Last news in Fakti

13 Май, 2020 19:00 5 462 43

Коронавирусът, Бил Гейтс, "еврейският заговор" и световната конспирация

  • германия-
  • пандемия

Враговете бяха набелязани. По улиците на Германия протестират хора, които искат да ни защитават от "еврейския заговор", световната конспирация и от ваксините на милиардера Бил Гейтс. Какво се крие зад всичко това?

Коронавирусът, Бил Гейтс, "еврейският заговор" и световната конспирация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политиката и обществото в Германия се отнасят сериозно към протестите на някои граждани срещу ограничителните мерки. Мнозина се тревожат, че протестите може би ще набират скорост, защото част от хората в Германия вече усещат икономическите последици от мерките и все по-гръмогласно ще настояват за вдигането им.

Около 15 000 души протестираха в края на миналата седмица в Германия срещу ограниченията заради пандемията. Демонстрантите, които много често не спазваха достатъчно разстояние помежду си и не носеха маски, са представители на най-различни обществени групи и течения.

Сред тях имаше противници на ваксинациите (така наречените „антиваксъри“), привърженици на различни конспиративни теории, популисти и крайнодесни активисти с почти нацистки възгледи. По време на протестите се стигна и до насилия срещу полицаи и журналисти.

Всевъзможни конспиративни теории

Напълно основателните тревоги на хората отварят небивали досега възможности пред популистите и крайнодесните активисти. В момента те се опитват да вземат на абордаж легитимния протест на хората, твърди шефът на германската полиция Холгер Мюнх. И понеже пандемията предизвиква съвсем закономерни страхове, редица политически спекуланти паразитират върху уплахата на хората, внушават им небивалици за някакъв еврейски заговор, за световна конспирация, за ролята на Бил Гейтс и съпругата му Мелинда в тази конспирация, чиято крайна цел била да се свие световното население до 500 милиона души, а богаташи като Гейтс да спечелят още пари от продажбата на ваксини.

Подобни хаотично съшити конспиративни теории не издържат никаква сериозна критика, но създават едно общо протестно русло, в което се обединяват не само неонацистите и десните екстремисти, но също така антисемитите, антиваксърите, страхуващите се от кемтрейлс и привържениците на теорията за големия световен заговор на елитите.

Обвинения, които се оплитат в противоречия

Анализите на речите, произнесени по време на протестите показват, че там се борави с изключително прости и плоски обяснения на един много сложен комплексен проблем. Ораторите предлагат на протестиращите ясно очертан образ на врага и винаги търсят изкупителна жертва, коментира Патрик Гензинг от АРД.

Според него, демонстрантите дори не забелязват тежките противоречия в своята аргументация: от една страна твърдят, че пандемията е предизвикана изкуствено, че вирусът е специално отгледан в лаборатория в Ухан, за да унищожи милиарди хора и да обогати единици, от друга обаче заявят, че КОВИД-19 не бил нищо друго, освен обикновен грип.

Такива обяснения са ирационални, но хората не го забелязват. Важно е внушението, че някакъв микроскопичен световен елит върти своите игрички и чрез послушните си медии залъгва народа, за да контролира човечеството - а може би и да го изличи. В Германия един от привържениците на тази идея е бившият автор на готварски книги Атила Хилдман, който привежда „доказателство“, че според надписа на един паметник в САЩ, човечеството трябвало да бъде сведено до 500 милиона души.

Антидемократична пропаганда

Генералният секретар на ХДС Паул Цимяк обвини демонстрантите, че разпространяват „антидемократична пропаганда“. Става дума, например, за твърденията, че едва ли не всички политици били марионетки на Джордж Сорос и Бил Гейтс. Част от възгледите на протестиращите, впрочем, влизат в противоречия с германската конституция. Демонстрантите особено харесват своята формулировка „корона-диктатура“ - независимо, че в момента германското правителство разхлабва мерките.

