Last news in Fakti

25 Април, 2020 12:50 15 937 110

Октай: Борисов има нужда от психиатър

  • бойко борисов-
  • психиатър-
  • осман октай

Бойко Борисов и Националния оперативен щаб постоянно заблуждават българското население и го стресират

Октай: Борисов има нужда от психиатър - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов има безпардонно самочувствие и си мисли, че знае всичко. Той се нуждае от психиатър. Това каза политическият анализатор Осман Октай пред Фрог нюз. Ето какво още допълни той в интервю на Катя Илиева:

Г-н Октай последната мярка, свързана с борбата с коронавируса е да се затвори границата между Турция и България във връзка с движението на хора около Рамазан байрам. Струва ли ви се ефективна и навременна?

Борисов казва, че се е чул с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу и той бил проявил разбиране за решението на българските власти да затворят границите за граждани, за да няма струпване на хора по време на Рамазан байрам. Той обаче е чак на 24 май, когато може да се очаква някакво пътуване. При всички случаи в Турция също се предприемат ограничителни мерки. Лично президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи вчера, че по време на Рамазан байрам в Турция няма да се позволи движение на хора и всички джамии ще бъдат затворени. Няма да има и събирания за вечери-ифтар. От днес до 24 май-един месец, започват пости. През това време мюсюлманите гладуват цял ден, не пият вода, не пътуват, затварят се вкъщи и дори ограничават трудовата дейност.

Това означава ли, че в този период спират да пътуват и към чужбина?

Точно така, в този момент никой никъде не пътува. Остава си вкъщи.

Защо тогава се предприема тази мярка?

Бойко Борисов и Националния оперативен щаб постоянно заблуждават българското население и го стресират. Изглежда дори не са вдигнали телефона на Главния мюфтия да го попитат кога е празника и кога се очаква евентуално движение на хора по Байрам. А той е чак след един месец.

Ако сравним с предходни години около тази дата ли пътуват нашите сънародници от Турция?

Около Рамазан байрам и около Курбан байрам обикновено мюсюлманите пътуват не само между България и Турция. Много отиват в Мека, за да се поклонят. Но сега дори там забраниха тържествата. Нашите властимащи, в желанието си да плашат колкото се може повече населението, обявиха, че затварят границата. Уверявам ви, че през следващите дни няма да има никакво движение на хора между България и Турция, защото празникът не е сега.

Но нали Борисов казва, че е говорил с Чавушоглу и са се разбрали?

Ако това беше истина, Чавушоглу щеше да му каже: „Какво движение, бе приятелю?! Сега не е Байрам".

Защо тогава се предприема тази ограничителна мярка през следващите дни?

Защото те са чули позицията на Главно мюфтийство. Тя винаги се съобразява с това, което се случва в Турция, а именно, че няма да има събирания по време на Рамазана. Сега няма да има никакво движение, никакво пътуване. Обикновено мюсюлманите пътуват в деня на Байрама. За този празник има три неработни дни и тогава се предприемат пътуванията.

Как тогава да си обясним новата мярка - като незнание, престараване или имитация на дейност?

В престараването си през цялото време да стресират обществото, че те няма да пълнят моргите, няма да позволят да има ад в България и че пързалките на децата няма да се превърнат в хладилни морги. Постоянно стресират обществото. Борисов ни обяснява, че ни е спасил от мигрантите, а и малките деца знаят, че мигрантите не искат и да чуят за България, та камо ли да идват тук. Сега ни обяснява, че до неделя няма да позволи да пътуват мюсюлмани, защото в Турция има над 100 000 заразени. Той го повтори няколко пъти снощи на пресконференцията.

Има ли реакция сред мюсюлманите за това, което се случва?

Те сигурно ще му се подиграват и няма да му обърнат внимание. Не случайно секретарят на мюфтийството сутринта в изказването си разобличи изявленията на премиера и на Щаба. Той ясно каза, че сега не е Байрам, сега не се пътува, а се пости. Но както виждате с поредното ограничение целта е постигната - да се нажежи колкото се може обстановката и да се уплашат колкото се може повече българи.

Какъв е политическия Ви прочит на снощната пресконференция, която даде министър-председателя?

