Last news in Fakti

17 Септември, 2012 11:23 1 180 3

Соломон Паси: Сигурността ни още е под заплаха

  • соломон паси-
  • румен петков-
  • сигурност-
  • заплаха-
  • браян дженкинс
Соломон Паси: Сигурността ни още е под заплаха - 1
Снимка:в. Стандарт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Още сме под заплаха и ще бъдем винаги, докато има световен тероризъм”. Това каза в „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси.

Вчера в София се проведе конференция с международни експерти по сигурността, които обсъждаха атентатът на летището в Бургас. Според тях, той е бил организиран много професионално от мощна терористична организация, по-вероятно е зад атаката да стои Хизбула отколкото Ал Кайда.

„Няма държава, която да е застрахована от терористичен акт. Характерът на престъпността претърпява генерална промяна, особено в сферата на тероризма нещата са много адаптивни”, допълни бившият вътрешен министър Румен Петков.

Той коментира, че преди години израелските туристи са били „обслужвани по по-специфичен начин точно по тази причина, че са обект на системна агресия”.

Неотдавна депутатът от БСП Корнелия Нинова оповести информация от доклада за национална сигурност на Министерския съвет, според който сме били предупредени за възможен терористичен акт.
  „Застраховка няма, но все пак не сме погледнали достатъчно сериозно на предупрежденията”, подчерта Петков.

Според експертите, атентатът е бил организиран много професионално от мощна терористична организация. Терористът-камикадзе не е действал сам при атаката в Бургас, убедени са експертите от "Международния институт за сигурност и сътрудничество". Според експертите, атентатът косвено е целял да разклати Израел като го подхлъзне към военни действия, стана ясно по време на конференцията вчера.

Браян Дженкинс, съветник по въпросите за политическото насилие и тероризма заяви, че не изключва Ал Кайда като възможност, да е  свързана с идеята за джихад, но те са на второ място.  Има индикации че това са повече от един човек, но кои са те, е нещо, което засега не знаем, каза Дженкинс. 

Той допълни: „Нашите посолства в много страни са се превърнали във виртуални крепости. Дипломатите ни там са наясно, че са в риск. Но ние знаем, че отговорът на атаките не е да се изгради стена с бодлива тел. Ние просто няма да позволим да ни провокират, за да си изпуснем нервите”, коментира още той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде бе !

    0 0 Отговор
    Бреййй, а ние търсим ТЕРОРИСТИТЕ ?
    МИ ЕТО ГИ ВЕ !?
    ПОЛИЦИЯЯЯЯЯЯЯЯ.... КЪДЕ СТЕЕЕЕЕЕ...

    СПОЛончо...мамин ! ДОКАТО ИМА ТЕРМИТИ КАТО ТЕБ (разбирай йезуити) ВСЕ ЩЕ СМЕ В ОПАСТНОСТ.... И СИГУРНОСТТА НА >>>КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА... ВСЕ ЩЕ Е В ОПАСТНОСТ !

    А ти давай, действай си там....кютай си демоклевия меч ! Един ден в ада ще го гледаш как виси СТРАШНО над пъклената ти кратуна ! ...и не друг АМИ ТОЧНО САТАНАТА ЩЕ ТИ ГО ПУСКА ВСЯКА ЗАРАН и ПРИВЕЧЕР... по няколко пъти ! Та да ти намества ууууууууубавичко извергските ти намерения !
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    В опитите си да наложи Новия Световен Ред еврейското командване ще направи още няколко атентата за да ни метне още кал в очите,,,,, а тези от снимката горе трябва да увиснат на бесилки на Жълтите павета и да стоят там докато ги изкълват гарваните,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    Соломон Паси не е напълно българин. В жилите му тече нещо като гръцка кръв, и с това е ненадежден за изсраел, затова ние като най верния изсраелоамерикански съюзник, можем лакейски да го застреляме. Шалом братя в ада.