Last news in Fakti

6 Юни, 2020 12:57 40 042 115

Ако Борисов не удари сега, ще унищожат него и страната

  • бойко борисов-
  • иван гешев

Главният прокурор Иван Гешев, наричан от някои министър на наказанията, казал в Ябланица, където била проведена великомащабна, епична и историческа акция срещу битовата престъпност, че ще бъдат проверени данните, изнесени от Васил Божков и засягащи високопоставени властници

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако ставаше дума за несъгласни с мафиотския модел #Кой, Гешев щеше да атакува с артилерия, авиация и брадати филмови екземпляри, но тъй като разкритията са на обвиняем, се задоволява с обещание за проверка. Но и това е революционен акт, предвид досегашните му подигравки по отношение на казаното от хазартния бос.

На пръв поглед задачата на обвинението е проста до досадност. Един-два месеца тупане на топката за отвличане на вниманието и накрая съобщение, че няма данни за корупция или други престъпления. Хепи енд, доклад пред Брюксел и „изпиране“ имиджа на проверените другари пред заспалото население. Няколко досадници ще измърморят, че всичко е нагласено, но керванът ще продължи.

Поредният фарс, обслужващ паяка в сянка, запазвайки сегашното статукво.

Има обаче втори, по-сложен вариант.

Да тръгнем по-отдалеч. България от години е първа по корупция в ЕС. Нееднократно е критикувана, че не се разследват високите етажи на властта, както и че няма присъди за мастити политици. Всичко това е вярно, но къде е Брюксел? Нима той не вижда, че цяла една страна, член на съюза, е в плен на мафията, а основни институции са мафиотизирани?

Дори мафията у нас прецени, че бруталното превземане на държавата е прекалено очебийно и се зае да търси по-благовиден вариант за прикритие. И го намери.

Преди година Ахмед Доган заговори за експертен кабинет. От няколко седмици темата бе подновена от Йордан Цонев-Данчо Ментата, Велислава Кръстева и други от ДПС. Открито заговориха и за партниране с ГЕРБ във властта. Не е случайно.

Известният като събирач, а не като давач депутат Делян Пеевски направи дарения, които предизвикаха нееднозначни реакции. Те трябва да се разчитат като сигнал, че олигархът и кукловодите му са замислили нещо голямо. Още в интервюто си за бТВ на 8 май 2020 г. Васил Божков заяви, че именно Пеевски е в основата на назначаването на Гешев за главен прокурор. Аргументира се с това, че той като паяк, стои в сянка и дърпа конците.

В последната схема на Божков, която показва как е бил изнудван да прехвърли безвъзмездно 51% от бизнеса си на посочен от Горанов и компания субект, в долния десен ъгъл се мъдри паяжина. Неслучайно. Там е заровено кучето. Пеевски е въпросният субект, който трябвало да погълне половината от хазартния бизнес. Божков отказал и бил моментално атакуван от прокуратурата. Мащабна акция удари него, фирмите му, близките му и дори предмети на античното изкуство по на 3-4 хиляди години… Модел за унищожение, приложен по същия начин през 2014 г. срещу КТБ и банкера Цветан Василев. Мнозина тогава не вярваха, че е възможно толкова институции да действат в синхрон при унищожаването на толкова голям и разнообразен бизнес. Оказа се, че не само може, но матрицата се мултиплицира върху следващи жертви.

ДПС и сега участва в управлението чрез свои министри. Планът е това да стане официално.

От друга страна Москва още чака едни изчезнали 700 млн евро покрай Южен поток. Говори се, че нещичко било върнато, но пренебрежително малко. Нищо чудно идеолозите на експертния кабинет да са обещали на Кремъл да се разплатят – нали те най-добре знаят, къде са изчезнали милионите…

Стигаме до начина, по който ще се реализира така желаното експертно правителство. То трябва да стъпи на нещо ново, а стари „мръсни“ неща да бъдат изчистени. Тук се появява прокуратурата, със задачата да извърши проверка на Божковите разкрития. Това означава, че трябва да бъде ударен Борисов. Горанов и Менда ще са „косвени жертви“. За целта Борисов ще бъде принуден да подаде оставка и да се тръгне към предсрочни избори. След тях да се направи коалиция с ГЕРБ (но без Борисов начело) с аргумента, че така са решили гласоподавателите. ДПС триумфално влиза във властта. Върху сегашният премиер ще бъдат стоварени всички грехове, неудачи, фалове, корупция, кражби и пр. Прекрасна възможност за вдигане на рейтинга пред ЕС и Вашингтон. А и Кремъл ще е доволен, защото ще очаква така желаните пари.

