Last news in Fakti

11 Март, 2020 22:21 6 681 140

Кога ще забранят БПЦ като терористична организация?

  • църква-
  • коронавирус-
  • терористи

Да сте чули някой владика да си продаде ролекса? Да си продаде лимузината? Да си дари имуществото? Да организира със собствени средства кухня, приют, защитено място? Нещо смислено да направи? Срам!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да попитам Министерския Съвет кога ще забрани терористичната организация, известна още като Българска православна църква.

„По никакъв начин, никога не се е предавала и разширявала зараза в църкви, където се извършват тайнства! Никога не е имало епидемии в църквата. [Там] те са прекратявали своето действие“, са точните думи на владиката.

Напомням, всички ние плащаме от данъците си издръжка на тези полковници, да продължават да говорят глупости. И ако тръгне зараза сред по-възрастни и вярващи хора, хванали се на въдицата на владиците, кой ще носи отговорност?

Абсолютно недопустимо изказване, граничещо със средновековно слабоумие и тъга по очертаващите финансови загуби.

Да сте чули някой владика да си продаде ролекса? Да си продаде лимузината? Да си дари имуществото? Да организира със собствени средства кухня, приют, защитено място? Нещо смислено да направи? Срам!

Така и така ще се промени живота ни, може би е време да преосмислим ролята на Полковниците и колко те са вредни за обществото ни. А даже и за вярващите.

Аман от алчни ченгета!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 52 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината съм аз

    126 94 Отговор
    Гадна пропаганда срещу БПЦ и съответно към българския народ ..подмолна атака за развращаване на морала..това че БПЦ е в криза е нормално цялата държава и народ са в криза ..БПЦ има безпорни заслуги към българския народ а автора е юда за 3 сребърника от някое нпо ...не се хващайте ...и ....и аз съм атеист но имам уважение към стожерите на българския народ

    Коментиран от #10, #13

  • 2 Бойко Боклука

    31 15 Отговор
    Началника ще ни пази!
  • 3 Behemoth

    42 96 Отговор
    А тъй....да се забрани моментално....стига диващини!Хилядолетия мрак и невежество ...и клади. ...и смърт ...в името на едино психично болно копеле...религиозните маймуни нямат място в 21 век!

    Коментиран от #45

  • 4 Буков

    62 30 Отговор
    Заразата на Държавна сигурност още тормози БПЦ. Антихристи!
  • 5 Преди седмица с комшийката баба Кераца

    46 35 Отговор
    Отидохме на черква. Аз нямаше да ходя ама Керата вика ела ма Сийке за компания, че нещо покашлювам. Да идем да се черкуваме, да запалим по една свещ за здраве, да целунем богородичката, да целунем ръката на поп Герасим, да се причастиме. Е отдохме, на входа като всички целунахме чудотворната икона на Троеручицата(аз я целунат три пъти, да хване) дето още дядото на отец Герасим, старият поп Герасим я е домъкнал лично с един осел от Йерусалим. Запалихме по една свещ и за умрелите и по една за здраве. Причастихме се, целунахме ръката на попа и се прибрахме. Пуснах и 20 стотинки милостиня, да има за бедните и безимотните. Бая навалица беше, едно хубаво време беше дал господ, народът се беше изсипал в черквата. Оня ден аз се разкашлювах, викам чакай да се обадя на Керацата сега тя да дойде с мене и и въртя на жисиема(слава на господа, че ни го е дал) и никой не вдига. Викам сигурно Керацата си ровичка у фейсо и си джаска статуси. Влизам и аз у моя, викам чакай да и пиша на дувара и що да видя, вчера са я погребали с корона. Лично поп Герасим я е опял. Та сега се чудя дали тя преди мене целуна Троеручицата или аз, пуста склероза, а и тая кашлица.....
  • 6 уууууууууууууу

    45 26 Отговор
    този е не добре с мозъка
  • 7 DIESEL SMOKE

    53 36 Отговор
    Любомир АнаЛанов, АНАТЕМА, АНАТЕМА и пак АНАТЕМА за такива поднебесни бесове като вас!!! Целувайте краката и гъ*а на мамона и на лукавия и не се чудете защо като опънете смръдливите си петила, ще ви стане доста горещо вовеки!!! Я сказал! Слава на Отца и сина Иисус Христос и на Свтия Дух, слава на Светата Троица +++
  • 8 Защо по дяволите търсим ваксини

    20 30 Отговор
    Веднага владиката да проводи по един чернодрешко във всяка болница и поликлиника да провежда литургии и да ръси светена вода с чимшира.
  • 9 Behemoth

    33 50 Отговор
    Уж християнството било миролюбива религия пък откачалниците дето я изповядват много агресивни бе....маймунски им работи...

    Коментиран от #15

  • 10 самуил

    48 21 Отговор

    До коментар #1 от "Истината съм аз":

    Господ помага само на тези които вярват. Не се иска много. Радвайте се и вярвайте. Иначе пейте по пьтя към ада ” напред науката е слънце " и не забравяйте да иронизирате

    Коментиран от #12

  • 11 Генерал-лейтенант антикомунист

    6 22 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си, но не много защото това е равносилно на смърт! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръгвайте след тях!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    58 12 Отговор

    До коментар #1 от "Истината съм аз":

    Колега, истината е Бог, а не Ти.Нека погледнем истината в очите, и нека си кажем, как точно стоят нещата.БПЦ се е превърнала в гнездо на мошеници, които правят всичко възможно, да изгонят хората от храма.Само погледни как с алчността си стигнаха дотам, да маркират свещите си, за да не би някой да пропусне да плати рекета си към тях!!!Това е позор.Позор е и ,че БПЦ винаги застава на страната на политиците, вместо да защити народа от крадливата и лицемерна ШАЙКА.Ударили са го само на грабежи, и няма насита.Все им е малко.Вечно не им стига, независимо, колко грабят.Държанието на поповете към хората в голяма степен е отврат.Виждал съм е "Рилския манастир" как свещенник навиква хората!!! Същото го видях и в Св.Неделя, където един дебелак, нарекъл се отец Мина, крещеше като малоумен.В Троянския манастир е същата работа, където няма свещ под 0,50лв., при себестойност 0,01лв.Е, как ти се струва?На какво ти прилича това?! БПЦ е длъжник на народа, и това е неоспорим факт.

