31 Юли, 2020 12:10 11 587 126

Атаката срещу Гешев започна от Румен Радев. Искат да замъкнат България към Кремъл

  • иван гешев-
  • румен радев-
  • кремъл-
  • евразия-
  • атлантически съвет на българия-
  • димитрин вичев

Тезите са на съпредседателя на Атлантическия съвет на България - Димитрин Вичев

Атаката срещу Гешев започна от Румен Радев. Искат да замъкнат България към Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължавам да имам много сериозни критики към Борисов, но отговорността ме кара да бъда много по-внимателен, казва съпредседателят на Атлантическия съвет

Димитрин Вичев е съпредседател на сдружението „Атлантически съвет на България“. Той бе едно от най-атрактивните протестни лица през годините срещу ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. На настоящите митинги срещу правителството и главния прокурор обаче г-н Вичев отсъства. Попитахме го защо.

- Г-н Вичев, не Ви виждаме по протестите за разлика от предишни години. Защо така?

- Освен гражданин с лична позиция, аз днес съм представляващ Атлантическия съвет на България. И като такъв не е редно да участвам, защото това би означавало ангажиране чрез мен на нашата неправителствена, надпартийна, независима експертна и гражданска организация, като цяло. Но имаме колеги, които активно участват в протестите, както и други, които не участват в протестите, но подкрепят справедливите искания. АСБ като организация „говори“ с обществото, институциите и запознава посолствата в България на съюзните държави от НАТО и ЕС чрез своите официални позиции. Имаме приета позиция на Управителния съвет за протестите, за случващото се в страната и за възможностите за изход от създадената институционална криза, според нас. Изпратили сме я до повечето медии, а може да се прочете и от Фейсбук страницата ни. Ще ви цитирам само част от началото ѝ: „ АСБ подкрепя правото на българските граждани на мирни протести, както и справедливите искания за ефективна и всеобхватна борба срещу корупцията, за прозрачност на управлението, за прекъсване на опитите за задкулисно управление на страната и за върховенството на закона.

АСБ е категорична в оценката си, че усещането за недосегаемост и ненаказуемост на лицата, свързани с бившата Държавна сигурност, с комунистическата партия и с политически кръгове от Руската федерация, е основната причина за липсата на справедливост, за корупцията и за търговията с влияние в България.

АСБ вижда решението на натрупаните през последните три десетилетия проблеми чрез провеждане на безусловна декомунизация и дерусификация на страната, включително и чрез лустрация. Настояваме законодателната, изпълнителната и съдебната власт, в рамките на своите компетентности и отговорности, в следващите дни, седмици и месеци да дадат видими за обществото доказателства, че тези процеси са започнали.

АСБ очаква управляващите в България, както и цялата политическа класа, да чуят гневния глас на гражданите и да подкрепят с реални действия правото на хората да живеят достойно, справедливо и почтено в просперираща европейска държава.“

- Какво мислите за поведението на президента Румен Радев?

- Налице е институционална криза. Позицията на Управителния съвет и на мен като съпредседател е, че президентът излезе от ролята си на олицетворител на единството на нацията. Той пое ясна конфронтационна позиция срещу правителството. Вследствие на това Президентството вече не може да бъде мястото, където да се чуят различните мнения и да се търси решение на проблемите. Президентът и протестиращите граждани казват „оставка веднага“, а правителството казва - „не, няма да подадем оставка“, като противодействие на президента. В тази връзка ние смятаме, че единственото място, където трябва да се проведат дебати и да се търси разрешение на кризата, е парламентът. Затова АСБ призовава Народното събрание да заеме активна и отговорна позиция в процеса на решаване на създадената междуинституционална криза.

- Не трябва ли да има предсрочни парламентарни избори?

- Народното събрание трябва да изкара пълния си мандат, като изборите за следващ парламент се проведат напролет. Мотивите ни за това са няколко. На първо място отчитаме задълбочаващата се здравна ситуация в страната, в Европа и в света, при която може да се наложат нови по-тежки карантинни мерки. Ние сме действително много притеснени за това какво ще се случи в следващите месеци. Настъпва и тежка световна икономическа криза с дълбока рецесия. България е отворена икономика и зависи от поръчките на големите компании в Западна Европа. Напълно очаквано е да има спиране на производства, защото няма достатъчно поръчки, примерно, при подизпълнителите в автомобилната индустрия, които са в България. Същото важи и за онези, които изнасят за Европа по-голямата част от своята продукция, а потреблението и там е свито. Това означава безработица и обедняване на населението. Освен това трябва да се приеме Бюджет 2021. Управителният съвет на АСБ смята, че периодът до редовните парламентарни избори трябва да се използва максимално ефективно за рационални законодателни действия на народното представителство, свързани със справедливите искания и разумните предложения на протестиращите граждани, както и за изработване на действащи програми, които да отговарят на условията на Европейската комисия за отпускане на финансови средства на България за справяне със здравната и икономическата криза в резултат на пандемията от Ковид-19.

- Вие бяхте сред най-яростните критици на Бойко Борисов. Има ли промяна в отношението Ви?

- О, аз продължавам да имам много сериозни критики. Моето лично разбиране за това каква е институционалната стойност и по какъв начин трябва да се управлява евроатлантическа държава от правителство и премиер, се различава твърде много от това, което виждаме в момента. Само че моята отговорност като на човек, който поставя интересите на гражданите и на страната си по-високо от своите лични симпатии, антипатии и т.н., ме кара да бъда много, много по-внимателен и отговорен. Така постъпва и Атлантическият съвет. Ние смятаме, че може да се направи промяна, ако това поиска Народното събрание и управляващата коалиция. Правителството може да подаде оставка, да се направи съвсем друго правителство, без Борисов да бъде премиер, а на негово място да бъде избран от парламента друг министър-председател. В такова ново правителство може да се включат представители не само на сега управляващите, но и на други политически формации, както и непартийно обвързани експерти. Такова правителство може да бъде наречено експертно, програмно или по друг начин, но България не трябва да остава без парламент. Каквито и грешки да прави едно правителство, мястото, където следва да се отчита и да се обсъждат програмата и политиките му, е парламентът. Защото там има и яростна опозиция, има и по-мека опозиция, там и гражданите могат да представят свои предложения и становища за промени в закони, там могат да се приемат спешно и някои належащи и необходими за ситуацията закони. Ние не можем да си позволим риска да останем в следващите месеци без парламент. България е парламентарна република.

