14 Юни, 2020 10:00 9 668 84

Особености на българския национален коронавирус

  • кирил ананиев-
  • дискотеки-
  • барове-
  • нощни клубове

При 15 заразени дневно затворихме държавата, при 100 отворихме дискотеките

Особености на българския национален коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пиша с дълбоко неудобство за унижението, на което подлагат и сам се подлага един възрастен човек, който може да бъде дори дядо на по-младите ми колеги. След няколко седмици министърът на здравеопазването ще навърши 65 години. От началото на корона-кризата у нас Кирил Ананиев се държи като късния Борис Елцин - обитаващ някакъв свой си свят, паралелно пресечен с този на населението, очакващо в тези тягостни дни най-вече адекватност от овластените.

Къде ти. Скоро след първоначалния шок през март стана ясно, че народ и управници ще се учат в движение на особеностите на българския национален коронавирус. НОЩ-ниците с брифингите, здравният министър и премиерът изнесоха безподобна по своя абсурд пиеса, в която завесата бе спусната преди края ѝ. Ананиев подписваше заповед след заповед, отменящи предишни заповеди, които отменяха още по-предишни.

Понякога замесените в съчиняването им се усещаха, че са сгафили - далеч съм от мисълта, че логическите им конструкции са дело на министър Ананиев. Така някои заповеди танцуваха само една нощ - триеха се и се бришеха срокове и пасажи - къде под натиска на някой бранш или гневна фейсбук-вълна, къде на внезапно отрезвяване. Докато премиерът, пораснал с две педи, обявяваше личната си победа от европейски и световен мащаб над коронавируса, началникът на щаба изпусна прословутото си "яко ще измрат", а Кирил Ананиев съвсем се обърка. В пиесата се появи и необходимият враг - олицетворението на злото доц. Мангъров, обвинен от призваните да ни избавят от комшара във всички земни грехове.

Какво се получи като проста аритметика. При петнадесет заразени дневно бяха затворени парковете, забраниха сядането на пейките, запушиха градовете с КПП-та, а шляенето извън къщи, включително ходенето на работа, стана строго непрепоръчително. Бизнесът изпадна в колапс, а Ангелкова оглави Министерството на нищото, защото туризмът просто изчезна. Реално държавата затвори. За сметка на това се появи мярката 60/40.

При 100 новозаболели дневно обаче, както сочи статистиката от последните дни, от утре отваряме дискотеките и баровете. Тяхното пускане първоначално беше обявено за 30 юни, но след като от бранша мигновено заплашиха с протест, още по-мигновено се оказа, че е станала "техническа грешка" и тези заведения отварят веднага. Знаете колко обича протестите нашият премиер и как приема всеки от тях като тежка лична обида. Както знаем, той обикновено строи, а останалите мрънкат. Можем да си представим, че Борисов е смутолевил пред бранша нещо от рода на "Бай Киро пак е изпушил, много му се насъбра на човека - не е първа младост", запазвайки ненащърбен непогрешимия си ореол.

Кирил Ананиев, разбира се, си е виновен сам за попадането в тази унизителна ситуация. За човек на неговите години е по-подходящо да разглежда оферти за почивка в Момин проход, Вонеща вода и Нареченски бани, вместо да се набутва в безпрецедентен по своята специфика сюжет, при това в битността си на министър-чуждо тяло в здравната система. Или просто да пече чушки на ламарина на вилата.

Тежката неадекватност на управляващите у нас отдавна не е забавна. Тя е и форма на гавра с населението, на което никой не е виновен, че излъчва такива управленци. Както на Кирил Ананиев никой не е виновен, че когато е трябвало да каже "не", е казал "да".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 146 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Спасов

    98 7 Отговор
    Вонеща вода ще му подхожда повече!

    Коментиран от #48

  • 3 До автора !