Патрик Гензинг обръща внимание и на сравненията, които улицата прави между Меркел и Адолф Хитлер. В това отношение особено се отличава бившият журналист Кен Йебсен, известен привърженик на заговорническите теории. На един от протестите той говори за „режима на Меркел“ и за това как „и днес, както тогава“ лекарите приемали „расови закони“ и посочвали кой е здрав и кой - болен.

В протестите се включват и крайнолеви активисти, представители на „Пегида“ и най-различни обикновени хора. Издига се познатият лозунг „Ние сме народът!“ и се зове към съпротива срещу властите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Oksi

    4 12 Отговор
    Айде коментатори 3 2 1 Старт
  • 2 офталмолог

    46 6 Отговор
    забравихте за 5G
  • 3 Монгола

    63 8 Отговор
    Соросите винаги има ли протест и критика срещу едрите капиталисти го извъртат на антисемитизъм!

    Коментиран от #17

  • 4 Демокрация, либерализъм, стандарти

    16 2 Отговор
    Хуманизъм ! Не са в състояние да ни обезпечат , дори и като "Дойни крави" от фермата ! И ? За " Родопа" - ножа !
  • 5 Фридман

    66 3 Отговор
    Личи си от далече пропагандистите от ДВ кого подкрепят ! На Бил Гейтс спонсора на СЗО не му е чиста работата.
  • 6 Биоинжинера

    49 1 Отговор
    Ще дам да ме ваксинират с ваксина на Гейтс коропорейшън на Мукавей!
  • 7 Първо нежно мило със " Корона вирус"

    33 0 Отговор
    Корона - за всеки даром щедро , щеш нещеш ще я понесеш ! Ако се днеска отървеш, ще има 2ра и 3та "вълна" и ако и пак си оцелял - ще ти " Имунизират" както Косите на баба Гина . Не сме им нужни ? Не произвеждаме а пенсии получаваме !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Верно ли

    48 2 Отговор
    Хайде, и тези протестиращи набързо ги "квалифицираха" - антиваксъри, дъра-бъра. Точно както квалифицираха тези, които протестираха срещу мигрантите, като "неонацисти", а те се оказаха обикновени чички, дето ги беше страх да си пускат жените и дъщерите по улиците. Дойче Зеле - кво да пра'иш.
  • 10 Коко

    29 1 Отговор
    Преди време Бил Гейтс заяви,че интернета ще помогне на бедните и спаси от гибел,но забрави да каже как,защото бедните имат вечна нужда някой да ги съветва,да им брои крачките и хапките.Сега скачат срещу задължителните ваксини а не срещу своите политици престъпници
  • 11 Сега разбра ли , брат

    27 2 Отговор
    Защо вече не се споменава НАРОДНА Република Бъргария ! Средствата за производства ни Окрадъха и Приходите са лични. Нас ни дадоха - СВОБОДА , като куче без стопанин : кеф ти по тая улица, кеф ти по оная ! Свободни са - те от грижата към НАС - НАРОДА !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Юсуффф

    31 0 Отговор
    Ами Гейтс, шефовете на СЗО и Big Pharma да ни покажaт на живо как се ваксинират и ние с удоволствие ще ги последваме.
  • 14 Атина Палада

    36 2 Отговор
    Дойче Веле да не се правят на ощипани,много добре им е ясно,че хората протестират срещу неолиберализмът или известен още като глобализъм и корпоративен капитализъм. Не, всички политици не са марионетки на глобалистите ,а само политиците на ръководните постове в Германия и ЕС,които ръководят цяла Европа. Те са достатъчно ,да наложат неолиберализмът в Европа,който й нанесе огромни щети . И трагедията е,че той не е свит само в икономически рамки,а обхваща всички сфери на живота и формира по-различен начин ценностната система на човека и обществото. А Дойче веле са проводник на корпоративния капитализъм. И оня генералния секретар на ХДС Паул нам си кой да не говори смехории,че демонстрантите разпространяват антидемократична пропаганда,тъй като неолиберализмът и демокрацията се отричат напълно. Точно неолиберализмът ликвидира демокрацията.

