1 Август, 2020 14:12 6 198 55

Методи Андреев пред "Фрог": Приятно ли им е на хората да живеят в държавата на Пеевски? Свободата иска жертви

  • методи андреев-
  • протест

Нека си спомним събитията от февруари 1997 г. Единствената разлика между демонстрациите тогава и сега е температурата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В момента ГЕРБ и тяхната полиция манипулират обществото, че видите ли протестиращите създават неудобство. Ами нека да попитам - приятно ли им е на хората да живеят в най-корумпираната държава в ЕС, приятно ли им техните деца да напускат държавата, да срещат калинки в администрацията, които не могат да решат проблемите им? Приятно ли им е да имат премиер, който използва такъв нецензурен език и се държи като диктатор на африканска държава? Приятно ли им е да живеят в държавата на Пеевски, Ахмед Доган, държавата на каскетите? Ако да - нека са недоволни от блокадата.
Това заяви в интервю пред ФрогНюз Методи Андреев.

Ето какво каза още той:

Господин Андреев, в момента се в публичното пространство упорито се тиражира версията че протестиращите нарушават обществения ред и създават неудобства. Съгласен ли сте?

- Протестът по някакъв начин трябва да спира естественият ход на държавните дела - защото протестът е насочен срещу тази държава - на мутрите и мафията. Искаме тя да бъде разрушена.

По целия свободен свят виждаме до какво водят протестите - бой с полицията, хвърляне на коктейли "Молотов". В България такова нещо не е имало...

Да се представят протестиращите като вандали, несретници и тулупи (по стилистиката на любимия ни премиер-слънце) е контрапродуктивно.

Нека си спомним събитията от февруари 1997 г. Единствената разлика между демонстрациите тогава и сега е температурата.

Народът тогава въстана срещу управлението на БСП - бившите комунисти. Блокираха се ключови кръстовища в цялата държава. Хората запалиха огньове по средата на улиците.

Тогава на власт бяха бившите комунисти на БСП. Сега на власт са мутрокомунистите на ГЕРБ.

В крайна сметка обаче наистина има известно недоволство в обществото, предимно заради създалия се транспортен хаос...

- В момента ГЕРБ и тяхната полиция манипулират обществото, че видите ли протестиращите създават неудобство. Ами нека да попитам - приятно ли им е на хората да живеят в най-корумпираната държава в ЕС, приятно ли им техните деца да напускат държавата, да срещат калинки в администрацията, които не могат да решат проблемите им? Приятно ли им е да имат премиер, който използва такъв нецензурен език и се държи като диктатор на африканска държава? Приятно ли им е да живеят в държавата на Пеевски, Ахмед Доган, държавата на каскетите? Ако да - нека са недоволни от блокадата.

Свободата иска жертви.

Тези хора са най-активната част от гражданите. Ние сме най-интелигентните протестиращи в целия свят - видяхте какво стана в САЩ, в Сърбия преди само около месец. Видяхте какво стана във Франция миналата година.

Мантрите на мутрокомунистите са безсмислени.

Чувам и информация, че полицията се готви да прочиства кръстовищата. Това е изключително тъпоумно, милиционерско намерение. Може да предизвика огромно нарастване на недоволството. Нека полицаите са предвидливи. Мутроподобната държава си отива. Но те ще трябва да останат на работа в МВР и след това. А хората няма да забравят...

Управляващите се опитват да задушат протестите. Не съм от медиаторите, но имам предложение - демонстрациите да станат пулсиращи.

Какво означава това?

- Навлизаме в месец август - месец, през който цялата държавна администрация излиза в отпуск. Нека демонстрациите станат пулсиращи - един или два дни в седмицата да се събират всички и да покажат, че не са забравили защо са там. Да се призоват всички хора, които са свободни, да разширяват блокадата на държавата непрекъснато.

И на мен не ми е приятно. И аз съм без кола, движа се с градски транспорт. Но свободата иска жертви. Нека пренебрегнем егоизма и собствения си комфорт и да си дадем сметка дали искаме да запазим тази държава или да я разрушим и да създадем държавата, която заслужаваме.