Няколко пъти казах, че той сутрин, обед и вечер е започнал да говори като албанския комунистически лидер Енвер Ходжа. По време на неговото управление само той се изказваше по албанската телевизия, поздравявайки с „Добро утро, добър ден, добър вечер, лека нощ“. Горе-долу сега и ние сме като тях. Министър-председателят, виждате, се прави на лекар, на вирусолог, на микробиолог, на имунолог, на професор, на всякакъв и естествено лечител и спасител на нацията. Поведението му ясно показва, че той не е готов да управлява кризи. С паника и всяване на страх в населението не се става лидер. Криза се управлява с позитивна енергия и спечелено доверие. Когато всяваш паника, няма как да искаш гражданите да те уважават за позицията и решенията ти. Още по-малко да се следват.

Но Борисов многократно прави сравнение с другите държави, като изтъква, че ние сме за пример в борбата с пандемията.

В другите държави обаче, виждаме, че по медицински теми говорят само авторитетни центрове от учени, които години наред се занимават с този проблем. Точно затова и гражданите им вярват. Политиците говорят единствено какви социално-икономически мероприятия ще предприемат във връзка с изолацията, за да спасят икономиките на страните си. Виждате как властта се отнесе към всеки различен глас като доц. Мангъров и експертите от медицинския съвет. Те бяха подложени на унижение, а Борисов се направи дори на по-голям познавач на заболяването. Няколко пъти се натяква, че ние се справяме много по-добре от Турция и Русия в битката с болестта. Казано ни беше в прав текст, че само той и неговият Щаб се справят, за разлика от всички други дръжави в света. Всичко това говори за определен манталитет на човек, който се нуждае от преглед при психиатър.

Защо смятате, че се налага лекарска намеса? Може би сте краен?

Защото човек, който има такова безпардонно самочувствие и си мисли, че знае всичко в света, не може да бъде нормален. Виждате, че дори светила в медицината признават колко много не знаят за коронавируса и това ми се струва най-нормалното поведение.

Вчера видяхме ген. Венцислав Мутафчийски до Борисов да обикалят предприятие за медицински облекла. Възможно ли е да видим след време шефа на ВМА на политическата сцена?

Преди да ви отговоря искам да попитам Борисов дали Владислав Горанов му е най-добрия финансов експерт? Заради скандала с фурмите ли скриха икономическия министър Емил Караниколов? Чухте ли Вежди Рашидов как се прекланяше на Делян Пеевски? ФК „Лудогорец“ искат помощ по схемата 60 на 40. А преди това Кирил Домусчиев го обявиха за голям дарител. Как така даряваш, а след това искаш пари от държавата?! Как даряваш едни пари, когато дори не си си платил дълговете към държавата?! При случая с Пеевски - откраднал си огромни средства не само от КТБ. Употребяваш всичко, което можеш от тази страна, унищожаваш цели сектори от бизнеса и накрая те обявяват едва ли не за герой-спасител. Отговорите на тези въпроси българите много добре ги знаят. Мутафчийски се изложи както за Байрама, така също с благодарността за фурмите и пресконференцията за пожара край Чернобил. Като бял ден е ясно, че в момента се води пропагандна политика на основата на страха на населението. Властимащите са убедени, че както при комунизма, със страх можеш лесно да управляваш обществото. Това, което се случва у нас е сталинизъм.

Но да се върнем на въпроса за това дали виждате политическо бъдеще за Мутафчийски?

Не, защото първоначалната привързаност на гражданите вече отминава. Ежедневните пресконференции, обърканите послания, лъжите, биенето в гърдите на Борисов като Кинг Конг вече изнервя и дразни хората. Изтощава ги до краен предел. Гражданите разбират, че в момента голямата заплаха за тях идва от факта, че държавата е парализирана, а икономиката спряла. С хаотични действия не се бори криза. Борисов колкото повече говори с часове на брифингите, толкова повече си вреди, защото точно неговите хора разбират след кого са тръгнали и на кого са се доверели. Последната теза на Борисов искрено ме забавлява: „Да, аз мога да загубя всичко, но няма да позволя българите да измрат“. С подобно крайно изказване премиерът показва, че е загубил политическа почва под краката си. Именно затова се прибягва към методите на управление на Хитлер и Сталин: страх, страх, страх.

Вие мислите ли, че българите могат да се доверят толкова лесно?

