Last news in Fakti

29 Юли, 2020 10:11 4 963 35

Дори Борисов не си вярва

  • бойко борисов-
  • оставка-
  • правителство

Истината е, че ако правителството подаде оставка ще се случат доста добри неща

Дори Борисов не си вярва - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да го кажа още в началото: Обещаните помощи за 2 млрд лева не са помощи, а несвършени неща вече 11 години. През това време много милиарди изтекоха към кръгове в и около управлението. Нарича се корупция. Става и кражба. Уплашиха се от протестите и извадиха чувала с обещанията. Този път премиерът ги размахваше в МС, а не от джипката.
От двете му страни тежко дишаха пажовете-патриоти. Всички те добре нахранени и наострени да не пускат кокала.

Нямало кой да управлява през следващите месеци, които ще бъдат много тежки, ако правителството подаде оставка. Дежурният рефрен на премиера Бойко Борисов, изречен за 100-милионен път след коалиционния съвет. Дори в лъжите трябва да има разнообразие. Премиерът очевидно е от школата, която смята, че повтарянето на една и съща лъжа я прави по-убедителна.

Ето какво каза: „Разбирам някой да има по-ясен план и да предлага. Все още не теглим заем. Опитваме се да запазим бъдещето на следващите поколения. Ми това, което строим в момента е за следващите поколения - за бъдещето. Огромни проекти. Предстоят изключително тежки месеци. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа. Само след три месеца никой няма да иска да сяда и да обяснява. Ще свършат парите, браншовете няма да се подобрят, а напротив - няма да ги има секторите, които ги има през лятото. Те затова нищо не казват на протестите, а говорят в имагинерни величини. Искаме това, това и това, но накрая всичко опира до сметката, парите и къде колко ще отиде. По тези теми никой не говори”.

Дори Борисов не си вярва. Знае, че щом той може да е премиер, а някакви „калинки“ министри и висши чиновници, значи всеки може. Това са почти 8 млн души в България и извън нея, които могат да поемат всички функции в управлението. Голяма част от тях ще се справят многократно по-добре от сегашните управляващи по очевидни причини.

Истината е, че ако правителството подаде оставка ще се случат доста добри неща.

1. Корупцията ще спадне рязко, защото никой не е такъв професионалист в нея, както сегашните управляващи.  

2. Ще намалеят драстично и кражбите, тъй като най-големите крадци ще си търсят адвокати или ще си събират багажа за чужбина.

3. Обществените поръчки или по-голямата част от тях ще се печелят прозрачно, което означава стотици неоткраднати милиони.

4. Ако с Борисов си замине и Гешев, ще си върнем върховенството на закона. Без политически и мафиотски натиск, без прокурорски репресии за броени месеци съдебната система ще влезе в ритъма на другите европейски страни, а цивилизационните ценности, ще почнат да се уважават и тук.

5. Свободното слово и медии няма да са формален израз на управляващите и държавното обвинение, а почтен посредник между управлението и гражданите.

6. Магистрали, пътища, мостове и булеварди няма да се ремонтират на другия ден след рязането на лентата на готова отсечка, нито ще се наводняват при всеки дъжд. Нови спестени милиони.

7. Доходите на населението ще се вдигнат чувствително, здравеопазването ще стане истинско, хората ще живеят по-качествено и по-дълго.

8. Може би най-важното: гражданските права ще се зачитат.

Много добри неща ще се случат.

Разтреперани от страх да не изгубят властта, управляващите заобещаваха реки от мед и масло. Борисов казва, че двата милиарда ще дойдат от "мазнинката" в резерва. Там обаче няма такива пари. Затова обещанията се простират в следващите месеци и години. Тайната мисъл е: Оставете ни на власт и ние ще мислим за вашето бъдеще. Толкова е цинично, че трудно може да се коментира. Повече от 10 години се краде като за световно, корупцията души цялата страна, българите продължават да се изнасят в чужбина, но те се сетили сега да дадат трохи за болници, асистенти на хора с увреждания, пенсионери и пр. Три месеца по 50 лева на възрастните хора е ужасно унизително при положение че с банкноти от 100 и 500 евро хора от властта и техни приятели си палят пурите...

Вървете си, бе, хора! Махнете се! Стига сте повтаряли, че сте незаменими и избрани законно, защото това не важи, когато управлението ви е корумпирано, деморализиращо, непрозрачно и държи от години страната на дъното на Европа.

Някои медии обаче са по-жалки и от управляващите. Вече няколко дни нито една мисирка не се престраши да попита премиера за проверените и обявени за автентични записи, в които нарича Караянчева едикакваси, заплашва да изгори опоненти и се подиграва на европейски лидери. Знаем какъв ще е отговорът на премиера, но поне да бъде попитан.

Такава е сегашната свобода на словото, такава е разлагащата се власт.

Оставка и се махайте!

Коментарът на д-р Димитър Попкутуев е публикуван във Фрогнюз


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Левски

    69 1 Отговор
    В афера има нов запис как псува президента...Брутален е.

    Коментиран от #6, #20, #30

  • 2 дядо курти от село пиперково

    66 3 Отговор
    Бойко върви си остави ни държавата да си я подредим.

    Коментиран от #31

  • 3 БойкУ БурисоФ Е

    42 6 Отговор
    Най-големия комунист който е раждала майка България

    Коментиран от #8

  • 4 Даа

    71 1 Отговор
    В цялата си 1300 годишна история, България не е имала по алчен, крадлив и прост ръководител ! ( Цитирам Крум Савов от предаването му).
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Езика

    37 1 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    на улицата ! Човек без морал и ценностна система , изключителен нарцис при това !
  • 7 гого

    27 0 Отговор
    Милия направо го съжалявам колко смешен изглежда.Ония 😱 му разказа играта.
  • 8 Бойко Борисов

    25 3 Отговор

    До коментар #3 от "БойкУ БурисоФ Е":

    ... не е комунист, а представител на едрата буржоазия!
  • 9 В.В.П.

