Last news in Fakti

25 Юни, 2020 10:00 4 811 49

Загуба на Тръмп връща на власт у нас кадрите на американските демократи

  • доналд тръмп-
  • американски демократи

Всички тези български олигарси, които в момента имат проблеми, са свързани с финансовия бекграунд на дълбоката държава. Това е вододелът, обобщи анализаторът

Загуба на Тръмп връща на власт у нас кадрите на американските демократи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В САЩ виждаме подготовка на общественото мнение да не се приеме преизбирането на Тръмп през ноември 2020 година, в момента тече репетиция за още по-големи размирици. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Боян Чуков – геополитически анализатор, бивш външнополитически съветник в Министерски съвет и дипломат, като уточни, че въпросът с протестите в САЩ не опира до расизма.

Според него смъртта на анфоамериканеца Джордж Флойд е само повод за събитията в Съединените щати, а от развитието на ситуацията там зависи вътрешнополитическото развитие в огромен брой държави.

„В САЩ имаме сблъсък на две идеологии за развитието на света. В момента в Щатите имаме два народа, две различни нации. Едната живее модерно – това са либералните глобалисти, а другата част от американския народ, който е „White anglo-saxon protestant“, живее в света на традицията. Те са наследници на бащите-основатели на САЩ. Наследили са радикалните протестанти-калвинисти. Те са евангелисти, дълбоко свързани с църквата. Тяхната идеология е силно разпространена в САЩ.

Американските демократи са противници на всичко, което свързва хората – обща история, култура и религия, които формират общността. Либералите пък се стремят да унищожат държавата и да атомизират обществото, да го превърнат в биомаса, която може лесно да се мачка и формира. В този план те фактически свалят и рушат статуите в САЩ, които са част от историята на нацията и американската държава“, обясни анализаторът.

По думите му интересен елемент е, че чернокожите в Северна и Южна Америка са третирани по различен начин.

„Когато испанците закарват роби в Южна Америка, ги държат в общности, където те запазват своята култура, докато в Северна Америка те се разпръскват по фермите и се атомизират. Именно затова в Америка афроамериканците са много по-лесни за манипулиране.

Сега, когато говорим за расизъм в САЩ, услужливо забравяме, че години наред англичаните продават бели ирландци като роби в Северна Америка. Те са третирани по-лошо от чернокожите. Става дума за милиони ирландци, които са продадени в САЩ. Те не заслужават ли същото отношение, след като са били третирани дори по-лошо?

През последните 20 години демократите създадоха в целия свят свои филиали. Те кадруваха политическата класа в повечето държави по света и създадоха свои собствени местни олигарси. Тук не става въпрос дали те са свързани с руснаци, китайци, американци или някои други. Те са просто елемент от мрежата, която създадоха либералните глобалисти или са част от т. нар. „дълбока държава“, коментира Чуков.

Той определи атаката срещу Доналд Тръмп, която се наблюдава в момента, като комична и гротескна.

„Обвиняват Тръмп и републиканците в расизъм. Първият чернокож сенатор е републиканец, първият чернокож конгресмен е републиканец. Първите 23 чернокожи сенатори са републиканци“, припомни анализаторът.

Според него другият проблем на демократите в САЩ е, че са ужасно корумпирани и подлежат на съдебно преследване.

„Те се опитват да свалят Доналд Тръмп и да избегнат изправянето им пред съда“, отбеляза Боян Чуков.

Той коментира и сблъсъка между Индия и Китай от преди няколко дни, като отбеляза обаче, че битката затихна много бързо.

„Тя беше малко странна в смисъл, че първоначално сблъсъкът беше с юмруци и тояги, а след това се появи въоръжение, има жертви и от двете страни. Китайците са пленили един подполковник и двама майори от индийската армия, които вече са освободени“, уточни анализаторът, като обърна внимание, че на Парада на победата в Москва на 24 юни ще присъстват министрите на отбраната и на Китай, и на Индия.

„И китайската, и индийската армия ще присъстват на Парада със свои подразделения, които ще маршируват. В този план руската дипломация ще има възможност да се прояви и да успокои това, което се случи между двете страни. Проблемът обаче е, че възникна конфликт между пакистанци и индийци. Всичко това е обезпокоително, тъй като в крайна сметка всички държави до една са ядрени и притежават атомно оръжие“, обясни Чуков. Един конфликт между Китай и Индия води до разпадането на БРИКС, добави той.