    Коментиран от #136

  • 14 Слави Славов

    42 23 Отговор
    Не плюй по църквата. Нередности има навсякъде. Ти конкретно какво направи.

    Коментиран от #46

  • 15 Питам

    17 8 Отговор

    До коментар #9 от "Behemoth":

    Ти ,глух ли си , или не чуваш , а ?! Струва ми , че си недъгав ! Явно затова мразиш ,всичко и всички .

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Възраждане

    27 5 Отговор
    Още един изпълзя... Да си спомним кой събори църквите и изгони хората от Храма!
    "Най-тъмно е преди зазоряване!" Слава Севрюкова
  • 17 оня с коня

    12 25 Отговор
    Направих си труда да проверя с Гугъла КОЙ Е АЛАМОВ.На пръв поглед - "Успешен ШЕФ-журналист".Ето и Заглавията на Минали "Върхови" негови Статии:1/"Няколко бързи съвета ,които могат да повишат подкрепата за БСП".2/"Борисов отнема думата на всички,които можеха да навредят" и т.н.Ясно е,че Аламов е ПЛАТЕН РУПОР на БСП и Червените пари НЕ ГО БЪРКАТ относно Съвестта му.КАКВО ЦЕЛИ с Публикацията си обаче Аламов?Ами ДА СТАНЕ България ЕДИНСТВЕНИЯТ УНИКАЛЕН "АНТИХРИСТ" в Света!След което "Доброжелателно" Скандалът ще бъде Потушен с "Братската Руска помощ" и Предложението на Русия: "Така НЕ МОЖЕ,вземете НАШАТА ЦЪРКВА И Каноните й,Патриарх Кирил е на ваше Разположение БЕЗПЛАТНО!"Ама имало "Полковници" от ДС в Църквата ни - ТАКА Е за Щастие,защото това обслужва ХИБРИДНАТА РУСКА ПРОПАГАНДА в БГ,а Русия е готова да жертва Всички "Бити карти" в името на АНЕКСИРАНЕТО на Страната ни!И ще си послужа с Перефраза на думите на Царя:"Хибридната Война е ЖЕСТОКА- ВЕРВАЙТЕ МИ"!

    Коментиран от #28, #75

  • 18 Презвитер Козма

    18 7 Отговор

    До коментар #15 от "Питам":

    Остави го, той не е добре човека, сатанист е. Аз Смей се под мустак и му подминавай коментарите.

    Коментиран от #23

  • 19 Behemoth

    4 24 Отговор

    До коментар #15 от "Питам":

    И как да чувам по интернета бе чожум ?Това ,че на тебе ти говори Бог си е за психиатър!И в между другото ти кой си щото нямаш псевдоним...това е показателно ...мишчица на която е нужен авторитет зад който да се скрие...

    Коментиран от #24

  • 20 самуил

    22 8 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Короната идва когато Господ каже. Ти може би си Го прставяш като бърза помощ ? Не е задължително непременно като вярваш да бъдеш излекуван от корона вирус. Този вирус е чяст от Божия промисъл. Каквото трябва ще стане. Само въпросът ЗАЩО идва от сатаната. Вярващите никога не си го задават този въпрос. Смирение трябва

    Коментиран от #25, #32

  • 21 Сега ще видите вие неверници

    13 12 Отговор
    Как заради този ви грях Господ ще направи така, че няма да откриете ваксина докато голяма част от вас не отиде лично да Му дадете сметка и когато останат само вярващи изведнъж на някой поп ще му се разкрие тайната на ваксината и чрез него Той ще я въздаде на паството. Сигурен съм, че не учените, а някой от клира ще открие лекарството.

    Коментиран от #26, #30

  • 22 Blackthorn

    29 10 Отговор
    Нямате ли страх от Бога? Покайте се преди да са изтекли земните Ви дни!
  • 23 Behemoth

    7 26 Отговор

    До коментар #18 от "Презвитер Козма":

    На баба ти фърчилото ...аз ви провокирам религиозни загубеняци ...нали ако съм сатанист щях да съм и аз религиозен... хахахххххх...в между другото ваща религия колко бога има ?
  • 24 Питам

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Какви мишки бе , какви авторитети ? Служи се слуховият апарат и се чуй !
  • 25 Behemoth

    7 20 Отговор

    До коментар #20 от "самуил":

    Невежество и тъпота ...като животни...чакат...касапина да им сбъдне промисъла...
  • 26 Behemoth

    4 11 Отговор

    До коментар #21 от "Сега ще видите вие неверници":

    А туй то ...ти направо изби рибата..
  • 27 Арарат

    10 1 Отговор
    Това са православните ценности.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реалист

    18 9 Отговор
    Към автора...ДА ГО НАБУТАМ НА МАЙКА ТИ В ПУТКАТА МИРИЗЛИВА,ДЬОНМЕ АНАДОЛСКО...
  • 30 Госあ

    3 11 Отговор

    До коментар #21 от "Сега ще видите вие неверници":

    Аха, знаем как са се справили от клира с чумата, докато са натискали учените - 50% от населението на Земята са "спасили" 😉

    Коментиран от #37

  • 31 Шекспир

    12 3 Отговор
    Тоя малоумник го лансирате вече втори път.На пари намирисва нещо
  • 32 за да не са ти празни думите..