Възможно е на Борисов да бъде предложено да стане почетен председател на нещо.

Българите не влизат в сметките, но ще се направи опит чрез пеевската пропагандна машина да бъдат манипулирани и заблудени за пореден път.  

Въпросната схема, която може и да звучи като теория на конспирацията, но да не забравяме, че се развива в България и от хора, способни на всичко, може да стартира именно чрез въпросната проверка на прокуратурата.

Това е зловещ вариант, който ще доубие полумъртвата икономика и превзетата държавност. Ще се случи същото, което американският полицай Дерек Човин направи на Джорж Флойд. Мечтата на Пеевски за прокурорска република под негово командване е на път да се реализира.

Възможен ли е този сценарий? Да. В България е възможен.

Кой може да го спре? Не и яловата опозиция. Не и гражданите, които очевидно или са изморени, или под упойка. Мая Манолова или Слави Трифонов? Нямат ресурса – поне не в момента.

Остава Бойко Борисов. Той трябва да изпревари пуча. Може и да е имал общи интереси досега с тези хора, но вече не им е нужен. Търсят ново лице и нов слоган.

Не очаквахме Васил Божков да бъде човека, който ще разкрие мръсните тайни на задкулисието. В тях той замесва и Борисов, но самият премиер в момента има редкия шанс да се разправи с мафиотския кръг. Ако се реши – изборите са му в кърпа вързани. За него по-важното обаче е, че ще оцелее. Иначе не е сигурно…

Описаният сюжет изглежда от жанра наивизъм или футуризъм, но подобни промени стават точно по такъв начин. Примерите са десетки – в нашата и световната история.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 188 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    213 25 Отговор
    Театро Гранде ГЕРБерале ...

    Коментиран от #50

  • 2 За Българите

    255 22 Отговор
    Те имат по важна работа. В село браница обрали възрастен мъж задигнали 80лв. Къде да ходят да се занимават с откраднати милиони.😂😂😂
  • 3 Мдам

    263 25 Отговор
    Хазартгейт май ще срине кочината.
  • 4 00000014

    315 13 Отговор
    Ако ДПС (Доган) не бъде елиминирано - нищо положително не чакайте .... А Пеевски в пандиза, с Домузчиев ....

    Коментиран от #68

  • 5 Усмоивката

    130 11 Отговор
    Това лице се появява япри всичко големи кражи в България . Така е при КТБ . Тук е отново с задачата да се окрдне един едър бизнес . Националната лотария. Ако има данни за отдаването на лотарията н чешкта . То лесно би могъл да провери всеки начинаещ прокурор.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А бе

    59 158 Отговор
    Краснописец и краснодумец е автора!Хубави интриги,но факт е, че Борисов само изглежда глупав, а всъщност е изключително умен.И друго,че Божков обвинил Пеевски за всичко? Първо,Божков никога не е бил в политиката,той само се възползваше от нея и второ,всеки негов отчаян ход е единствено за собственото му спасение, което просто вече няма как да се случи.

    Коментиран от #12, #17, #45, #86

  • 8 габровец от варна

    239 19 Отговор
    Значи в Брюксел знаят за далаверите,ама мълчат...Що тоя съюз много взе да прилича на Варшавския договор?

    Коментиран от #19, #28

  • 9 гост

    61 14 Отговор
    "толкова голям и разнообразен бизнес" ? - чак пък разнообразен, толкава балами ли сме ...

    Коментиран от #39, #44

  • 10 Какви

    199 14 Отговор
    косвени жертви са Менда , Горановия & Со. ? Престъпници , съзнателно натрупали имоти и тлъсти банкови сметки , без значение за тях как и от къде ?! Продажни алчни субекти , заради които България е на първо място по корупция в ЕС и най - бедна , горката.......
  • 11 светия препуциум

    56 26 Отговор
    Много подценявате бою
  • 12 Усмивката

    71 16 Отговор

    До коментар #7 от "А бе":

    Подхождате си по ум с Борисов . Личи си.
  • 13 грозен профил

    95 11 Отговор
    с какво да удари ? все едно крадеца да тръгне сам да се разобличава
  • 14 Asdfg

    121 17 Отговор
    Гешев, спиш ли? Защо защитаваш ХУНТАТА? Прокурор ли си, или бодигард? Какво ще проверяваш? То е ясно, че има ОПГ на държавно ниво, с Божков разбира се!
  • 15 Asdfg

    112 12 Отговор
    Гешев, ти защо даваш акъл какво да прави Борисов??? Адвокат ли си му?
  • 16 НАРОДА МРАЗИ БОЙКО И ГЕРБ

    158 20 Отговор
    няма незаминими хора Гешев и ти и Бойко сте заменими.Със свалянето на Бойко няма да се унищожи страната тя ще продължи да съществува. СТЪГА ЛЪЖИ ,ЧЕ СВАЛИМ ЛИ БОЙКО ДЪРЖАВАТА ЗАМИНАВА ПОДЯВОЛИТЕ.

