Last news in Fakti

21 Юни, 2020 16:00 44 952 158

Със САЩ е свършено, наред е Европа

  • сащ-
  • социалистическа революция

На 25 май, след смъртта на наркозависимия рецидивист Джордж Флойд, започна бунт на афро-американците, антифашистите и плебса. Самата революция ще започне по-късно, може би тази есен

Със САЩ е свършено, наред е Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Със САЩ вече е свършено, сега наред е Европа, пише украинското издание “Главред“ в материал, представен без редакторска намеса от "Фокус".

Ако наричате нещата с истинските им имена, трябва да признаете, че в Америка започва социалистическата революция. На 25 май, след смъртта на наркозависимия рецидивист Джордж Флойд, започна бунт на афро-американците, антифашистите и плебса. Самата революция ще започне по-късно, може би тази есен.

Прави впечатление, че протестиращият плебс се подкрепя, както морално, така и финансово, от големи корпорации и банки. Причината за това е, че всички големи корпорации и банки отдавна са се сраснали с държавата и перспективата за преминаване към социализъм не само не е страшна, а напротив, доста щастлива, тъй като най-накрая ще консолидират монополния си статус и ще го освободят от всякаква конкуренция и заплахи от частен бизнес.

Малкият и среден бизнес, който всъщност е основният стълб на капитализма, бързо изчезва. След епидемията повече от 50% от малкия и средния бизнес няма да се съвземе. Тези хора ще се превърнат в плебс. Постепенно в Америка най-накрая ще се формира социалната структура на социализма. т.е. преходът към социализъм с такава структура ще бъде практически неизбежен. Всъщност той вече е в разгара си. Бърни Сандърс, който почти стана кандидат на демократите за президент всъщност вече предложи на американците да започнат прехода към социализъм.
Но Байдън не е по-добър. Той произведе контролен изстрел в главата на белите, казвайки, че обвиняването на белите в расизъм е неговата официална програма.

Всъщност чернокожите в САЩ бяха превърнати в пролетариат, според теорията на Маркс, т.е. историческа класа, чиято мисия е да унищожи капитализма.

И така, старият Маркс ли излиза пак на дневен ред? В крайна сметка той твърди, че капитализмът неизбежно ще се превърне в социализъм и този процес ще започне в най-богатата и развита капиталистическа страна в света. В САЩ!

Може би Маркс е бил прав по принцип, но теорията му за диктатурата на работническата класа е твърде екзотична и не е приложима за съвременния капитализъм, където работниците приличат повече на "бели якички".

Според мен по-разумно обяснение за историческия провал на капитализма дава известният икономист Й. Шумпетер.

По-специално той пише, че капитализмът води до появата на големи корпорации, които заплашват съществуването на частна инициатива, която е неразделна част от самата капиталистическа система. Самите големи акционерни корпорации всъщност унищожават класа на частните собственици, защото нито мениджърите, нито акционерите са истински собственици на предприятието. Тоест основният признак на капитализма - частната собственост върху средствата за производство - изчезва!

Изчезването на средната класа, която "защитава" капитализма, води до формирането на атмосфера на социално напрежение и появата на "радикални интелектуалци". Това от своя страна поставя основата на потенциалните конфликти, които могат да бъдат разрешени или чрез революционни въстания, или чрез постоянни отстъпки от капитализма.

„Капитализмът неизбежно ще се разложи“, обобщава Шумпетер, „и се трансформира в социалистическа организация на обществото.“

Изглежда, че този процес на разлагане на капитализма, както го описа Шумпетер, протича в Америка през последните 50 години и сега присъстваме на неговата последна революционна фаза.

Справка: Последните анкети показват, че 58% от студентите в Америка подкрепят актове за грабеж и повреждане на частната собственост. И това е краят на играта! Бисмарк каза, че Германия е създадена от учител по немски език. Ако перифразираме железния канцлер, можем да кажем, че левите професори най-накрая довършиха Америка. Америка вече свършена. На дневен ред са Франция, Италия, Англия и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 190 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радев

    199 174 Отговор
    Пълни глупости!

    Коментиран от #24, #93, #117, #126

  • 2 При нас вече е комунизам поне в Парламен

    284 42 Отговор
    Докато се разложи капитализма в САЩ, в България ще управлява ,
    Хунтата на европейските субсидии.
  • 3 Йордан

    140 87 Отговор
    Това са брътвежи на ПоТРОШЕНКО и неговата група. След като от Щатите,не можаха да го опазят,след него и потоп.
  • 4 Миро

    174 13 Отговор
    В Европа нещата също не са цветя и рози но е доста по различно. Различни закони социални системи здравеопазване образование... Ще има доста събития иначе като цяло които предстоят.
  • 5 гост

    110 60 Отговор
    Ехаа и след това световен социализъм,само на Русия не пише кога ще е редът.

    Коментиран от #82

  • 6 Имахме социализъм и беше гот!

    233 29 Отговор
    Ама при новото завръщане, гледам че търтеите ще продължават да лежат на гърба ми, и да се размножават безконтролно! А пита ли ме някой колко мога да нося!

    Коментиран от #11, #98

  • 7 Сойка Присмехулка

    152 48 Отговор
    Някога, когато бяхме младежи, ни учеха че с капитализЪма е свършено. Той бил толкова загнил, че било въпрос на година-две падал. Още го чакаме.

    Коментиран от #110

  • 8 Последния Софиянец

    176 19 Отговор
    Ако с Америка е свършено то и с измислената държава Украйна е свършено.При нарастващо население и намаляващи ресурси има само два изхода.Или Китайския модел да стане световен.Или пандемия и война да редуцира населението.

    Коментиран от #91

  • 9 Циганин

    56 57 Отговор
    Глупусти, ще приемат това срещу което са се борили повече от сто години. Някой хора все търсят под вола теле и вещаят бури в търсене на гласност. И какво е това плебс бай дъ уей?

    Коментиран от #15

  • 10 Лелее

    284 9 Отговор
    Тихичко ще го прошепна :
    Аз съм БЯЛ, хетеросексуален , нормален ...
    Знам че това е лошо, че трябва да го крия за да не “дискриминирам “ нягого ...
    Ако трябва повече никога няма да ям бисквити “ негърче “ ?Или по - добре направо да лягам да ме згази влак , да не преча на ч.....е ???
    Хайде изтрийте лошият БЯЛ човек ...

    Коментиран от #26

  • 11 Последния Софиянец

    135 14 Отговор

    До коментар #6 от "Имахме социализъм и беше гот!":

    У нас ГЕРБ вече са готови.Пълно срастване на държава и бизнес.Последните мохикани ни довършват.Ще останат само ратаи на дажби като в Китай.