    1 8 Отговор

    До коментар #20 от "самуил":

    дай дефиниция на смирение!

    Коментиран от #139

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 †Баба Гуси†

    7 20 Отговор
    Оня ден негово светейшество †владиката ни събра по будните и отракани семинаристчета(нали сме с вишо) и ни вика, чада мои трябва бързо и спешно да измислим преди ония сатанисти учени, доктори и микробиолози, чумата да ги тръшне дано(не съм сигурен дали каза чумата или онази с косата), та преди тези неверници да измислим лек срещу тази чума коронната. Бюджета ви е неограничен, т.е.всичките благоподеяния от миряните са ваши(все едно, че досега не са били). Действайте! Речено сторено. Обадих се на сестра Деси(отец Деспасий от Роженския) и му викам, веднага вземай всичко от касата и идвай в Семинарията. Вземи пътьом и от магерницата от онова сушеното шарено филенце дето нарязваш на владиката и от онова руйното винце дето владиката го пие само на голяма Богородица. След това се обадих на протойерей Амфросий, дето държи метоха в който отсядат младите семинаристи да ни проводи няколко от тях за асистенти докато двамата със сестра Деси бъркаме ваксините. Ама му казах да ги подбере такива по-нежнички и деликатни, че това е тънка работа, не е за грубияни. И така с божията помощ работим братя и сестри. За сега резултат няма, само се наложи Деси два пъти да се връща до магерницата и избата, че реактивите за опитите свършиха, но барата в правото дело ни е безкрайна.
  • 36 фактите

    13 3 Отговор
    Деяния 17:24
    Богът който направи света и всичко в него и който е Господар на небето и земята, не обитава храмове,построени от човешка ръка.
    1Йоан 5:21 Дечица пазете се от идоли.

    какви църкви,целуване на икони или нечий ръце ???
    Исус като божий син не е искал да му целуват ръка,
    дал е пример какво трябва и как трябва НО трябва четене и прилагане
  • 37 Знаеш ли какво е

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    Ирония? ;)))

    Коментиран от #38

  • 38 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Знаеш ли какво е":

    Моя коментар трябваше да го напиша, а твоят беше идеалната предпоставка, със или без ирония 😉

    Коментиран от #39

  • 39 Нямаш

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Грижи :)
  • 40 До всички комунисти:

    12 4 Отговор
    Вие в какво вярвате комунисти от БСП ????! В НАРОДА не вярвате,в ГОСПОД не вярвате !!! В какво вярвате ???? Статията е безумно злобна !!!! Ние българите сме ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ,а ти който пишеш статията всъщност какъв си,какъв човек си ??? КОЛКО ПАРИ ще ти платят за тази статия ??? Има много умни хора,които биха писали МНОГО полезни статии !!! Но не могат да се вредят сигурно !!!

    Коментиран от #43

  • 41 Кретените червени !

    12 5 Отговор
    БСП ТРЯБВА да забранят като терористична организация,а не БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА !!!
  • 42 hjgrf

    8 3 Отговор
    В Гърция е същото. Затвориха училища ,университети ,а църквите не,защото там било изцелението.
  • 43 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "До всички комунисти:":

    Умните хора с полезните статии пишат в реферирани журнали, забележи с импакт фактор. И всъщност си плащат на списанието за публикацията (не обратното) след като статията им бъде одобрена поне от четири специалисти в същата област. К'во да ти кажа, така правим комунистите- плащаме за да ни публикуват. Пари - кал и шума 😄 Ама вие капиталистите, които четете форбс и космополитен с рептилския си интеУект не мое ги проумеете тия работи 😄
  • 44 БАТЕ НЕЦИ

    5 6 Отговор
    НАЛИ ИСКАШ ПРИМЕРИ ПРОДАЖНО ЖИВОТНО-ОТЕЦ ИВАН.ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРОДАВАТ ТОВА ИЛИ ОНОВА?ЗА ДА ИМА СМРАДЛИВЦИ КАТО ТЕБЕ ДА ИМА КАКВО ДА КРАДАТ? ВИЖ МОРМОНСКАТА ЦЪРКВА В ЩАТИТЕ,ДЕТО ПО-ПРИЛИЧА НА СЕКТА. ИМАТ СОБСТВЕНА БАНКА.КАКВО СИ ТРЪГНАЛ ДА ПЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ,А? ВЪРВИ СЕ ИЗЦЕПИ ПО НЯКОЯ НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ,ДА ВИДИМ СТИСКА ЛИ ТИ.
  • 45 Коко

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Behemoth, да ядеш мед, ама аз да съм пчелата!
  • 46 Джанго Z

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Слави Славов":

    Ти що му задаваш комунистически въпроси маа..и той не казва нищо лошо за църквата а за гадовете вътре в нея..
  • 47 ФАКТ

    4 15 Отговор
    В кочината ,поповете са свинете на блаженната помия ! Тези отрепки,нямат място в бъдещето ! Кланят се за пари и ку.ви и педи.асти в името на един евреин! Самият Васил Кунчев-Левски се е отрекъл от тази простотия и е поел пътя към безсмъртната слава !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Турчина

    14 17 Отговор
    Как може в 21-ви век,хората да вярват в бог!Хитрите попове,имами и равини се възползват от вашата глупост и цял живот си живеят в охолство.Забранете религиите!Нали бог бил един-защо тогава има повече от 300 религии?Цялото човечество е оглупяло.Навремето Ататюрк счупил една крушка и казал на имама:-"Сега се помоли на Аллах да светне."