Виждаме какво се случва в Народното събрание - законът за подземните богатства бе върнат в парламента, след като президента наложи вето. Този закон е абсолютно лобистки и криминален в своята същност. Виждаме, че тези народни представители продължават да работят за своите олигархични задкулисни господари - това обслужва определен малък кръг алчни бизнесмени, които получават поредния подарък.

Томислав Дончев отговаря за точно този тип законодателство. И е редно не да се прави на разсеян дали си спомня или не подобен разговор с премиера, а да се засрами. Защото все пак в очите на хората той има профил на културен и интелигентен човек. Но страшно бързо пада в ада, който премиерът влачи след себе си.

 

Интервю на Джесика Вълчева


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    113 10 Отговор
    БРАВО ЗА ИЗКАЗВАНЕТО!!!! ТОВА Е ИСТИНАТА!
  • 2 Последния Софиянец

    68 12 Отговор
    Мишката се чувства удобно в дупката.Не смее да излезе че котарака Пеевски ще я изяде.
  • 3 Майна

    74 8 Отговор
    НО ДОРИ ГОВОРИШ МНОГО ЛАСКАВО ЗА ДОНЧЕВ, АЗ БИ ГО НАРЕКЪЛ С ТОЧНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • 4 Софиянец в повече

    79 11 Отговор
    Въпросът с "неудобствата" се решава много просто - Тиквата с каскет мята пешкира, блокадата пада и хората се успокояват. И това - в рамките на не повече от два часа!

    Коментиран от #15

  • 5 Майна

    74 8 Отговор
    ОНИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА ЩО СА НА ПОЧИВКА КАТО ИМАТ ТОЛКОВА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Майна

    59 12 Отговор
    И ЦАЦАРОВ ,И ГЕШЕВ И ОНУЙ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ. ПРОДАДОХА ВИВАКОМ!!!!

    Коментиран от #12

  • 8 коко

    64 7 Отговор
    ОСТАВКА НА КРАДЛИВИТЕ ГЕРБАДЖИИ И РЪЖЕНА ГЕШИ
  • 9 момо

    49 9 Отговор
    ГЕШИ И ШИШИ = ДУПЕ И ГАЩИ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    34 7 Отговор
    Шиши в пандела за да защити обръчите
  • 12 въпрос

    13 38 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Какъв ти е зора на теб - за Виваком... Те и червените я продадоха поне 3 пъти докато бяха на власт!!!

    Коментиран от #37

  • 13 Бастуна от Орлов

    5 9 Отговор
    Е на плакат на Герб

    Коментиран от #16

  • 14 123

    10 27 Отговор
    Тоя от кое кръстовище долетя? Абе Мето, един приятел иска да води на молче балдъзата си, на 28 август, та откъде да мине инкогнито, че оная неговата ако го фане, ще го пишат вирусен!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 то и христо

    21 10 Отговор

    До коментар #13 от "Бастуна от Орлов":

    ТО и Христо Иванов е на Плакат на ГЕРб и на снимки и т.н., че и министър беше ...

    Коментиран от #17

  • 17 Христо

    6 8 Отговор

    До коментар #16 от "то и христо":

    Напусна отдавна, а бастуна на последните кметски в Пазарджик

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Милицията

    3 14 Отговор

    До коментар #18 от "отивам":

    Почваме да пребиваме студенти зад колоните всяка вечер
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 мутрокомунисти

    32 7 Отговор
    Герб = мутрокомунисти. Ужасният римейк на БКП
  • 24 народ

    25 4 Отговор
    Точен коментар!
    Мутрите вън!
  • 25 Запознат

    7 9 Отговор
    Не. Не ни е приятно да живеем в държавата на Русия, Средния Изток и Запада и да си мият ръцете с местните им слуги. Но на тях им е повече от приятно. Иска се здрава и непоколебима ръка за разрешаването на този вековен проблем.
  • 26 Василева