    143 6 Отговор
    ⭐⭐⭐⭐⭐ от мен ❗
    Факт е какво се случи при 15 заразени и какво се случва при над 80 на ден БЕЗ значение кой вярва или не вярва в съществуването на корона вирус.
  • 4 5388

    127 8 Отговор
    Ами хайде да се пенсионира вече, той не става и за слива, те министър го чучнали и то на болното ни здравеопазване.
  • 5 цццццц

    145 7 Отговор
    То само този да е неадекватен на рамо да си го носим! Ами Влади Диамантов, ами Карафурмов, ими арх. Захариевата, а бе май всичките!
  • 6 потребител

    150 8 Отговор
    Г-н Ганев,поздравявам Ви за точната статия!
  • 7 ХУ Ю

    133 6 Отговор
    ТАКЪВ СТРАХ ГИ ТРЕСЕ БАЦОВИТЕ ОРА ,НАСИРАТ СЕ КАТО СИ ПОМИСЛЯТ ,ЧЕ ТЪЛПАТА ЩЕ ГИ ПОМЕТЕ
  • 8 ежко

    54 16 Отговор
    "При 15 заразени дневно затворихме държавата, при 100 отворихме дискотеките"?!?Факт е, че когато отчитахме по 15 заразени, де факто те са били поне 150.Тогава тестове почти не се правеха.Сега се правят повече тестове и естествено ,че "изсветляват" повече заразени.От броя на тестовете и разпределението на заразените ,математиците /при достатъчно голяма извадка/могат да правят много по-добри прогнози и да извличат много по-правдоподобна информация.....А и информацията за способностите на вируса се увеличи значително, което предполага корекция във взимането на решенията.

    Коментиран от #21, #31, #59

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПЕТКА КАРТЕЧАРЯ

    93 7 Отговор
    ВСИЧКИ СА ПЪЛЕН ТА-ШАК ВЛАДКО МИЛИОНЕРЧЕТО,АНАНИЕВ КОВИДА,АНГЕЛКОВА БЕЗПЛАТНИЯ ЧАДЪР,ТЪ КЪ ПУ,ЗАХАРИЕВА АНГЛИЙСКАТА,ТЕМЕНИЖКА АТОМНАТА,ОНАА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ТИХАТА,ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ....

    Коментиран от #58

  • 11 От ГЕРБ

    89 4 Отговор
    Преди седмица заявиха че са победили вируса. И населението трябва да им бъде благодарно за свършената работа.
  • 12 Ммммммм

    42 5 Отговор
    Защо бе точно такъв министър на здравеубиването ни трябва пък и нали Бащицата ни се грижи за всеки един от нас така че какво само се оплакваме вместо да пеем хвалебствени оди за управляващите
  • 13 Ушанка

    15 70 Отговор
    Всеки със собствено мнение.В целия свят има тука няма.Не съм фен на Бойко ,ама матреала много лош,няма угодия

    Коментиран от #23

  • 14 Майна

    80 16 Отговор
    Този вирус е една голяма спекулация.Работя в Германия и то подчертавам с германци и те разбират, че това е така, само българите още коментират колко заболели имало, правителство го оставям настрана, там нещата са ясни....
  • 15 Загрижен

    75 8 Отговор
    С повече написано в статията съм съгласен, но с "Тя е и форма на гавра с населението, на което никой не е виновен, че излъчва такива управленци" няма как да го приема. Та кои си избраха престъпника от Банкя? Наивниците с телешките погледи, над половин милион администрация, ромите и т.н. И те са част от народа. Престъпник не се е избрал сам, авторе!!! Така че, какъвто е народът такъв е и управляващият "елит". Необразован, ниско интелигентен, но с големи претенции. Или както го беше казал един лаладжия - българите сме малък, но за сметка на това много просто народ...
  • 16 Лекар БГ

    60 4 Отговор
    Неадекватността е тежка във всички сфери на обществения живот.
    "Бай Киро"е счетоводител.Освен това,мнооооого ясно се видя,КОЙ взема решенията-Той ги взема,разпорежда,а Бай Киро,завалийката,подписва нЕкакви си"заповеди",съчинени от НОЩ и Свише.НИЩО не зависеше от бая ви Киро в цялата ситуация.И нищо медицинско нямаше в нея.Всичко си беше жива политика.
    Голямо благодаря на всички лекари,оказали се на истинската първа линия и спасили животи.Мангъров и "съчките",както и кой на кого щял да"пусне",това не ме радва.А това,което ме потресе,бяха онези достолепни директори на водещи болници,пророкуващи камери,чували,разревани майки и купчини трупове.
    Баце постигна своето,ще му дадат едни пари,вдигна си рейтингчето и е щастлив Спасител Национален.Това беше най-важното.