    Коментиран от #89

  • 17 Хахаха

    99 16 Отговор

    До коментар #7 от "А бе":

    Щом смяташ човек с IQ на зеленчук за умен какъв ли е твоя интелект:)
  • 18 А бе

    71 15 Отговор
    До Хахаха,зеленчуков е мат'риала ти,щом Борисов те управлява вече над 10 г,лукова главо! Ех,свободата не случи на деца..
  • 19 Защо смяташ

    54 15 Отговор

    До коментар #8 от "габровец от варна":

    , че някой е длъжен да ти оправя кочината, докато ти ходиш за гъби?

    Коментиран от #26

  • 20 Симин

    56 7 Отговор
    Няма да продавам паспорти и да прекарвам бежанци през Чепърлянци! Няма да карам Шкембе войвода да подкупва съдии! Няма да давам пари на адвокатите да подкупват съдии и прокурори
  • 21 Behemoth

    100 17 Отговор
    БАЦЕ Ще си плати за всичко един ден хахахххххх.....българите са страхливи но отмъстителни.....спомнете си Кадафи как ревеше и питаше озверялата тълпа "Какво правите деца мой?"хахахххххх...

    Коментиран от #23, #81

  • 22 Кой е зад Пеевски

    76 2 Отговор
    Това е партия на верска основа. Кой е в основата?????

    Коментиран от #63, #92, #106

  • 23 Надай се

    103 12 Отговор

    До коментар #21 от "Behemoth":

    Никога. Само ми кажи, колко пъти сме озверявали сами? Николко.Никога и никой.Точка. Това сме. Еднистевното нещо, за което ББ е прав е, че матряла е калпав. Егоистичен разединен, нарцистичен, страхлив, продажен.

    Коментиран от #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фактъ

    122 7 Отговор
    Гешев , защо не провериш кмета на Бургас , как и защо е дал общински път на Доган за частен и срещу какво?

    Коментиран от #27

  • 26 габровец от варна

    52 8 Отговор

    До коментар #19 от "Защо смяташ":

    Кочината уважаеми скоро няма изгледи за оправия.Колкото до гъбите,обичам ги,ама тая година нещо не се намират....
  • 27 Ще доде време

    60 24 Отговор

    До коментар #25 от "Фактъ":

    Това не е цитат от песента на AC/DC. Ще дойде време и черноморието ще е турско.Добруджа - румънска, Кърджали - отдавна не е българско, Запада - сръбски. Ще се гушим в центъра на някогашна Велика България. Сами сме си виновни. Представете сикак заставате с автомат срещу някоя от тези държави? Не ожете. Така е политиката и икономиката. Ние сме обречени на изчезване. Паметта ни ще е в българит в чужбина. Но докога.
    IT hub, да ама не, половината затвориха по корона вируса.
  • 28 точно

    32 6 Отговор

    До коментар #8 от "габровец от варна":

    така е за съжаление. И там броят едни гласове, кой от нашите и кой от другите.
  • 29 Матей

    47 7 Отговор
    И какво като падне Бойко,може би ще се наруши мафиотската хармония и булдоците ще се изпобият .Тя пирамидата почна да се руши отдалече,от щатите,докато успеят да махнат Тръмп и ще трябва да си прибират войските от подготвяния източен фронт.Проамериканските режими ще се разклатят.
  • 30 Смях

    24 1 Отговор
    Обади ми се анонимен приятел, и ми докладва следното: аа-аа-а-а-а, ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, всъщност, ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, ааааа, ами че сам можеш да се досетиш, ъ-ъ-ъ-, ааа...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Божков да чете истината за него

    50 23 Отговор
    Понеже вярвам в кармата и в това че всичко се връща на тоя свят🤔 сега на Божков му се връща тъпкано това което той 30 години правеле, а именно да рекетира поръчва и всякакви неща каквите ъкъла може да побере😉 ей хора познавам Черепа много добре, знам точно на кой какво е взел с принуда , а и много други хора също го знаят, просто от страх си трайкаме щот ще ни поръча, това е истината, сега си му се връща всичко с лихвите къде се вика😊

    Коментиран от #51

  • 34 Behemoth

    39 2 Отговор

    До коментар #23 от "Надай се":

    Не говоря да го влачат по улицата а за съдебен процес по български тертип...
  • 35 Сойка Присмехулка

    51 4 Отговор
    Преди да отворя статията, на малката снимка гледам - Бойко. Отворих статията и на голямата снимка гледам - Бойко е.