Не, защото обществото ни вече не е от едно време. Българите имат европейско самочувствие. Около 2 млн. вече познават добре света и демократичните общества. Какво забелязвам - всеки ден управляващите ни се карат, плашат ни, стресират ни. Това значи, че тези хора до такава степен са се самозабравили, че и те като главния прокурор Иван Гешев са се помислили за Господ.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешо Опегето

    203 31 Отговор
    Признавам,за първи път да прочета нещо на лидер от помачорската партия в което да има някаква истина.

    Коментиран от #4, #13, #20, #47

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жоро

    39 172 Отговор
    Тоя баш българин кво се прави на загрижен или така му е наредил агата

    Коментиран от #25, #42, #73

  • 4 00000014

    236 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гешо Опегето":

    Не някаква, всичко е истина! А защо от български политик не го чуваме това? Всички мълчат от страх.

    Коментиран от #80, #97

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    173 15 Отговор
    Лошото е,че прогресира това сьстояние......И тоя взима решения за страната и за сьдби на хората...
  • 7 Дрън

    72 5 Отговор
    То и миналата седмица вТурция движението беше забранено,но са влезнали автобуси с 160 човека от Турция в Кърджали и други с лични автомобили.Когато тези с двойното гражданство потърсят помощ от Посолството,то е длъжно да им осигури помощ за да се приберат.Сега когато има забрана прибирането се отлага до отпадането й.
  • 8 Прав

    145 12 Отговор
    е Октай ! Търси се психиатър с топки ! СЛОЖНА РАБОТА........
  • 9 перко 🏥

    86 15 Отговор
    Баце издигна синдрома Пената в нови висини.

    Коментиран от #64

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Усмивката

    161 14 Отговор
    Както и други коментари на Октай , и този е забележителен . И главното. Не може да бъде изтрит от модераторите
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Усмивката

    157 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гешо Опегето":

    Той не им е лидер. Имаш нещо грешка. Има самочувствието на наш гражданин . И така трябва да бъде. Смятам че е един от малкото с правото да се титуловат ,,българин"
  • 14 бибитко барцелонски

    75 11 Отговор

    До коментар #10 от "ДЕСО, ...":

    стяга се за барцелона, ама за пандиза
  • 15 Аз аз

    75 8 Отговор
    Колко съм съгласна с всичко написано... Само с едно не съм съгласна. Щом не може ние да излизаме и вие не може да излизате...
  • 16 Tozi

    82 20 Отговор
    Щом този излезе от дупката си и е събрал смелост, иде му края на боко.

    Коментиран от #48

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Румен

    118 16 Отговор
    Браво на Октай.
  • 20 Погнусен.

    25 85 Отговор

    До коментар #1 от "Гешо Опегето":

    И коя е истината дето казва Октай? От България за Турция постоянно си пътуват наште така наречени турци при роднини на гости няма значение празник ли е или не. Много хубаво даже направи Бойко не че го поддържам но на черното неможеш да кажеш бяло.

    Коментиран от #24, #36

  • 21 🐷 Боко ТИКВАТА

    51 16 Отговор

    До коментар #10 от "ДЕСО, ...":

    Как лежЪ и пърдЪ, бе френд?!Кьорав ли си, та не виждаш, че немам умора.Свалям маската, СМЪКВАМ КЛЕПАРИТЕ, и с МИСИРКИТЕ ГАЗ ПО ПЪТИЩАТА на КОЧИНАТА ни БУЛГАРИСТАН....ХАХАХАХА.....ГРУХ🐷
  • 22 Иван

    107 16 Отговор
    Една смислена статия най после

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 🐀🐀🐀 Тъп ГЕЙбераст

    31 18 Отговор

    До коментар #20 от "Погнусен.":

    Аз пък поддържам Боко, ама е ТИКВА, и на черното няма как да кажеш бяло. :-)

    Коментиран от #28

  • 25 Шуменец.

    42 15 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Това което приказва тоя баш българин не е истина турците пътуват постоянно даже за коч байряма мъкнат месо от България защото в турция е четири пъти по скъпо от тук.

    Коментиран от #33, #37

  • 26 СМИСЛЕНА,... СМИСЛЕНА АМА...