- Това ще е само за два месеца, докато се проведат предсрочните избори.

- Това не е вярно, защото планът на някои задкулисни кръгове в страната и извън нея може да е съвършено друг. Служебното правителство може да изкара и една година. А може и повече.

- Това би могло да се случи, ако не може да се състави редовно правителство след изборите.

- Не е само това – възможно е изборите да бъдат отлагани. И то не само един път.

- Не могат да ги отлагат безкрайно.

- Аа, моля ви се – вижте например Боливия, вижте какво стана с президента им Ево Моралес. След гражданските протести през октомври 2019 г. и непризнаване на изборите Моралес избяга, а една сенаторка се обяви за временен президент. Това се случи на 11 ноември миналата година. Проверете и вижте до ден днешен има ли избори в Боливия. Изборите първо ги планираха за месец март, но удари епидемията, после казаха, че ще бъдат през месец май. Сетне ги отложиха за септември, а преди четири дни ги отложиха за края на октомври. И продължава „служебно правителство“ да управлява страната.

- Вие смятате, че може да стане като в Боливия, така ли?

- Да, може да стане като в Боливия. Но може да стане и както в Северна Македония, където се отложиха изборите с няколко месеца и вече осми месец страната се управлява от „техническо правителство“ и без парламент. Може да стане както в Полша, където също се отложиха изборите, както във Франция се отложи вторият кръг на местните избори. Има вече много примери за отложени избори на много други места по света заради пандемията... Ако правителството е изцяло подвластно на Румен Радев, каквото е едно служебно правителство, и парламентът е разпуснат, то е възможно той да приеме еднолично решение за отлагане на изборите с цел, примерно, спасяване на хората - за да не се разболяват и умират. Може да наложи и пълно затваряне на страната и национална карантина, както в Ухан, Китай. Няма да има парламент, няма да има негово разрешение за обявяване на извънредно положение. Няма да има нито парламентарен, нито граждански контрол. Като се има предвид, че Румен Радев е бивш военен, това на практика би изглеждало като въвеждане на военно положение при еднолична и безконтролна власт на бивш генерал. Експерти вече предупреждават, че до декември се очаква заболелите да стигнат 100 хиляди души и разпространението на Covid-19 да е дифузно. Тогава на никой няма да му е до избори...

- А главният прокурор Иван Гешев трябва ли да подаде оставка, според Вас?

- За това си има конституционен ред. Има Висш съдебен съвет. Ето, Христо Иванов предложи нещо разумно - министърът на правосъдието да поиска дисциплинарната комисия или Инспекторатът на ВСС да провери дали главният прокурор има извършени нарушения в своята работа. Ако има такива, ВСС може да го освободи от длъжност по същия начин, както го е избрал.

- Те са „бетон“ зад него, това няма как да се случи.

- Не, не – Висшият съдебен съвет не е зад него. ВСС е над него.

- Става въпрос, че те подкрепят Иван Гешев.

- Кой, Лозан Панов ли?

- Е, около Лозан Панов са четири човека, всички останали 20 са свързани с Гешев.

- Добре, за правителството е лесно да се поиска оставка и то да я подаде. Но как може чрез граждански протести да се принуди главният прокурор да си подаде оставката? Как, кажете ми!

- Говоря за Вашето лично мнение – не е ли редно да си подаде оставката?

- Аз нямам реална представа за неговата дейност. Вие имате ли представа?

- Всички гледаме по телевизията...

- Ами гледам, че започнаха много разследвания и дела срещу олигарси, политици, министри, висши полицаи... Така ли е?

- А Бойко Борисов и Делян Пеевски не трябва ли да бъдат разследвани също?

- Трябва, разбира се. Само кажете за какво и пускайте сигнали. Аз съм „за“. Ето, има сигнали, да ги разследват - „джуджета“, Пеевски, всичко да се разследва!

- Смятате ли, че Гешев обективно би ги разследвал? Вярвате ли му?

- Има и други прокурори. Вижте, България е европейска страна, член на ЕС. Могат да се подават сигнали, да се пишат писма до европейските органи. Ние сме под механизъм за наблюдение в областта на правосъдието. Аз се чудя защо няма от никъде реакция... примерно, защо комисарят по правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия не каже, че в България изборът на главен прокурор е неудачен и би следвало да се помисли за неговата смяна.

- Ние сме суверенна държава – те не могат да се месят по този начин.

- А кой може да се намеси?

- Самата България. От хората, от гражданите зависи – ето че има доста протести и срещу Иван Гешев. Това може би не е случайно.

- Защо? Кажете ми!

- Може би защото се съмняват, че може обективно да разследва.

- А Вие знаете ли откъде започна цялата атака срещу главния прокурор Гешев? От Румен Радев. Вие знаете ли, че има изтичане на секретна информация от президентството - излязоха в медиите такива публикации. Става въпрос за изтичане на класифицирана информация към Русия от хора от екипа на Румен Радев. Второ, вие знаете ли какво се е случвало в президентството около опита за блокиране от страна на Румен Радев на сделката за бойните изтребители F-16? Вие знаете ли той като командващ на Военновъздушните сили до 2016 г. какви сделки за доставки е правил? Имаше миналата година разследване на ДАНС и прокуратурата, излязоха записи, имаше разпитвани управители и собственици на частна фирма, дългогодишен доставчик на военно оборудване за Военно-въздушните сили. Аз и обществото очакваме отговори и на тези въпроси. Не е ли свързано искането на Румен Радев за оставка на главния прокурор с това, че днес или най-късно утре ще излезе решение на Конституционния съд (КС) по питането на главния прокурор от началото на 2020 г. (вчера решението излезе - б.а.)? Ами ако решението на КС е, че президентът е гражданин като всеки друг и ако е извършил престъпление, той може да бъде разследван – както министър-председателят и министрите, които са без имунитет, или както всеки депутат, който е с имунитет, но който може да бъде свален от НС? В Конституцията е записано, че президентът е с имунитет и срещу него не може да има предявено обвинение и да бъде изправен на съд, докато е президент. А дали може да бъде разследван? Ами ако тълкувателното решение на КС очертава такава възможност по време на мандата му? А дали Румен Радев няма да поиска тогава да има за дълго време имунитет чрез втори мандат по сегашната Конституция и евентуално още два при приемане на нова Конституция и промяна на формата на управление от парламентарна към президентска република? Както направи Ердоган в Турция. Вече се чуват призиви за такава промяна на Конституцията. Пък и виждаме примера на Путин в Русия. Осигури си с конституционна промяна още два мандата и имунитет чак до ... 2036 г.