    Коментиран от #56

  • 36 Ккк

    8 7 Отговор
    Пълни глупости!
  • 37 ПЕНКО

    42 4 Отговор
    ООО ...НЕ ЗНАЯТ ЧЕ АГЕНТИ /ОПЕРАТИВНИ/ НА СТАРАТА ДС В МОМЕНТА РАБОТЯТ В МВР И ИНСПЕКТОРАТА МУ , А ДПС ИЗЦЯЛО Е "ЧЕДО " НА ДС !?!?+!?
  • 38 Порно

    48 6 Отговор
    Дори всичко написано да е вярна , това не прави дон Буда чист като моминска сълза.
  • 39 Ако не знаеш, не плямпай

    53 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Поинтересувай се какъв бизнес гепиха чрез КТБ, за колко милиарда 😉
  • 40 Koilov

    34 7 Отговор
    Сценария е следния,партия на Цветанов+ДПС+патерица.
  • 41 Напомням

    39 4 Отговор
    Пропускате най-важния фактор-ония от "Козяк"
  • 42 Ива

    48 0 Отговор
    Партиите на верска основа за забранени от конституцията на България ! Ако има умни хора и политици , които ги боли за народа , веднага трябва да решат този казус !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Пако

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Сигурно..... сме!!
  • 45 Пижо

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "А бе":

    Умен Човек си!!!!!!!!!..личи си отдалеч
  • 46 Остена

    12 8 Отговор
    ГЛАДНИ КОКОШКИ ПРОСО СЪНУВАТ.
  • 47 Божков ва вади 50 милиона евро

    39 7 Отговор
    И да поръча шаиката да баде елиминирана
  • 48 ЧЕТЕЦ

    12 1 Отговор
    Само заглавието и коментара на"ще доде време"-/ N-27/ са близо до истината!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 РЕАЛИСТ БАЛКАНСКИ

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    А 1990 г. беше ТЕАТРО ГРАНДЕ КОМУНАЛЕ.
    А 1996 г. беше ТОТАЛЕ ФАЛИТТО
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Жоро

    36 2 Отговор

    До коментар #35 от "Сойка Присмехулка":

    Следващата снимка ще е на Валентин Златев.Да видим с колко обвинения и от коя държава ще се обади, ако се обади де!!!Поредният ,,беглец".Ще има много голям цирк.

    Коментиран от #58

  • 57 Гледач на карти

    17 8 Отговор
    Картите ми показват, че съмнително такси ще се опита да ,,контактува" в пешеходната зона,с роднини на Бошков.а,,загрижен турист" дълго ще преследва с чадър самия Божков (в Дубай) за да го,, предпази" от никога невалящ дъжд ,докато му показва флакон с ,,novichock"-Made in Солсбъри,убеждавайки го в дълготрайния му аромат с доживотна гаранция.
  • 58 Оракул

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "Жоро":

    Той вече отпраши.
  • 59 АрхНикола Пеев

    6 2 Отговор
    Недостойно е такива коментари да са анонимни
    Явно, поръчков
  • 60 име

    11 1 Отговор
    вече и заплахи в сайта... превратаджии....как това се връзва с правовата държава ? а 111 място...???
  • 61 5472

    11 0 Отговор
    ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ...
  • 62 ПАТРИОТ

    22 4 Отговор
    Факти:
    -създаден и приет от мнозинството на ГЕРБ закон за хазарта с 2 ставки 15% върху заложената сума и 20% върху изплатената печалба, целта е да се облагодетелства именно Божков и не вярвам че е сторено заради черните му очи.
    -предложение за единна ставка внесена от Кадиев - не се приема от НС
    -само дни след това предложение от Менда Стоянова което е прието и защитава интересите на Божков
    -в началото на 2020 рязко се сменя политиката на държавата относно частните лотарии и хазарта - предложение за одържавяване
    -в последствие предложението е прието нов закон за хазарта и Божков остава без бизнес
    Въпроси:
    -защо бяха всичките тези еквилибристики с този закон?
    - ако наистина управляващите за загрижени за редовно плащане на данъци от хазартния бизнес защо не приеха предложението на Кадиев?
    -какви са приходите в бюджета от одържавената лотария?
    -какъв е икономическия ефект от влизането в сила на закона за одържавяване на частните лотарии?
  • 63 Димитър

    20 12 Отговор

    До коментар #22 от "Кой е зад Пеевски":