    Коментиран от #84

  • 17 333

    29 42 Отговор
    В началото никой не знаеше как ще се разпространява и колко ще е поразяващ вируса в България. В началото общия капацитет на PCR лабораториите беше под 400, сега е над 2500. В началото 15 заразени можеха да докарат експоненциално нарастване, сега могат да контролират над 100, за да не се претовари здравната система. Ако бяха изтървали ситуацията, щяхте да мрънкате, че не са взели мерки навреме.
    Не съм фен на управляащите, никога не съм гласувал за тях, никога няма да гласувам, и горещо ви призовавам да ги свалим на следващите избори, но когато става дума за човешки животи е нормално да се действа предпазливо, не да почнеш да действаш като почнат да измират много хора. Което се случи в някои държави.
    Имахме късмет, ако бяхме като Белгия, където гонят 900 на милион щяхме да имаме над 5000 починали, защото се забавиха с въвеждането на мерки, и после и мерките почнаха да дават резултат след повече от месец. И това въпреки импотентните управляващи, които се оср@ха с карантинирането на влизащите в страната. Освен управляващи има и медици, които често работят за под 1000лв. Лаборанти, които работиха денонощно, хора, които проследяваха заразени и контактни, за да може да имаме по 30 заразени, не по 300. Ако не се беше застудило времето, щяхме пак да имаме по 5 заразени.

    Коментиран от #24, #32, #36, #53

  • 18 Хаджиментов

    21 36 Отговор
    Авторът не отбелязва, че объркването беше на световно ниво. Както по отношение на информациите от различни учени, така и на позицията и действията на СЗО и на отделните правителства. В този смисъл ние следвахме "униформата".
    Това с 30-те и 100-те случая също е вярно, но е вярно, че вече има нова информация, трябва да се отчита тренда, икономическите последствия и т.н.
    Накратко, една популистка статийка.
  • 19 анонимин

    71 18 Отговор
    Аз не познавам заразен от вируса,нито мои познати познават такива хора.На празни приказки не вярвам.Всичко е за голямото крадене на пари,и само за това!Чета ви коментариите,и се чудя,има ли още хора които не са наясно че всички,които участват в управлението на държавата не са там от любов към народ и родина,а единствено и само заради лапачката във всичките и форми.Да не говорим че самата партия Гроб,е политически проект на мутрите от Сик.В момента Шофьорчето на Маджо е премиер,а Шофьорчето на Мето Илиянски е шеф на Вътрешното министерств0-какво падение и срам.

    Коментиран от #29, #33

  • 20 Porsche

    24 3 Отговор
    Добре казано
  • 21 Пешо

    34 4 Отговор

    До коментар #8 от "ежко":

    Прав си. Всичкото им мерене е пунта Мара, и а цялото им управление ...

    Коментиран от #64

  • 22 волен сидеров

    25 4 Отговор
    МАФИЯ
  • 23 goni

    43 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ушанка":

    Бате! А,ти отдека си сигурен че у целио Свет тоя вирус изтепа ората?!:) Други вируси нема Бате, да не говорим за бактерии!:) Я, не верувам у Световната коспирация, ама как се пръкна тоя цвер?!:) А! Да! Китайците зели да ядът прилепи, или обратното!:) Все тая!:) Че ни довърши тоя вирус Бате!:) Не можа СПИН! Не можа пичио, или свински грип!:) Не можа и Лудата крава!:) Бате! Дано да те не фаща тоя с Короната и да си умреш от естествена смърт!:) Тоест от глад!:) Да си жив и здрав!:)

    Коментиран от #68

  • 24 Браво

    25 6 Отговор

    До коментар #17 от "333":

    Евала за коментара!!! Имало още здраво мислещи хора!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Онзи

    10 7 Отговор
    Опасно е когато някой който нищо не разбира от
    инфекции взема отношение!!!????Най важното е
    навременното ограничаване на инфекциите !!!!???( впрочем земята още плоска ли е?)!