- А Борисов и Пеевски нямат ли неофициален имунитет по отношение на Гешев?

- Нямам представа, какво е това „неофициален имунитет“. Нали Гешев заяви, че е започнала проверка на записите и на снимките от спалнята на премиера. Аз настоявам да излязат час по-скоро резултатите от тази проверка и да видим действително ли тези снимки са от там и ако действително е така, Борисов да даде обяснение откъде са тези пари, злато и т.н. Както и за записа да се прецени има ли нещо, за което да му бъде повдигнато обвинение. Но това е работа на прокуратурата. Моята позиция е, че законът трябва да е еднакъв за всички и не трябва никой да се чувства недосегаем – нито президентът, нито премиерът, нито Пеевски, нито самият главен прокурор. Всеки един, който по някакъв начин е нарушил закона, трябва да носи своята отговорност, включително наказателна. Аз също смятам, че трябва да е по-видимо за гражданите т. нар. върховенство на закона, защото има съмнения, че не се разследват Пеевски, Доган, обръчите им от фирми и т.н. Ако има такива сигнали, главният прокурор и прокуратурата трябва да ги разследват. 

Днес най-важното е да внимаваме, както е модерно да се казва, да не „счупим“ нашата крехка демократична държава с всичките ѝ кусури и да не бъде замъкната България към Кремъл и към Евразия. Това са ми най-големите страхове. Защото около протестите прозира агентурата на петата руска колона. Виждате ги там, до болка познати и омръзнали ни кремълофилски лица от АБВ, БСП, „Възраждане“ и др. русофилски организации, представящи се за патриоти. На протестите освен хора като Румен Петков, Таско Ерменков и Еленко Божков, дето спира метрото, се виждат и други лица познати от февруарските протести през 2013 г. Но онези, които не се виждат, а скрито дърпат конците от офиси и резиденции, са пак същите, както тогава. Ето защо пак се развяват по площадите руски знамена и се отправят закани за реванш и възмездие над „атлантиците“, като „дойде Путин“ тук. Тези хора не искат доброто на България. Те искат България да бъде тласната обратно към Русия. Те използват справедливия гняв на младите хора, които искат да живеят достойно в просперираща модерна европейска България. И за да се случи това, а не пъкленият план на руския генерал Решетников и Кремъл да бъде „зачистен“ евроатлантическият елит на България, ние трябва да имаме в следващите месеци парламент, който да си изкара мандата; след седем месеца да има редовни избори, да се подготвят и да се включат в тях и новите партии – на Слави Трифонов, на Мая Манолова, на Цветан Цветанов, на Васил Божков, и т.н. Едва тогава 44-то Народно събрание следва да бъде разпуснато, а новоизбраните депутати и партии по волята на българските избиратели да конституират новото 45-то Народно събрание. Това е национално отговорната позиция на Атлантическия съвет на България.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    192 37 Отговор
    Почва се с троленето. Румен Равев каза: "Мутри вън"... Какъв Кремъл, какъв Путин ?

    Коментиран от #8, #32, #34, #62, #89, #95

  • 2 Criminal

    153 29 Отговор
    Тоз май е пил белина...........

    Коментиран от #21, #25, #91

  • 3 истината

    48 137 Отговор
    Ами така си е. На някои хора не им оттърва да се разследва мафията -- затова искат оставката на Гешев. А гладките фейсбукарски мозъчета само припяват ---- Оставка, оставка ... ":)

    Коментиран от #11

  • 4 Сух

    143 26 Отговор
    Поредната платена тъпотия.
  • 5 ясно

    129 26 Отговор
    няма да чета статията защото не съм мазохист , а този вичев явно е човек на пеевски , нормален човек неможе да избълва такова словоблудство

    Коментиран от #13

  • 6 Мишо

    110 21 Отговор
    Вичев, като падне Тиквока ще дойде и твоя ред.
  • 7 БГ МАФИЯ В МС

    104 23 Отговор
    ГОЛЯМ ТЪПАК Е ТОЗИ ДЕТО Е ПИСАЛ СТАТИЯТА. ЗАТОВА ЛИ РАДЕВ ВОДИ КОНСУЛТАЦИИ СЪС СОЛОМОН ПАСИ? ЛЪЖЛИВА ПЛЮЕЩА СТАТИЯ НА МАФИЯТА ГЕРБ И ПОРЪЧАНА ЛИЧНО ОТ МАФИОТА ДЕСПОТ ББ.
  • 8 обаче

    26 72 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Мутри (на)вън!!! демек - излезте - направете свинщини, безчинствайте по площади и кръстовища ...

    Коментиран от #44

  • 9 Дедо Пенс

    82 12 Отговор
    Не искаме мутри да ни излагат пред цял свят! Мутри вън!!!
  • 10 chi

    75 16 Отговор
    Димитрин Вичев да ходи да ги разправя тия на баш майстора, че на старата му шапка...
  • 11 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    78 15 Отговор

    До коментар #3 от "истината":

    ИСТИНАТА, ГЕШЕВ Е НАРУШИЛ МНОГО АМА МНОГО ЗАКОНИ И ТОВА ЕДИНОДУШНО ГО КАЗА КОНСТИТУЦИОНИЯ СЪД. ОСТАВКА НА ЛАКЕЯ ГЕШЕВ, ЧАДЪРА НАД МАФИЯТА.

    Коментиран от #17

  • 12 Гошко

    66 13 Отговор
    И тоя си продаде душицата мижава.
  • 13 ами прочети

    17 56 Отговор

    До коментар #5 от "ясно":

    Ако я беше прочел, щеше да видиш интересни неща, Но трябва да се троли, без дори да знаем зашо и да се квалифицира.