    Явно, че още не си разбрал кой стой зад Дпс. А още на времето Костов каза две неща. Следите на А. Доган се губят в Кгб. И че проклятието на България е А. Доган. А сега зад Дпс и А. Доган стой цял руски екип, а Пеевски е поставеното им лице. От самото начало на прехода България се управлява от сиамските и кагабейски близнаци Бсп, Дс и Дпс. БОРИСОВ Е САМО ЕДИН СКРОМЕН ТЕХЕН УЧЕНИК.
  • 64 Дребен фабрикант

    13 21 Отговор
    Тaрикaтитe тук зaщo нe oткрeхнeтe първo тъпитe oвцe, кoитo пoдкрeпят милиaрдeрa Бoжкoв, чe e cвeкър cъc Cтeфaн Coфиянcки и цeлтa му e дa cвaли Бoриcoв oт влacт и дa нaзнaчи oтнoвo Coфиянcки зa прeмиeр нa Бългaрия?? Тoвa би билo дoбрe зa нac кaпитaлиcтитe, нo Coфиянcки нe e кoмуниcт кaтo Бoриcoв и щe ви рaзгoни фaмилиитe нa кoмуниcтитe caмo зa 3 мeceцa при пълнaтa влacт нa милиaдeрa Бoжкoв и пaк щe рипaтe 30-ттe прoтecтирaщи прeд пaрлaмeнтa!
  • 65 Мехмед

    12 1 Отговор
    "Човека взе парите, каза чакай малко..."се пееше в една песен
  • 66 АСЕН ИЛИЕВ

    18 13 Отговор
    СТРАНАТА, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА. НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ИМАТЕ ДЪРЖАВА. :)
  • 67 Уаууу

    6 3 Отговор
    Смислено!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Магелан

    13 15 Отговор
    Борисов е човек на американците и все още им е необходим ,защото знаят всичко какво става в България.Никога няма да допуснат Доган,Пеевски и всичките марионетки на руснаците да управляват България?

    Коментиран от #82

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 СЪСИПАХТЕ ГО ТОЗИ

    19 2 Отговор
    НАРОД. .ГАДОВЕ. .ЯДАТ БОКЛУЦИ ПЪЛНИ С ХИМИЯ. ..ПЪЛНО С БОЛЕСТИ. .ДАНЪЧНИ ПРОВЕРКИ С ПРИЧИНА. .БЕЗ ПРИЧИНА. .СТРЕС. .ГЛАД. .БЕЗРАБОТНИ. .ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. .ОТРИЦАТЕЛЕН ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО. .СЛУГИ НА ДЯВОЛА. .США. .ТОДОР КОЛЕВ БЕШЕ ПРАВ БОГ ДА ГО ПРОСТИ. .КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ? ТОЧНО НИКОГА
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Asdfg

    21 2 Отговор
    Гешев, гледам на снимката врата ти. Тази шия не е от туршия.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ФИНЦИ

    6 2 Отговор
    БОГ ДА ТЕ ПРИБЕРЕ
  • 77 Машинист05

    7 0 Отговор

    До коментар #73 от "bravo na koito e pisal statiata":

    Да бе Да!
    Фантастика! Това да не е някоѝ твоѝ роман?
  • 78 Каскета е разкит

    13 2 Отговор
    Той е на линия при всяка по голяма акция за да рзтвори чадъра навреме да не се намокри някой по висок от него.
  • 79 Гневен

    16 2 Отговор
    Добра статия,дава поле за размисъл. Но жалкото е това че в края на краищата и да свалят Борисов ще има ли дългочакваната демократична промяна в полза на народа ни?Ще станем ли най - сетне правова държава,в които правата са наистина в полза на натода? Дали както казва Гешев ще бъде направена ревизия на криминалното разграбване на държавата ни през всичките тези 30 години,и на виновните да се потърси сметка?Ще продължи ли мафиотското управление от доказали се криминални мафиотски структури които продължават да ограбват и нас и дуржавата ни? Как така някакви си тарикати станаха по един криминален начин милионери и милиардери за наша сметка? Ще спре ли най - сетне геноцита над един и половина милиона български граждани които умират в последните си години от глад,мизерия и липса на здравеопазване,защото управляващите се гаврят и ги убиват с гнусните 200 - 300 лв мизерни пенсии? България е бедна и няма пари защо ли,защото икономиката прави милиардери новите капиталисти
    и няма закони които да са в полза на народа ни ! ! ! Ако някой чрез бизнеса си е спичелил милиони или милиарди,защо половината не са в полза на държавата ни? Дали не трябва
    всички дейности от които се пичелят милиони и милиарди да са в полза на народа ни т.е. да бъдат отново държавни,а не в полза на управляващата мафия и на феодалите новобогаташи !
  • 80 Татяна

    6 24 Отговор
    Когато обиждат Борисов, това за "факти" не е проблем! "Фрогнюз" и Елена Гунчева са високо платени плювалници, но нали сме за "свободата на словото" - може!Жалки и смешни сте!

