Last news in Fakti

3 Април, 2020 10:00 26 618 90

Един провален финансов министър във време на пандемия

  • владислав горанов-
  • пандемия

В тежки моменти има два безпогрешни теста за валидност и пригодност – времеви, вертикален и пространствен, хоризонтален. Ръководителят на родните финанси се проваля с гръм и трясък и на двата

Един провален финансов министър във време на пандемия - 1
Снимки: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изтекоха три седмици от обявяването на извънредно положение в България по повод пандемията от коронавирус. Извън обхвата на този текст са правителствените мерки, пряко свързани с опазването на общественото здраве. Ще бъде разгледан проблемът възможни ли са адекватни социалноикономически решения в подкрепа на българските граждани при форсмажорни обстоятелства.

Десетки хиляди вече останаха без работа, никой не крие, че ще бъдат стотици хиляди. Работодателите са изправени пред предизвикателство, непознато по мащаб в новата история. Мнозина от тях също ще се превърнат само в лица без доходи. Ролята на държавата е ключова за оцеляването на нацията в икономически план. Днес въпрос не просто на национална сигурност, а на национално бъдеще е кой носи отговорност за финансовата политика на страната. Ето защо личността на финансовия министър е с кардинално, историческо значение.

В следващите редове ще докажа, че министър Владислав Горанов е вреден за България, защото не притежава необходимите качества за такова изпитание и час по-скоро трябва да отстъпи мястото си на компетентен човек, достоен за кризисния етап, в който живеем всички ние, данъкоплатците. Нещо повече, той е тотално непригоден по всички известни морални, професионални и поведенчески критерии, изискуеми за високия пост, който заема.

Разборът е провокиран от качеството ми на български гражданин, загрижен за себе си, семейството, близките и сънародниците си.

Методът, който ще ползвам е изцяло обективен и не е повлиян по никакъв начин от личната ми оценка и отношение. Ще ползвам само и единствено публични факти, произведени от самия Горанов, сравнителен анализ и позоваване на неговия регламентиран публичен статут, при стриктно отделяне на спорното от безспорното.

Кой е Владислав Горанов?

За пределна яснота ще пристъпя към отграничаване кой не е и кой няма значение, че е.

На първо място той не е Влади, както го нарича премиерът, а към днешна дата е българският министър на финансите по време на безпрецедентна финансова и икономическа криза.

Второ, той не е жонгльорът с бюджетния излишък, който се ползва произволно от Борисов за предизборни цели, а към днешна дата е българският министър на финансите по време на безпрецедентна финансова и икономическа криза.

Трето, той не е живеещият полугратис, полукриминално в луксозното жилище на кръстника си, а към днешна дата е българският министър на финансите по време на безпрецедентна финансова и икономическа криза.

Четвърто, той не е човекът, който нарича самоосигуряващите се маргинали, а към днешна дата е българският министър на финансите по време на безпрецедентна финансова и икономическа криза.

Няма никакво значение от кого е зависим или независим, с кого се среща или не се среща, кого обича или мрази, защото към днешна дата е българският министър на финансите по време на безпрецедентна финансова и икономическа криза.

Тук е мястото да се посочи какво работи финансовия министър във времена на изобилие и когато върлува коронавирус - ръководи, координира и контролира осъществяването на държавната политика в областта на публичните финанси. Става дума за същия Владислав Горанов.

В тежки моменти има два безпогрешни теста за валидност и пригодност – времеви, вертикален и пространствен, хоризонтален. Ръководителят на родните финанси се проваля с гръм и трясък и на двата.

Владислав Горанов е най-необразованият и неподготвен финансов министър на България през последните 30 години и бетонен аргумент в подкрепа е публикуваната му биография на сайта на Министерство на финансите. Завършва за счетоводител в Свищов, поработва някоя година и на тридесетгодишна възраст се качва на „вълната“ Борисов, като акостира заместник-министър на финансите. Озовава се за кратко в Парламента, който напуска, защото, както сам казва „не може да се издържа с една депутатска заплата“, инсталиран е за по-голяма заплата в борд на търговска банка, след което като по чудо се озовава финансов министър, та до днес. През тези години е тайна да е специализирал в някаква насока или да се е квалифицирал, според Уикипедия са го записали за докторант в УНСС в департамент „Човешки ресурси и социална защита“, но усърдно скромничи по тази тема.