    28 0 Отговор
    Не зная какъв е проблема с БТК сега,но тя е частна компания.Защо никой не защити работещите в БТК, когато държавата (правителството на НДСВ) я продаде за жълти стотинки.След това изгониха хиляди на улицата,без никой да контролира дали са спзени условията в договора.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хаджиментов

    10 29 Отговор
    "В момента ГЕРБ и тяхната полиция манипулират обществото, че видите ли протестиращите създават неудобство."
    А бе, този, какво има за манипулиране, като са затворили ключови кръстовища и ме бавят, карат ме да стоя в задръствания на жегата и да закъснявам.
    По-скоро ти манипулираш хората, че някой манипулира.
    Едни и същи се въртите в последните 30 години, само си сменяте табелката от кой отбор сте. Как пък не научихте нищо ново и не забравихте нищо старо.
    Само абдалите се хващат на милиционерските номера със записите и снимките.

    Коментиран от #29

  • 29 Абе

    26 6 Отговор

    До коментар #28 от "Хаджиментов":

    Бацко си е на записите и снимките ,ти недей на назе тия!

    Коментиран от #35

  • 30 Голяма прилика с Хитлер

    33 5 Отговор
    Гледам по Хистори за последните дни на Адолф. Колко прилика с нашия Батко. От тогава са минали 70 години и мислите, че има промяна? Лъжете се. Последните дни на Шикелгрубер са характерни с паника, грешни решения, криене във Вълчата бърлога, страх от възмездие защото е знаел какви ги е вършил. Нашия Бащица е същата работа. Изчезна от София, къде спи никой не знае, всяка вечер сменя скриеалищата. Обеща някакви пари които ги няма, увеличи заплатите на държавните служители, дано и този път гласуват за него ако случайно доживее до Март. През това време пресата му работо по принципите на Гьобелс. Лъжи и опити да се повлияе на недоволните, че трябва да се изчака Март, да се реши всичко на изборите. Знаем добре как ги "печели"! Цяла армия платени придажници работят върху процеса за да е отново "победител". Това никой нормален не иска у нас, докато целия ЦИК и онова жуже математичето не се разкарат завинаги. Математичето работеше отлично срещу тлъсто заплащане за да покаже, че народа го избира. Ти трябва да се съди задължително, както и тези от ЦИК, защото са съучастници в разграбването на България. Никой не иска БСП или ДПС отново. За ГЕРБ е ясно, отиват на бунището на историята. Поради умствена ограниченост и психически приблем, който с годините му расте, Вожда не разбира вредите от властването му! Не разбира колко е мразен основно, че в България отдавна няма справедливост, върховенство на закона, личната му култура и поведение, невероятното му забогатяване, обед
  • 31 Защо обиждате Африка

    19 2 Отговор
    Там са много по напред от нас.
  • 32 Валерката

    22 3 Отговор
    Пеевски и Доган са нищо в сравнение с групировката ТИМ, за тях даже е забранено от най високо да се говори, заблуждавайте хората
  • 33 Сега

    7 12 Отговор
    остава "голямата прилика с Хитлер" да напише като никой не иска БСП и ДПС отново на власт, кои точно иска?
  • 34 Хехе

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Е то от парламента 99% са пролетариат от село бе мой!Ква държава на софиянците?
  • 35 Хаджиментов

    10 9 Отговор

    До коментар #29 от "Абе":

    Ако наистина искате държава, в която законите да се спазват, трябва първо вие да го правите. Има си начин и ред според който се казва кой е виновен и за какво.
    Внимавайте какво си пожелавате, защото може и да стане. Когато ББ си отиде авторите на компроматите ще останат и не е ясно какво и за кого още имат и как ще го използват. Нали си наясно, че за всеки може да се извади нещо, споделено в частен разговор.
    Или с други думи, пак задкулисие, пак някой контролира водещите политици и ги изнудва и т.н. В крайна сметка никаква промяна, което е и целта на организаторите на протестите.
  • 36 ВЕДНАГА ВСИЧКИТЕЕЕЕ

    14 5 Отговор
    ЦЯЛОТО ГЕРБ БСП ДПС И ПАТРИОТИ В ЗАТВОРАААААА
  • 37 И къде

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "въпрос":

    са сега? А? Алчността е лош съветник!
  • 38 В.В.П.

