24 Август, 2012 20:24 5 275 5

СПИН скандал в БСП, Нинова иска оставка на Кутев

  • корнелия нинова-
  • антон кутев-
  • бсп-
  • скандал-
  • спин-
  • оставка
СПИН скандал в БСП, Нинова иска оставка на Кутев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Острието на социалистите Корнелия Нинова възропта срещу изказване на колегата й Антон Кутев. Червеният депутат сравни БСП със СПИН, което Нинова счита за недопустимо. „Антоне, извини се и се оттегли. Сергей, не мълчи. Иначе хората ще си помислят, че ти и ръководството на БСП споделяте тези пошли мисли. А тогава - тежко ни”, призова тя чрез интернет.

Кутев заяви, че „социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път“.

„Категорично не приемам изказването на колегата Кутев и нямам обяснение защо го е направил. Смятам го за обидно към много социалисти и за отблъскващо към много млади хора. Призовах го да се извини и да се оттегли от поста, който заема”, написа Нинова във страницата във Фейсбук.

„За мен е абсолютно недопустимо член на Изпълнителното бюро, секретар, който се занимава с медийната политика, да прави такива изказвания и внушения”, възмущава се Нинова, един от най-изявените оратори на столетницата.

„Изненадана съм от това, че бюрото и Сергей мълчат. Поне бележка към Кутев, поне разграничаване от подобно мнение ръководството би трябвало да направи”, допълва Нинова.

Виртуалното си изявление тя прави по собствени убеждения и от стотици обаждания от разгневени хора, „които ме помолиха да изразя тяхната позиция” – „както членове на БСП, така и симпатизанти, така и напълно странични”.

„Не смятам, че това, което казвам, е обидно за когото и да било. Според мен – самоиронията и опитът за чувство за хумор (да приемем, че е бил неудачен) са ясно видими в това мое интервю. Не мисля, че някой би могъл да тръгне да се обижда от това. Да, може да се спекулира с това, което съм казал, и пак казвам, че някои хора, за които конгресът очевидно не е приключил, точно това правят”, отвърна Кутев. Той не смята да подава каквато и да било оставка, защото не Нинова му е дала постовете.

"Аз съм човек, за когото БСП и социализмът са кауза. Дъщеря ми е човек, за който БСП и социализмът са кауза. Моята дъщеря не учи в Съединените щати както прави синът на Корнелия. И не приемам именно Корнелия Нинова да бъде моралният съдник, защото бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса. Които тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та, че са говорени в съдилища и т.н. Изобщо – вътрешнопартийните проблеми не се решават по този начин. Реваншизмът в тях е вреден”, каза Кутев, цитиран от бТВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chopar

    1 0 Отговор
    Edno umno izkazwane ot komunist.Edin osyznal se.
  • 2 bett519

    3 0 Отговор
    Един от малкото умни и достойни сред цялата им сган!!! Поне той успява да живее без маските на лицемерие и добродетелност, които ни натрапват корнелиевци и станишевци и тям подобни, дето не спират да излизат от землянките още и още ...
  • 3 тапака

    0 3 Отговор
    САМО БСП ,ДОЛУ ГЕРБ И ПРОДАЖНИЯ ГЕНЕРАЛ,ХВАЛИПРЪЦКО
  • 4 бен тен

    0 0 Отговор
    едни л..на сте всички ама айде
  • 5 zaza

    0 0 Отговор
    Мноооого точно казано,голям майтап,този човек ми е симпатичен !!!! ;DDDD