Няма да утежнявам изложението с данни за предходните министри на финансите от 1990 г. насам. Всеки може да направи това за себе си с лекота. Важно е обаче да се споменат имената на Белчо Белчев, Иван Костов, Стоян Александров, Христина Вучева, Димитър Костов, Светослав Гаврийски, Милен Велчев, Пламен Орешарски, Симеон Дянков, Петър Чобанов. Загрижен за себе си, семейството, близките и сънародниците си, бих се доверил повече на всеки от изброените, предвид квалификацията и управленския им капацитет, защото те са решаващи, особено в тежка криза. Но понеже не избирам аз финансов министър, остава ми само надеждата в тези страшни времена да не управлява публичните финанси на държавата ми най-слабият през последните тридесет години.

Няма смисъл да обикалям по света. Примерите с големите и силни държави най-често са излишни. Задължително обаче трябва да се посочат три имена – Кристос Стакурос, Флорин Читу и Синиша Мали.

Стакурос, след като завършва машинно инженерство в Атинския университет, преминава през магистърска степен по бизнес администрация в Империъл Колидж в Лондон, а по-късно защитава дисертация в Сити Юнивърсити ъв Лондон на тема „Приходи и доходност в европейската банкова индустрия“, изследовател е към Националната банка на Англия, кариерата му е на финансист от международен калибър, преди да стане финансов министър на Гърция. Образователният и професионален опит на Чито е подобен, но е възпитаник на Университета в Айова, а докторатът му на тема „Асиметричен лихвен процент“ е защитен в Университета „Гьоте“ във Франкфурт. Г-н Мали е стипендиант на „Фулбрайт“, възпитаник на Университета във Вашингтон, консултант на „Делойт“ и „Креди Суис“ в Ню Йорк. Общото между тримата, освен светогледа, е че са действащи финансови министри на Гърция, Румъния и Сърбия и че нямат общи теми на разговор с Владислав Горанов. С оглед бъдещето ми, и това на семейството, близките и сънародниците ми, за миг ми се приисква да съм грък, румънец или сърбин, но тъй като съм се родил и ще умра българин, ще се успокоя незабавно, ако друг ми е финансов министър в тази ужасяваща криза.

Нямам никакво доверие в Борисов и нищо не очаквам от него.

В българското публично пространство упорито се лансира тезата, че Горанов е подкрепян от ДПС, съответно от Делян Пеевски и Ахмед Доган и затова Борисов не го е натирил. Нямам никаква представа дали това е вярно. Ако е така, обръщам се и към двамата.

Уважаеми г-н Пеевски, уважаеми д-р Доган, вие сте родолюбци, направете нужното България да разполага с достоен човек, който да управлява публичните финанси в тази страховита криза за доброто на всички ни.

Уважаеми г-н Гешев, Вие си обичате държавата, сигурен съм в това. Ползвайте си правомощията в името на всички български граждани, за да се измъкнем по-бързо от това страшно тресавище. Няма как да стане с финансов министър като Горанов, най-некомпетентния в новата история и на Балканите днес.

България няма да се справи с кризата с финансов министър Владислав Горанов и не може да има никакво съмнение по този въпрос. Вече се видя, че мярката 60 /40 катастрофира, преди да е стартирала. Нищо друго в бъдеще не може да се очаква от този човек.

Нека днес бъдем заедно, нека бъдем българи, за да се справим!

Оставка на Горанов за по-бързо и безболезнено излизане от кризата!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 268 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гробаря племенник

    249 11 Отговор
    Този е провален по генезис. Как иначе мислите бакалавър от Свишака се докопва до такава позиция. Плануван е.

    Коментиран от #82

  • 2 Valio

    222 10 Отговор
    Тоя кретен Горанов си е провален от както е министър.

    Коментиран от #22

  • 3 ГЛАД

    174 9 Отговор
    Трябваше да си бега като Цвък като се разшуме за квартирите, ама не заеми имало за теглене. Сега ще му сърбате попарата.
  • 4 Бай Георги

    168 6 Отговор
    Този е за дърветата на жълтите павета,барабар с гоподаря си.
  • 5 Последния софиянец

    214 8 Отговор
    Всички министри на Бойко са калинки.