„Тук са замесени и глобални фактори, които имат интерес от разпадането на тази формация“, отбеляза Боян Чуков.

Що се отнася до разпределението на световните сили, по думите му двамата големи лидери са Китай и САЩ. Русия няма икономическа мощ да се съпоставя с тях, отбеляза той.

„Тя обаче разполага със супер модерно въоръжение и боеспособна армия, така че ще си остане суровинен резервоар за по-голяма част от света.

Пред Владимир Путин предстоят много трудни месеци. Той, подобно на Тръмп, ще трябва да се справи с руските либерали, които действат в синхрон с американските. Дмитрий Медведев фактически е руският вариант на Хилари Клинтън. Той все още контролира „Газпром“ и чрез него създава проблеми на водената от Путин външна политика. Русия има още много да се бори със своите предатели и корупционери, преди да заеме достойно място до Китай и Съединените щати“, отбеляза анализаторът.

По думите му коронавирусът послужи само за катализатор на процесите, които се зародиха още през 2008 година по време на икономическата криза.

„Днес всички нервно наблюдаваме събитията в САЩ. От техния развой зависи коя от групировките в дадена страна ще победи. Виждаме, че коронавирусът изведнъж обезцени организации като ООН, Съвета за сигурност, Организацията да сигурност и сътрудничество в Европа, Международния валутен фонд, Световната банка. Виждаме, че Г-7 също не работи, защото в него са само страни, които управляват глобалните финансови потоци. На практика единственият работещ формат днес е Г-20, в който освен страните, насочващи финансовите потоци, присъстват и страни-производители и такива с големи пазари.

Очевидно е, че след коронавируса НАТО и Шанхайска организация за сътрудничество ще се оформят като двата най-големи блока, които ще са изправени един срещу друг. Коронавирусът превърна и ОПЕК във форма без съдържание. Въпросите с нефта в света се решават от Китай, Америка и Саудитска Арабия, имаме голямата нефтена тройка. В ОПЕК присъстваше само Саудитска Арабия“, поясни Боян Чуков.

В България също наблюдаваме битка между двете страни, които в момента противоборстват в САЩ, коментира още той.

„Ако Доналд Тръмп загуби изборите през ноември, в България на власт ще се върнат селекционираните български кадри на американските демократи, ако той спечели, то ние ще видим нови лица в нашата политика. В момента в целия свят се зачиства икономическият бекграунд на демократите, на глобалните либерали. Всички тези български олигарси, които в момента имат проблеми, са свързани с финансовия бекграунд на дълбоката държава. Това е вододелът“, обобщи анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще илияди

    47 7 Отговор
    Баце е удобен и на двата лагера. Така че нема мърдане от тресавището.

    Коментиран от #22

  • 2 Смях

    35 2 Отговор
    Нещо слабо ме вълнува кои олигарси ще са на власт... никой от тях не е станал богат, защото е давал ,)
  • 3 Дръндрън

    44 5 Отговор
    Интересен анализ, в интересно време живеем-за жалост.
  • 4 САЩ ни иска само за ракетна площадка

    39 2 Отговор
    Бе пука й на дълбоката държава за някакви си олигарси в крайната туземна колония из източните Балкани..
  • 5 Бай Суджук

    5 32 Отговор
    Пълни глупост!!!
  • 6 демократ

    5 43 Отговор
    Аз съм за демократа чичо Джо!
    Сигурен съм че той ще размаже Трамп.
  • 7 Боков Чао

    32 2 Отговор
    Ще има танци на жълтите павета скоро :)
  • 8 Сливи за смет

    34 2 Отговор
    Много точен анализ, без никакви пристрастия.
  • 9 Тия скукумрингели

    46 2 Отговор
    Знам едно. Американските икстенкшъни в България не са републикански. Целият американски университет са либерастни джендъри,а и в посолството им е същото. Явно на Тръмп не му остава време малко да поразгони демократичната шайка в България. Дано да спечели втори мандат и да смени тия скукумрингели.
  • 10 Факт

    7 18 Отговор
    "Ceгa, кoгaтo гoвoрим зa рacизъм в CAЩ, уcлужливo зaбрaвямe, чe гoдини нaрeд aнгличaнитe прoдaвaт бeли ирлaндци кaтo рoби в Ceвeрнa Aмeрикa. Тe ca трeтирaни пo-лoшo oт чeрнoкoжитe. Cтaвa думa зa милиoни ирлaндци, кoитo ca прoдaдeни в CAЩ. Тe нe зacлужaвaт ли cъщoтo oтнoшeниe, cлeд кaтo ca били трeтирaни дoри пo-лoшo?"