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Behemoth

    80 18 Отговор
    Тия украинци след Чернобил направо я карат през просото...
  • 14 GG1989

    86 8 Отговор
    Маркс казва, че ще падне частната собственост.

    Ама не казва, че държавата си има пазванти с автомати, които пак ще я направят частна, когато им скимне.
  • 15 Гаргамел

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Циганин":

    Плебеи
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 цитат

    58 6 Отговор

    До коментар #19 от "Йордан":

    Бог създаде хората а Колт ги направи равни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ти си гледай там

    12 20 Отговор

    До коментар #1 от "радев":

    Дрон играчката и не се замесвай!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Демокрацията е лъжа!

    25 19 Отговор

    До коментар #10 от "Лелее":

    Влакът те е Згазил отдавна, ама още не си го осъзнал и караш на вегетативна нервна система!
  • 27 ТОДОР СТОЯНОВ

    51 9 Отговор
    ЯСНООО...ОЩЕ 50 НОВИ ДЪРЖАВИ ЩЕ ИМА+НОВИ СЪЮЗИ!МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИМ СЛАВЯНСКИ СЪЮЗ ПРИМЕРНО, ЯСНО Е КОИ СТРАНИ ЩЕ ЧЛЕНУВАН В НЕГО!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бай Дончо

    25 5 Отговор
    Твърде пресилено, иска им се ама няма да го бъде
  • 31 Рано или късно

    58 6 Отговор
    След епидемията повече от 50% от малкия и средния бизнес няма да се съвземе. Тези хора ще се превърнат в плебс. Не знам какво значение е вложено на думата "плебс" в статията, в днешно враме е "прост народ“, „необразовано мнозинство“, по-старо значение "занаятчии" и "земеделци" демек средна класа нещо между "роби и граждани" Обърква ме това че не мога да преценя какво значение е вложено в статията. Според последните значения как ще ти се отнемат знанията? Че ще има нов икономически строй рано или късно ще го има но кое първо ще се разпадне либералният капитализъм, глобализацията или геополитическите съюзи.

    Коментиран от #61, #111

  • 32 марони

    41 69 Отговор
    Това е една от най-абсурдните статий!Каква соц.революция бълнувате,и то в меката на капитализма,САЩ!Социализъм,значи разхищение на пари,неефективност,субсидий и т.н.!Само капитала може да създава богатстство материални удобства и качество!Идеите и смелостта на частните компании движат света напред!Социализма-комунизма са възможни само в мравуняка!Така ще е още 1000 години!

    Коментиран от #143

  • 33 Бойко -българската Чичолина

    34 51 Отговор
    В Китай, Венецуела, Сомалия, Русия, Украйна,бачкат за купа ориз на месец,или 4долара в кеш

    Коментиран от #94

  • 34 Нейчо Нереза

    92 3 Отговор
    Статията не е никак лоша и има много истини в нея. Умира капитализмът на дребните предприемачи. Те са изтикани в някой сфери в областта на услугите, търговията, но и там нямат шанс. Бъдещето им е да се пролетаризират и лумпенизират. Капитализмът е вече на големите корпорации и монополи. Това не е социализъм, но е силно ограничаване възможностите на хора със способности да правят бизнес самостоятелно. Голямата част от тях ще трябва да работят в корпорациите на заплата, а не за себе си. Преди два века подобна е съдбата на дребните собственици в земеделието. Сега в туризма, услугите и там където е останал дребен бизнес. Лошо ли е това или хубаво и до какво ще доведе, който е жив, ще види.

    Коментиран от #36, #41, #133, #134, #135

  • 35 Хасан

    42 4 Отговор
    Ами демокрацията е трудно нещо и всеки управляващ би искал да бъде пожизнен соц.диктатор ...същото и за пазарната икономика ..всяка фирма не би искала конкуренция и да бъде монополист ..
  • 36 Хасан

    49 2 Отговор

    До коментар #34 от "Нейчо Нереза":

    Прав си ..в Истанбул кварталната бакалия работи сутрин от 5 вечер до 24 за да се конкурира с супермаркетите
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дано, ама надали!

    65 19 Отговор
    Обещанието за социализъм да не се превърне в подобие на обещанието за демокрация? Пак да го ядат народите!? Иначе е факт, че средната капиталистическа класа трябва да бъде премахната!!! Кои са средната капиталистическа класа : мутри хотелиери, мутри кръчмари, мутри търговци, мутри погребални агенти, мутри лихвари, мутри строители, мутри чорбаджии на болници, диагностични центрове, спортни зали, молове и прочие. Такава средна класа НЕ Е НУЖНА, ЗАЩОТО Е ВРЕДНА!!! ТЕЗИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ!!! Средна класа трябва да бъдат само и единствено лекари, учители, инженери, работници със специалност. Нужда от бизнесмени НЯМАМЕ, особено от пр0сти дебииилни мутри!!!!
  • 41 Фридрих Ницше

    20 2 Отговор

    До коментар #34 от "Нейчо Нереза":

    По голяма глобализациа и пълно унищожаване на средната класа? Или света да се раздели на юберменши и ундерменши? То сега е така,малко хора имат много и много хора малко а ти предлагаш, малко хора да имат всичко а другите нищо.
  • 42 Мунчо

    60 7 Отговор
    Скритата цел на случващото се е - Депопулацията. Капитализмът доведе до бурен растеж на населението. Приближаваме 9-те критични милиарда, когато вече нищо не може да спре неуправляемия хаос и необратимото замърсяване на Земята. Сега глобалните кукловоди все още могат да насочват хаоса. Първо изтикаха напред... Грета Тумберг. След това пуснаха вируса да си върши работата и създадоха условие за бунтове с карантината и скапване на икономиката... Ще има и други гнусни творения... И така до разруха на сегашния свят, до идването на Новия свят (но това няма да е социализъм). А нещо в което някои ще измират(повечето), а други ще подготвят свят за поколенията си - с чиста вода, въздух, храна, красива природа... но само за тях. А тези които ще им пречим - ще измираме!

    Коментиран от #45

  • 43 Смях

    47 2 Отговор
    Капитализъм, демокрация, социализъм, комунизъм и прочие измишльотини, а си е същата монархия от 5 хиляди години ,) Просто ни успаха докато си настроят изтребители и бомби... сега са недосегаеми. Всичките богатства са наследство и се измислят разни глупости като Джеф Безос едва ли не бил сирак и прочие , Путин и той виждаш ли дошъл от бедно семейство...който и да питаш все бил бездомник после билионер
  • 44 Хаджиментов

    29 13 Отговор
    Глупава и безсмислена статия. Авторът нито познава Маркс, нито е наясно какво се случва в Америка.