    13 55 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    60% ДОВЕРИЕ ЗА БОЙКО И...10% ЗА... ИМПЕКСОВИЯ ТРА-ВЕР-С.....
    ХА-ХА-ХА
  • 27 Шайба

    51 5 Отговор
    След като духна Великденския огън пред цяла България,няма как да не отбележи подобаващо след това и пресери-Байрама,изобщо наш Боко е скроен широко и ясно показва пред света колко ни е дълбоко тресавището,удавило през вековете безчет поробители,нашественици и навлеци,които не знаят как се плува умело в тиня със шнорхел.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 уточнение аркадаш

    19 33 Отговор
    Главният прокурор не се мисли за Господ,а за......."инструмент в ръцете на Господ" Има огромна разлика ! Такава между другото би трябвало да бъде позицията на всеки властимащ.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Браво!!!

    97 9 Отговор
    Уникална дисекция на обстановката в България в момента! Точно, ясно и аргументирано! Дано глухите и слепите, нямам предвид физически глухи и слепи хора, а другите, които не чуват и не виждат истината, два пъти да прочетат интервюто!
  • 32 Шайба

    31 4 Отговор

    До коментар #29 от "уточнение аркадаш":

    Чудно е тогава как точно работи този инструмент,сигурно получава инструкциите директно от Господ,ако е така открихме новия Месия.
  • 33 Бай Ганьо

    33 4 Отговор

    До коментар #25 от "Шуменец.":

    Колега, нещо се бъркаш с цените.В Турция килограм ПРЯСНО КАЧЕСТВЕНО месо е около 60 турски лири.Грубо казано, между 15 и 20 лева, защото цените са различни.
  • 34 Порно

    47 5 Отговор
    Много сте строги. Човека отдавна не е ходил ни в Барселона , ни в Симитли. Съвсем нормално е да изперка.

    Коментиран от #41

  • 35 ани

    7 39 Отговор
    Е и какво ново си казал ?От години едно и също,което показва ,че си огладнял и че се храниш от това.Като си толкова ербап всички факти ги дай на прокуратурата ,за да разберем че не си психично болен,защото има заболявания ,които точно по този начин се изявяват.Просто си един вундеркинд, който от всичко разбира.

    Коментиран от #39

  • 36 Усмивката

    53 7 Отговор

    До коментар #20 от "Погнусен.":

    Границата на България трябваше да бъде затворена тотално. Не само с Турция. Това може би засяга Октай. Този пожарникар граница и държава не може да опази. Останалото е хвалебства на е един параноик с нарцистични наклонности. Сам си го казва. ,,Ще загубя всичко за да....." така дързава не се опазва. Липсва мотиви. Липсва експертност в оценкатана ситуацията. За това Октай е прав
  • 37 Усмивката

    36 5 Отговор

    До коментар #25 от "Шуменец.":

    За да си лидер с топки, требе да говориш истината . И прщмо. Без да се срамуваш да си курназ. Точно това на Борисов му липсва. Защото търси неадекватни поводи да затвори границата. Угрозата не бе ли същата и по отношение на Англия преди месец. И с Италия. Но на тях се скара едва ли не. А на братчедите с приклякане и с сваляне на чалмата
  • 38 На психиатър в затвора

    6 39 Отговор
    Гешев, я подгони този лаком фелдшер за предишните му далавери. Поне да си мълчи. Май той е за психиатър.

    Коментиран от #45

  • 39 Курзавас

    21 2 Отговор

    До коментар #35 от "ани":

    Няма ли кой да оправи Ани.

    Коментиран от #43

  • 40 Хаджиментов

    9 35 Отговор
    И тоя се изчекна. Едно време правеше добро впечатление, но сега...
    Андронната пауза удря на най-неочаквани места!
  • 41 🐷 Боко ТИКВАТА

    18 6 Отговор

    До коментар #34 от "Порно":

    Не си прав.Скоро посетих Банско, и набързо се отбих в Симитли, за да видя кмета, и да ми каже как се справя с вируса.Е, поиграхме си и на "чичо доктор", все пак положението е извънредно. :-)
  • 42 Караман

    66 8 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Октай е в пъти повече българин отколкото Борисов,Мутафчийски,и неграмотни хора кат теб.
  • 43 МАНАФ🤣

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "Курзавас":

    Тук съм.Готов съм.🤣
  • 44 ЗЪРНОТО Е НАРОДА

    37 4 Отговор
    ПЛЯВАТА Е ГЕРБ+ДЕЛЯН
  • 45 Бащицата

    34 6 Отговор

    До коментар #38 от "На психиатър в затвора":