    Коментиран от #53, #58

  • 50 Анонимен

    8 14 Отговор
    Доло религиите!Нямаме нужда от църкви и попове.Религиите са измама.
  • 51 Коко

    11 7 Отговор
    Този помак алеманов да си гледа мюфтийството, а не да разединява народа преди ВЕЛИКДЕН
  • 52 Хасан

    10 16 Отговор
    Само глупав човек би повярвал в раждането на девица от някакъв свети дух.Май на бедния Йосиф са му сложили рога и са го прикрили с някакъв дух!
  • 53 Пипи дългото чорапче

    12 9 Отговор

    До коментар #49 от "Турчина":

    Вярвам,защото съм видяла.Когато роих едната си дъщеря беше много зле.Самите екстри не вярвали че аз и детето ще оцелеем.Обърнах се към свещениците,после самите лекари се чудеха че всички деца,които бяха в кувьози оздравяха.Всички!И си го признаха.Благодаря им,но благодаря на Господ.А всеки има свободна воля дали да вярва или не.Да,вярвам и това е най хубавото нещо.Да имаш добър изповедник също.И не,не всички са лоши свещеници.Виждала съм и помагащи.Само че не го афишират за разлика от други.Направи добро и го хвърли в морето,казва народа

    Коментиран от #54

  • 54 Турчина

    12 11 Отговор

    До коментар #53 от "Пипи дългото чорапче":

    Нашата Галактика има милиарди слънца,а нашата Слънчева система и нашето Слънце са само една от тях.Има слънца,които са милиони пъти по-големи от нашето Слънце.Има милиарди Галактики...а ние познаваме едва 4% от целия Космос.Изведнъж бог се ангажира и идва в твоята Голяма болнична стая и се заема с дъщеря ти(да е жива и здрава)...Не,скъпа-според мен тя щеше да оцелее и без свещенници.

    Коментиран от #56

  • 55 Бай Стойчо

    18 6 Отговор
    Кой е Любомир Аламанов и защо медията счита за нужно да ни запознае с грантаджийското му мнение за БПЦ?!?
    Този соросоид Любомир Аламанов винаги манипулира и лъже, нещо като Дойче Веле и Иво Инджев, Асен Генов...И сега го прави за пореден път, защото...

    Присъствието на богослуженията не е задължително. Това, което Св.Синод е решил е да не се затварят храмовете, да не се прекратяват служенията и да не се отказва Св.Причастие на желаещите. Църквата няма да отказва приобщение към Св.Тайнства на верующите, под влияние на страх. Каквото винаги е било призванието и. Който не желае - да не присъства.
  • 56 Пипи дългото чорапче

    8 8 Отговор

    До коментар #54 от "Турчина":

    Много по умни от мен са вярвали.Вземи Айнщайн.Даже да са зелени човечета,други цивилизации или каквото и да е там.Не сме сами и това е факт.Само че някои го наричат Бог.Има си я силата и никой не може да ме разубеди.Не аз,а друг умен е казал,че е хубаво да вярваш,дори и като застраховка.Не казвам Вярвайте.Казвам,че всеки има Свободна воля и избор дали да вярва или не.

    Коментиран от #57

  • 57 Турчина

    9 5 Отговор

    До коментар #56 от "Пипи дългото чорапче":

    Първо ако вярваш в някакъв създател,това означава,че същият може да те "отсъздаде", когато си поиска.Второ да вярваш,като застраховка те прави лицемер.Трето това,че не сме сами не означава нищо-ако по-низша цивилизация ни открие нас,ние в техните очи "бог" ли сме?Не искам да те убеждавам или разубеждавам,защото това би ти подействало,като ноцебо ефект(обратното на плацебо ефект).Успех и нека бог да освети пътя ти!Аз нямам нужда от този "голям татко".
  • 58 Age

    10 0 Отговор

    До коментар #49 от "Турчина":

    Ако хората си правеха труда да разбират написаното в Книгите, нямаше да ги има безбройните религии.
  • 59 Генерал

    10 8 Отговор
    Така значи, терористична организация, организират църквите безплатна кухня, раздават дрехи, към много църкви има социални трапезарии, по Коледа и Нова година събират самотни хора да празнуват, приютяват бездомни през зимата да ги предпазят от студа, а иначе им търсят работа и квартира, ако откажат да работят, трябва да си тръгнат, не насърчават безделници, милостинята винаги трябва да е с мярка, иначе води до лентяйство и безотговорност. Авторът не е чувал, защото съдейки по поста му му във фейсбук е твърде далеч от православната църква, която следва библейското правило лявата ръка да не знае какво дава дясната, да не се хвали с доброто, което върши.

    Коментиран от #64

  • 60 Behemoth

    10 11 Отговор
    Добрутру....и все пак ако се избият религиозните макаци ще дръпнем рязко напред!Умните хора са склонни към хуманизъм относно тия маймунаи но както се вижда от коментарите това са прости и агресивни примати склонни към насилие и историята е пълна с такива факти....той Сатаната затова се е разбунтувал бе шебеци не е издържал на толкова тирания и лицемерие....