    Коментиран от #85

  • 45 Абсолютно

    49 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мунчо":

    а също и да не забравяме процесите на тотално опростачване ,и докарване на масите до задоволяване единствено на първични нужди,без каквито и да било съпротивлителни сили.Процесите си текат отдавна,за това е всичкото това мешане на народи и унищожаване на култури и ценности, които да ги обидиняват и дават чувство за принадлежност.
  • 46 Сандо

    7 5 Отговор
    А,не така!Първо ще си признаете за всички далавери с демократите,после ще си платите,щото Тръмп не обича да остава капо,и след това четете каквито книжки си искате,даже и указанията на Рижавия как да забогатеете.
  • 47 Гестапото

    23 4 Отговор
    Америка ще стане социалистическа когато Украйна победи Русия. Там мисленето на хората, на всички нива е капиталистическо. До разширяване на социалните придобивки се прибягва само преди избори.
  • 48 Матей

    15 5 Отговор
    Така виждат нещата украинските фашисти,в тяхното криво огледало.САЩ,негрите и социализъм,корпорации и банки одобрявали,насърчавали и финансирали безумните им изстъпления.Механизмите на тези явления са от друго естество и главният е борбата между демократи и републиканци.Опитаха да свалят Тръмп чрез парламентарни хватки,не успяха,то систематично разваля всичко,което са натворили досега,цялата концепция за развитие на щатите,пък и на целия свят.Титаничен сблъсък,колосални интереси,всичко е на карта,ва банк,и един майдан ,дори гражданска война няма да е предел.А Европа се прихваща от щатския вирус,нали е в пълна зависимост и пряко общение,и тук има условия за същите безчинства и хаос.
  • 49 Вейдър

    9 2 Отговор
    Тъмната страна има НЕПОДОЗИРАНИ СИЛИ!
  • 50 kkk

    15 4 Отговор
    Започнал бил бунт на разните видове паплач- туй само пропаднал усраинец може да го измисли...
    Да, бунтове има ама ги започнаха Демократите и докато си плащат ще продължават бунтовете и убийствата на сажди, а като нищо и "напълно случайно" някой високо поставен републиканец ще бъде линчуван от тълпата...
  • 51 Госあ

    6 8 Отговор
    Аха именно,именно. Само че плебса е дребния търгаш,а ако държавата не му помага, щеше да е смазан от корпорациите отдавна и да си живеем живота, а бизнесменчетата щяха да са метачи,портиери или в най добрият случай счетоводители. Това е националсоциализма бе списван,какви протести срещу фашизма в същото време.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Тази мечта

    4 13 Отговор

    До коментар #25 от "Доналд Тръмп":

    Ако се рревърне в реалност,първо ще изчезне Русия,после Полша,Сърбия, България ....и всички славянски държави!И една тогава черния континент ще се пренасели!Евентуално!
  • 54 Браво,

    30 6 Отговор

    До коментар #19 от "Йордан":

    Дони трябва да депортира афро-африканците и неолибералните влечугести джендъри на топло в...Либерия,Африка.И без това е американска.
    Там те ще се върнат при корените си на топло и да се бунтуват безопасно,далече от белите,нормални хора.
  • 55 Ам чи

    14 7 Отговор
    ние по принцип сме си комунисти. При нас комунизма ще се завърне без проблем. Видя се ,че ние пък най малко ставаме за капитализъм.
  • 56 да,бе

    5 11 Отговор
    Точно, наркозависим, рецидивист!!!Автора пропуска,че е убит същият този от полицай което е абсолютно незаконно,и не знам кое е причината!!!???Може и да не знае,ама пък нали журналист,май послъгва!Е ,беззаконието поражда това!!!

    Коментиран от #58, #59, #74

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Митев

    20 1 Отговор
    Щом на анархията и казват социализъм,няма какво повече да коментирам индийците имат една теория за златния среден път може би там е истината......
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Има основание

    18 1 Отговор
    Статията не е лишена от основания,особено ако се проследи развитието на всички революции. Хората с пари,особено от един етнос,винаги са ги спонсорирали. Интересно защо американските милиардери така щедро са спонсорирали руските революции от 1917г.? За свръхбогатия конкурент и заплаха винаги е била средната класа. Империализмът,ако иронизираме Ленин е навечерие на социалистическа революция. Навечерие защото от свръхконцентрацията на производството, собствеността и капиталите,до държавния монопол крачката е само една и тя приключва когато монополът стане,Той и държавата едновременно. Свръхбогатите винаги са давали парите ,а пушечното месо винаги е от лумпените. Типичният пролетариат повечето пъти е водил преговори,вдигал е стачки и много малка част от него е участвала в революции. Пък и колко пролетариат е имало в Русия през 1917г.? Сега социалните инженери отписаха пролетариата на САЩ,защото по същество той на последните избори гласувА за Тръмп. Те тия културните марксисти се отказаха от пролетариата още когато Хитлер ги подгони и те избягаха в САЩ. Новите революционни сили в САЩ днес са расовите и етническите малцинства,всички видове сексуални девианти и мигрантите. Маята се забърква от бели изклесавци от богати семейства учещи в университетите на Бръшляновата лига,където културният марксизъм е пуснал корени още от средата на 40-те години на 20-ти век..

    Коментиран от #67, #70, #95, #131

  • 63 дедо

    14 12 Отговор
    След капитализма идва сатанизма (финансиран от банките). Смрадливият пияница Маркс леко се е объркал...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 123

    7 4 Отговор
    4етох докъм "малкия и среден бизнес са стълб на капитализма" ...след тази нагла ,безумна ,умопомра4ително неадекватна лъжа спрях да 4ета ...Щеше да бъде смешно ,ако не беше тъжно...
  • 66 Мартин Лутър Кинг

    24 4 Отговор
    Тоя пък имал една мечта: Всичко в САЩ що е бело да стане черно. Добре ама кой ще бачка за да изхрани всичките маймуняци дето слезнаха от дърветата и си помислиха че щом са на два крака вече са човеци. Нека имат търпение, след неколко стотин милиона години еволюция и те ще станат хора, и ще започнат да правят изобретения като нас.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Аk47

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Отец нафарфории":

    Те укрнците голям го вадат бре!Хем брат си не обичат,хем на янките в устните плюят.Накрая да няма подялба като на български земи след война;малко на Румъния, малко на Мулдова повечко на рашките. Хах! Пък и Маркс не е бил нищо повече от без делник и нехранимайко.Тнр свободен свят на САЩ насажда само конфликти (етнически, религиозни и икономически, нищо чудно те да са зад вируса). При критичните им отношения с чайниците.Та мисълта ми беше че,много ги разбират братята укрнци същите кат наще помаци и макета.
  • 69 Балъка BG

    6 10 Отговор
    Маркс е велик , омразата от соца идва от изчанчените му последователи като Ленин и др. Маркс ще се окаже и предсказател!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 KaraПуткова