    Коментиран от #88

  • 81 някой

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Behemoth":

    Няма да стане....българите са страхливи,но за сметка на това са .....още по страхливи. Но , не е до страх, а до глад.Събитията през 97 се случиха,защото народа остана на улицата,ограбен и унизен.А и имаше ,,бъдеще,, ЕС и НАТО,без да знае какво е това.Имаше за какво да излезе на улицата.Сега няма,напротив, има какво да губи,колкото и да звучи невероятно,е точно така.
  • 82 ха ха ха ха ха

    24 5 Отговор

    До коментар #69 от "Магелан":

    Мегалан,Мегалан,че ДПС-то в частност Доган управляват България.Нали ДПС-то си направиха Герб за да може да останат в сянка и от там да дърпат конците. Истинската власт е скритатат власт,а не явната..Цялата върхушка на Герб са на каишка при Доган. Боирсов е само фигурант.Ако мислите,че нещо зависи от него ,или ,че той взима решенията...значи много сте заблудени.
  • 83 ????

    12 0 Отговор
    Вие не раждайте българите заможни деца, а че Доган ви е виновен. Днес една по БТВ била мъж... Кукувица. Лошото е, че не вземат да ви оставят без работа и без семейства, па тогава ще я шитам тая журналистка. Само луд разсъждава... Малцинствата раждат, в провинцията младежи неплатежоспособни, с 400 лева как се гледат деца ни казват... България и българите са на изчезване, след още едно поколение, а тия с парите всякъде отиват, а и са над 60,65,70
  • 84 Статистика

    11 16 Отговор
    В Бългaрия нeдoвoлнитe oт прaвитeлcтвoтo cтe oкoлo 50 чoвeкa, нo труднo ce cъбирaтe пoвeчe oт 30 души нa прoтecт прeд пaрлaмeнтa. Зa дa cвaлитe прaвитeлcтвoтo ви трябвaт oщe oкoлo 4 000 000 /чeтири милиoнa/ души пocтoяннo нa прoтecт и cлeд тoвa трябвa дa ce cъбeрeтe пoнe чeтири милиoнa и пoлoвинa нa избoритe, зa дa дoйдeтe нa влacт, нo нaли знaeтe, чe тoвa e нeвъзмoжнo и нямa кaк дe ce cлучи в cлeдвaщитe 150 гoдини??Нo e възмoжнo дa ce cъбeрeтe пoнe 40 чoвeкa прoтecтирaщи прeд пaрлaмeнтa в cлeдвaщитe 10 гoдини.Нищo личнo, aз имaм мaндрa зa cирeнe и ми e вce тaя кoй e нa влacт и кoлкo врeмe щe имa кaрaнтинa зaщoтo виe cтe глaдни и нe мoжeтe бeз хрaнa.Пocтaрaйтe ce пoнe мaлкo дa пoумнeeтe!

    Коментиран от #87

  • 85 потребител

    13 3 Отговор
    Мечтата за прокурорска република не е на Пеевски,който сиромашкия няма просто толкова багажец! Това е блянът(поне засега осъществен) на Доган да дърпа конците в държавата без да е под светлината на прожекторите.
  • 86 Ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "А бе":

    От акъл главата му на шамандура мяза.То и прякора си го е с ум изкарал.
  • 87 Статик

    15 3 Отговор

    До коментар #84 от "Статистика":

    Мандра имал.Че то Боко партизанина само на суджуци и кашкавал кара.От утре мандрите стават държавни и ще припкаш да се присламчиш към протеста ,но няма вече места.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Що лъжиш бре

    8 4 Отговор

    До коментар #16 от "НАРОДА МРАЗИ БОЙКО И ГЕРБ":

    Народа мрази бсп и затова не гласува за нея.......
  • 90 Бах - нацист

    15 8 Отговор
    Народът не желае , нито БСП нито ГЕРБ . Желае справедливост .
    Преди 30 г. КИТАЙ беше в каменната епоха , а сега е № 1 . България тогава бе на кръстопът , при положение , че беше високо развита индустриална държава за население от 9 - милиона . Управляващите тогава , решиха съдбата ни . Времето идва . Ще режа глави на всички от вида на борисов , божков и всякаква паплач по места и подобни . Защо всички ви е страх от тези народоубиици . Ние сме малка държава и направо е смешно , че няма виновни за всичко . Всичко се знае , от убийството на Луканов , до сестрите Белнейски . Прав е Слави Трифонов , няма такава ненормална държава !
  • 91 ГАДОВЕ. .ПРОДАЖНИЦИ