    Коментиран от #73

  • 14 1214

    72 13 Отговор
    Какъв е тоя атлантически съвет? Кой го е назначил?
    Нима има разлика между русофилство и американофилство? И двете неща водят до намеса във вътрешните работи и политиката на България. И двете са обслужване на чужди интереси!
  • 15 Идиот

    77 16 Отговор
    Поредният страхливец, който са гепили за топките и той пее панагирици за "правилното управление" на ГЕРБ.. Кви руснаци, кви пет лева бе, сб.ъркан?
  • 16 Гост

    72 11 Отговор
    Много ми е интересно, кого точно представлява вашата "неправителствена, надпартийна, независима експертна и гражданска организация, като цяло"? Кой точно ви е упълномощил да го представлявате и от чие име говорите?
  • 17 кои са

    21 33 Отговор

    До коментар #11 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Кои закони - изброй поне 2 закона които е нарушил?
    Това което пишеш не отговаря на истината!!!

    Коментиран от #35, #48, #54

  • 18 НАТО ВЕЦ

    44 11 Отговор
    Само к*чки, като господина, могат да си представят България, като кокал, който може да се завлече.
  • 19 Оставка

    55 11 Отговор
    Почнаха да плашат недоразвитите умове. Ако падне крадливия Бойко , край на НАТО и ЕС. То така става.....
    Тотално са уплашени от народния гняв. ОСТАВКА!
  • 20 Начи

    47 7 Отговор
    Кът взема ино дръво, ми Радев ли влезе тежко въоръжен в пурко ратурата или беше обратното???

    Коментиран от #27

  • 21 Факт

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    Ако не е ще пие!?
  • 22 Браво на

    36 14 Отговор
    Румен Радев. Директно в каскета с изтребителя..... между очите.
  • 23 3.14К

    44 10 Отговор
    От такива недоразумения ще ме откажат от атлантизма и европейските ценности.
  • 24 Барцилонски Чекмедже Толуп

    38 10 Отговор
    Вичев, утре излизаш, извиняваш се и почваш да викаш : "Аз съм П кърджалийска П!"
  • 25 Този е по долен от Борисов

    44 7 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    Димитрине, иди и се гръмни в простата, продажна тиква!
    От такива , некадърници ,като теб, сме на това положение!
    Къде дърпаш чергата, към "корона вирусите" не те срам ?
  • 26 герберче

    41 6 Отговор
    Запознайте се със световно неизвестния Гичев.
  • 27 ами начи

    20 38 Отговор

    До коментар #20 от "Начи":

    Виe знaeтe ли, чe имa изтичaнe нa ceкрeтнa инфoрмaция oт прeзидeнтcтвoтo - излязoхa в мeдиитe тaкивa публикaции. Cтaвa въпрoc зa изтичaнe нa клacифицирaнa инфoрмaция към Руcия oт хoрa oт eкипa нa Румeн Рaдeв. Втoрo, виe знaeтe ли кaквo ce e cлучвaлo в прeзидeнтcтвoтo oкoлo oпитa зa блoкирaнe oт cтрaнa нa Румeн Рaдeв нa cдeлкaтa зa бoйнитe изтрeбитeли F-16?

    Коментиран от #39, #55

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тони Мигусмукару

    36 11 Отговор
    Тоя Кремъл не ви л номръзна вече бе!Кога сте чули подобни думи от протестиращите.За вас стремежа към по добър живот с достойнство към Кремъл ли води!?!Ами сигурно вие сте служители на Решетников тогава!Вземете се прегърнете и вкупом непотребни станете!
  • 30 пройчо

    34 8 Отговор
    ".... Днес най-важното е да внимаваме, както е модерно да се казва, да не „счупим“ нашата крехка демократична държава..."****Бойкоподобник.Боко е счупил отдавна "демократичната държава"! Лаладжия.
  • 31 Масонка

    27 4 Отговор
    Димитрин е първо масон и после нещо друго
  • 32 Kkk

    18 27 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    РУСКИ МЕДИИ ПО ПОВОД ИЗБОРА НА РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

    14 ноября 2016
    Вторая победа Кремля. Чего ждать от нового президента Болгарии

    14 ноября 2016
    МирНаш: «пропутинские» кандидаты близки к победе в Болгарии и Молдове. В Болгарии пророссийским кандидатом считается генерал Румен Радев.

    14 ноября 2016
    Очередная геополитическая победа Путина: Молдова и Болгария избрали пророссийских президентов

    14 Ноября 2016
    Россия вернулась в Юго-Восточную Европу. На президентских выборах в Болгарии и Молдавии победили пророссийские кандидаты

    14 ноября 2016
    Болгария и Молдавия: победа пророссийских кандидатов — пощечина Западу

    14 ноября 2016
    Против евроинтеграции. Молдова и Болгария избрали пророссийских президентов

    Такъв Кремъл

    Коментиран от #36, #50, #66, #67

  • 33 ОПААА

    26 10 Отговор
    Още един Антон Тодоров, Тома Биков, Деница Сачева ... Вичеееев, етикета с цената още ти стои на челото.
  • 34 Емил

    16 24 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Така де! Да се махне Б.Б.. за да седнат московските марионетки! И циганите се обиждат един друг, като си викат циганин! Тия дето създадоха мутрите, саги викат на другите мутри, щото ги мачкат!
  • 35 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    25 7 Отговор

    До коментар #17 от "кои са":

    ДРАГИ НЕУК И НЕЗНАЕЩ ГЕРБЕРО МАФИОТСКИ ТРОЛ . ПРОЧЕТИ РЕШЕНИЕТО НА КОНСТИТУЦИОНИЯ СЪД ОТ ВЧЕРА. ТАМ ПИШЕ НЕУКИИ.
  • 36 Емил

    7 8 Отговор

    До коментар #32 от "Kkk":

    Браво! Сега ако има някой мислещ, нека отговори!

    Коментиран от #47

  • 37 без кръчмар

    24 2 Отговор
    брей ,че България била много апетитен кокал,всички искат да го вземат,а нас народа/суверена/ никой не се напъва да попита какво искаме ,а трябва!
  • 38 Не е нужно да четете повече

    26 5 Отговор
    - Г-н Вичeв, нe Ви виждaмe пo прoтecтитe зa рaзликa oт прeдишни гoдини. Зaщo тaкa?

    - Ocвeн грaждaнин c личнa пoзиция, aз днec cъм прeдcтaвлявaщ Aтлaнтичecкия cъвeт нa Бългaрия.