    23 3 Отговор
    В БГ територията е на власт Мутро плутокрацията създадена от пологите комунисти предали предали през 1989г. НРБългария на Западните корпораций.От тогава до сега България се е стопила с над 3 милиона души без да броиме неродените в този черен за страната период.Наскачахме се,наиграхме се и на капитализъм през тези 30г.
  • 72 ура

    1 2 Отговор
    Мого добре
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Безредици

    30 2 Отговор
    Трудно е в САЩ, но не е свършено. Белите ще се обединят около Тръмп, защото им е дошло до гуша от претенциите на цветнокожите. Последните отдавна имат всички права и възможности да се изучат, да постигнат много, дори да станат президенти. Проблемът е, че повечето от тях не искат. Нужни са усилия. Предпочитат да са на помощи и така живеят, като някои дори се хвалят, че са трето поколение безработни. В това време белите работят, на две или три места, за да осигурят на децата си добър живот. Е, как да няма сблъсък и колко може да продължи търпимостта?

    Коментиран от #83

  • 76 Гаргабет

    12 5 Отговор
    Комунизма се завръща,но не си представяйте българския вариант.Този комунизъм се налага от богатите,които искат да инвестират на сигурно а какво по-сигурно от това бедните да са щастливи и да бачкат като луди.Тази форма на комунизъм е по-добра от предходните неуспешни поради факта,че съзнанието на хората все още е на ниско ниво и не е готово за истински комунизъм,какъвто е при пчелите и мравките

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дедовия

    3 5 Отговор

    До коментар #76 от "Гаргабет":

    Гаргабете, а бе ти прочете ли каква глупост си написал?
  • 80 123

    7 1 Отговор
    Добри украински сънища, като се събудят реалноста е друга и всичко си остава в сънищата им.
  • 81 петър

    5 1 Отговор
    ГЛУПОСТИ,от кого?-ОТ НЯКАКВО УКРАИНСКО ИЗДАНИЕ "ГЛАВРЕД"
    В пресата,от тея журналя -разбирковци ,90% е ФЕК..Е за фейка ще вземе някой лев,нали трябва да се прехранва някакси.
  • 82 Гост номер 2

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Вие, кара вара, само Русия гледата... оставете я на мира, какво толкова Ви бърка....
  • 83 Бял Гей в САЩ

    10 1 Отговор

    До коментар #75 от "Безредици":

    Абсолютно си прав. На предишните избори бях против Тръмп но на идващите съм се наточил да гласувам за него, защото защитава законността и не е лицемер - направо ги нарече вандали и мародери. А в същото време медиите, които са подлоги на демократите, се скъсаха от лицемерие - щели да преименуват ориза Анкъл Бен, расистки бил. А някой да им каже да отидат да кажат на страната Нигерия също да си смени името. Тъпите американски маймуни скачат по площадите и не виждат че демократите просто използват емоциите им срещу Тръмп. След изборите ако недай си боже спечели изкуфялият Байдън, има да чакат да ги сложат на престола.
  • 84 Др Дулитъл

    4 2 Отговор
    Това да не го е писал,някои който е забравил да си пие хапчетата или е прекалил с украйнски самогон?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Залпа на Аврора

    8 4 Отговор
    Невъзможно е в Америка да започне социалистическата революция, защото нямат толкова комунисти и организирана комунистическа партия която да има ръководната роля за да оглави протестите на лумпените от пролетариата....

    Коментиран от #88

  • 88 До Коментар #87

    10 2 Отговор

    До коментар #87 от "Залпа на Аврора":

    ЗаЩо бре..? Сигурно в царска Русия прeз 1917г е имало предварително подготвена комунистическа партия, която да ръководи "пролетариата" в разграбването на магазините с ЕКСПРОПРИАЦИЯТА НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ и вандализма със събарянето на християнски статуи, църкви и манастири

    Коментиран от #144

  • 89 Предстои

    12 0 Отговор
    Има много вярно, пролетариат има, бедни, безработни, студенти, фалирали. Те нямат перспектива защото във всички страни е криза. Неслучайно Сиатъл вече две седмици е под окупация и не се предприема още нищо. Футуролози предупреждават отдавна, че много хора ще станат излишни, няма да имат работа и трябва да се помисли за техен гарантиран доход, точно за да не станат такива бунтове. Изходът е или да, се разделят с част от богатството си за да хранят недоволните, или да го вложат в репресия и диктатура, които обаче не се знае докъде ще издържи, защото е трудно да наредиш на полиция и армия да се бият срещу своите съграждани. Събитията са динамични, за да се отклони вниманието в такива случаи се въвежда нова опасност. Ако вирусът е нещо такова, той се оказа неподходящ, щото младите не ги засяга. Остава войната като средство за съжаление.

    Коментиран от #125

  • 90 Фундаментални познания

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "po-znaesht":

    Фундаментални познания по история имаш! Викаш през 1917г. имало само една руска революция,а..? То това пролетарий и селянин едно и съща веее.. Те селяните от департамент Вандея направо са спасили Френската революция,а Тухачевский по недоразумение тровил селяните с химически газове. Промишленият пролетариат на САЩ,доколкото все още го има защото Обонго и Килъри изнесоха производствата,........гласува за Тръмп. С джендъризма,сексизма и мигрантството Лявото навсякъде в Европа и САЩ се провали.

    Коментиран от #96

  • 91 Роко

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Китайския модел е перфектен, за някой (под 1% от населението на Китай). Само защо си мислиш че ще си от малцината облагодетелствани? Милиард и 400 милиона китайчета работят като негри за да може 100 милиона да живеят нормално (нищо ново под слънцето добрия стар капитализъм с ново име). Но неясно защо всички бъдещи роби си мислите че ще бъдете от този под 1% които ще живеят добре.
  • 92 Пешо

    7 15 Отговор
    Не плачете на чужди гробища. Америка живее в 22 век и ще се оправи. Вижте путинската Русия как се разпада. Глада и мизерията на руснаците. Втора Северна Корея.

    Коментиран от #149

  • 93 do радев

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "радев":

    ГЛУПОСТИ НО РЕАЛНОСТ ДЕМОКРАДЧЕ,АЗ ОТ ДАВНА ВИ КАЗАХ НА ВАС ДЕМОКРАДИТЕ ЧЕ ВРЕМЕТО НА ВАШИЯ ФАШИСТКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ СВЪРШИ СКОРО ОЧАКВАЙТЕ СМЯНА НА СТРОЯ ВСИЧКИ ФАКТИ ВОДТ ДО ТОВА САМО СЛЕПЕЦ МОЖЕ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И КАПИТАЛИЗЪМ.