    Коментиран от #62

  • 61 чичо

    7 3 Отговор
    Този да не е с Корнелия,нали нейната партия за малко да да унищожи църката,а и държавата.
  • 62 Ужас

    9 11 Отговор

    До коментар #60 от "Behemoth":

    По-злобни и с нечовешко отношение от ,,вярващите,, няма , разни дивашки лицемери, които си въобразяват, че без налудничавите им идеи, морал не би могъл да съществува. словесни атаки, анатеми, и разни друг. къде виждат морал в поведението си, е истинска загадка. християните са точно като мислите и юдите, а кажеш нещо за лунатика от небесата, ще те разкъсат на парчета, умопобъркани нищожества
  • 63 Атеист

    8 6 Отговор
    Църковните тролове пак се разлаяха! Ти им говориш за "ролексите" и лимузините на младите"дядовци",те ти говорят...."те ти булка ,Спасов ден"!?Да ви напомня,другаре,баба ми и дядо ми отдавна не влизат в Интернет,да ви четат лъжите! Така че....всуе се морите! Скоро ще ви пратим да копате доматето и ролексите няма да ви помогнат...

    Коментиран от #65

  • 64 Да де

    6 6 Отговор

    До коментар #59 от "Генерал":

    с мярка добре, щеше да направи впечатление, ако поне един път се натъкна на новина, че църквата е организирала благотворителност, но всъщност такива нещо не се е случвало. Само оня Иван заслужава почит, защото купува учебници на дечурлигата да учат, а БПЦ си купуват мерцедеси и мъжки проститутки, Исус ще падне от облака
  • 65 Нямаш

    8 4 Отговор

    До коментар #63 от "Атеист":

    си представа каква нерва ги удря като се поизпразни църковната каса
  • 66 Fuckthefaketrue

    8 5 Отговор
    Попове измамници взели се за богоизбранници,водят стадото овци към пропастта не обичат бога а парите и властта.Блестят им ролекси блестят ес класи но така е щото исус го препоръчва в името на вярата ебаси в тоянския и педераси.Навсякъде чингета с расо пишат досиета браво.С Кръст на верижка с банкомат скрит в книжка.Попа пее чалга и посреща и изпраща и за пара се хваща.
  • 67 Вярвам в Бог

    2 11 Отговор
    Но не по начинът по който лъжат в библията възкресения и тн простотии.Както един човек каза има много несъответствия в историйте в библията.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Басри Алиев

    0 6 Отговор
    Всеки се опитва да се моли по свой си начин,по важното е дали ВЯРВА!!!
  • 70 Човек

    5 8 Отговор
    Който хули така Църквата го чака Божия съд !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Измамата

    9 4 Отговор
    Древните първобитни хора не са могли да си обяснят природните явления и се е появила нуждата от нещо,което би им разяснило това.Така се е появила безмислената дума "бог". Свещенниците ви лъжат,тъй като те знаят,че няма бог.Църквата не плаща данъци,а поповете си живеят царски възползвайки се от вашата глупост.
  • 73 Анонимен

    8 6 Отговор
    Колко е хубаво,че все по-малко хора вярват в тази глупост наречена бог!Религиите са сторили неимоверно много зло на човечеството и е време да бъдат бутнати в гроба.Пътят им вече свърши и те трябва да бъдат погребани.
  • 74 Анонимна

    9 5 Отговор
    Вярата в бога е кома за интелекта.Ако имаш интелект,не можеш да вярваш в бог.

    Коментиран от #77, #81, #84

  • 75 Конче вихрогонче..

    0 6 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Добре че си проверил всичко за този тип. Боже...боже..няма ли отърваване от тези безбожници и национални предатели..комунистите русофили бе?
  • 76 Генерал

    5 10 Отговор
    Брейй, колко скрити болшевици наизкачаха в тоя форум, не е за вярване!
    Ами нали бе другари , именно християнсвото , единствено то , в своето двухилядолетно развитие е докарало нещата в свободните и демократични страни до там , че САМО там може СВОБОДНО , да се пише и говори всичко , в.т. число даже и против самото християнство.
    Свободни народи са само християнските народи.
    На вас комундетата, безбожието ви е удобно. Сред безбожници много по-лесно се развива левичарски популизъм и се стига до властта , която е била винаги ваша основна ЦЕЛ, а ?!
    Нямате си на представа,че Християнството се базира на три основни неща - вяра, надежда и любов. Та не иде реч толкова децата да повярват, че като удариш с жезъла ще излезе вода от камъка, а че чрез вярата, надеждата и любовта биха постигнали неща, които инак им се струват невъзможни. И нещо повече - вярата , надеждата и любовта да оформят желанията им, които те да постигат, защото придържането към това триединство е гаранция за правилния избор между добро и зло.
    ХРИСТИЯНСКАТА ЕТИКА е ценност, която би спомогнала на всяко едно общество да оцелее и прогресира, без значение къде и кога се намира, тези ценности помагат на хората да намират общ език, въпреки културните разлики.

    Коментиран от #78, #80

  • 77 Хм...

    7 2 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимна":

    Абсолютно вярно...поздравления.
  • 78 Анонимен

    8 4 Отговор

    До коментар #76 от "Генерал":

    Глупости говориш!Християнството се базира на раждане от дух,ходене по вода,съживяване на мъртъвци...Все неща на които нормален човек не може да повярва.Съжалявам,но разумът не ми позволява да вярвам в глупости!
  • 79 Ъхъ

    7 2 Отговор
    Кога ще започне държавата да си регистрира ,, вярващите,, да си плащат данъци, а не аз принудително да плащам, и с тия пари религиозните лунатици да си чешат психариите.
  • 80 Енвер ходжа

    8 4 Отговор

    До коментар #76 от "Генерал":

    Генерале,задръж си "Християнската етика и морал" за себе си.Същите неща би ги казал и един мюсюлманин.Всеки дърпа чергата към себе си и резултатът е войни,кръстоносни походи и джихад.Светът трябва да се отърси от измамните ви религии.Те накараха човечеството да полудее.Хора,обединете се около науката,медицината,разума,математиката...те ще ни направят свободни!

