3 Август, 2012 12:00 849 0

Младенов: Мисията на Анан бе провалена от режима на Башар Асад

  • кофи анан-
  • башар асад-
  • николай младенов-
  • сирия
Младенов: Мисията на Анан бе провалена от режима на Башар Асад - 1
Снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Г-н Кофи Анан положи огромни усилия в качеството му на  съвместен специален пратеник на ООН и Лигата на арабските държави за разрешаване на кризата в Сирия.
За съжаление, неговата мисия бе провалена от отказа на режима на Башар Асад да прекрати насилието и да започне прилагането на предложения от него План. Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод оставката на специалния пратеник за Сирия Кофи Анан.

Въпреки оставката на г-н Анан, ние ще продължаваме да призоваваме към спешно и цялостно изпълнение на Плана, одобрен от международната общност и приет от сирийския режим, за политически преход в Сирия, както и към прилагането на елементите от Пътната карта, изработена от Групата за действие. Тези два проекта предлагат най-добрия път за прекратяване на тежката криза в страната и за начало на преход към демократична държава.

Оставката на г-н Кофи Анан показа ясно необходимостта от постигане на единство в Съвета за сигурност на ООН около неговата основна отговорност – да взема решения, с които да защити живота на мирното сирийско население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА