Last news in Fakti

19 Април, 2020 09:55 6 564 94

Иван Бакалов: Порок ли е да си софиянец от малък град

  • софия-
  • автомобили-
  • пандемия-
  • коронавирус

Изля се гняв и възмущение къде са тръгнали тия прости софиянци по празниците. Даже не са прости, ами нарочно са тръгнали да заразяват...

Иван Бакалов: Порок ли е да си софиянец от малък град - 1
Снимка: М. Богданова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нужно е малко уточнение - най-напред полицията съобщи, че е спряла 6000 коли. А в София живеят 1,4 млн. души и има регистрирани 1,2 млн. коли. Процентът на простите сигурно е голям, но точно по този показател изглежда малък.

Второ, до вечерта в четвъртък нямаше забрана за излизане от София. Въведоха я в последния момент и накараха хора да хукнат преди да са затворили пътищата. Колко да са тръгнали предния ден? Ако са били 20 хил. коли, опашката по магистрала "Тракия" щеше да стигне до "Плиска".

И най-интересното - къде са тръгнали тези софиянци? Повечето от тях отиват по родните си места. Не е порок да си софиянец от малък град, нищо лошо. Въпросът е, че много от тях са останали без работа и вероятно ще се приберат там, където имат къща, защото не могат да плащат наем в София, не могат да намерят работа и т. н.

72 хил. безработни регистрирани за месец. кой знае колко в отпуск и неплатен отпуск, предстои да ги отрежат и тях. 480 хил. заети в хотели и ресторанти - къде отиват? Тепърва ще навлизаме в тези подробности как ще се промени животът.

Някои не ги забелязват, както отначало не забелязваха опасността от коронавируса.

Иван Бакалов


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    95 96 Отговор
    Тoвa нe ca Coфиянци. Т'ва ca ceляни прoвинциaлиcти, кoитo ca нa гурбeт в Coфия.Тeзи кoитo нe зaминaхa в Eврoпa oтидoхa нa гурбeт в Coфия. Ceгa дa нe ги пуcнaт дa ce върнaт!!!

    Коментиран от #8, #49, #52, #63, #66

  • 2 Ререро

    110 15 Отговор
    Порок ли е да си българин работещ в чужбина за да изхранва семейството си, родителите си в България

    Коментиран от #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    112 5 Отговор
    Порок е да насаждаш омраза, страх и вражда между хората!
  • 7 Някой си

    39 40 Отговор
    Пандемия е, всеки трябва да си седи където е!
    Излишните и на моменти неадекватни мерки на така наречения щаб няма да коментирам.
    Хубаво е че има такива като мен, които живеят в Германия ( сочена за пример в борбата с пандемията) за да правим съпоставка между положението из територията и това в “белите” държави......

    Коментиран от #47

  • 8 Прав си

    49 40 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    те дори са толкова противни,че и паланките от които идват са ги отхвърлили но в момента се пъчат по селските площади как въпреки "мерките" са се качили на купчината скрап(колата) и са "надхитрили" полицията.
  • 9 слаботоков

    64 11 Отговор
    Те истинските шопи отдавна са се гътнали! Сега сме збиртък от цяла България!😀😀😀
  • 10 Митко

    52 10 Отговор
    На софиянци родното място е София, тези който пътуваха са Столичани от малък град.

    Коментиран от #55, #59, #61

  • 11 Наблюдение

    21 14 Отговор
    Мигрантското мислене си е мигрантско дори и на 100 км. Замислете се, че в историята на човечеството цивилизация са имали само уседнали народи.
  • 12 Жоро

    59 8 Отговор
    АКО НЕ СА ТЕ СОФИЯ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ТОВА КОЕТО Е СЕГА.ОТКЪДЕ СА Б.Б.,ЦВЪ.ЦВЪ.,ФАНДЪКОВА,ЦВЕТА И ВСИЧКИ ДРУГИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ.ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ--МИР И ЛЮБОВ.
  • 13 шоп

    37 28 Отговор
    Софиянците нямаме села. Другото са приходящи селяни, па дори и от "малък град".
  • 14 ПЕТКО

    52 20 Отговор
    Софиянците сме си в София, СТОЛИЧАНИ ТЕ се връщат по родните села и паланки. Те са" ТАРИКАТИ".

    Коментиран от #19

  • 15 Миризлив пор

    40 5 Отговор
    Проблема не е кой къде е роден и как е възпитан. Проблема е, че има много болници из страната но няма лекари. По селата има основно застаряващо население а лекар минава 2 пъти седмично. Основно огнище за сега е София, ако се разсее заразата много голяма част ще се обезлюди докато се усети точно от какво боледуват.
  • 16 Гост

    39 18 Отговор
    Интересно като излезе инфо кои са напусналите и се окаже че една трета са кореняк софиянци отишли по виличките си на морето какви ще ги дъвчат дървеноглавчовците по-известни като шопи.
  • 17 НЕ,..ПОРОК,..А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и НАГЛОСТ

    19 29 Отговор
    Е... КОГАТО ЕДНА ПАРТИЯ-БКП/БСП-ДПС-ДС-ЕВРО РОМА/..6 ..ПЪТИ...ДОКАРВА БЪЛГАРИЯ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И ФАЛИТ ДА...ИСКА ДОВЕРИЕ И ШАНС ДА.."УПРАВЛЯВА"...7..ПЪТ!!
    КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ДАДЕ ДОВЕРИЕ НА ДОКАЗАНИ ..ПРЕСТЪПНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ ДА ТЕ УНИЖАВАТ..ПАК????

    Коментиран от #29, #70

  • 18 Иво

    28 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ререро":

    Не е порок но е робски синдром присъщ на хора които нямат нужната увереност и качества да се реализират тук.Аз винаги съм вярвал,че в България има условия човек да постигне високи резултати ако си го постави за цел.Самия аз живея съвсем прилично и всичко което съм получил в живота е плод единствено на труда и стремежа ми да постигам целите си.В живота не съм получил нищо на готово и винаги съм знаел,че не е редно да разчитам на политици,партии,правителства,институции и т.н да се грижат за мен.

    Коментиран от #24, #62

  • 19 Я кажи

    16 8 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕТКО":

    Хора на които дядовците им са родени в София и които за целия месец Април са ходили два пъти на вилата си в Карлово какви са - столичани, софиянци или т*пи шопи като теб?
  • 20 Кой68

    17 8 Отговор
    Навремето -адресна регистрация-регулираше нещата.Дойде "демокрацията"и изгони хората от малкия град и село като ги натика в София и др.голями градове.Но нали искаме -свободно предвижване-?

    Коментиран от #60

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 8888

    10 12 Отговор
    Софиянците са юрнали да излизат от София защото много заботяха на Софиянците за да са доволни заплатите са някалко пъти по галями от провинцията направихте си по няколко вили по бедната проинция даже и в чужвина , трябва да покажете стандарт. А това че трябва да СПАЗВАТЕ ред ,дисциплина не е за ВАЗ. ДО ИВАНЧО .

    Коментиран от #43

  • 23 прогресивните

    16 15 Отговор
    Порок е да си комунист. Не всеки селянин е комунист, но повечето са.

    Коментиран от #40

  • 24 Кайзер

    29 6 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Ако мислиш, че някой се грижи за работещите в чужбина, много се лъжеш. Никой не отишъл да работи в чужбина от хубаво, никой не си е оставил приятелка, семейство, жена, съпруг, деца, родители... в България от хубаво. Знаем много добре колко получават повечето работещи в България, знаем колко получават родителите ни като пенсия, знаем много добре, колко получава родител за дете......, затова по добре се скрий, не поучавай, защото хората, които се опитваш да поучаваш са много, повярвай са много над теб

    Коментиран от #33

  • 25 ИСТИНА

    41 3 Отговор
    Не е лошо да спрем да се делим на селяни , граждани , сини ,червени и каквито и да било разновидности , а да приемем че всички сме БЪЛГАРИ . Да бъде по сплотени индисциплинирани и по малко тарикати , и саможивняци защото мисля времето показа вече 30 години че нещата такъв не се получават и мисля няма да се получат. Спрете да се плюете , да се срамувате че сте БЪЛГАРИ независимо в кой град или държава живеете , защото каквото и където да го правите вие сте родени и ще умрете БЪЛГАРИ независимо от своето желание.

    Коментиран от #41

  • 26 габровец от варна

    20 2 Отговор
    Софиянците нямаме села!Как да имат кат то София от голямо село и маали е създадена.Габрово е същата работа.Аве малко история ве!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не !

    10 4 Отговор
    Порок е да си българин живеещ в чужбина и носещ на гърба си плодовете на бг.външна политика !!!
  • 29 Киро Змея

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "НЕ,..ПОРОК,..А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и НАГЛОСТ":

    Виновни сме Всички истински Българи и Родолюбци че не унищожихме тая Безродна Секта Завинаги!
    Ама скоро и до там ше стигнем
  • 30 Шекспир

    9 3 Отговор
    Списвача и той е от столичаните в повече който разбира нещата както му е изгодно.Само като прочетох че забраната е била обявена в последния момент и ми стана ясен.Ончоооо забрана за неуважителни пътувания има от три седмици но явно със селския си манталитет не си разбрал
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Е и ?

    9 3 Отговор
    Хайде отново за държавата софия.
    Що не вземете вече и по документи да се отделите от нас.
    Така и вие ще сте доволни и единственото нещо което за момента загрозява България най-накрая ще е аут.
  • 33 Еди кой си

    18 5 Отговор

    До коментар #24 от "Кайзер":

    Знаем го това. Ама що повечето се юрнаха към България? Щото и без осигуровки ще ги лекуват, ако имат коронка. Това не е ли егоистично спрямо тия, дето се "мъчим" в БГ и плащаме данъци и осигуровки?

    Коментиран от #80, #83

  • 34 Гошо

    15 2 Отговор
    Нямам нищо против хората от прованса, не са виновни,че по родните им места няма работа но се дръжте като хора а не като животни. Състезания по улиците, ръгане и предреждане, спазване на елементарна хигиена.........
  • 35 Пу ю

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "ХУ Ю":

    Ако си от банкя си стои там ако си от хасковските села си стоиш на дондуков /без наем и расходи народа плаща /
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Лекар БГ

    33 1 Отговор
    Аз съм кореняк софиянец,щастливо женен за жена от провинциален град.От техните само добро съм видял.И отдавна не деля хората.Простакът и тарикатът са еднакво вредни,ако да са селяндури или родени на пъпа на София.
    Мъчно ми е,че си стоим в къщи.Представям си в това прекрасно време,да си седна на двора,всред зеленината и цветята.Да се видя с роднини и приятели.Да си пийна една двоен припек гроздова с лед на лаф.Тих квартал,само къщи с дворчета.Птички и тишина,слънце и чист въздух.
    Да,ама си останахме тук.Дали ми харесват мерките,блокадите и цялата дандания,си е мой проблем.И без блокадата,в тези времена,решихме,че е по-добре да не пътуваме.Наш си избор.