    11 7 Отговор
    РАЗЛИКАТА МЕЖДУ 1997, И СЕГА Е ЧЕ....ТОГАВА ИМАШЕ НАДЕЖДА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И БЛАГОПОЛУЧИЕ....СЕГА ТОВА ГО НЯМА....ПРЕДИ 23 Г , БЪЛГАРИЯ 9МЛН,ДНЕС 6МЛН....ТОГАВА 10МЛД ДЪЛГ,ДНЕС,100МЛД...ТОГАВА НЯМАШЕ ПРИВАТИЗАЦИИ И ЛИКВИДАЦИИ,НИ СОРОС,НИ ДЪНДИ,НИ КОБУРГ,НИТО МУТРИ В КОСТЮМИ//ХОДЕХА С СНЦУЗИ/....НЯМАШЕ ФОНДОВЕ,НИТО ЕВРО...ИМАШЕ ШАНС,МИТОДИЙЙ...ЕДИН ГОЛЯМ ВЪШЛЬО СИ ТИ.. ...
  • 39 Хаха

    11 4 Отговор
    Още един хамелеон се изказа. Ти сега от коя партия си, байно? Че доста смени и му изгубих ме края.
  • 40 А ОЩЕ

    8 3 Отговор
    ПО НЕПРИЯТНО Е ДА ЖИВЕЕШ В РУСОФИЛСКА ДЪРЖАВА !
  • 41 истински демократ

    9 2 Отговор
    абе брато вие ни предадохте по 10 ноември скачахме по площадите като си мислихме че в БЪЛГАРИЯ най после идва демокрация а то какво било луканов даде власта на недоволните комуняги няма да ги изброявам сега КОИ СА и те образуваха СДС НАЧЕЛО с желю и мечтите на народа останаха излъгани тогава трябваше да се приеме закона за лустрацията и сега щяхме да сме като останалите бивши соц страни а не сега да сме най бедните в европа защото комунягите в БЪЛГАРИА са спирачка за развние те искат задунаевска републкае
  • 42 Behemoth

    4 2 Отговор
    Баце си се набива сам и си се въртиииии.....
  • 43 ГОЛЯМ ОТПАДЪК

    8 4 Отговор
    ОБЛИЗВАЩИЯ МУТРАТА ЛЮБО ОГНЯНОВ КАЗА ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА 20 БРОЯ
  • 44 на факти

    2 2 Отговор
    фак ви....
  • 45 Матей

    2 4 Отговор
    Свинепеф може да управлява някак си,но от задни позиции,задкулисно.А бокич е на лице,той е злият гений на България,АЛ Капоне.Толкова ли е страшно блокирането на цяла София,три дни и толкоз,оставката ще бъде факт.По-добре отколкото мутро-мафията да ни мотае цял живот.Сега били оттеглили част от стражарите ,да си идат из провинцията,уж се заразявали масово от виртуалис К-19,а всъщност да вардят в градовете,където започнаха протести и блокажи.
  • 46 име

    3 2 Отговор
    МИтоди , върви пред офиса на дпс да протестираш. тарикат. до оня ден ни промивахте ушите да признаваме дпс. глу паск.
  • 47 Споко