    По-голяма тъпотия не съм чел, автора ми загуби всякакво доверие с този параграф.

    Че англичаните са се държали гнусно с ирландците е истина, какви милиони продадени като роби в Америка си измисля обаче не знам, Вероятно бърка масовото напускане на милион ирландци към САЩ по време на "картофения глад" през 1845-49 - по собствено желание, за да оцелеят.

    Или бърка дискриминацията към бедните ирландски католически имигранти от белите англо-саксонски протестанти в САЩ с робство? Да, тежко им е било и е минало бая време докато се интегрират, но нищо общо с това да ги карат с милиони оковани по кораби и да ги продават и тъпчат 400 години?

    И други подобни глупави твърдения има в статията, не я приемайте за чиста карта.

    Коментиран от #14

  • 11 Cти

    22 7 Отговор
    Олигaрcи ca бориcов и пеевcки, които окрaдохa държaвaтa и бизнеca, които cъздaдохa мутренcките инcтитуции. Не cъздaвaт нищо, a caмо рушaт и приcвоявaт - при Божков нямa дa имa недоcегaеми ... и политичеcкaтa олигaрхия ще имa много лош къcмет.
  • 12 Бай Кольо

    14 0 Отговор
    Д/П/С/ са българските либерали, така че правете си изводите, кои са селектираните....
  • 13 Тито

    14 1 Отговор
    Много точен анализ.
  • 14 123

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Автора го написал точно Ирландците са били роби,подписват срочен договор да работят за да си изплатят дълга от разходите по транспортирането им до САЩ но имат права. Чернокожите са лична собственност и продаваеми без права.

    Коментиран от #17

  • 15 Бял роб

    17 0 Отговор
    "Aкo Дoнaлд Тръмп зaгуби избoритe прeз нoeмври, в Бългaрия нa влacт щe ce върнaт ceлeкциoнирaнитe бългaрcки кaдри нa aмeрикaнcкитe дeмoкрaти, aкo тoй cпeчeли, тo ниe щe видим нoви лицa в нaшaтa пoлитикa."

    Да си кажем направо-страната ни е кукла на конци, СССР ряпа да хрупа. Тежко и горко ни...
  • 16 Дрън-дрън

    12 4 Отговор
    Дали ще е Тръмп, дали ще е Килъри Клинтон, дали ще е Джон Бандита, ще е все тая за БГ! Дълбоката държава са политически корпорации и НПО, които нямат нищо общо с ръководителите на държавите. Дълбоката държава е дълбока, защото съчетава структури на всички нива - чиновници, агенти, финансисти, медии, едър и среден бизнес и гангстери. Всички тези работят като глутница, за да си докарват печалби. Алчността за пари е тази сила, която движи цялата системата и ги обединява в отбор. Те са като вълци, които ловуват в колектив, а народа е стадото, което е тяхната плячка. Никой лидер не може да ги спре. Ппц ръководителите се избират от лидерите в Дълбоката Държава, но дори някой лидер да иска да прави промени, ще му бъде попречено от целия бандитски отбор. Само премахване на демокрацията и капиталистическата система могат да им попречат. Затова те не дават дума да се обели за реформи или подмяна на демокрацията и капитализма

    Коментиран от #18, #23

  • 17 гжгж

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    Ирландците са били много по - зле третирани отколкото чернокожите. Въобще не са имали измислените ти "възможности" да си заплащат "пътуването", защото са натоварвани като стока и то много преди да използват негри за роби. Дори после са ги "селекционирали" като ги кръстосвали с чернокожи за да повишат силата и издържливостта на робите си както при мулетата. А африканците са били продавани най - вече от племенните им вождове. Ко да праиш, бизнес. Но тези факти услужливо ги замитат под чергата.
  • 18 Атина Палада

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дрън-дрън":

    Това, което сте описали, и което е наистина така.. не е капитализъм, не е и демокрация а е неолиберализъм.Той действа така-на глобално ниво, унищожавайки държавите и превръщайки хората в биомаса. Неолиберализма отхвърля демокрацията. За разлика от неолиберализма капитализмът действа в национални рамки и признава демокрацията. Според мен Тръмп се бори сега за връщане на капитализмът. Защото освен всичко друго неолиберализма уби средната класа в щатите. Впрочем както и в Европа, където навлезе през 90-те години на миналия век. В България и изобщо в Източна Европа, включително и Русия никога не е имало капитализъм. След 89-та автоматично навлезе неолиберализма.