    Коментиран от #41

  • 6 Киро Думуса

    162 7 Отговор
    Тоя трябва да влезе в затвора за 20 години
  • 7 Бат Бойко

    185 6 Отговор
    Аз съм прост, а министрите ми са по прости от мене.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дельо хайдутин

    137 5 Отговор
    Прост, по прост, Бойко, Горанов....
  • 10 обрече ви на финансово робство

    134 6 Отговор

    До коментар #8 от "хмм":

    Тегли едни заеми, дето и внуците ви само лихвите не могат да върнат.
  • 11 Случаен

    110 5 Отговор
    Какьв Владислав Горанов,това е Шиши Горанов...
  • 12 112

    166 7 Отговор
    Браво, страхотна статия! Самата истина е. Най - после някой да го каже право в целта!!!

    Коментиран от #55

  • 13 От изброените министри

    79 13 Отговор
    Само способни са двама: Белчев и Вучева . Другите са трактористи, багеристи , секири, калинки, аферисти! Факт!
  • 14 корабът потъва има вода за вси1ки

    101 4 Отговор
    Този няма да изкара като министър извънредното положение.
  • 15 Палача от Троландия.

    86 4 Отговор
    Незабавен растрел и после за храна на кучетата.
  • 16 Ей го на

    93 5 Отговор
    Готов за затвора до края на мизерия си живот !
  • 17 Ок.

    11 150 Отговор
    Защо пишете глупости.тъпанари които не разбират от финанси дрънкат глупости по сайтовете.

    Коментиран от #39

  • 18 Молитвите си насочваш към

    23 4 Отговор
    Продажни икони ! Много труд за нищо !
  • 19 Барба Ганьос

    51 6 Отговор
    Хайде сега адвокате направи същото есе и сравнение за премиера.
  • 20 Фен

    13 52 Отговор
    Защо не пишеш за финансовия съветник на БСП гечев

    Коментиран от #26

  • 21 николай

    22 61 Отговор
    "Вaжнo e oбaчe дa ce cпoмeнaт имeнaтa нa Бeлчo Бeлчeв, Ивaн Кocтoв, Cтoян Aлeкcaндрoв, Хриcтинa Вучeвa, Димитър Кocтoв, Cвeтocлaв Гaврийcки, Милeн Вeлчeв, Плaмeн Oрeшaрcки, Cимeoн Дянкoв, Пeтър Чoбaнoв. Зaгрижeн зa ceбe cи, ceмeйcтвoтo, близкитe и cънaрoдницитe cи, бих ce дoвeрил пoвeчe нa вceки oт избрoeнитe, прeдвид квaлификaциятa и упрaвлeнcкия им кaпaцитeт, зaщoтo тe ca рeшaвaщи, ocoбeнo в тeжкa кризa." Кой нормален човек би се доверил повторно на някой от изброените от нещастния драскач "финансови светила". Та те се доказаха като абсолютни некадърници, а някои и като крадци в особенно големи размери.Егати Драскача!!!

    Коментиран от #86

  • 22 Джон Ленин

    14 110 Отговор

    До коментар #2 от "Valio":

    ДРУГАРИ , ОТ ФАКТИ .БГ... КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА НАШАТА БЪЛГАРИЯ , НИКОЙ НЕ ВИ ЗАДЪРЖА ТУК . ХВАЩАТЕ ПЪРВИЯТ ВЛАК И ЗАМИНАВАТЕ ЗА МАСКВА ...АДИОС

    Коментиран от #85

  • 23 Олигавен Олигарх

    89 3 Отговор
    Забавяме, но не забравяме, че щом отмине епидемията незабавно трабва да иритаме корумпираните некъдърници от ГЕРБ от властта !
  • 24 Гъдю Гъдев

    35 0 Отговор
    Пионки...
  • 25 Усмивката

    88 6 Отговор
    На въпроса ....Кой Владислав Горанов , просто трябваше да се отковори кратко....,КАЛИНКА. До скоро ,още не бе отшумял скандала с апартамента , даден му халал да си живее от КОЙ. Какво значение имат думите изписани след това. На всички е ясно че тия ще приключат България. А Тиквуций ще се пърже в Ада . Но България няма да е има. Или под това име
  • 26 митница Олтоманци

    14 47 Отговор

    До коментар #20 от "Фен":

    ФЕН ... ЗАЩОТО И ТЕ ПОМНЯТ КАКВО БЕШЕ ПРИ БЕЗДАРНИКА ГЕЧЕВ ??? 1 ДОЛАР = 3 000 лв. ?????????????????????