    6 4 Отговор
    1997 имаше глад и галопираща инфлация,държавата беше фалирана от комунистите.Сега икономическата ситуация е съвсем друга,стабилен икономически растеж, макар и бавно и трудно се оформи средна класа,хората могат да си позволят повече,няма икономически предпоставки за “ революция”.Сега изпълзяха такива пенколери като този,сменили сума ти партии,чакайки някой(Радев,Нинова,Божков) да им подхвърли кокъл.
  • 48 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    3 2 Отговор
    „Фрaнкфуртeр Aлгeмaйнe Цaйтунг“ изпoлзвa cпeциaлнa думa oт cрeднoвeкoвиeтo зa Бългaрия: Нeпoтизъм . ТOВA ГO ВИЖДAМ OТ CТРAНA НA EC.
    Нeпoтизмът ce пoявявa прeз Cрeднитe вeкoвe, кoгaтo римcкитe пaпи, c цeл укрeпвaнe нa влacттa cи, зaпoчвaт дa рaздaвaт виcши църкoвни длъжнocти, нa първo врeмe кaрдинaлcки шaпки, нa cвoи близки рoднини. Първoнaчaлнo нa cвoитe плeмeнници и oттaм дoшлo и нaзвaниeтo — нeпoтизъм. Пo-къcнo oбaчe, ocoбeнo прeз 15 — 16 вeк, oблaгoдeтeлcтвaни били тeхнитe нeзaкoнни дeцa. Нaпримeр, пaпa Aлeкcaндър VI прaви кaрдинaл cвoя нeзaкoнeн cин Чeзaрe Бoрджия, a пaпa Пaвeл III прaви кaрдинaли cвoитe внуци.



    Прeз eпoхaтa нa Възрaждaнeтo нeпoтизмът дocтигa cвoя връх. Римcкитe пaпи ce прeвръщaт в итaлиaнcки князe и ce oпитвaт дa ocигурят нa cвoeтo мнoгoчиcлeнo пoтoмcтвo княжecтвa и хeрцoгcтвa. Пoявявaт ce цeли пaпcки динacтии, кaтo ceмeйcтвaтa Oрcини, Кoнти, Дeлa Рoвeрe, Мeдичи, Бoрджия, Пикoлoмини, Caвeли. Пo-къcнo ce пoявявa тeрминът „чeрнa aриcтoкрaция“: тoвa ca пoтoмци нa нeпoтитe, кoитo ca cтaнaли княжecки или хeрцoгcки фaмилии, тaкивa кaтo Бoнкoмпaни, Бoргeзe, Бaрбeрини, Пaмфили, Киджи, Oдecкaлки, Людoвизи, Aлбaни, Руcпoли, Руфo и мнoгo други.
  • 49 Вики

    3 2 Отговор
    Митоди и ти ли си червен,бре?! Взе да ви лъсва боята.Отвън синьо, отвътре червено.Ходи им целувай ръцете на Радев и Нинова!
  • 50 Весела Коледа!

    3 2 Отговор
    Пимиярчето Митоди беше водач на листа на ГЕРБ, сега плюе понеже парламент и 5-6000 заплата нема да види нивгаш!
  • 51 Тошко

    2 0 Отговор
    Селянина от Брестовица не трябва да допускате до властта. Той е вреден с това,че прави тъклаци, превърта се от СДС в ДСБ, ГЕРБ, ДъБъ и вече е готов да се спусне с парашут и при Мунчо!
  • 52 В името на ВИМЕТО

    1 0 Отговор
    Методий , пич , нали беше бойковист и гербер бе ? Кво ли е станало , че така обърна палачинката ? Да не би Тиквата да те е пренебрегнал за сметка на други подлоги като Спас и Тома ?
  • 53 Грък

    0 0 Отговор
    Не ми е приятно но и тези които идва още по неприятно
  • 54 д-р Лъчезар Захариев

    0 0 Отговор
    Г-н Андреев, Вие, според написаното, сте исключително прост човек. Човек с минимален аналитичен потенциал би си задал следните елементарнивъпроси:Кактака, този смел прокурор се опълчи срещу най-силния човек в държавата, и защо вместо да наеме 300 адвоката, Черепът избяга в Дубай. Изащому трябваше проверка в 2 офиса на президентски съветници. И защо протестите нямат, за разлика от 2013г. подкрепа на нитоедин западен дипломат. Г-н Андреев, гледайте какво прави и с кой се среща Херо Мустафа. А иначе до редовните демократични избори остават 7 месеца. Дайте зорлем властта на Радев-агента на Путин.
  • 55 3333

    0 1 Отговор
    Методи евала! Точен както винаги.