    Гешев като послушен дакел гони топките, които аз му подхвърлям.
  • 46 незнайко

    41 4 Отговор
    Не психиатър,и Господ не може да му помогне????Той е болен от думата ПАРИ!
  • 47 Съгласен

    39 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гешо Опегето":

    Не някаква. Всичко, което каза човекът е вярно.
  • 48 criminal

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "Tozi":

    Да ама що точно някой от карабините трябваше да излезе.......коментара е излишен.........
  • 49 Ръмпези

    35 5 Отговор
    ГОВОРЯ АЗ ОТ МЕСЕЦИ Д-Р МИХАЙЛОВ ДА ВЗЕМЕ ДА ПОРАБОТИ ВЪРХУ ПРЕМИЕРА, ЧЕ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ Е ВЕЧЕ КЪСНО, АМА НИКОЙ НЕ МЕ СЛУША...
  • 50 Ван дер Любе

    47 4 Отговор
    Борисов е с състояние на старческо слабоумие. Личи си от всичките му изказвания. Нямат нищо общо с действителността. Меркел му каже чао и благодаря, а той си мисли, че някой го хвали.
  • 51 Joyar

    21 3 Отговор
    Ивалина лошото е че Бойко е над нещата и няма да има коментар от негова страна
  • 52 Тиквата си е нарцис,

    38 5 Отговор
    това го знаят всички. Прав е Октай!
  • 53 GBP

    7 15 Отговор
    Жалко , че някои пишещи по горе не са политици , а таксиметрови шофьори като чета коментарите виждам че разбирате от всичко
  • 54 GBP

    5 11 Отговор
    Жалко , че някои пишещи по горе не са политици , а таксиметрови шофьори като чета коментарите виждам че разбирате от всичко

    Коментиран от #58, #71

  • 55 Емо Дончев

    9 40 Отговор
    Октай като какъв се изказва и слага диагнози. Като не разбира да си мълчи и да се скрие.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 НЯМА НУЖДА

    30 5 Отговор
    Октай: Борисов има нужда от психиатър
    Бойко Борисов и Националния оперативен щаб постоянно заблуждават българското население и го стресират

    Коментиран от #60

  • 58 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #54 от "GBP":

    келнери, барманчета и всекви такива "знаещи".

    Коментиран от #59, #72

  • 59 Добрият доктор Борисов

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Здравейне колеги, хайде почвайте да пишете лесно е да обиждате на професии я да видим ваще що за сови сте или не сте това което сте.
  • 60 Мрънкалници

    11 15 Отговор

    До коментар #57 от "НЯМА НУЖДА":

    Ходи на баячка.Пък много се стреснахте от стрес не могат да ви спрат да обикаляте и мрънкате.Бойко като заъвори- мрънкате ама Ердоган като затвори или Путин стадото ръкопляскате.Кланяте се на чужди лидери и ръкопляскате колко са добри,а в уж Родината ви всичко опорочавате.Само не ми е ясно дали ако сте в тези държави биха ви позволили тези своеволия и свободно слово?В Гърция,Сърбия като са под ключ,нали там се даваха примери?Сега защо не вземате примери от другите държави?

    Коментиран от #61

  • 61 Tozi

    6 6 Отговор

    До коментар #60 от "Мрънкалници":

    Дай му съвет да наложи цензура, какво чакаш а концлагер или белене? Той това което е видял от бившия си началник това прави. Защото има подръжници като теб.

    Коментиран от #68, #69

  • 62 Православен Демократ

    7 17 Отговор
    Твърди се, че Октай освен сътрудник на ДС, бил и двуличен. Ту така, ту иначе. Не е така. Той е ярко праволинеен ученик на Ахмед Доган, интересуващ се единствено от личния си материален интерес. Препитава се от посредник между който дойде и държавна, общинска и преселническа организация. Като не му мине номера и го напъдят, изведнъж става опозиционен колос. Ай сиктир...