    Не е нужно да четете повече. Всичко става ясно още в началото.

    Коментиран от #42

  • 39 гост

    10 13 Отговор

    До коментар #27 от "ами начи":

    Остави че има изтичане на секретна информация,но този същият натопи Радев при първия разпит пред съдия.Не вярвам Радев дае бил в течение на нещата,но знае ли човек.Мисля ,че не напразно Гешев пита за държавна измяна ,точките 1 и 2.
  • 40 шмекер

    22 5 Отговор
    Тоя пък го пере съчмата . Също като Пасито. Де видяхте тук Русия бе ? Или все руснаци ви се привиждат. Или може да сме на дъното на блатото , ама важното е да не поглеждаме към Русия !
  • 41 Bingo

    22 7 Отговор
    Мислите ли, че всичките тези хора на площада ще оставят Радев да замъкне България към Кремъл. Тези измисленяци от този клуб явно имат хранилка и от Боко, и се опитват да разделят обществото с измислени теории. Това, че се навъртат разни стари муцуни не означава, че ще успеят да залъжат хората. Както виждате вече 22 дни никой не успя да яхне протестиращите точно защото виждат европейската ориентация на по-голямата част от тях. С Русия имаме толкова голяма обвързаност в енергийния сектор, че е почти невъзможно а и безсмислено да сме в обтегнати отношения. Единственото което трябва да направим е да отстояваме правата си и да не допускаме отново такива заробващи договори за газ и да разбием монополното положение на Лукойл без да създаваме друго такова на друга про-американска компания.
  • 42 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #38 от "Не е нужно да четете повече":

    Точно така,не е нужно да четеш статията,важното е че се кефиш на Гошо Тъпото,дубайския мошеник,белградския крадец,агент Сашо,Академик и другите от сорта.

    Коментиран от #57

  • 43 Радеееееев

    11 2 Отговор
    Ако искаш да помогнеш на българите направи партия. Не слушай дебелата вицепримиерка която няма един работен ден, а само е работила на бюро. За буржоата от БСП никой няма да гласува. Те никога няма да се променят. В политиката са само да се нагушат.

    Коментиран от #106

  • 44 хаджи Тролю

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "обаче":

    Обаче тролче ти нали си на сянка и си тролиш под всяка статия. Как е ценоразписа. Ако си струва , дай да ти ударя едно рамо ,че като гледам сам се мъчиш на амбразурата.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Karosel

    8 9 Отговор
    Всичко в статията е вярно!
    В началото как само се радваха всички, че разбутаха Божков, после руско поклонниците обърнаха плочата! Жалко но факт!

    Коментиран от #51

  • 47 Притежател

    21 4 Отговор

    До коментар #36 от "Емил":

    Вие не разбрахте ли, че народа иска Българско управление, невменяемо (доколкото е възможно) от външни сили, което да гледа за интересите на държавата? Или всеки, който не одобрява Бойко автоматично става привърженик на Кремъл а? Какво защитавате таз корумпирана мутра незнам. И това ти го казва БИВШ гербаджия.
  • 48 Законите и Гешев -

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "кои са":

    Ето един - не може да се публикуват СРС докато се води следствие; ето втори - не може прокурор да определя вина - това го прави само съдът. Има и още .

    Коментиран от #59

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Да си рускопоклоник

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Karosel":

    престъпление ли е или обида?
  • 52 Три метра

    15 4 Отговор
    чаршаф,със словесни дрискавици, от който следва краткия извод: Какъвто и да е повода,независимо в коя област- грачиш ,лаеш и посочваш за главен виновник,инициатор,подстрекател Кремъл,Путин,Русия. Иначе " независимия" атлантически ще му секне потока от зелендаш. Такъв е готов да купуваме най скъпия газ,петрола, ток( Мариците) да има само хамерички тръби( но построени и платени от Народа) да купуваме железария за милиарди ежегодно,да подарим на Уестингчо платените пак от Народа реактори с готова площадка,за да бъдем верни" атлантици".Верни,верни,но за неговия джоб! А той е бая дълбок и добре напълнен! Сигурен съм! Същите подобни гомна - подлоги на Адолф ни съсипаха икономиката през Царско- изнасяйки милиони тонове зърно,кожи,тютюн,консерви,срещу райхсмарки.После пищяха,защо имало Народен съд!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 така го разбрах аз

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "кои са":

    Гешев на първо място е наруши неприкосновеността на Президентството. Няма друга държава където тежковъоръжена прокуратура да е нахлула така. Казаха го чужди дипломати още преди решението на КС . Това е прецедент даже и за държави от третия свят.
    Второ арестите в самото Президентство. Можело е да бъдат извършени извън президентството но не и вътре в него.
  • 55 Ами защо

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "ами начи":

    няма арести в БТА? Цялата " секретна" информация се оказа взето от там - и дори съдът го потвърди.
  • 56 Ха ха ха ха ха

    17 3 Отговор
    Тоя шошон нарече соросоидите кремълофилски лица:))) Абре Димитре, тти чуваш ли се какво говориш? А пък като започна с това:Ти знаеш ли, че от Президентството се е изнасяло секретната информация към Русия, така писаха медиите:))) направо изби рибата. Така били писали медиите:))) и защо Димитре така са писали? Защото гешефтурата ли така казва? И как да й вярваме на гешефтурата, като е занемела за Борисов, Пеевски, Доган... А пък как изпра Цв. Цв. е видно и за кучетата. За оня с терасите също и какво ли не още. И точно на тази гешефтура смяташ ли Димитре, че нормален човек може да повярва?

    Коментиран от #90

  • 57 дон Чичо

    5 4 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Ти пък като я прочете какво разбра ? Я пуснете пак записа на премиера за половите органи !
  • 58 Питам

    11 3 Отговор
    Кой е тоя Вичев, от къде изпълзя и кой му плаща да лае срещу народа и президента?
  • 59 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #48 от "Законите и Гешев -":

    Кой ти каза ,че не може да се публикува СРС? Аз не съм чул Гешев да е осъдил някой,само излага факти и понеже съм любопитен , искам да ги знам. Не виждам нищо лошо в това.