    Коментиран от #32

  • 27 Фактъ

    78 4 Отговор
    Какъвто е премиера , такива са му и министрите . Срамно е да ни управляват необразовани чалгари с нисък интелект и култура , всички го виждаме и го знаем , НО .......
  • 28 Ок.

    15 49 Отговор
    Комунистите на власт .никога

    Коментиран от #50

  • 29 Я па я

    17 46 Отговор
    Румен Гечев е нашия фаворит за финансов министър. Много е добър.А написания пасквил е срам за автора.

    Коментиран от #62

  • 30 ани

    10 81 Отговор
    ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ ОТ ЧОВЕК С ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ДЕФИЦИТ.НЕ НИ ДАВАЙТЕ ЗА ПРИМЕР МИНИСТРИ ,КОИТО ФАЛИРАХА И ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА МНОГО ПЪТИ ,НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА КЪДЕ СА БИЛИ ПРЕДИ ТОВА .НЕ НИ ДАВАЙТЕ ЗА ПРИМЕР ГЪРЦИЯ ,ЗА КОЯТО ЗНАЕМ КАКВИ ФИНАНСОВИ КРИЗИ ПРЕКАРА.ИЗПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА УСПОКОЙТЕ СЕ ,ЗАЩОТО СТЕ НИКОЙ,ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ВИ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА ГОВОРИТЕ ОТ НЕГОВО ИМЕ.ИДВАТ ИЗБОРИ .КАНДИДАТИРАЙТЕ СЕ ,ЗА ДА ВИ ВИДИМ КАКЪВ БОЛКУК ЩЕ БЪДЕТЕ,А НЕ САМО ДА ПЛЮЕТЕ .ЛЕСНО Е ДА СЕ ТРАКАТ ЗЪБИ ОТСТРАНИ ОСОБЕНО СЕГА

    Коментиран от #34

  • 31 Най добре е ГЕРБ ОСТАВКА

    54 7 Отговор
    ЗАВИНАГИ.
  • 32 Фен

    8 24 Отговор

    До коментар #26 от "митница Олтоманци":

    Глад и мизерия и празни магазини.а банките празни

    Коментиран от #43

  • 33 Усмивката

    44 3 Отговор
    Не е важно кой си , както казва Джордж Оруел , А кой вози на задната седалка на джипа Бойко Методиев.
  • 34 Ок.

    11 36 Отговор

    До коментар #30 от "ани":

    Ама в Гърция няма БСП олигарси
  • 35 Гост

    60 4 Отговор
    Тоя е провал от как се е родил. Слуга!
  • 36 вуйна

    60 3 Отговор
    Аз имам сведение,че горе изброените министи на Гърция,Сърбия и Румъния са кандидатствали в Свищов но не са ги приели!!
  • 37 Критичен

    14 18 Отговор
    за съжаление и на изброените преди него финансови министри им нямам никакво доверие, всички до един бяха слуги я на бсп, я на дпс, я на царя, я на боко, така че по добър няма, такава е сътемата ...... трябва коренна промяна на състемата !!!
  • 38 Д-р Борисофф от Банкя

    36 1 Отговор
    Щом може да смята значи е умен като мен и става за министър. Казах.
  • 39 Некой си

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ок.":

    А ти си неграмотен ТРОЛ на заплата.
    Има още двама-трима като тебе в тази статия--все продажници.