    Коментиран от #53, #71

  • 38 Другия с коня

    18 2 Отговор
    След месец и половина ограничения е нормално да отидеш в къщата в прованса на слънце,на чеверме и да потичат децата...И кучето...И жената...Моята почна да ме бие на табла,на сантасе,на белот,а на покер ме обра тотално и съблече гол....Дюшеш ми дойде това Извънредно положение - вика - Сядай ми отсреща Жертво... Вилата е спасението,мисля си....Вилата...в прованса..
  • 39 недей слага минуси

    21 7 Отговор
    мисля че е време столицата да се премести малко по на Изток, и тук да си останат само простите селяни шопи, и да си пасат говедата по софийското поле, щото вече доходи от наемчета, ресторантчета и обслужване на властта, няма да има, а те на такива мързеливи пари разчитат, нито са от най умните, нито от най работливите, но много им знаят устичките, и като няма да има кой да им ги дава тези лесни парички, бързо ще се излекуват и от простотията си, и наглостта си

    Коментиран от #82

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Северозападнал

    26 2 Отговор

    До коментар #25 от "ИСТИНА":

    Аз не се срамувам, че съм българин, но се срамувам от "българи" като Иван Костов, Пасито, Плювналиев,Цвъко, Боко,Цецка и вся остальная атлантическая сволоч!!!!

    Коментиран от #48, #64

  • 42 Море

    13 0 Отговор
    Съжалявам много, но това наивно коментиране по повод пътуването на софиянци из страната точно в сряда и четвъртък преди Великден дори не си заслужава да бъде прочетено! Черноморието е пълно с “безработни “ софиянци, точно за празниците.
  • 43 Бачо Киро

    15 1 Отговор

    До коментар #22 от "8888":

    Е що да не спазват ред? Не се разхождат в парка, носят маска, ръкавици и тн. Каква е разликата дали го правят пред блока си в София или в двора на къщата си в някое село? Откъде накъде депутати, които при трима заразени при тях нито карантина спазват, нито дистанция, нито маски, ще обявяват хората, които отиват по разни вили, че са опасни? Много вече взеха да решават кой какво е според кефа им, нищо от глупостите им няма никаква логика, нито мерките им имат реален смисъл.
  • 44 Глупости

    1 3 Отговор
    Какво е тово-софиянец от малък град?Или си софиянец или си от провинцията.Не мисля,че тези с апартаментите по курортите,където са сега са на родните места.Чети.ри дена само храната в багажника и разхода за пътните са пари ,с които биха се издържали в квартирата си повече от седмица
  • 45 Усмивката

    4 2 Отговор
    Наистина по вечето джурналя в БГ са основно от матриала на ,,мисирките'. По тъпа и некомпетентна и заблуждаваща статия скоро не бях чел. Половината и повече ,,софиянци " са новозаселили се . Това ще рече 1000000 . Ако всичките се юрнат да се прибират обратно по родните си места , егати епидемията . Ще бием вселенските рекорди. Проблемът при нас е че последните 30 години се случвчше големото преселение на българите. В началото на прехода към София. От десетина години на й вече към чужбината. Но за София се запази тази тенденция. Повечето млади установили се след учение в некво висше училище. Другата голема част от изнеслите се софиянци е на тия новозамогнали се столичани с добра запклата и с апартаментче по черноморието. За всеки случай.За това говорихме , че требваше досега да има едно масово изследване на населението , за да се предпазваме един друг. А не да се гледаме като натровени един друг по тротоарите
  • 46 700

    17 0 Отговор
    Като чета постовете на т.нар.кореняци, явно е много важно да се водиш "кореняк софиянец", всеки чобан, на който баща му е отишъл със шмайзера в столицата и се е записал като партизанин в списъците след това, вече става столичанин, че и жителство измислиха да не дойдат и други чобани в обетования град след време. Крепостното съществуване май беше преди доста години назад..., но ако хората имаха избор едва ли ще си го причинят да съществуват в едни китни райони като Люлин 9 или в полетата на Южни райони...хайде по-сериозно)

    Коментиран от #74

  • 47 Каква пандемия бе

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Някой си":

    При заразени( официално) 844 души на грубо 6 млн население това са
    0.014%. Пандемия!?!!?!? пфу
  • 48 Шекспир

    5 9 Отговор

    До коментар #41 от "Северозападнал":

    И се гордееш с Нинова Лилов Сергея Луканов Жан....
    Ти си от тея на всеки километър.Ясен си.
  • 49 Те т