    Коментиран от #99

  • 94 синия патлажан

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бойко -българската Чичолина":

    Но и за толкова лекуват , толкова е и един резервоар бензин , толкова е и месечната такса за ток .......................
  • 95 Роко

    9 0 Отговор

    До коментар #62 от "Има основание":

    Революцията сложила край на руската държавност е спонсорирана от Германия (никой освен няколко човека с ментални проблеми не спори за това). Ръководена е от доказания германски шпионин Ленин (доказан исторически факт). Колкото до социалистическа революция която с автора на тази глупост ще имате да чакате това може да се случи единствено в крайно бедни държави със силни нихилистични и анархически уклони на населението (единствената държава където е успяла такава революция е Русия където нихилизма и анархизма се радват на особенно почит)
  • 96 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Фундаментални познания":

    Тухачевски трови руския народ въстанал срещу червените окупаторите (Тухачевски сам се определя за окупатор бил е глупав и е наричал нещата с истинските им имена)

    Коментиран от #114

  • 97 Шаран БГ

    7 2 Отговор
    Умрем за предсказанията на икономисти! Щом Йозеф Алоиз Шумпетер е рекъл......... Интересно, кога по тази земя ще се навъдят САМО хора - алтруисти, без амбиции и гордост, без алчност, завист и злоба ............така да се каже АНГЕЛЧЕТА, че това да се случи ?? Дрън, дрън ярина .... му се казва на такова писание. Капитализмът е заложен точно на тия " прекрасни" човешки качества и най-малко вероятно е да стане такава революция в САЩ. Дори ако в един щат се намерят такива юнаци, на които животът не им е мил, според федералните закони този щат ще бъде удавен в кръв и ще възтържествува ....демокрацията...американската !!! Едва ли в страна като САЩ ще се пръкне нов В.И.Ленин или нов Михал Сергеич.......!!! И на какъв вид държавно управление ще преминат?? Доказано е от историята, че поради човешката природа, всяка една власт, независимо от идеите / колкото и хуманни и велики да са те/ , с които се е въдворила - след максимум 15 години се КОРУМПИРА И ТОТАЛНО ОПОРОЧАВА !!! Пред очите на всички ни е БКП. Само след 11 години после 1945 - та вече имаме Априлски пленум и " всяка линия успоредна на априлската е ПРАВА !"

    Коментиран от #101

  • 98 До невежеството

    9 13 Отговор

    До коментар #6 от "Имахме социализъм и беше гот!":

    Кое е било добре при "соца" ?!
    Единствено невежеството, ти е на ниво !
    Представа нямаш, за трите фалита на България по "тошово време" нали ?!
    И представа нямаш, какво означава това ?
    Ограмоти се малко по темата и може ци, ще разбереш !

    Коментиран от #102

  • 99 незнайко

    9 3 Отговор

    До коментар #93 от "do радев":

    Абсолютно сте прав в изказването си. Капитализъм и Демокрация са несъвместими понятия ! Социализъм и Демокрация ДА !!! Това го знаят вече и децата . Експлоатацията на човек от човека е присъща на капитализма !!! Ние които сме живяли ПОЧТИ в социалистически строй ще се справим много бързо . ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ.

    Коментиран от #138

  • 100 Чичо Гошо

    6 1 Отговор
    Пишете си кайвото искате да ви олекне,промяната в Америка е набрала скорост.Народите се усетиха.По спокойно.
  • 101 закономерности

    12 1 Отговор

    До коментар #97 от "Шаран БГ":

    Въобще не става въпрос при революциите за идеали и за добри и лоши, не случайно всичко се изражда след това. Става въпрос за бедни и гладни и за богати и преситени. Стоял ли си гладен, ще разбереш тогава какво ги движи революциите...А тези, които ги оглавяват може да не са гладни за хляб, но са гладни за власт, която смятат, че заслужават , защото са по-добри и яхват вълната.
    В момента е трудно да се управлява чрез диктатура в държави, които претендираха за демокрация и сваляха чужди режими. Ако се осмелят да го направят грубо срещу населението си, целият граден имидж пред света рухва и се вижда истинското им лице на колонизатори и завоеватели, а още се на готови да се разделят с този имидж, защото ще задълбочат кризата и в собствената си страна. Сиатъл е от две седмици окупиран и Тръмп не пуска армията да ги смаже, ащо според теб се бави?Защото колкото и да е тъп, разбира, е направи ли го ще стане черната овца в Америка и целият им елит, малцинства, бедни ще се вдигнат срещу него и наистина ще го съсипят. Ще изпадне в тотална изолация, а има и бизнес да върти. Абе правителствата, със собствените им камъни по собствените им глави стана, месиха се в чужди държави, които се опитваха да въдворят ред, правеха войни , за да грабят, сега обаче няма откъде...
  • 102 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "До невежеството":

    А сегашния ГРАНДИОЗЕН ФАЛИТ виждате ли го ??? За фалитите по онова време само сте чел !!! Дали са истина е отделен въпрос !!!
  • 103 Ко6мара

    6 3 Отговор
    НИТО КОМУНИЗЪМ НИТО КАПИТАЛИЗЪМ ИСКАМЕ САМО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ

    Коментиран от #142

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Сибирь

    10 0 Отговор
    Въобще социализъм е когато голямата част от средствата за производство са държавна собственост и благата се разпределят що-годе равномерно. А когато държавата е собственост на големите корпорации и благата отиват при малка групичка си е точно обратното- фашизъм.Липсва само силовият компонент,ноп и той ще дойде!
  • 107 Дермидон Богоявленски

    1 3 Отговор
    Това го говоря от 1988г. но никой не ме чува. Мале колко съм умен.

    Коментиран от #141

  • 108 Гоце

    2 2 Отговор
    Информация на полит бюро на КПСС.
  • 109 Румяна Костова

    11 0 Отговор
    Колко смешна статия! Негрите в САЩ били пролетарии?! 80 процента от лумпелите, разрушаващи полицейски участъци и магазини никога не са работили през живота си. Социалистическа революция? Следващата стъпка на украинците е да обвинят, че Русия е виновна.
  • 110 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сойка Присмехулка":

    Онзи индустриалния капитализъм от Вашата младост наистина пада. Сега имаме финансов капитализъм, който нищо не произвежда.
  • 111 Румяна Костова

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "Рано или късно":

    Глобализацията и либерализма имат едни и същи интереси: унищожаване на националното самосъзнание, на семейството, на традиционните ценности и оскотяване на народните маси и превръщането им в стадо защото така е много по-лесно управляемо.
  • 112 Ленин

    4 0 Отговор
    Социалистически Американски Щати ще е новото име, даже няма нужда да сменят абревиатурата. Дали Гей Билтс и неговите приятелчета ще станат герои на соц. труд :-)
  • 113 хахаха

    0 0 Отговор
    бла, бла, бла...........
  • 114 Големите пари

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Роко":

    Никаква пролетарска революция не са Майданите в Русия от 1917г. ,и този през февруари,и този през октомври. Събитията в Петербург са дело на радикализирани интелектуалци,възмутени от войната войници и матроси и лумпенизираната градска тълпа. Същата бутафория се повтаря сега и в САЩ,само дето сега няма ядосани войници,но има пък има мигранти и чернокожи. Парите пак ги дават свръхбогатите американски милиардери-глобалисти. Те и през 1917г. пак глобалисти са давали парите. Немското разузнаване наистина дава парите за Майдана в Петерберг,но големите пари в продължение на години идват от Шиф,Гугенхайм,Варбург,Ротшилд.

