град даваш на 4 очи за да те назначат полицай, как при смърт на неомъжена, съда.. Жилище оценява за 38 хил, а за да тегли.. 58 хил, за да тегли кредит, и много други неща. Искат и те, за да крадат и да обезкостят некрадливите. Не че и некрадливите и те, в нилла найлончетата, може да е малко, но у дома за боклука, от балкана дървста и с колите у града, не кражба, ама си е чиста кражба, всеки очи към крадене, едни найлончета, други пари за папуце, че цървули скъсани, кой не краде... Директори, бизнесмени, работиш 12 часа, а те осигурява на 4 часа, на много.. Не ти дават касова, магазини, аптеки и др. Строителите и те честни, хотелиери без касова, очевидец съм, но кой пита простоя и честни, ами земите, изкупени за 100,200,300 лева за декар и там врътки с нотариуси, много са и кой родител крал пфез живково, директори и главни счетоводители, днес са ок, а и кой краде от амет, днес бг имат фирми, с чуждите пари. Но си назначиха и уеолниха знаещи от смата, за да покрият следи и както ги слушам.. Единият мълчи от смата джандар и не могат да го раз

Оценка:
-4 +0

Тор
71 Отговор

До коментар #2 от "Вземи се скрий":


Иска му се да направи рейтинга по- висок, но височината е релативно понятие, да копираш политиката на ГЕРБ е самоубийство
на политическата сцена.
Тошко, политиката е велико нещо , но не в България....

Оценка:
-0 +3

????
72 Отговор
Тошко, всичко е пито платено и колкото да ровите нищо няма да излезе. Искате да узнаете детето, от кого е. И това го е казвал експерт доктор гинеколог в една стаичка. От 1000 души на един се пада кръвните групи да не съвпадат и при съд може...добре че прилича на родителите външно. Е, тошко, а твоето как и с чии пари учи в лондон. Знаем за хора работили в банки, дс, от български в долари и от 3000 в бг. Но я кажи, твоите приходи, много като ви гледам външно разходи нямате, външно, пеша и сие и не се обиждайте, а тошко, знае ли, че кога хора не можеха обикновени да си погасят жилищата от съдия изпълнител им отнемаха и ги даваха на ниски цени на братовчеди и приближени и днес са бизнесмени. Тошко, та така, всичко е пито и платено, а искаме да ни отговориш, що много искаш да си в НС, за кокала ли или за детенцето в Лондон, или за привилегии след пенсиониране от НС, кажи ми пък ми вземи душата, аз искам млад и тук да загина хихихи сем. Кокалови

Оценка:
-2 +2

вервайте ми изберете ме
73 Отговор
Партията ,,Има такава чалгия"само тя не е оправяла народа.

Оценка:
-2 +4

Ndnsb
74 Отговор
И да пишете няма значение ако са невинни да седнат на стола на детектора на лажата но в бг невинен до доказване на противното а това правителство няма да падне с зъби и нокти ще драпат

Оценка:
-1 +2

75
Този коментар е премахнат от модератор
ДОКО
76 Отговор
СЛАВЧО МОЖЕ ДА ЗАБЛУДИ НЕКОЙ БУГАРИ...НО БАТИ ДОКО НЕ МОЖЕ..ЗАЩОТО ИМА ТАКЪВ НАРОД Е ПОД РЕЖИСУРАТА НА ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ ОТ БАНКЯ БОКО..БОКО МОЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕН САМО ОТ КОМУНИСТИТЕ..А ЧЕСТИТО ВИ КАЗА БАБА ВИ ВАНГА

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Реджеп Ердоган
Президентът на Турция на митинг в черноморската провинция Ризе
Те имат долари, ние имаме Аллах"

Още бисери