    Коментиран от #44

  • 27 Boris

    16 3 Отговор
    Отлична статия
  • 28 Тодор Живков

    37 3 Отговор
    Тук въобще не става дума за предпазване на населението. Няма значение дали и колко ще починат. Важното е Борисов да се хвали. Той така се хвали и за други неща. Магистралите - къде той ужким строи за вечно време, но то пропада на втория ден (булевардът във Варна), но за сметка на това 5 пъти по-скъпо. Същото за тръбата до Перник. Както виждаме хората мизерстват, а такива като Борисов взимат подкупи с милиони, псува и пуска цинизми. И това го прави за "близките" си хора в управлението. А представяте ли си какво говори за обикновения човек, но не пред камерите, а когато е в тоалетната или на софра със суджук и бира. Та така е и с този вирус. Добре, че се оказахме по-жилави.
  • 29 Хаджиментов

    14 23 Отговор

    До коментар #19 от "анонимин":

    Аз пък познавам. Цялото емейство се зарази и мъжа почина.
    Хайде малко по-кротко.
    Сигурно не си виждал и жив хипопотам, но това не значи, че не съществуват.
  • 30 Пилето

    18 2 Отговор
    Седи шопа и гледа жирафа.
    Гледа го, гледа го, глада го и накрая отсича:
    Е, па нема такова животно!
  • 31 Ами всичко

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "ежко":

    да ви затворят пак. Има ли правилен ход да каже Ганев. А че Ананиев не става за здравен министър е факт. Бойко се мъчи да го раздава лежерно като се вслушва в народната воля. Нали vox populi уж е vox Dei. Ами той се обърка горкичкия Бойко-много различни глас чета се чуват. Един иска едно, друг второ, трети не знам си кво. Те и заповедите като гласа народен. Сутрин една, на обяд друга, вечерта отменя ща първите две. Бойко чете коментарите във Факти и фейсбук и накъдето за духа вятърът. Бедни, ми Ананиев, този коронавирус и на теб разказа играта. Не е лесно да си министър на здравеопазването в пандемични времена. Нито по времето на Бойко, който слуша народа и тези от Европата... А пък на Бойко да не му е лесно... Не се угажда лесно на народ, така да знаете...
  • 32 Математик

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "333":

    Ти си 333-ят пореден промит мозък!

    Коментиран от #35

  • 33 Разбрахме го това, че

    10 9 Отговор

    До коментар #19 от "анонимин":

    не познаваш. Ами запознай се най-накрая. Стига си ни разказвал за мераците ти.
  • 34 Когато

    12 1 Отговор
    Прочета, коментар, че Кирил Ананиев е счетоводител? , препрочитам биографията му! Не, не е бил Счетоводител , дори материялни сметки, не е водил! Той, Ананиев, под заплаха за живота си не може да направи ГФО, на фирма, с дейност!

    Коментиран от #41

  • 35 Ти като си

    6 7 Отговор

    До коментар #32 от "Математик":

    математик да вземеш да обясниш на непромитите мозъци какво е "експоненциално нарастване". И каква е разликата между аритметична и геометрична прогресия. В контекста на заразяванията и смъртните случаи. Ама си математик колкото аз съм ядрен физик.
  • 36 Абсолютно точно

    8 25 Отговор

    До коментар #17 от "333":

    Статията е тип "искам да кажа нещо, ама не съм много сигурен"...
    В България се реагира адекватно. Аз живея в Белгия и по-неадекватно поведение нямаше никъде по света, абсолютен провал...измряха много хора, които реално можеше да бъдат спасени...
    В България, благодарение на мерките заразата се увеличи и неграмотници си помислиха, че няма вирус, било измама, Мангъров е велик и т.н...Добре, че не му се вързаха на тоя, че щеше да е по зле от тук щото тук поне здравеопазването работи криво ляво...

    Коментиран от #38, #70

  • 37 Чичо

    21 1 Отговор
    Някой да е чул, че този дядо всъщност е чичо на Влади Горанов? Тези не се отказват от нищо и не казват не...

    Коментиран от #42, #47

  • 38 ...”реално”,

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "Абсолютно точно":

    Ако ти е писано, да се удавиш, няма да се обесиш! Как реши кой може да живее, ако е износен, поради преклонна възраст, или има заболяване несъвместимо с живота!

    Коментиран от #52

  • 39 иврупеица

    20 4 Отговор
    Защо някой хора в тоя сайт си мислят,че някой министър взима еднолично решения,решенията се взимат единствено и само от простата и куха кратуна Боко- тиквуня и ако някой му противоречи на простотиите му подава оставка
  • 40 четящ