    Коментиран от #77

  • 40 От Германия

    49 2 Отговор
    В Германия помощта за малки фирми и еднолични търговци е както следва: Фирми до 10 човека персонал по 15000 евро в срок за три месеца ,фирми до трима човека персонал по 9000 евро за три месеца и един човек персонал по 3000 евро на за три месеца, освен това безлихвени заеми от до 500 хиляди евро за 3 години гратисен период... Сърбия отпуска пакет от над 5 милиарда евро. И още едно малко в сравнение в кочината на винетуто глоба за излизане или спортуване навън -2500 евро, в Германия няма забрана за излизане и спортуване навън има само забрана за събиране на повече от трима човека като глобите са 150 евро и се глобява едва тогава, когато не се спазват разпоредбите, тоест минава полицията прави забележка и ако не се разотидат чак тогава глобява алооу

    Коментиран от #46, #65

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Smael

    42 2 Отговор
    Една от грешките на природата. Самозабравил се нарцис. Сега не е време за демокрация , време за множене на такива социопати. Кризата щяла да ни струва 3 - 3.5 милиарда, 0.5 милиарда разлика е нищо заради това предлага да се вземе 10 милиарда кредит, които боко тиквата да ги вади от джобовете си и раздава на шайката.
  • 43 митница Олтоманци

    22 8 Отговор

    До коментар #32 от "Фен":

    Фен , помниш ли митница Олтоманци с какво беше свързана ??? 1997г. още на 3 ден от управлението си Костов назначава Корнелия Нинова за гл. изп. директор на "Техноимпекс" , защото мъжа и е шеф на митница Олтоманци , граница с Сърбия и още на другият ден започна контрабандата с ембаргов петрол от Плама Плевен за Сърбия ...На всеки 2 дена се прехвърляха 4 цистерни с гориво и тогава митницата се затваряше за обикновените хора за 24 часа ...
  • 44 Гошо

    41 2 Отговор
    Нишо му няма на момчето, тва му е работата да е тъп и послушен. Тва са герберски приоми ще си изтрият задниците с него един ден и готово. Помните ли бушона Крусев, че Данчето. журналистите и прокуратурата вече го забравиха.
  • 45 бай ви знаете кой

    50 2 Отговор
    Хайде стига бе, има ли някой който да вярва че кръглоглавчо живее в апартамента на кръстника си? Преди време същият този убавец опрости около 60 милки на киро короната! Апартамента е строен от негова фирма и "закупен" на името на кръстника, защото кръглоглавчо е публична личност и как тъй от веднъж се сдобива с голям и скъп апартамент! Дразнещ е мотива, който изтъква, страх от земетресения! И още по-лошо, опитва се да прави на идиоти целокупното население на територията наречена РъБъ!
  • 46 Българин

    7 23 Отговор

    До коментар #40 от "От Германия":

    от Германия ....германец , Германия може да си го позволи , защото в Германия когато започна демокрацията след войната и хората работеха за по 2000 - 3000 и повече DM тук в окупирана България от червените идиоти , българите бъхтеха за 80 - 120 лв. на месец ...

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Банкера

    32 5 Отговор
    Хора, не е виновен Горанов, виновна е системата. Ако не е Горанов ще е друг провален, защото са с вързани ръце.
    Разбирате ли от банково дело, та сте седнали да коментирате?
    Колко от Вас знаят, че БНБ не може да дава пари на лихва на държавата… на закона пише, че БНБ може да дава пари на лихва на България - когато става въпрос да се взимат компенсаторки(специални книжа на тираж) от МФВ.
    Дългът на България расте и ще продължава да расте - БНБ дава пари на лихва на България, с които да купи(и на лихва) някакви подписани салфетки от МВФ(това са книжата със специален тираж)… И така им задължаваме.
    Някъде да виждате на българските банкноти да пише, че са собственост на Република България?

    Според действуващата до 1990 година Конституция на страната банковото дело е изключителен монопол на държавата / в Китай това конституционно изискване е в сила и до днес!/. Въпреки това, в края на 1990 г. в нарушение на Конституцията започва регистрацията на частни банки.
    През същата 1990 година са отменени редица "лоши" комунистически закони, възпиращи кражбите и се появяват, по препоръка на групата "Ран -Ът", изменения в Конституцията, Наказателния кодекс, ЗЗД и най-вече в Указ 56 на МС и др., отменящи наказателните санкции за тоталния грабеж- Приватизация, в името на "свободата" и "свободния" пазар. Без Закон за банките, се появяват нови банки ,които "в игра без правила" започват спекулации с милиарди...