    Коментиран от #21

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    ТРЪМП да си гледа в неговата паничка да живее РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 20 Сандо

    5 1 Отговор
    Който и да дойде,само чудо може да спаси България!
  • 21 До 18

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Атина Палада":

    Напротив. Капитализъм и демокрация в истинската си форма са либерализъм! Демек, че има шанс повече хора да бъдат играчи и да бъркат в кацата с мед. Другото си е социализъм или фашизъм - социализъм ако парите отиват за народа, а фашизъм ако отиват само за няколко огромни фирми (олигарха). Нито либерализмът е хубав, нито фашизмът. Само социалната система може да премахне либералите (дълбоката държава) и фашистите (едрите капиталисти). Затова либерали и фашисти играят срещу социалистите, понеже социалната система ще им спре на всички схемите

    Коментиран от #24

  • 22 goni

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ще илияди":

    Цецо е този дето ходи на "молитвените закуски!:) Има си хас да ни натресат тоя! Е, те тогава ни се е... п.... м....!:)
  • 23 Осмоза

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дрън-дрън":

    И аз навремето си мислех,че Дълбоката държава са едни реакционни десничари,абе напрово фашисто-нацисти. Пък то излезе,че и ФБР,и ЦРУ ,и АНС все се просмукали с либерасти,джендъри,сексуални девианти,троцкисти и културни марксисти. Всъщност Майданите от 1917г. в Русия ги финансираха американските еврейски милиардери,но тогава все още не бяха сраснати със службите за сигурност.
  • 24 Атина Палада

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "До 18":

    Неолиберализма има три важни елемента, които го различават от класическия капитализъм и които го правят коренно различен от класическия либерализъм.
    1-Глобален пазар без правила и ограничения, който налага диктатура на пазара и отрича/игнорира националната държава.
    2-Водеща финансова олигархия, които натрупват в ръцете си целият обществен продукт и средствата за производство и ги разпределят като ликвидират средната класа. Унищожава се правовата държава и стават управляваща класа, както в Бг, където отделните олигархична кланове на БСП до последните Герб управляват 30 години.
    3-Ликвидира демокрацията.
    На мен лично ми харесва този вид капитализъм, който изградиха Западна Европа след ВСВ, известен като държавен социализиран капитализъм. Западния социализъм рроди т. н социална държава. Западната социална държава произвежда за разлика от неолиберализма, който само пресмята парите и не произвежда нищо. За разлика от Западна Европа САЩ никога не са градили социална държава.
    Сега Тръм се бори против неолиберализма, а дали иска да върне в САЩ класическия капитализъм, който беше до 80-те години там, или иска да изгражда социална държава като Западна Европа след ВСВ... аз не знам. Но в наш интерес е да бъде избран и да се ликвидира неолиберализма, където вилнее и в Европа и където върхушка та на ЕС са неолибералисти.

    Коментиран от #29

  • 25 Хммм

    0 4 Отговор
    Нещо не ми се вярва Путин и Медведев да са в противоречие. / от статията/?
  • 26 До 18

    7 1 Отговор
    Ето ти примери за фашисти и либерали. Фашисти - Джеф Безос, Марк Цукенбърг, Пабло Ексобар и другите като тях. Те узурпират всичко и цялата печалба е за тях, като ощетяват другите. Либерали - това са средната класа бизнесмени и чиновници, които делят на много части приходите от енергетика, сметоизвозване, земеделие, субсидии и прочие. Разбира се, че работниците не фигурират в тези сметки, защото фашисти и либерали грабят точно от работниците. Просто при фашистите печалбата се дели на един-двама олигарха, а при либералите печалбата се дели между 100-200 разбойника. Работниците са просто роби, които обслужват фашисти и либерали. Единствената заплаха за фашисти и либерали е социалистическа система, защото социалната система ощетява мафиотите и е в интерес на работници

    Коментиран от #31

  • 27 У нас

    1 0 Отговор
    ДЕЙСТВА НА ПРАКТИКА ПАРТИЕН КАПИТАЛИЗЪМ. ОЛИГАРСИТЕ СА ПРОИЗВОДНИ и КАТЕГОРИЧНО СВЪРЗАНИ С ПАРТИИТЕ.
  • 28 Jack Bauer