    11 4 Отговор
    мой човек, как искаш сега да затворят държавата след като се видя, че икономиката е пред колапс, а и от там държавния бюджет и всичко свързано с него и не на последно място се клатят краката и на правителството.. къде беше основната грешка на управлямащите - тя е че въведоха твърде рано сторгите мерки/ макар че се хвалят с това/ и сега при изгърмени патрони не им остава нищо друго освен да наблюдават как вируса си вилнее на свобода... затова не всичко, което е направено преждевременно може да бъде правилно, в случая е абсолутно неправилно, но вече е късно... затова не случайно ББ неведнъж заяви, че повече строги мерки и затваряне на градове и фирми няма да има! ами няма да има, ако има всичко ще рухне , което все още е останало.. така, че за всичко това трябна да си понесат отговорността ЩАБ-а и правителството, което пък издаваше заповедите...
  • 41 Порно

    13 2 Отговор

    До коментар #34 от "Когато":

    Икономист бюджетар е. Това не променя факта, че няма понятие от здравеопазване. А оферти за санаториум няма как да гледа , затворени са.
  • 42 Вярно ли?

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "Чичо":

    Това обяснява кариерата, на двамцата. От сой са, на АБФК, без съмнение
  • 43 За шест години,

    8 2 Отговор
    Магаре, да вържат, пред СУ, ще стане вишист, а Кирчо , шест години е бил в системата на здравеопазването, даваща парите! В УС на НЗК и председател на НЗОК. Ако той не знае каква е кухнята на медицината ни....
  • 44 goni

    17 0 Отговор

    До коментар #26 от "Онзи":

    Не! Планетата ни вече е октагон!:) Каквото и да означава това!:) Колкото до инфекциите тази не е първата, нито последната и изобщо не е най-опасната! Не знам кои и защо искат да сринат Световната икономика, но определено се справят отлично! Не съм превърженик на конспирациите, но тук нещата определено излизат извън контрол! Хубаво би било да има, ако не световно правителство, то поне някаква организация, която ни позволява по-добра координация. Здравната не само не върши работа, ами работи срещу хората! Абе, вярвам не вярвам, този път атаката е отвън! Не могат да ни ликвидират физически, но могат така да забавят икономиката че ние сами ще се ликвидираме! Мъск:" Няма да спирам производството! Отивам на конвеира. Да ме арестуват заедно с работниците!"
  • 45 За протокола,

    6 0 Отговор
    Първичен разпоредител, на планирани бюджетни разходи, какъвто е бил Ананиев, няма нищо общо с икономиката, със стопанска дейност! Втори подпис на платежно, за утвърдил превода !НО, че след училище, е бил в УС на големи фирми, ходвърждава, че е удобен, сговорчив и изпълнителен. За своя и на шефа изгода.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мими

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Чичо":

    По коя линия е това "чичо"?Майчина или бащина?
  • 48 то и

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Спасов":

    На морето край Варна няма да му е лошо,или ако иска планина-с. Торбалъжи
  • 49 ФАК Ю

    11 2 Отговор
    Бай Киро е на 64 а бай Бойко на 61 . Защо така правят , Ми те са прости бре , и изпълняват поръчки . Не гжи слушайте , не гледайте кога колко били заразени това е психовойна...Те са идиоти, казва ви го човек щастлив без маска и показващ среден пръст на идиотите Казва ви го човек който не иска подобни идиоти да му пазят здравето а да си гледат своите болни глави
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    господин ГАНЕВ прав сте
  • 51 pepi 52

    1 13 Отговор
    КАТО ТЕ ГЛЕДАМ МИЛЕНЕ СИГУРНО МНОГО ЗАВИЖДАШ НА БАЙ КИРО ЧЕ Е НА ТАКОВА МЯСТО И НА ТАКАВА ДЛЪЖНОСТ МАКАР И НА "ТОЛКОВА" ГОДИНИ, ЗАЩОТО АЗ СЪМ НА 68 ГОДИНИ ИМОГА ДА ТЕ ТУРЯ В ЗАДНИЯ СИ ДЖОБ , ЗЛОБАРИ СЪС ЗЛОБАРИ .
  • 52 Научно

    4 18 Отговор

    До коментар #38 от "...”реално”,":

    А ти що си мислиш, че хората ако не се бяха заразили нямаше да си живеят по още 15 години, макар и с 50 съпътстващи заболявания!? И от къде накъде някъв пелтек псевдо доцент ще ми казва - трябва всички да се заразим за да изградим имунитет, ами ако не изградим, както се и оказа по света!? Някъв смешник ще ми определя наклона и този на родителите ми!?