    Коментиран от #74

  • 63 НххххххМ

    26 5 Отговор
    Адекватен и смел коментар от Осман Октай за всичко случващо се в момента...Признавам си, че ми хареса.
  • 64 Не си прав

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "перко 🏥":

    Ама изобщо не си прав да сравняваш Баце с Пената. Пената поне е направил нещо, с което е заслужил уважение и заради което се говори с уважение и за България. Докато нарцисът не е направил нищо подобно.
  • 65 Психиатър

    13 3 Отговор
    Знам рецептата: бой, е.б а.н.е и сръПска музика.....за Тиквун
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ZZorro

    16 2 Отговор
    Похвалих Октай,но напсувах Доган и веднага ме гепи фактицензурата. В тая държава какво толкова са се утреперали от Доган не знам.
  • 68 Мрънкалници

    12 2 Отговор

    До коментар #61 от "Tozi":

    Аз съм безпартиен българин и съм си българофил.Не сравнявам България.Проблема на България е от партийно примирите мозъци,които разделят обществото и точно заради такива като вас сме на това положение,разделяте и от това се възползват всички управлявали до сега!

    Коментиран от #83

  • 69 Мрънкалници

    8 2 Отговор

    До коментар #61 от "Tozi":

    Делите обществото на нашите и вашите и то определена част,които като са вашите сте облагодетелствани,а като са другите не че сте зле ама стр ощетени и в двата случая сме потърпевши обикновенните от народа едните безпартийните и другите подведени от празните обещания.Не мога да излъжа обаче за едно-сега си позволявам малко повече от преди 10 години.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бакшиш

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "GBP":

    От теб разбирам, че политиците могат да пишат, а да не говорим, че нищо смислено не правят.
  • 72 Поет

    1 2 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Гост, ти си много прост!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Аз виказвам

    12 2 Отговор
    Никога не гледам сводките защото виждам стремежа да се всява страх Бойко каза прости сте вие прост съм и аз за това се разбираме ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА
  • 76 Аз виказвам

    8 1 Отговор
    Никога не гледам сводките защото виждам стремежа да се всява страх Бойко каза прости сте вие прост съм и аз за това се разбираме ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА
  • 77 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    ПРЕДИ НЕГО ИМАШЕ ЕДИН ТУРЧОЛЬ С ПСЕВДИНИМ---" АНАЛ ЛЮБВИ"! АНАЛ ЛЮБВИ-ПРОДАВАШЕ-КАКВОТО БЪЛГАРСКО ДОКОПАШЕ НА ТУРЦИЯ И ЕДИН МОЙ УЧЕНИК МУ БЕШЕ ЛИЧНА ОХРАНА -ОТ СО КЪМ ПРЕЗИДЕНТА - И МИ КАЗВАШЕ ,ЧЕ ЩЕ ГО УБИЕ ПРИ ПЪРВИ УДОБИН СЛУЧАЙ !!!!!!!!!
  • 78 popo

    6 14 Отговор
    От психиатър има нужда Осман Октай.
  • 79 Хаджиментов

    6 8 Отговор
    Някой политик започне ли да праща друг на психиатър, значи самият той не става за нищо и е по-добре да си търси друга работа.
    Тези приказки са безсилие, безидейност, липса на възпитание, култура, комуникативни възможности и липса на още куп важни качества, които различават един политик от политиканите и "разбиращите от политика" в селската кръчма.
  • 80 Осман е точен винаги

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    ОСМАН ОКТАЙ, КАКТО ВИНАГИ,Е ТОЧЕН И ВЪВ ДЕСЯТКАТА ,МАЛКО СА ТЕЗИ КОИТО , ИМАТ ОБЕКТИВНАТА ПРЕЦЕНКА И ИСТИНСКАТА ИНФОРМАЦИЯ , И Я ОПИСВАТ ТАКА ,КАКТО Е, БЕЗ ДА СИ ИГРАЕ НА КРИЕНИЦА.
    Браво, кефи от всякъде с гражданското си самочувствие и отговорност пред обществото, бих винаги гласувал за него
    той си е истински държавник, и такива като него ,на Доган му пречат да краде.
    На България и трябва армада от такива смели мъже, за да стане държава , сега сме" Доган сикиз ".
  • 81 НЕУТРАЛЕН

    2 8 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА?! ОНЕЗИ ОТ АНАДОЛА КАТО СА ТОЛКОВА ДОБРЕ НЕ СПРЯХА ОТ 30 ГОДИНИ ДА СИ ПЪЛНЯТ КУФАРИТЕ И КОЛИТЕ ? ТО ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО БЕЗ ДА ЗНАЯТ И РАЗБИРАТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК,ТО ИЗБОРИ ,ТО ШЕКЕРИ,ТО КОЧОВЕ-ПАРДОН ИСКАХ ДА КАЖА КУРБАНИ, ТО ЛЕЧЕНИЕ И ПЕНСИОНИРАНЕ ПО БОЛЕСТИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ........АМАН ОТ ТЯХ. ЗАТОВА ДЪРЖАВАХА НИ Е НА ТОЗИ ХАЛ. И ДА НЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ И НЯКОИ ТЕХНИ ЛИДЕРИ И ПАРТИЯТА ИМ НА ВРЕМЕТО СЪЩО СЕ БЯХА САМОЗАБРАВИЛИ ! А СЕГАШНИЯ ДА СИ ОПРАВИ ГРАМАТИКАТА И АКЦЕНТА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 82 Антикомунист