    Коментиран от #140

  • 115 А не е ли така

    1 0 Отговор
    "КРАЙНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ЩЕ КАПИТАЛИЗИРА СЛОВОТО."-- Карл Маркс.
  • 116 Боцо

    4 0 Отговор
    Последните редове от "статията" са нелогични и безумно глупави. Както цялата статия , но мааалко повече.Хахахах
  • 117 сектант

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "радев":

    съотношението бели-черни там е 9 към 1... точно глупости са това
  • 118 Бамбини

    3 0 Отговор
    Глупости,на някои му требе война,соц моц,приказки от шипковият храст
  • 119 абг

    3 0 Отговор
    Проблема е, че няма да е социализъм, а диктатура от невиждан досега тип.
  • 120 Путя

    3 1 Отговор
    Голяма болшевишка простотия
    Хахххххх,хаххххх
  • 121 БПФ

    6 2 Отговор
    Глуповата статия, основана на изкуствени и абсурдни сравнения с френската и руската революция. Първо - кой е подтиснат и лишен от права в САЩ? - НЕ са нито чeрните, нито изкълченяците, нито "антифашистите" - напротив, те имат само привилегии и са всячески толерирани, до степен, че нормалните хора са лишени дори от правото си на свобода на мисълта.
    Второ - пролетариатът е действената част на обществото - тези, които дори онеправдани, хранят държавата - е, пролетариат не са нито разпраните д.рници, нито келявите студентчета, камо ли пък тъмните субекти, живеещи трето поколение на социални помощи. Пролетариат са здраво работещите - основно (макар и не само) бели - на които вече им писва.
    Трето - хората, които си губят бизнеса сега - заради погромите и палежите - знаят и заради кого го губят - и няма да застанат на страната на бандитите и мародерите.
  • 122 БПФ

    6 1 Отговор
    ...и най-хубавото в цялата история е, че това е САЩ - а там именно нормалните, здраво работещи хора са много добре въоръжени. И ако започне тази т.нар. "революция" на мародерите, бандитите, социалните паpaзити, извратенците които са просто едно нагло малцинство, ако те само опитат да атакуват масово нормалните, здраво работещи, основно бели хора, тогава ще видят кон боб яде ли - защото ще бъдат разчистени за седмица максимум !!!

    Колко са "революционерите" (според украинското вестниче)? - Не повече от 15% от населението - толкова са реално чeрнокожите в САЩ - да - сред бандитите и мародерите има и бели отрeпки, ама и далеч не всички чeрни са бандити. И сега виждаме как в районите където хората са поели опазването на реда с оръжие (нормални хора, сред които има и чeрнокожи) там мародерите не смеят да се доближат даже !!!
  • 123 БПФ

    6 0 Отговор
    А байдън няма абсолютно никакъв шанс на изборите.

    Първо - Тръмп държи толкова компромати за него, че направо не е истина. Нека не забравяме мръcните дела на байдън в украйна.

    Второ - байдън е жалка личност с прогресираща деменция. На диспутите Тръмп ще го направи смешен.

    Трето - именно със сегашните събития всички нормални хора в САЩ (поне 80% от населението) тотално се отвратиха от т.нар. "демократи", които открито толерираха и подкрепяха мародерствата. Нормални хора никога няма да гласуват за престъпници.

    Коментиран от #139

  • 124 КУРнинов

    4 2 Отговор
    Прилича ми на дипломна работа на млад небръснещ се комсомолски секретар кандидат за секретар на първична партийна организация на БКП-БСП по времето на Вълко Червенков!
  • 125 mister

    3 1 Отговор

    До коментар #89 от "Предстои":

    И тук може да се появи Робокоп, Универсалния войник, Терминатора... и други машинарии, които изобщо няма да им пука срещу кого стрелят... защото ще зависи от качения софтуер...
  • 126 дрон

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "радев":

    Ти си пълна глупост
  • 127 Профи

    6 3 Отговор
    Тези неща ги слушаме от времето на нашите бащи и дядовици. Как капитализма в САЩ "загнивал" (от началото на Студената война още). Спокойно, ще се поуталожат нещата и след изборите пак всичко ще си тръгне постарому. По-скоро трябва да погледнем какво става тук, в ЕС.
  • 128 луран

    9 0 Отговор
    Няма разделение на социализъм и капитализъм, демократи и републиканци,черни и бели, сини и червени,цесекари и левскари има разделение на бедни и богати откакто свят съществува. Всичко останало е за заблуда за бедния....от богатия.
  • 129 Антисоросоид

    4 1 Отговор
    Зад тези безредици с грабежи и палежи стои покровителят им Сорос и неговите НПОта. Сега е време Тръмп да обвини Сорос в тероризъм и да го тикне в пандиза до края на жалкия му живот
  • 130 Системата

    3 0 Отговор
    Пари- въздух,пари- прим ,вече се задъхва необратимо! Но никога няма да допусне основния закон.: Пари- стока,пари- прим,да се завърне в нейния чист вид,присъщ за капитализма от 150 г назад.Парите притежават борсите,а те- корпорациите.За тях устойчиво развитие и нарастване на средна класа е самоубийство.Средната класа,освен че създава огромна част от реален продукт,има едно опасно качество: Трудно се подава на елементарна манипулация,както от външни,така и от вътрешни фактори.Тя- средната класа беше възможна( и се развиваше успешно) до 80- те на миналия век.Това се дължеше на съществувснето на двата лагера- Социалистически и капиталистически! И в двете системи Тя беше огледалото за плюсовете и минусите и при двете системи.Социализма рухна и сега няма необходимост от" Огледала, навсякъде!
  • 131 Знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Има основание":