    Коментиран от #63

  • 53 Миризлив пор

    0 12 Отговор

    До коментар #17 от "333":

    Много си прав човече, много добър анализ но пропускаш нещо много важно. Това са политиците, в общи линии бяха наясно че ситуацията ще се развие по някакъв подобен начин НО им беше удобно да има популистки изказвания от страна на опозицията. Няма да се учудя, точно Мангъров да е депутатат от БСП.
  • 54 Мери

    4 5 Отговор
    Не може ли да се изричат истини без такава пошла грубост за санаториумните градчета и печените на ламарина чушки ? Независимо от възрастта, всеки министър с достойнство би трябвало да подаде оставка, когато премиерът непрекъснато променя заповедите му. Е ако ние българите и нашите журналисти биха разбрали тази разлика, нямаше да сме на този хал, господин все още млад журналист!
  • 55 Иво

    13 2 Отговор
    Триста заразени не значи триста болни, които да се хоспитализират. Доктор Мангъров много пъти е обяснявал , че много от заразените няма да имат никакви симптоми или ще изкарат болестта леко , без да има нужда от болнично лечение. Заразените трябва да се поставят в карантина.
    Отново се всява страх и някакъв апокалипсис
  • 56 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ТИ ПА КОЙ СИ - МИЛЕН ГАНЕВ ?????????!!!
  • 57 фен

    12 0 Отговор
    Защо Ананиев търпи да го правят на маймуна? Заради тлъстата заплата!

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ами ако е така

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "ежко":

    -а то е така, информацията не беше адекватна - защо изобщо бяха нужни панаирите с "генерала, Вожда и трети лица"?
  • 60 Защо ли

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "фен":

    "Винаги верни на Партията"! Наистина е достоен за съжаление - човек без достойнство. Беше добър финансист, и сигурно още е. Но на поста финансов министър е удобният човек, а министър на здравеопазването трябва да има... Интересното е, че в Министерския съвет на България са изключение хората, познаващи спецификата на ръководения от тях ресор - а на най-важните са най-некомпетентните /външни работи , отбрана .../
  • 61 гавра с населението

    11 0 Отговор
    Тежката неадекватност на управляващите
  • 62 Народа на Бг

    8 0 Отговор
    Тежката неадекватност на управляващите у нас отдавна не е забавна. Тя е и форма на Герберска Инфантилност, сбор от тъпанари начело с Вожда на Хунтата!
  • 63 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "Научно":

    Ти си за якото умиране.Само се чудя как се храниш с тази маска?

    Коментиран от #80

  • 64 ежко

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    Така е, но....Предвид обстоятелствата съм сигурен за няколко неща -Ананиев,Боко и ген.Годжи са знаели точно толкова за вируса, колкото е знаел и ....да кажем шофьора на Ананиев т.е. почти нищо.При такива обстоятелства не особенно интелигентни умове изпадат амок, паника, глуха защита.Нямат капацитет за анализ, нямат тестове и най-лошото -търсят акъл не от тези които имат разум,а от тези на които се доверяват -което е странно....Имаше една програма на двама българи, възпитаници на Оксфорд -беше добре направена, точно за работа при вирус, от който не се знае какво да очакваш.И какво направиха нашите?Отсвириха ги!Вместо да ги поканят за консултанти!Слабият мониторинг, типичните български неразбории и криенето на информация /доколко за защитени лекарите/ са си наши грешки -български.Действахме по папагалски - гледаме какво правят другите и повтаряме.Толкова можем.Ама това изобщо не ме учудва.На върхови менажерски позиции в България стоят хора които не могат да вземат елементарни менажерски решения, т.е. за чеп за зеле не стават.Който ги е назначил -да им бере греха.Добре,че ковид19 е сравбително "милостив" вирус.Ако беше нещо като чума -да ни е изтрил вече.