    2 12 Отговор
    И да се насерете от злоба , идат избори и познайте кой ще ви го начука за пореден път _ Бойко Борисов . Само в тъпите ви мозъци е мисълта че говорите от името на НА РОДА и че повечето мислят като вас

    Коментиран от #84

  • 83 Tozi

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "Мрънкалници":

    Първо явно ти наистина си мрънкалник и набеждаваш, второ ти пишеш за свободното слово, трето мъркащи и не мъркащи къде прозря че съм не родолюбец. От коментара прозира герберското ти тролене с наченки на моторна психика.
  • 84 Добрият доктор Борисов

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Антикомунист":

    Такива си ги начукват след изборите но вие кеф, тръпка на мазохист.
  • 85 С.В

    4 7 Отговор
    г н Октай,след като плюете и поставяте диагнози Багира на които не стигате дори до глезените,какво правите тук. Вдигайте си чуковете и си отивайте в Турция. Не стига че цял живот живеете с парите на българите ами сте се самозабравили от завист и злоба. Ако не бяха тези хора които обиждате, досега най вероятно и вие да сте вече в моргата като гледам Айви е в Турция. Вероятно там има много такива умници като вас за да се разболяват и умират толкова хиляди. Защо ни отидете в Турция и да поставите диагноза на Ердоган като сте толкова куражлия. И всички които намират бръщолевенията на този турчин за точни ,малко ни е било 500 г.робството от тях. Явно българите сме много бракуван ген щом може да се гъзуру на такива като Октай. И за сведение на всички философи,решението за затварянето на границата дойде от Турция за тези 3 дни. Прекалено толерантни се оказа нашето правителство по отношение на мерките. Има много приятели и познати в държавите в ЕС. Там не си играят, полицията се разхожда с автомати по улиците и глобява и арестува за всяко незпазване на мерките.Така е в Испания,Италия,Германия,където мое близко дете даже роди бебето си с маска. Нашето правителство и всички от Ген.щаб които са специалисти от най високо качество,заложиха на отговорността и съзнанието на българите. Голяма грешка от страна на тези качествени хора. Не разбраха ли че българите не им пука за никой - нито за децата им,нито за родителите и близките им, нито дори и за самите тях. Първобитен
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Антикомунист

    3 8 Отговор
    Толкова ли ти е акъла _ да толкова е .Такива като теб докараха на власт Станишев, Орешарски ,царя и другите при които нищо не се случи а при Борисов безработица 2 ,3 процента прилични заплати да ходите с хиляди по Гърция и света БВП над 100 милиарда които България прави за пръв път в историята и т.н. а ти ако си от тези които живеят като нещастници сам си си виновен защото си просто момче.До #84

    Коментиран от #90, #100

  • 88 Пак те

    10 1 Отговор
    Като гледам българските турци едно време катурнаха БКП-то и сега пак те май ще катурнат метастазът на БКП-то - Мбарба Ганьос.
  • 89 сфдфдфдфдфдфд

    5 6 Отговор
    Октаичо и той е за психиатър да погледне историята 1000г назатд .Мерките даже са отпуснати защото трябва да са по сурови .На Българина не му ли сложиш ножа на врата няма да се усети че трябва да спазва това което му е наредено от ДЪРЖАВАТА защото това е най важното
  • 90 Добрият доктор Борисов

    8 2 Отговор

    До коментар #87 от "Антикомунист":

    През 1989г. външния дълг преравнени в евро е 10 миларда и 2 милиарда външни вземаниа. За 2019 външния дълг е 24 милиарда плюс 10 милиарда престоящ = 34 милиарда, без външни вземаниа. И вие с какво се фукате, кой фалира България. Преди да ме реплекирате влесте в сайта на НСИ.