    Нещо бъркаш броя на "революциите" през 1917 г,или не си чел съвременна история,г.,"МНОГОЗНАЙКО!!Колко революции е имало тогава ОСВЕН ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ??И казващш,че почти е нямало пролетариат тогава?
    ДАЛИ Е ИМАЛО МАЛКО ПРОЛ
    ЕТАРИАТ В РУСИЯ,СЛЕД КАТО ЦАРЯТ ОСВОБОЖДАВА КРЕ ОСТНИТЕ СЕЛЯНИ,НО НЕ ИМ ДАВА ДОСТАТЪЧНО ЗЕМЯ?СЕЛЯНИТЕ СТАВАТ РАБОТНИЦИ-ПРОЛЕТАРИАТ И ОТИВАТ ДА РАБОТЯТ В ЦЕХОВЕТЕ МАНИФАКТУРИТЕ И ФАБРИКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ!! А И БОЛШЕВИКИТЕ С ЛЕНИН УСПЯВАТ ДА ОБЕДИНЯТ ЗА ВЪСТАНИЕТО ВСИЧКИ МАСИ-СЕЛЯНИ,РАБОТНИЦИ И ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ С РАЗЛИЧНИ ИДЕОЛОГИИ,КАТО ЕСЕРИ,АНАРХИСТИ,МЕНШЕВИКИ И СОЦИАЛДЕМОКРАТИ!!ТА, и другото ти погрешно твърдение,че основен враг на монополите сега била СРЕДНАТА КЛАСА?? Основната сила и противоречие са бедни и без собственост срещу богатите собственици!А средната класа и интелигенцията обслужват богатите!! Тоест, ПОЛУБОГАТАТА СРЕДНА КЛАСА НЕ ЗАСТРАШАВА СВРЪХБОГАТИТЕ!

    Коментиран от #145

  • 132 Алек

    2 0 Отговор
    Добър анализ с подвеждащи украинското съзнание опорки. И моето анонимно и незначително мнение е че идва краят на държавните единици като начин на управление. Не идва нито комунизъм, нито социализъм, идва корпоративно управление на света. Парите, с банките, ресурсите, производствата, и земята всичко е в корпоративни ръце, последните години стана сливане и централизиране на капиталите, време е държавните единици да разберат реално че капиталите не се нуждаят от държавни условности. Това е няма да е важно дали си хамериканец, или енгличанин, важното ще е полезен ли си за една или друга корпорация. Света ще се раздели обаче на бял и азиатски корпоративни блокове, и това ще е процес на унищожаване и заличаване на много държавни единици с изпитани средства - глад, епидемии, воини, етническа омраза.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Чичо ви

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Нейчо Нереза":

    Браво Нерез, точно в десетката!
  • 136 Мамата

    4 0 Отговор
    АКО ВИДИТЕ сорос МУ ТЕГЛЕТЕ ЕДНА
  • 137 Обективно

    1 2 Отговор
    А на Хунтата кога най-накрая ще Й дойде ред?
  • 138 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "незнайко":

    Социализъм и демокрация са две противоположни понятия. Това е все едно да кажеш русофил (американофил) патриот. Няма как да си някакъв фил и да си патриот едновременно. Демокрацията буквално означава (управление на народа). Но ако прочетеш теорията на социализма написана от Маркс ще разбереш че от народа (демоса) се очаква да бъдат роби на труда. Е вече няма да робуват на някакъв човек, а на държавата която се управлява от "мъдрите" чиновници (а всички видяхме до какво води това). Ако имаш спомен от социализъма ще си спомниш и голямото нямане (за всяко нещо се чакаше, за телевизор три месеца, за хладилник година, за мебели две, за кола половин живот). Ако искаш детето ти да носи маратонки трябваше да бутнеш на продавачката в магазина (що? Ми щото са дефицитни няма за всички кво да се прави социализъм братче) всъщност най - лесно беше ако имаш дефицитна стока (сдобих се с първия си Адидас срещу две бутилки гроздова обикновенна много дефицитна стока).

    Коментиран от #146, #147

  • 139 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #123 от "БПФ":

    В България хиляди гласуват за престъпника Бялата Златка (пиянски изцепки, дрога), едва ли всички гласували за него са ненормални
  • 140 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #114 от "Големите пари":

    Както обясних на колегата ти само хора с ментални проблеми се опитват да търсят друг организатор на революциите сложили край на руската държавност освен германското разузнаване. Ленин и групичката му професионални превратаджии с германското злато скапват Русия която тогава е на ръба. Ротшилд и компания се намесват много по - късно когато другарите започват да изнасят тонове злато (и не само злато всичко което не е било закрепено добре и са можели да продадат бързо) за да купуват оръжие с което да донесат социалистическия рай в целия свят (кво да се прави когато някакъв и.диот ти предлага огромна далавера трябва да си пълен балък, за да не се възползваш). А за Родшиллд не можеш да кажеш че е балък
  • 141 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "Дермидон Богоявленски":

    Това е мечтата на всеки и.диот от 1917 година. Така че споко не си открил топлата вода
  • 142 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #103 от "Ко6мара":

    Националсоциализъма си е обикновен социализъм просто не е имал време да се изврати колкото другия социализъм
  • 143 За марони

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "марони":

    Какви ги бълваш човече?! Аз съм израснал, живял при социализма. Само че, този социялизъм си бе
    ше чист държавен капитализъм.
    Всичко е собственост на държавата!
    Не както казваха на народа. Ако бе
    ше чел книгите, можеше и да разбереш за какво говоря. Тогава не
    можеха да крадът както сега. Една
    малка група бяха привилегировани,
    така наречените номенклатурчици ня
    мащи нищо общо с безмилостните се
    гашни собственици-капиталисти.Огледай се какво става
    по света. Дано супер богаташите да
    не ни спретнат някоя война. Войната
    , а не мирът е допингът на този върл капитализъм и те няма да искат скоро да се предадат. Такива като те
    бе са най добрите им глашатаи.
    дай се какво става и по света.
  • 144 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "До Коментар #87":

    Имало е шайка предатели работещи за чуждо разузнаване, подготвяли над 10 години преврат (през 1907 година работят за японците но войната е локална и и Русия бързо вдига бялото знаме). Освен това под мъдрото ръководство на бащицата цар държавата е доведена до колапс. Цари корупция разруха и глад това съчетано с присъщите за руснаците нихилизъм, анархизъм и дълбоката им омраза към държавата е благодатна почва за елементи като предателя Ленин и бандата му (примерно Сталин по царско време е известен с почти перфектния си банков обир които все още се изучава в полицейските академии на западните страни). Точно такава групичка липсва в щатите, а и там такива никой няма да ги търпи. И черни и бели екстремисти ще ги разгонят още преди полицията дори да разбере за дейността им
  • 145 Но не и руснаци

    2 0 Отговор

    До коментар #131 от "Знаещ":

    Пълна каша ти е в главата. Разбира се,че революциите в Русия през 1917г. са 2/два броя/. Няма да те просвещавам,а вземи положи малко усилие. Русия по това време е полуфеодална държава,тепърва навлизаща в индустриалната епоха и разбира се,че работническата класа е малобройна на фона на общото население на държавата. Руските революции през 1917г. са изнасилване на обективния историческия ход и са си чисто и просто заговори,преврати и Майдани,особено пък Октомврийската "революция". Точно и затова властта се удържа само с кървав терор. И Ленин,и Троцки са разглеждали Русия само като място от което ще се запали световния революционен пожар та да се разнесе по света. Тия двамата нямат грам жалост към руснаците защото просто не са руснаци.95-98% от висшето ръководство на Съветска Русия и Болшевишката партия са всякакви други но не и руснаци.