    Коментиран от #26

  • 15 hахах

    22 0 Отговор
    И "пицагейт" е конспирация,а? Този клан,ако успее да пробута байдънчо в бялата къща, ще има корони,диадеми и огърлици през половин година. До тогава,докато сами не клекнем( в цял свят) да ни ваксинират.Не напразно гейчо,иска седем милиарда бройки отсега,Та дори и четиринадесет-да има за поколение напред.Натам е лесно.
  • 16 no name no face no number

    39 2 Отговор
    DW нали знаете, че НЕ ви вярваме и щом хората протестират срещу тези откачени милионери значи има защо, а до сблъсъци тепърва ще се стига и има защо, това са ми прогнозите не съм екстрасенс, но има неща за които нямаш нужда от специални умения.И накрая наричайте ме както ви е кеф, но подкрепям протестите срещу ваксините и откачените милионери рокфелерови гейтовци сорос и други
  • 17 no name no face no number

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Монгола":

    Извинявай исках да натисна +, но сгреших. Подкрепям думите ти
  • 18 DW=пропаганда

    30 3 Отговор
    DW ще си счупят пръстите да пишат статии в защита на своите американски господари.Поредната пропаганда - съмненията и предположеноята на огромна част от хората по света било световна конспирация. За американските еврейски масони и бил гейтс и децата вече знаят. Ставате за смях и подигравки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Първи бяха овцете и козите

    27 1 Отговор
    После Свинете а сега дойде и наш ред! Ще ни ликвидират ! Нямат нужда от нас .
  • 21 Варненска Батка

    31 0 Отговор
    Тоя психар да мълчи, защото участва в Event 201.Потърсете в Гугъл(или Инстаграм) информация за Event 201 и много неща ще ви се изяснят.Хора,събудете се,явни неща се пренебрегват, например, че стотици ваксинирани(с ваксини направени от Бил Гейтс) деца в Африка умират.И най-странното е, защо тоя "филантроп" не ваксинирва децата си.Сами ще си отговорите на въпроса
  • 22 Прависа хората

    23 1 Отговор
    Вирусът е поръчн от илюминатите по сврта има стотици лаборатории които се издържат незнаино от къде усъвършенсрват опасни патогени с цел да редуцират броя на населението по земята 7 милярда човека много им се виждат и гелдат да ги намалят с воини вируси и др. средства.
  • 23 Госあ

    5 13 Отговор
    Отиваме към кулминацията на демокрацията, тогава когато не се зачита експертното мнение на солидни научни институти от векове. когато всеки срещнат от улицата си мисли, че знае повече от човек посветил по голямата част от живота си на науката. Другата тенденция е хората от улицата да стават предприемачи и да бълват безмислени боклуци, защото само големите могат да дадат качествен продукт. Вижда се в криза на кои може да се разчита. Ако ЕС продължи в такова развитие, нищо добро не може да се очаква.

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    14 11 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Видя се, че сме се върнали доста назад в развитието си, възрастните и болни хора се приемат като съчки от тълпата и без никакъв проблем биха били запалени. От тълпата. Защото били ограничени да ходят на дискотека. Дори слоновете се грижат за възрастните и болните в стадото. И не само слоновете, примери много при животните. Всъщност човек не се връща към животинското, а се е запътил към нещо ново, нещо различно и отвратително, тикан от безумната тълпа.

    Коментиран от #27

  • 25 за дойчевото желе

    22 0 Отговор
    На стари краставичари, гнили краставици не можете да продадете - взимайте си ваксините и дисагите, и да ви няма!
  • 26 Госあ

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "Атина Палада":

    Ако не е корпоративното устройство на най силните икономики в света, в такива кризи не лекарства и ваксини,маски няма да има. Компютри, автомобили, влакове, самолети, земеделие, медицина- нищо няма да има. Ами, айде мерси, но аз не искам да се връщам в общинно родовия строй. Защото точно това предлагате. И либерастите са точно тези малки и средни търгаши без никакъв реален продукт. Скриха се като мишки и чакат на държавата срещу, която плюят. Другата им опорна точка, че трябва да се жертват всички стари и болни хора, за да можело да продават пица. Що некой от Сименс не скимти толкова?