    11 5 Отговор
    ПРОДАЖНИЦИ. .УНИЩОЖИХА ТОЗИ НАРОД. .США И ДЖЕНДАРИТЕ ОТ ЕВРОПА СТОЯТ ЗАД ТЯХ. .
  • 92 pasi

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кой е зад Пеевски":

    Масоните и юдеите още от Гоцев, луканов и техните кукли на конци , ЧДС - чифутската държавна сигурност подчинена на американските масони и юдеи

    Коментиран от #93, #115

  • 93 100 %

    11 1 Отговор

    До коментар #92 от "pasi":

    В ДЕСЯТКАТА ТОЧНО. .МЕЖДУНАРОДНА МАФИЯ. .ПРАВИТЕЛСТВОТО СА КУКЛИ НА КОНЦИ
  • 94 АМЕРИКА И ЕВРЕИТЕ

    15 3 Отговор
    ЗАТОВА ИСКАТ РУСИЯ ДА ПАДНЕ. ..ЗАЩОТОТО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА И ТАМ ИМА МНОГО ДА СЕ КРАДЕ. .А КАПИТАЛИЗЪМ БЕЗ КРАЖБА ОТ ДРУГИ СЕ САМУНИЩОЖАВА. .США ПРАВИ ОБИРИ ЧРЕЗ ВОЙНИ. .СМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВА. .ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА НА ЦЯЛ СВЯТ С ЮДЕЙСКИ ФИЛМИ. .ГОЛИВУТ. .И НАЙ СЕКРЕТНОТО С ТЯХНИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИЙ. .ПИЙ ТОВА ЩЕ ОЗДРАВЕШ. .ПИЕШ СТАВА АЛЕРГИЯ. .ПИЙ ТОВА ЗА АЛЕРГИЯ. .ПАК СТАВА РАК. .НО УСПЯВАТ ЗАЩОТО КОНТРОЛИРАТ МЕДИИ И ПРАВИТЕЛСТВА

    Коментиран от #101, #114

  • 95 Аз съм българче

    8 3 Отговор
    Най-добре е танковете да дойдат(ако запалят и има дизел за това) .
  • 96 ГоЩо

    9 0 Отговор
    То убууу ще пребоядисат бардака,но персонала ще е старият и то най калпавият и безкрупулен ще остане!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ангел

    13 0 Отговор
    Дааааа, когато Костов казваше че ДПС са ПРОКЛЯТИЕТО на България, журналиститутките начело с мадам В, Тошо Тошев, една сюрия ДОНОСНИЦИ начело с ДОНОСНИКА арменец Кеворкян го оплюха и анатемосаха, сега, а за по досетливите и от много време стана ясно че ДПС са креатура на старата ДС и са организация от МАФИОТСКИ тип, капо ди тути разпределя порциите в държавата, ако Костов имаше такива сараии и беше купил ТЕЦ Варна за 4500 лева, щеше да има вой до небесата, но в кочината ни даже главния шопар се прави на ни чул, ни видял, може още много да се напише и каже, но не знам дали има смисъл, народа е разделен на 10 и всеки е капацитет, а това масово неглсуване е успех точно за такива партии като ДПС, те са овце и ги водят насила да гласуват защото ще разсърдят капото и ще им отреже порциите.
  • 99 ПАТРИОТ

    10 0 Отговор
    Ей навремето Янчо Таков син на председателя на народното събрание Пеко Таков беше осъден и лежа ефективно в затвора за незаконна търговия с кожуси внасяти от Турция.Сега се подмятат едни милиони наляво и дясно и всички правораздавателни органи са ни чули ни видели.По никакъв начин не толерирам системата преди 10-ти ноември, тя е с доста кусури и недостатъци но пък настоящата я превъзхожда в пъти по отношение на корупцията и то на най-високо ниво.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Б. М.

    0 4 Отговор

    До коментар #94 от "АМЕРИКА И ЕВРЕИТЕ":

    Мноооого си далеч от истината. Що не провериш колко техника и храни е пратил САЩ на СССР, за да се спасят от Германия и да ОСТАНАТ! А, и още нещо, провери дали какво прави Червената армия през август и септември 1941г. Мислиш, че се бие с Германската? :) Аха, само че е в Иран?!?!?!?!? Пък ти си вЕрвай на съветската пропаганда!
  • 102 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    В " ПАНОРАМА " ВИДЯХМЕ , ЧЕ БИБИ НАЙ- ПОСЛЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ОБРАЗЪТ " УМРЯЛА ЛИСИЦА " .ТОВА Е ТОЙ .
    ОБРАЗЪТ МУ ПРИЛЯГА - КОРОНАТА - ПОВЕЧЕ .
    БЕНОВСКА ПИТА , А ЗАЩО НЕ И АЗ :
    КОЙ , И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИСКА , И МОЖЕ ЛИ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ДРУГ .
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 pasi