    Коментиран от #151, #152, #153

  • 146 До роко

    2 0 Отговор

    До коментар #138 от "Роко":

    Стига си бълвал едно и също. След
    война, смяна на системата, ръководени от още не знаещи как се прави какво да стане. Нямало това или онова! Въпреки пречките отвън и от вътре за 25 г. се направиха не мал
    ко неща. Тъкмо когато се очакваше
    проме ните да обединят народите след студената война, либералите
    излъгаха за кой ли път наивниците и
    започна разрухата. Сега за 30 години
    Новите лакомници крадът и се оправ
    дават с преди шните, разрушавайки
    Всичко направено с нашите и на роди
    телите средства! Новите така напра
    виха под чуждо влияние, че много от
    кадърни те напуснаха България и ни
    кога няма да се върнат обратно. А ти
    и такива като теб се използват от
    същите тези разрушители и грабители.

    Коментиран от #148

  • 147 До роко

    2 0 Отговор

    До коментар #138 от "Роко":

    Стига си бълвал едно и също. След
    война, смяна на системата, ръководени от още не знаещи как се прави какво да стане. Нямало това или онова! Въпреки пречките отвън и от вътре за 25 г. се направиха не мал
    ко неща. Тъкмо когато се очакваше
    проме ните да обединят народите след студената война, либералите
    излъгаха за кой ли път наивниците и
    започна разрухата. Сега за 30 години
    Новите лакомници крадът и се оправ
    дават с преди шните, разрушавайки
    Всичко направено с нашите и на роди
    телите средства! Новите така напра
    виха под чуждо влияние, че много от
    кадърни те напуснаха България и ни
    кога няма да се върнат обратно. А ти
    и такива като теб се използват от
    същите тези разрушители и грабители.
  • 148 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #146 от "До роко":

    Стига си бълвал глупости в България либерали никога не са управлявали. Всички били на власт след 89-та са до един комунисти. Голямото нямане беше особенно силно в края на соца 80-те. Държавата беше практически фалирала което принуди Луканов да спре плащанията по външния дълг кво да се прави нямаше пари бяха заминали за донасянето на соц щастието на Етиопия (довело до ужасяващия глад там социализъм братче същото се случва В СССР, Китай, Северна Корея, Кампучия), Либия, Ирак и други братски народи. Толкова беше окрадена държавата че не можеше да осигури дори храна за народа и се наложи Луканов да въведе купонна система (в България такова нещо е имало само след ПСВ и ВСВ когато е трябвало да се плащат репарации). И о чудо хиляди българи след като живеят при тези райски условия щом паднаха оградите от бодлива тел решават да си потърсят щастието в чужбина където дори мияча на чинии взима повече от професора в родината (лично познавам български професор който миеше чинии в Америка за да може да издържа семейството си в България). Най - голямата вълна емигранти беше в първите години след 89-та. А да не забравяме и хиперинфлацията която ни спретна комуниста Виденов която открадна и малкото спестявания които имаха хората.

    Коментиран от #150

  • 149 За пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Пешо":

    Името ти показва колко си недоучен
    Коментарът - простотия.Русия не я
    познаваш. Историята като наука ти
    е чужда. Обикновен дървен филосоов.
  • 150 За148

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Роко":

    Говориш едно и също

    Коментиран от #156

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 po-znaesht

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "Но не и руснаци":

    Февруарска революция 1917 г. НЯМА, момченце,защото се е"провела само в един град"-в Петербург! МНОГО "КАМЕРНА "ОГРАНИЧЕНА РЕВОЛЮЦИЯ,НЕИСТИНСКА,не ти ли се струва?ПРОВЕРИ,НЯМА АЗ ДА ТЕ УЧА -НЕВЪЗМОЖНО Е!! А смешно е твърдението ти,че в Русия нямало работници тогава!СЕЛЯНИТЕ СЛЕД ОСВОБОЖДАВАНЕТО ИМ ОТ ПОМЕШЧИЦИТЕ -/НО БЕЗ ЗЕМЯ ЗА ПРЕХРАНВАНЕ.../ ,ПРЕЗ 1861 Г. ЦЕЛИ 65 Г. -ДО 1917 Г. /ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ!/СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ПРОЛЕТАРИАТ!!Именно работниците от Путиловския завод-най-големия в Петербург правят стачка,а после-ДЕМОНСТРАЦИЯ и полицията стреля!!А царят още през 1905 г. създава парламент/Държавна дума/в който пуска РАБОТНИЧЕСКИ И ВОЙНИШКИ ДЕПУТАТИ,А НЕ СЕЛСКИ!!ДВИЖЕЩАТА СИЛА И ТАМ СА РАБОТНИЦИТЕ!И,защо Ленин не е РУСНАК??ТОЙ Е ОТ РУСКО ДВОРЯНСКО СЕМЕЙСТВО,РОДЕН В СИМБИРСК/СИБИР/!!Или според тибе той е сибиряк,не руснак??СМЯХ!!

    Коментиран от #154

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #150 от "За148":

    Да прав си, но това е защото се опитвам да ви го набия в кухите кратуни. Ако трябва ще го повторя още 50 пъти пък дано го схванете.
  • 157 Демонтирането

    0 0 Отговор
    Демонтирането на руската държава се извършва от Февруарската революция - царят е свален,опит за контрапреврат от ген.Иванов,има двувластие между Петроградския съвет и правителството,извъртяват се няколко правителства,включително и опит за военен преврат от ген.Корнилов,въстание в Москва,въстание в Балтийския флат,производството се срива защото въвеждат работническо самоуправление в предприятията и неграмотниците за 3 месеца сътворяват хаос,армията се разпада защото и там въвеждат войнишки комитети да командват вместо командириге,пролетта в замеделието селяните засаждат малко култури защото 3 години поред им обират по-голямата част отреколтата за наряди.За 7-8 месеца либерали,меншевики,есери и болшевики разтурят руската държавност.Майданът от октомври 1917г. се провежда почти безкръвно.
  • 158 Стар

    1 0 Отговор
    Стар съм и тия глупости ги слушам много отдавна, капитализмът загнивал, САЩ били пред разпад, и т.н. и т.н.