    4 0 Отговор
    За каква нация и за каква история може да се говори в САЩ?! Отишли преди 200г. завзели насилствено чужди земи, а коренното население затворили в резервати, като изчезващ вид животни. На това нация и история ли му викате?! Негрите и латиносите нямат работа и право на глас в Америка. САЩ ще ги призная за държава когато земята се върне на истинските Американци - Индианците и те започнат да управляват този континент.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Атина Палада

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "До 18":

    Дааааа, аз също съм за социална държава. След ВСВ цяла Европа градеше социална държава, но.. лично мое мнение, че Западната социална държава беше по успешна от социалната държава в Източна Европа. При Западната социална държава, която се построи по идеята на Маркс за социализъм е една функция " социално-справедливо общество" не се опира на диалектическия материализъм на Маркс, а на демократически социализъм на социалистите, т. е. демокрация с родената от демокрация правова държава. Те стават основни демократични ценности на Европа и единствен фактор за разтеж и прогрес в Европа след ВСВ. Сега социалната европейска държава е под ударите на неолиберализма. Ръководството на ЕС са хора от европейските неолиберализма, които прокарват анти европейска политика. Но европейците за да се избави от тях, трябва Тръмп да спечели в САЩ, защото ръководителите на ЕС са назначавани от дълбоката държава в САЩ. Когато Тръмп изхвърли дълбоката държава в САЩ, то и техните марионетки в Европа изпадат от кораба. Затова казвам, че изборите в САЩ сега не са просто избори за президент там, а са съдбовни за света. Не спечели ли Тръмп, неолиберализма ще ни помете. А той каква система вече ще гради в САЩ, дали ще връща капитализма там или ще гради социална държава, това нас не ни засяга.

    Коментиран от #34

  • 32 До 24

    3 2 Отговор
    Противоречиш си! Точно неолибералната система е тази, която пречи на едрите олигарси, но за сметка на това е развъдник за дребни и средни разбойници!!! Откакто има неолиберализъм в БГ бизнесмените се увеличиха хилядократно, както и неправителствените служители! До 2000 година бяхме в класически капитализъм (фашизъм) и всичко беше с ръцете на 10 олигарха. Дори НПО-тата се брояха на пръсти. От 2000 до 2006 бяхме в либерализъм и имаше смеска между едри акули и дребни рибки. От 2007 сме в неолиберализъм и едрите капиталисти значително намаляха, а броят на дребите капиталисти се увеличи хилядократно! По време на неолиберализма броят на НПО-тата вече не може да се изчисли, защото са толкова много, че и те не си ги знаят!!! Проблемът е, че неолибералите (средната класа) са съставени от индивиди с малък умствен капацитет и изключително жищнически инстинкт, които отрязаха клона на който стоят. За да съществуват средната класа трябва работниците да имат пари, но средната класа не спря да граби работниците и сега се чудят КОЙ да обвинят! Истината е, че капитализма НЕ РАБОТИ във всичките си форми!
  • 33 Атина Палада

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "До 24":

    Не знам за кое си противореча.Но капитализъм не е имало никога у нас. Защото неолиберализма навлезе в Европа дори преди да падне желязната завеса.
    Неолиберализма не пречи на никакви олигарси. Напротив. Той не е демокрация. Това е система/строй при който под дегизеровката на свободен пазар се промъква смесена икономика, или сливане на бизнеса с държавата. Или икономически фашизъм още наричан. Онова, което не е държавно управлявано е отстъпен на близки частни играчи и е тотално зависимо от политически силните на деня. Това не е свободен пазар. Това е неолиберализма. Точно неолиберализма убива средната класа. Прочети книгата "Капиталът на 21 век" на един френски икономист--Пикети, където показва как глобалния пазар убива средната класа и намалява доходите й.
    Защо мислиш започнаха протести из Западна Европа? Защото хората се вдигнаха да спасяват социалните си държави, след като неолиберализма им ги отнесе, отнесе и парите за западните.