    Коментиран от #82

  • 81 Генерал

    8 9 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимна":

    Не вярваш в Бог, но имаш "интелект" да вярваш в атеизма! А, атеизмът е вяра, че не съществува Бог, но за разлика от религиозните хора, които осъзнават, че вярват, атеистите си въобразяват, че са доказали несъществуването на Бог.Идиоти!
    Просто е - или Бог съществува, или не.Или вярваш, или не. Губиш единствено в случай, че той наистина съществува, и отричаш това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален.

    И сигурно тЪпаците без ИНТЕЛЕКТ са най-големите учени и най вярващи в Бог -Айнщайн, Нилс Бор, Солженицин, М. Планк, Нютон ...преди години излезе книгата 50 Нобелови лауреатии други учени за вярата си в Бог, ама за това даже не си и чувал, защото си един ГОЛЯМ "интелект".
  • 82 Генерал

    5 8 Отговор

    До коментар #80 от "Енвер ходжа":

    Защо приказваш глупости и сравняваш Ислям с Християнството. Интеграцията на мюсюлманите не се допуска от Корана. Характерна за исляма е враждебността към другите религии, което не е присъщо на християнството, будизма, индуизма или юдаизма. На Запад институциите и законите се създават от хората, докато при мюсюлманите източник на правото е Шариатът, който, според тях, им е продиктуван от самия Аллах. И никой няма право да се отклонява от него, защото такава е волята на пророка. Във Франция, Великобритания и други западноевропейски страни живеят милиони мюсюлмани, обособени, самозатворили се в свои гета в градовете, живеещи по свои правила и закони. Това важи и за имигрантите от Азия и Африка. Техните квартали са трудно достъпни дори за властите в страните, които са ги приютили.
  • 83 Опиум

    8 5 Отговор
    Хора,отървете се от религиите.Те са опиум за народите.
  • 84 Е , голям интелект

    2 7 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимна":

    са имали атеистичните хитлер, ленин, сталин и други диктатори, които са вярвали в режимите си и техните идеологии и имат на съвестта си милиони хора. Необятен интелект. Няма що!

    Коментиран от #89

  • 85 Джордано

    8 4 Отговор
    Църквата изгори на клада Джордано Бруно.Църквата завлече умиращия Галилео Галилей в съда и го принуди да поправи твърдението си,че не Земята се върти около Слънцето,а обратното.Църквата изгори милиони жени на клада,обявявайки ги за вещици без да са виновни.Църквата потопи в кръв Европа с ужасните "Кръстоносни походи". Църквата създаде Инквизицията и измъчваше до смърт невинни хора на науката.

    Коментиран от #91

  • 86 Папа

    9 4 Отговор
    Папа Лъв 10-ти:"Добра работа ни свърши този мит за Исус."
  • 87 Смях

    8 1 Отговор
    Как може един обрязан евреин да е в основата и създаването на християнството?Нали се бием в гърдите,че сме християни!Какво излезе накрая-че Исус е бил обрязан според еврейската традиция.
  • 88 КУРнинов

    2 2 Отговор
    Кога ще скъсат пъпната връв между руския офицер Гундяев явяващ се ляв тестис на Путин и БПЦ?

    Коментиран от #90

  • 89 Кво бе...

    2 2 Отговор

    До коментар #84 от "Е , голям интелект":

    Че Фюрера си е бил вярващ и наш съюзник. За ония двамата помияри незнам, Сталин майче е учил за поп, обаче го скъсали на изпитите и станал комунист. И построил църквата "ГУЛАГ" нали така....

    Коментиран от #94

  • 90 Нинов...а..

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "КУРнинов":

    Питай Илианка, тя му пада на колене и целуваше нещо там, може и да знае нещо за връвта.
  • 91 Генерал

    6 8 Отговор

    До коментар #85 от "Джордано":

    Това е друг въпрос, друга тема, християнската църква през вековете търпи реформи( за разлика от други религии), а и не правиш разлика от Православие- Католицизъм.
    Кладите в Православието се броят на пръсти. Аз лично знам само за една - на Василий Врача в Константинопол, запалена от гърци - най-подлата нация по света и у нас. Ти можеш ли да посочиш поне още няколко? Избиването на неверници и кладите са специалитет на господарите - западните еретици. В православието няма Джордано Бруно, Мигел Сервет и Галилео Галилей.

    Коментиран от #92, #93

  • 92 Поп

    8 2 Отговор

    До коментар #91 от "Генерал":

    Ти сигурно си поп,който отрича очевидното,само и само да запази жалката си власт на хрантутник на гърба на обществото.Разберете-не ви искаме и не сте желани.Доло църквата!Доло всички религии!
  • 93 Генерале

    8 1 Отговор

    До коментар #91 от "Генерал":

    много удобно се измъкваш с "това е друг въпрос"...
  • 94 Айде бе

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "Кво бе...":

    в кво е бил вярващ фюрера ти? В шестия пръст на крака на сталин ли бе? И двамата са запъртъци с огрооооомна власт и виж колко милиони хора имат на съвестта си. Хаха, ми щом да го скъсали значи не ставал за поп, ама за комЪнист е бил идеален.

    Коментиран от #96

  • 95 Колумб

    9 2 Отговор
    Когато Христофор Колумб тръгва на околосветско пътешествие,папата му казва,че Земята е плоска и ще падне от края й ако замине.Колумб имал следния аргумент:-ако Земята е кръгла и се движа в права посока,то все някога ще се върна от там,откъдето съм тръгнал.Ех,тази "непогрешима" църква и "непогрешими" папи...!Колко жертви тежат на съвеста на църквата и на "непогрешимите" папи!