    Коментиран от #105

  • 91 Антикомунист

    4 6 Отговор
    На колко годинки си драги ? Помниш ли празните магазини тогава, купоните по времето на Луканов, за 1 пиле на месец и 300 гр. мек колбас държавата беше останала с 300 милиона всички пари и спряха плащането на дълга и т. н. пълен банкрут така беше 89г драги дребен келеш.До#90

    Коментиран от #95, #98

  • 92 Антикомунист

    3 5 Отговор
    Като сме били толкова добре защо падна комунизма , слушате тъпаци_университетски преподаватели като Янаки Стоилов той ги плещи тези глупости.До#90

    Коментиран от #94, #96, #99

  • 93 Добрият доктор Борисов

    4 2 Отговор
    хайдут, партизанин, мутра - алчност възходяща, труд и знание низходящо.
  • 94 Добрият доктор Борисов

    4 2 Отговор

    До коментар #92 от "Антикомунист":

    Не се пени, това са фактите къде ни води твоя вожд с твоя подкрепа
  • 95 Добрият доктор Борисов

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Антикомунист":

    Е да тогава салама беше мек но сега е доста твърд.
  • 96 Добрият доктор Борисов

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "Антикомунист":

    Защо падна комунизма? Питай Горби. Или чети. Защо другите бивши соц. държави са по добре от нас?
  • 97 Мохамеданин

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Та тоя си е български политик!
    Опитай да разбереш на Осман Октай каква му е родата и от къде са родом...,ще удариш на камък. Така е и с повечето българи мюсюлмани от ДПС.
    Но от турция идват много, много пари, за да мълчат и турчеят...
  • 98 Дедо Йоцо

    7 3 Отговор

    До коментар #91 от "Антикомунист":

    Абе алънкоолу, на доста петилетки съм, ама такова навеждане като сегашното, не помня.
  • 99 Добрият доктор Борисов

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Антикомунист":

    И не на последно място, как да падне нещо което го е нямало?
  • 100 Smael

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Антикомунист":

    Къса памет къса, да ти напомня ли? Една и съща охлана, после секретар. Как си? дето наричаш непознани "келешче" я си провери знанията и може би ти си гения за вечни времена, погледни се в огледалото дане си ти Борисов?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Антикомунист

    0 2 Отговор
    Към прежде коментитащите_ на 70 г. съм и с доста добра памет ,помня много добре комунизма преди 89г.с перманентен дифицит на всичко че ако успееш да си купиш маслини или банани за децата 1 ,2 пъти в годината си късметлия или да отидеш до Гърция ти трябва характеристика от профпредседателя дали си ходил редовно на манифестациите и какво отношение имаш към народната власт и пак не те пускаха.А на слепеца дядо Йоцо петилетките ти не са повече от 5_6 .

    Коментиран от #107

  • 103 Антикомунист

    0 2 Отговор
    И за разлика от вас доста съм учил и чел правилните книги.
  • 104 Антикомунист

    0 2 Отговор
    Живеете в различен свят и понеже всички сте слепи като дядо Йоцо не разбирате какви сте късметлии.
  • 105 Васко

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Добрият доктор Борисов":

    Мдааа...при брутен вътрешен продукт на България през 1989 от 21.99 млрд. и дълг от 10,5 млрд. долара, което прави ок. 50% от БВП и то по измислен курс на долара, а реално нещата са в пъти по-зле. И то без световна пандемия. Но на болшевишк акъл не можеш даде ни назаем ни даром.
  • 106 АрхНикола Пеев

    0 0 Отговор
    Защо трябва да се отвори границата с Турция, за един ваш празник? Цяла Европа е затворена, джамиите в цял свят са затворени, специално за вас трябва да внесем вируси от Турция. НЕ ЖИЗНЕНО ВАЖНО ДА ДОЙДАТ АВТОБУСИТЕ ВИ.
  • 107 Почакай до 90

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Антикомунист":

    Ми плюскай днес банани. Ами и бананите,и портокалите,и доматите,и чушките и краставицити,и млякото, и месото нямат нищо общо с храната при бай Тошо - Е-та,пестициди,ГМО и гумен вкус. Добре,че успяхме да си направим апартамент тогава и да си обновим къщата на село,та сега при вируса има къде да се изолираме. Хайде да почакаш да станеш на 90г. та да можеш да манипулираш голишарчетата.

    Коментиран от #108

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.