    Коментиран от #69

  • 65 Стефан

    11 2 Отговор
    Тази НАПАСТ наречена герб трябва да се измете и да се забрани със закон !
  • 66 Xasan

    2 0 Отговор
    TOI NA VONESHTA VODA SHTE OTIDE S OTKARADNATITE MILIONI AMA NIE KADE SHTE OTIDEM GLADNI MISHKI
  • 67 локомотива

    3 1 Отговор
    Слушай ДЯДО КИРЧО,земи се стегни с тези заповеди че утре тръгвам за Гърция и ака случайно докато съм там без да изкаш и въведеш карантина на връщане ще посоча твоя адрес и щи дойда на гости за 14 дена.
  • 68 333

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "goni":

    Бате, сигурен съм, че БайХ@й ще те кара да работиш дори да си на умиране, за да можеш да плащаш данъци, които да крадат, вместо да харчиш от неговите пари за обезщетения за безработица и мерки от сорта на 60/40. Нали винаги вика аз дадох ххх пари на ония, от бюджетните, той бюджета е негов, и в момета го боли сърцето, че трябва да дава пари на хората от неговите. Фондове пак ще има, защото в момента няма никакви ограничения, ама никой не иска да идва да харчи пари по нашето Черноморие. Сигурен съм, че шведите без ограничения прогнозират 7% спад на икономиката, вместо да расте или в най-лошия случай да остане на същото ниво. Нищо, че не взеха мерки и умря сума народ там. Сигурен съм, че БайХ@й махна всички ограничения за чужденци, за да може да идват и да харчат пари в хотелите на неговите хора по Черноморието, ама няма! Не щат да идват! Сигурен съм, че и моловете също са на негови хора, а те също бяха лошо ударени от мерките против разпространение на вируса.
    За мен не се притеснявай, аз от глад няма да умра. Благодаря за загрижеността все пак. Даже спестих някой лев по време на карантината, защото нямаше къде да харча.

    Коментиран от #82

  • 69 333

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "ежко":

    И някой астролог или гадател ли да питаме за тоя вирус? За тоя вирус Годжи знае точно толкова, колкото Мангъров.
    Никой в света не знае за тоя вирус. Не се знае придобива ли се траен имунитет, не се знае каква е смъртността от вируса все още. Не се знае колко хора са с трайни последствия от тоя вирус. Знае се, че при предния SARS смъртността беше двуцифрен процент. Тоя е значително по-безопасен, но със сигурност е доста по-опасен от сезония грип.

    Коментиран от #72, #75, #78

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 От манипулацията

    1 0 Отговор
    Моят коментар е ,че няма да коментирам .
  • 72 един

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "333":

    В голяма грешка си приятел. Много хора са наясно с този вирус, но целата не е да те излекуват, а да те настъпят още малко.
  • 73 Истината

    1 1 Отговор
    Карантината "отпада" от икономически съображения. Няма данни вирусът да е подтиснат. Когато започне истинското слънчево време ще видим. Хората трябва да разберат че въпреки че няма да има официални ограничения, те трябва да продължат да спазват мерките а не да се събират на тълпи, или да ходят на работа с температура.

    Коментиран от #76

  • 74 корупцията

    2 0 Отговор
    превзела съм прокуратура,съдебна власт,мвр,институции,агенциии и цялата държава! оттеглям се в заслужена почивка,а вие си пишете!на улицата няма протестиращи и съм спокойна.
  • 75 бузю

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "333":

    не знаеш ти ! Мангъров го каза - с карантина или без , докато народа не придобие имунитет , все ще е така. И реалността го доказва.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ежко

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "333":

    Намери в нета програмата на двамата оксфордски българи и я прочети.После сравни прочетеното с това как действахме ние.....
    Защитата приключи!:)
  • 79 Бойковщина

    2 0 Отговор
    И все пак Ананиев е с пъти по-адекватен от началника си. Народа трябва да разбере, че е време да гласува масово, колкото и да му е втръснало от бойкотията, така че купения, корпоративния и какъв ли не герберески вот да не може да мине. В името на децата си! Защото как по света да ни уважават, като го гледат тоя палячо, който сме избрали за управленец. Да, винаги може да се каже "я виж, щатите и Англия" и те са с палячовци, но могат да си го позволят.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Фаро

    2 0 Отговор
    Малкото пони вятъра гони.Те така и с тоя вирус и с тия политици гоним вятъра и си мислим,че държим вируса, ама за макарите
  • 82 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "333":

    Бате! Милиардер че станеш! Нема да има къде да харчиш! Оти, нема да има кой да произвежда! Крие се бате у миша дупка и си брои парите! Това че ти остане!:)
  • 83 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Квото им кажат сзо гущерите и евреите това правят... Много пари са им дали и сега тия продажници ще ни уморят.... Ананиев вашата дето сте я намислил няма да стане.... Днес си министър, утре си в затвора..... Кой си ти че ще решаваш кога да мра и кога не.... Спрете да заразявате хората с еврейските тестове.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.