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Те софиянци на гурбет не ходят)), седят си в къщи и предат..
  • 50 Българан Балкански

    5 0 Отговор
    Уфффф... Аман от нещастници. След разгромните отзиви на интервюто му от оня ден, днес кризисен ПР "обичайте ме, и аз съм, като вас, прост и от малък град". Както Шопенхауер казва "провинциализмът е състояние на духа".
  • 51 ОБЯСНЕНИЕ ВИРУСА НЕ ЩЕ

    7 0 Отговор
    ЗА ПЪЛНА КАРАНТИНА НА СОФИЯ ,В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НЯМА ИФЕКЦИОЗНО ИЛИ СА 5 ЛЕГЛА ,НЯМА ЛЕКАРИ ПОРАДИ НИСКИ ЗАПЛАТИ РАБОТЯТ В ,,ЕС,, ,НЯМА СПОРТНИ ЗАЛИ И МОТОКАРИ ЗА ТРУПОВЕ НА БОЛНИ
  • 52 М26

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    И какъв е проблема да си имаш вила на чисто и екологично място?

    Коментиран от #54

  • 53 Съгласен

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Лекар БГ":

    Съгласен! Друго си е да се пуснеш по гезмето, но...явно ще малко по-късно )
  • 54 Усмивката

    9 2 Отговор

    До коментар #52 от "М26":

    Брачед . Ако ши ми са праиш на ,,черноморец" по добре , в пърмом ми кажи. Защо ще се налага при строенето на мореплавателен съд в корпуса на съоръжението е да се предвидят изграждане на отсеци . А и като цяло, в разрез на удобствата, целият кораб е с предвидени въжможности за изолации. Кога кораба вземе да се пълни с вода , никой няма да те пита къде си и какви права имаш,В интерес е кораба да не потъне , и така всички да загинат. Софията , се очертава като една ГОЛЕМА пробойна. И кво сега . Цялата държава ли да е под карантина , заради шепа тарикати
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Банов

    15 0 Отговор
    Художник от/в софия 1830 лв помощ. Художник от/в пловдив 1000 лв помощ. Комунизъм та дрънка, майна.
  • 57 Факт

    10 6 Отговор
    Новодошлите в София нямат елементарно възпитание ,скачат на бой за най малкото,същински бели роми!
    Селянки възпитайвайте си децата преди да ги пратите в София!
  • 58 Все тази, но не точно така

    4 0 Отговор
    и в София къща с двор , и на Орешака вила.. За първи път от години не сме там на ярешко, и как да отида с риск да заразя родителите. Но .....майка ми плаче по телефона че ни няма, а баща ми не може да окоси двор декар и половина.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Що,

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "Кой68":

    Пък демокрацията да е изгонила хората от селото и провинцията в София? Някой ги е изселвал, взел им е земите и къщите? Не, те се юрнаха да се "реализират" - ще си сложат силиконови цици и джуки, ще преспят с колкото души трябва, ще лижат задници, ще правят кални номера- всичко е позволено! Но почти никога тая реализация не започва с това да се образоват, а гледат набързо с някоя менте-диплома да се снабдят. И пример не са само чалгаджиите- виж Мая Манолова, Десислава Радева, Корнелия Нинова! Сега се оплаквате каква била върхушката- ами от най-настъпателните по модела "прост, та му лесно" . Винаги съм се чудил- при 80% градско население, как само един президент успяхме да имаме роден в град (Плевнелиев). В този ред на мисли- Слави е обречен на успех в политиката 😂🤣😃

    Коментиран от #78

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хммм

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Г-н Иво,точно обратно.Робски синдром е тези,които останаха в Бг и с които назначените "бизнесмени" се подиграват! А всички,които заминаха зад граница имат едно главно качество,което ги различава от примирили се и останали в Бг.!Всички те са хора,които са готови да опитат,да предприемат нещо нова,да поемат риск-да отидат в чужда страна,без корени,без подкрепа.С други думи-готови са да рискуват и да се борят.Това са просто казано най-ценната част на нашата нация.След тях в Бг остават главно непредприемчивите,готованковците,тия ,които имат осигурена прехрана и живот на държавната софра или на родители,на които държавата не може да разчита,понеже те само вземат без да дават!
    Надявам се Факти да пуснат коментара ми!