    Коментиран от #71

  • 49 Само че не казваш, че 120 лв. имат

    12 3 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    По висока покупателната способност от 3000 ДМ. Хайде доизказвай се.
  • 50 БРАВОО

    38 3 Отговор

    До коментар #28 от "Ок.":

    Точно така комунистите никога на власт:
    Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП.
    Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ
    Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител
    Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен
    Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията
    Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив
    Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС
    Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП
    Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
    Въъъй ся ко стана, май гербери са наследниците на комунистите и май са пребоядисани само.
    Вълкът козината си мени, ама нрава не!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #70

  • 51 Че на кой

    25 0 Отговор
    не му е ясно, че калинките се назначават от кауна не по компетентност, а по угодничество.
  • 52 Боко салам

    22 0 Отговор
    Калинка, калинка, калинка МОЯ!
  • 53 Телевизора на Елвис

    16 3 Отговор
    Лично на мен лицето Стоян Александров ми е преподавал в УНСС. Предвид контактите си с него имам пълното право да се съмнявам в личностните му качества, а след като "изгоря" с пари в КТБ- и в професионалните му такива. Така де, всеки средноинтелигентен човек без да е финансист знае, че когато една банка предлага ненормално високи лихви по депозитите=тя има проблем с ликвидността.
  • 54 Гост

    16 1 Отговор
    Мото на ОПГ - ГЕРБ:
    "ГрабИ Електората РушИ България"
  • 55 3фон

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "112":

    И от мен браво !!!
  • 56 9689

    6 0 Отговор
    Всичко е точно.....
  • 57 Петко

    2 5 Отговор
    КУЧИ БУЛГАР(CHIEN KUN) НИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИ. Оф, братя българи и българи голям бич и през годините на съществунето ни сме имали големи бичове. Има две групи БЪЛГАРИ(същински) и КУЧИ БЪЛГАРИ(ЧЕРНИ БЪЛГАРИ). ЧЕРНИ не е определение за расова принадлежност, не са черни на цвят. ЧЕРНИТЕ БЪЛГАРИ са наречени ЧЕРНИ или КУЧИ БУЛГАР, за да ги разграничат другите народи, че са ЧЕРНОГЛЕДИ, ЗАВИСЛИВИ, ЛОШИ и ЛОШО МИСЛЕЩИ, НЕ КОМПЕТЕНТНИ и НЕ ОБРАЗОВАНИ, ТАРИКАТИ, НЕВЕРНИЦИ. ТОВА СА НА БЪЛГАРСКИ, т.с. БАЙ ГАНЬОВЦИТЕ. Всички други НАРОДИ ни наричат просто КУЧЕТА, а не БЪЛГАРИ. Заради този бич на ОГРАЧЕНОСТТА, сме изкарали две дълги робства, а сега е третото. От 1989г. започна третия бич, като некомпетентни и не образовани хора взеха властта и започнаха да насаждат, че те некомпетентните са по-голяма работа и могат по-вече от тези дипломираните и грамотните. Насаждат, че образованието не е необходимо и те необразованите могат повече защото са ТАРИКАТИ и МОТИВИРАНИ РАБОТЯГИ, с тарикатизъм ще извисят БГ. Е извисиха ни до 2020г. Голям БИЧ ХОРА и скоро НЯМА ОТТЪРВАНЕ. Другите народи ни наричат просто, а БЪЛГАРИ, КУЧЕТА. ЖАЛКО, НО Е ФАКТ.
  • 58 Ввв

    29 3 Отговор
    Владко с дебилската диплома от Свищов е перфектен за на Боко Тъпото dream team-a
  • 59 Годо

    27 0 Отговор
    Освен протеже на гореспоменатите дембели е и...масон! Това обяснява гнусливото му изражение,когато говори за "маргиналите"
  • 60 Уточнение

    26 0 Отговор
    горанов не е работил, като счетоводител. Ако беше работил като счетоводител, щеше да е друго . Той си е едно ТРЗ попаднало на неправилното място вследствие грешната политика на роднини.
  • 61 лъвчето

    25 1 Отговор
    Tой е пионка на която дърпат конците .Пълен некадърник .Незабавно трябва да изхвърлим всички управляващи.Събуди се народе
  • 62 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Я па я":