    Коментиран от #97

  • 96 Мммммм....

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "Айде бе":

    Имаш късмет че не си попаднал в ръцете на чичко Сталин че да те закара в църквата "ГУЛАГ" да се изповядаш. А с нашия Фюрер ние било добре, сега колко му тежи и не му тежи незнам...и не ме интересува.

    Коментиран от #98

  • 97 Бреййй...

    2 9 Отговор

    До коментар #95 от "Колумб":

    Сериозно ли бе? Значи папата му е казал че земята е плоска и ако стигне до края ще падне...глей ти..умен папа. Моя съсед се беше напил, и като стигна до края на тротоара падна и си спука главата, значи ония папа е бил прав. Обаче не е казал това на съседа, и той пострада. А пък някой беше казал че земята се върти, вярно е..върти се и още как, на петата ракия се върти като пумпал. Уважавайте църквата и имайте страх от бога.

    Коментиран от #99, #100

  • 98 КомЪнист немое

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Мммммм....":

    те закара в църква. Ма си прав в трудов лагер мое. Те комЪнистити само трудов лагер знаят, голям интелект, няма що!
  • 99 Ужас!

    9 3 Отговор

    До коментар #97 от "Бреййй...":

    Ти си пример,колко глупав народ има по света.

    Коментиран от #103

  • 100 Карлуково

    9 4 Отговор

    До коментар #97 от "Бреййй...":

    Е,какъв е този бог,който иска да живееш в страх от него?Хора,вие имате психически проблеми и ги прехвърляте на другите.
  • 101 гостенин

    8 4 Отговор
    Църквата е като кърлеж впит в тялото на обществото и няма отърване.
  • 102 Случаен

    8 4 Отговор
    Поповете са педофили.В църквите има много извращения с малки момченца.
  • 103 Уааауу

    4 3 Отговор

    До коментар #99 от "Ужас!":

    Ти сигурно си от Световният интелектуален елит.
  • 104 Анонимен

    8 3 Отговор
    Абе има една приказка-"вържи попа да е мирно селото".
  • 105 Обективно

    6 8 Отговор
    БПЦ е една от малкото институции които реагират адекватно на "прогресивната" помия която ни залива и на която вече видимо започваме да се поддаваме. Без нейната роля щеше да е по-трудно да се отхвърлят ИК, пакта за миграцията, разни деградационни стратегии и т.н.

    Коментиран от #107

  • 106 Иван

    5 6 Отговор
    Аламанов е гей-паразит, скучен, безполезен човек. Не му отговаряйте!
  • 107 Още по-обективно

    8 6 Отговор

    До коментар #105 от "Обективно":

    Че тя църквата е част от тази помия,която ни залива.Медицината казва да се избягват струпванията на хора на едно място и църквата за да не остане без бабички,които ходят да палят свещи пък отговаря,че видиш ли само в църквата не се разпространявала зараза,където се извършвали тайнства...Смешно е гнусно от страна на църквата.

    Коментиран от #108

  • 108 Обективно

    3 7 Отговор

    До коментар #107 от "Още по-обективно":

    Никой не е задължен по някакъв начин да участва в мероприятията, те са казали просто, че богослуженията в църквите няма да бъдат отменени, не че всички трябва да отидат.
  • 109 Браво господине

    1 5 Отговор
    Браво Аламанка .. ченгето вика дръжте ченгето
  • 110 Цвети

    8 7 Отговор
    Какъв бог в ерата на технологиите,бе хора?Вие,които вярвате в глупостите на религиите сте истинските виновници за състоянието на света днес.

    Коментиран от #113

  • 111 Анализ

    2 5 Отговор
    Не бъркайте институцията с отделното изказване на някой си владика. Институцшята има още Много други положителни въздействия. В Асеновград пр. Има безплатна кухня за най- бедните
  • 112 Хазяин

    5 3 Отговор
    И този боклук готов да се разпорежда с Божия Дом
  • 113 Генерал

    7 6 Отговор

    До коментар #110 от "Цвети":

    Специално за теб- тук може като четеш да научиш какви са учените създали технологиите:
    това за търсачката:

    “50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога”

    Аман от неграмотници!

    Коментиран от #114

  • 114 Лъжа

    7 4 Отговор

    До коментар #113 от "Генерал":

    Престани да пълниш главите на хората с глупости.Самият Айнщайн е казал,че е достигнал до най-елементарните частици на материята,но никъде не е открил бог.И наистина,кой е бог-онзи който никой не е срещал.Ницше казва,че първият и последният християнин умря на кръста.Отново е прав,защото Исус не е следвал никого,Мохамед не следвал никого,Буда не е следвал никого-сами са си проправяли път.Нито един християнин не е повторил или станал Исус,защото всеки е уникален за себе си,каквито и догми да следваш.Аман от попове,които се представят за генерали!

    Коментиран от #129

  • 115 Анти

    7 4 Отговор
    Най-големите зверства в историята на човечеството са извършени от християни в името на религията.
  • 116 Ако съм премиер

    4 3 Отговор
    Лично ще ида да застрелям де що има поп и расо и с багер ще помагам да се разрушат всички църкви а иконите в огъня

    Коментиран от #140

  • 117 Хора

    7 2 Отговор
    предлагам ви където видите поп,имам,равин или някакви хора с религиозни раса,да ги плюем и храчим отгоре им.Те трябва да престанат да са хрантутници на гърба на народа.
  • 118 Много

    8 1 Отговор
    е гнусно да целуваш икони,които преди теб са целувани от разни бабички и дядовци!
  • 119 Фарисеи

    9 1 Отговор
    Веднъж на входа на един храм имаше бележка,че свещите внесени отвън не действат при молитва.Единствено действали тези купени от храма.Да се смееш ли-да плачеш ли?Религията е бизнес за свещениците,които просто си живеят живота върху бедния народ.
  • 120 Дева Мария

    7 4 Отговор
    Някой ако ми обясни как девица ражда от дух,при това вече женена за друг,мога и да повярвам.