    Коментиран от #36

  • 34 До 31

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Атина Палада":

    Ами не знам какво се случва в САЩ, защото не ги следя отблизо. Не знам кой трябва да спечели изборите там. Неолибералите още си действат в Европа. Единствено COVID-19 ги поизплаши, но се говори, че държавите ще теглят няколко трилиона долара дълг и ще напълнят касичките на неолибералите. А за Дълбоката Държава тя не е няква братска ложа, които да делят по равно. Там си правят интриги един на друг в борбата за кокала и кой ще лапне по-голямо парче, но са обединени срещу обществото. Тяхната плячка е обществото. Пример са пасажите със сардини - в тяхната атака се обединяват акули, китове, косатки, делфини, чайки и всякакви други хищници. Така действа и Дълбоката Държава - те са взаимни врагове, но са обединени срещу обществото, което е тяхната плячка. Всички капиталисти са срещу обществото, защото идеята за частни гори, частни плажове, частни острови, частни природни суровини, означава Ти да ощетиш мнозинството за своя облага. Демек Ти да вземеш 1000 ябълки, а обществото да си дели 1 ябълка. Ти да живееш на цял остров, а обществото да живее върху един камък. Никой капиталист не би позволил обществото да е НАД него и да вземе повече от него. Просто идеологията е таква на капиталистите, че да взимат колкото може повече. Демек да издевателстват над обществото, докато може да търпи

    Коментиран от #37

  • 35 Охо Бохо

    3 0 Отговор
    Как реши че едната живее модерно и модерни са глобалните либерали, а другите зачитащи ценностите житейски и национални са не модерни. Това, че "модерните" посредством парите си и медиите вдигат шум до бога, а другите не могат от гореспоменатите да кажат нещо, не ги прави модерни.Дончо хич не е стока ама поне спря хранилката на нашите доларояди които предават страната. Който и от тях да дойде на власт нас нищо хубаво не ни чака.
  • 36 До 33

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Атина Палада":

    Ами противоречие е! Без глобален пазар няма развитие! Бизнесът не е само кръчми и домати на сергията. Туризмът е глобален пазар. Авиоиндустрията е глобален пазар. Корабоплаването е глобален пазар. Прогресът разчита на глобален пазар! Проблемът е, че глобалния пазар обслужва капиталистите - едри и средни. Всичките пари и суровини отиват за глезотиите на капиталистите. Това е проблемът на системата! Няма социално мислене. Спасяват се само бизнесмените, а работниците са просто роби. Неолибералите са диктатура на средната класа (разбойници от кол и въже), а класическия капитализъм са мафията на едрите. Трудно е за обяснение, но на планетата има 3 групировки: 1/ сектата на човекомразците ( поклонниците на Дявола). Те са съставени от професори, които искат да докарат Ада на Земята. 2/ неолибералите - средната класа капиталисти, които са като хиеновите кучета. 3/ класическите капиталисти, които са като Цар Лъв, който иска да взима най-голямата плячка наготово. В монента сектата на Злото играе в неолибералите, защото защото по-бързо могат да докарат Ада на Земята. Ада на Земята не означава да издигнеш Хитлет на власт, а означава да замърсиш природата, да отровиш храната, да разболееш хората, така че, дори Исус Христос да дойде на власт да не може да ги спаси о те да умрът бавно и мъчително. Това е цялата схема

    Коментиран от #38

  • 37 Атина Палада

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "До 31":

    Аз също съм за социална държава и против капитализма. Но идеята ми е, че ако Тръмп спечели, то и Европейските неолиберали се отичат. Тръмп в САЩ изкарва корупционните договори, разни схеми на демократите и много вече от върхушката на демократите са подсъдими там.Ако той спечели има надежда и за нас в Европа. Т. е да унищожи неолиберализма, пък после вече в Европа да се построява модел на управление. Но главното сега е да се унищожи неолиберализма. А това може да се случи само при втори мандат на Тръмп.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 Атина Палада

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "До 33":

    Абе човек, не е така. В Западна Европа след ВСВ нямаше ли развитие? А сега какво има там? Освен протести, друго? В неолибералната държава хората обслужват парите, а при социалната държава парите обслужват хората. Социалната държава гради социално справедливо общество, а неолибералната социално несправедливо. Неолибералната не произвежда и нищо, тя само премята парите... Тръмп е за индустриалния капитал а неолибералистите... пари - въздух - пари:)) Според теб, лоша ли беше социалната държава в Западна Европа сле ВСВ до 90- години на миналия век, когато навлезе неолиберализма и им унищожи държавите?
  • 39 До 37

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Атина Палада":