    Коментиран от #70

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ддв

    8 2 Отговор
    Сега да очакваме и Паси и Ленчето с кремчето да се изкажат по въпроса.
  • 62 Лекар БГ

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Моите деца протестират. Родени са в края на 90-те.
    Те са убедени, че днешна България е корумпирана и мноооого бедна.Убедени са,че има мноооого зависимости.Във всяка сфера.Те са убедени,че не харесват мутри и чалга.
    Затова протестират.И изобщо не ги интересуват комунистите, тежкото детство с маз и люти чушки на един Вожд.Не ги интересува Москва. Искат промяна.
    А този, интревюнираният човек....мноооого се объркал.Срещу пари, или просто си е такъв-тотално объркан.Къв е тоА АСБ?!

    Коментиран от #71, #82

  • 63 Вся Власть - СОВЕТОВ !

    4 4 Отговор
    Слава РОССИИ ! И почит към Бога и Морала ! Що Слави, Маги, Лафазанов - морал ли фъргат или грях ! А ПОКАЯНИЕ за греха и туй що става със децата и какво ще остане след нас! ПОКВАРА и позор ! Слънцето и Морала исгряват от Изток !
  • 64 Behemoth

    7 1 Отговор
    Ей тия всичките са за съд за държавна измяна!
  • 65 Моля

    5 7 Отговор
    Само за един пример на държава,която е прокопсала под влиянието на Русия?Може би Куба,където още са на конете, или Венецуела,или Сев.Кореа?А може би искате България да се нареди до Таджикистан, Узбекистан или Туркменистан?Само един пример,може ли?

    Коментиран от #69, #100

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 СССРБарета

    3 2 Отговор
    "би означавало ангажиране чрез мен на нашата неправителствена, надпартийна, независима експертна и гражданска организация" .....НЕЗАВИСИМААА!!! ХАААААХАААААААХААААААААХАААААА
  • 69 Бона Сера

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Моля":

    Куба е много по напред от нас въпреки санкциите ! И Куба не желае да е като нас !

    Дъщерята на Че Гевара: За Куба България е пример какво не бива да правим!
    Дъщерята на Че Гевара застана пред камерата на "Панорама".

    Алейда Гевара: „Куба винаги е била отворена за света! Проблемът е дали светът ще ни разбере такива, каквито сме, а не да искат да ни променят!“

    БНТ: България също се е променила в политически и социален аспект. Какво очаква Куба от нас, можем ли да ви бъдем пример?

    Алейда Гевара: „Не, напротив! При тези грешки в социалистическото общество на България, в съветското социалистическо общество, можете да сте ни пример само за това, което не бива да правим! Ами, питаш ме – отговарям ти!

    БНТ: Какви са ни грешките?

    Алейда Гевара: „Да, настина сме бедни, но умираме сякаш сме богата страна. Това, което испанците не са успели да отнесат, го отнесоха грингосите – американците. Били сме ограбвани години наред. За първи път сме господари на собствените си богатства. Когато някой иска да има отношения с Куба – да зачита законите ни, идентичността, суверенитета. Само при равни условия и с уважение към народа на Куба!

    БНТ: Някога съмнявали ли сте се в идеите на баща си? Вижте какво се случва във Венецуела, в Куба?

    Алейда Гевара: „Не, нямам никакви съмнения. Защо е тази реакция във Венецуела днес?! Защото Щатите купуваха един барел петрол между 7 и 10 долара, а сега знаете ли за колко го купува на международния пазар! Да, има протести, им

    Коментиран от #101, #104

  • 70 чуждо мнение

    4 3 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    Вмомента прокуратурата е допуснала такива груби нарушения на закона, че не знам как ще се излезе от тази ситуация." Така бившият председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков коментира в предаването на Би Ти Ви "120 минути" темата с разпространените от държавното обвинение записи на разговори на командира на ВВС ген. Цанко Стойков, в които беше замесен и президентът.


    В Закона за СРС е записано, че данните, получени чрез специални разузнавателни средства, могат да се използват само за наказателното производство и за опазване на националната сигурност, напомни той. Разгласяването на СРС от длъжностно лице се наказва с до 5 г. затвор, подчерта Рашков.


    Той напомни още, че прилагане на СРС спрямо военен може да стане само с разрешение от военен съд. Рашков призова Висшия съдебен съвет да провери главния прокурор Иван Гешев за това дали е спазена процедурата по прилагане на СРС.
  • 71 И да искаш не е достатъчно, а трябва да

    4 4 Отговор

    До коментар #62 от "Лекар БГ":

    Знаеш как се създава Държавна Система, Общество , Социална справедливост - Икономика, Финансии, Материална База и Контрол на властта и СРЕДСТВАТА за ПРОИЗВОДСТВО ! Иначе се казва на уличен Език - " Прост - пък му се Е/е !" Те и тези дето викат и те искат - но по-добро няма да стане защото никой незнае как ! Жалко но е факт. Или Бабикян от Ереван, ще упрай положението ? Пременил се е Илия , но пак в тия ! Интелигенция у нас НЯМА а само плява и шлака ! Никой за това обаче не работи и не говори а само ИСКАМЕ ! Ние с гайдите ! Народа няма своя Теория, Политика и Водач - изход НЯМА ! Ще свалим Генчо , ще качим Пенчо ! Хаджигенчо ! А децата ти - нека си искат !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ренегат

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "ами прочети":

    А пък ти ако знаеше що за човек е този Д. Вичев, нямаше да пишеш глупости. Навремето и с политика и с бизнес се занимаваше и никъде не успя. Затова сега явно се е прикачил към Атлантическия съвет, че от нещо да живее. Ако утре му предложат повече от Съюза на марксистите бъди сигурен, че веднага ще стане трансфера. Ама на теб щом ти е интересно, чети си, няма лошо.
  • 74 kkkkkkk

    5 2 Отговор
    Корупцията няма Изток, няма Запад-тя е ТУК и от 30 години!
  • 75 Объркано Атлантиче

    7 2 Отговор
    Добре е, че за да не си губим времето веднага под заглавието са написали-
    "Публикувано във факти.бг: Тезите са на съпредседателя на Атлантическия съвет на България "
  • 76 Народа иска Теория и Водач към

    5 4 Отговор
    Това което се стреми - СПРАВЕДЛИВОСТ ! Но такива у нас НЯМА ! Аз знам къде го има туй що ни трябва и можем да го вземев без да чакаме - от
    Русия- Москва !
  • 77 Не се ли уморихте от тези ОСТАВКИ ?