    Коментиран от #30

  • 27 Да затвориш животно

    16 1 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    В зоологическа градина . Растение в оранжерия. Човек в домът му. Било грижа? Това значи смърт, бе човече, за растението, животното и човекът, в етествената им среда! Примерно човекът и обществото! Правиш “Маугли”, с цел страх и господство!

    Коментиран от #29

  • 28 Матей

    17 0 Отговор
    Кое доказва пък ,че иронизирането на конспиративните теории има основания,ами те не възникват и поникват на гола скала.И може би това е едно от средствата за размекване на бдителността в обществото.Видяхме колко е податливо на драматични внушения с прословутия ковид,защо да не идат нататък в установяването на тотален контрол,своеобразен неофашизъм.А ИРОНИЗИРАНЕТО НА съмняващите се и изразяващите основателни опасения е част от самата конспирация,не е ли логично.Ще кажат,параноично,да ,но основателно.
  • 29 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #27 от "Да затвориш животно":

    Ами мерси, но мисля че наистина нямам голямо желание да се връщам да живея в естествената среда.
  • 30 Атина Палада

    18 0 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Неолиберализмът има три важни елемента,които го различават от класическият капитализъм и които го правят коренно различен от класическия либерализъм.
    1-Глобалния пазар без правила и ограничения,който налага диктатура на пазара и отрича/игнорира националната държава.
    2-Водеща финансова олигархия,които натрупват в ръцете си целият обществен продукт и средствата за производство и ги разпределят,като ликвидират средната класа (на Европейската социална държава) и стават управляваща класа и отделните олигархични кланове управляват.
    3-Ликвидира демокрацията.
    ---------------------------------------------------------------------
    За разлика от неолиберализмът ,класическият либерализъм действа в национални рамки,признава демокрацията .
    В последните 30 години в Европа е наложен неолиберализмът,който унищожи демокрацията и социалната държава. Унищожи и средната класа...и както писах в предходния си пост - трагедията е ,че не се вписва само в икономически рамки ,а обхваща всички сфери от живота ни. В България на него се дължи раждането на олигархията и прилежащата й политическа мафия.Неолиберализмът не е демокрация,това е строй при който под дегизеровката на "свободен пазар" се промъква смесена икономика,т.е. сливането на бизнеса с държавата или икономически фашизъм. Онова,което не е държавно управлявано е отстъпено на близки частни играчи и е тотално зависимо от политически "силните на деня"!Това не е пазар,това е неолиберализъм или наричан още корпоративен кап

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Атина Палада

    20 0 Отговор

    До коментар #30 от "Атина Палада":

    Това нее пазар,това е неолиберализъм или наричан още корпоративен капитализъм,финансов капитализъм,глобализъм. Неолиберализмът води до национална разруха .
    Справка;- Европейските държави членки на ЕС.
  • 32 Госあ

    0 16 Отговор

    До коментар #30 от "Атина Палада":

    С две думи, именно средната класа я определя корпоративната система. Без корпорации, става дума за бананови републики. Глобалният пазар предлага конкуренция. Тоест корпорациите мачкат дребните и средни търгаши с по добър и по евтин продукт. Да не говорим, че малките и средните изобщо не могат и да го произвеждат. Мисля че наистина с изкуствения интелект ще има възможност да се въведе контрол и планово производство. Наложително е.

    Коментиран от #33

  • 33 Атина Палада

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Аз съм ЗА националните държави,средният и малък бизнес,а това глобализмът го игнорира в полза на глобалния капитал съсредоточен в олигархични кръгове.Това не е демокрация,а олигархична диктатура,което пък води до национална разруха.Точно затова хората в Европа започват да се бунтуват,виждайки как държавите им се разрушават.