    0 0 Отговор
    https://lupa.bg/news/skandalno-ese-specheli-konkurs-v-pamet-na-levski-prochetete-go_62828news.html

    Коментиран от #105

  • 105 ПАТРИОТ

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "pasi":

    Прочетох есето на десетокласника и съм меко казано впечатлен.Хлапето е успяло съвсем точно да пресъздаде настоящето ни и като душевност, и като държава, и като качество на политическата класа.Едно голямо БРАВО.
  • 106 Алеко КАН

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Кой е зад Пеевски":

    Зад Пеевски стои ДПС и Доган които са продукт на ДС , а тя на свой ред е продукт на Руската ДС /от нея е създадена 1979г/ и по късно КГБ - НО , ако имахме светнат народ неподатлив на руските маниполаций на историята , народ който ще защити турските си съграждани , а не мълчаливо да гледа как ДС/КГБ/ им сменя имената - ТО сега нашите турци НЯМАШЕ страхливо и малоумно да преизбират "своята" ДПС , и с това да превръщат България в най-корумпираната и бедна в Европа!

    Коментиран от #107, #110

  • 107 Алеко КАН

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "Алеко КАН":

    1879г
  • 108 Хаджиментов

    2 2 Отговор
    Иска ли ни се или не, ГЕРБ все още е ив близко бъдеще ще бъде, сериозен политически фактор. Дори да не спечели следващите избори те ще влияят сериозно на политическия живот и без тях може и да не е възможно формирането на правителство. Елиминирането им би означаво широка коелиция от пртньори с доста различни платформи и цели, която нянма да е особено стабилна или пък една въртележка от безкрайни избори, която ще хвърли държавата в хаос.
    Съмнявам се, че Пеевски ще стане Министър-Председател, най-малкото защото е антипатичен на болшинството от народа и ще избухне гражданска война ако се опитат да го направят. Най-много пак да се опитат да го вкарат в ДАНС или подобна организация, където ще има пълен достъп до архивите за да ги прочисти от опасните неща и да сложи ръка върху тези, които ще са му от полза за да изнудва и притиска неудобни политици и бизнесмени.
  • 109 Неутрален

    2 2 Отговор
    Примката започва много да се затяга и това се пишат тези глупости срещу Борисов.
  • 110 Хаджиментов

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "Алеко КАН":

    Правилно отбеляза, че ДПС е партия на бившата ДС. Те умишлено внасят напрежение между етническите турци (и някои цигани) и останалата част от българския народ за да си капсуловат твърд електорат на който могат винаги да разчитат. Дори само заради това тази партия трябва да се обяви за противоконституционна. Отделно, че във ВКС има заявление още от 1990г за обяването на ДПС за етническа и противоконституционна партия, което още отлежава.
  • 111 Анатема,Безродни и!

    2 0 Отговор
    Ако Каскетът удари мафията,свалям му каскет,ама май всичко ще излезе Пунтамара,както и Цацата я изкара.
  • 112 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Абориген БГ":

    Приятелю връзката на ДПС с ДС е доказана. ДС е свързано с КГБ (сега ФСБ). Доган е агент на ДС (съответно на ФСБ) това си пролича когато турците гръмнаха летящия Москвич Доган скочи срещу турците в защита на Русия. Схващаш ли картинката или в междуушното пространство имаш вакуум.
  • 113 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Абориген БГ":

    Изобщо не разбираш нещата.
    Колкото повече се засилват връзките на балканските държави с Русия, толкова повече се подкрепя Турция в апетитите и за ислямизиране и разкъсване на други държави на полуострова. Влиянието на СССР върху Югославия и НРБ беше главната причина САЩ и Западна Европа да подкрепят Турция и да я направят тази регионална сила, която е.
  • 114 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "АМЕРИКА И ЕВРЕИТЕ":

    А бе шматко поне преведи на български глупостите които са ти спуснали господарите ти. Явно рублите които ви дават са станали прекалено малко та вече наемат за тролове и толкова прости индивиди
  • 115 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "pasi":

    А бе пич Луканов беше руска подлога, ДС са пряко подчинени на ФСБ. За кви американци и юдей дрънкаш? Макар че може би за юдейте си прав в Московията юдейте са взели власта и техния човек управлява (освен Ротенберг никой не получава държавни поръчки за пътно строителство и не само пътно, златодобива също е собственост на еврей)