    Минаха 25години от тогава и Румен Гечев е с нов костюм в парламента. За това той е нашият фаворит за финансов министър. Сигурно вече се е понаучил.
  • 63 Бай Хой

    21 1 Отговор
    Бедни сме били. Тестовете били ограничен брой. Веднага обаче решиха да тестуват 300 в Народното събрание. За останалите граждани да са чакали, когато имат изразени симптоми. Явно пак са с предимство! Може би Бай COVID ще го има предвид.
  • 64 незнайко

    16 1 Отговор
    Не Горанов заповядва на Борисов а Борисов казва на кой колко и какви пари да се дават??? Под чадъра на Борисов има много лица,вземете например Мишо бирата!!!
  • 65 Българин

    20 0 Отговор

    До коментар #40 от "От Германия":

    Информацията ви за Германия е неточна и непълна! Самоусигорените кандидатствали получават 5000евра за три месеца.. това са едно личните търговци в Германия и вече парите им са преведени!!! ТУК САМО СЕ ГОВОРИ И ЗАСЕДАВА, А ОЩЕ НИЩО! ЯВНО СЕ СМЯТА ПЪРВО ИЗГОДАТА ЗА КАЛИНКИТЕ!
  • 66 Наблюдател

    21 1 Отговор
    Всъщност с думата "маргинали" Горанов описа съвсем ясно себе си!
    Единственото допълнение е "овластен". За Борисов няма никакво значение кръжеца министри около него дали разбират нещо от това което работят, а да го слушкат безприкословно! Горанов просто е "джоба с парите" в който Борисов бърка когато поиска че да "раздава като бащица наш"!! Естествено дежурната му амнезия е че тия парици не са негови а са на данъкоплатците !
  • 67 дявола

    16 0 Отговор
    Всички са пълен провал
  • 68 КУРнинов

    2 10 Отговор
    Е НЕ Е КАТО РУМЕН ГЕЧЕВ ДА НАПРАВИ ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ!
  • 69 Сатаната

    14 1 Отговор
    Трябва ли на някой по-голяма истина. ОБАЧЕ, а дойде който и да е кадърен, ще лъснат всички кражби и ще твябва цял корпус под вещото руководство на Бай Ставри или много бесилки.
  • 70 Съседа

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "БРАВОО":

    Иван Костов преподавате във висшата партийна школа Симеоново по класово партийните работи и други и други за които не деня а годината няма да ни стигне да изброяваме. По лесно ще е да изброим кои са с чисто минало, може би ще се окажат бебетата които ще се родят след коронавируса.
  • 71 Smael

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Банкера":

    Какво е общото с познаване на банковото дело и прекалено увеличения иск за кредит и липсата на мазнинката?

    Коментиран от #79

  • 72 Буда

    12 1 Отговор
    Ако видите няколко коментара тук в защита на мутрата от СИК те са написани от Неделко
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 мдаа

    10 0 Отговор
    житейската философия на влади не е свързана с професията му. тя е свързана единствено с личното му облагоденелстване. и няма никакви сантименти за реализирането й. може да я упражнява обаче без да бъде мерзавец. но е избрал да подражава на непосредствените примери от обкръжението му, за начина на постигане на целите си - нагоре лази, надолу гази, на което турците викат ибрикчийство. това е личен избор, който доказва липсата на ителигентност. ако имаше такава, нямаше да изпадне в заблуждение, че е вечен и несменяем. а примери за това имаше непосредствено около него - например цветанов. влади не анализира болезнената еволюцията на възгледите на цветанов относно основните принципи на правото - кой и кога е виновен и кой определя това, и не си направи нужните изводи, че живота е синусоида и всяко удоволствие се заплаща. не иска да повярва, че и неговото време ще дойде и ще плаща за удоволствието да бъде арогантен, високомерен и непочтен. а то ще дойде. но ще е болезнено за него. и ще бъде наблюдавано със задоволство, в най-добрия случай с безразличие от тези, които сега от висотата на общественото си положение мачка и обижда.
  • 75 Този индивид

    11 0 Отговор
    Е дъното.
  • 76 безпартиен

    8 0 Отговор
    Сега като завърши и УНСС вече може да го гудим я в Европата,я в Световната като "наш" представител!
  • 77 Ок.