    Неолибералите не са глобалисти. Демокрацията плюс капитализъм означават глобализъм. Неолибералите се борят разбойниците от средната класа да стават повече на брой и да имат все по-голяма свобода. Класическите капиталисти са едрите капиталисти, чиято идеология е следната - Овчар (чорбаджията) , кучета (наемници килъри) и стадо (плячката) . Идеологията на либералите е - стадо пуснато на произвола на съдбата без овчар, и вълци, които го атакуват и го ядат, без да се страхуват от овчари. Демек либералната система премахва овчарите, но издевателствата на обществото си продължват. Само да вметна - Шорош не е нито класически капиталист, нито неолиберал. Той не се интересува от пари! Някой да е видял Шорош да купува 10 яхти по 500 милиона като Абрамович? Да си купува ДжъмбоДжет като арабските лидери? Да има частни острови и прочие? Да носи диаманти? Той се интересува от съвсем друго и има съвсем различна цел! Просто му трябват пари да финансира идеите си. Както казах има 3 групировки на планетата. Двете групировки искат да грабят и да се обогатяват. Третата групировка иска Адът на Земята да дойде!

    Коментиран от #43

  • 40 БПФ

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Атина Палада":

    А аз съм ПРОТИВ социалната държава съвременен тип, защото тя е еманация на най-гнъсната несправедливост. При някогашната социалистическа държава - тя се грижеше за хората, ама и те трябваше да работят - ако не работиш - идва Чичко Милиционер - и те хваща за ушото !!!
    В днешната "социална" държава нормалните хора се счупват от работа - точно като нeгъри, за да могат някакви социални паразити цял живот да лежат на социални помощи (т.е. на издръжката на "социалната държава"), че и да се изкарват дискриминирани ???
    В САЩ трето поколение нигъри (а тука трето поколение ромове) живеят на гърба на държавата, че и тероризират белите, които ги хранят и даже ги наричат расисти. Ето затова няма по-голямо престъпление от "социалната" държава.

    Коментиран от #42

  • 41 БПФ

    4 0 Отговор
    " ...пoдгoтoвкa нa oбщecтвeнoтo мнeниe дa нe ce приeмe прeизбирaнeтo нa Тръмп прeз нoeмври 2020 гoдинa, в мoмeнтa тeчe рeпeтиция зa oщe пo-гoлeми рaзмирици."

    Айде да видим как няма да се приеме !!! Кое точно "обществено мнение"? Това, че някакво анархистическо и вандалстващо малцинство е кресливо и нагло, не го прави мнозинство. Т.нар. "демократи" преминаха една невидима, но много важна граница - те се изправиха не срещу Тръмп и републиканците в нормален политически сблъсък на идеи и концепции - те се изправиха срещу самата ДЪРЖАВНОСТ, срещу реда в обществото, а никой нормален човек не желае да живее в държава, завладяна от вандализъм и мародерство. Голяма част от традиционните привърженици на "демократите" или няма да гласуват, или ще гласуват за Тръмп. Т.нар. "афроамериканци" са 15% от населението - да - сред бандитстващите вандали има и бели, но и далеч не всички чeрни са мародери и дивaци.
    Отделно предизборната борба реално почти не е започнала - а Тръмп ще смаже байдън на диспутите и ще му издави кирливите ризи - за безчинствата и грабежите в украйна и сигурно не само там. Най-вероятно победата на президента ще е съкрушителна. А ако анархокомунистите и редовите мародери тръгнат на размирици и терор - на нормалните хора просто ще им писне и ще грабнат оръжието.... а това са поне сто милиона въоръжени американци. В един момент просто ще започне физическото изтребление на бандитите - тая гражданска война изобщо няма да продължи дълго и Америка ще се
  • 42 До 40

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "БПФ":

    Това не е социална държава! Социална държава означава Безусловен Базов Доход за всички или да има работа и добро заплащане за всички! Няма нищо социално в това да плащаш на хора без желание да бъдат в полза на обществото и които непрестанно създават проблеми. Това е капиталистическа гавра с работещите! Карат работниците да плащат на паразити, за да се обезценява човешкия труд, и за да се влошава сигурността и спокойствието на гражданите. Така да бъдат по-лесни за контрол и експлоатация от капиталистите. Освен това финансирането на неработещи и проблемни граждани се използва от за замазване на положението. Понеже работниците искат повече социална държава, за да имат по-добри заплати, пенсии, училища и болници, но капиталистите не искат да правят нищо за работниците, затова се преструват на социални, като дават пари на хора, които са във вреда на обществото. Така хем се преструват, че имат социално мислене, хем реално с нищо не помагат
  • 43 Атина Палада

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "До 37":