    Коментиран от #68

  • 63 Отвратен

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Някой плаща ли ти да насаждаш омраза или просто така си роден - глуповат! Такива като теб са срам за България! Ти не си селянин, ти си селяндур!

    Коментиран от #67

  • 64 И аз да кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Северозападнал":

    Ти затова си западнал , ако ти беше-в ред ценностната система, по- щеше да те е срам как "партията на трудещите се" даде управлението на страната ни в ръцете на човек без един ден трудов стаж. И никой не го попита: "Чакай , до тази възраст мама ли те издържа и чужди стипендии?"

    Коментиран от #65, #79

  • 65 ахааа

    9 1 Отговор

    До коментар #64 от "И аз да кажа":

    Да си бил партиен секретар ,ти на това трудов стаж ли му казваш? Да си работил в структурите на т.н. групировка СИК,ти на това стаж ли му казваш?
  • 66 От друга страна

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Много ревете срещу селяните и хората от малките градове, но се замислете, ако не са те, какво ще представлява София! Мисля, че няма да е по-различна от останалите градове в страната. Аз не съм софиянец и не живея в София, но съм напълно съгласен да се върне така бленуваното от вас софийско жителство, за да се свърши с тази простотия град-държава. Пътувал съм из Румъния и ми е направило впечатление, че има живот из цялата страна. Градовете и селата им кипят от живот, а не са отишли всички в Букурещ да стават столичани! В България като пътуваш виждаш само разруха из страната и всичкото стадо навряно в една котловина с мръсен въздух.
  • 67 ХХХ

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Отвратен":

    Точно тъй този най-вероятно също не е софиянец, най много да е роден в София в семейство на селяндури!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Пппп

    6 4 Отговор
    По това колко повърхностно разсъждават някои хора в коментарите си личи на какво ниво са "столичани". Те са просто шопи- от Витоша по-висока няма...
  • 70 Удивително

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "НЕ,..ПОРОК,..А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и НАГЛОСТ":

    скудоумие...
  • 71 И аз да кажа

    15 2 Отговор

    До коментар #37 от "Лекар БГ":

    Напълно съгласен! Баща ми - софиянец и професорски син, а мама от заможно, но не високообразовано семейство. Роднините на мама бяха толкова работливи и сърдечни, баща ми се държеше с уважение и внимание към тях. За всички ни всяко ходене в провинцията беше празник, баба купуваше по цяла тава тригуни, децата играем заедно. Баща ми казваше, че се зарежда с хубави светли чувства от чисти хора. Никога не е отронил думата "селяни". Обаче тая настъпателна, невежа, говореща диалектно пасмина, която напира да ме управлява и поучава ми идва в повече! За да бъда разбран правилно, не възхвалявам соца и не плюя демокрацията, просто у нас я организираха неправилните хора според невежите си или лукави представи

    Коментиран от #75

  • 72 Васил

    7 0 Отговор
    Проблема не е порока а в манталитета повечето селяндури в София се мислят за недосегаеми ама като им се лепне заразата напълват памперса. За това София стана гето защото се напълни с Бай Ганьовци дето не им дреме за правилата .
  • 73 Винету Борисов

    10 1 Отговор
    Софянци ли?!? От живеещите в София, вероятно 4/5 са калтаци от провинцията. При това не най-добрата извадка провинциалисти. Парвенюта, пишман бизнесмени, мутри, мошеници, набедени политици, а останалите - безгръбначни, усъвършенствали се в изкуството да лижат задници за да оцелеят. Такива юнаци трудно труно приемат правилата, а още по-трудно ги спазват. И дори и в неприятна ситуация като сегашната, са готови да пренебрегнат правилата и драпат да се завърнат по родните места със същия хъс, с какъвто са драпали да станат "столичани".
  • 74 И аз да кажа

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "700":

    Все пак има една тъъъничка прослойка, дето не социализЪмът ни е направил хора, но ни взеха къщите за да построят блокове за пролетариата и за благодарност ни наричаха "фашисти". Нищо, че баш тяхната идеология беше дружка с Хитлеровата!