    Коментиран от #121, #122

  • 121 Ами явно

    7 4 Отговор

    До коментар #120 от "Дева Мария":

    Светия дух е нещо като гениталиите на бог.Иначе няма как.

    Коментиран от #130

  • 122 Исус

    5 4 Отговор

    До коментар #120 от "Дева Мария":

    По пътя на логиката щом Мария и Йосиф са били женени,а тя е забременяла от друг,излиза че Исус е к____е.Логически така излиза.

    Коментиран от #123

  • 123 Не бе

    0 2 Отговор

    До коментар #122 от "Исус":

    Не си разбрал.От светия дух е забременяла и после е родила Исус,който имал дарбата да върви върху вода.После е съживявал и умрели,а гладните и бедни хора е хранил,като е преобразувал камъните в хляб.

    Коментиран от #124

  • 124 Исус

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "Не бе":

    Как ги е правил тия неща?

    Коментиран от #125

  • 125 Ей тъй

    1 2 Отговор

    До коментар #124 от "Исус":

    нали е бил сина на бога.можел е да ги прави.
  • 126 Исус

    6 1 Отговор
    Е,нали беше син на някакъв свят дух?

    Коментиран от #127

  • 127 Оффф

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "Исус":

    незнам обърках се вече.ти много питаш.
  • 128 Skull 322 Bones

    1 2 Отговор
    Почти всички коментари, са на русофреници. Не споменавайте думата православна пред ваща матушка
  • 129 Генерал

    6 8 Отговор

    До коментар #114 от "Лъжа":

    Господине, има ли смисъл и аз да цитирам от учените, кой какво е казал в подкрепа на Бог. И изобщо някога разговаряли ли сте очи в очи с истински учени, защото аз съм.
    Българи са, и от 30 години работят в САЩ, всеки път когато се завърнат в България се срещаме, и всеки път в разговорите ни аз се чувствам като неуко дете. Тези учени са обезпечени от всичко материално, държат се и разсъждават по съвсем различен начин, набожни са, ходят на църква и почитат Бог. Тяхната логика е тотално различна от тази на обикновения човек, и не защото са високомерни, а просто защото ти, или аз не можем логически да оспорим техния мироглед.
    Извинявай, но кой определя какво трябва да се доказва и какво не трябва? В логиката и математиката несъществуване се доказва (Докажете, че не съществува триъгълник с два прави ъгъла), в елементарната практика - също. Друг е въпросът, че несъществуването на Бог не може да се докаже.
  • 130 Ха-ха-ха

    4 2 Отговор

    До коментар #121 от "Ами явно":

    Така съм се смял на коментара ти,не заради друго,а защото звучи правдоподобно!На практика излиза,че наистина е така.

    Коментиран от #131

  • 131 Алоо

    2 3 Отговор

    До коментар #130 от "Ха-ха-ха":

    Научната общност! Какво е партеногенеза, драги комунисти?
  • 132 Луди

    8 4 Отговор
    Каква църква?Какъв исус христос?Вие нормални ли сте бе?
  • 133 Гост

    2 2 Отговор
    ГНУСНА СТАТИЯ!!!!

    А Любомир Аламанов е едно гнусно, продажно и безродно НПО лайненце, заслужаващо да умре в изпраженията си!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 PAPESA IOANA

    0 0 Отговор
    VSEKI ISTINSKI VIARVASHT ZNAE CHE MNOGO OTDAVNA. BG ZURKVA E KRIVAAAAA - ZURKVA NA MAMONA I DIAVOLA - vlezte. kudeto si izberete i poglednete falshivite ikoni , kupola , okoto , triugulnika i vsichki simvoli na luzifer .

    Ludi li ste ili se prative na takiva !!!!
    BOJE , NE IM PROSHTAVAI , TE ZNAIAT MNOGO DOBRE KAKVO PRAVIAT !!!!
  • 136 THE HOUR OF THE TIME

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    SRASTVANETO NA ZURKVATA I DURJAVATA STANA PO VREME NA KOMUN /IZ/ + UMA / napraviha kakvo li ne za da stane srastvaneto - neshto kato maltiiskiq kross and the crown !!!! Tia s Pagonite Ako Ghi Sojish.v Svetena Voda Shte Stane Katran !!!

    Vsichki Istinski Sveshtennizi u Nas i v Rusia sa Bili. Ubiti po Vreme na Chervenia Metej ! NIAMASHE BOG a se boriha s NEGO !!!

    Boje , ne im proshtavai , te znaiat kakvo praviat !!!
  • 137 Лопе

    0 0 Отговор
    Любчо, ти си кух като хралупатена три мечета!
  • 138 Лопе

    1 1 Отговор
    Любчо, ти си кух като хралупата на три мечета! Статията ти е ултиматум, драги,не информация или предупреждение!!! Не те знам откъде си се пръкнал, но вониш!
  • 139 PAPESA IOANA

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "за да не са ти празни думите..":

    OSUZNAVANE - POZNAVANE NA ISTINATA - SVOBODA - !!!!

    PULNA SVOBODA !!! KRILE , POLET ,
  • 140 Лопе

    1 1 Отговор

    До коментар #116 от "Ако съм премиер":

    Сбъркал си еремето, драги малоумнико! Трвбеало е да се родиш преди 100 години.