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Некой си":

    Трон може би си ти.
  • 78 Жорди Пелеш

    1 3 Отговор
    Щом Доган И Пеевски са родолюбци / тези мародери / тази статия е Кръгла НУЛА>
  • 79 Банкера

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Smael":

    Елементарен и глупав въпрос.
    Кредитирането е дейност от Банковото дело.
  • 80 СМЕТАЛО

    2 0 Отговор
    МНОГО ТОЧЕН АПЛОДИСМЕНТИ
  • 81 Гошо

    6 0 Отговор
    На тоя когато и да му се изсереш в устата все ще е рано. Ебаси гьонсурата, страшен противняк!
  • 82 Зимен сън през май

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гробаря племенник":

    Кой умен и читав ,човек, би се хванал на хорото на лъжите и кражбите, самия той си призна че 2500 лева са подигравка за заплата ,като неговата, апартамент няма, живее под наем ,не знаем жена му в тази мътна вода, дали не е станала вече , Доганова милионерка, общините нямат пари, да си платят най-необходимото, ама те са далеч от София, а и вече, няма как да дойдат, измисления рахат на управляващите, е края на този пириод, подгответе се за сън, дълъг зимен сън през април и май.
    Дано изтраем да оцелеем до черешово време.
  • 83 Бай хой

    1 1 Отговор
    То ясно че тоя е калинка на кретена Борисов като и всички министри от управляващата коалиция дали в криза или без тва правителство е вредно за България и нацията и сега в тая криза се доказа некадърността лъжите за икономическия подем и кражбите на управляващата мафия и още нещо вобще всички партии трябва да се забранят със закон и крадците да бъдат вкарани в затвора до живот както и копелдаците им иконфискация на имущество им и всичко придобито по престъпен начин
  • 84 Дани

    2 1 Отговор
    БРАВО! Откога чаках такава статия. Това е човек, на когото не са му ясни основни икономически закони, които се учат в първи и втори курс!
    Този човек е ВРЕДЕН, ВРЕДЕН, ВРЕДен!

    Той сложи под гилотината и обяви за неефективни и незаслужаващи да оцелеят всички фирми, които не могат да изплащат заплати за два и повече месеца ако нямат никакви приходи!
    Този изобщо чувал ли е, че закриването на един бизнес може да е много по-скъпо отколкото оздравяването му.
    И че се прави при анализ на редица фактори.
    Този не разбира нищо от икономика.

    Изразява се като специалист по всичкология в кръчмата. Затова и хората може би му вярват, които не са учили в тази област.
    Трябва да се махне СПЕШНО!
  • 85 Дани

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Джон Ленин":

    На много българи не им харесва ВАШАТА България!
    То се вижда на изборите какъв процент гласуват за ГЕРБ. На практика управлявате с 15 % от гласовете на народа.
    Вижда се че сте се самозабравили и накрая ще увиснете на въжето и то заслужено!
  • 86 Йовчо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "николай":

    Извинявай те не са некадърници , а много кадърни крадци!
  • 87 biblio

    0 0 Отговор
    Кой е авторът на това пасквилче? Що не си си писал името, многознайко такъв?! Аман от комплексирани плювачи!
  • 88 zorro

    0 0 Отговор
    Това потеже на Пеевски трябва по- скоро да си ходи!
  • 89 Кръстева

    0 0 Отговор
    Защо коментиращите не използват истинските си имена? Така изброените финансови министри доказаха своя провал и облаги в периода на своето управление- Белчо Белчев, Иван Костов, Стоян Александров, Христина Вучева, Димитър Костов, Светослав Гаврийски, Милен Велчев, Пламен Орешарски, Петър Чобанов.Забогатяхте ли,живяхте по-добре,....стандарта на живот сега е много по -добър и много хора си позволяват екскурзии в чужбина.60-40 може да проработи при условие,че българина не бърза да забогатее ,няма сива икономика.60-40 може да проработи при условие,че българина не бърза да забогатее ,няма сива икономика.около.Българина си харесва сивата икономика и нарушаването на законите. Социална политика не се прави с раздаване на пари на калпак,а нямам спомен от горе изброените финансови министри да са раздавали на народа.Трябва да признаем - ние сме перманентно недоволни. ...
  • 90 Радко

    0 0 Отговор
    П......т гърбав!