    Коментиран от #85

  • 75 Лекар БГ

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "И аз да кажа":

    Чудесен коментар.
  • 76 Запомнете

    6 0 Отговор
    Да си софиянец, не означава просто да дойдеш и да заживееш в София. Трябва първо да ти пука за този град, да се чувстваш на място в него, "в свои води" както се казва. И ако би избирал в кой от българските градове би ЖЕЛАЛ да живееш, трябва да е именно там. Това обикновено важи за тези които са родени и отраснали в София. Второ, това е въпрос и на определен манталитет, а не на примитивен стремеж за задоволяване на първични потребности, демонстриран в последно време и особено в началото на сегашния празничен период, това безотговорно и нагло разпръскване из цяла България въпреки всичко което се каза и се вижда че става.
  • 77 Фермер

    5 0 Отговор
    Трябва да съкратиме и пратиме на борсата за безработни всички партии.Те са виновниците за положението в България.
  • 78 Кой68

    10 1 Отговор

    До коментар #60 от "Що,":

    Не се оплаквам,а и няма защо и от какво.Роден съм в София и съм израсъл на село при баба и дядо.Изучих се,работих и сега към работещ пенсионер.Всичко в живота съм постигнал сам със съпругата ми.Винаги съм се чудел на хора които се оплакват за това/онова и търсят вината първо дпугаде,а не в себе си.......Да съм по-точен:дивата и безогледна приватизация на И.Костов и СДС изгониха хората от малкия град и село като ги направеха-икономически номади?
  • 79 Аз съм

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "И аз да кажа":

    от малък провинциален град от селски тип и на всички Ви желая светъл Великден. Бъдте здрави и радостни, където и откъдето и да сте.
  • 80 До еди Кой си

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Еди кой си":

    Юрнаха се тези ,които вярват,че в България ще се погрижат по -добре за тях.Тези ,които гласуват за този начин на управление на държава и здравеопазване- прости,ненаучени,без вяра в своите сили м.ангали,помаци ,турци и малка част от българите.Бъди уверен,че хората като мен не тежат на родното здравеопазване ,а даже напротив.
  • 81 Дада

    4 2 Отговор
    Проблема е ,че ни управляват хора неграмотни и некадърни, готови да продадат майка си за някой лев.
    Хора без род и родина.
    Това развращава. Хората уважават авторитета и следват когато дава личен пример.
    Да оставим настрана , че вируса не убива и просто трябва навреме да се лекува.
    Какво ни показват управляващите.
    Всяват страх , не дават решения, не виждаме адекватни действия , а само силови полицейски мерки, глоби, блокади, следене. А в същото време те не спазват собствените идиотски мерки. Така че поведението на хората е адекватно. Нямат авторитет когото да следват .
    Освен това вместо да се обединим и да ги изгоним ние се делим и се нахвърляме помежду си. Вижте индийците, държат се заедно и затова ги обгрижват.

    Коментиран от #84

  • 82 До Тъпака39

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "недей слага минуси":

    Ти на Женерал ли се правиш бе,селски пъдарино.Защо да ти слагам минуси? Ти си занулен от живота.Нула с отрицателен знак.
  • 83 сопотопо

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Еди кой си":

    Явно доста са те промили и си личи, че никога по далеч от съседното село не си отивал. Връщат се повечето, не заради изгнилата проядената здравна система, а се връщат заради семействата си, да са до близките си в тези трудни времена. А тези, които ядат от осигуровките и данъците ти са около не тебе, тези със скъпите коли, тези, които не признават законите, тези, които паркират на местата за инвалиди, тези, които считат теб за роб, а не за съгражданин.