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Бял роб ОТ България

    9 1 Отговор
    Билдърбъргска група, също Билдърбъргски клуб или Билдърбъргска конференция (на английски: Bilderberg Group) е група от влиятелни личности, които организират тайна неофициална ежегодна конференция в някои от най-известните хотели или курорти по света.

    Тя се състои от около 130 участници, мнозинството от които бивши президенти, министри, банкери и собственици на средства за масова информация. Входът и присъствието на тази конференция се осъществяват само чрез лична покана
    Съществуват конспиративни теории, според които групата се опитва да създаде световно правителство и да подчини света на своята власт.[3] Главната квартира на групата се намира в Ню Йорк.
    Българи, взели участие на сбирките на Билдерберг
    Това са Николай Камов през 1999 г., тогава народен представител в НС и през 2016 г. еврокомисарят Кристалина Георгиева.
  • 35 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "Атина Палада":

    Какво му обясняваш!? Не виждаш ли, че е платен соросоиден трол? Той много добре знае как стоят нещата, но така си изкарва прехраната. Предвид ниската ефективност - клоняща към нула в скоро време виждам края на тази гнусна професия!
  • 36 адсфф

    12 0 Отговор
    Само в Щутгарт са били 50 хил. човека, във всеки един град от от 5 до 30 хил. Има клипове в тубата, а както са се самоопределили купената медия доиче зеле, казват 15 хил. и то някакви си антиваксъри и популисти. Като човек каже истината и веднага насреща - конспирация,антиваксъри,популисти,екстремисти,вече и фалшиви новини, скоро се очаква създаване на министерство на истината във всяка една държава.

    Коментиран от #38

  • 37 Госあ

    0 12 Отговор

    До коментар #33 от "Атина Палада":

    "Национални" държави автоматично изключват частната собственост. В случая става дума за бананови държави. Търговия и занаятчийство. Прогреса идва от кооперацията, в случая корпорациите. Видно е. Пак ти казвам, точно корпорациите създават средната класа, иначе се получава онази голяма разлика между чорбаджии и васали като в банановите републики. Безумното консуматорство, което неминуемо ще изтощи планетата ще спре тогава, когато корпорациите смачкат и последния прекупвач и бъде създаден монопол контролиран чрез планово производство и потребление устойчиво във времето.

    Коментиран от #40, #42

  • 38 Дойче Веле

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "адсфф":

    Са пионери и винаги ще бъдат майстори в разпространението на фалшиви новини
  • 39 Eleonora

    4 0 Отговор
    Хаха😂, сега виждам, че DW се обидили от написаното в #19 и са го пратили в небитието. Ето го още веднъж(с лека самоцензура): Хората в Германия протестират ОСНОВНО с/у масивното ограничаване на основните права чрез пре- преувеличените корона-мерки и с/у потъпкването на немския основен закон, чийто книжен формат изведнъж дори е забранено да се държи в ръка на обществени места(тъй като това било израз на политическо мнение🤭)!!! Закона, в/у който е построена една страна изведнъж вече е табу!!! Но не е учудващо, че придворните медии, набутват хората с различно от Mainstream- мнението, хората, които гледат критично на мерките и решенията на правителството и са отишли да го изразят с протест в крайно- десния, неонаци, популисткия и конспиративния ъгъл! Какво е всъщност привърженик на конспиративни теории!?!? По логиката на придворните медии, всеки, който не поддържа актуалната неолиберална политическа линия и не е политически коректен е автоматично привърженик на конспиративни теории, неонаци, популист и пр.и пр.!?!?
  • 40 Голям праз

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Извинявай, но ти вярваш ли, на написаното от теб?
  • 41 Ко.....нИе

    0 0 Отговор
    Луда работа
  • 42 Атина Палада

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Нееееее, Тръмп също е националист и антиглобалист.Затова неолибералистите в САЩ искат да го свалят от власт.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.