    2 7 Отговор
    ТРИДЕСЕТ години уж сваляме една мласт за По-добро а тя Новата е По-голямо ЗЛО ! Бойко два пъти Хвърля ПИШКИРА и ОВЦАТА отново го избира ! Сега е за Трети път на Бойко и той си знае овцете как да изиграе ! ГЕГАТА е най-доброто за стадото @
  • 78 заеничарите

    5 2 Отговор
    Аууу,не се виждал Вичев по протестите-каква загуба,неоценима загуба!Ми той нашинкият се е овъргалял не само в мазнинките на тиквата,но и в най-качествените-тези с които се ЗАХРАНВА ПЕТАТА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА КОЛОНА!Липсва само да се покаже и юдейчето с проскубаната като на коча топки
  • 79 Николай Хайтов - го казва на наш Овню

    5 3 Отговор
    Едно е да ИСКАШ ! Друго е да ЗНАЕШ ! И Трето и Четвърто е да МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ! Да допуснем , хей тъй Бойко хвърля дне ПЕШКИРА и тогаз " На къде в Неделя?" .Ще четем ПРЕДИЗБОРНИТЕ ЛАКЪРДИИ на 300 Партийни Авантюристи и ще търсим къде се крие " Черен Петър "? Ти ма/на ВЯРВАЙ - АЗ чакам Ресия да се освободи от САЩ като и ние от ЕС и да поемем ОБЩ ПЪТ към народ, общество, родина ! Не ти допадам ли ? Мадете ми спокойни - а вие си викойте ОСТАВКА! След тази оставка ще има друга и руга и друга и друга ..... типично е за стадото овце. Щом книга не държим в ръце ! Разбра ли - Бее е е е .....е ? Искал бил а кой не иска но иска се АКЪЛ ? А де го !
  • 80 Васил

    2 4 Отговор
    Гешев много Турски сапунки гледаш
  • 81 Антимутра

    6 6 Отговор
    Явно Димитрин Вичев също се е припознал като мутра …. ами вън тогава и той!!
  • 82 доктора

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Лекар БГ":

    Колега, "тоА" представи много детайлен анализ на ситуацията и играчите. Който не иска да слуша чалга не я слуша, пуснете си джаз.
  • 83 Има един кратък ПЪТ !

    5 1 Отговор
    Да пръднеш и да ти улекне ! За българина е много популярен ! Той книга не държи , той от акъл пръщи и на други дава ! В кенеф да го затвориш - телевизионно студио ще отвори и що народ ще нахрани !
  • 84 7735

    5 3 Отговор
    КАКВА ПРИЛИКА С БАРНИ,НЕ САМО ФИЗИЧЕСКА, НО И ИНТЕЛЕКТУАЛНА.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ВЕНО

    6 2 Отговор
    Хората се отвратиха от Борисов и Гешев . Не искат повече мутренско управление .Никой не поставя под въпрос нашата ориентация към ЕС и НАТО . Българите сме си избрали пътя и никой не може да го промени. Не виждате ли , че ни управляват хора с тоталитарен манталитет . Те ни опозориха пред света !
  • 88 Матей

    7 3 Отговор
    А доказателства,или може президента да се обвинява със свободни съчинения и инсинуации.Той бил инициатора на конфронтацията,хайде де!Той само отговаря на предизвикателствата,крайно сдържано,а можеше да е развял байрака с надпис "СМЪРТ НА ГЕРБЕРИЗМА,СВОБОДА НА НАРОДА".Руски агент ли го изкарвате,никакви признаци за това не се забелязват,а трябваше и това да опита,все пак България не може да остане в старата скапана орбита,трябва и нов стратегически съюзник и икономически партньор,спрелия ни вагон трябва да се задвижи от мощен локомотив,иначе ще се разпадне в девета глуха линия.
  • 89 аман

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    от гости, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ .....
  • 90 И аз да кажа

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "Ха ха ха ха ха":

    Абе Гешев е от началото на тази година, не му вменявайте онова, което проспаха предишните!
  • 91 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    А-а и не само белина...понякога добавят и малко бело, да стане истинска белина...
  • 92 Оливия

    2 5 Отговор
    Браво един разумен човек да обясни с прости думи какво ни очаква ако сбъркаме с тези протести.Събудете се хора и слушайте ,защото пак ще се оплаквате от поредната грешка.Има избори в началото на 2021нищо няма да загуби България ако си ги проведе нормално ,не слушайте предателите и родоотстъпниците ,дори да се нарича и Президент.
  • 93 Яяя

    0 3 Отговор
    а сега руските тролове в акция
  • 94 1547

    5 1 Отговор
    "Замъкването" на България към чието и да е влияние е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
    Няма значение, дали към Кремъл, дали към Вашингтон и към Сорос!
    Така че всеки, участвал в управлението на страната в последните 30 години е за разстрел!
  • 95 Ламби Кандев

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Троленето е създадено от червените кхмери. Всички мутри са свързани с Русия.
  • 96 Авиатор

    1 0 Отговор
    както е тръгнало, американците май ще ни върнат 3 те милиарда за стари фърчила
  • 97 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Този дето е писал тази статия е достаНЕнаясно с нещата ! Или пробва да прокарва чужди интереси...
  • 98 пенсиониран разузнавач

    2 2 Отговор
    Ген.Радев бе одобрен и предложен за президент от шпионина на Москва, ген.Решетников на среща с Корнелия Нинова
    Мога да ви кача записа на срещата им със снимки
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Моля

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Моля":

    Супер е в Куба,рядко имат кола в семейството,за интернет да не говорим.Викаш по-напред са,а?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Моля

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Бона Сера":

    Интересно ми е дали тази г-жа е равна с обикновените кубинци и живее в мухлясала барака без интернет и без кола?Имат затова пък безплатно здравеопазване, но живеят като в 19в.Опитай за 1 седмица да яздиш коня до работа и не ползвай Интернет. Те висшата номенклатура ще ти кажат,че е супер.Супер е ,ама като отидеш там с 3-4хил евро за 10 дни,така е супер.
  • 105 АЗ СЪМ ЗА

    4 2 Отговор
    АКО ЩЕ ОТИВАМЕ КЪМ РУСИЯ , НЕКА Е ВЕДНАГА !
  • 106 ГОСТ 2926

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Радеееееев":

    Р.Радев е един голям лицемер.Единствената му цел БСП да ни управлава заедно с него.Бил е член на висшия партиен съвет на БКП.Задайте си въпроса защо нито един депутат не в затвора за 30г. Поради факта че партиите в парламента облужват едни и същи интереси.А цирка който го правят е за манипулират българския народ.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Народа не е като Свинята !