    Коментиран от #87

  • 84 Е да да ама

    0 4 Отговор

    До коментар #81 от "Дада":

    Проблема е в тъпия електорат,които му се обяснява,че здравната система на държави много по-развити от България не издържа бума на заразени.Невъзмжноста да бъдат приети и лекувани адекватно всички.И ти и един куп като тебе не го осъзнавате колкото и да ви го набиват в главите.И после управниците тъпи.А как в другите държави го разбраха и осъзнаха и спазват мерките?Значи целия свят са тъпи,а вие сте умните!

    Коментиран от #86

  • 85 El Torro

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "И аз да кажа":

    Взеха ни чудна къщичка и в замяна ни дадоха панелна кутийка, вярно голяма с гараж, но панелка без двор.
  • 86 Ввв

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Е да да ама":

    Ганьо не ръси акъл като го нямаш,ами слушай 24/7 Майтапчийски и Боко,всичко ще е наред!
  • 87 Еди кой си

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "сопотопо":

    За сведение - нямам и никога не съм имал село. За жалост... Цял живот съм бил само в град. И не, не е София, по-хубав град е. И съм живял в Лондон. И в Барселона. И в Тревизо - все села по твоите разбирания. Така че знам какво говоря. И не са дошли при близките от добри чувства, а щото нямат пари да останат там, където УЖ живеят като бели хора. И заразиха тези, които УЖ обичат... Много мило...

    Коментиран от #89

  • 88 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ФРОГ-ЖАБОК ...-ТАКА ЧЕ ЖАБОК БАКАЛОВ НЕ СЕ ПРАВИ НА СКОКЛЬО ОТ ПРОВИНЦИЯТА В СТОЛИЦАТА --- АЗ СЪМ ОТ ПЕРНИК--- НЕ ЧЕ ТЕ ЗАПЛАШВАМ !!!!!!!!!!!!
  • 89 ha ha ha

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Еди кой си":

    Говориш пълни глупости.Нямали пари;))) Че нали са на борсата там.Поне в страните от ЕС. Осигуряват ги на момента,т.е. техните доходи не спират ,а продължават да си ги получават,не като в Бг -остават без работа и да теглите безлихвен заем. Ако е от това,че нямат пари,защо не освободиха квартирите,ами си ги заключиха и се прибраха при роднините си? И се върнаха онези,които имат семейства в Бг .Кога друг път може да стоят толкова време при семействата си?
  • 90 КЪДЕ

    1 2 Отговор
    КЪДЕ Е БОЙКО ДНЕС ДА КАЖЕ НЯКОЯ ПРОСТОТИЯ ?
  • 91 мак

    3 0 Отговор
    Порок е да си кореняк софиянец, без възможности, без лятна къща и зимна хижа, и без избор за промяна. И да не си излизал от София от години. И ние сме хора...
  • 92 504

    1 0 Отговор
    Стига сте се настройвали едни срещу други. Всички в страната могат да ходят и да живеят в който си град искат . Какво само повтаряте селяните идват в София .Къде да отидат ? На всякъде мегаполисите привличат хора .Как си представяте демократична страна с изискване , за жителство в даден град?
  • 93 блаблабла

    0 0 Отговор
    ХОРААА НЯМА НАЧИН ДА ВИ СЪДЯТ ЗА ДЕКЛАРАЦИИТЕ ЧЛ.313 Е ЯСЕН
    АКО ТРЯБВА СЪД ДО ДУПКА А И МОЖЕ И ДРУГО
    https://btvnovinite.bg/bulgaria/juristi-njama-nakazatelna-otgovornost-pri-deklaraciite-za-patuvane.html
  • 94 Баце

    0 0 Отговор
    Не е порок, но е проблем когато си повярват, че са софиянци.