    40 1 Отговор
    Алооо,НИКОЙ НИКЪДЕ НВМА ДА ХОДИ... БОРИСОВ И ГОРАНОВ НА СЪД.ГЕШЕВ ИМА ОЩЕ ШАНС ДА СЕ ОМИТА ОТ БЪЛГАРИЯ...ВАШТА МАМА ЧЕРВЕНО ФАШИСТКИ.....
  • 10 Генералът

    37 0 Отговор
    Аман от този Боцко. С лекота може да плати половината от външният дълг на България. Махай се мут*о
  • 11 Шопо

    7 5 Отговор
    Говорат глупости нема кой да управлява, мераклии ного, я сам един от тия! 😁
  • 12 ммм

    30 1 Отговор
    Проста и алчна мутра - това е - такива не си изкарват житейския път до старини. Самозабравило се недоразумение, което ще падне много лошо.
  • 13 цецо апартамента

    28 2 Отговор
    Тоя човек заедно с гешеФ са най-големите престъпници...Днеска питат новия мвр шеф, ще разследват ли шкафчето с парите,той-милия отговаря ,че не било от тяхната компетентност.Е кой да разследва тогава?Някой доктор хирург ли?Егат.и смешните хорица са тия...
  • 14 Последния Софиянец

    25 1 Отговор
    Протеста му пусна маста.И още мазнинка ще източим от него.

    Коментиран от #23

  • 15 Doni Brasko

    23 2 Отговор
    Той знае, че след три месеца парите ще свършат. Ами като са направили вече схемите за крадене? Страх ги е от затвора, който се задава, затова не пуска кокала
  • 16 Prorok

    3 12 Отговор
    ВНУКА НА БОЙКО ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!
  • 17 Димчо Несторов

    3 8 Отговор
    Това е план програмата на Черепа .
  • 18 Ами да

    14 1 Отговор
    Още 2 дена протести и ще сме първи в ЕС по заплати и пенсии! После мутрата в затвора!
  • 19 Малчу от Факултету

    6 1 Отговор
    Голем и умен чиляк е Бат Бойку , не мож намери такав капацитету чиляк из цела европа. Ша гласувати за бат Бойку и ша видити чи и за вас ша има помущи .
  • 20 Аферата ли

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Казваш жълтият сайт едва ли толкова е глупав при тази ситуация с тези разговори и аз в афера нищо не видях или чух ново.

    Коментиран от #25, #34

  • 21 0123

    20 1 Отговор
    Борисов няма да подаде оставка от страх.Първо го е страх от ,че новите власт имеющи ще го вкарат в затвора. Второ го е страх,че заради ангажиментите ,които е поел към задкулисието ако подаде оставка ще го убият. Едиствения начин да бъде свален от власт е физическия. Не ме упреквайте в нетолерантност ще видите ,че така ще стане .Простащината на Борисов не му позволява да се оттегли с дотойнство.
  • 22 Баце Каталонски

    8 2 Отговор
    Почитатели мои, не мислители ли, че все повече заприличвам на Т. Живков с образ и говор?!
  • 23 Новини

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ти нали си бизнесмен какво има да точиш остави и ви за народа беден, старите хора ей това да си алчен
  • 24 СЛЕД БОЙКО ПОТОП

    14 0 Отговор
    БЯГАЙ БОЙКОООО , БЯГАЙ ЧЕ ЩЕ СТАВА СТРАШНО !
  • 25 цецо апартамента

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аферата ли":

    Явно си неграмотен,или като ГешеФ кьорав.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НЕЗАБАВНА ОСТАВКА

    4 0 Отговор
    ОСТАВКА НА БОЮ ЧЕКМЕДЖЕТО И НА ГЕШЕВ!
  • 28 КандидатМисир

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ РАДИОСТАНЦИИ И ТЕЛЕВИЗИИ ЗАПОЧВАТ ДА ИЗЛЪЧВАТ ЗАПИСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ . ХОРАТА ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ КАКЪВ ПРЕМИЕР ИМАТ !
  • 29 възпитаник

    2 0 Отговор
    как да си вярва като сам си казва,че е прост ама алчен и крадлив
  • 30 AamonRa

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Но е прав. Я виж колко много построи и още се строи. Кой друг е построил повече от времето на Тодор Живков който е построил много наистина.

    Коментиран от #33

  • 31 Бай Дончо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "дядо курти от село пиперково":

    Как ще я подредиш бе на оре курти. Това да не са ти цървулите да си ги подреждаш пред вратата. Я си пий ракийката ма не прекалява и си легай.
  • 32 Ново

    0 3 Отговор
    Хубавото го видяхме 1$=3 000лв модерна приватизация и решетников за президент но в демокрацията всичко се решав с избори А не с преврати и атентати
  • 33 Дедо Вия

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "AamonRa":

    Бокича собственоръчно ми построи външна тоалетна. Евала.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДоктоРО

    2 0 Отговор
    АЗ ЛИЧНО МИСЛЯ, ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ СТАНЕ ИЛИ:
    - ЗЛАТЕН ЗАТВОРНИК
    - БЕГЛЕЦ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО В ТРЕТИЯ СВЯТ
    - САМОЗАСТРЕЛЯЛ СЕ
    ИЗБОРЪТ Е НЕГОВ. ДА ВИДИМ ?