    0 0 Отговор
    Той яде всичко ! След тази Оставка ще има друга ! И те така !
  • 110 Демокрацията е за заблуда на паплачта

    2 1 Отговор
    Сиреч че всеки има право на мнение и избор !
    Х/йня ! Кога тръгне влака , да не би всеки може да рече да го подкара? Или на плилота в самолета да мукаже по-ниско или по-бавно да лети ! Имаме 300 партии - иди и гони Михаля , кой най - добре ще ни почеше там дето ни сърби ! В такава ли демокрация и ЕС , вярваш ти ? Аз - извини НЕ !
  • 111 Обещавам ти и след ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Ще е друг досущ като ГЕРБ ! А вместо Бойко - ще е някой друг Побойко !
  • 112 Ти не ми вярваш ?

    2 0 Отговор
    Сляп ли си бе Брат ? Нито една партия не предлага НОВА ЛИНИЯ, нов Път, Нова Философия, Нова Идея за Социална СПРАВЕДЛИВОСТ! Е ? Кажими тогаз на кого ще се ХАРИЖЕМ , после пак отново ! Ние дори неможем да формулираме КАКВО ИСКАМЕ и как да го постигнеме ! Не сме ли се качили пак на Бадема, за Орехи ?
  • 113 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    След три месеца и десетина дена ще се навършат 31 /тридесет и една/ години от "Великата подмяна" на властта. Цял народ се надяваше на нещо по хубаво, по-добро. А то........пълна разруха , по всички направления ! ПРомишленост, отбрана, селско стопанство, образование, здравеопазване..... Властват бюрократичната администрация, беззаконието и корупцията! Наглостта на управляващите е отвратителна. За всичко са виновни комунистите, но те от нищо комунистическо не се отказват и присвояват с удоволствие. На "строителите на социализма" по 250 левае пенсия, който не може да си плати болничното заведение или лекарствата, земя широка - винаги ще се намерят 2 квадратни метра.Младите и трудоспособните отидоха там , където има условия за живот. И пълно незачитане на Конституцията, но имаме и "конституционен съд" даже, освен редицата служби и комисии, че и министерства даже - само и само "нашите хора" да са на държавната ясла. И данъчната тежест върху българина стана задушаваща....... И някой се провиква: Ако ще е Москва - сега, веднага да е ! Докъде го докараха българина шепа връскосани бандити е видно, но Главния съдия оттатък Голямата локва мълчи - той никога за нищо не се намесва в делата на суверенните държави ! И властниците ни показват среден пръст !!
  • 114 СВТ40 ссср

    2 0 Отговор
    Чудя се дали има поне на един от вас да му пука за България.
  • 115 Недоволен

    1 0 Отговор
    Аз не прочетох статията, но не съм съгласен.Това е обобщената реакция на коментиращите.Това говори или за изключителна тъпота или за платена позиция.Прозират путиновите вълци, които са на протеста,Бижков, недорузамения като Бабикян, децата на червената номенклатура като Бойкикев,Дайнов и Минеков.А неуспелите в чужбина лузъри ще пият една студена вода.
  • 116 Лицемерни мишоци

    2 0 Отговор
    Бил против Мутроко,ама да нямало предсрочни избори. А машинно гласуване също ли да няма? Какво толкова ги е страх атлантиците от служебно провителство? Повече ги е страх,че няма да може да се манипулират така нагло изборите. Това ли им е атлантическата ценност на сдружението?Да има сигурна опция зя лъжа и манипулация ? Служебен кабинет колкото и да се напъне не може да спре кражбите,далаверите и корупцията.
  • 117 ТРЕПЕТЕ КОТКИТЕ И КУЧЕТАТА

    0 0 Отговор
    КОТКИТЕ ПРЕНАСЯТ НАЙ - ОПАСНАТА БОЛЕСТ В МОМЕНТА И ТЯ НЕ Е КОРОНАТА
  • 118 ford

    0 0 Отговор
    Тоя Димитрин когато и да го вкарат в затвора все ще е късно.
  • 119 123

    0 1 Отговор
    От бога създаден Атлантически съвет и показва най верния път за България, в зависимост кой и колко пари им е дал... Има ли някой в София който да не иска да седне на мястото на Борисов и да продаде каквото е останало в България на Турция или Русия,а Атлантиците на която и да е страна от Западна Европа.Колко са тези които работят за България,или такива хора няма?
  • 120 Историк

    1 1 Отговор
    Президентът озверя след като пропадна сделката със самолетите Грипен. Питам се дали очакваше някаква тлъста и и голяма комисиона?
  • 121 Пенсиониран от НСО

    2 1 Отговор
    Гешев стана лош и неудобен, след като заловиха съветника на президента да реди далавери със следствен бизнесмен. Чашата преля, когато намериха в касата на друг съветник секретни документи, които той нямал право на достъп
    ПИТАМ СЕ: ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ ЩЯХА ЛИ ДА БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ НА СЪВЕТСКОТО ПОСОЛСТВО?
  • 122 възпитаник

    0 1 Отговор
    какъв кремъл бе иди--- президента знае английски управлявал американски изтребител,бойко и каскета не знаят нито езика нито са управлявали изтребител кой ще ни води към кремъл бе тъпи иди---
  • 123 патриот

    2 0 Отговор
    Кои са мутрите:Крадливата Кури,Черепа,Банев,М.Стайков,Арабаджиев
    И кой сти в тяхна защита-президента Радев.Бойко време е за
    митинг и ние да кажем:Вън мутрата "президент"Наистина малко
    остана до изборите на предателя Румен.По важно е да бъде
    изгонен с инпийчман!
  • 124 РумбуРак Льотчика

    1 0 Отговор
    БРАТУШКИ ВЪТРЕ!!!
  • 125 LUK

    0 0 Отговор
    ПЛАТЕНАТА ЛЮБОВ, РЪЖДА НЕ ХВАЩА - ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО.....
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.