    Неееее, от 30 години в света действа друг вид капитализъм- "неолибералния капитализъм",но по-известен с още имена като ;-глобализъм,монетаризъм, корпоративен, финансов, олигархичен капитализъм.Главен Бог на неолиберализма са парите,главен субект са банките и главен лост е глобалния пазар,който стихийно движи капитала без правила и национални рамки и работи за по -силната икономика,като по-силната прибира парите и националните богатства на по-слабите в своите банки.Неолибералния капитализъм е коренно различен от класическия капитализъм.При него парите се откъсват от цената на стоката и себестойността на продукта и започват да се печатат безразборно.Неолибералните политици разчитат да постигнат ръст в икономиката не с производителна дейност а с финансови игри като безразборно печатат пари и ценни книжа,въртят търговия с облигации,издават ипотечни кредити с което правят хората роби на банките,въртят игри с бюджетните дефицити и данъци,след което нарастват външните дългове на държавите.
    Само погледни Сащ за няколко десетилетия -от края на 70-те години на миналия век там няма класически капитализъм а има неолиберален капитализъм до къде стигнаха. Вземи Европа-към 90-те години на миналия век в Европа навлезе неолибералния капитализъм...Покажи ми една държава в ЕС,на която дълговете не надвишават брутния й вътрешен продукт?
    Неолибералния капитализъм води до разруха на националните държави. Класическия капитализъм не е социална държава,но не води до разруха на д

    Коментиран от #44

  • 44 До 43

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Атина Палада":

    Да, това си е абсолютно така за финансистите! Но имаш един пропуск - капиталистическата система не може да живее без необезпечено печатане на пари. Причините са няколко: 1/ клиентът, когато купува стока от продавач, оставя парите при него и продавача ги внася в банката, за да трупа богатство. Така свършват парите на клиентите, защото надценките на стоките и автоматизацията на производството ИЗЯЖДАТ парите на масата (обществото). Данъците и ДДС решават частично проблема, като дори в повечето случаи го усложняват. Оттук идва нуждата от нова емисия пари, иначе цялата система ще блокира и ще трябва да се въведе системата с размяна на стоки. 2/ При големи инфраструктурни проекти няма как да разчиташ на продажби. Ти трябва да вземеш кредити от напечатани пари и да обещаеш, Че един ден ще ги върнеш. Повечето чакат инфлацията да стигне 1000%, така че да върнат жълти стотинки. 3/ АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО е да се плащат заплати на чиновници и войници с парите идващи от пазара - производство и продажби. Освен ако не си Китай, който произвежда и продава за цял свят, или Саудитска Арабия, която продава петрол на половината свят. Иначе няма как!!!! 4/ Няма как богатството да се обезпечава със суровини или стоки, защото за да произведеш и продадеш нещо - първо трябва да имаш парите, защото няма как да платиш заплати и разработки. Апък ако няма кой да ти купува суровините, например Русия, тогава кво правиш? Цялата капиталистическа система е една измама!!! Затова дава шанс на
  • 45 До 43

    3 0 Отговор
    Цялата капиталистическа система е една измама!!! Затова дава шанс на финансистите да СПЕКУЛИРАТи да си печатат безразборно пари за лично обогатяване. Ние живеем в една ОГРОМНА ЛЪЖА!!!
  • 46 До 38

    2 2 Отговор
    Ппц пари - въздух - пари е по-добре, но ако отиват за всички, например като Безусловен Базов Доход. Лошото е, че отиват в джоба на Дълбоката държава, а милиарди граждани са оставени на произвола на съдбата. Индустриалната икономика е вредна за природата и здравето. Плановата икономика и печатането на пари от въздуха за всички граждани е най-доброто. Това е най-социалното и най-екологичното. Лошото е, че гадовете няма да го внедрят този модел, защото презират честните и трудолюбивите - миньори, лекари, учители, чистачи, градинари, инженери и прочие. Те обичат само себеподобните си - убийци и крадци
  • 47 мишо

    0 0 Отговор
    АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ– АНАЛИЗАТПРИ..ОТ БГ „ВИЖДА И АНАЛИЗИРА КАКВО СЕ СЛУЧВА В САЩ..Такива даже не ги и чета.А да не говорим колко добре владеят езика от който си превеждат.
  • 48 факт

    1 0 Отговор
    русия е най-богатата държава в света!!!
  • 49 Изпуснал факта

    1 0 Отговор
    Чукчото въобще е пропуснал факта,че агентурата на САЩ в България е изцяло от мекеретата на Демокраставата партия. Дано Тръмп спечили та при втория мандат да ги разкара - само така САЩ могат да добият морално влияние в България.